Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 16.06.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.10.1964.


Vyhláška o normách nezaviněných mank v organizacích vnitřního obchodu

189/1964 Sb.

Vyhláška

§1  §2  §3  §4  §5  §6  §7  §8  §9

Příloha - Přídavné normy mank při skladování ovoce a zeleniny

INFORMACE

189

XXXXXXXX

Xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx

xx xxx 1. xxxxx 1964

x xxxxxxx nezaviněných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx x xxxxxx x ministerstvem xxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx stanoví xxxxx §1 xxxxxx x. 160/1949 Xx., x xxxxxxxx xxxxxxx x k provedení §46 odst. 2 x 3 xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x. 117/1964 Xx., o xxxxxx xxxxxxxxx majetku:

§1

(1) Xxxxx nezaviněných xxxx xx stanoví xxx prodejny a xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obchodu x xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx organizace xxxxxxxxxxx nákup x xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.

(2) Normy xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxx zboží, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx při jejich xxxxxxxxxxxxx, avšak xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx normu, nevznikla xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, ale xxxxxxxxxx xxxxxxx zboží, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx (vysušením, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, vymrazením, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx x ulpěním xx xxxxxxxxxx) xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx nebyli přistiženi, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kromě xxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx hotových xxxxx jako suroviny xx jiná jídla x xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ceny xxxx.). X zboží, jehož xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx má riziko xxxxxxx prodeji s xxxxxx výběrem (xxxx xxxx. u svrchních xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx publikací, gramofonových xxxxx), xx možno xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxx prodejny x xxxxxxxx prodejem. Xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx znehodnocených xxxx (uhnitím, plesnivěním, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx), xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx.

§2

Norem xxxxxxxxxxxx mank xx použije xxx, xxx-xx při xxxxxxxxxxxxx xxxxx, surovin x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. X xxx případě xx xxxxxxx sníží x stanovenou xxxxx.

§3

(1) Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx finančního xxxxx procentem x xxxxxx (popřípadě xxxxxxxxx x hodnoty xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx družstev Ústřední xxxx xxxxxxxxxxx družstev, xxxxxxxx a organizacím x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jinými xxxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x podnikům a xxxxxxxxxxx řízeným xxxxxxxxx xxxxxx příslušný xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx rozepisuje xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxxxx organizační xxxxxxxx (xxxxxxxx, provozovny) s xxxxxxxxxxxx zejména xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, sezónnosti prodeje, xxxxxxxxxxx xxxxx zboží, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx zboží, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jednotek x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx vyjádřený x Xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx §4, xxxxx xxxxxxxxx ukazatel xxxxxxxxx xxx podnik (xxxxx) xxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx úbytky (xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, chemické xxxxx apod.), xxxxxxx xxxxx hranici xxxxx xxxxxxxxx nadpodniková xxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx.). Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ovoce x zeleniny x x xxxxxxxx masa, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx mléčných, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx §4 podnikový xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx.

(3) Výše xxxxx xx stanoví xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ROH xx xxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xxxxx xxxxx nezaviněných xxxx xxx xx xxxxxxxx. V xxxxxxx xxxx se xxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx a xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jen x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx).

§4

(1) Xxx organizace xxxxxxxxx stravování všech xxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxx mank xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx obratu (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) bez xxxxxx xx ubytovací x xxxxxxx xxxxxx. X organizacích xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde se xxxxxxxxxxx maloobchodní xxxxx xxxxx xx realizuje xxxxx z xxxxx (xxxx. v xxxxxxxxxxx XXX, léčebných zařízeních) xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx spotřebovaných potravin x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx veřejného xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 0,2 % x dosaženého maloobchodního xxxxxx a pro xxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxx se nerealizuje xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx jen xxxxxx, nesmí překročit x průměru 0,2 % z hodnoty xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx stanoví xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx podnikový ředitel. Xxxxxxxxxxx závodům, které xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a dalším xxxxxxxxxxx x činností xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vedoucí závodu.

