Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 23. dubna 2024

o zveřejnění xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx v článku 49 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ (XXXX)

(X/2024/2995)

XXXXXXXX KOMISE,

s ohledem xx Smlouvu o fungování Xxxxxxxx xxxx,

x&xxxx;xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 1151/2012 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;(1), x&xxxx;xxxxxxx xx&xxxx;xx.&xxxx;50 xxxx.&xxxx;2 xxxx.&xxxx;x) uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx důvodům:

(1)

V souladu x&xxxx;xx.&xxxx;49 xxxx.&xxxx;5 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx“ (XX x.: PGI-PK-02990 – 24.&xxxx;8. 2023).

(2)

Komise xxxx žádost v souladu x&xxxx;xxxxxxx 50 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx k závěru, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 5 a 6 xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx podat podle xxxxxx&xxxx;51 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxxxxxx prohlášení x&xxxx;xxxxxxx, xxx by xxx xxxxx xx.&xxxx;50 xxxx.&xxxx;2 písm. a) uvedeného xxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx zveřejněn xxxxxxxx xxxxxxxx a odkaz xx&xxxx;xxxxxxxxxx specifikace produktu xxx xxxxx „Basmati“.

(4)

Žádost xxxxxxxxxx Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx X, X/2024/1713 ze dne 23.&xxxx;xxxxx 2024, xxxxxxxxxxxx xxxxx na zveřejnění xxxxxxxxxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

X&xxxx;Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx se xxxxx čl. 50 odst. 2 xxxx.&xxxx;x) nařízení (EU) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx název „Xxxxxxx“ (XXXX) (XX x.: XXX-XX-02990 – 24.&xxxx;8. 2023).

X&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;51 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v prvním xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx názvu „Xxxxxxx“ xxxxxxx.

Xxxxxxxxxx zveřejněné x&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx X, X/2024/1713 ze xxx 23.&xxxx;xxxxx 2024, se xxxxxxx.

X&xxxx;Xxxxxxx xxx 23.&xxxx;xxxxx 2024.

Xx Komisi

Janusz XXXXXXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx; Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;343, 14.12.2012, x.&xxxx;1.


XXXXXXX

XXXXXXXX DOKUMENT

„BASMATI“

XX x.: XXX-XX-02990 – 24.&xxxx;8. 2023

CHOP ( ) XXXX (X)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx (názvy) [XXXX xxxx XXXX]

„Xxxxxxx“

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx republika

3.   Popis zemědělského xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx 1.6: Xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx v nezměněném xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

3.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx se xxxxxxxx xxxxx uvedený x&xxxx;xxxx&xxxx;1

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx aromatická xxxx xxxxxxxxx a produkovaná xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 4.

Charakteristické xxxxxxxxxx xxxx „Basmati“ spočívají x&xxxx;xxxxxx dlouhých tenkých xxxxxx xx značným xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxxxx vůni, xxxxxx xxxxx, jemné a nadýchané xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, vysoké xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zrna x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxx xxxxxx vlastnosti:

Poř. x.

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

1.

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxx (xx xxxxxxx)

6&xxxx;,50 &xxxx;xx

2.

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zrn

≤ 1,9  mm

3.

Minimální xxxxx xxxxx/xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

≥ 3&xxxx;,50

4.

Xxxx

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, která je xxxxxxxx xxxxxxxxx těkavé xxxxxxxxxx, xx. 2-acetyl-1-pyrrolinu (2XX). Xxxx 2-xxxxxx-1-xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(Xxxxxx) xxxx xx velmi xxxxxxx.

5.

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxx

6.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx lepivost

7.

Obsah amylózy

19 –26 &xxxx;%

8.

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx alkalických xxxxx (XXX)

4 –7

9.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

10.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vařené xxxx

12,00 &xxxx;xx

11.

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx rýže / předvařené xxxx XXXX xxxxxxxxx poměr xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx

1,70

12.

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3,50

13.

Xxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxx

Xxxxxx chuť x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ v ústech: xxxxx a nadýchaná textura x&xxxx;xxxxxxx celistvostí xxxxxxxx xxxx.

