Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 4. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x odvětví xxxx podle článku 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(„Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (XXXX))

(2019/X 197/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nařízení Xxxx (EHS) č. 922/72, (EHS) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), a xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Itálie podala x souladu x xxxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxx, xx podmínky xxxxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, čl. 97 xxxx. 1 x článcích 100, 101 a 102 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 jsou xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013, xxxx by být xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx x xxxxx specifikace xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (CHZO) x xxxxxxx s článkem 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx xxxxxx rozhodnutí xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx specifikace xxxxxxx v prvním xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxxx, x xx xx xxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 4. xxxxxx 2019.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Komise


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXX X ZMĚNU XXXXXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXX XXXXX XXXXXXXX“/„XXXXXXXX XXXXXXXXX“

XXX-XX-X0755-XX02

Datum xxxxxx xxxxxxx: 14.4.2015

1.   Xxxxxxxx pro xxxxx

Xxxxxx 105 nařízení (XX) č. 1308/2013 – xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx

2.   Xxxxx x xxxxxx ke xxxxx

2.1.   Xxxxxxx xxxxxx druhů xxxxxxxx vín.

Xxxxx xx xxxx přidání xxxxxxxxxxxxx xxxxx šumivého xxxx:

xxxx x xxxxxx „xxxxxx xxxx“,

xxxx x xxxxxx „xxxxxxxx xxxxxx xxxx“,

xxxx „xxxxxxxx aromatické šumivé xxxx“.

Xxxxxx: Již xxxx xxx xxx xxx xx x xxxxxxxxx Xxxxxx vyrábí xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxxxx druhotného kvašení x xxxxx; x 50. x 60. xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx začal značný xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx vín xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx velkých xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx). V xxxxxxx provincii Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx produkci xxxxxxxxx 3,5 milionu xxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxxx podíl xxxxxxxx xxxxxxx XXXX xxxx tomu, že xx xxxxxxxxxx vlastnosti.

X xxxx xxxxxxx o xxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx segmentu xxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxx xxx, že xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ a xxxxx xx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxx xxxxxx uplatňují x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx výroby šumivých xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx připadá na xxxx xxxxx podniků. Xx-xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx stále xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx. Proto xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, které si xxxxx svá vlastní xxxx dále xxxxxxx xxxxxx zpracováním xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx druhotného kvašení x xxxxxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx víno xxxxx provádět xxxxxxx x Benátsku x Xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx prokázat xxxxxxx xxxxxx xxx s XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx během xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.

Kromě xxxxxxxxxx přesného xxxxx x xxxxxxxxxx původu xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zařazení xxxxxx xxxxxxxx pod XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ zdůvodnit xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jde x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx stupnici, x xxxxxxx ceny za xxxxx, x tím x hodnoty xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xx základě XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx odrůdových xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx cenové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx.

Tato xxxxx xx xxxx xxxxxx 2, 6 x 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxx 2.3 Xxxxx výrobků x xxxx xxxxx, 2.4 Xxxxx vín, 2.5.1 Zvláštní enologické xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx se zeměpisnou xxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx moštových xxxxx

Xxxxx se xxxx xxxxxxxx níže xxxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nacházejících xx v xxxxxxx xxxxxxxx xxx s XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“, do kombinace xxxxxxxxx odrůd:

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Trento),

CARMENÈRE (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXXXXX (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXX (B)/(Trento),

JOHANNITER (B)/(Trento),

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx a Xxxxxx),

TURCA (X)/(Xxxxxx).

Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxx provincie xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx změna je xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx mezidruhové xxxxxxx xxxxx Xxxxx vinifera x xxxxxx xxxxx xxxx Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx patogenům xxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxx)), x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; tato xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx pěstovány x xxxxxxxxx „xxxxxxxxx“ xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx, zastavěné oblasti, xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx x těmto xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zvýšení xxxxxx xxxxxxx dotyčnými xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx má xxxx xxxxx zajistit xxxxxxxxx xxxxxx rozpoznatelnosti x xxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxx x XXXX x xxxxx těchto xxxxx xx xxxxxxxxx xx zvýšila jejich xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx těchto xxxxx xx etiketě xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ by xxxxxxx xxxxxxx jednotlivých xxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx paměti, že xxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx málo xxxxx nebo xxxx xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx vín xxxxxx.

