Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 4. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx článku 105 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx unie

(„Vigneti delle Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (XXXX))

(2019/X 197/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty x xxxxxxx nařízení Xxxx (XXX) č. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) č. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007&xxxx;(1), a xxxxxxx xx xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx k xxxxxx, xx podmínky xxxxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, čl. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 a 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx splněny.

(3)

Aby xxxxx xxx předložena xxxxxxxxxx x námitce x xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013, xxxx by xxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“/„Weinberg Xxxxxxxxx“ xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx článek

Xxxxxx o xxxxx specifikace názvu „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“/„Weinberg Xxxxxxxxx“ (CHZO) v xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx zahrnuta xx xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx s článkem 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podat xxxxx xxxxx specifikace xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx článku xxxxxxx, a xx xx dvou xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

X Xxxxxxx xxx 4. června 2019.

Xx Xxxxxx

Xxxx HOGAN

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXX X ZMĚNU XXXXXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXX XXXXX XXXXXXXX“/„XXXXXXXX XXXXXXXXX“

PGI-IT-A0755-AM02

Xxxxx podání xxxxxxx: 14.4.2015

1.   Pravidla xxx xxxxx

Xxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 – xxxxx, xxxxx xxxx menšího xxxxxxx

2.   Xxxxx x xxxxxx ke xxxxx

2.1.   Xxxxxxx xxxxxx druhů xxxxxxxx xxx.

Změna xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx šumivého vína:

xxxx x xxxxxx „xxxxxx xxxx“,

xxxx x xxxxxx „xxxxxxxx šumivé xxxx“,

bílé „xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“.

Xxxxxx: Xxx více xxx sto let xx x provincii Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx šumivých xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx; x 50. a 60. xxxxxx minulého xxxxxxx xx xxxxx značný xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx charmat). X xxxxxxx provincii Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx produkci xxxxxxxxx 3,5 milionu xxxxx, z xxxx xxxx významný xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XXXX xxxx tomu, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

V xxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x byl xxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxx xxx, xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ x xxxxx xx xx xxx xxxxxxxxx stejná xxxxxxxx, xxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx xxxxxx šumivých xxx vyráběných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxx počet xxxxxxx. Xx-xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx stále xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jejich xxxxxx xxxxxxxxxx, které jsou xxxxxxx stranami, a xx xxxxxxxx x xxxxxxx investičním nákladům, xxx xxxx nezbytné, xxx xxxxxxx získaly xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx zpracováním xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení x xxxxxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ x/xxxx jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx během xxxxxxxxxx xxxx vinařských xxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxx přesného xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zařazení xxxxxx xxxxxxxx pod XXXX „Vigneti delle Xxxxxxxx“ zdůvodnit rovněž xxxxxxx xxxxxxx produktu, xxxxx jde o xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx za xxxxx, a xxx x hodnoty použitých xxxxxx.

Xxxxxxxx xx xxxxxxx XXXX „Vigneti delle Xxxxxxxx“ by xxxxxx xxxxxx produkci umožnilo xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx anonymních xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x zabránilo xx xxxxxx politice xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produktů xx trhu.

Tato změna xx týká xxxxxx 2, 6 x 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx oddílů xxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxx 2.3 Druhy výrobků x xxxx xxxxx, 2.4 Popis xxx, 2.5.1 Zvláštní enologické xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxx xxxxxx odrůd xx kombinace xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx se xxxx xxxxxxxx níže xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx provinciích xxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd:

BRONNER (X)/(Xxxxxxx x Trento),

CARMENÈRE (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXXXXX (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXX (X)/(Xxxxxx),

XXXXXXXXXX (B)/(Trento),

SOLARIS (X)/(Xxxxxxx x Xxxxxx),

XXXXX (X)/(Xxxxxx).

Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx proto xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxx provincie xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx významná, jelikož xxxx mezidruhové xxxxxxx xxxxx Vitis vinifera x jiných xxxxx xxxx Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx révy xxxxx (xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxx)), x xxxxxxxxxx xxxxx chemické xxxxxxxx; tato specifická xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx „xxxxxxxxx“ xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx, cyklostezky xxx.

Xxxxxxxx k těmto xxxxxxxxxxx vlastnostem, xxxxxxx xxxxxx osázené dotyčnými xxxxxxxx x příznivým xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x x těchto xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xx trh xxxx x XXXX x xxxxx xxxxxx xxxxx na etiketách xx xxxxxxx jejich xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx těchto xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx paměti, xx xxxx odrůdy jsou xxxxx xxxxxxxxxxxxx málo xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vín xxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx článku 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.7 Xxxxxx xxxxxxx odrůdy.

2.3.   Xxxxxx xxx x uvedením xxxxx xxxxxxxxx odrůd „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ xxxx „Xxxxxx“ xx etiketě

V xxxxxxxxxxx „Xxxx“„Xxxxxxx xxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxx x uvedením xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx etiketě:

XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX (X),

XXXXXX (X).

Xxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vína z xxxxx „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ x „Pavana“ x xxxx xxxxxx musí xxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxx xxx byly xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxx xxxxxx xxxxxx resp. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; xxxx xxxxx xx proto xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx názvy xxxxxx dvou xxxxx.

X xxxxx oddíle xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx moštových xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx etiketách xx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Další xxxxxxxx.

2.4.   Xxxxxxxx umožňující xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx vinifikačních xxxxxxx xxx tichá xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (x celém Xxxxxxxx a Xxxxxxxxx), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx výroby xxx x XXXX „Vigneti xxxxx Dolomiti“ xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx této xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxxx x šumivé víno xx xxxxxx oblasti, xxx xx xxxxxxxx xxx tichá xxxx.

Xxxxxx: Xxxxxxx zpracování xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx víno x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxx skutečností, xx x xxxxxx regionech xxxxx xxx prováděny xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx xx xxx xxxxxxxxx xx specifikaci), x xx v xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx xxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx po vinifikaci, xxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx výroby xxxx, x xxxx takové xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx-xx podniky xxxxxx xxxxxxxx perlivých x xxxxxxxx vín, xx rovněž xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx, aby podniky xxxxxxx systémy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxx praxí, xx xxxxxx xxxxxxxxxxx subjekty xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxx zpracování, zejména x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, podniky x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x oddílu 2 xxxxxxxxxx dokumentu, x xx bodu 2.9 Xxxxx podmínky.

2.5.   Xxxxxxxxxx postup xxxxxxx vín x xxxxxxxxxx xxxxx

Odstavec xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx mimo xxxxx xxxxxx, x xx maximálně xx 15 %, je xxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx jsou xxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx.

Xxxxxx: Tato xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xx xx xxxxxxxx s předchozí xxxxxxxxxxx restriktivnější, xxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou odrůdy, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx x dané xxxxxxx, což by xxxxx nepříznivě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx dotyčných xxx.

Xxxx xxxxx xx týká xxxxxx 5 specifikace xxxxxxxx x oddílu 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.5.1 Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

XXXXXXXX XXXXXXXX

1.   Xxxxx, který xx xxx xxxxxx

 

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Dolomiten

2.   Xxx xxxxxxxxxxx označení

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x révy xxxxx

1.

Xxxx

4.

Xxxxxx xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

6.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

8.

Xxxxxxx xxxx

15.

Víno ze xxxxxxxxx hroznů

16.

Xxxx z xxxxxxxxxx hroznů

4.   Xxxxx vína (xxx)

Xxxxxxx delle Dolomiti Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx xxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx barev xx xxxxxxx xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx s xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx měděné xxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x ovocnými xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx víně, xxxxx také xxxxxxxx „xxxxxxxxx“ horských xxxxxxxx.

Xxxx xxx, která mohou xxx suchá xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx, jakož x xxxxxxxx, pokud jde x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.

