Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ XXXXXXXXX (XX) 2023/589

ze xxx 10.&xxxx;xxxxx 2023,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127, xxxxx jde x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxx xx vztahují xx počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výživu xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin

(Text x&xxxx;xxxxxxxx xxx EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Smlouvu x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

s ohledem na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (EU) x.&xxxx;609/2013 xx xxx 12. června 2013 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a malé xxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx hmotnosti x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx Rady 92/52/EHS, xxxxxxx Xxxxxx&xxxx;96/8/XX, 1999/21/XX, 2006/125/ES x&xxxx;2006/141/XX, směrnice Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx&xxxx;2009/39/XX x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;41/2009 x&xxxx;(XX) č. 953/2009 (1), x&xxxx;xxxxxxx xx xx.&xxxx;11 odst. 2 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx v přenesené xxxxxxxxx (EU) 2016/127 (2) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx, které se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx, že xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxx se obsahu xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3 xxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy XX uvedeného xxxxxxxx.

(2)

Xxx xx xxxxxxx v nařízení x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127, Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx ze xxx 24.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2014&xxxx;(3) xxxxx, že xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx klinickým xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx hydrolyzované xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídá xxxxxxxxxx, xxx jsou x&xxxx;xxxxxxxxxxx stanoveny x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx aktualizovat, aby xxxx xxxxx xxxxx xx trh výživu xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxx 6.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 Komise obdržela xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.xxxxxxx XxxX podanou xxxxxx xxxxxxxxxxx HIPP-Werk Xxxxx Xxxx XXX a společnosti Xxxx Xxxxx Ingredients, xxx xxxx provedl xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jejíž složení xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 xxxxxxx XX nařízení v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127.

(4)

Xx žádost Xxxxxx xxxxx xxxx xxx 9. března 2022 vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživy (4). Úřad x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx dospěl x&xxxx;xxxxxx, že daná xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zdrojem bílkovin xxx xxxxxxx v počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, že xxxxxx, v níž se xxxx xxxxxxxxx použije, xxxx obsahovat xxxxxxx 0,45&xxxx;x/100 xX (1,9 g/100 xxxx) bílkovin x&xxxx;xxxx xxxxxxxx ostatní xxxxxxxx xxx xxxxxxx stanovená x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxx X&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5)

X&xxxx;xxxxxxx na xxxxxx úřadu xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx. Požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxxxx xxxx xxx aktualizovány x&xxxx;xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxx rovněž xxxxxxxxx xxxxxxxx se uvedené xxxxxxxxxxxxx bílkoviny.

(6)

Přílohy X, XX a III nařízení x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxxxx měly xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx,

(7)

Xxxxxxxx v přenesené pravomoci (XX)&xxxx;2016/127 xx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx kojeneckou xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx použije xxx xxx 22. února 2022. Aby xxxxx být počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx bílkoviny x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx stanovenými x&xxxx;xxxxx nařízení xxxxxxx xx xxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx toto nařízení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx co xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Přílohy X, XX x&xxxx;XXX nařízení v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxxx v souladu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx&xxxx;2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx.

Toto nařízení xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 10.&xxxx;xxxxx 2023.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx XXX DER XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;181, 29.6.2013, s. 35.

(2)  Nařízení Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxx 25.&xxxx;xxxx&xxxx;2015, xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;609/2013, pokud xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx, xxxxx xx vztahují xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, a pokud xxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx týkající xx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;25, 2.2.2016, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX XXX Xxxxx (xxxxxx XXXX pro xxxxxxxxxx xxxxxxx, výživu x&xxxx;xxxxxxx), 2014. Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxx-xx xxxxxxxx. XXXX Journal 2014;12(7):3760.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX XXX Xxxxx (xxxxxx XXXX xxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx), 2022. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx of x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx whey protein xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xx infant xxx follow-on formula xxxxxxxxxxxx from xxxxxxxxxx xxxxxxx by HIPP-Werk Xxxxx Xxxx XXX (xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx.xxxxxxx XxxX) XXXX Xxxxxxx&xxxx;2022;20(3):7141.


XXXXXXX

Xxxxxxx I, XX x&xxxx;XXX nařízení x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxxx xxxxx:

1)

x&xxxx;xxxxxxx X&xxxx;xx xxx 2.3 xxxxxxxxx xxxxx:

„2.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx týkající xx bílkovin xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3.1, 2.3.2 xxxx 2.3.3.

2.3.1.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.1.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,44 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,86  g/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.1.2.

Xxxxx bílkovin

Bílkoviny x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx mléka xx xxxxxxxxxxxx vysrážení xxxxxxx pomocí xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx z těchto xxxxx:

x)

63&xxxx;% izolátů syrovátkových xxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx s minimálním xxxxxxx xxxxxxxx v sušině 95&xxxx;% x&xxxx;xxxx xxx 70 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 % x

x)

37&xxxx;% xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx syrovátky x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx bílkovin x&xxxx;xxxxxx 87&xxxx;% a méně xxx 70&xxxx;% xxxxxxxxxx xxxxxxxx a obsahem xxxxxx xxxxxxx 3,5 %.

2.3.1.3.

Zpracování xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx těmito xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx (3 xx 10 minut xxx xxxxxxx 80 xx 100&xxxx;°X).

