Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx 2001/39/XX

xx xxx 23. května 2001,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxx 86/362/XXX, 86/363/XXX a 90/642/XXX x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx limitů xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x potravinách xxxxxxxxxxx xxxxxx x v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxx xxxxx x zeleniny, x xx xxxxxx povrchu

KOMISE XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx směrnici Xxxx 86/362/XXX ze xxx 24. července 1986 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x obilovinách x xx xxxxxx xxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Komise 2000/82/XX [2], a xxxxxxx xx xxxxxx 10 uvedené xxxxxxxx,

x xxxxxxx xx směrnici Xxxx 86/363/EHS ze xxx 24. xxxxxxxx 1986 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xx jejich povrchu [3], xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 2000/82/XX, x xxxxxxx na xxxxxx 10 xxxxxxx xxxxxxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx 90/642/EHS xx xxx 27. xxxxxxxxx 1990 o stanovení xxxxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxxx [4], xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnicí 2000/82/XX, a xxxxxxx xx xxxxxx 7 xxxxxxx xxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady 91/414/XXX xx xxx 15. července 1991 x uvádění xxxxxxxxx xx ochranu xxxxxxx xx xxx [5], xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnicí Xxxxxx 2001/21/XX [6], x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 1 xxxx. f) xxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxxxx Xxxxxx 1999/80/ES [7] x 2000/50/XX [8] xxxx xx xxxxxxx X směrnice 91/414/XXX xxxxxxxx nové účinné xxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x kalcium-prohexadion pro xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx X xxxxxxxx 91/414/XXX xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx informací xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Před xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx X xxxxxxxx 91/414/XXX xxxx jejich použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x souladu s xx. 8 xxxx. 1 směrnice. Xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx I xxxx xxxxxxx státy xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx xxxxxxxx řadu xxxxxxxxx xx ochranu rostlin, xxxxx xxxx látky xxxxxxxxxx a stanovily xxxxxxx maximální limity xxxxxxx, jak to xxxxxxxx čl. 4 xxxx. 1 písm. x). Tyto xxxxxx x xxxxxxxxx, na xxxxx se zakládají, xxxx dle xxxxxxxxx xxxxxxxx oznámeny Komisi. Xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x dostupnými xxxxx x jiných xxxxxx, xxxx přezkoumány x xxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx maximální xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx Společenství xxx xxxxxxx xxxxxxxxx limit, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx. 4 xxxx. 1 xxxx. x) směrnice xx xxxx, než xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx maximální xxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx na xxxxxx 5 směrnice 86/363/XXX xx také xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxx obsahujících rezidua xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx X xxxxxxxx 91/414/EHS xxxx xxxxxxxx dne 2. xxxxxxxx 1999 x 16. xxxxxx 2000 xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x kalcium-prohexadionu. X xxxxxx xxxxxxxx byl xxxxxxxxxx xxxxx příjem (XXX) xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx na 0,1 xx/xx tělesné xxxxxxxxx xx den x xxx kalciumprohexadion xx 0,2 xx/xx tělesné xxxxxxxxx xx den. Xxxxxxxxxxx expozice spotřebitelů xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a kalcium-prohexadion xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx používanými xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pokyny xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx organizací [9] a xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx [10]. Bylo xxxxxxxxx, xx maximální xxxxxx reziduí xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) V průběhu xxxxxxxxx a diskuse, xxxxx xxxxxxxxxxx zařazení xxxxx azimsulfuron xxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx X xxxxxxxx 91/414/XXX, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx vyžadující xxxxxxxxx xxxxxx referenční xxxxx.

(6) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx spotřebitelů xxxx xxxxxxxx reziduím x xxxxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxxx, pro xxx nebylo xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, je xxxxxx stanovit xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx úrovni xxxx xxxxxxxxxxxxxxx pro všechny xxxxxxxx, na xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx 86/362/XXX, 86/363/XXX a 90/642/XXX. Xxxxxxxxx těchto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx limitů xxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx dočasné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x kalcium-prohexadion xxxxx čl. 4 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx 91/414/EHS x xxxx xxxxxxx XX. Doba čtyř xxx je xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx většiny xxxxxxx xxxxxxx látek azimsulfuron x xxxxxxx-xxxxxxxxxxx. Xx xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx stanou xxxxxxxxx.

(7) Xxxxxxx obchodní xxxxxxxxxx xxxx informována x xxxxxxxxxx obsažených x xxxx směrnici x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx připomínky. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx maximálních xxxxxx xxxxxxx pro dovoz x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx Komise xxxxxxx xx xxxxxxx předložení xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(8) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx rady x xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(9) Opatření xxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

V xxxxx X xxxxxxx II xxxxxxxx 86/362/XXX se xxxxxxxx xxxx rezidua xxxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx(xx/xx)

Xxxxxxxxxxxx

0,02

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx x jeho xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx)

0,2

xxxxxxx a xxxxxx

0,05

xxxxxxx xxxxxxxxx

Článek 2

X xxxxx X xxxxxxx II xxxxxxxx 86/363/XXX se xxxxxxxx tato rezidua xxxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx(xx/xx)

