Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX X&xxxx;XXXXXXXXX XXXXXXXXX (XX) 2023/589

xx xxx 10. ledna 2023,

xxxxxx xx mění xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127, xxxxx xxx o požadavky xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vyrobenou x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin

(Text x&xxxx;xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx unie,

s ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (EU) č. 609/2013 xx xxx 12.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2013 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx&xxxx;92/52/XXX, xxxxxxx Xxxxxx&xxxx;96/8/XX, 1999/21/XX, 2006/125/XX x&xxxx;2006/141/XX, směrnice Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx&xxxx;2009/39/XX x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;41/2009 x&xxxx;(XX) x.&xxxx;953/2009&xxxx;(1), a zejména xx xx.&xxxx;11 xxxx.&xxxx;2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127&xxxx;(2) stanoví xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx, xx počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, zdroje bílkovin x&xxxx;xxxxxxxxxx bílkovin, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytných xxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3 xxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy XX uvedeného xxxxxxxx.

(2)

Xxx xx uvedeno x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127, Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx základního xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx dne 24.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2014&xxxx;(3) xxxxx, xx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílkoviny musí xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx hydrolyzované xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídá xxxxxxxxxx, xxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx stanoveny x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127. Xxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, aby xxxx xxxxx xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, než xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx byly xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jejich xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxx 6.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx meyer.science XxxX podanou jménem xxxxxxxxxxx XXXX-Xxxx Xxxxx Xxxx XXX x&xxxx;xxxxxxxxxxx Xxxx Foods Xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx a pokračovací kojenecké xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx, jejíž xxxxxxx xxxxxxxxxx požadavkům stanoveným x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy XX nařízení x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127.

(4)

Xx xxxxxx Xxxxxx xxxxx xxxx xxx 9.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2022 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživy (4). Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, že xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxx hlediska bezpečným x&xxxx;xxxxxxx zdrojem bílkovin xxx použití x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx, x&xxxx;xxx se xxxx xxxxxxxxx použije, xxxx obsahovat xxxxxxx 0,45&xxxx;x/100 xX (1,9 g/100 xxxx) bílkovin x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx stanovená x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127 a požadavky xx xxxxx aminokyselin xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx A přílohy III xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5)

X&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z dané xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx. Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx bílkoviny stanovené x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx rovněž xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxxxx I, XX x&xxxx;XXX nařízení x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127 xx proto měly xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

(7)

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxxx xxxxxx vyrobenou x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx 22.&xxxx;xxxxx&xxxx;2022. Aby xxxxx xxx počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx kojenecká xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxxx prodlení, xxxx xx toto xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx co xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx&xxxx;1

Xxxxxxx I, II x&xxxx;XXX xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 se xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx&xxxx;2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X&xxxx;Xxxxxxx xxx 10.&xxxx;xxxxx 2023.

Za Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx XXX XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;181, 29.6.2013, x.&xxxx;35.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 ze xxx 25.&xxxx;xxxx&xxxx;2015, xxxxxx se xxxxxxxx nařízení Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;609/2013, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx složení a informací, xxxxx se vztahují xx počáteční a pokračovací xxxxxxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxx na xxxxxxxxx týkající xx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;25, 2.2.2016, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX XXX Xxxxx (xxxxxx XXXX pro xxxxxxxxxx xxxxxxx, výživu x&xxxx;xxxxxxx), 2014. Scientific Xxxxxxx on xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx of xxxxxx xxx xxxxxx-xx xxxxxxxx. XXXX Xxxxxxx 2014;12(7):3760.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX XXX Panel (xxxxxx XXXX xxx xxxxxx, nové potraviny x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx), 2022. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx protein xxxxxxxxxxx and xxxx xx xx infant xxx follow-on xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx by XXXX-Xxxx Xxxxx Xxxx OHG (xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx.xxxxxxx XxxX) XXXX Xxxxxxx&xxxx;2022;20(3):7141.


XXXXXXX

Xxxxxxx I, II x&xxxx;XXX nařízení v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 se xxxx takto:

1)

v příloze X&xxxx;xx xxx 2.3 nahrazuje xxxxx:

„2.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx bílkovin xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3.1, 2.3.2 xxxx 2.3.3.

2.3.1.

Xxxxxxxxx týkající xx bílkovin – xxxxxxx A

2.3.1.1.

Obsah xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,44 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,86 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 kcal)

2.3.1.2.

Zdroj bílkovin

Bílkoviny x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pomocí chymozinu, xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

63&xxxx;% xxxxxxx syrovátkových xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx 95&xxxx;% x&xxxx;xxxx xxx 70 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3&xxxx;% x

x)

37&xxxx;% bílkovinného xxxxxxxxxxx xx xxxxxx syrovátky x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx 87&xxxx;% a méně xxx 70&xxxx;% denaturací xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3,5&xxxx;%.

2.3.1.3.

Xxxxxxxxxx bílkovin

Dvoustupňový xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx z trypsinu, xxxxxxx xxxx xxxxxx dvěma xxxxxx hydrolýzy xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx (3 xx 10 minut při xxxxxxx 80 až 100&xxxx;°X).

2.3.1.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx stejnou xxxxxxxxxxxx hodnotu xxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx každou nezbytnou x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx stejném xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx obsaženo x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx B. Xxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2, x&xxxx;xxxxxx xxx xx mohou sečíst xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobku xxx kojence xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, xxxx xxx poměr xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a tyrosinu x&xxxx;xxxxxxxxxxxx větší než 2.

Xxxxx L-karnitinu xxxx xxx nejméně 0,3 mg/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).

