XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX
xx xxx 7. xxxxxx 2019
x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx článku 105 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxx d’Itria (XXXX))
(2019/X 171/05)
XXXXXXXX KOMISE,
s xxxxxxx xx Smlouvu x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxx xxxxxx v xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxx d’Itria“. |
|
(2) |
Komise xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x závěru, xx xxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx 93 xx 96, xx. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx. |
|
(3) |
Xxx mohla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx s článkem 98 nařízení (EU) x. 1308/2013, xxxx xx xxx žádost x změnu xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxx x’Xxxxx“ xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie, |
ROZHODLA XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxx x xxxxx specifikace názvu „Xxxxx d’Itria“ (XXXX) x souladu x xxxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podat xxxxx xxxxx specifikace xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxxx, x xx xx xxxx xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx xxx 7. května 2019.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
člen Xxxxxx
(1) Úř. věst. L 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
„XXXXX d'ITRIA“
PGI-IT-A0604-AM04
Datum xxxxxx xxxxxxx: 24.6.2016
XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX PRODUKTU
1. Použitelné xxxxxxxx
Xxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 – Xxxxx, která xxxx xxxxxxx xxxxxxx
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x důvody xx xxxxx
2.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx a xxxx: xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx
Xxxxx: Xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxxx Xxxxx x'Xxxxx IGT, xxxxx byly xxxxx xxxxxxx x čl. 2 odst. 1 („Xxxxxx, xxxxxx perlivých xxx, xxxxxxxx vín, xxx z xxxxxxxxxx xxxxxx x Passito; Xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxx, vín z xxxxxxxxxx xxxxxx, Xxxxxxx x Novello; Rosato, xxxxxx xxxxxxxxx xxx x Xxxxxxx“), xxxx xxxx uvedeny x xxxxxx 1 specifikace xxxxxxxx (Xxxxxxxx a xxxx).
Xxxxxx xxxx byl xxxxxx doplněn zařazením xxxxxxxxx x růžových xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx odkazu na xxxx x xxxxxxx xxxxxxx odrůdy.
Tento xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
|
„x) |
Xxxxxx, xxxxxx perlivých vín, xxxxxxxx xxx, xxx x xxxxxxxxxx hroznů x Xxxxxxx; |
|
x) |
Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx vín, xxxxxxxx xxx, xxx z xxxxxxxxxx xxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx; |
|
x) |
Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx vín, xxxxxxxx xxx x Xxxxxxx; |
|
x) |
xxxx x xxxxxxx moštové xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxx stanovenými x xxxxxx 2 xxxx.“ |
Xxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx vyráběná xxxx byla xxxxxxxx xxxxxxx x článku 1 – Xxxxxxxx x xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx x růžových xxxxxxxx xxx xx odůvodněno xxxxxxxx vhodností oblasti xxxxxxxx x výrobě xxxxxx xxxx xxx, xxxxxx zájmem trhů x xxxx xxxx xxxxxxxx především z xxxxxxxxx moštových xxxxx x pokračujícím xxxxxxxxxx xxxxxxx na trhu x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx pokud xxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx vína xxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxx „xxxxxxx xxxx“.
Xxxx změna se xxxx článku 1 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx „Xxxxx vín“ xxxxxxxxxx dokumentu.
2.2. Označení x xxxx
Xxxxx: Byl vypuštěn xxxxxx odkaz xx „xxxxx“.
Xxxxxx: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx EU xxxxx být XXXX xxxxxxxxx pro xxxx „xxxxx“, xxx xxxxx xxx xxxx „xxxxxxxx xxxxxxxx hroznový xxxx“, xxx xx xxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxx produktu xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx článku 1 xxxxxxxxxxx produktu x xxxx vliv na xxxxxxxx dokument.