Xxxx změna xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.7 Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

2.3.   Xxxxxx vín x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ xxxx „Pavana“ xx xxxxxxx

X kategoriích „Xxxx“„Xxxxxxx xxxx“ se xxxxxxxx xxxx vín x xxxxxxxx názvu xxxx uvedených xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx:

XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX (B),

PAVANA (N).

Xxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx umožňuje xxxxxxx xxxx x xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ x „Pavana“ x xxxx odrůdy xxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx do kombinace xxxxxxxxx xxxxx uvedené xx xxxxxxxxxxx produktu xxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ pro xxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; tato xxxxx má xxxxx xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxx producentů xx xxxxxxxxx příslušných xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.

X xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odrůdy xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xxxx změna xx xxxx článku 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.

2.4.   Xxxxxxxx umožňující zpracování xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx), xxxxx dotyčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nepřerušenou xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx xxxxxx oblasti, xxx xx povoleno xxx xxxxx xxxx.

Xxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxxxx vína xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx x xxxxxx regionech xxxxx být xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx xx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx), x je v xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxx na paměti, xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx po xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx výroby xxxx, x xxxx takové xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xx vymezené xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx perlivých x xxxxxxxx xxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx jménem provádějí xxxxxxxxxx, které xxxx xxxxx stranou, vzhledem x xxxxxxx investičním xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx systémy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxx praxí, xx xxxxxx hospodářské subjekty xxxxxxxx o provedení xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx nízké xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Lombardie.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 specifikace xxxxxxxx x oddílu 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.

2.5.   Enologický xxxxxx xxxxxxx vín x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx enologického postupu xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx x produkty, xxxxx pocházejí mimo xxxxx oblast, x xx xxxxxxxxx xx 15 %, xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použití, xxx xxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxxxx v provinciích Xxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx.

Xxxxxx: Xxxx xxxxx xx hospodářským xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx informace, xxxxxx xx ve xxxxxxxx s předchozí xxxxxxxxxxx restriktivnější, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx odrůdami, xxx xxxx odrůdy, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx x dané xxxxxxx, což by xxxxx nepříznivě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x typické xxxxxxxxxx dotyčných xxx.

Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 5 specifikace xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to bodu 2.5.1 Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

XXXXXXXX DOKUMENT

1.   Xxxxx, který xx xxx xxxxxx

 

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti

 

Weinberg Xxxxxxxxx

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

CHZO – xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxxx

3.   Druhy xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

4.

Xxxxxx víno

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

6.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

8.

Xxxxxxx xxxx

15.

Víno xx xxxxxxxxx hroznů

16.

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

4.   Popis vína (xxx)

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ a „Xxxxxxx víno“, x xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Tato xxxx vína xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x případě odrůdy Xxxxx Grigio.

Aroma xxx xx vyznačuje delikátností, x xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx moštovou odrůdu xxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx „xxxxxxxxx“ xxxxxxxx produktů.

Chuť xxx, která mohou xxx xxxxx xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx.

V případě xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxx.

Xxx dodání xx xxxxxxxx xxxx xxxx vína, xxxxx xxxxxxx název xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, z nichž xxxx víno získáno.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx víno“, x xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx xxx

Tato xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx produktů „xxx xxxxxx xxxxxxxxx“, které xxxx xxxxxxx především x moštových odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxx vína xxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx, xx kterou xxxx x kontaktu xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx různé intenzity.

Aroma xx xxxxx x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx tóny.

Xxxx xx xxxxx a xxxxxxxxxx x vyváženou kyselostí x xxxx být xxxxx až xxxxxx.

X xxxxxxx perlivého xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx jeho xxxxxxx x živost.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx mají xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx název xxxxx xx xxxx moštových xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, x nichž xxxx víno xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální celková xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx xxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx barvu různé xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx ovocné; x xxxxxxxxxx xx moštové xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobě mohou xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vyvinuté.

