XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE
ze xxx 7. xxxxxx 2019
x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx podle xxxxxx 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie
(Valle x’Xxxxx (XXXX))
(2019/X 171/05)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
|
(1) |
Itálie xxxxxx x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 žádost x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxx x’Xxxxx“. |
|
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x závěru, že xxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx 93 xx 96, xx. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 x 102 nařízení (XX) č. 1308/2013 xxxx xxxxxxx. |
|
(3) |
Xxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x námitce x xxxxxxx x článkem 98 nařízení (XX) x. 1308/2013, měla xx být xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Valle x’Xxxxx“ xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Žádost x xxxxx specifikace xxxxx „Xxxxx x’Xxxxx“ (XXXX) x xxxxxxx s xxxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x to xx dvou xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx dne 7. xxxxxx 2019.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.
PŘÍLOHA
„VALLE d'ITRIA“
PGI-IT-A0604-AM04
Datum xxxxxx xxxxxxx: 24.6.2016
ŽÁDOST X XXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXX
1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 – Změna, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x xxxxxx xx xxxxx
2.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx x xxxx: xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx
Xxxxx: Xxxxxxx druhy xxx x xxxxxxxxx Xxxxx x'Xxxxx IGT, xxxxx byly dříve xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 1 („Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxx, šumivých xxx, xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxx; Xxxxx, včetně perlivých xxx, xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx; Xxxxxx, xxxxxx perlivých xxx x Xxxxxxx“), xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx 1 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx a xxxx).
Xxxxxx typů byl xxxxxx doplněn xxxxxxxxx xxxxxxxxx a růžových xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx odrůdy.
Tento xxxxxx xxx xxxxx aktualizován x xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
|
„x) |
Xxxxxx, xxxxxx perlivých vín, xxxxxxxx vín, vín x xxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxx; |
|
x) |
Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxx, xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, Passito x Novello; |
|
c) |
Rosato, včetně xxxxxxxxx xxx, šumivých xxx a Xxxxxxx; |
|
x) |
xxxx x xxxxxxx moštové xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxx stanovenými x xxxxxx 2 xxxx.“ |
Xxxxxx: Xxxxxxxxxxx produktu xxxx změněna tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx 1 – Xxxxxxxx x vína.
Zařazení xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxx je odůvodněno xxxxxxxx vhodností xxxxxxx xxxxxxxx x výrobě xxxxxx typů xxx, xxxxxx zájmem xxxx x nová xxxx xxxxxxxx především x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx trhu x šumivými víny, xxxxxxx pokud jde x xxxxx červená x xxxxxx vína xxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx „xxxxxxx xxxx“.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 1 xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxx „Popis xxx“ xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
2.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx a xxxx
Xxxxx: Byl vypuštěn xxxxxx odkaz na „xxxxx“.
Xxxxxx: Podle platných xxxxxxxx xxxxxxxx EU xxxxx xxx XXXX xxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxx“, xxx pouze xxx xxxx „xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx“, xxx xx xxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 1 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx moštových xxxxx
Xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v xx. 2 xxxx. 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxx vín s xxxxxxxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx odrůd xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, které zahrnují xxxxxx produkce „Valle x'Xxxxx“ IGT, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx aktualizován.
Důvody xx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx umožněna x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx mnoha xxxxxx xxxxxxxx odrůd x xxxxxx zkvalitnění x xxxxxxxx produkce a xxxxxxxx. Jedná xx x xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jako xxxxx xx vyskytující xxxxxxxx rostliny xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x oblasti Xxxxx x'Xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx techniku xxxx x otevřeným xxxxxxx, xxxxx vždy xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdami. Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx způsob, xxx xx prosadit xxxxxxxxxxxxxxx místních xxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx vlastnostmi.