3.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (pouze xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx (pouze u zpracovaných xxxxxxxx)

Xxxx „Basmati“ xx xxxxxxxxx xxx, že x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxxx xxxx „Basmati“. Xxxxxxxx xxxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx dobou xxxxx. „Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx“ xxxxxxxxxx xxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx, xx xxxx citlivé xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx snižuje xxxxxx. Xxxxxxxx odrůdy rýže „Xxxxxxx“ xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k polehnutí. Xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx odrůdy x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 4 dokáží odolávat xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 4 v říjnu xxxx xxxxxxxxx, xxx teplota xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxx procesu xxxxxxxx xxx.

„Xxxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxx pocházející x&xxxx;xxxxxx Xxxxxxx 370 nebo x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx pákistánského xxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxx 1976.

Xxxx xxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ podle pákistánského xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx 1976 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxx 370, Basmati X622, Xxxxxxx Pak, Xxxxxxx 198, Xxxxxxx 385, Xxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx 2000 Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx 515, XX 1121 xxxxxxxx, Xxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx Xxxxxxx (Kashmir Xxxxxx), Xxxxxx Xxxxxxx, XXXX Xxxxxxx 2016, XXXX Xxxxxxx, Xxxxx Xxxx, Xxxxx Xxxxxxx 2019, XXXXX-Xxxxxxx 2020, XX 2021 xxxxxxxx, XXX 111 H, Sona Xxxxx Basmati, Vital Xxxxx Xxxxxxx, XXXX XX 39 x&xxxx;XXXX XX 18.

3.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx kroky xxx xxxxxxxx, které xx xxxx uskutečnit xx vymezené xxxxxxxxx xxxxxxx

X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx vymezené x&xxxx;xxxx 4 xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx „Basmati“:

příprava půdy x&xxxx;xxxxxxx (setí),

přesazování xxxxx,

xxxxxxxxx,

xxxxxx xxxxxxx,

xxxxxxx.

3.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx pravidla xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx atd. produktu, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

3.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx pravidla xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, k němuž xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx „Xxxxxxx“ xx x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx a produkuje x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxx Xxxxxx a Kašmír x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx Xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxxx („zeměpisná xxxxxx“):

x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Hafizabad, Xxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxx, Gujrat, Xxxxx Bahauddin, Narowal, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxx, Xxxxx, Toba Xxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxx, Sahiwal, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Bhakkar, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx, Bahawalpur, Rahim Xxx Khan, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, D G Khan, Xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxxxxx Sindh: Shikarpur, Xxxxxxxxx, Kashmore, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxx a Dadu,

v provincii Xxxxxxx Xxxxxxxxxx: xxxxxx Xxxxxxxx (xxxxxx Xxxxxxxx, Xxx, Swat),

v provincii Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx, Jaffarabad a Sohbatpur,

v oblasti Xxxx Xxxxxx x&xxxx;Xxxxxx: Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx.

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oblastí

5.1.   Specifičnost xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx o zápis xxxxxxxxxx zeměpisného xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“.

Xxxxx „Basmati“ xx odvozen xx xxxx paňdžábských xxxx, xxxxxxx „Xxx“ xxxxxxx xxxx x&xxxx;„Xxxx“ xxxxxxx „xxxx“. „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxxxxx název, který xxxx xxx xxxxxxx xxxxx celá xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxx xx xxxxx staletí.

Historický xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx zmínku o rýži „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx Heer Xxxxxx, kterou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxx Xxxx x&xxxx;xxxx 1766.

X&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx veřejnost xxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx xxxxxxxx dlouhozrnnou xxxxxxxxxxx rýži, xxxxx xx pěstuje x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zeměpisné xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx a uznání ze xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx informací, xxxx xxxxxxxxx:

1.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „xxxx jihoasijské rýže x&xxxx;xxxxxxxx zrny“.

2.

Merriam-Websterův slovník xxxxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx dlouhozrnnou xxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx Xxxx“.

3.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvádí: „xxxx Xxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx úpatí Xxxxxxxx“ (Xxxxxxx L. Xxxxxxx a Carol Sherman, 2006).

4.

Xx nejlepší xxxxxxx xxxxxxxx uvádí: „Xxxxxxx xx xxxxx dlouhozrnná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx Xxxxxxxx“ (Xxxxxxx Xxxxxxxx, 2007).

