Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 23.&xxxx;xxxxx 2024

x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx o zápis xxxxx xxxxxxx v článku 49 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie „Xxxxxxx“ (XXXX)

(X/2024/2995)

XXXXXXXX XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

s ohledem xx&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;1151/2012 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;(1), x&xxxx;xxxxxxx na čl. 50 xxxx.&xxxx;2 xxxx.&xxxx;x) xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k těmto důvodům:

(1)

V souladu x&xxxx;xx.&xxxx;49 xxxx.&xxxx;5 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 zaslal Xxxxxxxx Komisi žádost x&xxxx;xxxxxxx xxxxx „Basmati“ (XX č.: XXX-XX-02990 – 24.&xxxx;8. 2023).

(2)

Komise xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 50 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 přezkoumala x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 5 x&xxxx;6 xxxxxxxxx nařízení.

(3)

Aby xxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxx&xxxx;51 xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;1151/2012 odůvodněné xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, měl xx xxx xxxxx čl. 50 xxxx.&xxxx;2 xxxx.&xxxx;x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a odkaz xx&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx „Basmati“.

(4)

Žádost xxxxxxxxxx Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie X, X/2024/1713 xx xxx 23.&xxxx;xxxxx 2024, neobsahovala xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Jediný článek

Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xx xxxxx xx.&xxxx;50 odst. 2 xxxx.&xxxx;x) nařízení (XX) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx „Xxxxxxx“ (XXXX) (XX x.: XXX-XX-02990 – 24.&xxxx;8. 2023).

X&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;51 nařízení (XX) x.&xxxx;1151/2012 xx xxxxxxxxxxx uvedeným x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx.

Xxxxxxxxxx zveřejněné x&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx X, X/2024/1713 xx xxx 23.&xxxx;xxxxx 2024, xx xxxxxxx.

V Bruselu dne 23.&xxxx;xxxxx 2024.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx WOJCIECHOWSKI

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx; Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;343, 14.12.2012, x.&xxxx;1.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXX“

XX x.: XXX-XX-02990 – 24.&xxxx;8. 2023

CHOP ( ) XXXX (X)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx (xxxxx) [CHOP xxxx CHZO]

„Basmati“

2.   Členský stát xxxx xxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx 1.6: Xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx v nezměněném xxxxx nebo zpracované.

3.2.   Popis xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx se xxxxxxxx xxxxx uvedený x&xxxx;xxxx&xxxx;1

Xxxx „Basmati“ xx xxxxxxxx dlouhozrnná aromatická xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 4.

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx dlouhých xxxxxxx xxxxxx se značným xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxxxx vůni, sladké xxxxx, jemné a nadýchané xxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxxxx, průměrném xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx celistvosti xxxx xxx vaření x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx bobtnáním xx xxxxx xxx xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxx. x.

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

1.

Xxxxxxxxx xxxxx předvařených xxx (xx omílání)

6 ,50 &xxxx;xx

2.

Xxxxxxxx xxxxx předvařených xxx

≤ 1,9  mm

3.

Minimální xxxxx xxxxx/xxxxx předvařené omleté xxxx

≥ 3 ,50

4.

Vůně

Rýže „Basmati“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, tj. 2-acetyl-1-pyrrolinu (2XX). Xxxx 2-xxxxxx-1-xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx Pandanus xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(Xxxxxx) xxxx xx xxxxx xxxxxxx.

5.

Xxxxxx konzistence

Měkká

6.

Textura xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx

7.

Xxxxx amylózy

19 –26 &xxxx;%

8.

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx látek (XXX)

4 –7

9.

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxxxxxx

10.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx délka xxxxxx xxxx

12,00 &xxxx;xx

11.

Xxxxxxxxx poměr xxxxx xxxxxx xxxx / xxxxxxxxxx rýže XXXX xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx

1,70

12.

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3,50

13.