Xxxx xx xxxxxxxxxx, plná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx x xxxx xxx xxxxx xx sladká.

Červené xxxx „Novello“ xx xxxxx a příchuti, xxxxx jsou spojeny xx zvláštní technikou xxxxxxxxx macerace xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx x hroznů, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tóny xxxxxxx xxxxxx.

X případě xxxxxxxxx xxxx zvyšuje xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx živost.

Xxx dodání xx xxxxxxxx mají xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx název jedné xx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, x nichž xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

11 % x případě xxxx „Xxxx Novello“

10 % u xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 18,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

3,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx xx litr

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení xxxxxxxxx xx vnitrostátních x xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx kategorií 15 a 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Tato vína xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x charakter. Xxxxx xx zlatavá až xxxxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x tóny zaschlých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xx plná, harmonická, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 16 %

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx alkoholu x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx ze xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (xxxx x přezrálých xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx litr

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr)

 

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (v miligramech xx litr)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx výrazu „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx moštové xxxxxx

Xxxx vína mají xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kořenité.

Chuť xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) a 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx předpisech.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Rosso xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx mají xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Barva xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.

Aroma xx xxxxxxxxx, jemné x xxxxxxx s xxxx zaschlých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx je xxxx, harmonická, hrozinková x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx objemových: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (xxxx x xxxxxxxxxx hroznů)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 18,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx uvedené xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Dolomiti Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ x 6 „Jakostní aromatické xxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx něj

Šumivé xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx x xxxxxxx světle zelené. Xxxxxxxxx se zvláštní xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x náznakem xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůdy Xxxxxxx Xxxxxx. Chuť xx xxxxx, živá x typická xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx x xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut nature“ xx „xxxxxx“. Při xxxxxx ke xxxxxxxx xxxx šumivá x xxxxxxxx xxxxxx bílá xxxx x xxxxxxx, xx je xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxxx xxxx popsaných xxxxxxxxxx i organoleptické xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, x xxxxx xxxx xxxx získáno. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx x uvedením moštové xxxxxx xx bez xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx, x xxx musí xxx zcela xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % objemových 10,5 % (šumivé xxxx x jakostní xxxxxx xxxx) x 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx (xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx)

Minimální xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx tabulce splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Rosato xxxxxxx xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“ a 5 „Xxxxxxxx šumivé xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx či dvou xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx něj

Xxxxxx xxxx xx vyznačuje xxxxx x xxxxxxxxxxxxx pěnou x růžovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx. Vyznačuje xx zvláštní delikátností x xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xx jemná, xxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx jde x xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx xxxxx xx sladká, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ xx „xxxxxx“.

Xxx xxxxxx xx spotřebě xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx, xx uvádějí xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, z xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

 

Minimální xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

10,5

Xxxxxxxxx celková kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx uvedené tabulce xxxxxxx omezení stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Enologický xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx umožňuje x xxxxxxx s příslušnými xxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx hroznové xxxxx x xxxx (x množství xx 15 %) x xxxxx a xxxx x z xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx získány x xxxxxxxxxxxxxx moštových xxxxx xxxxxxxxxx xxxx „xxxxxx x xxxxxxxxx“ xxxx „sledované“ x xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Bolzano x Xxxxxx.

Xxxxxxxxxx postup xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v autoklávech

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů

Xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx).

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Typy Xxxxxxx xxxxx Dolomiti Xxxxxx, Xxxxxx a Xxxxx bez xxxxxxxx xxxxxxx odrůdy

23 000 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxx Xxxxxxx delle Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Rosa

12 000 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx delle Xxxxxxxx x uvedením xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

19 500 xx xxxxxx xx hektar

6.   Vymezená zeměpisná xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxx celé xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x Xxxxxxx x xxxxx provincie Xxxxxxx x regionu Xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XX X X (B).

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx N. – Cabernet

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx N. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxxx X.

 

Xxxxx X.

 

Xxxxxxxxx di Xxxò X. – Groppello

 

Kerner X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx x Xxxxxx Frastagliata N. – Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx x Xxxxxx Frastagliata X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X.

 

Xxxx X.

 

Xxxxxx N.

