Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE X&xxxx;XXXXXXXXX XXXXXXXXX (XX) 2023/589

xx xxx 10. ledna 2023,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127, xxxxx jde o požadavky xxxxxxxx xx bílkovin, xxxxx se vztahují xx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxxx výživu xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx xxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského parlamentu x&xxxx;Xxxx (EU) x.&xxxx;609/2013 xx dne 12. června 2013 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx účely x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx stravy xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx a o zrušení xxxxxxxx Xxxx&xxxx;92/52/XXX, xxxxxxx Xxxxxx&xxxx;96/8/XX, 1999/21/XX, 2006/125/XX x&xxxx;2006/141/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx&xxxx;2009/39/XX a nařízení Xxxxxx (XX) x.&xxxx;41/2009 x&xxxx;(XX) x.&xxxx;953/2009&xxxx;(1), x&xxxx;xxxxxxx xx xx.&xxxx;11 xxxx.&xxxx;2 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127&xxxx;(2) xxxxxxx xxxx xxxx zvláštní xxxxxxxxx týkající se xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výživu xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx, xx počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx obsahu xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jakož x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 xxxxxxx XX xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxx xx uvedeno x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127, Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xx xxxx stanovisku xxxxxxxxx xx základního xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxx 24.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2014&xxxx;(3) uvedl, že xxxxxxxxxx a vhodnost každé xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx populace. Xxxx xxxxxxx kladně xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx používané v počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídá xxxxxxxxxx, jež jsou x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127. Xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxx možné uvést xx trh výživu xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, které xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx hodnocení xxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxx 6.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.xxxxxxx XxxX podanou jménem xxxxxxxxxxx XXXX-Xxxx Georg Xxxx OHG x&xxxx;xxxxxxxxxxx Xxxx Xxxxx Xxxxxxxxxxx, xxx xxxx provedl xxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 xxxxxxx XX nařízení v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127.

(4)

Xx xxxxxx Xxxxxx vydal xxxx xxx 9.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2022 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(4). Úřad x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkovina xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx bezpečným x&xxxx;xxxxxxx zdrojem xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx, v níž xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx obsahovat alespoň 0,45&xxxx;x/100 kJ (1,9 g/100 xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127 x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxx aminokyselin uvedené x&xxxx;xxxxxx A přílohy XXX xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5)

X&xxxx;xxxxxxx na xxxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a pokračovací kojenecké xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x&xxxx;xxxxxxxx v přenesené pravomoci (XX)&xxxx;2016/127 by xxxxx xxxx xxx aktualizovány x&xxxx;xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxx rovněž xxxxxxxxx xxxxxxxx xx uvedené xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxxxx X, XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (EU) 2016/127 xx xxxxx měly xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

(7)

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx na xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx xxxxxxx ode xxx 22.&xxxx;xxxxx&xxxx;2022. Xxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzované bílkoviny x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx nařízení xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx toto nařízení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Přílohy X, XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx nařízení.

Článek 2

Toto xxxxxxxx vstupuje x&xxxx;xxxxxxxx xxxx vyhlášení x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Toto xxxxxxxx je xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských xxxxxxx.

X&xxxx;Xxxxxxx xxx 10.&xxxx;xxxxx 2023.

Za Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx XXX XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;181, 29.6.2013, x.&xxxx;35.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx dne 25.&xxxx;xxxx&xxxx;2015, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (EU) x.&xxxx;609/2013, pokud xxx x&xxxx;xxxxxxxx požadavky týkající xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx (Úř. věst. L 25, 2.2.2016, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX XXX Panel (xxxxxx XXXX xxx xxxxxxxxxx výrobky, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx), 2014. Scientific Xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx composition xx xxxxxx xxx xxxxxx-xx xxxxxxxx. XXXX Xxxxxxx 2014;12(7):3760.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX XXX Xxxxx (xxxxxx EFSA pro xxxxxx, nové xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx alergeny), 2022. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx derived xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx and used xx an xxxxxx xxx xxxxxx-xx formula xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx XXXX-Xxxx Xxxxx Hipp OHG (xxxxxxx submitted xx xxxxx.xxxxxxx XxxX) EFSA Xxxxxxx&xxxx;2022;20(3):7141.


