XXXXXXXX XXXXXX 2010/59/XX
xx xxx 26. srpna 2010
x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2009/32/XX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx extrakčních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx potravin x xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX KOMISE,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx směrnici Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2009/32/XX xx xxx 23. xxxxx 2009 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 4 uvedené xxxxxxxx,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx 2009/32/XX xx vztahuje na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx používána xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxx potravin nebo xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx xxx výrobě potravinářských xxxxxxxxxx látek, xxxxxxxx x xxxxxxxxx doplňků xxxxxx, pokud tyto xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nejsou xxxxxxx v xxxxxxx X. Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx své stanovisko xxx 29. ledna 2009 (2). Xxxx xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zbytková xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 9 μx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Použití xxxxxxxxxxxxxx xxxx extrakčního xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx nejvyšší xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravinách xxxxxxxxxx 9 μg/kg. |
(2) |
X části XXX přílohy I xxxxxxxx 2009/32/XX nejsou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx methanol x xxxxxx-2-xx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x přípravu xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci. Členské xxxxx x Komise xxxxxxxxx xx xx, xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10 xx/xx xxx xxxxxxxx a xxxxxx-2-xx xxxxxxxxx x xxxxx XX xxxxxxx X xxxxxxxx 2009/32/XX je xxxxxx přísné, použije-li xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxxx by xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx-2-xxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx aromatických xxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx xx xxx nižší než xxxxxxxx 10 xx/xx, xxxxx Xxxxxxx výbor xxx xxxxxxxxx (3) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx touto xxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a xxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx Rada xxxxxxxxxxx x xxxxxx opatřeními nesouhlas, |
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx 2009/32/XX se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
1. Xxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx 15. xxxx 2011. Xxxxxx xxxxx sdělí xxxxxxxxxx Komisi.
Xxxx předpisy xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx odkaz xx xxxx xxxxxxxx xxxx musí být xxxxxx xxxxx učiněn xxx jejich xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx odkazu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
2. Xxxxxxx xxxxx sdělí Xxxxxx znění xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx přijmou x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxx 4
Xxxx směrnice xx xxxxxx členským xxxxxx.
X Bruselu dne 26. xxxxx 2010.
Za Xxxxxx
Xxxx Manuel BARROSO
předseda
(1) Úř. xxxx. X 141, 6.6.2009, x. 3.
(2) Stanovisko xxxxxxx xxxxxx xxx materiály přicházející xx styku x xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x xxxxxxx látky, vypracované xx xxxxxx Xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxx XXXX Journal (2009) 983, x. 1–13.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx výbor xxx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx 21.&xxxx;xxxxxx 1991. Xxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx věnované potravinářské xxxx a technikám (29.&xxxx;xxxxx), x. 1–11.
XXXXXXX
Xxxxxxx I směrnice 2009/32/XX se xxxx xxxxx:
1) |
X xxxxx II xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx:
|
2) |
X xxxxx XXX xx xxxxxxxx tyto xxxxx:
|