Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 9/2005

ZPRÁVY A SDĚLENÍ

2.

 
STANOVISKA KOMISE PRO POSUZOVÁNÍ ROZMÍSTĚNÍ PŘÍSTROJŮ
VYBRANÉ ZDRAVOTNICKÉ TECHNIKY (KOMISE VZT)
 

ZN.: OVS/19373/2005

REF.: Jitka Šustová, tel. 22497 linka 2805

Ministerstvo zdravotnictví zveřejňuje rozhodnutí k žádostem zdravotnických zařízení o souhlas s umístěním, provozem a obměnou vybrané zdravotnické techniky ze dne 26. 5. 2005

Karvinská hornická nemocnice a.s.

Nesouhlas s umístěním a provozem MR z důvodu dostatečného pokrytí provozu v Moravskoslezském kraji ve vazbě na počet obyvatel.

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze

Souhlas s obměnou CT s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Masarykův onkologický ústav, Brno

Souhlas s umístěním a provozem CT s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Jihlava

Souhlas s umístěním a provozem MR s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Nové Město na Moravě

Komise pro posuzování rozmístění přístrojů vybrané zdravotnické techniky dospěla ke shodě a nedoporučuje umístění nové kapacity MR. Hlasováním bylo upřednostněno umístění MR v Nemocnici Jihlava v souladu s koncepcí zdravotnictví Kraje Vysočina.

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj, p.o.

Souhlas s obměnou skiaskopicko–skiagrafického přístroje za skiaskopicko-skiagrafický přístroj s vysokou rozlišovací schopností s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Milosrdných bratří, p.o. Brno

Souhlas s obměnou skiaskopicko-skiagrafického přístroje s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně

Souhlas s obměnou kardioangiografického kompletu s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Písek

Souhlas s obměnou 1 ks hemodialyzačního monitoru s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Blansko

Souhlas s obměnou 7 ks hemodialyzačních monitorů s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Ing. Karel Radolf, v. r.

náměstek ministryně