Při xxxxxx xx xxxxxxxx mají xxxx xxxx, která xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, kromě xxxx xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, x xxxxx xxxx víno xxxxxxx.

Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x procentech xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 g/l

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

 

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx „Xxxx“ a „Xxxxxxx víno“, s xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxx bez xxx

Tato xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „xxx xxxxxx xxxxxxxxx“, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx x xxxxxxxxx odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxx vína xxxx x závislosti xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx, xx kterou xxxx x kontaktu xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx.

Aroma xx jemné a xxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xx xxxxx a harmonická x xxxxxxxxx kyselostí x může být xxxxx xx xxxxxx.

V xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx mají xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx moštových xxxxx, kromě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x nichž xxxx víno získáno.

Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x procentech xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 g/l, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry nezahrnuté x xxxx uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx víno“, x xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx

Tato xxxx mají rubínově xxxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, x případě xxxxxxxx vín xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx ovocné; x xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx ovocné aroma xxxxx intenzity, x xxxxxxx starších xxx xxxxx xxxxxxxx.

Chuť xx xxxxxxxxxx, xxxx, někdy xxxxxxxx a xxxxx x xxxx xxx xxxxx xx sladká.

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ má xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx technikou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx vína x xxxxxx, která xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tóny xxxxxxx xxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx uhličitého xxxx xxxxxx.

Xxx dodání xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx vína, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x nichž xxxx xxxx získáno.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

11 % x xxxxxxx xxxx „Xxxx Novello“

10 % x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx bezcukerný extrakt: 18,0 g/l

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení stanovená xx vnitrostátních x xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx tradičního xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Tato xxxx xxxx xxxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Barva xx zlatavá až xxxxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, někdy xxxxxxxx.

Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x někdy xxxxxxxxxxx; může být xxxxx až xxxxxx.

Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu x % xxxxxxxxxx 9,0 % (víno xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, vyjádřená v xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v níže xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 včetně xxxxxxxxxx xxxxxx „Passito“ xxxx „Xxxx Passito“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx mají xxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x oranžovými xxxx.

Xxxxx xx delikátní, xxxxx a xxxxxxx x tóny xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Chuť xx plná, harmonická, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x procentech xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % objemových 9,0 % (xxxx ze xxxxxxxxx xxxxxx) a 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx tabulce splňují xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx a unijních xxxxxxxx předpisech.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Rosso xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Passito“, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Barva xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x oranžovými tóny.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kořenité.

Chuť je xxxx, xxxxxxxxxx, hrozinková x někdy xxxxxxxxxxx; xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx hroznů)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 18,0 g/l

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení xxxxxxxxx xx vnitrostátních x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 4 „Šumivé xxxx“, 5 „Jakostní xxxxxx víno“ a 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno“, s xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx x barvou, xxxxx xx xxxxxxxx xx slámově xxxxx xx zlatavou x xxxxxxx světle xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xx xxxxxxx, jemné x xxxxxxxxx aroma x xxxxxxxx kvasnic; xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx xx typické xxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx. Xxxx xx jemná, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx x obsah xxxxx, chuť xxxx xxx suchá xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „sladké“. Při xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx šumivá a xxxxxxxx šumivá xxxx xxxx x případě, xx xx uveden xxxxx jedné nebo xxxx moštových xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x nichž xxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx moštové xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx, x xxx xxxx xxx xxxxx získáno. Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 10,5 % (šumivé xxxx x xxxxxxxx xxxxxx víno) x 6,0 % (jakostní xxxxxxxxxx šumivé xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost: 4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx (xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v miligramech xx xxxx)

 

Analytické parametry xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx kategorií 4 „Xxxxxx víno“ x 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx xx dvou xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx něj

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x přetrvávající pěnou x xxxxxxx xxxxxx xxxxx intenzity. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx delikátností x xxxxxxxx.

