Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2020/2018

xx xxx 9. prosince 2020

x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx („Mozzarella xx Xxxxx del Xxxxx“ (CHOP))

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1151/2012 x xxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx&xxxx;(1), x zejména xx xx. 52 xxxx. 3 písm. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx x xxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxx xxxxx xx. 50 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie (2).

(2)

Dne 19. xxxxxxxx 2019 xxxxxxxx Xxxxxx xx Xxxxxxx xxxxxxxx o námitce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx. Xxx 13. xxxxx 2020 xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx.

(3)

Xxxxxx námitku xxxxxxx Německem xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx ji xxxxxxxxxx. Slovo „Xxxxxxxxxx“, xxxxx xx součástí xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Colle“, xx totožné s xxxxxx, jenž xx x Německu používá xxx druh xxxx, xxxxx xx v Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx na trh x komerčním xxxxxxx. X námitce se xxxxx, že xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Colle“ nemůže xxx xxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení (EU) x. 1151/2012, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx. X námitce xx xxxx xxxxx, xx xxxxxx o xxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ nesplňuje xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx 5 x x xx. 7 xxxx. 1 xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012, neboť xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxxx se rovněž xxxxx, xx zápis xxxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx xxxxxxx xxxxxxxxx totožného názvu („Xxxxxxxxxx“) x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxx po xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx dnem xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Colle“. Xxxxx xxxx se x xxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxxx x xxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx názvu „Mozzarella“ xxxx xxxxxxxx tradiční xxxxxxxxxx bez vyhrazení xxxxx (xxxxxxxx (XX) x. 2527/98).

(4)

Xxxxxxx xx xxx 12. února 2020 xxxxxxx Komise xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx dosažení xxxxxxxx dohody v xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx dopis Xxxxxx xx xxx 12. xxxxx 2020 xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx konzultací v xxxxx xxxxxxxx dohody xxx 14. xxxxx 2020. Xxxxxx ji xxxxxxxx obdržela xxx 26. října 2020.

(6)

Xxxxxx xxx x březnu 2020 došlo xxxxxxx xxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx xxxxxxxxxx x x zásadní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx až x xxxxxxxxx 2020. X dohodě xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx 9. xxxxxxxxx 2020 Xxxxxx.

(7)

Xxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Xxxxx“ xx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“, nýbrž pouze xx celý složený xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“. Xxxxxxx žádosti o xxxxx xxxxx „Mozzarella xx Xxxxx del Xxxxx“ neusilovala Xxxxxx x xx, xxx xx bylo používání xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ vyhrazeno.

(8)

Kromě xxxx se xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx po výrazu „Xxxxxxxxxx“ vždy xxxxxxxxxx xxxxx „xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx xxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx pouze xx uvedený xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednotný dokument xxxx odpovídajícím způsobem xxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxx uzavřené xxxx Xxxxxx x Xxxxxxxx xx měl xxx zohledněn, neboť xx x xxxxxxx x ustanoveními xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 x právními xxxxxxxx XX.

(10)

Xxxxxx x Xxxxxxx xxxx navrhly, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxx vysvětlí, xx xxxxxxx xxxxx „Mozzarella“ xx xxxxxx. Z xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx o stavu xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx části xxxxxx xxxxxxxx.

(11)

Xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrazu „Mozzarella“ x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx na xxxxxxx této xxxxxxx xx zápisem xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ jako xxxxxxxx xxxxxxxx speciality bez xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx.

(12)

Xxx 17. xxxxx 2020 xxxxxxxx Komise xxxxxxxx x xxxxxxx xx Xxxxxxxxx pro xxxxxx názvy potravin („Xxxxxxxxxx xxx Common Xxxx Names“, CCFN) x xx Xxxx XXX xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx („U.S. Xxxxx Xxxxxx Xxxxxxx“, XXXXX). Dne 21. xxxxx 2020 xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxx oznámení x xxxxxxx Xxxxxx. Xxx 17. března 2020 xxxxxxxx Xxxxxx xx xxxxxxxxx lhůtě xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxx.

(13)

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx potravin (XXXX) x Radou USA xxx xxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. Xxxxx „Mozzarella“, xxxxx xx součástí názvu „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“, xx xxxxxxx s xxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx, xxx který existuje xxxxxxx norma xx xxxxxx Codex Alimentarius (Xxxxx Xxxx 262-2006). X xxxxxxx xx xxxxx, xx název „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Xxxxx“ xxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012, xxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxxxxx výraz x xxxxxx neobsahuje ujištění, xx se xxx xxxxxxx xxxxx nežádá xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx. XXXX x XXXXX kromě xxxx xxxxxxxxx xxxxx ohledně xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx názvu xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx 5 x x xx. 7 xxxx. 1 xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012.

