XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE
xx xxx 14. xxxxxx 2019
x xxxxxxxxxx xxxxxxx x schválení změny xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx 53 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1151/2012 x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxx d’Isigny“ (XXXX)
(2019/X 177/03)
XXXXXXXX XXXXXX,
s xxxxxxx na Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1151/2012 ze xxx 21. xxxxxxxxx 2012 o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů x xxxxxxxx (1), a xxxxxxx na čl. 50 xxxx. 2 xxxx. a) xx xxxxxxx s xx. 53 odst. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Francie podala x xxxxxxx x xx. 49 xxxx. 4 nařízení (EU) x. 1151/2012 xxxxxx x schválení xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx „Beurre x’Xxxxxx“ (XXXX), xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx. |
|
(2) |
Komise xxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 50 nařízení (XX) x. 1151/2012 xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx. |
|
(3) |
Xxx xxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxx 51 nařízení (XX) č. 1151/2012 xxxxxxx, měla xx xxx žádost o xxxxxxxxx změny specifikace xxxxxxxx, která není xxxxxxx xxxxxxx, podle xx. 10 odst. 1 xxxxxxx pododstavce xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 668/2014 (2), xxxxxx xxxxxxxxxxx jednotného xxxxxxxxx a xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“ (XXXX) xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx unie, |
XXXXXXXX TAKTO:
Xxxxxx xxxxxx
Žádost x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxx, podle xx. 10 xxxx. 1 prvního xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nařízení Xxxxxx (XX) č. 668/2014, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktu xxx xxxxxxx xxxxx „Beurre x’Xxxxxx“ (CHOP) xx xxxxxxx x příloze xxxxxx rozhodnutí.
X souladu x xxxxxxx 51 xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012 xx zveřejněním xxxxxx rozhodnutí xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx uvedené v xxxxxx pododstavci xxxxxx xxxxxx námitku ve xxxxx xxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx xxx 14. xxxxxx 2019.
Za Xxxxxx
Xxxx HOGAN
člen Komise
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 343, 14.12.2012, x. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 668/2014 xx dne 13. xxxxxx 2014, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1151/2012 x režimech xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x potravin (Xx. xxxx. X 179, 19.6.2014, x. 36).
XXXXXXX
XXXXXX O SCHVÁLENÍ XXXXX SPECIFIKACE XXXXXXXX X CHRÁNĚNÉHO OZNAČENÍ XXXXXX/XXXXXXXXXX ZEMĚPISNÉHO XXXXXXXX, XXXXX NENÍ XXXXXXX XXXXXXX
Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x čl. 53 xxxx. 2 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012.
„Xxxxxx x’Xxxxxx“
XX x.: XXX-XX-0138-XX01 – 19.10.2017
XXXX ( X ) XXXX ( )
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx Défense xxx Xxxxxxxxxxx de Lait xx Xxxxxxxxxxxxxxx de Xxxxxx xx Xxèxx x’Xxxxxx-xxx-Xxx – Xxxx xxx Veys |
|
2, xxx xx docteur Boutrois |
|
14230 Xxxxxx-xxx-Xxx |
|
XXXXXXX |
|
Xxx. +33 231513310 |
|
Xxx +33 231923397 |
|
X-xxxx: XXX.xxxxxxxxxxxxxxxxx@xxxxxx.xxx |
Složení: xxxxxxxxx se skládá x producentů xxxxx x xxxxxxx másla. Xx xxxxx oprávněné xxxxxxxxx žádost x xxxxx.
2. Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx
Francie
3. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx (xxxxx) xxxx (xxxxxx)
|
— |
☐ |
Xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
☒ |
Popis xxxxxxxx |
|
— |
☒ |
Zeměpisná xxxxxx |
|
— |
☒ |
Xxxxxx x xxxxxx |
|
— |
☒ |
Xxxxxx xxxxxxxx |
|
— |
☒ |
Xxxxxxxxxx |
|
— |
☒ |
Xxxxxxxxxx |
|
— |
☒ |
Xxxx [xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx útvaru členského xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, kontaktní údaje xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx] |
4. Xxxx změny (xxxx)
|
— |
☐ |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx XXXX xxxx XXXX, xxxxx nemá xxx xxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx. 53 xxxx. 2 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 |
|
— |
☒ |
Změna specifikace xxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXX xxxx XXXX, xxx nějž nebyl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxx rozsahu xxxxx xx. 53 odst. 2 xxxxxxx pododstavce xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 |
5. Xxxxx (xxxxx)
5.1. Položka „Xxxxx xxxxxxxx“
Xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx produktů „Beurre x’Xxxxxx“ x „Xxèxx x’Xxxxxx“ xxxxxxxx x xxxx 1996, xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx popisu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx „Xxxxxx d’Isigny“.
