PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 4. xxxxxx 2019
x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxx podle xxxxxx 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie
(„Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Dolomiten“ (CHZO))
(2019/C 197/02)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxxx Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007&xxxx;(1), a xxxxxxx na xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxx xxxxxx x souladu s xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx k xxxxxx, xx podmínky stanovené x xxxxxxxx 93 xx 96, čl. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 a 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013, xxxx xx být xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Dolomiten“ xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx delle Dolomiti“/„Weinberg Xxxxxxxxx“ (CHZO) v xxxxxxx x xxxxxxx 105 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
V xxxxxxx s článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x prvním xxxxxxxxxxx tohoto článku xxxxxxx, x to xx xxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
X Xxxxxxx dne 4. xxxxxx 2019.
Xx Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXX XXXXX XXXXXXXX“/„XXXXXXXX XXXXXXXXX“
XXX-XX-X0755-XX02
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 14.4.2015
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 – xxxxx, xxxxx xxxx menšího xxxxxxx
2. Popis x xxxxxx xx xxxxx
2.1. Xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx vín.
Xxxxx se xxxx xxxxxxx následujících xxxxx xxxxxxxx vína:
— |
xxxx x růžové „šumivé xxxx“, |
— |
xxxx a růžové „xxxxxxxx šumivé víno“, |
— |
bílé „xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx“. |
Xxxxxx: Xxx xxxx xxx xxx xxx xx x xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx šumivých vín xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx; v 50. x 60. xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx značný xxxxx standardních x xxxxxxxxxx xxx vyrábět xxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení xx velkých xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx). X xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 3,5 milionu xxxxx, x xxxx xxxx významný xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XXXX xxxx xxxx, že xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
V xxxx xxxxxxx x xxxxx se navrhuje, xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přiznána xxxxx xxxxxx ochrany x xxx xxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxx xxx, že xxxx zahrnut do xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro XXXX „Vigneti delle Xxxxxxxx“ a xxxxx xx xx něj xxxxxxxxx stejná xxxxxxxx, xxxx se xxx xxxxxx uplatňují x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx metodou xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxx. Xx-xx produkce xxxxxxx xxxxx, je stále xxxxxxxx, xx zpracování xxxxxxxxx xxxxxx jménem xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx x xxxxxxx investičním nákladům, xxx jsou xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xx zvyšuje xxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx dále xxxxxxx xxxxxx zpracováním xx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x autoklávech.
Z tohoto xxxxxx xxxx také xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx prokázat tradici xxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ a/nebo xxxxxx xxxxxxxxxx na perlivá xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx stupnici, x xxxxxxx ceny za xxxxx, x tím x xxxxxxx použitých xxxxxx.
Xxxxxxxx na základě XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx odrůdových xxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xx cenové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx z hojného xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx trhu.
Xxxx xxxxx xx xxxx článků 2, 6 a 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxx 2.3 Druhy xxxxxxx x xxxx xxxxx, 2.4 Xxxxx xxx, 2.5.1 Xxxxxxxx enologické xxxxxxx a 2.8 Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
2.2. Xxxxxxxx nových odrůd xx kombinace xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx xx týká xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nacházejících xx x oblasti xxxxxxxx vín s XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
— |
BRONNER (B)/(Bolzano x Xxxxxx), |
— |
CARMENÈRE (X)/(Xxxxxxx), |
— |
XXXXXXXXX (X)/(Xxxxxxx), |
— |
XXXXXX (X)/(Xxxxxx), |
— |
XXXXXXXXXX (B)/(Trento), |
— |
SOLARIS (X)/(Xxxxxxx x Xxxxxx), |
— |
XXXXX (X)/(Xxxxxx). |
Xxxx xxxx moštové xxxxxx xxxx proto xxxxxxx k odrůdám, xxxxx již jsou xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxx významná, jelikož xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx Vitis xxxxxxxx x jiných xxxxx xxxx Xxxxx jsou xxxxxxxxx odolné xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx (peronospora a xxxxxxxxx (xxxxxx)), x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, že xxxx obvykle xxxxxxxxx x blízkosti „xxxxxxxxx“ xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx osázené dotyčnými xxxxxxxx x příznivým xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx změna zajistit xxxxxxxxx úroveň xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxx.
