Animace načítání

Stránka se připravuje...


Zprávy MF, částka 4/2015

Informace Ministerstva práce a sociálních věcí

ref. Ing. H. Kněnická, MPSV

Od dubna 2015 byly mezi ÚP ČR a obcemi u nástrojů VPP a vyhrazená SÚPM uzavírány tzv. flexibilní dohody (značeny uprostřed dvoupísmenným znakem -VF- nebo -SF-).

Tento typ dohod umožňoval v určitém okamžiku pružně změnit zdroj financování těchto dohod z projektu OP LZZ do nového projektu OPZ. Na základě rozhodnutí řídícího orgánu došlo k této změně financování od 1.7.2015. Tedy veškeré platby uhrazené ze strany ÚP ČR z těchto dohod do 30.6.2015 byly uhrazeny ještě z operačního programu OP LZZ. Naopak veškeré platby z těchto dohod uhrazené ze strany ÚP ČR počínaje 1.7.2015 jsou již hrazeny z nového operačního programu OPZ. S tím souvisí to, že pro platby v rámci OPZ je již třeba používat odlišný účelový znak, který je pro OPZ 13013.

Je třeba zdůraznit, že tato změna účelového znaku u plateb v průběhu účinnosti dohody se týká pouze tzv. flexibilních dohod (značeny uprostřed dvoupísmenným znakem -VF- nebo -SF-), a netýká se jiných typů dohod, které byly uzavřeny čistě pro OP LZZ a které jsou i po 1.7.2015 nadále hrazeny z OP LZZ (dohody značené -SN-, -SR-, -VN- a -VR-)“