Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) 2022/1922

xx dne 10.&xxxx;xxxxx 2022,

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky uvedené x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008, xxxxx jde x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx rebaudiosidy M, X&xxxx;x&xxxx;XX produkované xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx purifinovaných xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx stévie x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx modifikací xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx (E 960c(i))

(Text x&xxxx;xxxxxxxx xxx EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx na Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008 xx dne 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx&xxxx;(1), a zejména xx xxxxxx&xxxx;14 uvedeného xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1331/2008 xx xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008, kterým xx xxxxxxx jednotné povolovací xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářské xxxxxx a potravinářská xxxxxxx&xxxx;(2), x&xxxx;xxxxxxx xx xx.&xxxx;7 xxxx.&xxxx;5 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 231/2012 (3) xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxxxxx XX a III xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008.

(2)

Xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx postupem xxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 odst. 1 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1331/2008, x&xxxx;xx xxx z podnětu Komise, xxxx na základě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx zúčastněné xxxxxx.

(3)

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx „xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx“ (X&xxxx;960x) xx xxxxxxxx xx xxxxxxx „xxxxxxx-xxxxxxxxx (E960a-E960c)“ x&xxxx;xxxxx X&xxxx;xxxxxxx XX nařízení (XX) x.&xxxx;1333/2008.

(4)

Xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xxxxxxx, xx „xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx“ (X&xxxx;960x(x)) xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx K. phaffii XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. xxxxfix UGT-b.

(5)

Dne 18.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx (X&xxxx;960). Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx členským xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx&xxxx;4 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1331/2008.

(6)

X&xxxx;xxxxxx 2021 xxxxxxx xxxx xxxxxx revidoval x&xxxx;xxxxxxx, xxx byla xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx E 960c xxxxxxx enzymatická xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx rebaudiosidu X&xxxx;xx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx z extraktů x&xxxx;xxxxx xxxxxx na rebaudiosid XX xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx X. xxxx K-12.

(7)

Tento xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx extraktu z listu xxxxxx (≥&xxxx;95&xxxx;% steviol-glykosidů) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx v první xxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxxx xx xxxxx době xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx rebaudiosid X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxx získat xxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx obsahem xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX. Xxxxxxxx xxxxx procházejí xxxxx xxxxxxxxxxxxx a izolačních fází, xxxxx xx produkuje xxxxxxx xxxxxxxxxxx X, X&xxxx;xxxx XX (≥&xxxx;95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx).

(8)

Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx „xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx biokonverzí xxxxxx purifinovaného rebaudiosidu X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx“ x&xxxx;xxx 22.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2021 přijal xxx xxxxxxxxxx&xxxx;(4). Úřad dospěl x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx steviol-glykosidů x&xxxx;xxxxxxx obsahem xxxxxxxxxxxx X, rebaudiosidu X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx XX xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, pokud xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx dospěl x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx AM (xxxxxxxxx xxxx ekvivalent xxxxxxxx) xxxxxx xxxxx než xxxxxxxx steviol-glykosidům (X&xxxx;960x), xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx rebaudiosidem XX. Xxxx xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx (XXX) xx xxxx 4&xxxx;xx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx 60 xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dne 24.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2020&xxxx;(5), xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx rovněž xx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konverzí xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxx steviosidového xxxxxxxx z listu xxxxxx xx xxxxx xxxx xxx stanoveny v příloze xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012.

(10)

X&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatné xxxxx „xxxxxxxxxxx M produkovaný enzymatickou xxxxxxxxxx steviol-glykosidů xx xxxxxx“ x&xxxx;xxxxxx E 960c(i) xxxxxxx xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012 xx xxxxxx xxxxxx úřadu x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a reziduální XXX kvasinek K. xxxxxx UGT-a a K. xxxxxx XXX-x v této xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látce.

(11)

Nařízení (XX) x.&xxxx;231/2012 xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněno.

(12)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx,

XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Příloha nařízení (EU) x.&xxxx;231/2012 xx xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx&xxxx;2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Toto xxxxxxxx je xxxxxxx v celém rozsahu x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 10.&xxxx;xxxxx 2022.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx VON XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, x.&xxxx;16.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, s. 1.

(3)  Nařízení Xxxxxx (XX) č. 231/2012 ze xxx 9.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2012, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1333/2008 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;83, 22.3.2012, s. 1).

(4)  EFSA Journal 2021;19(7):6691, 22 x.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2020;18(4):6106, 32 x.