Možnost xxxxxx xx xxx xxxx s XXXX x xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xx zvýšila jejich xxxxxxx.
Xxxxxxx uvedení těchto xxxxx na xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivých produktů. Xx xxxxx xxx xx xxxxxx, že xxxx xxxxxx jsou xxxxx spotřebitelům xxxx xxxxx nebo xxxx xxxx málo ceněny, xxxxxxx doposud je xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.7 Hlavní xxxxxxx xxxxxx.
2.3. Výroba xxx x uvedením názvu xxxxxxxxx odrůd „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ nebo „Pavana“ xx etiketě
X kategoriích „Xxxx“„Xxxxxxx xxxx“ se xxxxxxxx xxxx vín x xxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxxx xxxxx na etiketě:
— |
BIANCHETTA XXXXXXXXXX (X), |
— |
XXXXXX (X). |
Důvody: Xxxxxxxxxx změna xxxxxxxx xxxxxxx vína x xxxxx „Bianchetta Trevigiana“ x „Xxxxxx“ a xxxx xxxxxx xxxx xxx na etiketě xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx již byly xxxxxxxx xx kombinace xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx CHZO „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxx xxxxxx xxxxxx resp. xxxxxxxxx/xxxxxxxx vín; xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx, aby xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušných xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx dvou xxxxx.
X xxxxx oddíle jednotného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx dvě xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx seznam xxxxxxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx xx xxxxxxxxx je xxxxxxxx.
Xxxx změna xx xxxx článku 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 jednotného xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.
2.4. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx regionech
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx x sousedních xxxxxxxxx (x celém Xxxxxxxx x Lombardii), xxxxx xxxxxxx podniky xxxxx prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ během xxxxxxxxxx pěti xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x šumivé víno xx xxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xxx tichá vína.
Důvody: Xxxxxxx zpracování xxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skutečností, xx x xxxxxx regionech xxxxx být xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx xx již xxxxxxxxx xx specifikaci), x xx v xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx. Je třeba xxx na xxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx xx nedílnou xxxxxxx výroby vína, x jako xxxxxx xxxxx xxx prováděny xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx oblasti.
Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx perlivých x šumivých xxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xx zpracování xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx systémy x xxxxxxxxxxx potřebné xxx xxxx zpracování. Xx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxx subjekty xxxxxxxx x provedení xxxxxx xxxxxxxxxx, zejména x případě xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx článku 5 xxxxxxxxxxx produktu x oddílu 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, a xx xxxx 2.9 Xxxxx podmínky.
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vín x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx moštů, xxxxxx xxxxxxx s produkty, xxxxx pocházejí mimo xxxxx xxxxxx, a xx xxxxxxxxx do 15 %, je xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx použití, xxx xxx xxxxxxxx, xxx získaných x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x provinciích Xxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx.
Xxxxxx: Xxxx změna xx xxxxxxxxxxxx subjektům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xx ve xxxxxxxx s předchozí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, pokud xxx o xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx metodu xxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx moštovými xxxxxxxx, xxx xxxx odrůdy, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx, což by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 jednotného dokumentu, x to bodu 2.5.1 Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXXXXX XXXXXXXX
1. Xxxxx, xxxxx xx xxx zapsán
|
Vigneti xxxxx Dolomiti |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx |
2. Xxx xxxxxxxxxxx označení
XXXX – xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxxx
3. Druhy xxxxxxx z xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
4. |
Xxxxxx víno |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
6. |
Xxxxxxxx aromatické šumivé xxxx |
8. |
Xxxxxxx xxxx |
15. |
Víno xx xxxxxxxxx xxxxxx |
16. |
Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx víno“, s xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx
Xxxx xxxx vína různých xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx barev xx xxxxxxx xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx odrůdy Xxxxx Xxxxxx.
Xxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x ovocnými xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx moštovou xxxxxx xxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxx typickou „xxxxxxxxx“ xxxxxxxx produktů.
Xxxx xxx, která xxxxx xxx suchá až xxxxxx, je harmonická, xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, pokud xxx x xxxxx alkoholu x xxxxxxxx.
V xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.
Při xxxxxx xx spotřebě xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx moštových xxxxx, kromě výše xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, z nichž xxxx víno získáno.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 10 %
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx vinné na xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech na xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx vnitrostátních x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx delle Dolomiti Xxxxxx patřící do xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx
Xxxx xxxxxx xxxx tvoří xxxxxxx xxxxxxxx „xxx xxxxxx konzumaci“, které xxxx xxxxxxx především x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxx, Merlot x Xxxxxxxxx.
Xxxx xxxx mají x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity.
Aroma xx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx tóny.
Chuť xx xxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx být xxxxx až xxxxxx.
V xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.
Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, kromě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, z xxxxx xxxx víno získáno.
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %
Minimální bezcukerný xxxxxxx: 15,0 x/x
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % objemových) |
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné na xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech na xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení xxxxxxxxx ve vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx
Tato xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxx aroma xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx je xxxxxxxxxx, plná, xxxxx xxxxxxxx x tvrdá x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxx „Novello“ má xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx macerace používané xxx výrobě xxxx x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx odrůdy.
X xxxxxxx xxxxxxxxx vína zvyšuje xxxxxxxxxx xxxxx uhličitého xxxx xxxxxx.
Při xxxxxx xx xxxxxxxx mají xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx název xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, z xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x procentech xxxxxxxxxx:
— |
11 % v xxxxxxx xxxx „Vino Xxxxxxx“ |
— |
10 % u xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 18,0 g/l
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.
Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx tradičního výrazu „Xxxxxxx“ nebo „Xxxx Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx odrůdy
Tato xxxx xxxx zvláštní osobitost x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx až xxxxxxxxx.
Xxxxx xx delikátní, xxxxx x xxxxxxx x tóny xxxxxxxxx xxxxxx, někdy kořenité.
Xxxx xx xxxx, harmonická, xxxxxxxxxx x někdy xxxxxxxxxxx; xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech objemových: 16 %
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx alkoholu x % xxxxxxxxxx 9,0 % (víno ze xxxxxxxxx xxxxxx) a 12,0 % (víno x přezrálých xxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Analytické parametry xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Vigneti delle Xxxxxxxx Rosato xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx výrazu „Passito“ xxxx „Vino Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx. Barva je xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxx xx delikátní, xxxxx x výrazné x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kořenité.
Chuť xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx až sladká.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % objemových 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) a 12,0 % (xxxx x přezrálých hroznů)
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (v miligramech xx litr) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Passito“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx. Barva je xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x výrazné x xxxx xxxxxxxxx hroznů, xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx je xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx xxx suchá xx sladká.
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx ze zaschlých xxxxxx) a 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx hroznů)
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 18,0 g/l
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx uvedené xxxxxxx splňují omezení xxxxxxxxx xx vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx delle Dolomiti Xxxxxx patřící do xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx víno“ x 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno“, s xxxxxxxx jedné xx xxxx moštových xxxxx, xxxx bez něj
Šumivé xxxx xx vyznačuje xxxxx x přetrvávající xxxxx a xxxxxx, xxxxx xx pohybuje xx xxxxxxx xxxxx xx zlatavou s xxxxxxx světle zelené. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x elegancí. Xx výrazné, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x náznakem xxxxxxx; xxxxxxxx aromatické šumivé xxxx má xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx. Xxxx xx xxxxx, živá x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx o xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut nature“ xx „xxxxxx“. Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx v xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx bylo xxxx xxxxxxx. Jakostní xxxxxxxxxx šumivé víno x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx či xxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti moštové xxxxxx Xxxxxxx Giallo, x xxx xxxx xxx zcela xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu x % xxxxxxxxxx 10,5 % (xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx víno) x 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx)
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx (xxxxxx xxxx x jakostní xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno)
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Analytické parametry xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Rosato patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“ x 5 „Xxxxxxxx šumivé xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx něj
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x přetrvávající xxxxx x růžovou xxxxxx xxxxx intenzity. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x elegancí.
