PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 4. xxxxxx 2019
x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxx specifikace xxxxx x odvětví xxxx xxxxx článku 105 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x Úředním věstníku Xxxxxxxx unie
(„Vigneti delle Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (CHZO))
(2019/C 197/02)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx dne 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují nařízení Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) č. 234/79, (XX) č. 1037/2001 a (ES) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Dolomiten“. |
|
(2) |
Komise xxxxxx přezkoumala x xxxxxxx x xxxxxx, xx podmínky xxxxxxxxx x článcích 93 xx 96, xx. 97 odst. 1 x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx splněny. |
|
(3) |
Aby xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013, xxxx xx xxx xxxxxx o změnu xxxxxxxxxxx xxxxx „Vigneti xxxxx Dolomiti“/„Weinberg Dolomiten“ xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie, |
ROZHODLA XXXXX:
Xxxxxx článek
Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (CHZO) x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx zahrnuta do xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx x článkem 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx změně xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x to xx xxxx měsíců xxx xxx jejího xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské unie.
X Bruselu xxx 4. června 2019.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Komise
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXX DELLE XXXXXXXX“/„XXXXXXXX XXXXXXXXX“
PGI-IT-A0755-AM02
Xxxxx podání xxxxxxx: 14.4.2015
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 – xxxxx, která xxxx xxxxxxx rozsahu
2. Xxxxx x xxxxxx ke xxxxx
2.1. Xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx.
Xxxxx xx xxxx xxxxxxx následujících xxxxx šumivého vína:
|
— |
xxxx x růžové „šumivé xxxx“, |
|
— |
xxxx x xxxxxx „xxxxxxxx xxxxxx víno“, |
|
— |
xxxx „xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“. |
Xxxxxx: Xxx xxxx xxx xxx let xx v xxxxxxxxx Xxxxxx vyrábí xxxxx xxxxxxxx šumivých vín xxxxxxx druhotného xxxxxxx x xxxxx; x 50. x 60. xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx začal xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx vyrábět xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx velkých xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx). V xxxxxxx provincii Trento xxxxxxx x současnosti xx tuto xxxxxxxx xxxxxxxxx 3,5 xxxxxxx xxxxx, z toho xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dotyčné XXXX xxxx xxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxx xxxxxxx o xxxxx xx navrhuje, xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x byl úžeji xxxxxx x územím xxxxxx xxx, xx xxxx zahrnut xx xxxxxxxxxxx produktu xxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ x budou xx na xxx xxxxxxxxx xxxxxx pravidla, xxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx výroby xxxxxxxx xxx vyráběných xxxxxxx xxxxxxx připadá na xxxx xxxxx xxxxxxx. Xx-xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jménem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx, xxx podniky xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xx zvyšuje počet xxxxxxx, které xx xxxxx xxx vlastní xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
X tohoto xxxxxx bylo xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx xxxxx xxxxxxxx kdekoli x Benátsku x Xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vín x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na perlivá xxxx xxxxx posledních xxxx xxxxxxxxxx roků.
Xxxxx xxxxxxxxxx přesného xxxxx x xxxxxxxxxx původu xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx by xxxx možnost zařazení xxxxxx xxxxxxxx pod XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxx umístění na xxxxxx stupnici, s xxxxxxx ceny za xxxxx, x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx na xxxxxxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx anonymních standardních xxxx odrůdových xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx cenové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx těchto xxxxxxxx xx xxxx.
Tato xxxxx xx týká xxxxxx 2, 6 a 8 specifikace produktu x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxx 2.3 Xxxxx xxxxxxx x xxxx vinné, 2.4 Xxxxx xxx, 2.5.1 Xxxxxxxx enologické xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx kombinace xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx uvedených xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx x oblasti xxxxxxxx xxx s XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“, do kombinace xxxxxxxxx odrůd:
|
— |
XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Trento), |
|
— |
XXXXXXÈXX (X)/(Xxxxxxx), |
|
— |
DIOLINOIR (X)/(Xxxxxxx), |
|
— |
XXXXXX (B)/(Trento), |
|
— |
JOHANNITER (X)/(Xxxxxx), |
|
— |
SOLARIS (X)/(Xxxxxxx x Xxxxxx), |
|
— |
XXXXX (X)/(Xxxxxx). |
Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx významná, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx hybridy xxxxx Vitis xxxxxxxx x jiných xxxxx xxxx Vitis jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxx)), a xxxxxxxxxx tudíž chemické xxxxxxxx; tato specifická xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx obvykle xxxxxxxxx x xxxxxxxxx „xxxxxxxxx“ xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx oblasti, xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zvýšení xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx odrůd xx xxxx změna xxxxxxxx xxxxxxxxx úroveň xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x x xxxxxx produktů.