2.3. Kombinace xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx: Zařazení xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Minutolo x Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v čl. 2 odst. 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx „Xxxxx d'Itria“ XXX. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx, které zahrnují xxxxxx produkce „Valle x'Xxxxx“ IGT, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxx xx změně: Xxxxxxxxxx xxxxx byla xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx mnoha xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xx x xxxxxx, xxxxx xxxxxxx převážně xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx rostliny xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vinicích x xxxxxxx Xxxxx x'Xxxxx, xxxxxxx menšinové xxxxxxx odrůdy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx apulijských xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x otevřeným xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxx nedávné xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx způsob, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x výjimečnými x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
|
— |
Xxxxxx Xxxxxxxxx xx díky své xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx vhodná xxx xxxxxx suchých x xxxxxxxx xxx x xxx mísení, xxx xx zvýšila/odlišila xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx z xxxxxxx Valle x'Xxxxx. |
|
— |
Xxxxxx Xxxxxxx xx vysoký xxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxx, takže xx xxxxxx xxx xxxxxx vína. |
|
— |
Odrůda Xxxxxxxxxxxx xx vynikající fyzikální xxxxxxxxxx, a proto xx xxxxx xxxx x xxxxxx červených x růžových xxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx druhů, xxx xxxx vzniknout lehkým xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. |
|
— |
Xxxxxxxx a vůně xxxxxx Xxxxxxxx činí x xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx vín. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx moštové xxxxxx Xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxx a vylepšena x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx trhu xxxxxxxx xxxxxx xxx. Xxxxxxxx xxxxx na posílení xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x následné xxxxxxx certifikace, jakož x xxxxxxx způsobilosti xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx (XXXXX) „Xxxxxx Xxxxxxx“ x Xxxxxxxxxxx. |
Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx „Popis xxx“ xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
2.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxxxx dokument: byly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x popisem xxxxx druhu xxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx informace x xxxxxxxxx oblasti vztahující xx x souvislosti, xxxxxx, pověst či xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx dány xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Byla xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxxx jakosti, xxxxxxx x vlastnostem xxxxxxxx.
Xxxxxx: xxxxxxx specifikace xx xxxxxxx x xxxxxxxx právními požadavky.
Tato xxxxx se xxxx xxxxxx 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx „Xxxxxxxxxx xx zeměpisnou xxxxxxx“ jednotného xxxxxxxxx.
2.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx: formální změna xxxxxxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxxx aktualizace: xxxxx „článek 13 xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx č. 61/2010“ xx nahrazují xxxxx „xxxxxx 64 xxxxxx č. 238/2016“. Xxxxxxx 2 xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx rovněž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx aktualizována.
Tato xxxxx se xxxx xxxxxx 9 specifikace xxxxxxxx x xxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxx: odstavec 4 „Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, v rámci xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx o 0,5 % xxxxx“, xx nahrazuje tímto: „Xxxxxx použité x xxxxxx perlivých a xxxxxxxx xxxxx vín xxxx xxxxxxxx minimální xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx 9,5 % xxxxxxxxxx.“
Xxxxxx xx xxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx x perlivých x xxxxxxxx druhů xxx xxx stanoven xx 9,5 % xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx snížení x 0,5 % v xxxxx xxxxxxx; cílem xx poskytnout xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 4 xxxxxxxxxxx produktu x nemá vliv xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2.7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxx xxxxxx xxxx
X xxxxxxxx 5 xx xxxxxxx xxxxxxxx pododstavec: „Xxxx je xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx operace xxxx xxxxxxxxx xxxxxx produkce xx 31. xxxxxxxx 2012.“
Xxxxxx: xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx x důvodu xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx 6 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 607/2009 (1), xxxxx xxx není xxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 specifikace xxxxxxxx x xxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2.8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx
|
1. |
X xxxx „Valle d'Itria“ Xxxxx Xxxxxxxxx xxxx xxxxx „xxxxxx“ x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxx“. |
Xxxxxx xx xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxxx.
|
2. |
X xxx „Valle d'Itria“ Xxxxx x Bianco x xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyjádřený x procentech objemových xxxxxx x „11,0 %“ xx „12,0 %“. |
Xxxxxx xx změně: xx účelem xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x platných xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx 16) „Xxxx z xxxxxxxxxx hroznů“, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013.
|
3. |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Rosso Xxxxxxxx x Xxxxxx Spumante. |
Důvody xx xxxxx: jelikož xxxx do xxxxx xxxxxxxx vín, xxxxx xxx xxx xx Xxxxx d'Itria IGT xxxxxxx, zařazena červená x růžová xxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx deskriptory.
|
4. |
U xxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxxx x Rosato Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx xxxxxx x „9,5 %“ xx „10,5 %“. |
Důvody xx xxxxx: xxxxxxx je x souladu s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxx x oblasti produkce Xxxxx x'Xxxxx XXX; xxxxxx xx tedy xxxxxxxx úroveň jakosti xxxxxxxxxx x těchto xxx.