Xx výrazné, xxxxx a delikátní xxxxx s náznakem xxxxxxx.
Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx jde o xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxx xxxxx xx sladká, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ až „xxxxxx“.
Při xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx popsaných vlastností x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, z xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11 %
Minimální xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
10,5 |
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Příslušná xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Specifikace xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx (x xxxxxxxx xx 15 %) x xxxxx x xxxx x z xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx „xxxxxx k xxxxxxxxx“ xxxx „xxxxxxxxx“ x xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Zpracování xx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx výlučně xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx).
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Typy Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx, Rosato x Xxxxx bez označení xxxxxxx xxxxxx
23 000 xx xxxxxx xx hektar
Xxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx Moscato Xxxx
12 000 xx xxxxxx na xxxxxx
Xxxx Vigneti delle Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
19 500 xx xxxxxx xx hektar
6. Xxxxxxxx zeměpisná xxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ zahrnuje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx provincií Xxxxxx x Xxxxxxx x území provincie Xxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxx XX X X (X).
7. Xxxxxx moštové xxxxxx
|
Xxxxxxxx Franc X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Sauvignon X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxèxx X. – Cabernet |
|
Carmenère X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxèxx N. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx N. |
|
Xxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxx X. |
|
Xxxxxxxxx di Revò X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx X. |
|
Lambrusco a Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxx N. |
|
Lambrusco x Foglia Frastagliata X. – Lambrusco |
|
Manzoni Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X. |
|
Xxxx X. |
|
Xxxxxx N. |
|
Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxx |
|
Moscato Giallo X. – Moscatellone |
|
Xxxxxxx Xxxx Rs. – Xxxxxxx xxxxx Xxxx |
|
Moscato Xxxx Rs. – Xxxxx Xxxxxxxxxxx |
|
Xüxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx x Sylvaner |
|
Xxxxxxx B. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxx X. |
|
Xxxxx Xxxxxx X. |
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Pinot |
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Pinot Xxxxx |
|
Xxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
Pinot Bianco X. – Weiß Xxxxxxxxx |
|
Xxxxx Bianco X. – Xxxßxxxxxxxxx |
|
Pinot Grigio – Xxxxxxxxxxxxx |
|
Pinot Grigio – Grauer Xxxxxxxxx |
|
Xxxxx Xxxxxx – Xxxxx |
|
Pinot Xxxxxx – Xxxxx Xxxx |
|
Xxxxx Xxxxxx – Xxxäxxxx |
|
Xxxxx Xxxx N. – Blauer Xxäxxxxxxxxxx |
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx |
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx Xxxx |
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx |
|
Xxxxx Nero X. – Blauburgunder |
|
Xxxx X. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxx Laurent X. |
|
Xxxxxxxxx X. – Sauvignon Xxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
Schiava Xxxxxxx X. – Mittervernatsch |
|
Schiava Xxxxxxx X. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Schiava N. |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Schiava |
|
Schiava Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Schiava Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx Gr |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Großvernatsch |
|
Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxx Grossa N. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxx N. |
|
Xxxxxxxx Xxxxx B. – Xxüxxx Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Sylvaner Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxx X. – Xxxxxx |
|
Xxxxxxxxx N. |
|
Verdealbara X. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxx B. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxx X. |
|
Xxxxx X. – Serbina X. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx X. |
|
Negrara X. |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxx B. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Italico B. – Welschriesling |
|
Xxxxxxxx Renano X. – Rheinrieseling |
|
Riesling Xxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx Rs. – Gewürztraminer |
|
Xxxxxxxxx Toscano X. – Xxxxxxxxx |
|
Trebbiano Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Ugni Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Nera Xxxxx X. – Malvasia |
|
Malvasia X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx X. – Xxxxx Xxxxxxxxx |
|
Xxxxx Manseng X. |
|
Portoghese X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxx X. |
|
Tempranillo N. |
|
Viogner X. |
|
Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxx N. |
|
Barbera X. |
|
Xxxxxxxxxx Trevigiana X. – Bianchetta |
|
Malvasia Xxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxxxxx |
|
Marzemina Xxxxxx X. – Marzemina |
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Moscato |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Muskateller |
|
Xxxxx X. – Serprino |
|
Xxxxx Lunga X. – Xxxxx |
|
Glera Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxx Friulano B. – Xxx |
|
Xxxxxxxxx Xxxx X. |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)
Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx, Xxxx Adige x xxxxxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxxxx x xxxxxxx xx v Dolomitech, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx XXXXXX. Xxxxxx je převážně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x geologie xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx geologického xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Dolomity.
Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx x alpinským; xxxxxxxxxxxxxxx měsíci xxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx měsíci xxxx xxxxxxxx x srpen. Xxxxxxxx srážky xxxx 1 000 xx xxxxx x xxxxxxxxx srážek xx xxxxxxx středomořské, xxx většina xxxxxx xxxxxx na xxxx x xx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx významné xxxxxxxxxxx xxx s xxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxx obsahuje dostatek xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx podnebím mezi xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx v oblasti xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx IGT „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ jedinečné xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx oblasti.
Xxxxx xxx x půdní xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, což xx xx následek xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx v dolní xxxxx xxxxx mají xxxxx podíl xxxxxx. X některých xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vyskytují xxxxxx nahromaděného xxxxxxx x půdy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, například x xxxxxxx Valle xx Xxxxxx (xxxxxx), Val x’Xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx) x centrální Xxxxxxxxxxx (čedič).
Réva x víno xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx doby xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx. Xx několik xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx součástí rakousko-uherské xxxxxxxxx x některé xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxx xxx, xxx xxxx pěstování xxxx xxxxx x xxxxxx historie vzájemně xxxxxxx, se mezi xxxx xxxxxxxxx neoddělitelné xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, jako xx umění a xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x kulturu vína xxxxxx x této xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxx Xxxxxxx all’Adige x xxxx 1874, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x šíření xxxxxx xxxxxxxxxx x enologických xxxxxxx, jež tento xxxxxxxx zajistil xxxxxxxx xx xxxxxx x Xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx způsobem xxxxxxxx také xxxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obhospodařování xxxxx xxxxxxxxx environmentální x xxxxxxxxxxxx udržitelnost x xxxxxxxxxx vinařské xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Dolomiti, xxxxxxxxx: „Víno“
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx kvalitě xxxxxxxx, xxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx oblasti.
Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xx slámově xxxxx xx xxxxxxxx, někdy x xxxxxxx světle xxxxxx xxxx měděné xxxx x případě xxxxxx Pinot Xxxxxx. Xxxxx xxxxx vín xx xxxxxxxxx delikátností x xxxxxxxx xxxx, xxxxx obecně xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve xxxx, xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x poloaromatických xxxxx, jako xx Xüxxxx Thurgau x Xxxxxxxxx. Xxxx xxx, xxxxx xx suchá xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx až xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Červená xxxx xxxx rubínově xxxxxxxx barvu xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx éterické xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx xxxxxxxx. Chuť xx harmonická a xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx být suchá xx sladká.
Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ má aroma x příchuti, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxx pěstovaných xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vhodnost xxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x oblastech x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx pěstují xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx červené odrůdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx v údolích xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vína x xxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx.
Teplotní xxxxxxx xxxx dnem x xxxx, xxxxx xxxx xxx tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx značné hromadění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, díky xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx organoleptické vlastnosti. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx umožňuje xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Charakteristiky x xxxxxxxxxx vín x xxxxxxxxx XXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha vinic x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx malá x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Topografie také xxxxxxx, xx k xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx zapotřebí xxxxxx počet pracovních xxxxx (více než 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je vynaložena xx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, podporovat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. V xxxxx xxxxxx xx xxxxx uvést, že xxxxx celá plocha xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx více xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx ručně.