Xxx xx xxxxx zohlednily xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx dojnic, xxxxx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxx, vymezuje xx xxxxx produktu xxxxxx. Xxxxx se xxxxx „xxxxxxxxxxxxx žluté“ xxxxxxxx jako „slonovinová xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx“. „Xxxxxxx“ xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx výrazem „xxxxx xxxxxxxxxxxx“. Aby xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx „xxxxxxxxxx“. Popisují xx xxxx aromata: „xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ořechů“. Xxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxx „xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx k xxxxxxxxx plátků, xxxx xx zohlední xxxxxxx xxxxx způsoby xxxxxxx xxxxxxxx“. X xxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx „xxxx obsahovat xxx“, xxx xx xxxxxxx xxxxx v části „Xxxxxx xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx tuku x různých xxxxxxxxxxx xxxxx: xxxxxxxxx 82 % u obyčejného xxxxx a 80 % u másla xxxxxxxxxxxx xxx.
Xxxxx stávající xxxxxxxxxxx: „Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vykazují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Mají xxxxxxxxxx ‚xxxxxxxxxxxxx‘ xxxxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.“
xx xxx xxxxxxxxx xxxxx:
„Xxxxx ‚Xxxxxx d’Isigny‘ xx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx ‚xxxxxxxxxxxxx‘ žlutou xxxxx. Xxxx xxxxxxx konzistence xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Často xxxxx xxxxxxx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxxxx ořechů. Xxxx mít xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, a xxxx xxxxxxxxx xxx.
Obsah tuku x obyčejného xxxxx xx xxxxx xxx 82 % x x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxx překračuje 80 %.“
Xxxxx odstavec xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx 3.2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, který xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xx kterém xx xx úrovni xxxxxx xxxxxxxx „Xxxxx xxxxxxxxx ‚xxxxxxxxxxxxx‘ žluté xxxxx, xxx je dána xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.“
Xxxx x „mimořádně xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx“ xx xxxxx xxxxx x x položce xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x položce xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedena xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x másle.
5.2. Xxxxxxx „Xxxxxxxxx oblast“
V části xxxxxxxxxxx „Vymezení zeměpisné xxxxxxx“ xx xxxxxxx xxxxxxx kroky, které xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Byly xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx náležejících xx xxxx xxxxxxx.
Xxxx xxxxx objasňují xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx oblasti.
Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx v zeměpisné xxxxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, xxx xx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x němuž xxxxx xxxxxxx během xxxxxx dlouhé xxxxxxxx, x zamezilo xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx druhů xxxxx) xx xxxxxx xxxxx. Navíc xx xxxxxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxxx lepší xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kroku, xxxxx xx xxxx x xxxxxxxxx oblasti xxxxxxxxxx.
5.3. Položka „Xxxxx xxxxxx“
Pokud jde x změny xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx, byla část xxxxxxxxxxx „Xxxxx x xxx, xx produkt xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti“ konsolidována x xxxxxxxx ohlašovací xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxx.
Xxxxxxxx se tak xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx:
|
— |
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx povinností, zejména xxxxx jde o xxxxxxx přerušení xxxxxxxx („xxxxxxxxx prohlášení o xxxxxx xxxxxxxxx“ x „xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxx výroby“), |
|
— |
„vedení rejstříků“ xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx chovatelů x uvádějících platné xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx másla, |
|
— |
xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními předpisy: „Xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx doplňují xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x organoleptické zkoušky x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxx.“ |
5.4. Xxxxxxx „Xxxxxx xxxxxxxx“
Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxx x cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“. Xxxx faktory xxxxxxxxxx x posílení xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx dojnic (xxxxxxx, xxxxxx), xxx se xxxxxxxxxxx tradiční xxxxxxx.
Xxxx xxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx:
„Stádem xx xxx účely xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podniku x xxxxxxx x xxxxxxxx.“
Xxxxx xxxxxx ustanovení xxxxxxxxxxx xx prostřednictvím xxxxx „xxxxx xxxxxx“ x „xxxxxxx“ xxxxx stanovit, xx xxxxx xxxxxxx xx ustanovení vztahuje, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx jakémukoli xxxxxxxxxxxx.
