Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007

xx dne 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx pro EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 ze dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx dne 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004. Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx x sušené xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx (xxxxxx počáteční xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní potraviny). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx vyšetření xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Enterobacteriaceae x Xxxxxxxxxxxx sakazakii xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx v xxxxxxxxxx jednotce xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx xxx xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx BIOHAZ xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 xx měla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxx Salmonella x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x dalším Bacillus xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx k xxxxxx, xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx kontrola xxxxxxx x zavedení xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx rizika a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X souladu xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx nejnižší x xxxxx osvědčených xxxxxxx určených xx xxxxxxxx xxxxxx prodlevy xxxx přípravou a xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, sušeném xxxxx x sušené xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx proto xxxxxxxx odkaz xx xxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx a xxxxxxxxxx xxx účely vyšetření xx salmonely. Podle xxxxxxxxx pravidel musí xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x nichž xx xxxxxxx xxxxxx, ani xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, že xx k odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, z xxx se odebírá xxxxxx. Kapitola 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 nahrazena xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x tomuto xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x celém xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 5. prosince 2007.

Xx Xxxxxx

Markos KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. L 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx a mléčné xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x masné polotovary x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx toxiny, metabolity

Plán xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx kritérium vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx než xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx určené xx xxxxxxxx za xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené x drůbežího xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, určené ke xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Strojně xxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

nepřítomnost x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx a sušená xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), vyjma xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx výrobků, x nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.18

Naklíčená xxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx (určené x xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x sušená syrovátka xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx laboratoře Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x svaloviny x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx z xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku, xxxxx xxxxxx mlžů x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x souvislosti s xxxxxxxxxx xx X. xxxx, xxx xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x po xxxxx xxxx údržnosti:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují na xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. coli x živých mlžích:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx určena v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x produktech rybolovu x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xx ≤ m;

2.

nejvýše x/x xxxxxxxxxx xxxxxx xx nachází xxxx x a M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx nepřekračují xxxxx M,

nevyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M.

Kapitola 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx a výrobky x něj

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená těla xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních kontrol, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx: xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 x xxxxxxxx xxxxxx kůže x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.6

Mleté xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

5

2

5 × 105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

50 KTJ/g

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx cm2

5 000 XXX/x xxxx cm2

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx.

Xx každém vzorkování xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti vzorkování x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a strojně xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx je jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

2.2    Mléko x mléčné výrobky

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (32)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x jakosti xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se přepokládá xxxxxxxx počet bakterií X. xxxx  (35)

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx surovin; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry xxxxxxxx x xxxxx, které xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx či silněji xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx z pasterizované xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající měkké xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x pasterizované či xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx příslušná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx mléka xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x výběru xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 or 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty > 105 XXX/x, musí být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

nepřítomnost v 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx x cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932 (39)

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby; xxxxxxxx opětovné kontaminace; xxxxx surovin.

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx kojenecké výživě, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Bacillus xxxxxx x sušené počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních potravinách xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx se nejvýše x/x hodnot nachází xxxx m x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x xxxx xx

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve vaječných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx nachází mezi x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxx x xxxxxxx zbavených xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x M x zbývající zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot nachází xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M nebo xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, xxxxx x výrobky z xxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxx k xxxxx spotřebě) x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx normalizaci) a xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x bakteriologickému xxxxxxxxx

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxx upravených těl xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x koňovitých

Xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx míst odběru xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa odběru xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x jednotlivých závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx metodou xx xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x níž se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx místo xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže

Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 15 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. Z xxxxxx xxxx x xxxx xx xxx xxxxxxx upravených xxx xx pokaždé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx být xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx praxi xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx odděleného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx se každý xxxxx mění, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx účely xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx jednou xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx po xxxx xx sobě xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

U odběru xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx x salmonel xxxx být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální program xxxxxxx salmonel a xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x tomto xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx v rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx xx základě xxxxxxx rizik opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx x zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x a X.

(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx m rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx u těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx:

x takových, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx odstranění X. xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx obalu),

u xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx zeleniny a xxxxx, xxxxx naklíčených xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, nealkoholických xxxxxx, xxxx, jablečného vína, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nebo baleních,

u xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

x živých xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx být dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx xx xxxxx doby údržnosti xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx výrobky xxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxx, pokud xxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx s xX ≤&xxxx;4,4 nebo xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x pH ≤&xxxx;5,0 a xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx pod 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx spadající xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx oddělené xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004.

(10)  Vyjma xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx případné xxxx zrání a xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(12)  Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxxxxx ve xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská screeningová xxxxxx ke zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů x xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx úrovni xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. sakazakii. Xxxxxxx je povinen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, zda xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 10 xxxxxxxxxxxx živočichů.

(17)  Zejména xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx xx má za xxxxxxxxxxx považovat celá xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. J. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in determination xx xxxxxxxx amines xx plaice (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)  Výsledky xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupu xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = počet jednotek xxxxxxxxx vzorek; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx M.

(23)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (m x X) xx vztahují xxxxx xx vzorky xxxxxxxx destruktivní xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, a xxxx xx vypočítá xxxxxx těchto logaritmických xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx x 10 po sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x četností xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx c xxxx xxx přezkoumána xx xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx xxx snižování xxxxxxxxx xxxxxxxx. I xxxx tímto přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx rozšířením salmonel xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx výrobku xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx vztahují na xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) vyrobené technikami xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V kapitoly XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx m a X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx určené x xxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(34)  E. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx úrovně xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, které nepodporují xxxx X. coli, xx počet bakterií X. coli xxxxxxx xxxxxxxx na počátku xxxxxx xxxxx a x xxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, je xx xxxxxxx xx konci xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. xxxxxxxxx xxxxxx korelace existuje.

(39)  1 xx inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x průměru 140 xx nebo xx xxx Petriho xxxxx x xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.