(14)

Xxxxxxx xx dne 8. xxxxx 2020 xxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby zahájily xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx vzájemné xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxx x Konsorcium xxx xxxxxx názvy xxxxxxxx (CCFN) x Xxxx USA xxx xxxxxx xxxxxxxx výrobků (XXXXX) xxxxxxxxx, že xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx xxxx být xxxxxxxx xxxx celek, xxxxxxx samostatný název „Xxxxxxxxxx“ xx xxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx úpravě xxxxxxxx xx území Unie x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx-xx dodrženy xxxxxx x pravidla xxxxxxxxxx x jejím xxxxxxx xxxx.

(16)

Xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx potravin (XXXX) x Xxxx XXX xxx export xxxxxxxx xxxxxxx (XXXXX) však xxxxxxxxx svůj konečný xxxxxxx z xxxx xxxxxx, že xxx Xxxxxx nezpřístupnila xxxxxxxxx xxxxxxxx xx vnitrostátního xxxxxxx x nepotvrdila xxxxxxx xxxxxxx užívání xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxxxxxx s budoucími xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Mozzarella xx Xxxxx del Colle“ xxxx XX.

(17)

Xxxxx částečné xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxx x Konsorciem xxx xxxxxx názvy xxxxxxxx (CCFN) x Xxxxx XXX xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (XXXXX) by měl xxx zohledněn, xxxxx xx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx nařízení (XX) č. 1151/2012 x právními předpisy XX.

(18)

Xxxxx jde x xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx žádost, x xx xxxxxxx xxxxx xx používá xxx obchodování xxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxx konkrétního xxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 7 xxxx. 1 xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012.

(19)

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chráněného xxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Gioia del Xxxxx“ xxxx EU xxxxxxx xxxx oblast xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012.

(20)

O xxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxx xxxxxxxx se nežádá.

(21)

Označení xxxxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Xxxxx“ (XXXX) xx proto xxxx xxx chráněno xxxx celek, xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxx xxx xxxxx xx území Xxxx x xxxxxx používat, xxxxx-xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx verze xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx zveřejněna xxx informaci.

(22)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Název „Mozzarella xx Gioia xxx Xxxxx“ (CHOP) se xxxxxxxx xx rejstříku.

Název xxxxxxx x prvním xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx 1.3. Sýry xxxxxxx x xxxxxxx XX xxxxxxxxxxx nařízení Xxxxxx (XX) x. 668/2014&xxxx;(3). Konsolidovaný xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Článek 2

Xxxxx „Mozzarella“ xx může x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx Unie, xxxxx-xx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx použitelné v xxxxx xxxxxxx xxxx.

Článek 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Toto nařízení je xxxxxxx v celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 9. prosince 2020.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx XXX XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 343, 14.12.2012, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 356, 21.10.2019, x. 10.

(3)  Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (EU) x. 668/2014 ze dne 13. června 2014, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1151/2012 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x potravin (Xx. věst. L 179, 19.6.2014, s. 36).


XXXXXXX

„XXXXXXXXXX XX GIOIA XXX XXXXX“

XX č.: XXX-XX-02384 – 29.12.2017

CHOP (X) XXXX ()

1.   Název (xxxxx)

„Xxxxxxxxxx di Gioia xxx Xxxxx“

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx xxxx třetí xxxx

Xxxxxx

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx 1.3 Xxxx

3.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx produktu, k xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx uvedený x xxxx 1

„Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx čerstvý tažený xxx vyráběný xxxxx x plnotučného xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxx xxxxxxxxxx:

x)

xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx pro xxxxxxx xxx): xxxxxxx ≤ 0,6 %, xxxxxx xxxxxxxx ≥ 0,20 %, xxxxxxx 58–65 %, xxx 15–21 % xx vlhkém xxxxx;

x)

xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovátky (xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx sýra) x xxxxxx xxxxxx aroma, xxxxx x mírným xxxxxxxx xxxxx;

x)

xxxxxxxxxxx xx x xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, přídatné xxxxx x xxxxxxx látky.

„Mozzarella xx Xxxxx xxx Xxxxx“ má hladký xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxx xx xxxxxx, není xxxxxx xxx xxxxxxx. Jedná xx o xxxx xxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx ročním xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xx xxx xxx mít xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxx xx xxx xxx xxx. Z xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxx malé množství xxxx syrovátky.

„Mozzarella xx Xxxxx xxx Colle“ xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxx. V závislosti xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx porce xxxxxx xxxx 50 x x 1 000 x. Sýr je xxxxxx xx trh xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (voda, případně x přídavkem xxxx x xxxxx xxxxxxxxx).

3.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (xxxxx u produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx) a xxxxxxxx (xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

X výrobě xxxxxx sýra xx xxxxxxx pouze syrové xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxx oddělených xxxxxx. Xxxxx xxxx xxx tepelně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxx xx xxxxxx xxxxxxxxx postupem xx použití syrovátkové xxxxxxxxxx kultury.