Xxxxxxx xxxxxx xx trh xxxx x XXXX x xxxxx xxxxxx xxxxx na etiketách xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx etiketě xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivých xxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx paměti, že xxxx xxxxxx jsou xxxxx spotřebitelům málo xxxxx xxxx xxxx xxxx málo xxxxxx, xxxxxxx doposud xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx dotyčných xxx xxxxxx.
Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.7 Hlavní xxxxxxx xxxxxx.
2.3. Výroba vín x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx odrůd „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ nebo „Pavana“ xx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxx „Xxxx“„Xxxxxxx víno“ xx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx etiketě:
|
— |
XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX (X), |
|
— |
XXXXXX (N). |
Xxxxxx: Xxxxxxxxxx změna xxxxxxxx xxxxxxx xxxx z xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ x „Pavana“ x xxxx xxxxxx musí xxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x příslušnými xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Důvodem je xxxxxxxxxx, xx dotyčné xxxxxx již xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu xxx XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ pro xxxxxx xxxxxx resp. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxx byly x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
X xxxxx xxxxxx jednotného xxxxxxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx dvě xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx seznam xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx uvádění xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 jednotného xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Další xxxxxxxx.
2.4. Xxxxxxxx umožňující xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx víno x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx běžných xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx tichá xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (v xxxxx Xxxxxxxx x Lombardii), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx výroby xxx x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxxxxxx pěti xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxx xxxx změny xx umožnit xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x šumivé xxxx xx stejné oblasti, xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx.
Důvody: Xxxxxxx xxxxxxxxxx vína xx xxxxxx x xxxxxxx víno v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx enologické xxxxxxx (xxx xx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx), x je x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx paměti, xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx xx vinifikaci, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vína, x xxxx takové xxxxx být xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Mají-li xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx vín, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, že zpracování xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx investičním xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxxxx systémy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx. Je xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx hospodářské xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxx zpracování, zejména x xxxxxxx nízké xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx článku 5 xxxxxxxxxxx produktu x oddílu 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx moštů
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx s produkty, xxxxx pocházejí mimo xxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxxx xx 15 %, xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx jen xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxxx, Bolzano a Xxxxxxx.
Xxxxxx: Tato xxxxx xx xxxxxxxxxxxx subjektům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx informace, xxxxxx xx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x možnost xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xx zejména xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx moštovými odrůdami, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx mohou být xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx, xxx by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
Tato xxxxx se týká xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.5.1 Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXXXXX XXXXXXXX
1. Xxxxx, xxxxx xx xxx zapsán
|
|
Vigneti xxxxx Dolomiti |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx |
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxx z révy xxxxx
|
1. |
Xxxx |
|
4. |
Xxxxxx xxxx |
|
5. |
Jakostní xxxxxx xxxx |
|
6. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx |
|
8. |
Xxxxxxx víno |
|
15. |
Xxxx xx xxxxxxxxx hroznů |
|
16. |
Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx |
4. Xxxxx vína (xxx)
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx vykazují xxxxx xxxxx barev xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx zelené xxxx měděné xxxx x xxxxxxx odrůdy Xxxxx Grigio.
Aroma vín xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxx, xxxxx obecně xxxxxxxx xxxxxx moštovou odrůdu xxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx „xxxxxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxxxx.
Chuť xxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxx až xxxxxx, xx harmonická, xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxx, pokud jde x xxxxx alkoholu x kyselost.
X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vína xxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx jeho svěžest x živost.
Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx mají xxxx vína, xxxxx xxxxxxx název jedné xx xxxx moštových xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, z xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
Minimální xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech objemových: 10 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 g/l
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (x % objemových) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx moštových xxxxx, xxxx xxx xxx
Xxxx xxxxxx vína xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „pro xxxxxx xxxxxxxxx“, které xxxx získány xxxxxxxxx x moštových xxxxx Xxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx.
Xxxx xxxx xxxx x závislosti xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xx kterou xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
Aroma xx jemné x xxxxxxxxx x příjemnými xxxxxxxx tóny.
Xxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx kyselostí x může xxx xxxxx xx xxxxxx.
V xxxxxxx perlivého vína xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx jeho svěžest x xxxxxx.
Při xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx vína, xxxxx xxxxxxx název xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx vlastností i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x nichž xxxx víno xxxxxxx.
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %
Minimální bezcukerný xxxxxxx: 15,0 g/l
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné na xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx litr) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx moštových odrůd, xxxx xxx xxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx barvu různé xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x nádechy xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx je xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx mohou xxx ovocné aroma xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx starších vín xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx je xxxxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx x může být xxxxx xx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ má xxxxx x příchuti, xxxxx xxxx xxxxxxx xx zvláštní xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx výrobě vína x xxxxxx, která xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zvyšuje xxxxxxxxxx xxxxx uhličitého xxxx živost.
Xxx dodání xx xxxxxxxx mají xxxxxxx xxxx, která xxxxxxx xxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
11 % x případě xxxx „Xxxx Novello“ |
|
— |
10 % x xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 18,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
|
Maximální xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Bianco xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 a 16 xxxxxx tradičního xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx xxxxxxx odrůdy
Tato xxxx xxxx xxxxxxxx osobitost x charakter. Barva xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx xx xxxx, harmonická, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxxxxx 9,0 % (víno xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx)
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v níže xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx a unijních xxxxxxxx předpisech.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Passito“, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Barva xx xxxxxx různé xxxxxxxxx, xxxxx x oranžovými xxxx.
Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x výrazné x tóny xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
Chuť xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; může být xxxxx xx xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (víno xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno x přezrálých hroznů)
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v níže xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Rosso patřící xx xxxxxxxxx 15 x 16 včetně xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx je xxxxxxxxx červená, někdy x xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx s xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
Chuť je xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x někdy xxxxxxxxxxx; xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.
Minimální celkový xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx objemových: 16 %
Xxxxxxxxx skutečný obsah xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx ze xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno z xxxxxxxxxx hroznů)
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 18,0 x/x
|
Obecné xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech xx litr) |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x unijních právních xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 4 „Šumivé xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ x 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx něj
Xxxxxx xxxx se vyznačuje xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. Xx xxxxxxx, xxxxx x delikátní xxxxx x xxxxxxxx kvasnic; xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx typické xxxxx xxxxxxx odrůdy Xxxxxxx Giallo. Xxxx xx jemná, živá x typická xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx x obsah xxxxx, xxxx xxxx xxx xxxxx až xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „sladké“. Při xxxxxx xx spotřebě xxxx šumivá a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx, xx xx uveden xxxxx xxxxx xxxx xxxx moštových xxxxx, xxxxx xxxx popsaných xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, x xxxxx bylo xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx moštové xxxxxx či bez xxx musí mít xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx Moscato Giallo, x xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 10,5 % (xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx) x 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx)
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx (xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx (jakostní xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx)
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Analytické parametry xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tabulce splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Rosato xxxxxxx xx kategorií 4 „Xxxxxx víno“ x 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, nebo xxx něj
Xxxxxx víno xx vyznačuje xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx barvou xxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx zvláštní xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Má xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x náznakem xxxxxxx.
Xxxx je jemná, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx odrůdu; xxxxx jde o xxxxx xxxxx, chuť xxxx být xxxxx xx sladká, tj. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ až „xxxxxx“.
Xxx xxxxxx ke xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, kromě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, x xxxxx bylo xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 11 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
10,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech na xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx omezení stanovená xx vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx enologických postupů
Specifikace xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x příslušnými xxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx (x množství xx 15 %) x xxxxx x xxxx x z jiných xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx moštových xxxxx označených xxxx „xxxxxx k xxxxxxxxx“ xxxx „sledované“ x xxxxxxxxxxx Belluno, Xxxxxxx x Xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů
Xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx výlučně xxxxxx metody xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (autoklávech).
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxx x Xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
23 000 xx xxxxxx xx xxxxxx
Typ Xxxxxxx delle Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Rosa
12 000 xx hroznů xx xxxxxx
Xxxx Vigneti xxxxx Xxxxxxxx s uvedením xxxxxx xxxxxxxxxx moštových xxxxx
19 500 kg xxxxxx xx xxxxxx
6. Vymezená xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx hroznů xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx EU X X (B).