X xxxxx potvrdit souvislost xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx oblastí xx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxx …) xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x zeměpisné xxxxxxx xxxxxxxxxx na spásání xxxxx vymezuje x xxxxxx xxxxxxxxxxxx:
|
— |
„Xxxxx xx xxxx pást xx xxxx xxxxxxx 7 xxxxxx.“ |
|
— |
„Xxxxxx xxxxx plocha xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podniku xxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % xxxxx. Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx musí mít x xxxxxxxxx alespoň 35 arů xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx), x xxxxx xx nejméně 20 arů xxxxxxx xxxx nejméně 10 xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x přikrmování travou.“ |
Plemeno
S xxxxx xxxxxxx významné xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx plemene pro xxxxxx xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“, xxxxx xxxxx xxxxxx spoluvytváří souvislosti xxxx zeměpisnou xxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, xx:
„Xxxxx xxx x xxxxxxx, mléko x xxxxxxx sběru xxxxxxxx xx výrobu xxxxx ‚Beurre x’Xxxxxx‘ xxxxxxx xxxxxxx ze xxxxx, xxx xx 30 % xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.“
Za xxxxxx xxxxxxxx pojmu xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx doplňuje, xx:
„Xxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx mléko sebrané x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 48 xxxxx.“
Xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxx 3.3 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx
X xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mezi produktem x xxxxxxxxxx xxxxxxx x krmení xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxx, xx 80 % základní xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx x že tráva x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí x průměru představovat xxxxxxx 40 % xxxxx dávky x xxxxxx pastvy x xxxxxxx 20 % xxxxx dávky xx xxxxxx roku. X xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx používaného krmiva xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxx. Xx specifikace xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx:
„Xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x 80 % (xxxxxxxxx jako sušina) xx xxxxxxxxx oblasti. Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx, kukuřice, xxxxxxxxx xxxx nezralé xxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxxx), xxxxx, xxxxxxxx x xxxxx řepa, xxxxxxxx zelenina x xxxxxx dužina červené xxxx.“
„Xxxxx x čerstvé xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx v průměru xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx za xxxxxx xxxxxxx 7 xxxxxx pastvy. V xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxx po xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxx než 20 %.“
Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxx x xxxx 3.3 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx krmiv xxxxxx xx 1 800 xx xxxxxx na krávu xx xxxxx xx xxxxxxxxxx rok. Cílem xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx příliš xxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxx se xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx, xxxxx zní:
„Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx 1 800 xx xx xxxxx ve xxxxx x xxxxxxxxxx xxx.“
Xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx 3.3 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx organoleptické xxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx výživu dojnic x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx zní:
„X xxxxxxxx xxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx krmivu xxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx řepka xxxxxx.
X doplňkových xxxxxxxx xxxxx klasifikace přílohy X xxxxxxxx EU x. 68/2013 x xxxxxxx surovinách xxxx xxxxxxxx tyto xxxxxxxx:
|
— |
palmový, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxx (xxxxx 2.20.1), |
|
— |
xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxxxxxx (xxxxx 8), |
|
— |
výrobky xx suchozemských xxxxxx x xxxxxxx x xxxx získané (třída 9), |
|
— |
xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx x nich xxxxxxx (xxxxx 10) s xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx jater, |
|
— |
xxxxx složky (xxxxx 13) x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. |
Xxxxxxxx x z xx xxxxxxx produkty xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxxxxxx XX č. 1831/2003 x doplňkových látkách xxxxxxxxxxx ve výživě xxxxxx xxxx rovněž xxxxxxxx.“
Xxxx xxxxx údaje xxxx xxxxxxx i x xxxx 3.3 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Za účelem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx části, které xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx másla: „xxxx x xxxxxxx xxxxx“ x „xxxxxxxxxx x balení“.
Xxxx x xxxxxxx mléka
Xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejícím xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx používaného k xxxxxx xxxxx „Beurre x’Xxxxxx“.
Xxxxx xx x xxxxx lepší sledovatelnosti xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxx syrového mléka, xxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxx různé xxxxx:
„Xxxx xx provádí xxxxxxxxx xxxxxxx 48 xxxxx po prvním xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx x zemědělských xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx přímo x xxxxx, kde xx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx syrového xxxxx 14 xx 16 ° xxxxxxxx Xxxxxx, tj. xX 6,6 až 6,85.“
Xxxx xxxxxxxxxx xx v xxxxx znění xxxxxxx x xxxx 3.3 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x xxxxxx
Doplňuje xx xxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx. Xxxxx se x xx, že „xxxx xxxxxxxxxx xxxxx před xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 48 xxxxx xx xxxxxxx“, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx xxx xxxx pasterizace, xxxx xxx se xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx:
„Před xxxxxxxxxxx xxxx sebrané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 74 °X. Xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterizací xxx teplotě 86 xx 95 °X xx dobu 30 xx 180 xxxxxx.“
Xxxxx xxxxxxxxxxx xx doplňuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx: „Xxxxx x xxxxxxx xxxx být pasterizovány.“
Xxxxx xxxx xx zrušují xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, mléka x xxxxx.
Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxxxxx mléka x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx: „Naposledy xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx nejpozději do 36 hodin xx xxxxxxxxxx xxxxx.“
Pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx másla „Xxxxxx x’Xxxxxx“, se xxxxx, xx „Xxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 35 xxxxx xx 100 gramů produktu“.
Xxxxx xxx o xxxxx xxxxxxx produktu při xxxxxxxxxxxx x pasterizaci, xxxxxxxx xx, xx „xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, sterilovanou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx“.
Xxxx xxxx xx xxxxxxxx do xxxx 3.3 jednotného xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx látek, xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx „Xxxxxx d’Isigny“ xxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx, xx podmáslí xx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx látek x xxxxxxxx xxxx složky x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxx xx rovněž xxxxxxxx.
Xxxxxxxx:
„Xxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx ‚Xxxxxx x’Xxxxxx‘ xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx látek:
|
— |
syrovátkové smetany, xxxxxxxx xx hluboce xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, |
|
— |
barviv xxxx antioxidantů |
|
— |
x xxxxxxxxxxxxx, xxx by xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,“ |
se nahrazuje xxxxx:
„Xxx výrobu másla xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (UHT).
Při xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx ‚Xxxxxx x’Xxxxxx‘ xx nesmí xxxxxx syrovátka, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx odkyselení xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxx.“
X xxxxxxxxxx xx xxxxx, xx „xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx zvýšení xxxxxx xxxxxxxxxx sušiny, zejména xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx“ xx přesouvá xx části „Zaočkování x xxxxxxxxx“, xx xxxxx se uvádějí x vymezují jednotlivé xxxx výroby xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxxx).
Xxxxxxxxxx, x němž xx xxxxx, že „xx xxxxx xxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx obsahu 2 xxxxx xx 100 xxxxx“, se rovněž xxxxxxxx xx části „Xxxxxxxxxx x stloukání“, xxxxxxx xx vypouští xxxxxxxxx obsah 2 xxxxx xx 100 xxxxx, xxxxx tato xxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Byla xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx smetany xx provádí „v xxxxx xxxxxx xxxxx“ x xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxxxx. Xxxxxx xx doplňuje, xx mezi přijetím xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx lhůtu 72 xxxxx.
Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx produkce xxxxx, xxxxxxx se xxxxx, xx máslo xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx (x přístroji xx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx) x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxx xxxxxx x xxxxx případně xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xX xxxxxxxx másla musí xxx xxxxxxx 6.
Xxxxxxxxx xx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx hodnoty xX xxxxx jiným xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kvásku během xxxxxx xxxxx (xxxxxx XXXX) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxx x maximálním xxxxxx 2 gramy xx 100 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx skutečnost xx xxx ošetřena obecnými xxxxxxxx xxxxxxxx.
Část „Xxxxxxxxxx x stloukání“ specifikace xxxxxxxx xx proto xxxxxxxxxxx xxxxx:
„Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxx ‚Xxxxxx x’Xxxxxx‘ xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx másla xxxxxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 72 xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx od 9 xx 15 °X. Xxxxxxx prochází xxxxxxxxxxx zráním xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxx xxx xxxxxxx 9 až 15 °X, xxx xx xxxxxxx v xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxx se xxx hnětou x xxxxx případně xxxx. Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx být hodnota xX xxxxx xxxxx xxx 6.
Jakýkoli postup xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx. Xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xX xxxxx xxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx koncentrovaného xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx XXXX).
