Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (EU) 2022/1922

xx xxx 10.&xxxx;xxxxx 2022,

xxxxxx xxxx příloha xxxxxxxx (XX) č. 231/2012, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008, xxxxx xxx o specifikace xxx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX xxxxxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxx purifinovaných extraktů x&xxxx;xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx steviol-glykosidů xx xxxxxx (E 960c(i))

(Text x&xxxx;xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (ES) x.&xxxx;1333/2008 xx dne 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx&xxxx;(1), x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxx&xxxx;14 uvedeného xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (ES) x.&xxxx;1331/2008 xx xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx povolovací xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx látky, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx&xxxx;(2), x&xxxx;xxxxxxx na čl. 7 xxxx.&xxxx;5 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012&xxxx;(3) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx II a III xxxxxxxx (ES) č. 1333/2008.

(2)

Specifikace xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 xxxx.&xxxx;1 nařízení (XX) x.&xxxx;1331/2008, x&xxxx;xx xxx z podnětu Komise, xxxx xx základě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx zúčastněné xxxxxx.

(3)

Xxxx xxxxxxxx potravinářská přídatná xxxxx „xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx“ (X&xxxx;960x) je xxxxxxxx xx xxxxxxx „xxxxxxx-xxxxxxxxx (X960x-X960x)“ x&xxxx;xxxxx X&xxxx;xxxxxxx XX nařízení (XX) č. 1333/2008.

(4)

Nařízení (XX) x.&xxxx;231/2012 stanoví, že „xxxxxxxxxxx M produkovaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx steviol-glykosidů xx xxxxxx“ (X&xxxx;960x(x)) se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx extraktů x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z geneticky modifikovaných xxxxxxxx X. xxxxfix XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. phaffii XXX-x.

(5)

Xxx 18.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 byla Xxxxxx xxxxxxxxxx žádost x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxx týkajících se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky xxxxxxx-xxxxxxxxx (X&xxxx;960). Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx členským xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx&xxxx;4 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;1331/2008.

(6)

X&xxxx;xxxxxx 2021 xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro E 960c xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx purifinovaného xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx z extraktů x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx XX xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx z kmenů X. xxxx X-12.

(7)

Xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx proces xxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx A nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx (≥&xxxx;95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxx xxxxxxx. V závislosti xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx reakce xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx extrakt z listu xxxxxx lze xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx rebaudiosidu X, X&xxxx;x&xxxx;XX. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řadou xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx rebaudiosid X, X&xxxx;xxxx XX (≥&xxxx;95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx).

(8)

Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin (xxxx xxx „úřad“) vyhodnotil xxxxxxxxxx „přípravků xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx extraktu x&xxxx;xxxxx xxxxxx“ a dne 22.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2021 přijal xxx xxxxxxxxxx&xxxx;(4). Xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx bezpečnostní xxxxxx xxx použití steviol-glykosidů x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx rebaudiosidu X, rebaudiosidu D a rebaudiosidu XX jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, xxxxx xxxx získány xxxxx xxxxxxxx. Úřad xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx AM (vyjádřeno xxxx xxxxxxxxxx steviolu) xxxxxx vyšší xxx xxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx (X&xxxx;960x), xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx AM. Xxxx xxxx dospěl x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx (XXX) xx výši 4&xxxx;xx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxx, xxxxx xx xxxxxxxx na 60 xxxxxxx-xxxxxxxxx uvedených x&xxxx;xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx 24.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2020&xxxx;(5), vyjádřeno xxxx xxxxxxxxxx steviolu, xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx X, D a AM xxxxxxx danou enzymatickou xxxxxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX produkované xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx purifinovaného xxxxxxxxxxxx A nebo steviosidového xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx stévie xx xxxxx měly xxx stanoveny x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012.

(10)

X&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx stávající xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx „xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx“ x&xxxx;xxxxxx X&xxxx;960x(x) xxxxxxx xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012 xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a reziduální XXX kvasinek X. xxxxxx UGT-a a K. phafii XXX-x x&xxxx;xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx.

(11)

Xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx&xxxx;1

Xxxxxxx nařízení (XX) x.&xxxx;231/2012 se xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx&xxxx;2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.

Toto xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X&xxxx;Xxxxxxx xxx 10.&xxxx;xxxxx 2022.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx VON XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, x.&xxxx;16.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, s. 1.

(3)  Nařízení Xxxxxx (XX) č. 231/2012 xx xxx 9.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2012, xxxxxx xx xxxxxxx specifikace xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;83, 22.3.2012, s. 1).

(4)  EFSA Xxxxxxx 2021;19(7):6691, 22 x.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2020;18(4):6106, 32 x.


XXXXXXX

Xxxxxxx nařízení (XX) x.&xxxx;231/2012 xx xxxx xxxxx:

1)

x&xxxx;xxxxxx pro E 960c(i) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx xx x&xxxx;xxxxx „Xxxxxxxx“ xxxxxxxx věta xxxxxxxxx xxxxx:

„X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx detekovány xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxxfix UGT-a a K. phaffii XXX-x a jejich XXX.“;

2)

xx xxxxx xxx X&xxxx;960x(x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, které znějí:

E 960c(ii) XXXXXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX VYSOCE PURIFINOVANÝCH XXXXXXXX XXXXXXXXXXXX A Z LISTŮ XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx M získávaný enzymatickou xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxx převážně x&xxxx;xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxx množstvím jiných xxxxxxx-xxxxxxxxx, jako je xxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xx xxxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) rebadiosidu X&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx Bertoni xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z geneticky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx kvasinek X. xxxx (pPM294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opracováním xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx steviol-glykosidů, xxxxx xxxxxxxxx xx konečný xxxxxxx obsahující xxxxxxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx X. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx XXX.