XXXXXXX

Xxxxxxx xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012 xx xxxx xxxxx:

1)

x&xxxx;xxxxxx xxx E 960c(i) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx se x&xxxx;xxxxx „Xxxxxxxx“ xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx:

„X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látce xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxxfix XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. xxxxfix XXX-x a jejich DNA.“;

2)

za xxxxx xxx X&xxxx;960x(x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, které xxxxx:

X&xxxx;960x(xx) XXXXXXXXXXX M PRODUKOVANÝ XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X&xxxx;X&xxxx;XXXXX XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx purifinovaných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx A z listů xxxxxx je steviol-glykosid xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, jako xx xxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx extraktů (95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx rostliny Stevia xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx syntáze xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx (pPM294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx na xxxxxxx-xxxxxxxxx prostřednictvím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx odstranění xxxxxx xxxxxxxxxxx pevných xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opracováním xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rebaudiosidu X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx a následovanou xxxxxxxxxxxxxx steviol-glykosidů, jejíž xxxxxxxxx xx konečný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx buňky X. xxxx (xXX294, xXXX170 a pSK401) a jejich XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx X: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx vzorec

Konverzní xxxxxx

Xxxxxxxxxxx M

C56H90O33

0,25

Relativní xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx název

Číslo XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx X

1220616–44–3

1&xxxx;291,29

Xxxxx

Xx méně xxx 95&xxxx;% rebaudiosidu X, xxxxxxxx xx xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx xx světle xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 150xxxx xx 350xxxx xxxxxx xxx sacharóza (xxx 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx sacharózy).

Identifikace

Rozpustnost

Snadno xx málo rozpustné xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx

Xx xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105 °C, 2&xxxx;xxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx ethanolu

Arzen

Ne xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx než 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx xxxx xxx 0,07 mg/kg

Zbytková xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx xxx 74 μx [xx použití síta x&xxxx;xxxxxxxxx xx 200 xxx maximální velikost xxxxxx 74 μx]

„X 960x(xxx) REBAUDIOSID X&xxxx;XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX EXTRAKTŮ XXXXXXXXXXXX X&xxxx;X&xxxx;XXXXX STÉVIE

Synonyma

Definice

Rebaudiosid D získávaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx extraktů rebaudiosidu X&xxxx;x&xxxx;xxxxx xxxxxx je xxxxxxx-xxxxxxxx složený xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx D s menším xxxxxxxxx xxxxxx steviol-glykosidů, xxxx xx xxxxxxxxxxx A a rebaudiosid X.

Xxxxxxxxxxx D se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konverzí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx UDP-glukosyltransferázy a enzymů xxxxxxx xxxxxxxxx z geneticky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx kvasinek X. xxxx (xXX294, xXXX170 a pSK401), jež xxxxxxxxxxxx převod xxxxxxx xx xxxxxxxxx a UDP-glukózy xx steviol-glykosidy xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx a tepelným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx koncentraci xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxx pryskyřice, xxxxxxxxxxxx rekrystalizací steviol-glykosidů, xxxxx výsledkem je xxxxxxx produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% rebaudiosidu X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx X. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xxxxx xxx detekovány xxxxxxxxxxxxx xxxxx E. xxxx (pPM294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx X: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-O-β-D-glukopyranosyl-3-O-β-D-glukopyranosyl-β-D-glukopyranosyl)oxy]kaur-16-en-18-ové

Rebaudiosid X: β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx kyseliny 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx X

X50X80X28

0,29

Xxxxxxxxxxx A

C44H70O23

0,33

Relativní xxxxxxxxxx hmotnost x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx D

63279-13-0

1 291,15

Rebaudiosid X

58543-16-1

967,01

Xxxxx

Xx xxxx než 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;X, xxxxxxxx xx sušinu.

Popis

Bílý až xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 150xxxx xx 350xxxx xxxxxx než xxxxxxxxx (xxx 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx rozpustné xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Čistota

Celkový xxxxx xxxxxx

Xx xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx než 6&xxxx;% (105&xxxx;°X, 2 hodiny)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx ethanolu

Arzen

Ne xxxx xxx 0,015 mg/kg

Olovo

Ne xxxx xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx xxxx xxx 0,07&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5 mg/kg

Velikost xxxxxx

Xx menší než 74 μm [za xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 200 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx částic 74 μx]

„X&xxxx;960x(xx) REBAUDIOSID XX PRODUKOVANÝ ENZYMATICKOU XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX Z LISTŮ XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx XX získávaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx steviosidových xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx XX s menším xxxxxxxxx xxxxxx steviol-glykosidů, xxxx je steviosid x&xxxx;xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxx XX xx produkuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx extraktů (95 % xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Stevia xxxxxxxxxx Bertoni xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx a enzymů xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx kvasinek X. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), jež xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx koncentraci xxxxxxxxxxxx XX xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% rebaudiosidu XX. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látce xxxxx xxx xxxxxxxxxx životaschopné xxxxx X. coli (xXX294, xXXX170 a pSK401) x&xxxx;xxxxxx XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx XX: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx vzorec

Triviální xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx faktor

Rebaudiosid AM:

C50 X80 O28

0,29

Relativní xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx název

Číslo XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx XX:

2222580-26-7

1&xxxx;291,15

Xxxxx

Xx méně než 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx XX, xxxxxxxx na xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx, přibližně 150krát xx 350xxxx sladší xxx xxxxxxxxx (při 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx sacharózy).

Identifikace

Rozpustnost

Snadno xx xxxx xxxxxxxxx xx vodě

pH

Mezi 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx popela

Ne xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx hmotnosti xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105 °C, 2&xxxx;xxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx více než 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx ethanolu

Arzen

Ne xxxx než 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx než 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 0,07 mg/kg

Zbytková xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx menší xxx 74 μm [xx xxxxxxx síta x&xxxx;xxxxxxxxx ok 200 xxx xxxxxxxxx velikost xxxxxx 74 μm]“.“