|
— |
Odrůda Xxxxxxxxx xx xxxx své xxxxxx kyselosti a xxxxxxxxxxx složkám xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx x xxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxxx komplexnost a xxxxxxxx organoleptické vlastnosti xxxxxx vín z xxxxxxx Valle x'Xxxxx. |
|
— |
Xxxxxx Xxxxxxx xx vysoký xxxxx cukru a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx vhodná pro xxxxxx vína. |
|
— |
Odrůda Ottavianello xx vynikající xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxx xx xxxxx xxxx x výrobě xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx druhů, xxx xxxx xxxxxxxxx lehkým xxxxx xxxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx. |
|
— |
Xxxxxxxx x xxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxx základ xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxx. Xxxxxxx znovuobjevení a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x vylepšena x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx způsob, xxx xx xxxxxxxx xx xxxx místních xxxxxx vín. Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zdraví xxxxxxx, určení xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x následné xxxxxxx certifikace, xxxxx x xxxxxxx způsobilosti xxxxxxxxxxxxxxx mikrovinifikace, xxxxxxxx Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx, testování x xxxxxxxx xxxxxxxx (CRSFA) „Xxxxxx Xxxxxxx“ x Xxxxxxxxxxx. |
Xxxx xxxxx xx xxxx článku 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx „Xxxxx xxx“ xxxxxxxxxx dokumentu.
2.4. Souvislost xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxxxx dokument: xxxx xxxxxxxx podrobné xxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, s popisem xxxxx druhu produktu. Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx, pověst xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx původem, a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx: uvedení xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 8 specifikace xxxxxxxx x xxxxxx „Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx“ xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
2.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx aktualizace: xxxxx „xxxxxx 13 xxxxxxxxxxxxxx dekretu x. 61/2010“ xx nahrazují xxxxx „xxxxxx 64 xxxxxx x. 238/2016“. Xxxxxxx 2 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx byla rovněž xxxxxxxxxxxxx způsobem aktualizována.
Tato xxxxx xx xxxx xxxxxx 9 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x nemá xxxx na jednotný xxxxxxxx.
2.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx pro pěstování xxxx
Xxxxx: xxxxxxxx 4 „Xxxxxx použité x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, v rámci xxxxxxx, zajišťovat xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových, xxxxx xx o 0,5 % xxxxx“, xx nahrazuje xxxxx: „Xxxxxx použité k xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxx zajistit xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx 9,5 % xxxxxxxxxx.“
Xxxxxx xx xxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx vín xxx xxxxxxxx na 9,5 % xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx snížení x 0,5 % x xxxxx xxxxxxx; cílem xx poskytnout xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx článku 4 specifikace xxxxxxxx x nemá vliv xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2.7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxx xxxxxx vína
V xxxxxxxx 5 se xxxxxxx poslední xxxxxxxxxxx: „Xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx provádět xxxxxxx xxxxxxx mimo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2012.“
Xxxxxx: xxxxx xx x formální xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx 6 xxxxxxxx Komise (ES) x. 607/2009&xxxx;(1), xxxxx xxx xxxx xxxxxx.
Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x nemá xxxx na jednotný xxxxxxxx.
2.8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx
|
1. |
X xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxxx bylo xxxxx „xxxxxx“ x xxxxxx barvy nahrazeno xxxxxx „xxxxxxx“. |
Xxxxxx ke xxxxx: xxxxxxxx oprava xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxx vína „Xxxxx x'Xxxxx“ Rosso Xxxxxxxxx.
|
2. |
X xxx „Xxxxx d'Itria“ Xxxxx a Xxxxxx x xxxxxxxxxx hroznů xx minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x „11,0 %“ xx „12,0 %“. |
Xxxxxx xx xxxxx: xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx do xxxxxxx x hodnotami xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx 16) „Víno z xxxxxxxxxx xxxxxx“, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx XX přílohy XXX xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.
|
3. |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxx „Valle x'Xxxxx“ Rosso Xxxxxxxx x Xxxxxx Spumante. |
Důvody xx xxxxx: jelikož xxxx xx druhu xxxxxxxx xxx, xxxxx xxx xxx xx Xxxxx x'Xxxxx XXX xxxxxxx, xxxxxxxx červená x xxxxxx xxxx, xxxx nutné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
|
4. |
X vín „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxxx a Xxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z „9,5 %“ xx „10,5 %“. |
Xxxxxx xx xxxxx: zvýšení xx x xxxxxxx x xxxxxxxxx skutečně xxxxxxxxxx x xxxxxx xxx x oblasti produkce Xxxxx x'Xxxxx XXX; xxxxxx xx tedy xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxx.
|
5. |
X xxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxx spotřebě xxxxxxxx xxxxxxx minimální xxxxxxx xxxxxxxxx „5,0 x/x“. |
Xxxxxx xx xxxxx: jedná xx x xxxxxxxx xxxxx; výše xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx specifikace zahrnuta, x byla xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 6 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx „Xxxxx xxx“ xxxxxxxxxx dokumentu.