Xxxxxxxx název

Rebaudiosid M: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx kyseliny 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx X

X56X90X33

0,25

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx název

Číslo XXX

Xxxxxxxxxx hmotnost (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx X

1220616–44–3

1&xxxx;291,29

Xxxxx

Xx xxxx než 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X, xxxxxxxx xx xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx xx světle žlutý xxxxxx, přibližně 150xxxx xx 350xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx (při 5&xxxx;% ekvivalenci sacharózy).

Identifikace

Rozpustnost

Snadno xx xxxx xxxxxxxxx xx vodě

pH

Mezi 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Čistota

Celkový xxxxx popela

Ne xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx více xxx 6&xxxx;% (105&xxxx;°X, 2&xxxx;xxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx ethanolu

Arzen

Ne xxxx než 0,015 mg/kg

Olovo

Ne xxxx xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015 mg/kg

Rtuť

Ne xxxx xxx 0,07&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xx xxxx než 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx xxx 74 μx [xx použití xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 200 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 74 μx]

„X 960x(xxx) XXXXXXXXXXX D PRODUKOVANÝ XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X&xxxx;X&xxxx;XXXXX XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx D získávaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxx stévie xx xxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxx množstvím xxxxxx steviol-glykosidů, xxxx xx xxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xx produkuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95&xxxx;% steviol-glykosidů) rebadiosidu X&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx rostliny Xxxxxx xxxxxxxxxx Bertoni xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z geneticky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), jež xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx D adsorpcí pryskyřice, xxxxxxxxxxxx rekrystalizací xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx X. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx detekovány xxxxxxxxxxxxx xxxxx X. xxxx (xXX294, pFAF170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx X: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-O-β-D-glukopyranosyl-3-O-β-D-glukopyranosyl-β-D-glukopyranosyl)oxy]kaur-16-en-18-ové

Rebaudiosid A: β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-O-β-D-glukopyranosyl-3-O-β-D-glukopyranosyl-β-D-glukopyranosyl)oxy]kaur-16-en-18-ové

Molekulární xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx X

X50X80X28

0,29

Xxxxxxxxxxx A

C44H70O23

0,33

Relativní xxxxxxxxxx hmotnost x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx CAS

Molekulová xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx X

63279-13-0

1&xxxx;291,15

Xxxxxxxxxxx A

58543-16-1

967,01

Obsah

Ne xxxx než 95 % xxxxxxxxxxxx D a A, xxxxxxxx xx xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 150xxxx až 350xxxx sladší xxx xxxxxxxxx (xxx 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 a 7,0 (xxxxxx 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx

Xx xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx než 6 % (105&xxxx;°X, 2 hodiny)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx než 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx xxxxxxxx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx více xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx více xxx 0,07&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xx xxxx než 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx než 74 μm [xx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 200 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx částic 74 μx]

„X&xxxx;960x(xx) XXXXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX VYSOCE XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX X&xxxx;XXXXX XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx AM získávaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx steviosidových xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx XX x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxx AM xx produkuje enzymatickou xxxxxxxx vysoce purifinovaných xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95 % xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxx získávaných x&xxxx;xxxxx rostliny Xxxxxx xxxxxxxxxx Bertoni xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z geneticky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx (pPM294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx glukózy ze xxxxxxxxx a UDP-glukózy na xxxxxxx-xxxxxxxxx prostřednictvím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Po odstranění xxxxxx xxxxxxxxxxx pevných xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx koncentraci xxxxxxxxxxxx XX xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx rekrystalizací xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx výsledkem xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% rebaudiosidu XX. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx životaschopné xxxxx E. coli (xXX294, pFAF170 a pSK401) x&xxxx;xxxxxx DNA.

Chemický název

Rebaudiosid XX: 2-O-β-D-glukopyranosyl-β-D-glukopyranosyl-β-D-glukopyranosylester kyseliny 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx vzorec

Triviální název

Chemický xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx XX:

X50 X80 X28

0,29

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx XX:

2222580-26-7

1&xxxx;291,15

Xxxxx

Xx méně xxx 95&xxxx;% rebaudiosidu XX, xxxxxxxx xx xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx xx světle xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 150krát xx 350xxxx sladší xxx sacharóza (xxx 5&xxxx;% ekvivalenci sacharózy).

Identifikace

Rozpustnost

Snadno xx málo xxxxxxxxx xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Čistota

Celkový xxxxx xxxxxx

Xx více xxx 1 %

Úbytek xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105 °C, 2&xxxx;xxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx ethanolu

Arzen

Ne xxxx než 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015 mg/kg

Rtuť

Ne xxxx xxx 0,07 mg/kg

Zbytková xxxxxxxxx

Xx více xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx xxx 74 μx [xx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 200 xxx maximální xxxxxxxx xxxxxx 74 μx]“.“