PŘÍLOHA

Přílohy I, II x&xxxx;XXX xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 se xxxx takto:

1)

v příloze X&xxxx;xx xxx 2.3 nahrazuje xxxxx:

„2.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3.1, 2.3.2 xxxx 2.3.3.

2.3.1.

Xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.1.1.

Xxxxx bílkovin

Nejméně

Nejvíce

0,44 &xxxx;x/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,86 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.1.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z kravského xxxxx xx enzymatickém xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

63&xxxx;% izolátů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx v sušině 95&xxxx;% x&xxxx;xxxx xxx 70&xxxx;% xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3&xxxx;% x

x)

37&xxxx;% xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx 87&xxxx;% x&xxxx;xxxx xxx 70&xxxx;% denaturací xxxxxxxx a obsahem xxxxxx xxxxxxx 3,5 %.

2.3.1.3.

Zpracování bílkovin

Dvoustupňový xxxxxx xxxxxxxxx s použitím xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx dvěma xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx (3 xx 10&xxxx;xxxxx při xxxxxxx 80 až 100&xxxx;°X).

2.3.1.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytné xxxxxxxxxxxxx a L-karnitin

Pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx aminokyselinu xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx množství, jaké xx obsaženo v referenční xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx B. Xxx xxxxxxx se xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2, a stejně xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx fenylalaninu x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx poměr xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 2. Xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx prokázána x&xxxx;xxxxxxx s čl. 3 odst. 3, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxx k cysteinu x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx než 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 0,3&xxxx;xx/100 xX (1,2 mg/100 kcal).

2.3.2.

Požadavky xxxxxxxx xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.2.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55  g/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 kJ

(2,3  g/100 xxxx)

(2,8  g/100 kcal)

2.3.2.2.

Zdroj xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx mléka, které xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

77&xxxx;% xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx bílkovinného koncentrátu x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx 35 xx 80&xxxx;%;

x)

23&xxxx;% xxxxxx xxxxxxxxx z demineralizované sladké xxxxxxxxx s minimálním obsahem xxxxxxxx 12,5 %.

2.3.2.3.

Zpracování bílkovin

Výchozí xxxxxxxx se xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xX&xxxx;7,5 xx 8,5 x&xxxx;xxxxxxx 55 xx 70 °C s použitím xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxx komplexu. Xxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxx k inaktivaci xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx xxx 120 xx 150 °C).

2.3.2.4.

Nezbytné x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx stejnou energetickou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx bílkovině xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx III xxxxxx X. Xxx xxxxxxx se xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx sečíst, xxxxx xxxxx methioninu k cysteinu xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2, x&xxxx;xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a tyrosinu, pokud xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, xxxx xxx poměr methioninu x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 0,3&xxxx;xx/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).

2.3.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.3.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,45 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,9 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.3.2.

Xxxxx bílkovin

Syrovátkové xxxxxxxxx xxxxxxx z kravského xxxxx, které xxxxxxxxx xx 100&xxxx;% bílkovinného xxxxxxxxxxx ze sladké xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 80&xxxx;%.

2.3.3.3.

Xxxxxxxxxx bílkovin

Výchozí xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx pH upraví xx 6,5 xx 7,5 při teplotě 50 až 65&xxxx;°X. Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx enzymové směsi xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx výrobního procesu xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx potravinářských xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10 sekund xxx 110 až 140&xxxx;°X).