5.

Anglický xxxxxxx definuje xxxx „Xxxxxxx“ xxxx „druh xxxxxxxxxxx xxxx pěstované xxxxxxx x&xxxx;Xxxxx a Pákistánu, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx chuť“.

6.

Glosbe xxxxxxxx „Basmati“ xxxx „xxxxxxxxxxxx xxxxxx pěstovanou x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxx xxxx xxxx“.

7.

Xxx Xxxxx x&xxxx;xxxxxx „Xxxxxxx Xxxxxxxxx xx Xxxxx 250 Xxxxx Xxx“ (Xxxx Xxxxxxx xx vyvinula nejméně xxxx 250 lety) xx xxx 21.&xxxx;xxxxx 1998 xxxx: „‚Xxxxxxxxxx důkazy xxxxxxx, xx Xxxxxxx xx xxxxxxxx odrůda, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 250&xxxx;xxxx a která xx od xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx místech xxxxxx xxxx xxxx,‘ xxxx Xx. X. X. Xxxx, předseda Xxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxx nadace, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx Xxxxxxx.“

8.

Xxxxxxxxx slovník xxxxxxxx „Xxxxxxx“ jako „xxxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx a pevnou xxxxxxxxxx, xxx xx pravděpodobně xxxxxxxxx tím, že xx xxxxxxx. Rýže ‚Xxxxxxx‘ (...) xx x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx let x&xxxx;xx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx“.

9.

Xxxx Xxxx, „Xxxxxx, xxx xxxxxx dokonalou xxxx Xxxxxxx“: „Tipy xx xxxxxxxxx rýži Basmati. Xxxxx správného xxxxx xxxx – xxxx Xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx a vždy xxxx xxxxxxxxx její xxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx jiných xxxxxx, ale určitě xx kupte xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxx.“

Xxxx své xxxxxxxx xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx, xxxx jsou xxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxx „Basmati“ xx x&xxxx;xxxxxxxxxx několika xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Rýže „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx, Kuvajtu, Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, Spojeného xxxxxxxxxx, Spojených xxxxx xxxxxxxxxx, Kanady x&xxxx;Xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx prostředím

Vysoká xxxxxxx: Během období xxxxxxxx zrn, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxxxxxxx, xx průměrná xxxxxxxxx vlhkost v oblasti xxxxxxxx xxxx „Basmati“ xxxxxxxx v rozmezí od 60&xxxx;xx 65&xxxx;%. Vlhkost xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx rozhodování x&xxxx;xxxxxxxxxxx kvality. Při xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx znacích xxxx „Basmati“ xx xxxxxxxx souhra xxxxxxxxx xxxxxxxxx, vody x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx a délka xxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx záření a teplotu xxxx 20–35 stupni Xxxxxx po xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx teploty a snížené xxxxxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxx, xxx xx xxxx „Xxxxxxx“ pěstuje, je xxx v daném xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx v oblastech, xxx xx xxxx „Basmati“ xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx „xxxxxxxx xxx“, xxxxxx xxxxx xxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx vystaveny xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, díky které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx slunečnímu xxxxxx, spolu s dalšími xxxxxxx, jako xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx v Indoganžské xxxxxx, umožňují xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx a zachovávat xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx charakteristické xxxxxxxxxx. Zeměpisná oblast xx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx stávají jasnějšími (xxxxxxxxxx xx délka xxxxxxxxxx xxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxx (25–32&xxxx;°X) a noci chladnějšími (20–22&xxxx;°X). Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx specifických xxxxxxxxxx xxxx „Basmati“.

Dostatečné xxxxxxxxxx vodou: X&xxxx;xxxxxxxxxxx xx používá především xxxx z proudů xxxxxxxxx xx deštích a z tajícího xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxx. Pro xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxx xxxx „Basmati“ je xxxxxxxx hojné xxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx bodě).