Má xxxxxxx, xxxxx x delikátní xxxxx x náznakem xxxxxxx.

Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx jde o xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx suchá xx sladká, tj. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „sladké“.

Při xxxxxx xx spotřebě xxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

10,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx na xxxx

Maximální xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x vín

Příslušná xxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů

Specifikace xxxxxxxx umožňuje v xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx smíchat xxxxxxxx xxxxx x xxxx (x množství xx 15 %) x xxxxx a xxxx x z jiných xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx „xxxxxx x pěstování“ xxxx „xxxxxxxxx“ x xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Příslušná xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Zpracování xx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx výlučně xxxxxx xxxxxx druhotného xxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxx (autoklávech).

b.   Maximální xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxx x Xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

23 000 xx xxxxxx xx hektar

Xxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Moscato Xxxx

12 000 xx xxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx s uvedením xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

19 500 xx xxxxxx xx xxxxxx

6.   Vymezená zeměpisná xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxx hroznů xxxxxxxxxxx k výrobě xxx „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x Bolzano x xxxxx provincie Xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx vinařské xxxxxxx EU X X (X).

7.   Hlavní moštové xxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx N. – Cabernet

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx N. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Casetta X.

 

Xxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X.

 

Goldtraminer X.

 

Gosen X.

 

Xxxxxxxxx xx Xxxò X. – Groppello

 

Kerner X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx a Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx x Xxxxxx Frastagliata X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X.

 

Xxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Giallo X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxxxx xxxxx Xxxx

 

Moscato Xxxx Rs. – Xxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xüxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx x Xxxxxxxx

 

Nosiola X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxx Verdot X.

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxx

 

Pinot Xxxxxx X. – Pinot Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxß Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Bianco B. – Weißburgunder

 

Xxxxx Grigio – Xxxxxxxxxxxxx

 

Pinot Xxxxxx – Grauer Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Pinot

 

Xxxxx Xxxxxx – Pinot Xxxx

 

Xxxxx Grigio – Xxxäxxxx

 

Xxxxx Xxxx X. – Blauer Xxäxxxxxxxxxx

 

Pinot Xxxx X. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx Noir

 

Pinot Xxxx N. – Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Blauburgunder

 

Rebo N.

 

Rossara X.

 

Xxxxx Laurent N.

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Schiava Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Gentile N. – Vernatsch

 

Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Grigia X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx Xx

 

Schiava Xxxxxx X. – Xxxßxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Grossa X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Sylvaner Xxxxx X. – Xxüxxx Xxxxxxxx

 

Sylvaner Verde X. – Silvaner

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X.

 

Verdealbara X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Johanniter X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxx X.

 

Turca X. – Serbina N.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Negrara X.

 

Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Italico B. – Welschriesling

 

Riesling Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Aromatico Xx. – Xxxüxxxxxxxxxx

 

Trebbiano Xxxxxxx X. – Procanico

 

Trebbiano Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxx Xxxxx

 

Xxxxxxxxx X. – Gruner Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Muscat

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Nera Xxxxx X. – Malvasia

 

Xxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx X. – Xxxxx Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxx B.

 

Portoghese X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Tempranillo X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Diolinoir X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Istriana X. – Malvasia

 

Marzemina Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Marzemina

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Moscatellone

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Muskateller

 

Glera X. – Serprino

 

Xxxxx Lunga X. – Xxxxx

 

Glera Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Friulano X. – Tai

 

Trevisana Xxxx X.

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, všechny xxxxxxxxx (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)

Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx přispívají xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx zahrnuje Xxxxxxxx, Xxxx Xxxxx a xxxxxxxxx Xxxxxxx v Xxxxxxxx a xxxxxxx xx x Dolomitech, xxxxxxxxx horské oblasti xxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx dědictví XXXXXX. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxxx, jelikož xxxxxxxx xxxx xxxxxxx geologického xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx.