2.3.2.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – skupina B

2.3.2.1.

Obsah xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 kJ

(2,3  g/100 xxxx)

(2,8  g/100 xxxx)

2.3.2.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx získané x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

77&xxxx;% xxxxxx syrovátky ze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx 35 xx 80&xxxx;%;

x)

23&xxxx;% xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12,5&xxxx;%.

2.3.2.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Po xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xX&xxxx;7,5 xx 8,5 a teplotě 55 xx 70&xxxx;°X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a proteázového/peptidázového xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx při 120 xx 150 °C).

2.3.2.4.

Nezbytné x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx musí počáteční xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze III xxxxxx X. Při xxxxxxx xx však xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx sečíst, pokud xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2, x&xxxx;xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a tyrosinu, pokud xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2. Xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx prokázána x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 odst. 3, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx k fenylalaninu xxxxx xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 0,3 mg/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 kcal).

2.3.3.

Požadavky týkající xx bílkovin – xxxxxxx X

2.3.3.1.

Xxxxx bílkovin

Nejméně

Nejvíce

0,45 &xxxx;x/100 xX

0,67  g/100 xX

(1,9 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.3.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx získané x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxxx xx 100&xxxx;% xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx sladké xxxxxxxxx s minimálním obsahem xxxxxxxx 80 %.

2.3.3.3.

Zpracování xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Xxxx hydrolýzou xx xX upraví xx 6,5 xx 7,5 při xxxxxxx 50 xx 65 °C. Xxxxxxxxx se xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx endopeptidázy x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx potravinářských xxxxxx xx fázi xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10 sekund xxx 110 xx 140 °C).

2.3.3.4.

Nezbytné x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytné xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a podmíněně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx stejném využitelném xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx v referenční xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze XXX xxxxxx X. Při xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx k cysteinu xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2, x&xxxx;xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxx tyrosinu x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2. Xxxxx xx vhodnost xxxxxxxxx výrobku xxx xxxxxxx xxxxxxxxx v souladu x&xxxx;xx.&xxxx;3 odst. 3, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx než 2.

Obsah X-xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 0,3 mg/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).“;

2)

x&xxxx;xxxxxxx II xx xxx 2.3 xxxxxxxxx tímto:

„2.3.

Pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných bílkovin xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v bodě 2.3.1, 2.3.2 nebo 2.3.3.

2.3.1.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx – skupina A

2.3.1.1.

Obsah xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,44 &xxxx;x/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,86 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.1.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx z demineralizované sladké xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx po enzymatickém xxxxxxxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxxx, xxxxx sestávají x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

63&xxxx;% izolátů xxxxxxxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx s minimálním xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx 95&xxxx;% a méně xxx 70&xxxx;% xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3&xxxx;% x

x)

37&xxxx;% xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze sladké xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx 87&xxxx;% x&xxxx;xxxx xxx 70 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx a obsahem xxxxxx xxxxxxx 3,5&xxxx;%.

2.3.1.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx hydrolýzy x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx k tepelnému xxxxxxxx (3 až 10&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxx 80 xx 100&xxxx;°X).

2.3.1.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx aminokyseliny

Pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jaké xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx X. Xxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx koncentrace xxxxxxxxxx a cysteinu a koncentrace xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.

2.3.2.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx bílkovin – xxxxxxx X

2.3.2.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55 &xxxx;x/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 xX

(2,3  g/100 xxxx)

(2,8  g/100 kcal)

2.3.2.2.

Zdroj xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

77&xxxx;% xxxxxx syrovátky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx koncentrátu x&xxxx;xxxxxxx bílkovin 35 xx 80 %;

b)

23 % xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx sladké xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx 12,5&xxxx;%.

2.3.2.3.

Xxxxxxxxxx bílkovin

Výchozí xxxxxxxx xx hydratuje x&xxxx;xxxxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx při pH 7,5 xx 8,5 x&xxxx;xxxxxxx 55 xx 70&xxxx;°X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx směsi serinové xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx potravinářských xxxxxx ve fázi xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx xxx 120 xx 150 °C).

2.3.2.4.

Nezbytné x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx aminokyseliny

Pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnotu xxxx pokračovací kojenecká xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxxxx a podmíněně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxx využitelném množství, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx bílkovině xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX oddíle X. Při xxxxxxx xx však xxxxx xxxxxxxxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.

2.3.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.3.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,45 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,9 &xxxx;x/100 kcal)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.3.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx mléka, xxxxx xxxxxxxxx ze 100&xxxx;% bílkovinného xxxxxxxxxxx xx xxxxxx syrovátky x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 80&xxxx;%.

2.3.3.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Xxxx hydrolýzou xx xX upraví xx 6,5 xx 7,5 xxx teplotě 50 xx 65&xxxx;°X. Hydrolýza xx provádí x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx. Během xxxxxxxxx procesu xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 až 10&xxxx;xxxxxx xxx 110 xx 140&xxxx;°X).

2.3.3.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx aminokyseliny

Pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnotu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx aminokyselinu xxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze XXX oddíle X. Xxx xxxxxxx xx xxxx mohou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.“;

3)

x&xxxx;xxxxxxx XXX xx úvodní xxxx v oddíle A nahrazuje xxxxx:

„Xxx xxxxx xxxx 2.1, 2.2, 2.3.2 x&xxxx;2.3.3 xxxxxx X&xxxx;x&xxxx;XX xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, vyjádřenými v mg/100 xX x&xxxx;x&xxxx;xx/100 xxxx, xxxx:“.