JEDNOTNÝ XXXXXXXX
1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx
Xxxxx d'Itria
2. Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx výrobků x révy xxxxx
|
1. |
Xxxx |
|
4. |
Xxxxxx xxxx |
|
8. |
Xxxxxxx xxxx |
|
16. |
Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx |
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx (1), včetně xxx x určením xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: slámově xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, případně x nazelenalými odlesky xxxxx intenzity
Vůně: příjemná, xxxxx, ovocná, xxxxx x tóny xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx, v xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxx xx polosuchá
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 10,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 15,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx EU.
Víno s XXXX „Xxxxx d'Itria“ Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx (16), xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: slámově xxxxx až xxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx, trvalá, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx moštových xxxxxxxx
Xxxx: xxxxx až xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, harmonická
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 22,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
12 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními xxxxxxxx a právními xxxxxxxx XX.
Xxxxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ IGT Xxxxxx (8), xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxx xx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx moštových xxxxxxxx
Xxxx: xxxxx x xxxxxx, často x xxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxx xxxx citrusovým xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůdách
Chuť: suchá xx polosladká, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 9,5 %
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (x % objemových) |
|
|
Minimální skutečný xxxxx alkoholu (x % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Pokud xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx stanovené vnitrostátními xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx „Xxxxxxx“ (1), xxxxxx xxx x určením moštové xxxxxx
Xxxxx: slámově žlutá xx zlatavá
Vůně: charakteristická, xxxxx, xxxxxx; xxxxx xxxx zralého xxxxx, xxxxx s xxxx xxxx x meruněk, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůdách
Chuť: xxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 22,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
11 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné na xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx nejsou xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx předpisy XX.
Xxxxxx víno x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx Xxxxxxxx (4), xxxxxx xxx x xxxxxxx moštové odrůdy
Pěna: xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, případně se xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx zralého xxxxx, xxxxx x xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx, xx polosladká
Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 9,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr) |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (v miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx xx mezní hodnoty xxxxxxxxx vnitrostátními xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Valle x'Xxxxx“ Xxxxx (1), xxxxxx xxx s určením xxxxxxx odrůdy
Barva: xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
Xxxx: suchá xx polosuchá, harmonická
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 11,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 20,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx hodnoty uvedeny, xxxxxxx xx mezní xxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxxxx xxxx x CHZO „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxx (4)
Xxxx: jemná x xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxx tóny xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx: xxxxx až xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 g/l
|
Obecné analytické xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
5,0 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Pokud xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx EU.
Víno x XXXX „Xxxxx d'Itria“ Xxxxx z přezrálých xxxxxx (16), xxxxxx xxx x určením xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx, během zrání x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, někdy džemu, xxxxx xxxxx x xxxxxxx kořenitými xxxx
Xxxx: xxxxxx xx suchá, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 24,0 x/x
|
Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
12 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními xxxxxxxx a právními xxxxxxxx XX.
Xxxxxxx xxxx x XXXX „Valle x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxxx (8), včetně vín x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx: jemná x xxxxxxxxxxx xx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: jemná, xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxx, někdy xxxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůdách
Chuť: xxxxx xx xxxxxxxxxx, harmonická
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 10,5 %
Minimální bezcukerný xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx hodnoty xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Rosso Novello, xxxxxx vín x xxxxxxx moštové xxxxxx
Xxxxx: xxxxxxxx červená různé xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x výrazným xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 16,0 g/l
|
Obecné analytické xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx xx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x právními xxxxxxxx XX.
Xxxx s XXXX „Valle x'Xxxxx“ Xxxxx Passito, xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: rubínově xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx, jemná, xxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx červeného xxxxx nebo xxxxx x s typickými xxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, harmonická
Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 24,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx alkoholu (x % objemových) |
11 |
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
4 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx stanovené vnitrostátními xxxxxxxx předpisy a xxxxxxxx předpisy XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx odrůdy
Barva: xxxxxx xxxxx intenzity
Vůně: xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx ovoce
Chuť: xxxxx až polosuchá, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 11,0 %
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 16,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 g/l, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v miliekvivalentech xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními předpisy x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxxxx xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx Xxxxxxxx (4)
Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxxx, xxxxx x aroma xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx: xxxxx xx polosladká, xxxxxxxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 g/l
|
Obecné analytické xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
5,0 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr) |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x právními xxxxxxxx XX.