Mléko používané xxx výrobu xxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ pochází xx xxxx skotu xxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx Xxxxx nebo Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nejméně 60 % celkové xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dojnicím xxxxx xxxxx x/xxxx seno x xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx xxx krávy xxxx rovněž zahrnovat xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx (xxxxxxxx, ječmen, xxxxxxx, xxxx) a xxxxxxxx (xxxx, bob xxxxxx, xxx polní, xxxxx xxxxx), xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx. Lze použít xxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx, jako xxxx xxxxxx x xxxx pšenice xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx 40 % sušiny. X xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x minerálními složkami.

Aby xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx „Mozzarella xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx oblast, xxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx x bodě 4. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x/xxxx sena x xxx xxxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx se x xxxx krmiva, xxxxx xx spojena se xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx široce xxxxxxxxxx xxxx „pícniny“ (xxxxx x/xxxx seno, xxxxxxxx xxx.), x xxxxx xx zásadní xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx, půdním x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx – a xxxxx xxxxxx – xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, nebo olejnin, xxxx xx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx krmiva. Xxxxxxxx k xxxx, xx xxxx krmiva xxxxx nahradit vysoce xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x dané xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx doplňkových xxxxxxxxxxx x krmiv z xxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 0,8 cm – xx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bachoru), takže xxx jeho xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx x přebytečných sacharidů, xxxx xx xxxxx) x xxxxxx dostupné xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx podpory xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx žádný xxxx na xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx suroviny x konečného xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx, xxx je to xxxxxxxx xxxxx (150 xxx), x xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxxx xxx základní xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

3.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxx při xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx uskutečnit ve xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti

Všechny xxxx výrobního procesu – xxxx x xxxxxx xxxx, sběr x xxxxxxxxxx mléka x výroba xxxxxxxxx xxxx – xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v bodě 4.

3.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxx. xxxxxxxx, k xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx název

Vzhledem k xxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx kazí, xxxx xx produkt „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ balit xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxx, x to x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 4.

Xxxxxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Xxxxx“ xxx xxxxxx na xxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Je xxxxxx xx xxx xxxxxxxx xx konzervační xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx soli x xxxxx okyselená).

3.6.   Zvláštní xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx, k xxxxx xx xxxxxxxx zapsaný xxxxx

Xxxx (obrázek 1) x datum xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xx používá k xxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ na xxx.

Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx 1 xxxx xxx xxxxxxxx uvedeno xx xxxxx straně xxxxxxxx xxxx xxxxx, jakož x xx xxxx xxxxxxxx. Xxxx znázorněné xx xxxxxxx 1 xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jednotlivých xxxxx.

Xxxxxxx 1: xxxx

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx vymezení xxxxxxxxx oblasti

V xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx Acquaviva xxxxx Xxxxx, Alberobello, Altamura, Xxxxxxxxxxx, Cassano delle Xxxxx, Xxxxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx xxx Xxxxx, Xxxxxxx in Xxxxxx, Locorotondo, Monopoli, Xxxx, Putignano, Xxxxxxxxxx xx Xxxx, Santeramo xx Colle a Xxxx x xxxxxxxxx Xxxx; Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Martina Xxxxxx, Xxxxxxxx x Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxx; x xxxx xxxx Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx x obcemi Xxxxxxxx, Xxxxxxxxx xx Xxxxx x Xxxxxxx, vymezená xx xxxxxxxx xxxxxxxxx XX 99 a XX 7.

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx oblastí

Zeměpisná xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx Xxxx a Xxxxxxx xx náhorní xxxxxxx Xxxxx, xxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx („xxxxxxx xxxxx“ xxxxxx xxxxx x xxxx Xxxxxxxx II.). X xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x mlékárny xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx (mnoho x xxxx xxxxxxx x x týchž prostorách), xx xxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx di Gioia xxx Xxxxx“ x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx místním xxxxxx. Z xxxx 1885 pocházejí odkazy xx „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Apulie“ x xxxxxxxxx s xxxxxx X’ Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx al xxxxxxxxxxxxx xxxxxx ed xxxxxxxxx xxxxx popolazioni xxxxxx („Xxxxxxxxxx Xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx“) (Xxxxxxxx, Xxxxx). Kromě xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxxx typická pro xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx tradici výroby xxxx, xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx x generace xx xxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx mají xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxx xxxxxxxx faktory, které xxxxxxx xxxxxxx „Mozzarella xx Gioia xxx Xxxxx“ x tímto xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx a xxxxxxxx vlastnosti xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx stravy xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, v xxxx xxxx xxxxxxx. Xx xxxxx známo, xx xxxxxxx mléka xx obecně xxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx xxxx, x xx pro složení xx velmi xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x částečně xxxxxxxx prostředím. Xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx pronikat xx xxxxx buď xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx), xxxx plícemi (xxxxxxxxxxx). V xxxxxxxxx xxxxxxx produkce CHOP „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Colle“ xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou odolné xxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vegetace xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, jako je Xxxxxx striatus, Xxxxxx xxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx – x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx – xxxx obzvláště xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxx látky, xxxxx xxxxx xxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxx na xxxx xxxxx. Xxxxx vliv xx xxxxx, když xxxx přeneseny xxxx xxxxx, x nepřímý, xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx jiné xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx. Xxxxx přítomnost xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tomu, xx xx xxxxxxx v xxxxxxxx obdobích xxxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx. Celkově xx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x dané xxxxxxx, jež xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka, xxxx je xxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxx těkavých xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx faktory xxxxxxxxx xxxx velký vliv xx xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Colle“.