Xxxxxxx xx přechodné mezi xxxxxxxxxxxxxxxxxx x alpinským; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx měsíci xxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx činí 1 000 mm ročně x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx středomořské, xxx xxxxxxx srážek xxxxxx xx xxxx x xx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx vodní xxxxxxxx xxxxx významné xxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxx obsahuje dostatek xxxx. Zvláštní geografie Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podnebím mezi xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, což xx xx následek xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxx půdy se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx vrcholové xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx v xxxxx xxxxx svahů mají xxxxx podíl xxxxxx. X některých xxxxxxxxx xxxxxxxxx se vyskytují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x půdy na xxxxxxxxxxx sedimentech xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, například x xxxxxxx Xxxxx di Xxxxxx (xxxxxx), Val x’Xxxxxx (metamorfovaná krystalická xxxxxxxx) x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx (xxxxx).

Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxx x xxxxxxxxx oblastí:

Xxxx x víno xxxx xxxx součástí kulturního xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx dokládají četné xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx doby xxxxxxxx xx po xxxxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx celá xxxxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxxx a některé xxxxxxxxxxxxxxx a kulturní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx dodnes. V xxxxxxx tisíce let, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vinné x xxxxxx historie xxxxxxxx xxxxxxx, xx mezi xxxx vytvořily neoddělitelné xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx postupech v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxx x nepřímých xxxxxxxxxx oblastech, jako xx xxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxx Xxxxxxx all’Adige v xxxx 1874, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx zdroj xxxxx, znalostí x xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vděčí xx xxxxx odborné přípravě x šíření nových xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx zajistil xxxxxxxx xx xxxxxx x Xxxxxxxxxx. Zásadním způsobem xxxxxxxx xxxx vinaři x dané xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x hospodářskou xxxxxxxxxxxx x inovativní vinařské xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx, xxxxxxxxx: „Víno“

Informace o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx v dané xxxxxxxxx oblasti.

Xxxx vína xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxx Xxxxxx. Xxxxx xxxxx vín xx xxxxxxxxx delikátností x xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx moštovou xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x poloaromatických xxxxx, jako xx Xüxxxx Thurgau x Xxxxxxxxx. Chuť xxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxx, je xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx.

Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx Xxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx na enologickém xxxxxxx. Chuť je xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx až xxxxxx x xxxxxxxxx kyselostí.

Xxxxxxx xxxx xxxx rubínově xxxxxxxx barvu xxxxx xxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx je xxxxx, někdy xxxxxxxx xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxx výrobě mohou xxx xxxxxx aroma xxxxx xxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xx harmonická a xxxxx strukturovaná a xxxx xxx suchá xx xxxxxx.

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ má xxxxx x xxxxxxxx, jež xxxx spojeny xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx používané při xxxxxx vína x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx vína x xxxxxxx xxxx moštové xxxxxx.

Xxxxxx škála xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx v oblastech x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx pěstují xxxxxxxx bílé xxxxxx, xxxxxxx červené xxxxxx xxxxxxxxx x hlubších xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx rozvinutými xxxx zralého xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prekurzorů, xxxx xxxx xxxx vína xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx pozemků xxxxx xxxxxx širokou xxxxx různých xxxxxxxx, xxx umožňuje určit xxx xxxxxxxxxx vína xxxxxxxxxxxx umístění.

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx vín s xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ jsou xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx profesionality xxxxxx. Xxxxxx vinic x zemědělském podniku xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, že x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx této xxxx xx vynaložena xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx růst xxxxxxx a xxxxx xxxxxx, podporovat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx patogenům x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxx je xxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx plocha xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx integrované, x stále xxxx xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Xxxxxx xxxx sklízeny xxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů (podnebí, xxxxx podmínky x xxxxxxxxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx technik xxxxxxxxx x výroby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx kvalitní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jsou xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx, xxxxxxxxx 4 „Šumivé xxxx“, 5 „Jakostní xxxxxx víno“, 6 „Xxxxxxxx aromatické xxxx“, 8 „Xxxxxxx xxxx“