Xx másla xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx.“
Xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx másla „Xxxxxx d’Isigny“, upřesňuje xx, že xx xxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx máslo xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x cukrářství:
„Máslo ‚Xxxxxx x’Xxxxxx‘ xxx xxxxxxxxx zpracovat krystalizací, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx rozpouštění (vrstvené xxxxx), xxx xx xxxxx xxxxxx jako xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxxxxxx x cukrářství.“
Xxxxx xxxx je xxxxxxxx, xxxxx xxxxx vykazuje xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxx, x xxxx xx xxxxx x v xxxx xxxxxx. Xxxxx rozdíl x bodě xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx složení mastných xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx vyrovnat tuto xxxxxxxxxxxx a zaručit xxxxxxxxxx konzistenci během xxxxxx xxxx. Tato xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx. Tímto xxxxxx se nijak xxxxxx xxxx xxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x xxxx, xxx xx XXXX „Xxxxxx x’Xxxxxx“ xxxxxxxxxx do xxxxxxxxx, xxx xxxx skutečnost xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx opomenuta. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x jiné podobě xxxxxxxx xxxxxxx přednosti xxxxxxxx s XXXX „Xxxxxx d’Isigny“.
Xxxxxx xx xxxxx podrobně, xxx xx xxxxxxxxx některé xxxxxxx. Xxxxxxxx xx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x hmotnosti 1 xx 25 xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx měsíců. Xxxxxxxx xx hluboké xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 10 xxx po texturaci x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x 30 xxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx, xxx xxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxxxx –18 xx –23 °X.
Mrazení xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx x hmotnosti 1 xx x x xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxx xxx 10 xx umožňuje xxxxxx xxxxxxxxx některých xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx průmyslu (xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx specifické xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx másla. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx v xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xx totiž xxxxxxxx xx xxxxxxxx dnů xxx zachování xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, že xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx 25 kg. Xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxx balení xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“ do xxxxxxx xxxxx (v xxxxxx „xxxxx“ x xxxxxx xx 20 xx 200 xxxxx, xxxxx xx používala x 18. x 19. xxxxxxx). Přeprava xxxxx x jednoho xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx v baleních x xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxx:
„Xxxxx ‚Beurre d’Isigny‘ xx balí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx nepřekračuje 25 xxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx povoluje xxxxxxxx xxxxx x balení x xxxxx xxxxxxxxx x jednoho xxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx.
Xxxxx ‚Xxxxxx d’Isigny‘ xxxx xxx zmrazeno xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxx –18 až –23 °X xxxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 25 xxxxxxxxx, x xxxxxxx xx dobu 12 xxxxxx. Zmrazení xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x nejvýše 30 xxx xx xxxxxx x netexturovaného másla.“
Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxx 3.5 xxxxxxxxxx dokumentu „Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, balení xxx. xxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“.
5.5. Xxxxxxx „Souvislost“
Xxxx „Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx“ xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx s cílem xxxxxxxxxx poukázat xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx „Xxxxxx d’Isigny“ x xxxx xxxxxxxxxx oblastí, xxxx xx xx xxxxxxxxxx podstatně xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx upozorňuje xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx dobou pastvy xxxxxxxx xxxxxx kvalitní xxxxxx xxx vhodný xxx xxxxxx xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“, x xxx xxxx zapotřebí xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxx této xxxxxxxxxxxx xx rovněž xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx olejové x xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“, protože xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx.
X xxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx.
X xxxx „Specifičnost xxxxxxxx“ xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx.
X bodě „Příčinná xxxxxxxxxx“ se vysvětlují xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx x lidskými xxxxxxx x xxxxxxxxx.
Celá xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx CHOP xx xxxxxxxx xxxx 5 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5.6. Xxxxxxx „Xxxxxxxxxx“
S xxxxx objasnit prvky, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx identifikovat produkt,
|
— |
xx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx označení původu xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx odpovídá xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx velikosti xxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xx xxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x štítku, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx uveden xx xxxxx xxxxx xxxxxxx, |
|
— |
xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxx uvedeny na xxxxxx umístěném na xxxxx, xx mění xxxxx: „chráněné“ xxxxx „xxxxxxxxxxxx“. Xx umístění xxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx pověřený xxxxxxx. |
|
— |
Xxxxx xx, že xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxx XXXX xx xxxxxxx v bezprostřední xxxxxxxxx xxxxxx (vedle xxxx nebo nad xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx údajem). |
Vypouští xx xxxxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxx xxxxx „Xxxxxx“ nebo „Isigny-sur-Mer“ xx xxxxxxxx jiné xxxxx, grafickou xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx oblast x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx stanoveným xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx něj xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx:
„Xxxxxx x xxxxxx ‚Xxxxxx d’Isigny – Xxxxxxxxxxx x’Xxxxxxx Xxxxxôxxx‘ xxxx ‚Xxèxx x’Xxxxxx – Appellation x’Xxxxxxx Xxxxxôxxx‘ xxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxx xxxx odpovědnost xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ‚Xxxxxx‘ nebo ‚Xxxxxx-xxx-Xxx‘ xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, grafické xxxxxx xxxx ilustrace xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx prodeji xxxxx, které se xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxx vyhlášky x xxxxxxxx.“
xx xxxxxxxxx tímto:
„Xxxxx xx xxx uváděné xxxxxx s chráněným xxxxxxxxx xxxxxx ‚Xxxxxx x’Xxxxxx‘ xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx napsaným xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx se xx etiketě.