|
5. |
X xxx „Valle x'Xxxxx“ Rosso Novello xxxx xx vlastností xxx spotřebě xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx „5,0 x/x“. |
Xxxxxx xx xxxxx: xxxxx xx x formální xxxxx; výše uvedená xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx specifikace xxxxxxxx, x byla xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx změna se xxxx xxxxxx 6 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx „Xxxxx xxx“ xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXXXXXXX XXXXXXXX
1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx
Xxxxx d'Itria
2. Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
|
1. |
Xxxx |
|
4. |
Xxxxxx xxxx |
|
8. |
Xxxxxxx víno |
|
16. |
Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx |
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxx x CHZO „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx (1), xxxxxx xxx x xxxxxxx moštové xxxxxx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity, xxxxxxxx x nazelenalými odlesky xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: příjemná, xxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxx bílého xxxxx, případně x xxxxxxxxxx xxxx květinovým xxxxx, x závislosti xx xxxxxxxxx moštových xxxxxxxx
Xxxx: svěží, xxxxx xx polosuchá
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10,5 %
Xxxxxxxxx bezcukerný extrakt: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx nejsou xxxxxxx uvedeny, použijí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitrostátními xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx d'Itria“ Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx (16), xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxx typickými xxxx, různé xxxxxxxxx x závislosti xx xxxxxxxxx moštových xxxxxxxx
Xxxx: xxxxx až xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, harmonická
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 22,0 x/x
|
Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
12 |
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, použijí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitrostátními xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx (8), xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx: jemná x vytrácející xx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxx odlesky xxxxx xxxxxxxxx x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxx x xxxxxx, často s xxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx odrůdách
Chuť: xxxxx xx polosladká, harmonická
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 9,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových) |
|
|
Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Minimální celková xxxxxxxx |
4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Pokud xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x CHZO „Valle x'Xxxxx“ Xxxxxx „Xxxxxxx“ (1), včetně vín x určením xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xx zlatavá
Vůně: xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx; jemná xxxx zralého ovoce, xxxxx s tóny xxxx x xxxxxxx, xxxxx intenzity x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůdách
Chuť: xxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 22,0 x/x
|
Xxxxxx analytické vlastnosti |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
11 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v miliekvivalentech xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxxxx víno x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx Spumante (4), xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, případně se xxxxxxxxx odlesky
Vůně: xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx, někdy x xxxx bílých květů xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx odrůdách x x typickými xxxx xxxxxxxxxx kvašení
Chuť: xxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 9,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Pokud nejsou xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx (1), xxxxxx xxx s určením xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xx granátová
Vůně: xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, během xxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 20,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxxxx xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxx (4)
Pěna: xxxxx x dlouhotrvající
Barva: xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx zralého xxxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxx xxxx druhotného xxxxxxx
Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
5,0 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx vnitrostátními právními xxxxxxxx x právními xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Valle x'Xxxxx“ Xxxxx x přezrálých xxxxxx (16), včetně xxx s určením xxxxxxx odrůdy
Barva: xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x nádechem xx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx červeného xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
Xxxx: xxxxxx xx suchá, xxxxxxxxxxxxxxxx, harmonická
Minimální celkový xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %
Xxxxxxxxx bezcukerný extrakt: 24,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
12 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4 x/x, vyjádřená v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx mezní hodnoty xxxxxxxxx vnitrostátními xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxxxxx víno x CHZO „Xxxxx x'Xxxxx“ Rosso Xxxxxxxxx (8), xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxx: jemná x xxxxxxxxxxx xx
Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxx, někdy xxxxxxxxx xxxxx, a jiné xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx: suchá xx xxxxxxxxxx, harmonická
Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x procentech xxxxxxxxxx: 10,5 %
Minimální bezcukerný xxxxxxx: 15,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech na xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Pokud xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se mezní xxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxx, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx odrůdy
Barva: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx, xxxxx jsou výsledkem xxxxxxxxxx macerace; charakteristická xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxx, výrazná
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 16,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxx nejsou xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxx, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx odrůdy
Barva: xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: charakteristická, jemná, xxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx x s typickými xxxx v závislosti xx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 15,0 %
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 24,0 g/l
|
Obecné xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
11 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Pokud xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x CHZO „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx, včetně xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: xxxxxx xxxxx intenzity
Vůně: charakteristická, xxxxxx, xxxxx s xxxxx červeného xxxxx
Xxxx: xxxxx xx polosuchá, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 16,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxxxx vína x XXXX „Xxxxx d'Itria“ Xxxxxx Spumante (4)
Xxxx: xxxxx x dlouhotrvající;
lehce xxxxxxxxxx;
xxxxxx různé xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, s charakteristickými xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx objemových: 11,0 %
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
5,0 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx xx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx EU.
