Xxxxxxxx Xxxxxx 2001/52/XX
xx xxx 3. xxxxxxxx 2001,
xxxxxx se mění xxxxxxxx 95/31/XX, kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro čistotu xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxxx
(Xxxx x významem pro XXX)
XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx 89/107/EHS xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/34/XX [2], x xxxxxxx xx čl. 3 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,
xx xxxxxxxxxx s Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 94/35/XX xx xxx 30. června 1994 x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx [3], xx xxxxx xxxxxxxx 96/83/ES [4], xxxxx xxxxxx xxxxx, které mohou xxx xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx Xxxxxx 95/31/XX ze dne 5. xxxxxxxx 1995, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx [5], naposledy xxxxxxxxx směrnicí 2000/51/XX [6], xxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 94/35/XX.
(3) Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx změnit xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx 95/31/XX pro xxxxxxxx (X 421) a xxx xxxxxxxxx X (X 950).
(4) Xx xxxxxxxx xxxx v xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxx v Xxxxx Xxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX/XXX xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx (XXXXX).
(5) Xx xxxxx nezbytné změnit xxxxxxxx 95/31/XX.
(6) Opatření xxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx potraviny,
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
X příloze xxxxxxxx 95/31/ES se xxxxx týkající xx xxxxxxxxx (E 421) x acesulfamu X (X 950) nahrazuje xxxxxx uvedeným x xxxxxxx xxxx směrnice.
Xxxxxx 2
Členské xxxxx xxxxxx v účinnost xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nezbytné xxx xxxxxxxx souladu s xxxxx směrnicí nejpozději xx 30. xxxxxx 2002. Xxxxxxxxxx o xxxx xxxxxxx Komisi.
Tyto xxxxxxxx přijaté xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx odkaz xxxxxx xxx jejich xxxxxxx xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxx směrnice xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx.
Článek 4
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
V Xxxxxxx dne 3. xxxxxxxx 2001.
Xx Xxxxxx
Xxxxx Xxxxx
xxxx Komise
[1] Úř. xxxx. X 40, 11.2.1989, x. 27.
[2] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 1.
[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.
[4] Úř. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.
[5] Úř. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.
[6] Xx. xxxx. X 198, 4.8.2000, x. 41.
PŘÍLOHA
"E 950 — XXXXXXXXX X
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxx 3,4dihydro6methyl1,2,3oxathiazin4on2,2-dioxidu |
Definice |
|
Chemický xxxxx |
6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4(3X)xx2,2-xxxxxx, xxxxxxxx sůl |
Einecs |
259–715–3 |
Chemický xxxxxx |
X4X4XXX4X |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
201,24 |
Xxxxx |
Xx xxxx xxx 99 % X4X4XXX4X vztaženo xx xxxxxxxx xxxx |
Xxxxx |
Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx 200krát sladší xxx sacharosa |
Identifikace |
|
A. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x ethanolu |
B. Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spektra |
Maximum při 227 ± 2 xx xxx xxxxxx 10 xx x 1000 xx xxxx |
X. Xxxxxxxxx zkouška xx xxxxxxx |
Xxxxxx zkoušce (zkouší xx xxxxxx xx xxxxxxxx 2 x xxxxxx) |
X. Xxxxxxx srážením |
K xxxxxxx 0,2 g xxxxxx x 2 xx xxxxxx xxxxxxxx x 2 xx xxxx se přidá xxxxxxx xxxxx desetiprocentního xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx žlutá xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxx sušením |
Ne více xxx 1 % (105 °X, xxx xxxxxx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxx zkoušce xx 20 mg/kg XX xxxxxxxxx složek |
Fluoridy |
Ne xxxx xxx 3 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx než 1 xx/xx |
X 421 — XXXXXXXX
1. Xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x/xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
200–711–8 |
Xxxxxxxx xxxxxx |
X6X14X6 |
Xxxxxxxxxx hmotnost |
182,2 |
Obsah |
Obsah xx xxxx xxx 96 % Dmannitolu x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx nerozpustný v xxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxx xxxx |
164 °X až 169 °X |
X. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxxxxxxx |
[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok) |
E. xX |
5 xx 8 X 10 ml 10 % (m/V) xxxxxxx xxxxxx se přidá 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx draselného x poté xx xxxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xx xxxx než 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx) |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx než 0,1 % |
Xxxxxxxx |
Xx více xxx 70 mg/kg |
Sírany |
Ne více xxx 100 xx/xx |
Xxxx |
Xx xxxx xxx 2 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx než 1 xx/xx |
2. Mannitol xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxx rouxii |
Chemický xxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
200–711–8 |
Xxxxxxxx xxxxxx |
X6X14X6 |
Xxxxxxxxxx hmotnost |
182,2 |
Obsah |
Obsah xx xxxx než 99 % x xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx těžce xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx nerozpustný v xxxxxx |
X. Xxxxxxx bodu xxxx |
164 °X až 169 °C |
C. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxxxxxxx |
[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X. xX |
5 xx 8 X 10 ml 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx xx přidá 0,5 xx nasyceného xxxxxxx xxxxxxxx draselného x poté xx xxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % |
Úbytek xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xx více xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx) |
Xxxxxxxxxx cukry |
Ne xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxx cukry |
Ne xxxx než 1 % (jako xxxxxxx) |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx než 0,1 % |
Chloridy |
Ne xxxx xxx 70 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 xx/xx |
Xxxxxxx mesofilní xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 103 x xxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx přítomny x 10 g |
Salmonella |
Nesmějí xxx xxxxxxxx x 10 x |
X.xxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus |
Nesmějí být xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x |
Xxxxxx |
Xx více xxx 100 x gramu |
Kvasinky |
Ne xxxx xxx 100 x xxxxx" |