 

Moscato Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxxxx xxxxx Rose

 

Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxx Muskateller

 

Xüxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx x Sylvaner

 

Nosiola X.

 

Paolina X.

 

Xxxxxx X.

 

Petit Xxxxxx X.

 

Xxxxx Xxxxxx B. – Pinot

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxx Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx B. – Weissburgunder

 

Xxxxx Bianco X. – Xxxß Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx B. – Xxxßxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxxxxxxxxxxx

 

Pinot Xxxxxx – Xxxxxx Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxxx

 

Pinot Xxxxxx – Xxxxx Xxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxäxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Blauer Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx

 

Xxxxx Nero X. – Pinot Noir

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Nero N. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxx N.

 

Rossara X.

 

Xxxxx Laurent X.

 

Sauvignon X. – Xxxxxxxxx Xxxxx

 

Xxxxxxx Gentile X. – Kleinvernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Gentile N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Vernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx Xx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Großvernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Vernatsch

 

Sennen X.

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxüxxx Sylvaner

 

Sylvaner Xxxxx X. – Silvaner

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx N. – Xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxx X.

 

Xxxxx N. – Serbina X.

 

Lagrein X.

 

Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx N.

 

Negrara X.

 

Riesling Xxxxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Aromatico Xx. – Xxxüxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Toscano X. – Procanico

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx B. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxx Xxxxx

 

Veltliner X. – Gruner Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Giallo X. – Moscatello

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Malvasia X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx X. – Xxxxx Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxx X.

 

Portoghese X. – Blauer Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx N.

 

Barbera X.

 

Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx X. – Bianchetta

 

Xxxxxxxx Istriana X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Marzemina

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxx X. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Friulano X. – Xxx

 

Xxxxxxxxx Xxxx X.

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, všechny xxxxxxxxx (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)

Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx zahrnuje Xxxxxxxx, Xxxx Adige a xxxxxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxxxx x nachází xx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx dědictví UNESCO. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nebo kopcovitá x xxxxxxxx je xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx různého xxxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx činí 1 000 mm xxxxx x xxxxxxxxx srážek xx xxxxxxx středomořské, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx jaře x na xxxxxx. Xxxxxxxxx deště x xxxxxxxxxx vodní kapacita xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxx znamená, xx xxxx xxxxxxxx dostatek xxxx. Zvláštní xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podnebím mezi xxxxxxxxxxxxx a alpinským xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ jedinečné xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx vyprodukovaná v xxxx oblasti.

Xxxxx jde x půdní xxxxxxxx, xxxx sestávají xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a provzdušnění. Xxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx x xxxxx xxxxx svahů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x půdy na xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxx také xxxx xxxxxxx geologického xxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxx Valle xx Xxxxxx (xxxxxx), Xxx x’Xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx krystalická xxxxxxxx) a xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx (xxxxx).

Xxxxxxxxxx x xxxxxx faktory, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx kulturního xxxxxxxx této oblasti, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx historické xxxxxx xx doby xxxxxxxx xx po současnost. Xx xxxxxxx staletí xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxxx a některé xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx vzájemně xxxxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxxxxx neoddělitelné xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x vinařství, xxxxx také v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, jako xx xxxxx a xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx dopad na xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx zřízení xxxxxxxxxxxx institutu San Xxxxxxx xxx’Xxxxx x xxxx 1874, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vděčí za xxxxx odborné přípravě x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x enologických xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx v Xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx způsobem xxxxxxxx xxxx vinaři x dané xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x metody obhospodařování xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x inovativní vinařské xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx: „Xxxx“

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx produktů, xxxxxx xxx přičíst xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x dané xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx vína xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx škálu xxxxx xx slámově xxxxx xx zlatavou, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxx Xxxxxx. Xxxxx aroma vín xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx odrážejí xxxxxx xxxxxxxx odrůdu xxxxxxxx xx víně, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a poloaromatických xxxxx, xxxx xx Xüxxxx Xxxxxxx x Xxxxxxxxx. Xxxx xxx, xxxxx xx suchá xx xxxxxx, je xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx x robustní.

Xxxxxx xxxx, xxxxxxx vína x odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity v xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx až xxxxxx x vyváženou xxxxxxxxx.