Štítek x xxxxxxx ‚Xxxxxx x’Xxxxxx – Xxxxxxxxxxx x’Xxxxxxx Xxxxxxxx‘ xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxx xxxx xxxxxxxxxxx příslušný xxxxxxx.
Xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxx ‚XXXX‘ a xxxxxx se nacházejí xxxxx sebe xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx odděleny xxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx rozměr xxxxxxxx původu neplatí xxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx označení xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.“
Xxxx změna xx xxxxxx xxxxxxx x xxxx 3.6 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Zvláštní xxxxxxxx xxx krájení, strouhání, xxxxxx xxx. xxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“.
5.7. Položka „Xxxx“
X části „Příslušný xxxxx členského státu“ xx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx původu a xxxxxxx (INAO).
X části „Xxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxxxxxxx kontaktní xxxxx xxxxxxxxx.
X xxxxx xxxxxxxxxxx „Xxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxx“ xx aktualizuje xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx příslušných xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů: Xxxxxxx ústav xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx ředitelství xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ochranu xxxxxxxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx (XXXXXX). Xxxxxxxx xx, xx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx x sídle XXXX x x databázi Xxxxxxxx komise.
Xx specifikace xx xxxxxx část „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“. V xxxxxx xxxxxxx obsahuje xxxxxx xxxx, které xx xxxxx kontrolovat, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x metody xxxxxxxxx.
JEDNOTNÝ XXXXXXXX
„Xxxxxx x’Xxxxxx“
XX x.: XXX-XX-0138-XX01 – 19.10.2017
XXXX ( X ) XXXX ( )
1. Xxxxx
„Xxxxxx x’Xxxxxx“
2. Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx
Xxxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
3.1. Druh xxxxxxxx
Xxxxx 1.5 Xxxxx x tuky (xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxx.)
3.2. Xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xx vztahuje název xxxxxxx x bodě 1
Xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“ xx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx „pryskyřníkově“ xxxxxx xxxxx. Jeho mazlavá xxxxxxxxxxx je činí xxxxx roztíratelným. Často xxxxx aromata xxxxxxx xxxxxxx x lískových xxxxxx. Xxxx xxx xxxxxxx konzistenci, xxx xxxx vhodné x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxx xxxxxxxxx sůl.
Obsah xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 82 % x x másla xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx 80 %.
3.3. Krmivo (pouze x produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx) x xxxxxxxx (xxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
Xxx byla xxxxxxxxx xxxx souvislost xxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx zeměpisné oblasti, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 7 xxxxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx podnik xxxxxxxxx xxxxxxx 0,35 xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx 0,20 xx musí xxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx alespoň 0,10 ha xxxxxxxxxxx x xxxxxxx doplněných x xxxxxxxxxxx trávou. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx plochu s xxxxxxx 50 % xxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx míře xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx bílkovin xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx. Kromě xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx krmivech. Osmdesát xxxxxxx xxxxxxxx krmné xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx na xxxxxx x xxx). Xxxxxxx základní krmná xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 70 % veškerého xxxxxx dojnic, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 56 %.
Xxxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx sedmi xxxxxx pastvy a xxxxxxx 20 % xxxxx xxxxx po xxxxxx xxxx. Přidávání xxxxxxx krmiva xx xxxxxxx na 1 800 xx xx krávu xx stádě a xxxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxxx pícniny xxxx: xxxxx, kukuřice, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plodiny (xxxx xxxxxxxx), xxxxx, xxxxxxxx (xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx podobě) x krmná xxxx, xxxxxxxx zelenina x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx.
X xxxxxxxx xxxxx xxxxx x v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, čerstvá xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x x xx xxxxxxx produkty.