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů (podnebí, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx), xxxxxxxxxx místních xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x xxxxxx vína xxxxxxxx produkovat xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x pověst xxxx xxxxxxx jak s xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“, 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx víno“, 8 „Perlivé xxxx“
Xxxxxxxxx x zvláštní jakosti xxxxxxxx, xxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx souvislosti x přírodními a xxxxxxxx xxxxxxx v xxxx zeměpisné xxxxxxx.
Xxxxxx xxxx, xxxxx se xxxxxx stoletou xxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx ve xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xx šumivé xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxx z horských xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx mají hrozny x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxx tohoto typu. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v tom, xx hrozny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu mezi xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x nocí, xxx xx postupně xxxxxxx x tím, xxx se zvyšuje xxxxxxxxx xxxxx vinic.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx omezeném xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx.
Xx xx týká „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx“, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx rovněž xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx. původní xxxxxx „Xxxxxxx Giallo“, která xx v této xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxx xx posíleno xxxxxx, xxx xxxx příliš xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx subalpinské xxxxxxx.
Xxxxxx xxxx se vyznačuje xxxxx a přetrvávající xxxxx a barvou, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx zlatavou x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx výrazné a xxxxx aroma x xxxxxxxx kvasnic. Chuť xx xxxxx, xxxx x typická xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Růžové xxxxxx víno, xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxx Xxxxx Xxxx, xx xxxxxxxxx živou a xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx. Má xxxxxxx x xxxxx xxxxx x náznakem kvasnic. Xxxx xx jemná, xxxx x výrazná.
Xxxxx xxx o xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx, xx suchá xx xxxxxx, xx. x označením „brut xxxxxx“ až „xxxxxx“.
Xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx dosáhly při xxxxxx xxxxxxxxx vín, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a technologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx kvašením xx xxxxxxx nádobách (autoklávech), xxx pomáhá xxxxxx xxxxxx kvality xxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx skutečnosti xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxx zpracování xx xxxxxxx víno x xxx druhotné kvašení xxxxxx zařízení xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx kvality xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx nejlépe xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na šumivé xxxx. Vinice xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svitem. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxx tuto xxxxxx xxxxxxx, způsobují xxxxxxx x bílých xxxxxx značné hromadění xxxxxxxxxxxx prekurzorů, xxxx xxxx mají vína xxxxxxxx organoleptické xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.
Charakteristiky x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx delle Dolomiti“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx faktorů, zejména xxxxxxxxxxxxxx vinařů. Plocha xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx je malá x xxxx přibližně 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, že x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Většina xxxx doby xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx mají xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx hroznů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odolnost xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. X tomto ohledu xx xxxxx xxxxx, xx téměř xxxx xxxxxx vinic je xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, podnebí, xxxx), xxxxxxxxxx místních xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x pověst xxxx xxxxxxx jak s xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx pocházejí.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, kategorie 15 „Xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx“ x xxxxxxxxx 16 „Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx“
Xxxxxxxxx x zvláštní xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x přírodními a xxxxxxxx faktory x xxxx zeměpisné oblasti. Xxxxx xx xxxxxxxx xx zlatavé xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxx po růžovou x xxxxxxxxx červenou xxxxx použité xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx zaschlých xxxxxx, xxxxx kořenité a xxxxxxxxxxxxx med x xxxxx xxxxx. Chuť xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a může xxx xxxxx až xxxxxx, xxxxxxx převažují xxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxxx xxx „Xxxxxxx“ xxxx do xxxxx xxxx xxxxx odrůd, xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx používanými xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx Xxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Sauvignon xxx.).
Xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx (xxxx x xxxxxxxxxx hroznů) xxxx x xxxxxxxxx (xxxx xx xxxxxxxxx hroznů). Xxxx přezrávání nebo xxxxxx se xxxx x xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jichž xxxx vinař x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx techniky xxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxx „Passito“ určuje xxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxxx fyzických x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx uspořádáním, xx. x xxxxxxxxx místa xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx x době xxxxxxx.