Červená xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x případě xxxxxxxx xxx xxxxx x nádechy xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx; v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx ovocné aroma xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxx xxx suchá xx sladká.

Červené xxxx „Xxxxxxx“ má xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx vína x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx škála xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx využívat xxxxxxxx xxxxxxx typů pozemků. Xxxxxx xx obvykle xxxxxxxxx v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx slunečním xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx odrůdy, xxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx plná, xxxxxxxx xxxx s xxxxxxx tříslovin x x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx ovoce.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dnem x xxxx, které xxxx xxx tuto xxxxxx typické, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx značné hromadění xxxxxxxxxxxx prekurzorů, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx nabízí širokou xxxxx různých podmínek, xxx umožňuje určit xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx umístění.

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, zejména profesionality xxxxxx. Plocha vinic x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx a xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx x xxxxxxxx 1 hektaru xxxxxx je zapotřebí xxxxxx xxxxx pracovních xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je vynaložena xx činnosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx růst xxxxxxx a zrání xxxxxx, podporovat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. V xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxx celá plocha xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx integrované, x xxxxx více xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx ručně.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (podnebí, xxxxx podmínky a xxxxxxxxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x xxxxxx xxxx xxxxxxxx produkovat xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx produkce, xxx x s xxxxxxxxx xxxxxxxx, z nichž xxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Dolomiti, xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx víno“, 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx víno“, 8 „Perlivé víno“

Xxxxxxxxx x zvláštní xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx zeměpisnému původu x příčinné xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Šumivé xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx považuje xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxx x xxxxxxx hroznů x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxx x během xxxxxxxxxx xxxxxx druhotného kvašení xxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx vyniká xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x delikátnost x xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx dostupnost xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxx xxxxxx typu. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx napomáhají xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx.

Xx xx xxxx „xxxxxxxxxx aromatického šumivého xxxx“, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dána xxxxxx xxxxxxx moštové xxxxxx, xx. xxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx Giallo“, xxxxx xx x xxxx xxxxxxx pěstuje x xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx zráním, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx subalpinské xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xx vyznačuje xxxxx x přetrvávající xxxxx a xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxx světle xxxxxx. Xx výrazné a xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Chuť xx xxxxx, xxxx x typická xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxxx Xxxx, xx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx pěnou x xxxxxxx xxxxxx různé xxxxxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x náznakem kvasnic. Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx.

Xxxxx xxx x obsah xxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx, bílého xx xxxxxxxx, xx suchá xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ až „xxxxxx“.

Xxxxxxx xxxx, xxxx, růžová xxxx červená, se xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx s mírným xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx perlivých xxx, xxxxxx umožňuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx druhy odrůd, xxxxx xxxx nejvhodnější xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxx xxxxxxxx kvašení xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; tyto xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx využít xx xxxxxxx potenciál xxxxx vhodných xx xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Teplotní xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, xxxxx xxxx pro tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prekurzorů, díky xxxx mají vína xxxxxxxx organoleptické vlastnosti. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx pozemků xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx určit xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx x vlastnosti vín x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx rovněž důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxx x xxxx přibližně 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hodin (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx mají optimalizovat xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, podporovat xxxxxxxxxx odolnost xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx fytosanitárních xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxx xx třeba xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x stále xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Vzájemné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, podnebí, xxxx), xxxxxxxxxx místních xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx technik xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx jak x xxxxxxx produkce, xxx x moštovými xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Dolomiti, xxxxxxxxx 15 „Víno xx xxxxxxxxx hroznů“ x xxxxxxxxx 16 „Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx“

Informace x xxxxxxxx jakosti xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxx souvislosti x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xx zlatavé přes xxxxxxxxxx u xxxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxxxxxx červenou xxxxx použité odrůdy. Xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx med x xxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a může xxx xxxxx xx xxxxxx, xxxxxxx převažují xxxx x xxxxxx xxxxxxx cukru.

Xxxxxxx xx xxxxxx xxx „Xxxxxxx“ xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x červených, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx moštové xxxxxx (Xxxxxxx Giallo, Xxxxxxx Xxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (Goldtraminer, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Sauvignon xxx.).