X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx tyto suroviny:
|
— |
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxx izomery, |
|
— |
mléčné xxxxxxx x produkty z xxxx xxxxxxx, |
|
— |
produkty xx xxxxxxxxxxxxx zvířat x xxxxxxxx x nich xxxxxxx, |
|
— |
xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a produkty x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx tuku x tresčích xxxxx, |
|
— |
xxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxx x glukózy. |
Xxxxx xxx x výrobce, xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx „Beurre x’Xxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxx xx stáda, xxx xx 30 % xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, přičemž sběr xx definuje xxxx xxxxxxx xxxxx sebrané x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 48 xxxxx.
Xxxx xx xxxxxxx maximálně xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podnicích xx xxx xxxxxxxxx vyloží xxxxx x xxxxx, xxx se xxxxxxxxxx. Xxx přijetí xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 14 až 16 ° stupnice Xxxxxx, xx. pH 6,6 xx 6,85.
Xxxxxxxxx obsah xxxx xx smetaně xxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 35 x xx 100 x xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx smetanu, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX).
3.4. Xxxxxxxxxx xxxxx při xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx uskutečnit ve xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x bodě 4.
3.5. Xxxxxxxx pravidla pro xxxxxxx, xxxxxxxxx, balení xxx. xxxxxxxx, k xxxxx se vztahuje xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx na xxxxxxx. X xxxxxx xxxx xxxx dojít xxxxxx xx ukončení xxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx 4, x to v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx nepřekračující 25 xx.
Xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxx 12 xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 1 kg x xxxxxxx 25 xx. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx másla x nejvýše 30 xxx xx výrobě x netexturovaného másla.
3.6. Zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxx na xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx původu „Xxxxxx x’Xxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxxxxxxx etiketu x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně xxxxx třetinám xxxxxxxxx xxxxxxxxxx písma nacházejícího xx xx xxxxxxx.
Štítek x xxxxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx – Xxxxxxxxxxx x’Xxxxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxx xx obalech xxxx xxxxxxxx, za xxx nese odpovědnost xxxxxxxxx xxxxxxx.
Symbol Evropské xxxx xxx „CHOP“ x xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx sebe xxxx xxx sebou, xxxxxxx xxxxxx odděleny xxxxx údajem. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx původu xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jinde xx etiketě.
4. Stručné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Vymezená zeměpisná xxxxxx xx rozkládá xx xxxxx obcí xxxxxx departementů:
xxxxxx Bayeux, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx Chouain, Xxxxx-xxx-Xxxxxxx, Ellon, Xxxxxx-xxx-Xxxxxxx, Xxxxx-Xxxxxxx, Xx xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxx-xxx-Xxx, Xxxx-xxx-Xxxxxxx, Vienne-en-Bessin,
xxxxxx Trévières, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx Xx Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Planquery, Xxxxxx-Xxxxxxxx-xx-Xxxxx, Sallen,
xxxxxx Xxxx-Xxxxxxxxxxxx, obce Xxxxxx, Xxxxèxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxx, Périers, Xxxxx, Xxxxx-Xxxxxxx-xxx-Xèxxx, Xxxxx-Xxxxxx-x’Xxxxxxx, Xxxxx-Xxxxxxxxx-xx-Xxxxx,
xxxxxx Bricquebec, xxxx Xxxxxxxxxx, Xxx Xxxxxxxx-xx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxxx,
xxxxxx Xxxxxxxx-xxx-Xxxxxx, všechny xxxx,
xxxxxx Xxxxxxxx, obce Xxxxxxxxxxx (pouze x xxxxxxx xxxxx bývalých xxxx Xxxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxx-Xxxxx), Xx Xxxxxxx-Xxxxxxxx,
kanton Xxxx-Xxxxxx, všechny xxxx x xxxxxxxx obcí Xxxxxxx, Saint-André-de-l’Epine, Xxxxx-Xxxxxxx-x’Xxxx, Xxxxx-Xxxxxxx-x’Xxxx, Xxxxx-Xxxxxx-xx-Xxxxxxx,
xxxxxx Saint-Lô-1, xxxxxxx obce x xxxxxxxx obcí Xxxxxxx, Xx Xxxxx, Xxxxxxx-Xx-Xxxxx (xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx Xxxxx), Xx Xxxxxx-Xxxx, Xxxxx-Xxxxxx, Xxxxx-Xô,
xxxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxx obce x xxxxxxxx xxxx Brix, Xxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxx-xx-Xxxxxxxx, Saint-Germain-de-Tournebut, Saint-Joseph, Xxxxx-Xxxxxx-x’Xxxxxxxxxx, Saussemesnil, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Yvetot-Bocage.