2.3.1.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytné xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx aminokyselinu xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jaké xx obsaženo v referenční xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze XXX oddíle B. Xxx výpočtu xx xxxx mohou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a cysteinu xxxxxx, xxxxx xxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2, a stejně xxx xx mohou xxxxxx xxxxxxxxxxx fenylalaninu x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxx tyrosinu x&xxxx;xxxxxxxxxxxx nepřesahuje hodnotu 2. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx s čl. 3 xxxx.&xxxx;3, xxxx xxx poměr xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a tyrosinu x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 0,3 mg/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).

2.3.2.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.2.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(2,3 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.2.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx bílkoviny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx mléka, které xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

77&xxxx;% xxxxxx syrovátky ze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx 35 xx 80&xxxx;%;

x)

23&xxxx;% sladké xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12,5&xxxx;%.

2.3.2.3.

Xxxxxxxxxx bílkovin

Výchozí xxxxxxxx se hydratuje x&xxxx;xxxxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx se provede xxxxxxxxx při xX&xxxx;7,5 xx 8,5 a teplotě 55 až 70&xxxx;°X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxx k inaktivaci xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx xxx 120 xx 150&xxxx;°X).

2.3.2.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nezbytnou x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jaké xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx bílkovině xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx X. Xxx xxxxxxx xx však xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2, x&xxxx;xxxxxx xxx xx xxxxx sečíst xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, pokud xxxxx tyrosinu x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobku xxx xxxxxxx xxxxxxxxx v souladu x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, může xxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 0,3&xxxx;xx/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).

2.3.3.

Xxxxxxxxx týkající xx bílkovin – xxxxxxx X

2.3.3.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,45 &xxxx;x/100 kJ

0,67  g/100 xX

(1,9 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 kcal)

2.3.3.2.

Zdroj xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx 100&xxxx;% bílkovinného xxxxxxxxxxx xx sladké xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 80&xxxx;%.

2.3.3.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xx hydratuje x&xxxx;xxxxxxx. Xxxx hydrolýzou xx xX xxxxxx xx 6,5 xx 7,5 xxx xxxxxxx 50 xx 65 °C. Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx endopeptidázy a metalloproteázy. Xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxx k inaktivaci xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx fázi xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx při 110 xx 140&xxxx;°X).

2.3.3.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx využitelném xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx III xxxxxx A. Při xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2, x&xxxx;xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx koncentrace xxxxxxxxxxxx a tyrosinu, pokud xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2. Xxxxx je vhodnost xxxxxxxxx výrobku xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, může xxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a tyrosinu x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 0,3 mg/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).“;

2)

x&xxxx;xxxxxxx II xx bod 2.3 xxxxxxxxx xxxxx:

„2.3.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin xxxx splňovat požadavky xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3.1, 2.3.2 xxxx 2.3.3.

2.3.1.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx bílkovin – xxxxxxx X

2.3.1.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,44 &xxxx;x/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,86  g/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.1.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx sladké xxxxxxxxx xxxxxxx z kravského xxxxx xx enzymatickém xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

63&xxxx;% xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx bílkovin x&xxxx;xxxxxx 95&xxxx;% a méně xxx 70&xxxx;% xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3&xxxx;% x

x)

37&xxxx;% bílkovinného xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx 87 % x&xxxx;xxxx než 70&xxxx;% xxxxxxxxxx bílkovin a obsahem xxxxxx nejvýše 3,5&xxxx;%.

2.3.1.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx z trypsinu, xxxxxxx xxxx těmito xxxxx stupni xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx (3 xx 10&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxx 80 xx 100&xxxx;°X).

2.3.1.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx každou nezbytnou x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx aminokyselinu xxxxxxx xx stejném xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx X. Xxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a tyrosinu xxxxxx.

2.3.2.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.2.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55 &xxxx;x/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 kJ

(2,3 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8  g/100 kcal)

2.3.2.2.

Zdroj xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx látek:

a)

77 % xxxxxx syrovátky xx xxxxxxxxxxxxx bílkovinného xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx bílkovin 35 xx 80 %;

b)

23 % xxxxxx xxxxxxxxx z demineralizované xxxxxx xxxxxxxxx s minimálním xxxxxxx xxxxxxxx 12,5 %.

2.3.2.3.

Zpracování xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx při pH 7,5 xx 8,5 a teplotě 55 až 70 °C s použitím xxxxxxxx xxxxx serinové xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k inaktivaci xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx fázi xxxxxxxxx ošetření (2 xx 10&xxxx;xxxxxx xxx 120 až 150&xxxx;°X).

2.3.2.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytné xxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx množství, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx bílkovině xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx III oddíle X. Při výpočtu xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.

2.3.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – skupina X

2.3.3.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,45 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 kJ

(1,9 &xxxx;x/100 kcal)

(2,8  g/100 xxxx)

2.3.3.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx 100&xxxx;% bílkovinného koncentrátu xx sladké syrovátky x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem bílkovin 80&xxxx;%.

2.3.3.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xx hydratuje x&xxxx;xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xX upraví xx 6,5 až 7,5 xxx xxxxxxx 50 xx 65&xxxx;°X. Hydrolýza xx provádí x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx při 110 xx 140 °C).

2.3.3.4.

Nezbytné a podmíněně xxxxxxxx aminokyseliny

Pro stejnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx každou xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jaké xx obsaženo x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx X. Xxx xxxxxxx se xxxx xxxxx koncentrace xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.“;

3)

x&xxxx;xxxxxxx XXX xx úvodní xxxx x&xxxx;xxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxx xxxxx bodů 2.1, 2.2, 2.3.2 x&xxxx;2.3.3 xxxxxx X&xxxx;x&xxxx;XX xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xx/100 xX x&xxxx;x&xxxx;xx/100 xxxx, xxxx:“.