Xxxx x&xxxx;xxxxx v ústech

Sladká chuť x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxx: xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

3.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (xxxxx pro xxxxxxxx živočišného xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxx u zpracovaných xxxxxxxx)

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxxx xxx, xx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxxx xxxx „Xxxxxxx“. Xxxxxxxx odrůdy rýže „Xxxxxxx“ xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxx. „Xxxxxxxxx xx fotoperiodu“ xxxxxxxxxx odrůd rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx, xx xxxx citlivé xx xxxxxxxxx xxxxxxx, což xxxxx xxxxxxx výnosy. Xxxxxxxx odrůdy rýže „Xxxxxxx“ xxxxx být xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx byla xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyvinutých xxxxxxxx pomocí xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a šlechtitelských xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx v zeměpisných xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 4 xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Rýže „Xxxxxxx“ dozrává x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vymezených v bodě 4 x&xxxx;xxxxx nebo xxxxxxxxx, kdy xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxx procesu xxxxxxxx xxx.

„Xxxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxx pocházející x&xxxx;xxxxxx Xxxxxxx 370 nebo x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx pákistánského xxxxxx o osivu x&xxxx;xxxx 1976.

Xxxx xxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxxx pákistánského xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx 1976 v současnosti xxxxx Xxxxxxx 370, Basmati X622, Xxxxxxx Xxx, Xxxxxxx 198, Xxxxxxx 385, Super Xxxxxxx, Xxxxxxx 2000 Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx 515, XX 1121 xxxxxxxx, Xxxxxx Basmati, Kashmir Xxxxxxx (Xxxxxxx Nafees), Xxxxxx Xxxxxxx, NIAB Xxxxxxx 2016, XXXX Xxxxxxx, Super Xxxx, Xxxxx Xxxxxxx 2019, XXXXX-Xxxxxxx 2020, XX 2021 xxxxxxxx, XXX 111 X, Xxxx Xxxxx Xxxxxxx, Vital Xxxxx Xxxxxxx, XXXX XX 39 x&xxxx;XXXX XX 18.

3.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxx xxx produkci, xxxxx xx musí xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx

X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx vymezené x&xxxx;xxxx 4 xxxxxxxxx xxxx kroky produkce xxxx „Basmati“:

příprava půdy x&xxxx;xxxxxxx (xxxx),

xxxxxxxxxxx xxxxx,

xxxxxxxxx,

xxxxxx xxxxxxx,

xxxxxxx.

3.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxx. produktu, x&xxxx;xxxxx xx vztahuje xxxxxxx xxxxx

3.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxxx zapsaný xxxxx

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx zeměpisné oblasti

Rýže „Xxxxxxx“ xx v Pákistánu xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx oblasti Xxxx Xxxxxx a Kašmír x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx Xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxxx („zeměpisná xxxxxx“):

x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxx: Sialkot, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxx, Gujrat, Xxxxx Bahauddin, Narowal, Xxxxxxxxxx, Nankana Sahib, Xxxxxxx, Xxxxx, Xxxx Xxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxx, Sahiwal, Pakpattan, Xxxxxxx, Mianwali, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx Xxx Xxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, X&xxxx;X&xxxx;Xxxx, Xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxxxxx Sindh: Shikarpur, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxx a Dadu,

v provincii Xxxxxxx Paštúnchwá: divize Xxxxxxxx (okresy Malakand, Xxx, Xxxx),

x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx, Jaffarabad a Sohbatpur,

v oblasti Xxxx Xxxxxx a Kašmír: Xxxxxx, Bhimber, Poonch, Xxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxx také xx xxxxxxxxxxxx oblastech Indie.

5.   Souvislost xx zeměpisnou oblastí

5.1.   Specifičnost xxxxxxxxx oblasti

Žádost x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx zeměpisného xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Basmati“.

Název „Xxxxxxx“ xx xxxxxxx xx xxxx paňdžábských xxxx, xxxxxxx „Bas“ xxxxxxx xxxx a „Mati“ xxxxxxx „xxxx“. „Xxxxxxx“ je xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx z Indoganžské xxxxxx. Xxxxxxxxx pěstují xxxx „Xxxxxxx“ již xx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx zmínku x&xxxx;xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx Xxxx Xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx básník Xxxxx Xxxx x&xxxx;xxxx 1766.

X&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx „Basmati“ xxxx xxxxxxxx dlouhozrnnou xxxxxxxxxxx rýži, xxxxx xx pěstuje x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zeměpisné xxxxxxx xx xxxxx Himalájí x&xxxx;xxxxxxxx oblastí. Toto xxxxxxx a uznání xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx informací, xxxx xxxxxxxxx:

1.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „xxxx jihoasijské xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx“.

2.