Normální xxxx: Xxxxxxxxxx oblast xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxx x&xxxx;xxx Xxxxxx, Xxxx, Xxxxxx a Sutlej. Různé xxxxx zeměpisné oblasti xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;Xxxxxxxx. Půdy x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx Xxxx x&xxxx;Xxxxx. Při xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx (xX 7,3 – 8,5), xxxxxxx (&xx; 1&xxxx;x), dobře xxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxx xx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx (&xx; 0,5 %) xx xxxxxxx (0,5 – 0,75&xxxx;%) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. V jílovité xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx – xxxxxxx xxxxxx xx draslík. Xxxxx xxxx xxxx obsahují xxxxxx xxxxxxxx draslíku (X), jak xxxxxxx xxxxxxx (120 – 280 kg X/xx) až xxxxxx (&xx; 280 kg X/xx) xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx jde o draslík

Teplota: X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx zůstává xxxxxxx xxxxx období xxxxxxxx xxx xxxxx (xxxx 32&xxxx;xxxxxx Xxxxxx xxxx xxx x&xxxx;20&xxxx;xxxxxx Xxxxxx x&xxxx;xxxx), xxx xxxxx xxxxxx pronikavou xxxx. Xxxxxx chemickou xxxxxxx xxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx 2-xxxxxx-1-xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx xxxxxxx uchová, xxxx xx xxxxx období xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xx normálních xxxxxxxx xxxxxxxx vysoké odrůdy xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxxxx xxxx 30. červnem, xxxxx xx k nadměrnému xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxx xx xxxxxxxx k polehnutí xx xxxx květu nebo xxxxxxxx xxx. Xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx července.

Semenáčky xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx po xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx po xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 22,5 x 22,5 cm. Xxxxxxxxx xx xx xxxx vysazovat mělce (xx xxxxxxx 2 xx 3 xx), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx xx na rýžových xxxxxx xxxxxxx 2 xx 3 týdny xx výsadbě, xxx xxxxxx zakořenění ujmuvších xx xxxxxxx a v boji xxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxx této xxxx xx xxxx zavlažují xx xxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx vodu.

Rýže „Xxxxxxx“ xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, x&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 8–10 tun/ha xxxx xxxxxxxxxxxx hnojiv x&xxxx;xxxxxxxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxx 90 % xxx, xxx xx předešlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a fyzickým xxxxxxxxxx xxx. Sklizená úroda xx obvykle xxxxx x&xxxx;xxxxxx den xxxx xx nejdříve x&xxxx;xxxx xx do xxxxxx xxxxxxxx 12 až 14&xxxx;%, xxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxx napadení xxxxxxx xxxx poškození xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

5.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx vlastnosti xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zrnech xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx, znamenité xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx textuře, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx poměr xxxxx/xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rýže xxxx 3,50&xxxx;xx), xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xx 19&xxxx;% do 26&xxxx;%), xxxxxx celistvosti xxxx xxx xxxxxx a lineárním xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxx.

Xxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxx xxxxx xxxxx a šířky nejméně 3:5, xxxxxxx u jiných xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx rýže xxxx&xxxx;3:4 x&xxxx;x&xxxx;xxxx Xxxxx xx xx&xxxx;3:2.

Xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx. Xxxx vůně je xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sloučenin, xxxx nimiž xxxxxxxx 2-xxxxxx-1-xxxxxxxx (2AP), který xxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vůni x&xxxx;xxxx.

Xxxxxx xxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx celistvost díky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx je xxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx a výrazný xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx rýže „Xxxxxxx“ jsou xxxxxxxxx xxxxxxx faktory, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx amylózy, xxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxx a nadýchanou xxxxxxx xx značnou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.

Příčinná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx produktu

Tyto xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxx sázení, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“.

Xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx souhře xxxxxxx xxxxx hodin xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx tato xxxx pěstuje, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxxx teplota xxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx delších xxx x&xxxx;xxxxxxxx, kdy xxxx „Xxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxxxxx oblasti xxxxx. Xx xx, xx s postupujícím xxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ na xxxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxx vliv xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, rozmístění xxxxxxx, půda xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx a technika xxxxxxxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx označení po xxxxx světě xxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx historických, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx s ní xxxx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxx, xxxxx xx objedná xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxx xx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx označením „Xxxxxxx“ z Pákistánu, bude xxxxxxxx, xx xxxx xxxx byla xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a má xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxx 3.2 a 5 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx://xxxx.xxx.xx/xxxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx-xxxxxxx/