Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ KOMISE (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

kterým xx mění nařízení (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx pro EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x zejména xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx dne 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx příslušná mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx přílohy X uvedeného xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X nařízení (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx x kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a bakterie xxxx Salmonella.

(3)

Dne 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx úřadu xxx bezpečnost potravin (XXXX) vydala xxxxxxxxxx xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Dospěla x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a xxxxxxxxxx rudu Xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jednotlivých xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx počáteční xxxxxxxxx výživy x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx BIOHAZ při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxx 9. září 2004 by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) vydala dne 26. a 27. xxxxx 2005 stanovisko x Xxxxxxxx cereus x dalším Xxxxxxxx xxx. x potravinách. Xxxxxxx k xxxxxx, xx jedním x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xx kontrola xxxxxxx x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx častá xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx rehydrataci xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X souladu xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx zpracování xx možná nejnižší x kromě osvědčených xxxxxxx určených xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx přípravou a xxxxxxxxx xx mělo xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu.

(7)

Kapitola 1 přílohy X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx sýrech, xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx odkaz na xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených těl xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx pravidel musí xxxxxx, x níž xx odebírá vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxx odběru vzorku. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx počet míst, x xxxxx se xxxxxxx xxxxxx, ani xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, že xx k xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kontaminovány, x že xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx xx proto xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx právních předpisů Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxx příloha X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným x xxxxxxx x tomuto xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx jsou v xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 se nahrazuje xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 338, 22.12.2005, s. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx potravin

Kapitola 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx x mléčné xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich

Kapitola 3.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx maso x xxxxx polotovary x bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx toxiny, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx kojence x xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 11290-1

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

5

0

nepřítomnost xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.4

Mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx masa xxxxxx ke spotřebě x xxxxxxx upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.6

Mleté xxxx x masné polotovary xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, xxxxxx ke xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx výrobky xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, vyjma xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.12

Sušené xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.14

Vaječné xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž výrobní xxxxxx nebo složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.25

Živí mlži x živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x plži

E. xxxx  (15)

1 (16)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx lasturami

ISO XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.26

Produkty xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 mg/kg

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx rybolovu, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx v láku, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx na E. xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx partie (20).

L. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě x X. xxxx x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx > xxxxx.

Xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx vzorku,

nevyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx určena v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx průměrná xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx hodnot xx nachází xxxx x a M;

3.

žádné xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx m nebo xx xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx m x X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M.

Kapitola 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x výrobky x něj

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (21)

Limity (22)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx upravená xxxx skotu, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Salmonella

50 (25)

2 (26)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, přezkoumání procesních xxxxxxx x původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na vyšetřovaném xxxxx jatečně upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx biologické bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxx: xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxxxxxx xxxxxx xxxx z xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních kontrol, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.7

Strojně oddělené xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 KTJ/g

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu surovin

2.1.8

Masné xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 nebo 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx xx limity xxxxxxxx na směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx mezi x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota > X.

Xxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx výsledky xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx n.

E. xxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxxxx x strojně xxxxxxxxx xxxx (SOM):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx > M xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx kontaminace, jakož x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx výrobního procesu, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. coli &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 KTJ/g

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet stafylokoků

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x xxxxx, které xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky (36)

Koagulázopozitivní stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x mražené xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určených pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx kategorie xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x zbývající zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x hodnot nachází xxxx x x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné výrobky

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX TS 16649-3

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x vařených xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x krunýře xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx m x X x zbývající xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx m x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (určené x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi m x X x xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > M xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx odběr xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí xx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Mezinárodní organizace xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x nedestruktivní xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx skladování a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x normě XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x na xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx míst xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx se použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 cm2.

Jsou-li xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx se xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx xxx xxxxxxx upravených těl xx pokaždé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx vzorků

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx pokud jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do pokynů xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, odeberou xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx mění, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxx účely vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx získávány xxxxxxxxxx výsledky.

U xxxxxx xxxxxx mletého masa, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx salmonely může xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx být snížena xxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx xxxxxxxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxx x tomto odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx v xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx jednotek vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx m rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx:

x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx odstranění X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx opětovná kontaminace (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x konečném obalu),

u xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx zeleniny x xxxxx, xxxxx naklíčených xxxxx,

x chleba, sušenek x podobných výrobků,

u xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, jablečného xxxx, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, medu a xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x xxxxx a xxxxxxxx,

x živých mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx platí, pokud xx výrobce schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx limity, xxxxx xxxxxx být dostatečně xxxxx, aby zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx před xxx, než opustí xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx vyrábí, pokud xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x po celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤ 0,92, , xxxxxxx x pH ≤&xxxx;5,0 x xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx s xxxxx údržnosti xxx 5 xxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx oddělené xxxx (SOM) vyrobené xxxxxxxxxx podle přílohy XXX oddílu X xxxxxxxx III xxxx 3 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x nichž xx výrobce schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx a xx výrobku neexistuje xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(12)  Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx semen xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx odběr xxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx lze xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx screeningová xxxxxx xx zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx a v xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze vzorků xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx partie vyšetřena xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx prokázat, zda xxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx předpoklad xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (ES) x. 178/2002, podle xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx xxxxxxxx amines xxxxxxxx in fish xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos G., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx xx determination xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x prokázání xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(21)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 xx m xxxxx M.

(23)  Použije se xxxxxxxxxx vydání příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) xx vztahují xxxxx xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodou. Xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx logaritmická xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x 10 xx sobě xxxxxxxx vzorkování podle xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x četností xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx xxx snižování xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony s xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx nižší xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx vztahují xx xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx zpracování v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx úrovně hygieny.

(35)  U xxxx, které nepodporují xxxx E. xxxx, xx xxxxx bakterií X. coli xxxxxxx xxxxxxxx xx počátku xxxxxx xxxxx x x xxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko stafylokokových xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx vyšetřených x xxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx mezi Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx xxxxxxxx na Petriho xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx tři Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x a X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.