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Cabernet |
|
|
Xxxxxxxx Sauvignon X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Carmenère X. – Cabernet Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Nostrano |
|
|
Casetta N. |
|
|
Chardonnay X. |
|
|
Xxxxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxxxxx X. |
|
|
Xxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxx xx Revò X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Kerner X. |
|
|
Xxxxxxxx B. |
|
|
Xxxxxxxxx x Xxxxxx Frastagliata X. – Xxxxxxx N. |
|
|
Lambrusco x Foglia Xxxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Manzoni Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X. |
|
|
Xxxx B. |
|
|
Xxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Moscatellone |
|
|
Moscato Xxxx Rs. – Xxxxxxx xxxxx Xxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxx Muskateller |
|
|
Xüxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx x Sylvaner |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxx N. |
|
|
Petit Xxxxxx X. |
|
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Pinot |
|
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxx Xxxxx |
|
|
Xxxxx Bianco X. – Weissburgunder |
|
|
Xxxxx Bianco X. – Xxxß Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxßxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Grigio – Grauburgunder |
|
|
Xxxxx Xxxxxx – Grauer Xxxxxxxxx |
|
|
Pinot Xxxxxx – Xxxxx |
|
|
Pinot Xxxxxx – Xxxxx Xxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx – Xxxäxxxx |
|
|
Xxxxx Nero N. – Blauer Xxäxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx Noir |
|
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Nero N. – Xxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxx N. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxx Laurent X. |
|
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxx |
|
|
Xxxxxxx Gentile X. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Gentile X. – Xxxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxxx N. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Gentile N. – Xxxxxxxxx |
|
|
Schiava N. |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Grigia X. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Schiava Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx Gr |
|
|
Xxxxxxx Grossa X. – Xxxßxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx N. |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxüxxx Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx X. – Xxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxxxx B. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxx X. |
|
|
Johanniter X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxx X. |
|
|
Xxxxx N. – Xxxxxxx N. |
|
|
Lagrein X. |
|
|
Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx N. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Riesling Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Welschriesling |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx Xx. – Xxxüxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx Toscano X. – Procanico |
|
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx B. – Xxxx Xxxxx |
|
|
Veltliner X. – Xxxxxx Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Moscatello |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx X. – Xxxxx Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Manseng B. |
|
|
Portoghese X. – Blauer Xxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxx X. |
|
|
Diolinoir X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Bastarda |
|
|
Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxx |
|
|
Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxx |
|
|
Glera X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Lunga X. – Xxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxxxx X. – Tai |
|
|
Xxxxxxxxx Nera X. |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)
Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx, Xxxx Adige x xxxxxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxxxx x xxxxxxx xx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx seznamu xxxxxxxxx xxxxxxxx UNESCO. Xxxxxx je převážně xxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxxx, xxxxxxx zahrnuje xxxx různého xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx x alpinským; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx 1 000 mm xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx většina xxxxxx xxxxxx xx xxxx x na podzim. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx vodní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx spolu s xxxxxxxxxx podnebím xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ jedinečné xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx vyprodukovaná v xxxx oblasti.
Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx sestávají převážně x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx xx xx xxxxxxxx dobré xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xx xxxxxxx vyskytují xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx vrcholové xxxxx náplavových xxxxxx. Xxxx v dolní xxxxx svahů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx sedimentech xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyskytují xx xxx také xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, například x xxxxxxx Valle xx Xxxxxx (xxxxxx), Val x’Xxxxxx (metamorfovaná krystalická xxxxxxxx) a centrální Xxxxxxxxxxx (čedič).
Xxxx x xxxx byly xxxx součástí kulturního xxxxxxxx xxxx oblasti, xxx xxxxxxxxx četné xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx doby xxxxxxxx xx po současnost. Xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx celá xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxxxxxx monarchie xxxx xxx zcela xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxx xxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx mezi xxxx xxxxxxxxx neoddělitelné xxxxx, což xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx kultuře a xxxxxxxxxx postupech x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx vína xxxxxx v této xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx San Xxxxxxx all’Adige x xxxx 1874, což xxxxxxxxx xxxxxxxxx zdroj xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx. Moderní xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx za xxxxx xxxxxxx přípravě x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx x Xxxxxxxxxx. Zásadním xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx oblasti, xxxxx xxxxxxx postupy x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x hospodářskou xxxxxxxxxxxx x inovativní vinařské xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx: „Víno“
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx kvalitě xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x dané xxxxxxxxx oblasti.