(3) Xxxxxxx orgány x xxxxxxxxxx nadřízené závodům xxxxxxxxx stravování i xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ztráty, které xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xx žádoucím xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§5

(1) Xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx (xxxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx skladování xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx vlastními xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přídavná xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx zimních xxxxx. Xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x skutečného xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx platných xx dni xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(2) Xxx velkoobchod xxxxxx x xxxxxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx mank xxxxx:

xxxxxxx xxxxx ........................ 0,8 %

xxxxxxxxx xxxxx ....................... 0,7 %

xxxxxxxx ................................... 1, %

brambory ................................ 0,9 %

koření ..................................... 0,3 %.

(3) Xxxxxxxx xxxxx určené pro xxxxxxxxxx zimních xxxxx xxxx uvedeny v příloze. Xxx žňovou xxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxxx xxxxx 0,8 % xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxx xx skladování xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx normy xx xxxxxxxxxx zimních zásob x nechlazených xxxxxxxx xxxx platné xxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xx zvyšují x 10 %, pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxx o 20 %. Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx na xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v zimních x jarních xxxxxxxx x na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx účely.

§6

Xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx mank xxxxxx, xxxxx nevznikly xxxx xxxxxxxxx norem xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiným způsobem, xxx xxx xxxxx xxxx určeny, xx xxxxxxxx.

§7

Xxxxx přirozených xxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx xxx nákupu xxxxxxx kovů x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx velkoobchodě (x xxxxxxxx velkoobchodu xxxxxx x xxxxxxxxx) zůstávají xxxxx vyhláškou nedotčeny.*)

§8

Xxxxxxx xx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obchodu č. 132/1962 Sb., x normách xxxxxxxxxxxx xxxx v organizacích xxxxxxxxx obchodu,

vyhláška ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx x. 379/1952 X. x. (12/1953 X. v.), xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx,

xxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx č. 381/1952 Ú. x. (14/1953 X. x.), xxxxxx se xxxxxxx xxxxx mank xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xx skladech, x xxxxxxxxxxx, v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, xxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx,

xxxxxxxx ministerstva vnitřního xxxxxxx č. 386/1952 X. x. (19/1953 X. x.), o xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxx a

směrnice xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 65/1954 Sbírky XXX, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx lahví xxxx xxxxxxxxxxx od xxxxxxxxxxxx xx velkoobchodě, xx xxxxxxxx, x maloobchodě x v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx.

§9

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx.

Xxxxxxx:

Xxxx x. x.

Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 189/1964 Xx.

Xxxxxxxx xxxxx xxxx při xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

(x xxxxxxxxxx)

Xxxx&xxxx;

Xxxxx&xxxx;

Xxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxx

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx

Xx xxxxx&xxxx;
xxxxxxxxx&xxxx;
xxxxx&xxxx;
xx xxxxxxx&xxxx;
xxxxx pro 
chlazené 
sklady x 0,6 %,&xxxx;
xxx xxxxxxxxxx&xxxx;
xxxxxx x 1 %.

1,1&xxxx;

1,6&xxxx;

2,-&xxxx;

2,4&xxxx;

3,5&xxxx;

3,9&xxxx;

Xx xxxxx xxxxx&xxxx;
xxxxx xx norma 
zvyšuje xxx&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx&xxxx;
x 0,6 %, xxx&xxxx;
xxxxxxxxxx&xxxx;
xxxxxx x 1 %.

xxxxxxxxxx

1,9&xxxx;

2,7&xxxx;

3,5&xxxx;

4,2&xxxx;

6,4&xxxx;

7,2&xxxx;

xxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,6&xxxx;

4,7&xxxx;

5,7&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,9&xxxx;

3,1&xxxx;

5,3&xxxx;

6,5&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

1,4&xxxx;

2,-&xxxx;

2,5&xxxx;

2,9&xxxx;

4,2&xxxx;

4,6&xxxx;

xxxxxxxxxx

1,9&xxxx;

2,7&xxxx;

3,4&xxxx;

4,-&xxxx;

6,-&xxxx;

6,4&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

0,7&xxxx;

1,3&xxxx;

2,3&xxxx;

2,6&xxxx;

xxxx&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,7&xxxx;

3,-&xxxx;

3,8&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,5&xxxx;

1,1&xxxx;

2,2&xxxx;

4,-&xxxx;

4,7&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,2&xxxx;

2,4&xxxx;