Perlivé víno x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Rosato Xxxxxxxxx (8), včetně xxx x xxxxxxx moštové xxxxxx
Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxx xx
Xxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx červeného xxxxx
Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10,5 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr) |
|
Pokud nejsou xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.
Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx Novello, včetně xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx: xxxxxx xxxxx intenzity
Vůně: charakteristická, xxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx ovoce, x xxxx, které xxxx xxxxxxxxx karbonické xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx moštových odrůd
Chuť: xxxxx xx polosuchá, xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy x xxxxxxxx předpisy XX.
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx
x.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx.
x.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx „Valle x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx, Xxxxx x Xxxxxx, xxxxxx vín x xxxxxxx xxxxxxx odrůdy
22 000 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Bianco, Xxxxx x Xxxxxx, xxxxxx xxx x určením xxxxxxx xxxxxx
176 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Bianco, Xxxxx x Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxx moštové xxxxxx
22&xxxx;000 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxx „Valle x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx, Rosso x Rosato z xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
110 hektolitrů xx xxxxxx
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx zeměpisná xxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx typické xxxxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxx d'Itria“, xxxxxxxx xxxx správní xxxxx xxxx Alberobello x Xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx Bari; Xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Fasano x Ostuni v xxxxxxxxx Xxxxxxxx; Xxxxxxxxx x Martina Xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxx.
7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx) xxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxx X. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxx X. |
|
Xxxxx B. |
|
Greco Xxxxxx B. – Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx N. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx N. |
|
Malvasia Xxxx di Brindisi X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxx xx Lecce X. – Malvasia |
|
Merlot X. |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx X. |
|
Xxxxx Xxxxx X. – Negroamaro |
|
Pampanuto X. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxxxxx N. |
|
Petit Xxxxxx N |
|
Pinot Bianco X. – Xxxxx |
|
Xxxxx Xxxxxx – Xxxxx |
|
Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx xxx Xxxxxxxxx Xxxxx N. – Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Italico B. – Riesling |
|
Sangiovese N. – Sangioveto |
|
Sauvignon B. – Xxxxxxxxx Blanc |
|
Semillon X. |
|
Xxxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Silvaner |
|
Syrah X. – Xxxxxx |
|
Xxx di Xxxxx X. – Xxxx xx Xxxxx |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx B. – Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Manzoni 6.0.13 X. |
|
Xxxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxx x'Xxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx Xxxxxx Xxxxx X. – Malvasia |
|
Malvasia Xxxx xx Basilicata X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxx' x Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxxxx xx Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx N. – Piede xx Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx Aromatico Rs. – Gewürztraminer |
|
Trebbiano Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxx X. |
|
Xxxxx Xxxx X. – Greco |
|
Grillo B. |
|
Lacrima X. |
|
Xxxxxxxx Bianca B. – Malvasia |
|
Mostosa X. |
|
Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx B. |
|
Somarello Xxxxx N. |
|
Riesling Xxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx X. |
|
Xxxxxxxx Xxxxxx di Xxxxxx X. – Xxxxxxxx |
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx
X)&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX – xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx oblast xxxxxxxx xx specifikaci xxxxxxxx xx xxxxx jako „Xxxxx x'Xxxxx“ x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx „Murgia dei Xxxxxx“. Xx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx provincie Xxxx. Z xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, a xxxxx xx x nerozpustné xxxxxx tvořené xxxxx x xxxxxxxxx železa x xxxxxxx. Xxxx xxxx bohaté xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx, x xxx xxxxx xxxxxxxx, který xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd xxxxxxxxxxx k výrobě xxxxxx xxx vysoké xxxxxxx. Jílovité x xxxxxxxxx-xxxxxxxx půdy xxxx xxxxxxx koncentraci xxxxxx x xxxxxx, xxxxx xxxxx přibližně 60 % xxxxx xxxxxx. Xxxxxx osázené xxxxxx xxxxx xx nacházejí x nadmořské xxxxx 280 až 418 xxxxx xxx xxxxx, x výškový xxxxxx xxxx xxxx 138 x. Xxxxx jsou xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx x suché x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxx xx daném xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 400 do 800 mm, z xxxxx xxxxxxxxx 70 % xxxxxx na xxxxxx a x xxxx. Pokud jde x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, které xxxxxxx xx xxxxx xx xxxx, xx xxxxxx xxxxxx velmi xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx 300 xx. Xxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx výjimkou. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx teploty, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 30 °X xxxx xxxxxxx pod 0 °X. Xxxxx xxxx xxxxxxxxx teploty zřídkakdy xxxxxxx xxx hranici 18 °X.
Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x souvislosti, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti xxxx, patří xxxxxxx xxxxxx x prostředí, xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxx x přírodě (xxxxxxx x xxxx) i x xxxxx (tradice, xxxxxxxx, dovednosti). Xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vína, xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, kde se xxxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx pozůstatky xxxx x porostem xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx středomořskou xxxxxxxx, která xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx území xxxxxxx, xxx xx xxx xxxxxxx xxxx. Xxxx území xxxxxx x xxxxxxx staletí xx počátků xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx do xxxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx změnami. X xxxxxxxx době se xxxx venkovská xxxxxxx xxxxxxxxx typickými, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, jež xx x průběhu xxxx postupně rozrůstala x na xxx xxxx vysázeny xxxxxx xxxxxxxxxxx vína, xx xxxxx se xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxx je xxxxxxxx součástí oblasti Xxxxx x'Xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s proslulými xxxxx xx xxxxx „xxxxxx“. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx technických xxxxxxx xxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx daných vín xxxx odrůdy, xxxxx xx xx vymezené xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. |
|
— |
Xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx řezu. Xxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx cílem je xxxxxxxx, xxx byla xxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxxxx vhodná, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx převážně xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxx metoda „xxxxxxx“, metoda xxxxxxxxxxx xxxxxx x vertikální xxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx 20 % z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx 50 % x třetí 30 %. |
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxx: xxxxxx xxx xxx xxxxxx „xxxxxxx“ (xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dvou xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx očky xxx xxxxxx xx xxxx nebo tří xxxxx) x smíšený xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx vedení x xxxxxxxxxx xxxxxx konstrukce (xxxxx x xxxx xxxxxxxxx x 8–10 xxxx). – Víno xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, které xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x výrobě xxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx xxx, xxxxx xx xxxx získávat xxxxxxxxxx xxxxxxxxx kvašením. X xxxxxxxx xxxx bylo xxxxxxxxx vína xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výzkumného xxxxxx XXXXX (Xxxxxx xx Ricerche Xxxxxxxxxxxxxxx x Formazione in Xxxxxxxxxxx, Centrum xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx přípravu), xxxxx se nachází x srdci xxxx xxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxxx xxxx toto xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx selekce x xxxxxxxxx a posiluje xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy. Xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zaměřená xx xxxxx zemědělce x xxxxxxxxx vína, x to xxxxx xxxx historické přítomnosti xxxxxxxxxx školy „Basile Xxxxxxx“ x Locorotondu, xxxxx xx xxxx xxxxx x mála x Xxxxxx specializuje xx xxxxxxxxx xxxx x enologii x xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx většina xxxxxxx x xxxxxx mnoho xxxxxxxxx xxxx.
X)&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx o xxxxxxx nebo vlastnostech xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx zvláštním xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx x xxxx xxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX mají xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vlastnosti a xxxxxx chuť x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx aroma xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd.
Tyto xxxxxxxxxxxxxx x analytické vlastnosti xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxx příznivých xxxxxxx x klimatických xxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx aromatických xxxxx, xxxxx obohacují xxxxxxxxxxx xxxxxxx vín, koncentraci xxxxx x xxxxxxxx, x xxx x xxxxxxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx a siltovito-jílovité xxxx mají xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, které v xxxxx xxxxxxxxx tvoří xxxxxxxxx 60 % xxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx zmíněná xxxxxxxxx xxxxxxxx náležitému xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, což xxxxxxx xxxxx napadení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cizopasnými xxxxxxx xx rostlinný xxxxxxxx x samotné xxxxxx.
Xxxxxxxxx výška xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x rozmezí 280 xx 418 xxxxx xxx mořem, xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx svahy a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx x xxxx, x mírnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx, poskytují ideální xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx a dobrou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxx (xxxx 1) xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx červeného ovoce x případě xxxxxxxxx xxx nebo x xxxx xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxx x případě xxxxxx xxxx, xxxx xx xxxx dobře xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx.
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx červeného xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx tóny xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd.
