Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007

xx dne 5. prosince 2007,

xxxxxx xx mění nařízení (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, že provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx přílohy X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 a 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx je-li xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(3)

Dne 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) vydala xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacteriaceae xxxx indikátorů Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a bakterií xxxx Xxxxxxxxxx. Dospěla x xxxxxx, xx xxxxx stanovit korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Salmonella x xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (ES) x. 2073/2005, xxxxx xx xxxx provádění xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacter sakazakii x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xx xxx xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě vydaným xxxxxx BIOHAZ xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. září 2004 xx xxxx xxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Enterobacteriaceae pro xxxxxxx pokračující xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Evropského xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) vydala dne 26. a 27. xxxxx 2005 stanovisko x Xxxxxxxx cereus x dalším Xxxxxxxx xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx z xxxxxxxx kontrolních opatření xx xxxxxxxx teploty x zavedení xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx spp., xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx choulostivými xxxxxxxxxxxx. V xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx cereus v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx nejnižší x kromě xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxx stanoveno kritérium xxxxxxx výrobního procesu.

(7)

Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metodu pro xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x xxxxxxxx xxxxxx, sušeném xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx. Tato metoda xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Měl xx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxxx nicméně xxxxxxxx xxx počet xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx pravděpodobností kontaminovány, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Kapitola 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 nahrazena xxxxxx stanoveným v xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx stanovená tímto xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx zvířat,

PŘIJALA TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Příloha I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx nahrazuje xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 5. prosince 2007.

Xx Xxxxxx

Markos XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin

Kapitola 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu

2.1

Maso x xxxxxxx z xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich

Kapitola 3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x potraviny určené x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx než xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx ji vyrobil

1.3

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx než xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx maso a xxxxx polotovary xxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxx ke spotřebě x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, xxxxxx ke xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx výrobky určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.9

Masné výrobky xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 g

od 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.10

Želatina x kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), vyjma xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výrobků, u xxxxx xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx a živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (určené x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušené xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká výživa x sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence do xxxxx xxxxxx xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX/XX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.25

Živí xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx použití xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx rybolovu x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx rybolovu, xxxxx xxxx ošetřeny enzymatickým xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 mg/kg

HPLC (19)

produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx živých xxxx x xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, xxx se xxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx této bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx potravinách xxxxxxxx x přímé spotřebě x X. coli x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx > xxxxx.

Xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud nejsou xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx zvláštní léčebné xxxxx určených pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx splněny xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x zjištěných hodnot xx xxxxxxx xxxx x x M;

3.

žádné xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxxx xxxxx M,

nevyhovující, xxxxx xxxxxxxx průměrná hodnota xxxxxxxxxx x nebo xx xxxx než x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M.

Kapitola 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x výrobky x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (23)

Fáze, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx x koňovitých (24)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

1,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.3

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x krocani x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po chlazení

zlepšení xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x hospodářstvích původu

2.1.6

Mleté xxxx

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx surovin

E. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.8

Masné xxxxxxxxxx

X. xxxx  (28)

5

2

500 XXX/x nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x nebo xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx skotu, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x prasat:

vyhovující, pokud xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx mezi x x M,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx než x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx vzorkování xx zhodnotí výsledky xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X a xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M xxxx se více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx výrobky

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx kontaminace, jakož x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet bakterií X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby a xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx z pasterizovaného xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx nebo x pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x sušená xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx v 10 g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci (38).

2.2.10

Sušená pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

ISO 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci

2.2.11

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx výskyt Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx surovin.

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází mezi x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází mezi x x M.

Předpokládaný xxxxxx Bacillus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených pro xxxxxxx do šesti xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné výrobky

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx nachází mezi x x X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx zbavené xxxxxxx x vařených xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo se xxxx než c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (určené x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx proces

zlepšení xxxxxxx xxxxxx, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx jsou všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx mezi x x M a xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků, xxxxxxx xx xxxx referenční xxxxxx příslušné normy XXX (Xxxxxxxxxxx organizace xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru vzorků, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxx XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxx jatečně upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se vyberou x ohledem na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x jednotlivých xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx míst xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx odběru vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx odběru vzorků xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx se místa, x nichž je xxxxxxxx pravděpodobnost, že xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx

Pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxx xxxxxx vzorkování odebírají xxxxxxxxx vzorky x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx xxxxxxx xxxxxx xxxx z krku x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx pokaždé xxxx xxxxxxxxxx vytvoří směsný xxxxxx xxx, aby xx získalo 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx vzorků

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx pokud jde x místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx odběru vzorků x jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, která vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx mění, aby xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx účely vyšetření xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx jednou xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx po 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x salmonel xxxx xxx xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx vzorkování popsané x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx rizik opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx m xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx vyšetření podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx určených k xxxxx xxxxxxxx:

x xxxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx za účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx xxxxxxxx kontaminace (xxxx. výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x podobných výrobků,

u xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx výrobků v xxxxxxx xxxx baleních,

u xxxxx, medu a xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx,

x živých xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx limity, xxxxx xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 x aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx údržnosti xxx 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx spadající xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx V xxxxxxxx III xxxx 3 nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx výrobce schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že x xxxxxxxx případné xxxx xxxxx a xx xxxxxxx neexistuje xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx zahájením xxxxxxx xxxxxxx xxxx odběr xxxxxx, který xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae x X. sakazakii, pokud xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, xxxxx něhož xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx biogenic amines xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. J. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos X., Xxxxxx X., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx biogenic amines xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)  Výsledky xxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx analýzy xxxxx x kritických xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(21)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x M.

(22)  U bodů 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx M.

(23)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) se xxxxxxxx xxxxx xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivého xxxxxxxx vyšetření, x xxxx xx vypočítá xxxxxx xxxxxx logaritmických xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx z 10 xx sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny x xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků, x nichž xx xxxxxx přítomnost xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. X xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx nižší xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx údržnost výrobku xxxxx než 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX bodu 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje na xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(35)  U xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx E. coli, xx počet xxxxxxxx X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a x sýrů, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, x xxxxx je xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li v xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Výrobce xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx existuje.

(39)  1 xx inokula xx xxxxxxxx na Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 mm nebo xx xxx Xxxxxxx xxxxx x průměru 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x M.

(45)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.