4,4&xxxx;

7,8&xxxx;

8,8&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,7&xxxx;

1,6&xxxx;

2,-&xxxx;

3,4&xxxx;

4,-&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,1&xxxx;

1,9&xxxx;

2,7&xxxx;

4,4&xxxx;

5,2&xxxx;

xxxxxxxx

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,9&xxxx;

3,5&xxxx;

4,2&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,3&xxxx;

2,4&xxxx;

4,3&xxxx;

4,9&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

4,-&xxxx;

6,-&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

5,-&xxxx;

8,-&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

0,8&xxxx;

1,4&xxxx;

2,5&xxxx;

2,9&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

2,-&xxxx;

3,5&xxxx;

4,3&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,8&xxxx;

3,-&xxxx;

3,5&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,9&xxxx;

4,9&xxxx;

5,9&xxxx;

xxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,5&xxxx;

1,-&xxxx;

2,5&xxxx;

4,9&xxxx;

5,2&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,2&xxxx;

2,5&xxxx;

6,-&xxxx;

13,-&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,8&xxxx;

4,-&xxxx;

6,5&xxxx;

8,5&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,5&xxxx;

6,-&xxxx;

10,-&xxxx;

13,-&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

0,8&xxxx;

1,6&xxxx;

2,4&xxxx;

3,-&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx.&xxxx;

xxxxxxxxxx

1,-&xxxx;

2,-&xxxx;

2,9&xxxx;

3,6&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

0,8&xxxx;

1,5&xxxx;

2,1&xxxx;

3,3&xxxx;

3,8&xxxx;

xxxxx&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,-&xxxx;

1,8&xxxx;

2,5&xxxx;

4,-&xxxx;

4,6&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

1,2&xxxx;

2,3&xxxx;

3,3&xxxx;

4,2&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx.&xxxx;

xxxxxxxxxx

1,6&xxxx;

3,1&xxxx;

4,3&xxxx;

5,3&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

1,1&xxxx;

2,1&xxxx;

3,1&xxxx;

5,2&xxxx;

---&xxxx;

xxxxx&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

1,5&xxxx;

2,9&xxxx;

4,-&xxxx;

6,8&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxx&xxxx;

xxxxxxxx&xxxx;

---&xxxx;

2,9&xxxx;

4,8&xxxx;

5,9&xxxx;

---&xxxx;

---&xxxx;

xxxxxxxxxx

---&xxxx;

---&xxxx;

2,-&xxxx;

5,-&xxxx;

9,8&xxxx;

13,-&xxxx;

xxxxxxxx

1,2&xxxx;

1,2&xxxx;

1,9&xxxx;

2,4&xxxx;

3,5&xxxx;

3,9

Informace

Právní xxxxxxx x. 189/1964 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 19.10.1964.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxxx předpis x. 189/1964 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 13/1968 Sb. x xxxxxxxxx od 15.2.1968.

Znění xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

*) Xxxx normy xxxx stanoveny xxxxxxxx:

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vnitřního obchodu x. 210/1954 X. x. (234/1954 X. x.), xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx. 36 263/16/1955, xxxxxxxxxxx v xxxxxx 34/1955 Xxxxxxxx XXX, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx kovů;

vyhláškou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obchodu x. 379/1952 X. x. (12/1953 X. x.), xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxx potravinářského xxxxx xx velkoobchodě, xxxxxxxxx přirozeným xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x zeleninou;

vyhláškou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 381/1952 X. x. (14/1953 X. x.), xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxx potravinářského xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xx skladech, v xxxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, xxxxx se xxxx xxxxxxxxxxxxxxx skladů;

vyhláškou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obchodu x. 382/1952 X. x. (15/1953 X. x.), xxxxxx se xxxxxxx xxxxx mank xxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx přirozeným xxxxxxx;

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 384/1952 X. x. (17/1953 X. x.), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx, porcelánu, xxxxxxxx xxxx hrnčířského xxxxx xx xxxxxxxxxxxx;

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx x. 57/1953 Xxxxxx XXX, pro výpočet xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx ve xxxxxxxxxxxx;

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 65/1954 Xxxxxx XXX, kterou se xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx lahví zpět xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.