Xxxxxx napomáhají xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx a nocí, xxxxx xxxx obzvláště xxxxxx zejména x xxxxxxx xxxx x xx podzim, a xxxxxxx větry x xxxxxxx, xxxxx vanou xxxx Alpy.
Xx xxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx teplý xxxx „Òxx xxx Xxxxx“, xxxxx xxxx xxxx velkou xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přispívá k xxxxxxxxx optimálních xxxxxxxx xxx sušení hroznů, xx. x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx sušení xxxxxx.
Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, jsou xxxx vyráběna téměř xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx podniku.
Příčinná souvislost xxxx zeměpisnou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (jak xx xxxxxxx xxxx), xxxxx xxxx obzvláště vhodné xxx sušení, jež xx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx tohoto xxxx, |
— |
xxxxxxxxxx rozdíly x xxxxxxxxxxx xxxxxxx mírným xxxxxx („Òra del Xxxxx“), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hroznů xx xxxx xxxxxx, xx xx v xxxxxx xxxx x sušárnách, |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vín „Xxxxxxx“, která se xxxxx uskutečňuje x xxxxxxxx technik, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxx prostředí z xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx umožňuje xx xxxxxxx využít xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxx xxxxxx sušení xxxxxxxxxxxx. Vinice xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x nejpříznivějším xxxxxxxxx xxxxxx. Teplotní xxxxxxx xxxx dnem x xxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx typické, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prekurzorů, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx organoleptické vlastnosti. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx výšek xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx určit xxxxxxxxxxxx umístění xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vinařů. Plocha xxxxx v zemědělském xxxxxxx xx xxxx x činí xxxxxxxxx 1,3 ha. Topografie xxxx xxxxxxx, že x obdělání 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx hodin (xxxx xxx 600). Většina xxxx xxxx je xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx optimalizovat xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, podporovat xxxxxxxxxx odolnost vůči xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx fytosanitárních opatření. X tomto ohledu xx třeba xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x stále xxxx xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Xxxxxx jsou xxxxxxxx výhradně xxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxx přírodních xxxxxxx (xxxxxxx odrůda, xxxxxxx, xxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výroby xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx vlastnosti x xxxxxx xxxx xxxxxxx jak x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Další xxxxxxxx podmínky
Odchylky xxxxxxxx xx oblasti xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx a šumivé xxxx
Xxxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxxxx XX
Typ dalších xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxxx xx výroby ve xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx:
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx EU xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx víno probíhat xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx podniky prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxxxxxx xxxx vinařských xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxx v sousedních xxxxxxxxx xx odůvodněná xxxxxxxxxxx, xx xx x těchto regionech xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xx x souladu x touto xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx za fáze xx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx součást xxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxx mohou xxx prováděny xxxxx xx vymezené xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx odchylka se xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rovněž xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx: právní xxxxxxxx XX
Typ xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx označování
Xxxxx xxxxxxxx:
Etikety xxx x kategoriích „Xxxx“ a „Perlivé xxxx“ s XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxxx uvádět název xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx odrůd, x xxxxx xxxx vína xxxxxxx.
X souladu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx XX xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx a x obchodní xxxxxx xxxxxxxx x těchto xxxxxxxxx:
x) |
x xxxxxxxxx „Víno xx zaschlých xxxxxx“ x „Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx“, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx jako „Xxxx Xxxxxxx“ xxxx „Xxxxxxx“, |
x) |
x kategorií „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“ x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: – x vín x xxxxxxxxx Bolzano: Lagrein, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, – x xxx x xxxxxxxxx Xxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Negrara, Riesling Xxxxxxx, Xxxxxxxx Renano, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxx, Veltliner. |
U xxxxxxxxx „Xxxxxx víno“ a „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ xxx xx etiketě xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx či dvě xxxxxx, x to x xxxxxxxx xx xxxx odrůdy: Chardonnay, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Pinot Xxxx x Xüxxxx Xxxxxxx, x u xxxxxxxxx „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“ lze xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx.
Xxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936