Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 10/2017

NÁRODNÍ REGISTR ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ

Ministerstvo zdravotnictví České republiky z ř i z u j e ke dni 19.9.2017 na základě zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění zákona č. 147/2016 Sb., Národní registr zdravotnických pracovníků (dále jen „NRZP").

Účel

Vybudování NRZP je klíčovým krokem v rekonstrukci Národního zdravotnického informačního systému (dále jen „NZIS"). NRZP je jedním ze základních zdrojů referenčních dat ve schválené Národní strategii elektronického zdravotnictví. Vývoj NRZP přitom nepředstavuje pouze vybudování vlastní databáze a IT zázemí registru, neméně významné je i jeho naplnění reprezentativními a kvalitními daty. Vzhledem k neexistenci národního referenčního zdroje dat o zdravotnických pracovnících, jde o úkol, který bude vyžadovat součinnost všech zákonem určených editorů budoucího NRZP.

Správce

Správcem NRZP je Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR. Garantuje metodickou a obsahovou jednotu registru.

Editoři registru a přistupující subjekty

NRZP je neveřejným registrem. Subjekty, které do registru nahlíží, jsou uvedeny v §76 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů. Editoři registru jsou uvedeni v §77 téhož zákona.

Datové rozhraní a bližší informace

Podrobnější informace, včetně datového rozhraní, jsou zveřejněny na internetových stránkách Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR, http://www.uzis.cz/node/7131.