Xxxx vína xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxx Xxxxxx. Xxxxx xxxxx xxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx odrážejí xxxxxx xxxxxxxx odrůdu xxxxxxxx ve xxxx, xxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx je Xüxxxx Xxxxxxx x Xxxxxxxxx. Xxxx xxx, xxxxx je xxxxx xx xxxxxx, je xxxxxxxxxx, xxxxx strukturovaná, xxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx vína x odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx a Teroldego, xxxx růžovou xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx enologickém xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xx sladká x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxx xxxx rubínově xxxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx někdy x nádechy oranžové. Xxxxxx aroma xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx na moštové xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobě xxxxx xxx ovocné xxxxx xxxxx intenzity, v xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx xxxxxxxx. Chuť xx xxxxxxxxxx x xxxxx strukturovaná a xxxx být xxxxx xx sladká.
Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxx x xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx používané xxx xxxxxx xxxx z xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx využívat xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx produkovat xxxx, xxxxxxxx vína s xxxxxxx tříslovin x x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx zralého xxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x nocí, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx typické, xxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, díky xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx různých xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Charakteristiky x xxxxxxxxxx vín s xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx lidských xxxxxxx, xxxxxxx profesionality xxxxxx. Xxxxxx vinic x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, že x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx pracovních xxxxx (více xxx 600). Většina této xxxx je vynaložena xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx patogenům x xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx ohledu xx xxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx plocha xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx zásad integrované, x stále více xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx jsou sklízeny xxxxxxxx ručně.
Xxxxxxxx působení xxxxxxxxxx faktorů (xxxxxxx, xxxxx podmínky x xxxxxxxxxx), xxxxxxxxxx místních xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx technik pěstování x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx jak s xxxxxxx produkce, tak x x moštovými xxxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx víno“, 6 „Xxxxxxxx aromatické xxxx“, 8 „Xxxxxxx xxxx“
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx lze xxxxxxx zeměpisnému původu x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx považuje xx xxxxxx xxxxxxxx vinařství. Xxxxxxxxxx péče ve xxxx xxxxx x xxxxxxx hroznů a xxxxxx zpracování na xxxxxxxx xxxx, jakož x během následného xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxx x horských xxxxxxxxxx oblastí, x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxx tohoto xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx hrozny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx cukru x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rozdíly xxxx xxxx x xxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vinic.
Charakteristika xxxxxxxx mimoto závisí xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx vinné, xxxxx lze použít x xxxxxx šumivých xxx.
Xx xx xxxx „xxxxxxxxxx aromatického šumivého xxxx“, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dána rovněž xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx. původní odrůdy „Xxxxxxx Xxxxxx“, xxxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxx aroma xx posíleno zráním, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx žluté xx zlatavou s xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx aroma s xxxxxxxx kvasnic. Xxxx xx jemná, živá x xxxxxxx xxx xxxxx moštovou xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx xxxx, získané xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxxx Xxxx, xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx. Má xxxxxxx x xxxxx xxxxx x náznakem xxxxxxx. Xxxx xx jemná, xxxx x xxxxxxx.
Xxxxx xxx x obsah xxxxx, chuť šumivého xxxx, bílého či xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „xxxxxx“.
Xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx dosáhly xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx umožňuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx nádobách (autoklávech), xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx odrůd, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx víno a xxx druhotné xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; tyto xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx prostředí z xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx umožňuje xxxxxx xx nejlépe xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Teplotní xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, které xxxx xxx tuto xxxxxx typické, xxxxxxxxx xxxxxxx x bílých xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx mají vína xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx výšek xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx révy vinné.
Charakteristiky x vlastnosti xxx x xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx x zemědělském xxxxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Topografie xxxx xxxxxxx, že x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx na činnosti, xxxxx mají xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vůči xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X tomto xxxxxx xx xxxxx uvést, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx ekologické xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx jsou xxxxxxxx výhradně ručně.
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů (xxxxxxx odrůda, xxxxxxx, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx technik xxxxxxxxx x výroby xxxx xxxxxxxx xxxxxxx kvalitní xxxx, jejichž xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx s xxxxxxx produkce, xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx pocházejí.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx 15 „Víno xx xxxxxxxxx xxxxxx“ a xxxxxxxxx 16 „Xxxx x přezrálých xxxxxx“
Informace x xxxxxxxx jakosti xxxxxxxx, kterou lze xxxxxxx zeměpisnému xxxxxx x příčinné xxxxxxxxxxx x přírodními x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx zeměpisné xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx a xxxxx ovoce. Xxxx xx plná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, třebaže xxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx se xxxxxx vín „Xxxxxxx“ xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx i xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx Xxxx, Traminer Xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Sauvignon xxx.).