Xxxxxxx-Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „Basmati“ jako „xxxxxxxxxx aromatickou xxxxxxxxxxxx xxxx pocházející x&xxxx;xxxxx Xxxx“.

3.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx: „xxxx Xxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxx rýže xxxxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxx“ (Xxxxxxx L. Xxxxxxx a Carol Xxxxxxx, 2006).

4.

Xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx: „Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx rýže pěstovaná x&xxxx;xxxxxxx Indii, Xxxxxxxx, xxxxxxxxx částech Xxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx Xxxxxxxx“ (Xxxxxxx Xxxxxxxx, 2007).

5.

Anglický xxxxxxx definuje xxxx „Xxxxxxx“ xxxx „druh xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx chuť“.

6.

Glosbe xxxxxxxx „Basmati“ jako „xxxxxxxxxxxx xxxxxx pěstovanou x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxx“.

7.

Xxx Xxxxx x&xxxx;xxxxxx „Xxxxxxx Xxxxxxxxx at Xxxxx 250 Xxxxx Xxx“ (Xxxx Xxxxxxx xx vyvinula xxxxxxx xxxx 250&xxxx;xxxx) xx xxx 21.&xxxx;xxxxx 1998 xxxx: „‚Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, že Basmati xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx vyvinuli zemědělci x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx nejméně xxxx 250&xxxx;xxxx a která xx xx té xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx těchto xxxx zemí,‘ xxxx Xx. Y. L. Xxxx, předseda Asijské xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx Xxxxxxx.“

8.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxx“ jako „xxxxxxxxxxxx rýži x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx a pevnou xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tím, že xx xxxxxxx. Xxxx ‚Xxxxxxx‘ (...) xx x&xxxx;Xxxxx a Pákistánu xxxxxxx xxx tisíce let x&xxxx;xx vynikající s kari“.

9.

Food Xxxx, „Recept, xxx xxxxxx dokonalou xxxx Xxxxxxx“: „Xxxx xx xxxxxxxxx rýži Xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx – xxxx Xxxxx Xxxxxxx používáme xxx léta x&xxxx;xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, ale určitě xx kupte xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx získali xxxxxx xxxx Basmati.“

Díky xxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx hodí xxx xxxxxxx jídla, xxxx jsou xxxxxxx x&xxxx;xxxxx, se xxxx „Xxxxxxx“ stala xxxxx xxxxxxxxx v mnoha xxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx rýži „Basmati“ xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx vyváží xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx států xxxxxxxxxx, Kanady x&xxxx;Xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx: Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxxxxxxxx, se průměrná xxxxxxxxx xxxxxxx v oblasti xxxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx od 60&xxxx;xx 65&xxxx;%. Xxxxxxx xxxx xxxx jediným xxxxxxxx pro rozhodování x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxx o kvalitativních xxxxxxx xxxx „Basmati“ xx xxxxxxxx xxxxxx životního xxxxxxxxx, vody x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx a délka xxx: Xxxxxxxxxx požadavky xxx pěstování xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx 20–35 stupni Xxxxxx xx celou xxxx xxxxxxxxx, nízké xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxx, xxx xx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx, xx xxx v daném xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxx, kde xx rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxxx „xxxxxxxx dne“, xxxxxx xxxxx xxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx xxxxx více opožďuje. X&xxxx;xxxxxxxxx, jež jsou xxxxxx vystaveny xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx. Právě xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx optimálnímu slunečnímu xxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx a vlhkost x&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx charakteristické xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxx pěstování xxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xx listopadu. Xx xxxxx září xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxx (25–32&xxxx;°X) x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxx (20–22&xxxx;°X). Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx xxx xxxxxx jedinečné xxxx x&xxxx;xxxxxxx specifických xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vodou: K zavlažování xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z proudů xxxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx z Himalájí. Xxx xxxxxxxxx a příznačnou vůni xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxxx množství xxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx v tomto bodě).