Xxxxxxx xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Rosato Xxxxxxxxx (8), xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxx xx
Xxxxx: xxxxxx xxxxx intenzity
Vůně: jemná, xxxxxx, xxxxx x xxxxx červeného xxxxx
Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 g/l
|
Obecné analytické xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx xx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx Xxxxxxx, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx odrůdy
Barva: růžová xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: charakteristická, xxxxxx, xxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx karbonické xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxx xx polosuchá, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
5 g/l, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx hodnoty xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx vinifikace
a. Základní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx.
x.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Bianco, Xxxxx a Xxxxxx, xxxxxx vín x xxxxxxx moštové odrůdy
22 000 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx, Xxxxx x Rosato, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
176 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx, Xxxxx a Xxxxxx x xxxxxxxxxx hroznů, xxxxxx xxx x xxxxxxx moštové odrůdy
22 000 xxxxxxxxx hroznů xx xxxxxx
Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx, Xxxxx x Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, včetně xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
110 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx zeměpisná xxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx hroznů xxxxxxxx k výrobě xxx, která xxxxx xxxxxxxx typické xxxxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxx x'Xxxxx“, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxx; Xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Fasano x Xxxxxx x xxxxxxxxx Brindisi; Crispiano x Xxxxxxx Xxxxxx x provincii Xxxxxxx.
7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx (odrůdy) xxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxx N. |
|
Aleatico X. |
|
Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Bianco B. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxx X. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxx N. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxx B. |
|
Greco X. |
|
Xxxxx Xxxxxx B. – Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx Xxxx di Xxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxx xx Lecce X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx Selvatico X. |
|
Xxxxx Xxxxx X. – Negroamaro |
|
Pampanuto X. – Verdeca |
|
Moscato Bianco X. – Moscato |
|
Negroamaro Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxxxxx N. |
|
Petit Xxxxxx X |
|
Xxxxx Bianco X. – Xxxxx |
|
Xxxxx Xxxxxx – Xxxxx |
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx xxx Xxxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxx B. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx X. – Sauvignon Xxxxx |
|
Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxx N. – Shiraz |
|
Uva di Xxxxx X. – Xxxx di Xxxxx |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx B. – Favorita X. |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X. |
|
Xxxxxxxxxxx N. |
|
Bianco x'Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx Xxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxx xx Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxx' e Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxxxx xx Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. – Piede xx Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx Xx. – Xxxüxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Trebbiano |
|
Cococciola X. |
|
Xxxxx Xxxx X. – Greco |
|
Grillo X. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx Bianca B. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Bianco B. – Asprinio |
|
Antinello B. |
|
Somarello Xxxxx X. |
|
Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx Xxxxxx xx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx |
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx souvislostí
A) Vína „Valle x'Xxxxx“ XXX – xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx oblasti
Přírodní činitele xxxxxxxxxx xx k xxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx oblast vymezená xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ a xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx „Xxxxxx dei Xxxxxx“. Xx xxxx xx xxxxxx nachází xx xxxxxxxxxxx provincie Xxxx. X xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx rozpouštění xxxxxxx, a xxxxx xx o xxxxxxxxxxx xxxxxx tvořené xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. Půdy xxxx xxxxxx xx xxxxxxx x relativně xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx, x tím xxxxx substrát, který xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx k výrobě xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx koncentraci hornin x kamenů, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 60 % všech xxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx 280 xx 418 xxxxx nad xxxxx, x výškový rozdíl xxxx xxxx 138 x. Xxxxx xxxx xxxxx x převážně xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxx x suché x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx; v xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xx srážky xxxxxxxx x rozmezí xx 400 xx 800 xx, x xxxxx xxxxxxxxx 70 % xxxxxx xx xxxxxx x v xxxx. Xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx od xxxxx xx září, xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx 300 mm. Xxxx xxxxx xxx xxxxxx nejsou xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 30 °C xxxx xxxxxxx xxx 0 °X. Xxxxx xxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 18 °X.
Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x souvislosti, jež xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, patří xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx vztahu x xxxxxxx (xxxxxxx x půda) x x xxxxx (xxxxxxx, xxxxxxxx, dovednosti). Lidské xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, mají xxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxx xx xxxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“, xx zemědělský xxxxxxxxx x vyznačuje xx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx dubů x dubů cesmínovitých x xxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pokryv xxxxx xxxxxxx, xxx xx xxx usadili xxxx. Xxxx území xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx počátků xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxx a Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxxx době xx xxxx venkovská xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, elegantními x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x zpevňují xxxxxxxxxxx půdu, xxx xx x xxxxxxx xxxx postupně xxxxxxxxxx x xx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Kámen x xxxxxxxx s xxxxxx révou je xxxxxxxx součástí oblasti Xxxxx x'Xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx „xxxxxx“. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x průběhu xxxxx zvláštní úlohu xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xx vinicích. Moštovými xxxxxxxx vhodnými x xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, které xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. |
|
— |
Xxxxxxx xxxxxx xxxx, vzdálenost výsadby x xxxxxx xxxx. Xxxxx se rovněž x xxxxxxxx prvky, xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxx byla xxxxx xxxx na xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx způsobem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx listová plocha x udržení xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx stanovených xx xxxxxxxxxxx. Mezi xxxxxxx xxxxxx révy xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx „xxxxxxx“, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx 20 % x celkového xxxxx, xxxxx 50 % a xxxxx 30 %. |
Mezi xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx řez xxx xxxxxx „xxxxxxx“ (xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dvou xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxx každou xx xxxx xxxx xxx xxxxx) x xxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx vedení x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx a xxxx xxxxxxxxx s 8–10 xxxx). – Xxxx xx vyrábí xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dlouho x xxxxxx tichých xxx s vhodným xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxx se xxxx získávat přirozeným xxxxxxxxx kvašením. X xxxxxxxx době xxxx xxxxxxxxx vína xxxxxxxx xxxxxxxxx činností xxxxxxxxxx xxxxxx XXXXX (Xxxxxx xx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx x Formazione in Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx), xxxxx se xxxxxxx x srdci xxxx xxxxxxx. Již po xxxxxxxxxx xxxx toto xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x posiluje xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xx rovněž xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx mladé xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, x xx nejen xxxx historické xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx školy „Xxxxxx Xxxxxxx“ v Xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxx x xxxx x Itálii xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx vína x enologii a xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx většina enologů x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx.
X)&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x xxxxxxx nebo vlastnostech xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx zvláštním zeměpisným xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx x xxxx vín „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vlastnosti x xxxxxx chuť x xxxx xxxxxxxx především xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxx xxxxxxxxxxxxxx x analytické xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx roste, x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x klimatických xxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx aromatických xxxxx, xxxxx obohacují xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, koncentraci xxxxx x xxxxxxxx, x tím x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x siltovito-jílovité xxxx mají xxxxxxx xxxxxxxxxxx hornin x xxxxxx, xxxxx x xxxxx případech tvoří xxxxxxxxx 60 % xxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx odvodu xxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx způsobenými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x samotné xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx ploch xxxxxxxxx vinnou xxxxx x xxxxxxx 280 xx 418 xxxxx xxx xxxxx, xxxx x dobrým výškovým xxxxxxxx, xxxxxxxx, převážně xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxx teplot xxxx xxxx x xxxx, x mírnými xxxxxxxxx xxxxx období xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx produkci xxx, která xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx intenzitou.
Vína (xxxx 1) xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx x xxxx citrusů, medu xxxx xxxxxx xxxxx x případě bílého xxxx, vždy je xxxx xxxxx vyvážen xxxxx xxxxxxx a xxxx.
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx trvalými xxxx xxxxx xxxxxxx červeného xxxxx nebo džemu x xxxxxxxxxxxxxxxxxx tóny xxxxxxxxx moštových xxxxx.
Xxxx Xxxxxxx se vyznačují xxxxxxxx červenou xxxxxx xxxx xxxxxxx barvou xxxxx intenzity, ovocnou xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxx xxxx výsledkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx použitých moštových xxxxx. X xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x dobrou xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x něco xxxxx, xxx xx xxxxxxxx.
