Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 5/2017

INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE ÚPRAVY VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO OBOR SPECIALIZAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRAKTICKÉ LÉKAŘSTVÍ PRO DĚTI A DOROST

Podle zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, ve znění pozdějších předpisů, a následně dle vyhlášky č. 185/2009 Sb., o oborech specializačního vzdělávání lékařů, zubních lékařů a farmaceutů a oborech certifikovaných kurzů, ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje Ministerstvo zdravotnictví úpravy ve vzdělávacích programech specializačního vzdělávání lékařů a nástavbových oborů. Uvedená úprava ve vzdělávacím programu nenahrazuje původní znění vzdělávacího programu vydaného ve Věstníku MZ ČR v roce 2005, částka 4, duben 2005. Vzdělávací program vydaný ve Věstníku MZ ČR v roce 2009, částka 10, Prosinec 2009 se mění pouze v níže uvedeném bodě. S výjimkou této změny zůstává obsah vzdělávacího programu oboru Praktické lékařství pro děti a dorost nadále v platnosti v rozsahu jeho původního znění.

Změna vzdělávacího programu:

Ve vzdělávacím programu Praktické lékařství pro děti a dorost (Věstník 2009, částka 10, Prosinec 2009).

Personální požadavky na AP ve znění: „Vedoucí AP/školitel má praxi min. 10 let od dosažení odborné způsobilosti, z toho min. 5 let od získání specializované způsobilosti v oboru praktické lékařství pro děti a dorost (dále jen „PLDD“) s min. úvazkem 1,0 a s min. 5 lety praxe v oboru PLDD“ se nahrazuje zněním: „Školitel má specializovanou způsobilosti v oboru praktické lékařství pro děti a dorost (dále jen „PLDD“) a min. 10 let praxe v oboru PLDD s min. úvazkem 1,0 u daného poskytovatele zdravotních služeb“.