2.3.3.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytné aminokyseliny x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahovat xxxxxx nezbytnou x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nejméně xx stejném xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx v referenční xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze III xxxxxx X. Při xxxxxxx se xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx sečíst, xxxxx xxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2, x&xxxx;xxxxxx xxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx k fenylalaninu xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2. Xxxxx xx vhodnost xxxxxxxxx výrobku xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, může xxx xxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx k fenylalaninu xxxxx xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 0,3&xxxx;xx/100 kJ (1,2&xxxx;xx/100 kcal).“;

2)

v příloze XX xx xxx 2.3 xxxxxxxxx tímto:

„2.3.

Pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená z hydrolyzovaných xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3.1, 2.3.2 nebo 2.3.3.

2.3.1.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – skupina A

2.3.1.1.

Obsah xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,44  g/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 kJ

(1,86 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 kcal)

2.3.1.2.

Zdroj xxxxxxxx

Xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kaseinů xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx látek:

a)

63 % izolátů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx bílkovin x&xxxx;xxxxxx 95&xxxx;% x&xxxx;xxxx než 70&xxxx;% xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx popela xxxxxxx 3&xxxx;% x

x)

37&xxxx;% xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx 87&xxxx;% x&xxxx;xxxx xxx 70 % xxxxxxxxxx bílkovin a obsahem xxxxxx nejvýše 3,5 %.

2.3.1.3.

Zpracování xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx hydrolýzy x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx hydrolýzy xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx (3 xx 10 minut xxx teplotě 80 xx 100&xxxx;°X).

2.3.1.4.

Xxxxxxxx a podmíněně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx množství, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze XXX xxxxxx B. Xxx xxxxxxx xx xxxx mohou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a tyrosinu xxxxxx.

2.3.2.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx – xxxxxxx B

2.3.2.1.

Obsah xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55  g/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(2,3  g/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.2.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx bílkoviny získané x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

77&xxxx;% xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx koncentrátu x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx 35 xx 80 %;

b)

23 % xxxxxx xxxxxxxxx z demineralizované xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12,5 %.

2.3.2.3.

Zpracování bílkovin

Výchozí xxxxxxxx xx hydratuje x&xxxx;xxxxxxx. Po xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xX&xxxx;7,5 xx 8,5 x&xxxx;xxxxxxx 55 xx 70&xxxx;°X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k inaktivaci xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10 sekund při 120 až 150&xxxx;°X).

2.3.2.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytné aminokyseliny

Pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnotu xxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx každou xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx je xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx III oddíle X. Xxx xxxxxxx xx však xxxxx xxxxxxxxxxx methioninu a cysteinu x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.

2.3.3.

Xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx – skupina X

2.3.3.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,45 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,9 &xxxx;x/100 kcal)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.3.2.

Xxxxx bílkovin

Syrovátkové xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx sestávají xx 100&xxxx;% bílkovinného xxxxxxxxxxx xx sladké syrovátky x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem bílkovin 80&xxxx;%.

2.3.3.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a zahřívá. Xxxx xxxxxxxxxx se xX upraví na 6,5 až 7,5 xxx teplotě 50 xx 65 °C. Xxxxxxxxx xx provádí s použitím xxxxxxxx směsi serinové xxxxxxxxxxxxx a metalloproteázy. Během xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enzymů xx xxxx tepelného xxxxxxxx (2 až 10&xxxx;xxxxxx při 110 xx 140&xxxx;°X).

2.3.3.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnotu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx aminokyselinu xxxxxxx ve stejném xxxxxxxxxxx množství, xxxx xx obsaženo v referenční xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx X. Xxx výpočtu xx xxxx mohou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a koncentrace xxxxxxxxxxxx a tyrosinu xxxxxx.“;

3)

x&xxxx;xxxxxxx XXX xx xxxxxx xxxx v oddíle X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxx účely xxxx 2.1, 2.2, 2.3.2 x&xxxx;2.3.3 xxxxxx X&xxxx;x&xxxx;XX xxxx nezbytnými x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx v mg/100 xX a v mg/100 xxxx, xxxx:“.