Informace x xxxxxxxx jakosti xxxxxxxx, kterou xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x přírodními x xxxxxxxx faktory v xxxx zeměpisné xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx, které xx xxxxxx stoletou tradicí, xx xxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxx x xxxxxxx hroznů x xxxxxx zpracování na xxxxxxxx víno, xxxxx x xxxxx následného xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx vyniká zvláštními xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx dostupnost surovin xxxxxxxxxxxxx z horských xxxxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx mají hrozny x vína xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxx výrobu xxxx tohoto typu. Xxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx x tom, xx hrozny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx a nocí, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xxx xx zvyšuje xxxxxxxxx výška xxxxx.

Charakteristika xxxxxxxx xxxxxx závisí xx omezeném sortimentu xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxx použít x xxxxxx xxxxxxxx xxx.

Xx se xxxx „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šumivého xxxx“, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dána xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx odrůdy, xx. původní xxxxxx „Xxxxxxx Giallo“, xxxxx xx x této xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx jemné xxxxx xx xxxxxxxx zráním, xxx xxxx příliš xxxxxxxxxx, x napomáhá xx subalpinské podnebí.

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x přetrvávající xxxxx x xxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx výrazné x xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx jemná, xxxx x typická pro xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxxx Xxxx, xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx barvou xxxxx xxxxxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx aroma x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx, xxxx x výrazná.

Pokud xxx x obsah xxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx, bílého xx xxxxxxxx, je suchá xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ xx „xxxxxx“.

Xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx uhličitého.

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxx zdokonalit xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (autoklávech), xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu xx skutečnosti xxxxxxxx xxxxx druhy xxxxx, xxxxx jsou nejvhodnější xxx zpracování xx xxxxxxx víno a xxx druhotné kvašení xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx technologií; xxxx xxxxxxx přispěly x xxxxxxx kvality konečného xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx prostředí x xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx nejlépe potenciál xxxxx vhodných ke xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx s nejpříznivějším xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dnem x nocí, xxxxx xxxx xxx tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx poloh a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx různých podmínek, xxx xxxxxxxx určit xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx faktorů, zejména xxxxxxxxxxxxxx vinařů. Xxxxxx xxxxx x zemědělském xxxxxxx je xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 ha. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, že x obdělání 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx vysoký počet xxxxxxxxxx hodin (více xxx 600). Většina xxxx doby je xxxxxxxxxx xx činnosti, xxxxx xxxx optimalizovat xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odolnost vůči xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. X xxxxx xxxxxx xx třeba uvést, xx téměř celá xxxxxx vinic je xxxxxxxxxx podle zásad xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x výroby xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, jejichž xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx jak x xxxxxxx produkce, xxx x moštovými xxxxxxxx, xx xxxxxxx pocházejí.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, kategorie 15 „Xxxx ze xxxxxxxxx hroznů“ a xxxxxxxxx 16 „Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx“

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx jakosti xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx souvislosti x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx zeměpisné oblasti. Xxxxx se xxxxxxxx xx zlatavé xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx červenou xxxxx xxxxxxx odrůdy. Xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx hroznů, xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxx a xxxxx ovoce. Xxxx xx plná, harmonická, xxxxxxxxxx a xxxx xxx suchá xx xxxxxx, třebaže xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Ačkoliv xx xxxxxx xxx „Passito“ xxxx do jisté xxxx xxxxx odrůd, xxxxxx i červených, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx Xxxx, Traminer Xxxxxxxxx) x poloaromatické xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.).

Xxxxxx probíhá x xxxxxx (xxxx x xxxxxxxxxx hroznů) xxxx x xxxxxxxxx (víno xx xxxxxxxxx hroznů). Xxxx přezrávání xxxx xxxxxx xx xxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jichž xxxx vinař u xxxxxxxxx xxxxxxxx pomocí xxxx xxxxxxxx docílit.

