Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX X&xxxx;XXXXXXXXX XXXXXXXXX (XX) 2023/589

xx xxx 10. ledna 2023,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vyrobenou x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin

(Text x&xxxx;xxxxxxxx xxx EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

s ohledem na xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 609/2013 xx xxx 12.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2013 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx a o zrušení xxxxxxxx Xxxx&xxxx;92/52/XXX, směrnic Xxxxxx&xxxx;96/8/XX, 1999/21/ES, 2006/125/XX x&xxxx;2006/141/XX, směrnice Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx&xxxx;2009/39/XX x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;41/2009 x&xxxx;(XX) x.&xxxx;953/2009&xxxx;(1), a zejména xx xx.&xxxx;11 xxxx.&xxxx;2 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Komise v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127&xxxx;(2) xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx na počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx kojeneckou xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx, xx počáteční x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx obsahu xxxxxxxx, zdroje bílkovin x&xxxx;xxxxxxxxxx bílkovin, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 xxxxxxx XX xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127, Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „úřad“) ve xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx xx xxx 24.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2014&xxxx;(3) xxxxx, že xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx stanovena klinickým xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx populace. Xxxx doposud kladně xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx stanoveny x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127. Xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx aktualizovat, aby xxxx xxxxx xxxxx xx trh xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, než xxxx xxxxxxxxx, které xxx xxxx kladně xxxxxxxxx, xx základě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a vhodnosti xxxxxx.

(3)

Xxx 6.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.xxxxxxx XxxX xxxxxxx jménem xxxxxxxxxxx XXXX-Xxxx Xxxxx Xxxx OHG a společnosti Xxxx Xxxxx Xxxxxxxxxxx, xxx xxxx provedl xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jejíž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3 xxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;x&xxxx;xxxx 2.3 přílohy XX nařízení x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (EU) 2016/127.

(4)

Na xxxxxx Xxxxxx xxxxx xxxx xxx 9.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2022 vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a vhodnosti xxxx počáteční a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(4). Úřad x&xxxx;xxxxxxxx stanovisku dospěl x&xxxx;xxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkovina xx x&xxxx;xxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zdrojem xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx podmínkou, xx xxxxxx, v níž xx xxxx bílkovina xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,45&xxxx;x/100 xX (1,9&xxxx;x/100 xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx stanovená x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx X&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxxxxx nařízení.

(5)

S ohledem xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vyrobené x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkoviny xx xxx. Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx bílkoviny xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 by xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílkoviny.

(6)

Přílohy X, XX a III xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (EU) 2016/127 xx xxxxx měly xxx odpovídajícím způsobem xxxxxxx,

(7)

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pravomoci (XX)&xxxx;2016/127 xx xx xxxxxxxxx a pokračovací kojeneckou xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx 22.&xxxx;xxxxx&xxxx;2022. Aby xxxxx xxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx bílkoviny x&xxxx;xxxxxxx s požadavky stanovenými x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx uvedena xx trh xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mělo xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xx xxxxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx&xxxx;1

Xxxxxxx I, II x&xxxx;XXX xxxxxxxx v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx&xxxx;2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X&xxxx;Xxxxxxx xxx 10.&xxxx;xxxxx 2023.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx XXX XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;181, 29.6.2013, x.&xxxx;35.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx v přenesené xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 ze dne 25.&xxxx;xxxx&xxxx;2015, xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;609/2013, pokud xxx x&xxxx;xxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xx xxxxxxx a informací, xxxxx xx vztahují xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, a pokud xxx o požadavky na xxxxxxxxx týkající xx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;25, 2.2.2016, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX NDA Xxxxx (xxxxxx EFSA xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx), 2014. Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx the xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx of xxxxxx xxx xxxxxx-xx xxxxxxxx. XXXX Xxxxxxx 2014;12(7):3760.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX XXX Xxxxx (xxxxxx XXXX xxx xxxxxx, nové potraviny x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx), 2022. Xxxxxxxxxxx safety and xxxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx whey xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xx xxxxxx xxx xxxxxx-xx formula xxxxxxxxxxxx xxxx hydrolysed xxxxxxx xx HIPP-Werk Xxxxx Xxxx OHG (xxxxxxx xxxxxxxxx by xxxxx.xxxxxxx XxxX) XXXX Xxxxxxx&xxxx;2022;20(3):7141.


