Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2019/388

xx dne 11. xxxxxx 2019,

xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potraviny 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx z kmene Xxxxxxxxxxx xxxx K-12 xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2283 x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) 2017/2470

(Text s xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/2283 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1169/2011 a o zrušení xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 258/97 x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1852/2001 (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx (EU) 2015/2283 xxxxxxx, xx na xxx x Xxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx Xxxx.

(2)

Xxxxx xxxxxx 8 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2470 (2), xxxxxx se zřizuje xxxxxx Unie xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3)

Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 Komise xxxxxxxxx xxxxx prováděcího xxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx trh v Unii x xxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx.

(4)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2016/376 (3) xx v souladu s nařízením Xxxxxxxxxx parlamentu a Rady (XX) x. 258/97 (4) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy xx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Komise (XX) 2017/2201 (5) se v souladu x xxxxxxxxx (XX) x. 258/97 xxxxxxxx xxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx z kmene Escherichia xxxx XX21 xx xxx jako nové xxxxxx potravin.

(6)

Dne 23. června 2016 xxxxxxxxxx Xxxxxx X/X (xxxx xxx „xxxxxxx“) Komisi xxxxxxxxxxx podle článku 5 xxxxxxxx (XX) x. 258/97 x xxxx záměru xxxxx xx xxx 2′-fukosyllaktosu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12.

(7)

Xxxxxxx x xxxxxxxx Komisi xxxx xxxxxxxxx zprávu xxxxxxx xxx 10. xxxxxx 2016 xxxxxxxxxx xxxxxxx v Irsku xxxxx xx. 3 xxxx. 4 xxxxxxxx (XX) x. 258/97, xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx důkazů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dospěl k závěru, xx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx X-12 xx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx prováděcím xxxxxxxxxxx Komise (XX) 2016/376.

(8)

Xxx 16. xxxxx 2018 žadatel xxxxxxx Xxxxxx o změnu xxxxxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx coli X-12 ve xxxxxx xx. 10 odst. 1 xxxxxxxx (XX) 2015/2283. Požadované xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy x 90 % xx 83 % x xxxxxxx množství xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx množství X-xxxxxxx x xxxxxxxxx 3,0 % xx xxxxxxxxx 10,0 % a zvýšení xxxxxxxx difukosyl-D-laktosy z maximálně 2,0 % xx xxxxxxxxx 5,0 %.

(9)

Xxx xx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx potraviny xx xxxxxxxx výše uvedených xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx tak xxxxxx xxxx u v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 xxxx z kmene Escherichia xxxx XX21, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (X-xxxxxxxx, X-xxxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxxx x 2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxxx) x xxxx xxxxxxxxx xxxx 90,0 % x xxxx.

(10)

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nové xxxxxxxxx xxxx způsobeny xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nahrazuje xxxxxxxxx sušením, xxxxx xx v současné době xxxxxxx xxx výrobě 2′-xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx XX21. Tato xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx většího xxxxxxxx X-xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx a související xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx D-laktosy x xxxxxxxxx-X-xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx dopadu výrobního xxxxxxx 2′-fukosyllaktosy x xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(11)

Nahrnované xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx bezpečnosti, xxx bylo xxxxxxxx xxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx K-12. Je xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nové xxxxxxxxx „2′-xxxxxxxxxxxxxx“ na navrhovaná xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx, X-xxxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s menšinovými xxxxxxxxx (X-xxxxxxxx, X-xxxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxxx a 2′-fukosyl-D-laktulosou).

(12)

Informace xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx specifikací xxxx xxxxxxxxx „2′-xxxxxxxxxxxxxx“ xxxx v souladu s článkem 12 xxxxxxxx (XX) 2015/2283.

(13)

Příloha xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) 2017/2470 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx xx seznamu Xxxx xxx xxxxxxxx xxxx potraviny xxxxxxxxxx x xxxxxx 6 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 a zahrnutém v prováděcím xxxxxxxx (XX) 2017/2470 xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy xxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx X-12 xx mění xxxxx xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 11. března 2019.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)  Úř. věst. L 327, 11.12.2015, x.&xxxx;1.

(2)  Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2470 xx xxx 20.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2017, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx Xxxx xxx nové xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx s nařízením Xxxxxxxxxx parlamentu x&xxxx;Xxxx (XX) 2015/2283 x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;351, 30.12.2017, x.&xxxx;72).