5. Souvislost xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx másla „Xxxxxx x’Xxxxxx“ xxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx s usazeninami x nízkou xxxxxxxxxx xxxxxx (&xx; 50 x). Tato oblast xxxxxxxx Col xx Xxxxxxxx xxxxx pozoruhodnou xxxxxxxxxxx jednotku xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx „Xxx Pays“, xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, avšak zaplavitelných, xxxxxx, x zalesněnou xxxxx xxxx „Xxxx Xxxx“, xxxxxx tvoří xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx naplavenin, které xx nacházejí xxxxxx x zátoce „Xxxx xxx Xxxx“ x x xxxxxxx xxx, xxxxx xx xx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx v Xxx du Cotentin x xxxxxx srážek xxxxxxxxx 800 xx x xxxx xxx 170 xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx po xxxx rok, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, menšími xxxxxxxxxx xxxxxx xxx x Saint-Lô nebo x Caen xxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx neexistující xxxxxxxxxx netrpí toto xxxxx x xxxxx xxxxxxx x častými xxxxxx výkyvy. Xxxx xxxxxx xx projevuje x xxxxxx množstvím xxxxxxx xxxxxx z xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx Col xx Xxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, které x Normandii xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx xxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxx x xxxx 1800. Xxxxxxxxx učinili x xxxxxxx Xxxxxx ceněnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxx 1874 xxxxxxxx „Xxxxxxxxxxx Normande“ xxxxxxxx jako „xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx smetany x xxxxx“.
Xx xxxxxxxx 19. xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Cotentin xxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx, xxxxx xx xxx stane xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx místního xxxxxxx. Xxxxx toto xxxxxxxxx „xxxxxxx xxxxxxx“ znevýhodňuje xxxxxx chovatele, xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx umělé xxxxxxxxxx x přecházejí na xxxxxxxxxxx a homogenní xxxxxxx Prim’Holstein.
Xxxxxxxxx xxxxxxx Xxx xx Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xx souvislosti xxxxxxxxx xxxxxxx travních xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxx dnes xxxxx travní xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx sedm xxxxxx a v xxxxxx podávané xxxx xx xxxx živí xx xxxxxx xxxx. Xxxx xxxxx producentů x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx vynikajícího xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx oblasti xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx.
Xxxx-xxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx řízeného chladu xx xxxxx po xxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx spojeného x řízením xxxxxx xxxxx prostřednictvím pasterizace xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, odstřeďováním x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“ xx mazlavé x xxxxx xxxxxxxxxxxx. Xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx pevné x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxx xx. Svou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx barvou x zimě xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx barvou x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx vůni xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx šlehačku. Xxxx xxxxxx xxxx xxxx doprovázet xxxx xxxxxxxxx ořechů.
Xxxxxxxxx xxxxxx xx těší pravidelnému xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxxx x v xxxx, x to xxxx své xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx). Xxxxx xx x xxxxxxx příznivě xxxxxxxxxxx xxxx trávy xxxxx xxxxxx roku x xxxxxx xxxxxx xxxxxx zvířat. Xxxxxxxx-xxxxxxxx xxxx bohaté na xxxxxxxx s recentně xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx značné xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx pokrývají „Xxxx-Xxxx“, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx příznivý xxx xxxxxxxxxx růst xxxxx.
Ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx specifické xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx výživově hodnotnější xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kapének xxxx umožňujících xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx „Xxxxxx x’Xxxxxx“ xx xxx xxxxxxxxx optimálním xxxxxxxx xxxxx x dané xxxxxxx s dlouhým xxxxxxx pastvy xxxxxx x podáváním konzervované xxxx xxxxx zimního xxxxxx xxxxx s xxxxxx druhy xxxx. Xxxxxxxx xxxx x Xxx-Xxxx xx Xxxx-Xxxx x xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx tradiční xxxxxx xxxx zeměpisnou xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x Xxxx-Xxxx, xxx xxxx pastviny i x Bas-Pays.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je základem xxx kvalitní xxxxx, xxxxx tuk dodává xxxxxxxx vynikající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
X xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxx regionu navíc xxxxx dodávají přirozenou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
Zachování tradičních xxxxxxx při výrobě xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxx. U úspěchu xxxxxx produktu rovněž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx, xx xxx se xxxxx xxxxxx.
Xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
(xx. 6 odst. 1 xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx nařízení)
xxxxx://xxxx.xxxxxxxxxxx.xxxx.xx/xxxxx/xxxx/xx-xxxx/xxxxxxxx_xxxxxxxxxxxxx-xx1010x1-xx3x-4468-x1x2-7578x8xx5494