Animace načítání

Stránka se připravuje...


Cenový věstník MF ČR, částka 5/2005

4

Praha dne 24. února 2005

Č.j. 7300/2005-611

Český telekomunikační úřad, jako příslušný orgán státní správy podle §78 odst. 2 a 6, v souladu

s §95 bodem 7 písm. b) zákona č. 151/2000 Sb., o telekomunikacích a o změně dalších zákonů,

ve znění pozdějších předpisů, a podle §2b odst. 2 zákona č. 265/1991 Sb.,

o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen, ve znění pozdějších předpisů,

v souladu s §10 zákona č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů, vydává

cenové rozhodnutí

č. 01/PROP/2005,

kterým se stanoví způsob výpočtu cen za propojení veřejných telekomunikačních sítí1) pro zprostředkování přístupu ke službám virtuálních volacích karet2), a to z veřejných mobilních telekomunikačních sítí.

Článek 1

(1) Toto cenové rozhodnutí se vztahuje na propojení veřejných pevných telekomunikačních sítí (dále jen "pevné VTS") a veřejných mobilních telekomunikačních sítí (dále jen "mobilní VTS") pro zprostředkování přístupu ke službám virtuálních volacích karet.

(2) Pro účely tohoto rozhodnutí se cenou za propojení rozumí cena, kterou je povinen zaplatit provozovatel pevné nebo mobilní VTS, který poskytuje službu virtuálních volacích karet nebo který je ve smluvním vztahu s poskytovatelem služby virtuálních volacích karet (tzn. pevná VTS nebo mobilní VTS, do které je volání směrováno - VTS1), provozovateli mobilní VTS, ve které bylo volání na službu virtuálních volacích karet započato (VTS2).

Článek 2

Způsob výpočtu ceny za propojení

(1) Pro účely stanovení ceny za propojení pro zprostředkování přístupu ke službám virtuálních volacích karet (dále jen "ceny za propojení") se vychází z předpokladu, že přístup ke službě virtuálních volacích karet je analogický službě koncového volání do veřejných telekomunikačních sítí (dále jen "VTS"), tzn. běžnému telefonnímu hovoru.

(2) Základem výpočtu ceny za propojení je cena za propojení za ukončení volání v mobilní VTS stanovená v platném cenovém rozhodnutí.

(3) Cena za propojení se stanoví podle následujícího vzorce:

Ci = Cpi + Nb

kde

Ci = cena za propojení z mobilní sítě v Kč/min,

Cpi = cena za propojení veřejných telekomunikačních sítí v Kč/min, stanovená platným cenovým rozhodnutím, kterým se stanoví cena za propojení za ukončení volání v mobilní VTS,

Nb = náklady na vyúčtování mezi operátory (billing) ve výši 0,02 Kč/min.

Článek 3

Určené podmínky

(1) Při uplatňování cen za propojení platí zásada reciprocity pouze mezi mobilními VTS.

(2) Propojení pro zprostředkování přístupu ke službě virtuálních volacích karet musí být zajištěno provozovatelem VTS2 za stejných podmínek, zejména cenových, a ve stejné kvalitě, jaké je poskytováno pro služby vlastní nebo svých organizačních složek.

(3) Cenu za zřízení a pronájem propojovacích telekomunikačních okruhů lze uplatnit samostatně.

(4) Cenu za sestavení volání nelze uplatnit.

Článek 4

Účinnost

Toto cenové rozhodnutí nabývá účinnosti dnem 15. března 2005.

Ing. David Stádník, v.r.

předseda

Českého telekomunikačního úřadu

1) §37 odst. 2 zákona č. 151/2000 Sb.
2) Podle Číslovacího plánu veřejných telefonních sítí uveřejněného v částce 9/2000 Telekomunikačního věstníku, ve znění Změny č. 2 Číslovacího plánu veřejných telefonních sítí uveřejněné v částce 10/2003 Telekomunikačního věstníku, se jedná o služby s přístupovým kódem 82Y (služby virtuálních volacích karet).