Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 10/2005

ZPRÁVY A SDĚLENÍ

1.

 
STANOVISKA K ŽÁDOSTEM ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ O SOUHLAS
S UMÍSTĚNÍM, PROVOZEM A OBMĚNOU VYBRANÉ ZDRAVOTNICKÉ TECHNIKY
 

ZN.: OSŘ/23225/2005

REF.: Jitka Šustová, tel.: 22497 2805

Ministerstvo zdravotnictví zveřejňuje rozhodnutí k žádostem zdravotnických zařízení o souhlas s umístěním, provozem a obměnou vybrané zdravotnické techniky ze dne 23.6.2005, dodatečné vydání stanoviska ze dne 26.5.2005 a přehodnoceného stanoviska ze dne 23.12.2004.

Nemocnice Sokolov, spol. s. r. o.

Souhlas s obměnou mamografického přístroje s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Česká Lípa, p. o.

Souhlas s obměnou CT za přístroj druhé kategorie podle stávajících kritérií Komise VZT s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice v Motole, Praha 5

Souhlas s obměnou CT s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice v Motole, Praha 5

Souhlas s obměnou gamakamery za SPET/CT s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice v Motole, Praha 5

Souhlas s obměnou lineárního urychlovače s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Chomutov, p. o.

Souhlas s obměnou kobaltového ozařovače za lineární urychlovač s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Chomutov, p. o.

Souhlas s obměnou plánovacího systému 3D s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Masarykův onkologický ústav Brno

Souhlas s umístěním a provozem MR (prodloužené stanovisko č. 3429/2004 ze dne 6.2.2004) s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Masarykův onkologický ústav Brno

Souhlas s umístěním a provozem lineárního urychlovače s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Oblastní nemocnice Příbram, a. s.

Souhlas s umístěním a provozem MR s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice v Plzni

Souhlas k prodloužení stanoviska ze dne 20.9.2004 o novou kapacitu PET/CT s tím, že zdravotnické zařízení nebude požadovat navýšení úhrady nad dohodnutý limit a způsob úhrady. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Dodatečné stanovisko ze zasedání Komise pro posuzování rozmístění přístrojů vybrané zdravotnické techniky ze dne 26.5.2005

Nemocnice Znojmo

Souhlas s obměnou kobaltového ozařovače za lineární urychlovač s monoenergetickým urychlovačem s tím, že bude zachována kategorizace pracoviště II.B, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Přehodnocené stanovisko č.j. 36525/2004 ze dne 23.12.2004

Fakultní nemocnice s poliklinikou Ostrava

Souhlas s prodloužením stanoviska č. j. 36525/2004 ze dne 23.12.2004 k obměně lithotryptoru s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Ing. Karel Radolf, v. r.

náměstek ministryně