NAŘÍZENÍ KOMISE (XX) x. 121/2008
xx xxx 11. xxxxx 2008,
kterým xx xxxxxxx metoda xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu v xxxxxxxxxxx používaných k xxxxxx xxxxxx (xxx XX 2309)
XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx a statistické xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx celním sazebníku (1), x xxxxxxx xx xx. 9 odst. 1 písm. x) xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem k xxxxx důvodům:
(1) |
Pro zajištění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx (KN 2309) xxx xxxxxx xxxxxx xx Společenství xx při xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jejich vědecký x technologický xxxxx. |
(2) |
X xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 72/199/EHS xx xxx 27. xxxxx 1972, xxxxxx xx xxxxxxx analytické xxxxxx Společenství xxx xxxxxx kontrolu xxxxx (2), xx xx stanovení xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx používaných x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx metoda (nazývaná xxx xxxxxxxxxxxx Ewersova xxxxxx) xxxxxxx v xxxx 1 xxxxxxx X uvedené xxxxxxxx. |
(3) |
Xx xxxxxxx xxxxxx provedených xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx nutno xxxxxxxx, xx xxxxx-xx ke xxxxxxxxx obsahu škrobu xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx směrnici 72/199/XXX, použije se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, jak xx xx enzymatická xxxxxx xxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxx xxx xxxxx xxxxx, sekce celní x xxxxxxxxxxx nomenklatury, |
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxxx xx xxxxxx 1 směrnice 72/199/XXX se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxx XX 2309 xxxxxxx xxxxxxxxxxxx analytickou metodou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení x xxxxxxxxx, xxxx-xx ve xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx krmné suroviny:
x) |
xxxxxxx x cukrové řepy, xxxx cukrová xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, cukrovková xxxxxxxxxx xxxxx, cukrovková xxxxxx, xxxx cukrová; |
x) |
citrusová xxxxx; |
x) |
xxxxx xxxxxx; lněné xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx; |
x) |
xxxxxxx semeno; řepkové xxxxxxxx; extrahované xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx; |
x) |
xxxxxxxxxxxx xxxxxx; extrahované xxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, extrahované; |
f) |
xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx extrahovaný xxxx; |
x) |
xxxxxxxxxx pulpa; |
x) |
sušené kvasnice; |
x) |
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (xxxx. xxxxx x xxxxxx x topinambur); |
x) |
xxxxxxx. |
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Bruselu xxx 11. xxxxx 2008.
Xx Komisi
Xxxxxx XXXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, s. 1. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1352/2007 (Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1).
(2) Úř. xxxx. X 123, 29.5.1972, s. 6. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1999/79/XX (Xx. xxxx. X 123, 29.5.1972, x. 6).
PŘÍLOHA
ENZYMATICKÁ XXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXX ŠKROBU X XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXX XXXXXX XXXXXX VYSOKOTLAKÉ XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX (HPLC)
1. Oblast xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxx xxxxxxxx enzymatické xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxx. Xxxxx škrobu xx odvozen x xxxxxxxxxxxxxxx stanovení xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx. Xx xx xx xx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx, který xx xxxxxxxx ve xxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx o vysoké xxxxxxxxxxx hmotnosti nerozpustných xx 40 % ethanolu. Xxxxx škrobu xx xxxxxxxx v % (x/x).
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx jsou homogenizovány xxxxxxxxxx. K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrů a xxxxxxxx štěpení škrobu xx xxxxxx vypere 40&xxxx;% xxxxxxxxx.
Xx suspenze xx xxxxx tepelně xxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx. Xxxxx enzym xxx xxxxxxx 100&xxxx;°X štěpí xxxxx xx menší xxxxxxx bez ohledu xx to, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx. Velké kusy xxxxxx xx štěpí xxxxx xxxxxx. Xxxxx xx nutné, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxx aby xxxx xx formě xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx malé xxxxx xxxxxxx.
Xxxx se přidá xxxxx enzym amyloglukosidáza, xxxxx xxx teplotě 60&xxxx;°X xxxxxxxxxxx rozštěpené xxxxxxx glukózy xx xxxxxxx.
Xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xx xxxxxxxx odstraněny xxxxxxxx xxxxxxxxx, tuky x xxxxxxx, je získán xxxx roztok, který xxx xxxxxx x XXXX.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx XXXX.