XXXXXXX

Xxxxxxx X, XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX)&xxxx;2016/127 xx xxxx xxxxx:

1)

x&xxxx;xxxxxxx X&xxxx;xx xxx 2.3 xxxxxxxxx xxxxx:

„2.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx z hydrolyzovaných bílkovin

Počáteční xxxxxxxxx výživa vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovené x&xxxx;xxxx 2.3.1, 2.3.2 xxxx 2.3.3.

2.3.1.

Požadavky xxxxxxxx xx xxxxxxxx – xxxxxxx A

2.3.1.1.

Obsah bílkovin

Nejméně

Nejvíce

0,44 &xxxx;x/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,86 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.1.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx syrovátky xxxxxxx z kravského mléka xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx sestávají z těchto xxxxx:

x)

63&xxxx;% izolátů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v sušině 95 % x&xxxx;xxxx než 70 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx nejvýše 3 % x

x)

37&xxxx;% xxxxxxxxxxxx koncentrátu xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx obsahem bílkovin x&xxxx;xxxxxx 87 % a méně xxx 70 % denaturací xxxxxxxx a obsahem xxxxxx xxxxxxx 3,5&xxxx;%.

2.3.1.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx s použitím xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dochází x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx (3 xx 10&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxx 80 xx 100&xxxx;°X).

2.3.1.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx stejnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze XXX oddíle B. Xxx xxxxxxx xx xxxx mohou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 2, x&xxxx;xxxxxx tak xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a tyrosinu, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 2. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx k cysteinu x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx větší xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx musí xxx nejméně 0,3&xxxx;xx/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).

2.3.2.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – skupina B

2.3.2.1.

Obsah xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55  g/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 kJ

(2,3 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.2.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx mléka, které xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

77&xxxx;% xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx bílkovinného koncentrátu x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx 35 xx 80&xxxx;%;

x)

23&xxxx;% xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx sladké xxxxxxxxx s minimálním obsahem xxxxxxxx 12,5&xxxx;%.

2.3.2.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xX&xxxx;7,5 xx 8,5 x&xxxx;xxxxxxx 55 xx 70&xxxx;°X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxx komplexu. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k inaktivaci xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx při 120 xx 150&xxxx;°X).

2.3.2.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx počáteční xxxxxxxxx výživa vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahovat xxxxxx nezbytnou a podmíněně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx je xxxxxxxx v referenční bílkovině xxxxxxx v příloze XXX xxxxxx A. Xxx xxxxxxx xx však xxxxx koncentrace xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxx xxxxxxxxxx k cysteinu xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2, x&xxxx;xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxx tyrosinu k fenylalaninu xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobku xxx xxxxxxx xxxxxxxxx v souladu x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx než 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 0,3&xxxx;xx/100 xX (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).

2.3.3.

Xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.3.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,45 &xxxx;x/100 xX

0,67  g/100 xX

(1,9  g/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.3.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx získané x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxxx xx 100&xxxx;% xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx s minimálním obsahem xxxxxxxx 80&xxxx;%.

2.3.3.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xx hydratuje x&xxxx;xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xX xxxxxx xx 6,5 xx 7,5 xxx xxxxxxx 50 xx 65&xxxx;°X. Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx enzymové směsi xxxxxxxx endopeptidázy x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx výrobního procesu xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx potravinářských xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10 sekund xxx 110 až 140&xxxx;°X).

2.3.3.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx aminokyseliny x&xxxx;X-xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx bílkovin xxxxxxxxx xxxxxx nezbytnou a podmíněně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx stejném xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jaké xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze III xxxxxx X. Xxx xxxxxxx xx však xxxxx xxxxxxxxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx methioninu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu 2, x&xxxx;xxxxxx tak se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, pokud xxxxx xxxxxxxx k fenylalaninu xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2. Xxxxx xx vhodnost xxxxxxxxx výrobku xxx xxxxxxx prokázána v souladu x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;3, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a tyrosinu x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 2.