X xxxx, xxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarech, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxx xxxxxxxxx XX 0201, 0202, 0203, 0204, 0205 00 00, 0206, 0207, xx 0208, 0209 00, 0210, 1601 00 x 1602

X mléce a x xxxxxxxx výrobcích xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxx položkami XX 0401, 0402, 0405 00 a 0406

X xxxxxxxxx vejcích xxx xxxxxxxx, pokud xxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx v příloze X pod xxxxxxxxx XX 0407 00 x 0408

Prohexadion (xxxxxxxxxxx x jeho xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx)

0,05

0,01

0,05

Článek 3

V příloze XX xxxxxxxx 90/642/EHS xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx" x "xxxxxxxxxxx (prohexadion x xxxx soli xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx)" xxxxxxx x příloze xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a zveřejní xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx souladu x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx 31. xxxxxxxx 2001. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx 1. ledna 2002.

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx tuto xxxxxxxx nebo xxxx xxx takový odkaz xxxxxx při xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx stanoví xxxxxxx státy.

Xxxxxx 5

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx 6

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx dne 23. xxxxxx 2001.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 221, 7.8.1986, x. 37.

[2] Xx. věst. X 3, 6.1.2001, x. 18.

[3] Xx. xxxx. X 221, 7.8.1986, x. 43.

[4] Xx. xxxx. X 350, 14.12.1990, x. 71.

[5] Xx. xxxx. X 230, 19.8.1991, x. 1.

[6] Úř. xxxx. X 69, 10.3.2001, x. 17.

[7] Xx. xxxx. X 210, 10.8.1999, x. 13.

[8] Úř. věst. X 198, 4.8.2000, x. 39.

[9] Xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx příjmu xxxxxxx xxxxxxxxx (přepracované xxxxxx), vypracované x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx životního prostředí – potravinového xxxxxxxx XXXX/Xxxx Programme ve xxxxxxxxxx x výborem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pesticidů, xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx 1997 (XXX/XXX/XXX/97.7).

[10] Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx rostliny x otázkám xxxxxxxxx xx xxxxx příloh xx xxxxxxxxx Xxxx 86/362/XXX, 86/363/EHS x 90/642/XXX (xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx rostliny xx dne 14. xxxxxxxx 1998).


PŘÍLOHA

Skupiny a příklady xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx reziduí (xx/xx)

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx x xxxx xxxx vyjádřené xxxx xxxxxxxxxxx)

1.Xxxxx, čerstvé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zmrazením, bez xxxxxxxx xxxxx; ořechy

0,02

0,05

i)CITRUSOVÉ XXXXX

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx lajmy

Mandarinky (včetně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

xx)XXXXXX(xx skořápce nebo xxxxx)

Xxxxxx

Xxxx ořechy

Kešu xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx ořechy

Lískové ořechy

Makadamie

Pekanové xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy

Ostatní

iii)JÁDROVÉ XXXXX

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

xx)XXXXXXX XXXXX

Xxxxxxx

Xxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx x podobných xxxxxxx)

Xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

x)XXXXXXXX A XXXXXX XXXXX

x)Xxxxxx révy xxxxx xxxxxx a xxxxxxx

Xxxxxx stolní

Hrozny moštové

b)Jahody (xxxxx lesních)

c)Ovoce x xxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxx xxxxxxxx a drobné xxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx)

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx (xxxxxxx, bílý x černý)

Angrešt

Ostatní

e)Planě xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xx)XXXXX

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

2.Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx

0,02

0,05

x)XXXXXXXX A HLÍZNATÁ XXXXXXXX

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx bulvový

Křen

Topinambury

Pastinák

Petržel xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

Xxx

Xxxxxxx

xx)XXXXXXXX XXXXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxx)XXXXXXX XXXXXXXX

x)Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxxx – x xxxxxx slupkou

Okurky salátové

Okurky xxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxxx – s xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxx xxxxxxx

xx)XXXXXXXXX XXXXXXXX

x)Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx hlávková a xxxx hlávkové

Ostatní

c)Košťálová xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxx

x)XXXXXXX XXXXXXXX X ČERSTVÉ XXXXXXX

x)Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxx a xxxxxxx zelenina

Špenát

Mangold (xxxxxx)

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxxx xxxxxxxx

x)Xxxxxxx xxxxxxxx

x)Xxxxxxx bylinky

Kerblík

Pažitka

Petrželová xxx

Xxxxxxxx xxx

Xxxxxxx

xx)XXXXXXX XXXXXXXX (xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx lusky

Vyluštěná xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxx)XXXXXXXX A XXXXXXXX XXXXXXXX (čerstvá)

Chřest

Kardy

Celer xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxx

Xxxxx

Xxxxxxx

xxxx)XXXXX

x)Xxxxxxxx pěstované

b)Žampiony volně xxxxxxxx

3.Xxxxxxxxx

0,02

0,05

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

4.Xxxxxxxx xxxxxx

0,1

0,1

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx semena

Ostatní

5.Brambory

0,02

0,05

Konzumní brambory xxxx

Xxxxxxxx brambory xxxxxx

6.Xxx (xxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxx)

0,1

0,1

7.Xxxxx (sušený), včetne xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxx prachu

0,1

0,1