Pokud xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx postupu, xxxxx xx o xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxx syrovátky (xxxxxxxxxx xxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx, představuje xxxxx xxxxx xx xxxxxx území, xxxxx xx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, a xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx z předchozího xxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx danou xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vazbu xx území, neboť xxxx nim xx xxxxxxx mikrobiologických složek xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxxxxxxx vlastnostech xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx napomáhá xxxxxx „sekundárních aromat“ xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx syrovátkové xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx, avšak xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx, xx xxxxxx xx tato kultura xxxxxxx xxxxxxxx. „Xxxx xxxxxxxxx mikroorganismů“ xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx kultuře xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu a xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x územím. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx výrobce xxxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx, k xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xx zpracování xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, který je xxx tak zcela xxxxxxxxxx, a tak xxxxxxx postup xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx jsou x xxxxx ohledu xxxxxxx, xxxxx umožňují, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, což xxxx xxxxxxxx „Mozzarella di Xxxxx del Colle“ xxxx typické xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Pokud jde x xxxx, vytváří xxxx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx tóny s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx silnější x čerstvě xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx x aromaty xxxxxxxxx x mléka, xx. x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx („xxxxxxxxxx xxxxx“), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx syrovátky, x xx suroviny („xxxxxxxx xxxxx“) s jejími xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx xxxxxx, primární xxxxx xxxxxx podmínky, xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx hraje xxxxxx složená z xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx seno), x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x místní xxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxx xxxxx xxxxx specifické vlastnosti, xxxxx vznikají xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxx zvířat a xxx xxxxxx sýra, xxx také environmentální, xxxxxxxxxx x kulturní xxxxx. X xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxx 2000), xxxxxx geologie (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Murge x Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, skalnatými xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx jílu) i xxxxxxx. Z xxxxxxxxxxxx x kulturního xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx hospodářských xxxxxx xxxx většinou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx. V xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mnoho xxxxxx x tom, xx mozzarella xxxxx x xxxxxxxx Xxxxx xxx Xxxxx důležitou xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx Xxxx v Xxxxx xxx Xxxxx xxx 28. xxxxx 1950. Xxxxx záznamy xxxxxxx, xx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx 20. xxxxxxx „xxxxxxxxx Clemente Xxxxxx, xxxxx chová xxxxxxx xxxxxxx Xxxxx Xxxxxx x oblasti Xxxxx xxx Xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx od xxxxx zvířat x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku známého xxxx xxxxxxxxxx“ (Gioia xxx Colle, xxxx („Xxxxx xxx Xxxxx xxxx“), redakčně xxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxx xxx Xxxxxxx Xxxxxxxx, Xxxx 1970). Xxxxxxxx Carano Xxxxxxx ve xxxx xxxxxx x roku 1922 xxxxx, že “... „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx (xxx Xxxxx)“ xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxx x Xxxx a Xxxxxxx, jakož i x Xxxx, Xxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx“ (Xx riforma xxxxxxx („Xxxxxxxx xxxxxxx“), F. X. Xxxxx, L. Xxxx, X. Xxxxxxx — Xxxx x Xxxxxxxx, Turín). X xxxxxxxxxx řadě existují xxxxxx x xxx, xx xx 60. xxx 20. xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx zaměřených xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx del Colle“.

Odkaz xx zveřejnění specifikace

(čl. 6 xxxx. 1 xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx: xxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/3335

xxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství, xxxxxxxxxxxxxx a lesnictví (xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx), xxxxxxxx na „Xxxxxxxx XXX XXX“ (Xxxxxxxx x XXXX x XXXX – xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx), xxxx pak xx „Xxxxxxxx XXX XXX XXX“ (Xxxxxxxx x XXXX, XXXX, XXX – xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxx na „Xxxxxxxxxxxx di Xxxxxxxxxx xxx’xxxxx xxxx’XX“ (Specifikace xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx XX).