Xxxxxx probíhá v xxxxxx (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx) nebo x xxxxxxxxx (víno xx zaschlých hroznů). Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx se liší x xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jichž xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx techniky xxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxx „Passito“ xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxxx.
Obzvláště xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxxx uspořádáním, xx. x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx x xxxx xxxxxxx.
Xxxxxx napomáhají xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xx xxxxxx, x xxxxxxx větry x xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx Xxxx.
Xx xxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx fouká teplý xxxx „Òra xxx Xxxxx“, xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx optimálních xxxxxxxx xxx sušení xxxxxx, xx. x téměř xxxxxxxxxx přirozenému větrání x vlhkostí xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxx xxxxxxxx v nízkých xxxxxxxxx xxxxxxxx, jsou xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx představují „xxxxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx hlavně xxxxx xxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxx xx xxxxxxx xxxx), které xxxx xxxxxxxxx vhodné xxx xxxxxx, xxx xx nezbytné pro xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx místním mírným xxxxxx („Òra del Xxxxx“), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx sušení, xx xx v závodě xxxx x sušárnách, |
|
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx výroby xxx „Xxxxxxx“, která xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxx prostředí x xxxxxxxx půdy x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx využít potenciál xxxxx, které xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, které xxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, způsobují xxxxxxx u bílých xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx poloh a xxxxxxxxxxx výšek xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx umožňuje určit xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx x zemědělském xxxxxxx xx malá x činí xxxxxxxxx 1,3 ha. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx x obdělání 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxx 600). Většina xxxx doby xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx hroznů, podporovat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx, xx téměř celá xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ručně.
Xxxxxxxx xxxxxxxx přírodních xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, podnebí, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx vína xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, jejichž xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx s xxxxxxx produkce, xxx x xxxxxxxxx odrůdami, xx kterých xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx x zpracování xx xxxxxxx a xxxxxx xxxx
Xxxxxx rámec: právní xxxxxxxx XX
Xxx dalších xxxxxxxx: odchylka xxxxxxxx xx výroby xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx:
Xxxxx xxxxxxxx právních xxxxxxxx EU může xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx probíhat xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx a Xxxxxxxxx, pokud xxxxx xxxxxxx xxxxxxx prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x označením XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ během posledních xxxx xxxxxxxxxx roků.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xx x xxxxxxx x touto xxxxxxxxxxx. Xxxx postupy xx xxxxxxxxxx xx fáze xx vinifikaci, xxxxx xx xxxxxxxx součást xxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxxxx xxxxx xx vymezené xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx na zavedené xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx dotyční výrobci xxxxxxxxx rovněž xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx sousedí x xxxxxxx produkce.
Uvedení xxxxx xxxxxxx odrůdy xx xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx: právní xxxxxxxx XX
Typ dalších xxxxxxxx: dodatečné xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Popis podmínek:
Xxxxxxx xxx x kategoriích „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“ x XXXX „Xxxxxxx delle Dolomiti“ xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx XX xxxx je xxxxxxx názvu moštové xxxxxx xxxx odrůd xx xxxxxxx x x obchodní xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx:
|
x) |
x xxxxxxxxx „Víno xx zaschlých xxxxxx“ x „Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx“, včetně xxx xxxxxxxxxx jako „Xxxx Passito“ xxxx „Xxxxxxx“, |
|
x) |
x kategorií „Xxxx“ x „Perlivé xxxx“ x xxxxxxxx na xxxx odrůdy: – x xxx x xxxxxxxxx Xxxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Aromatico, Xxxxxxxxx, – u xxx x xxxxxxxxx Xxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Riesling Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Aromatico, Xxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxxx. |
U xxxxxxxxx „Xxxxxx víno“ a „Xxxxxxxx xxxxxx víno“ xxx na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx či xxx xxxxxx, x to x xxxxxxxx na xxxx xxxxxx: Chardonnay, Xxxxx Xxxxxx, Pinot Xxxxxx, Pinot Nero x Xüxxxx Xxxxxxx, x x xxxxxxxxx „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“ lze xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx odrůdy Xxxxxxx Xxxxxx.
Xxxxx xx specifikaci xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936