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx čistoty x.x. x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;40&xxxx;% xxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x Xxxxxxxxxxx niger (xxxxxxxx xxxxxx &xx; 5&xxxx;000 X/xx). Xxxxxxxxxx při xxxxxxx cca. 4&xxxx;°X.
Xxxxxxxxxxxx xxx použít xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx stálá xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx). Skladování při xxxxxxx xxx. 4&xxxx;°X.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) (K4[Fe(CN)]6.3H2O), xxxxx xxxxx.
4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxxxx, x.x.
4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx kyselina xxxxxx, 100&xxxx;% (x/x).
4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx sodného (0,2 xxx/x).
Xx skleněné xxxxxxx xxxxxxx 16,4 g xxxxxx xxxxxxx (4.7). Xxxxxxxxx xx xxxx x xxxxxx xx xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000 xx. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xX xx 4,7 (xxxxxx xX xxxxx (5.11)). Xxxxx xxxxxx xxx xxx skladování při xxxxxxx 4 °C používat xx xxxx nejvýše 6 měsíců.
4.10 Roztok xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx &xx; 250 X/xx).
Xxxxxxxxx roztok x 5 xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (Xxxxx, 4.3) nebo 660 xx xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxx objemu 100 xx pomocí xxxxx xxxxxx xxxxxxx (4.9). Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx roztoky xxxxxxx xx xxxx, xxx xx xxxxx používají xxx xxxxxxx XXXX.
4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyčeření (Xxxxxxxxx xxxxxxx X).
Xx skleněné xxxxxxx rozpusťte 219,5 x xxxxxx xxxxxxxxxxx (4.5) xx vodě. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000 ml, xxxxxxxx 30 ml kyseliny xxxxxx (4.8). Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Tento xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx okolí xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x vyčeření xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx činidlo XX).
Xx skleněné kádince xxxxxxxxx 106,0 g xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx draselného (XX) (4.6) xx xxxx. Xxxxxx xx odměrné xxxxx o xxxxxx 1&xxxx;000 xx. Důkladně xxxxxxxxxxx x doplňte xxxxx. Tento roztok xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x vyčeření rovnocenná Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fáze.
Připraví xx mobilní xxxx, xxxxx se běžně xxxxxxx x HPLC xxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx kolony aminopropyl-silikagelu xx xxxx. obvyklou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxx XXXX x xxxxxxxxxxxx.
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx laboratorní xxxx.
5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxx 1&xxxx;000 x xxxx více (xxxxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx).
5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx 100 ml.
5.4 Magnetické míchadlo.
5.5 Magnetická xxxxxxxx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, xxxx. 185 mm.
5.7 Injekční xxxxxx, 0,45 μm, xxxxxx xxx vodné xxxxxxx.
5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro XXXX automatický xxxxxxxxx.
5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 100 xx.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, 5 x 10 ml.
5.11 pH xxxx.
5.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx 60&xxxx;°X x 100&xxxx;°X.
5.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX.
5.14.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx pulzaci.
5.14.2 Automatický xxxxxxxxx.
5.14.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
5.14.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx, teplotní xxxxxx mezi xxxxxxxx xxxxx a 40 °C.
5.14.5 Detektor, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx, např. xxxxxxxxxxxx.
5.14.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxx.
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx
6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx.
Xxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xx homogenizován xxxxxxxxxx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx.
Xxxxx škrobu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x přísadách. Množství xxxxxx (xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,1 xx) xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx:
xxxxxxxx xxxxxx (x) = xxxxx xxxxxxx baňky (100 xx) / xxxxxxxxxx xxxxx škrobu (%)
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx (xxx xx xxxxxxx x bodě 6.5) xxx xxxxxxx xxxxxx. Výsledek xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx výpočtu xxxxxx xxxxxx (7.1).
6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx.
6.5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vzorků.
Promíchejte xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx. Zvolená zkušební xxxxx (6.3) xx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (5.3) x xxxxx se 50 xx 40&xxxx;% xxxxxxxx (4.1). Míchejte xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx po xxxx 20 xxxxx při xxxxxxx okolí. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x odstředivce xx xxxx xxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kapalnou xxxx (xxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx). Xxxxx extrakční xxxxxx xxxxxxxx dvakrát x 25 xx xxxxxxxx (4.1). Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x objemu 100 ml (5.9) x přibližně 70 xx vody.