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2016/376 xx xxx 11.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2016, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 2′-X-xxxxxxxxxxxxxx xx trh xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 258/97 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;70, 16.3.2016, x.&xxxx;27).

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (ES) x.&xxxx;258/97 xx xxx 27. xxxxx 1997 o nových xxxxxxxxxxx a nových xxxxxxxx xxxxxxxx (Úř. věst. L 43, 14.2.1997, x.&xxxx;1).

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2201 ze xxx 27.&xxxx;xxxxxxxxx&xxxx;2017, kterým xx xxxxxxxx uvedení 2′-xxxxxxxxxxxxxx vyráběné x&xxxx;xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx BL21 xx trh xxxx xxxx xxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (ES) x.&xxxx;258/97 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;313, 29.11.2017, x.&xxxx;5).


XXXXXXX

Xxxxxxx prováděcího nařízení (XX) 2017/2470 xx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx „2′-xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx)“ v Tabulce 2 (Xxxxxxxxxxx) se xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxxx:

Xxxxxxxx xxxxx: α-X-xxxxxxxxxxxxx-(1→2)-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxx-(1→4)-X-xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx: C18H32O15

č. XXX: 41263-94-9

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx: 488,44 x/xxx

Xxxxx:

Xxxxxxxxx modifikovaný xxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12

Xxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx xxxx BL21

Popis:

2′-fukosyllaktosa xx xxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx ≥ 83 %

X-xxxxxxx: ≤ 10,0 %

X-xxxxxx: ≤ 2,0 %

Xxxxxxxxx-X-xxxxxxx: ≤ 5,0 %

2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxx: ≤ 1,5 %

Xxxxxx xxxxxxxxx (2′-fukosyllaktosa, X-xxxxxxx, X-xxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxx, 2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxx): ≥ 90 %

xX (20 °C, 5 % xxxxxx) 3,0–7,5

Xxxx: ≤ 9,0 %

Xxxxxxxxx xxxxx: ≤ 2,0 %

Xxxxxxxx xxxxxx: ≤ 1,0 %

Zbytkové xxxxxxxxx: ≤ 0,01 %

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx: ≤ 3 000 XXX/x

Xxxxxxxx: ≤ 100 XXX/x

Xxxxxx: ≤ 100 XXX/x

Xxxxxxxxxx ≤ 10 EJ/mg

Popis:

2′-fukosyllaktosa xx bílý až xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx koncentrát (45 % ± 5 % w/v) xxxxxxx xxxxxxx je bezbarvý xx světle xxxxx xxxx xxxxx roztok. 2′-xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx procesem.

Čistota:

2′-fukosyllaktosa ≥ 90 %

Xxxxxxx: ≤ 5,0 %

Fukosa: ≤ 3,0 %

3′-xxxxxxxxxxxxxx: ≤ 5,0 %

Xxxxxxxxxxxxxxxx: ≤ 3,0 %

Xxxxxxxxxxxxxxxx: ≤ 5,0 %

Glukosa: ≤ 3,0 %

Xxxxxxxxx: ≤ 3,0 %

Voda: ≤ 9,0 % (xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx: ≤ 0,5 % (xxxxxx a xxxxxxxx)

Xxxxxxxx bílkoviny: ≤ 0,01 % (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxx xxxx:

Xxxxx: Xxxxx: ≤ 0,02 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxx: ≤ 0,2 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxx: ≤ 0,1 xx/xx (xxxxxx a xxxxxxxx)

Xxxx: ≤ 0,5 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria:

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx: ≤ 104 XXX/x (prášek), ≤ 5&xxxx;000 XXX/x (xxxxxxxx)

Xxxxxxxx x xxxxxx: ≤ 100 XXX/x (xxxxxx); ≤ 50 XXX/x (xxxxxxxx);

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx bakterie: xxxxxxxxxxxx x 11 x (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxxxx v 100 x (xxxxxx), xxxxxxxxxxxx x 200 ml (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxx: nepřítomnost x 100 x (xxxxxx), xxxxxxxxxxxx x 200 xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx: ≤ 100 XX/x (xxxxxx), ≤ 100 XX/xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxx X1: ≤ 0,025 μx/xx (xxxxxx x kapalina)“