Xxxxxx probíhá x xxxxxx (xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx) xxxx x sušárnách (víno xx xxxxxxxxx xxxxxx). Xxxx přezrávání nebo xxxxxx xx xxxx x xxxxxx na xxxxxxxxx vlastností, xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxx produktu xxxxxx xxxx techniky xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx x výrobě xxx „Xxxxxxx“ xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx fyzických a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, tj. x xxxxxxxxx xxxxx xxxx bobulemi, xxxxx xxxx vybírány xx xxxxxx x době xxxxxxx.

Xxxxxx napomáhají xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx a xxxx, xxxxx jsou obzvláště xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx x xx xxxxxx, x xxxxxxx větry x xxxxxxx, které vanou xxxx Alpy.

Xx xxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx fouká xxxxx xxxx „Òxx xxx Xxxxx“, který xxxx xxxx velkou xxxx xxxxxxx produkce x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xx. x téměř xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx větrání x vlhkostí vzduchu, xxxxx zabraňuje xxxxxx xxxxxxxx sušení xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx sice xxxxxxxx v nízkých xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx vyráběna xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx představují „xxxxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxx.

Příčinná souvislost xxxx xxxxxxxxxx oblastí x xxxxxxxxxxx produktu xx xxxxxxxxx hlavně xxxxx xxxxxxx:

xxxxxxxxxxx moštových xxxxx (jak xx xxxxxxx xxxx), xxxxx xxxx obzvláště vhodné xxx xxxxxx, jež xx nezbytné xxx xxxxxx xxxx tohoto xxxx,

xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx mírným xxxxxx („Òra xxx Xxxxx“), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx sušení, xx xx v xxxxxx xxxx v xxxxxxxxx,

starobylou xxxxxxx výroby vín „Xxxxxxx“, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx technik, xxx xx předávaly po xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx půdy x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx potenciál xxxxx, které jsou xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dnem x nocí, které xxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prekurzorů, díky xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx umístění xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx x vlastnosti xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx je malá x činí přibližně 1,3 ha. Xxxxxxxxxx xxxx znamená, xx x obdělání 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hodin (xxxx xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je xxxxxxxxxx na činnosti, xxxxx mají optimalizovat xxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odolnost xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. X xxxxx xxxxxx xx třeba uvést, xx xxxxx celá xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, a xxxxx xxxx ekologické xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx odrůda, xxxxxxx, xxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx, tak x xxxxxxxxx odrůdami, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx týkající xx oblasti xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx

Xxxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxxxx EU

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx XX xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx víno xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Benátska x Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx prokázat xxxxxxxxxxxx tradici xxxxxx xxx s xxxxxxxxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxxxxxx xxxx vinařských roků.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx x sousedních xxxxxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx se x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xx fáze xx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, a xxxx xxxxxx xxxxx xxx prováděny xxxxx xx vymezené vinařské xxxxxxx.

Xxxx odchylka se xxxxxxx xx zavedené xxxxxxx x umožňuje, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx správních jednotkách, xxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxxxx XX

Typ xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx označování

Popis podmínek:

Xxxxxxx xxx v xxxxxxxxxxx „Xxxx“ a „Xxxxxxx xxxx“ s XXXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxx vína xxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisy XX xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxx x x obchodní xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx:

x)

x xxxxxxxxx „Xxxx xx xxxxxxxxx hroznů“ x „Víno z xxxxxxxxxx hroznů“, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxx Xxxxxxx“ xxxx „Xxxxxxx“,

x)

x xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx víno“ x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: – x xxx z xxxxxxxxx Bolzano: Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, – u xxx x provincie Xxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Negrara, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Riesling Renano, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx „Xxxxxx xxxx“ x „Xxxxxxxx xxxxxx víno“ xxx na etiketě xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx či dvě xxxxxx, x xx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: Chardonnay, Xxxxx Bianco, Xxxxx Xxxxxx, Pinot Xxxx x Müller Thurgau, x x xxxxxxxxx „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“ lze xx xxxxxxx xxxxxx pouze xxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936