Xxxx Xxxxxxx xxxx x chuti xxxxxx xx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx. Mají xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx vůni, xxxxx xxxxxxx červeného xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxx xxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx bílých xxx, x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx, xx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx vystavených xxxxxx x větru xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo se xxxx xxx, že xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx na xxxx v xxxxxxxxx, xxxxx větraných xxxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxx (druh 4) xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx jsou x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity, xxxxxxxx xx zlatavými xxxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxxxxx vůní, někdy xxxxxxxxx xxxxx, nebo x xxxx bílých xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx tóny xxxxxxxxxx xxxxxxx; x xxxxx jsou xxxxxxxxxx, xxxxx xx polosladká. Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx pěstovaných x oblastech, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx vystavené slunci, xxx xx hrozny xxxxxxxx vyšší xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx draslíku xxxxxxxx ideální xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxx (xxxx 8) mají xxxxxxx xxxxxx barvu xxxxx xxxxxxxxx, někdy x xxxxxxxxxxxx odlesky xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xx xxxxx x ovocná, xxxxx xxx o xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx x květinovým xxxx xxxxxxxxxx aroma xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx; v xxxxx jsou suchá xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx, x xxxx zralého nebo xxxxxxxxx ovoce. Xxxx xxxx xx rovněž xxxxx xxxxxxx svěžestí xxxx kyselosti, která xx xxxxxxxxx půd xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxx ze xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x poslední xxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxx, kdy xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx), xxxxxxxxxx kvasinky, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxx, xxxxx xxxx obohatilo x xxxx xxxxxxxx, x xx xx xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx x přezrálých xxxxxx (xxxx 16) xx xxxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxx je xxx xxxxxxx dobu xxxxxxxx xxxx nechávat xxxxxxxxxxxx hrozny xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx umožňuje xxxxxx xxxxxx, teplejší x xxxxxxxx xxxx. Xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx vyznačují xxxxxx vůní xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx džemu, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zráním, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxx x vůní zralého xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxxx si xxxxxxxxxxx xxxxxx vyváženost mezi xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx X) x xxxxx xxxxx xxxx X).
Xxxxxxxxx terén x xxxxxxxxxxxx svahy xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx velmi xxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxx x půdy xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx vinné xxxx vhodné pro xxxxxx xxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX.
Xxxxxxx x xxxxxxxx-xxxxxxxxx struktura půd xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx x pomáhají xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx „Xxxxx d'Itria“.
Teplé x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx malým xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx v létě x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx až xx září x xxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vín „Xxxxx x'Xxxxx“.
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx vinařských charakteristik xxxxxxx. Xx xxx Xxxxxxx Řecka xx xxxxxxxxx vína xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Zejména x xxxxxxxxx oblasti Apulie, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx Xxxxxx, která xxxxxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxx x'Xxxxx, xxxxxxxxxx samostatná xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxx x'Xxxxxxxx. Xxx archeologickém xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx přístavech xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, xxx xx xxx plnilo xx xxxxx a odesílalo xx xxxx xxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx „mir“, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx v Xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx „xxxxx“ a xxxxxxxxxx xxxxx, skutečné x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx „xxxxx“ byl xxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx, xxxxx xx naopak xxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxx „xxx“ xxxx používalo xxx xxxxxxxxxxxx starověké Xxxxxx – Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xx xxxx Xxxxxx v 11. století př. x. x. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx v Xxxxxx, xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxx xxxxxx lety a xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxx důkazem xxxxxx propojení x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx činiteli x xxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxx „Xxxxx x'Xxxxx“. Xxxxxxx, xxx lidský zásah x této konkrétní xxxxxxx po staletí xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx technik, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x v xxxxxxxxxxx díky vědeckému x technologickému xxxxxxx xxxxxxxxx x zdokonaleny, x cílem vyrábět xxxxxxxxxx xxxx „Valle x'Xxxxx“.
9.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx specifikaci xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/13251
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 607/2009 xx xxx 14. xxxxxxxx 2009, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 479/2008, xxxxx xxx x xxxxxxxx označení xxxxxx x xxxxxxxxx označení, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx úpravu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx produktů (Xx. věst. L 193, 24.7.2009, x. 60).