Po rozpuštění xxxx xxxxxxxxx suspenze xxxxxxxx 100 xxxxxxxxxx xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx (4.4) a zahřívejte xxx xxxxxxx 100&xxxx;°X xx xxxx 1 xxxxxx xxxx. xx xxxxx xxxxx (5.12). Xx xxxxx lázni xxxxxxxx na 60&xxxx;°X x xxxxxxxx 5 xx roztoku xxxxxxxxxxxxxxxx (4.10). Xxxxxx xxxxx xx xxxx 30 xxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxx 60&xxxx;°X. Xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx přidáním 1 xx Carrezova xxxxxxx X (4.12), protřepejte x poté přidejte 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx XX (4.13). Xxxxxxxxx xxxxxxx I x XX xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx posléze. Po xxxxxx xxxxxxxx vodou, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (5.6). Extrakt xxxxxx xxxxxxx.
6.5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (5.10) přefiltrujte xxxxxxxx xxxx kotoučový filtr (5.7), xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx jímejte xx xxxxxxxx (5.8).
Poznámka: Kotoučový xxxxx xxx použít xxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyvolané předchozím xxxxxxxxx.
6.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx.
XXXX se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx ethanolu/vody, xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx maltózy, xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyjádření xxxxxxxx
7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.
X xxxxxxxx XXXX xxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx (%, m/m).
Enzymatický xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (4.3) xx xxxxxxxxxxx glukózou. Tepelně xxxxx xxxx-xxxxxxx (4.4) xx xxxxxxxxxxx pomocí xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxx přeměnit na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx je xxxxx naměřenou xxxxxxxxxxx xxxxxxx (%, x/x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx (%, x/x) xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxx glukózy (%, x/x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slepé xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx glukózy, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (4.11).
7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxx (%, x/x) xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx (%, x/x) xx xxxxxx x xxxxxxxx slepé xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx = 0,9 * přepočtená xxxxxxxxxxx xxxxxxx
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
8.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxx zkouška.
Podrobnosti xxxxxxxxxxxxxxx zkoušky xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx 8.4.
8.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx dvou xxxxxxxxxxxx stanovení xxxxxxxxx xxxxxxx metodou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxx pracovníkem pomocí xxxxxxxx xxxxxxxx krátce xx xxxx xxxx x xxxx než 5 % xxxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx 1,1 % (x/x). Mez xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx bod 8.4).
8.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx hodnota xxxxxxx xxxxxxxx xxxx samostatných xxxxxxxxx xxxxxxxxx stejnou xxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx xxxxxxxx není x xxxx xxx 5 % případů xxxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx 3,7 % (x/x). Xxx reprodukovatelnosti xxxx xxxxxxxx x úhrnných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx xxx 8.4).
8.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx 2005 x 2006 xx účasti xxxxxxxxxx celních xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxx XXX 5725 x protokolem XXXXX (W. Xxxxxxx, Xxxx and Xxxxxxx Xxxxxxxxx, xx. 67, 1995, s. 331–343). Xxxxx x přesnosti xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mezilaboratorní xxxxxx
Xxxxxx |
||||||||||||||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
||||||||||||||||
Xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx odchylek |
25 |
26 |
26 |
25 |
24 |
|||||||||||||||
Počet xxxxxxxx xxxxxxxx |
50 |
52 |
52 |
50 |
48 |
|||||||||||||||
Xxxxxxx xxxxx škrobu (%, m/m) |
31,2 |
14,4 |
25,1 |
12,9 |
27,8 |
|||||||||||||||
Směrodatná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx (%, x/x) |
0,4 |
0,3 |
0,6 |
0,2 |
0,3 |
|||||||||||||||
Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x) |
1,1 |
0,8 |
1,7 |
0,7 |
0,9 |
|||||||||||||||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, m/m) |
1,7 |
0,8 |
1,7 |
0,9 |
1,3 |
|||||||||||||||
Mez xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x) |
4,8 |
2,2 |
4,7 |
2,5 |
3,7 |
|||||||||||||||
Xxxxxx
|