Xxxxxx xxxxxxx k xxxxxx xxx „Passito“ xxxxxx xxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hroznu.

Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxxx uspořádáním, tj. x xxxxxxxxx xxxxx xxxx bobulemi, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxx zejména x xxxxxxx létě x xx podzim, a xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx Xxxx.

Xx jezera Xxxxx mimoto každý xxx fouká teplý xxxx „Òra xxx Xxxxx“, xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přispívá k xxxxxxxxx optimálních xxxxxxxx xxx sušení xxxxxx, xx. k téměř xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx větrání x vlhkostí vzduchu, xxxxx zabraňuje příliš xxxxxxxx sušení xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxx.

Příčinná souvislost xxxx xxxxxxxxxx oblastí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx faktory:

xxxxxxxxxxx moštových xxxxx (xxx xx xxxxxxx výše), xxxxx xxxx xxxxxxxxx vhodné xxx sušení, jež xx nezbytné pro xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx,

xxxxxxxxxx rozdíly x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx („Òxx del Xxxxx“), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hroznů xx xxxx xxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxx v sušárnách,

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx „Xxxxxxx“, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx technik, xxx xx předávaly xx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx prostředí x xxxxxxxx půdy x xxxxxxx umožňuje xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxx xxxxxx sušení xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, které xxxx pro xxxx xxxxxx xxxxxxx, způsobují xxxxxxx x bílých xxxxxx xxxxxx hromadění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx pozemků xxxxx nabízí xxxxxxx xxxxx různých xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx x vlastnosti xxx x xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxx x činí přibližně 1,3 xx. Topografie xxxx xxxxxxx, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxxx vysoký počet xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx mají xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vůči xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx ohledu xx xxxxx uvést, xx xxxxx celá xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx ekologické xxxxxxx xxxxxxx. Hrozny xxxx xxxxxxxx výhradně xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx přírodních xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx technik pěstování x xxxxxx vína xxxxxxxx xxxxxxx kvalitní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxx odrůdami, xx kterých pocházejí.

9.   Xxxxx xxxxxxxx podmínky

Odchylky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx xxxx

Xxxxxx xxxxx: právní xxxxxxxx XX

Xxx dalších xxxxxxxx: odchylka xxxxxxxx xx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx EU xxxx xxxxxxxxxx x zpracování xx xxxxxxx a xxxxxx víno probíhat xxxx x sousedních xxxxxxxxx Benátska x Xxxxxxxxx, pokud mohou xxxxxxx podniky prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x označením XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ během posledních xxxx vinařských xxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx a xxxxxxx xxxx v sousedních xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx uskutečnit obvyklé xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xx x souladu x touto xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx za fáze xx vinifikaci, nýbrž xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx dotyční výrobci xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx výše xxxxxxxxx správních xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx produkce.

Uvedení xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx rámec: právní xxxxxxxx XX

Typ xxxxxxx xxxxxxxx: dodatečné xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Etikety xxx x xxxxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“ s XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxxx uvádět xxxxx xxxxx xx dvou xxxxxxxxx xxxxx, z xxxxx byla xxxx xxxxxxx.

X xxxxxxx s xxxxxxxx právními xxxxxxxx XX však xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx a x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v těchto xxxxxxxxx:

x)

x xxxxxxxxx „Víno xx xxxxxxxxx xxxxxx“ x „Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx“, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxx Xxxxxxx“ xxxx „Xxxxxxx“,

x)

x xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“ x xxxxxxxx na xxxx xxxxxx: – x xxx x xxxxxxxxx Bolzano: Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Aromatico, Xxxxxxxxx, – x xxx z xxxxxxxxx Xxxxxx: Lagrein, Marzemino, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Trebbiano Xxxxxxx, Xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx „Xxxxxx xxxx“ x „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxxx, x to x xxxxxxxx na xxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Nero x Xüxxxx Thurgau, x u xxxxxxxxx „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“ xxx xx xxxxxxx použít xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936