Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MŽP ČR, částka 2/2014

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014

o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám
 

Článek 1

Úvodní ustanovení

1. Ministerstvo životního prostředí (dále jen „Ministerstvo“) jako správce programu 115 280 Nová zelená úsporám (dále jen „Program“) a jako správce Státního fondu životního prostředí České republiky (dále jen „Fond“) podle §1 odst. 3 zákona č. 388/1991 Sb., o Státním fondu životního prostředí České republiky, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Zákon o Fondu“) deleguje na Fond některé organizační, administrativní a právní činnosti související s administrací Programu, které nezasahují do rozhodovacích a kontrolních činností Ministerstva. V rámci procesu administrace žádostí Ministerstvo metodicky řídí a kontroluje správnost vykonávání delegovaných činností na Fond. Na základě toho vydává Ministerstvo tuto směrnici, která vymezuje rozsah činností a pravomocí Fondu a upravuje základní postupy pro poskytování finančních prostředků (dále jen „podpora“) z Programu v rámci podprogramu 115 281 Nová zelená úsporám - Rodinné domy (dále jen „podprogram RD“) a v rámci podprogramu 115 284 Nová zelená úsporám - Náklady státu na administraci (dále jen „podprogram NSA“).

2. Tato směrnice vychází z Dokumentace programu Nová zelená úsporám, schválené dne 6. listopadu 2013 usnesením vlády ČR č. 848, zpracované dle zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a vyhlášky č. 560/2006 Sb., o účasti státního rozpočtu na financování programů reprodukce majetku, ve znění vyhlášky č. 11/2010 Sb. (dále jen „Dokumentace Programu“).

3. Ustanovení směrnice jsou dále upřesněna v Přílohách Směrnice o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám (dále jen „Přílohy“).

4. Směrnice vymezuje činnosti správce Programu, kterým je Ministerstvo, subjektu pověřeného administrací Programu (dále jen „subjekt pověřený administrací“), kterým je Fond, a dalších subjektů zúčastněných v procesu poskytování podpory v rámci Programu.