Xxxxx X-xxxxxxxxx musí být xxxxxxx 0,3&xxxx;xx/100 kJ (1,2&xxxx;xx/100 xxxx).“;

2)

x&xxxx;xxxxxxx XX xx xxx 2.3 xxxxxxxxx xxxxx:

„2.3.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vyrobená z hydrolyzovaných xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx kojenecká xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxx se bílkovin xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 2.3.1, 2.3.2 nebo 2.3.3.

2.3.1.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – skupina X

2.3.1.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,44 &xxxx;x/100 kJ

0,67 &xxxx;x/100 kJ

(1,86 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.1.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx sladké xxxxxxxxx xxxxxxx z kravského xxxxx po xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx:

x)

63&xxxx;% xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx bílkovin x&xxxx;xxxxxx 95&xxxx;% a méně xxx 70&xxxx;% denaturací bílkovin x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3&xxxx;% a

b)

37 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx s minimálním xxxxxxx xxxxxxxx v sušině 87 % x&xxxx;xxxx xxx 70&xxxx;% xxxxxxxxxx bílkovin a obsahem xxxxxx xxxxxxx 3,5&xxxx;%.

2.3.1.3.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx proces xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx (3 xx 10&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxx 80 xx 100 °C).

2.3.1.4.

Nezbytné x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx každou xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve stejném xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx B. Xxx xxxxxxx xx xxxx mohou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a koncentrace xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.

2.3.2.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.2.1.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,55  g/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(2,3 &xxxx;x/100 xxxx)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.2.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx bílkoviny získané x&xxxx;xxxxxxxxx mléka, xxxxx xxxxxxxxx z těchto látek:

a)

77 % xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx bílkovinného xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx bílkovin 35 xx 80&xxxx;%;

x)

23&xxxx;% xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx s minimálním xxxxxxx xxxxxxxx 12,5&xxxx;%.

2.3.2.3.

Xxxxxxxxxx bílkovin

Výchozí xxxxxxxx xx hydratuje x&xxxx;xxxxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx při xX&xxxx;7,5 xx 8,5 x&xxxx;xxxxxxx 55 xx 70&xxxx;°X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k inaktivaci xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx fázi xxxxxxxxx xxxxxxxx (2 xx 10 sekund xxx 120 xx 150&xxxx;°X).

2.3.2.4.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytné xxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx energetickou xxxxxxx xxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx z hydrolyzovaných xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx nezbytnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx množství, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxx X. Xxx xxxxxxx xx však mohou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.

2.3.3.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx – xxxxxxx X

2.3.3.1.

Xxxxx bílkovin

Nejméně

Nejvíce

0,45  g/100 xX

0,67 &xxxx;x/100 xX

(1,9 &xxxx;x/100 kcal)

(2,8 &xxxx;x/100 xxxx)

2.3.3.2.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z kravského xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx ze 100&xxxx;% xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx syrovátky x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 80&xxxx;%.

2.3.3.3.

Xxxxxxxxxx bílkovin

Výchozí surovina xx xxxxxxxxx a zahřívá. Xxxx hydrolýzou xx xX xxxxxx xx 6,5 xx 7,5 xxx teplotě 50 xx 65&xxxx;°X. Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx serinové xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx. Během xxxxxxxxx xxxxxxx dochází x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enzymů xx xxxx tepelného xxxxxxxx (2 xx 10&xxxx;xxxxxx při 110 xx 140 °C).

2.3.3.4.

Nezbytné x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx aminokyselinu xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jaké xx obsaženo v referenční xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX oddíle X. Xxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx koncentrace xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx.“;

3)

x&xxxx;xxxxxxx XXX xx úvodní xxxx v oddíle A nahrazuje xxxxx:

„Xxx účely xxxx 2.1, 2.2, 2.3.2 x&xxxx;2.3.3 příloh X&xxxx;x&xxxx;XX xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx aminokyselinami x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xx/100 xX a v mg/100 xxxx, xxxx:“.