Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx 2001/52/XX

xx xxx 3. xxxxxxxx 2001,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, kterou xx xxxxxxx specifická xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx v potravinách

(Text x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady 89/107/XXX xx dne 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx právních předpisů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/34/XX [2], a xxxxxxx xx čl. 3 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/35/XX ze dne 30. června 1994 x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [3], ve xxxxx směrnice 96/83/XX [4], uvádí xxxxxx xxxxx, xxxxx mohou xxx použity jako xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx Komise 95/31/XX xx dne 5. xxxxxxxx 1995, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [5], xxxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí 2000/51/XX [6], stanoví kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 94/35/XX.

(3) Ve xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx nezbytné xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx směrnici 95/31/XX xxx xxxxxxxx (X 421) x xxx xxxxxxxxx X (X 950).

(4) Xx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx techniky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x Xxxxx Alimentarius x xxxxx určil společný xxxxx xxxxxxxxx XXX/XXX xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (XXXXX).

(5) Je xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX.

(6) Xxxxxxxx xxxx směrnice xxxx x souladu se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx potraviny,

PŘIJALA TUTO XXXXXXXX:

Článek 1

X xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx týkající se xxxxxxxxx (E 421) x xxxxxxxxxx X (X 950) nahrazuje xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x účinnost xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx přijaté členskými xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx na tuto xxxxxxxx nebo musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx při xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Článek 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Tato xxxxxxxx xx určena členským xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 3. července 2001.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Byrne

člen Xxxxxx


[1] Xx. věst. X 40, 11.2.1989, x. 27.

[2] Xx. věst. X 237, 10.9.1994, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.

[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.

[5] Úř. věst. X 178, 28.7.1995, x. 1.

[6] Xx. xxxx. X 198, 4.8.2000, x. 41.


XXXXXXX

"X 950 — XXXXXXXXX X

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxx 3,4xxxxxxx6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4xx2,2-xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

6xxxxxx1,2,3xxxxxxxxxx4(3X)xx2,2-xxxxxx, xxxxxxxx xxx

Xxxxxx

259–715–3

Xxxxxxxx xxxxxx

X4X4XXX4X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

201,24

Xxxxx

Xx xxxx xxx 99 % X4X4XXX4X xxxxxxxx na xxxxxxxx bázi

Popis

Bílý xxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx. Xxxxxxxxx 200krát xxxxxx xxx sacharosa

Identifikace

A. Xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx rozpustný ve xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x ethanolu

B. Xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxx 227 ± 2 xx xxx xxxxxx 10 xx x 1000 ml xxxx

X. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx zkoušce (xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx 2 x xxxxxx)

X. Zkouška srážením

K xxxxxxx 0,2 x xxxxxx x 2 xx octové xxxxxxxx x 2 xx xxxx se přidá xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx hexanitrokobaltitanu sodného. Xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx sušením

Ne xxxx xxx 1 % (105 °X, dvě xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx zkoušce xx 20 mg/kg XX aktivních složek

Fluoridy

Ne xxxx než 3 xx/xx

Xxxxx

Xx více xxx 1 xx/xx

X 421 — MANNITOL

1. Mannitol

Synonyma

Dmannitol

Definice

Vyrábí xx katalytickou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztoků obsahujících xxxxxxx x/xxxx fruktosu

Chemický xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx méně xxx 96 % Xxxxxxxxxx x xx více xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x ethanolu, xxxxxxxxx nerozpustný x xxxxxx

X. Rozmezí xxxx xxxx

164 °X xx 169 °X

X. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Optická xxxxxxxxx

[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 xx 8 X 10 xx 10 % (x/X) roztoku xxxxxx xx xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx více než 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx než 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx více xxx 70 mg/kg

Sírany

Ne více xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

2. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxx 99 % x sušině

Popis

Bílý, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Rozpustnost

Rozpustný ve xxxx, velmi xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx

X. Xxxxxxx xxxx xxxx

164 °C až 169 °C

C. Chromatografie xx xxxxx vrstvě

Vyhoví xxxxxxx

X. Optická xxxxxxxxx

[x] 20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx roztok)

E. xX

5 xx 8 K 10 ml 10 % (x/X) xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx se xxxx pH

Čistota

Arabitol

Ne xxxx xxx 0,3 %

Xxxxxx xxxxxxxxx sušením

Ne xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx cukry

Ne xxxx xxx 0,3 % (xxxx glukosa)

Celkové xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx více xxx 0,1 %

Chloridy

Ne xxxx xxx 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxxx

Xx více než 1 xx/xx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xx více xxx 103 v gramu

Koliformní xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 g

Salmonella

Nesmějí xxx xxxxxxxx v 10 g

E.coli

Nesmějí být xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxx

Xx více xxx 100 x xxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 100 x xxxxx"