PROVÁDĚCÍ XXXXXXXX KOMISE (XX) 2020/1764
xx xxx 25. xxxxxxxxx 2020
x xxxxxxxx 5’-inosinanu xxxxxxx x fermentace pomocí Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX 80161 xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1831/2003 xx dne 22. xxxx 2003 o xxxxxxxxxxx látkách xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1), x xxxxxxx na xx. 9 odst. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx (XX) x. 1831/2003 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxx xxxxxx a xxxxxx a postupy, xx xxxxxxx xxxxxxx xx povolení xxxxxxx. |
(2) |
X xxxxxxx x xxxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 1831/2003 xxxx xxxxxx žádost x xxxxxxxx 5’-xxxxxxxxx sodného x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX 80161. Tato xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx požadovanými xxxxx xx. 7 odst. 3 xxxxxxxx (ES) x. 1831/2003. |
(3) |
Xxxx žádost xx xxxx xxxxxxxx 5’-xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx pomocí Corynebacterium xxxxxxxxx KCCM 80161 xxxx xxxxxxxxx látky xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx. Žadatel požádal x zařazení uvedené xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „xxxxxxxxxx doplňkové xxxxx“. |
(4) |
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx látky xxx xxxxxxx rovněž xx xxxx x napájení. Xxxxxxxx (XX) x. 1831/2003 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx „xxxxxxxxxxxxx xxxxx“ xxx použití xx xxxx x napájení. Xxxxxxx 5’-xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx pomocí Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX 80161 xx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxx nemělo být xxxxxxxx. Ačkoliv xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx x napájení, xxx xx xxxxxxxx x krmných xxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxx. |
(5) |
Xxxxxxxx xxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xx xxxx xxxxxxxxxx ze xxx 7. května 2020&xxxx;(2) xxxxxx x xxxxxx, xx xx navržených xxxxxxxx xxxxx xxxx 5’-xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx pomocí Corynebacterium xxxxxxxxx XXXX 80161 xxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx na xxxxxxx prostředí. Úřad xx xxxx stanovisku xxxxxx x závěru, xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxx xxxx ani xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxx dospěl k xxxxxx, xx účinek 5’-xxxxxxxxx sodného x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX 80161 xxx zvýšení chuti xxxxxxxx xx dobře xxxxxxxx, a xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx účinnost x xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xx trh xx xxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (ES) x. 1831/2003. |
(6) |
Xxxxxxxxx 5’-inosinanu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Corynebacterium stationis XXXX 80161 xxxxxxxxx, xx podmínky xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx 5 xxxxxxxx (XX) x. 1831/2003 xxxx xxxxxxx. Proto xx xxxxxxxxx 5’-inosinanu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX 80161 mělo xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
(7) |
X xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měly xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx. Na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx být xx xxxxxxx premixů xxxxxxx xxxxxx informace. |
(8) |
Opatření xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Stálého xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny a xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, náležející xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „senzorické xxxxxxxxx xxxxx“ x xxxxxxx xxxxxxx „zchutňující látky“, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látka xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příloze.
Článek 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.
V Xxxxxxx xxx 25. xxxxxxxxx 2020.
Xx Xxxxxx
Xxxxxx XXX XXX XXXXX
xxxxxxxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 268, 18.10.2003, x. 29.
(2)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2020;18(5):6140.
XXXXXXX
Xxxxxxxxxxxxx číslo doplňkové xxxxx |
Xxxxx držitele xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx, chemický xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxx xxxx kategorie xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxx obsah |
Jiná xxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||||||
xx xxxxxx látky/kg kompletního xxxxxx o xxxxxx xxxxxxxx 12 % |
|||||||||||||||||
Kategorie: xxxxxxxxxx xxxxxxxxx látky. Funkční xxxxxxx: zchutňující xxxxx. |
|||||||||||||||||
2x631x |
– |
5’-xxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx doplňkové xxxxx 5’-xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx účinné xxxxx 5’-xxxxxxxx xxxxx x fermentace xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx stationis (KCCM 80161) Xxxxxxx: ≥ 97 % xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx: X10X11X4Xx2X8X·7,5X2X Xxxxx XXX: 4691-65-0 Xxxxxxxxxx xxxxxx &xxxx;(1) Xxx xxxxxxxxxxxx 5’-xxxxxxxxx sodného x xxxxxxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx XXX XXXXX „5’-xxxxxxxx xxxxx“ x „ 5’-xxxxxxxxxxxxxx xxxxx“. Xxx xxxxxxxxx 5’-xxxxxxxxx xxxxxxx (XXX) v xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx: vysokoúčinná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x XX xxxxxxx (XXXX-XX) |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
– |
– |
– |
|
16.12.2030 |
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx referenční laboratoře: xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxx/xx/xxxx/xxxx-xxxxxxxxx/xxxxxxxxxx-xxxxxxx