Vína Xxxxxxx se vyznačují xxxxxxxx červenou xxxxxx xxxx xxxxxxx barvou xxxxx xxxxxxxxx, ovocnou xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxx xxxx výsledkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. V chuti xxxx xxxxx až xxxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx a základními xxxxxx x důvodu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx.
Xxxx Xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx xx suchá, xxx xxxx harmonická. Xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ovoce, x případě červených xxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxx xxxx x xxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxx vín, x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx jsou xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx, že xxxxxx v řádcích xxxxxxx xxxxxxxxxxx slunci x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxx, že xx hrozny xxxxxx xxxx xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx prostorách.
Šumivá xxxx (druh 4) xx xxxxx různých xxxxxx jsou v xxxxx xxxxxxx žluté xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx zlatavými xxxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxx, xxxxxxx xxxx, někdy xxxxxxxxx xxxxx, nebo x tóny bílých xxxxx či xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kvašení; x xxxxx xxxx harmonická, xxxxx xx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx se zejména x xxxxxx pěstovaných x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx chladnější a xxxx vystavené xxxxxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x větší xxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxx (xxxx 8) mají xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx je xxxxx x xxxxxx, xxxxx jde x xxxx xxxxxx ovoce, xxxxx x květinovým xxxx citrusovým xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxx xxxx suchá xx polosladká x xxxxxxxxxx, ovocná, x xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx ovoce. Xxxx xxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx výsledkem xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Tento xxxx xxxxxxx ze staré xxxxxxx stáčení xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx zbytkový xxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx lahvována bez xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx druhotné xxxxxxx x xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx o xxxx xxxxxxxx, x xx se xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx 16) xx xxxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, kde xx xxx dlouhou xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hrozny xxxxxxx xx rostlině, xxx xxxx xxxxxxx suchému xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, teplejší a xxxxxxxx xxxx. Xxxxx x klimatické podmínky xxxxxxxxx, xx tato xxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, někdy džemu, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx víno xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxx x vůní xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxxx xx zachovávají xxxxxx vyváženost xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx souvislosti xxxx xxxxx podle xxxx A) x xxxxx xxxxx xxxx X).
Xxxxxxxxx terén x xxxxxxxxxxxx svahy xxxxxxxxxx x xxxxxxxx prostředí, xxxxx je xxxxx xxxxxxx x slunečné, xxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx zvláště xxxxxx xxx pěstování vinné xxxx vhodné pro xxxxxx xxx „Valle x'Xxxxx“ IGT.
Textura x xxxxxxxx-xxxxxxxxx struktura xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx x pomáhají utvářet xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vín „Xxxxx x'Xxxxx“.
Xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, které se xxxxxxxxx malým xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx x vysycháním x xxxxxxxx a srpnu, x dlouhou xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxx a xxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx, což xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostem xxx „Xxxxx x'Xxxxx“.
Xxxxxxxxxx činnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx vinařských charakteristik xxxxxxx. Xx xxx Xxxxxxx Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx dobré obchodní xxxxxxx. Zejména x xxxxxxxxx oblasti Apulie, xxxxx řecké x xxxxxxx xxxxxx osady Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx území Valle x'Xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx níž bylo xxxxx xxxxxxxxx používání xxxxxxx odrůdy Xxxxxx x'Xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx přístavech xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, jež se xxx plnilo xx xxxxx a odesílalo xx míst xxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx „xxx“, xxxxx xx používá xxxxxxxx x Xxxxxx, xx známkou předchozí xxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx přeloženo jako „xxxxx“ a popisovalo xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx „xxxxx“ xxx xxxxxxxx pro xxxx xxxx xxx, xxxxx xx xxxxxx jako xxxxxx xxxxxxx. Slovo „xxx“ xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx starověké Xxxxxx – Xxxxxxxxx x Messapiové, xxxxx xx usadili xx xxxx Xxxxxx x 11. xxxxxxx xx. x. l. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx x Xxxxxx, xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxx xxxxxx lety x xx doložena xxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx činiteli a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vín „Xxxxx d'Itria“. Xxxxxxx, xxx xxxxxx zásah x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx k předávání xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx technik, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxxxxxx díky vědeckému x technologickému xxxxxxx xxxxxxxxx x zdokonaleny, x cílem xxxxxxx xxxxxxxxxx vína „Xxxxx x'Xxxxx“.
9.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/13251
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 607/2009 ze xxx 14. července 2009, xxxxxx se stanoví xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 479/2008, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx výrazy, xxxxxxxxxx x obchodní xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xx. věst. L 193, 24.7.2009, x. 60).