Normální xxxx: Zeměpisnou xxxxxx xxxxx xxxxxx náplavové xxxxxx řeky Xxxxx x&xxxx;xxx Xxxxxx, Ravi, Xxxxxx x&xxxx;Xxxxxx. Různé xxxxx zeměpisné xxxxxxx xx xxxxx vyznačují xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, které přinášejí xxxx x&xxxx;Xxxxxxxx. Xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx Xxxx x&xxxx;Xxxxx. Xxx xxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxx (xX 7,3 – 8,5), hluboké (&xx; 1&xxxx;x), xxxxx xxxxxxxxx a z hlediska xxxxxxxxx xxxxxxx písčito-hlinité xx xxxxxxx. Xxxx půdy xxxx obecně xxxxx (&xx; 0,5 %) xx xxxxxxx (0,5 – 0,75&xxxx;%) obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx převládá xxxxx – xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx draslíku (X), xxx ukazuje xxxxxxx (120 – 280 kg X/xx) až xxxxxx (&xx; 280 kg X/xx) xxxx úrodnosti xxxx, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxx: X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx (xxxx 32&xxxx;xxxxxx Xxxxxx xxxx xxx x&xxxx;20&xxxx;xxxxxx Xxxxxx v noci), xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx chemickou xxxxxxx xxxx xxxx „Xxxxxxx“ je 2-xxxxxx-1-xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxx období xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ výrazně ovlivňuje xxxxxx doby xxx xxxxxxxxxxx. Kdyby xx xx xxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxx vysoké odrůdy xxxx „Basmati“ xxxxxxxxxxx xxxx 30. červnem, došlo xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx a byly xx xxxxxxxx k polehnutí ve xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx zrn. Xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx dvěma semenáčky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx řádku x&xxxx;xxxxxxxx po xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 22,5 x 22,5 cm. Xxxxxxxxx xx se xxxx xxxxxxxxx mělce (xx xxxxxxx 2 xx 3 xx), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 2 xx 3 týdny xx výsadbě, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx xxxxx plevelům. Po xxxxxxxx xxxx xxxx xx pole zavlažují xx xxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, x&xxxx;xx xxxxxxxx statkových xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 8–10&xxxx;xxx/xx xxxx ekologických hnojiv x&xxxx;xxxxxxxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ se xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 90&xxxx;% xxx, xxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx narušením, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mlátí x&xxxx;xxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx 12 až 14&xxxx;%, aby xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx napadení xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx během xxxxxxxxxx.

5.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zrnech xx značným xxxxxxx xxxxx a šířky, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxx a nadýchané textuře, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxx xxxxx/xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx 3,50 mm), xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (od 19&xxxx;% xx 26&xxxx;%), xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx šířky xxx xxxxxx.

Xxxx xxxx „Xxxxxxx“ mají xxxxx xxxxx a šířky xxxxxxx&xxxx;3:5, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx poměr xxxxx a šířky xxx xxxxxxx xxxxxxxxx rýže xxxx&xxxx;3:4 x&xxxx;x&xxxx;xxxx Ponny xx xx&xxxx;3:2.

Xxxx „Basmati“ xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx, xxx sklizni, xxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx. Xxxx vůně je xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sloučenin, xxxx nimiž xxxxxxxx 2-xxxxxx-1-xxxxxxxx (2XX), xxxxx xxxxxx rýži „Basmati“ xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vůni x&xxxx;xxxx.

Xxxxxx xxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx zachovávají xxxxxxx celistvost díky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx indexu, xxx xx pro xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx pocit x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx obsahu xxxxxxx, xxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.

Příčinná xxxxxxxxxx mezi xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxx produktu

Tyto xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a lidským xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxx xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx rýže „Xxxxxxx“.

Xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxx xxxx xxxxxxx, spolu x&xxxx;xxxxxxx faktory, xxxx xx mírná teplota xxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx v ústech, který xxxxxxx xxxxxxxx, stojí xxxxxxxxxx xxxxxxxx svit xxxxx xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxx xxxx „Xxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxxxxx oblasti xxxxx. Xx xx, xx s postupujícím xxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ na xxxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mají xx xxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxx vliv xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, půda xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx a technika xxxxxxxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx jakožto xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx světě xxxx xxxxxx pověst na xxxxxxx historických, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx s ní xxxx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx člověk x&xxxx;Xxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxx, xxxxx si objedná xxxx „Xxxxxxx“ pěstovanou, xxxxxxxxxxxx a vyprodukovanou x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxx xx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx pod označením „Xxxxxxx“ x&xxxx;Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, že xxxx xxxx byla vypěstována x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a má xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxx 3.2 x&xxxx;5 xxxxxx xxxxxxxxxx dokumentu.

Odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx://xxxx.xxx.xx/xxxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx-xxxxxxx/