Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. prosince 2007,

xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského společenství,

s xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx dne 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. Nařízení (ES) x. 2073/2005 rovněž xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků musejí xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X xxxxxxxxx nařízení.

(2)

Kapitoly 1 a 2 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx pro kojence xx šesti xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, že xx-xx xxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterie xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacteriaceae xxxx xxxxxxxxxx Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, že xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx rudu Xxxxxxxxxx x že xxxxxxxxxx xxxxx univerzální xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Lze xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx závodů.

(4)

Požadavek xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, který xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacter sakazakii x xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xx xxx xxxx xxxxx platit. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXXXXX xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 xx měla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Evropského xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Bacillus cereus x xxxxxx Bacillus xxx. x potravinách. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx teploty x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx rizika x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx patogenních Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx cereus. Některé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx potenciálně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx počty spor Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx zpracování xx možná nejnižší x kromě xxxxxxxxxxx xxxxxxx určených xx xxxxxxxx xxxxxx prodlevy xxxx přípravou x xxxxxxxxx xx xxxx xxx stanoveno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x xxxxxxxx sýrech, sušeném xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených těl xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x koňovitých xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx počet xxxx, x nichž xx xxxxxxx vzorek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x níž xx xxxxxxx xxxxxx. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx dále v xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxx měly xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kontaminovány, x xx by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(9)

V xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx byla xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Příloha X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 5. prosince 2007.

Xx Xxxxxx

Markos KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 338, 22.12.2005, x. 1.


PŘÍLOHA

„PŘÍLOHA I

Mikrobiologická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx potravin

Kapitola 2.

Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x výrobky x xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků a xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx xx jatkách x x závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření

Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné účely

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g (7)

EN/ISO 11290-1

před xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední kontrolu xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx ji xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.4

Mleté xxxx x masné xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x xxxxx polotovary xxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Strojně xxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.12

Sušené xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx proces nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxx výrobků, u xxxxx výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x měkkýši xx schránkami

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.17

Živí xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x sušená xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx ve 25 x

xxxxxxxx screeningová xxxxxx xxxxxxxxxx laboratoře Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Salmonella

30

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušené dietní xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely určené xxx kojence xx xxxxx měsíců věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x plži

E. xxxx  (15)

1 (16)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx rybolovu x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx rybolovu, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx v láku, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx živých mlžů x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, xxx se xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx pro kojence x pro zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx je přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x E. xxxx x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx v mléčných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Enterobacter sakazakii x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních potravinách xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx jednotce vzorku.

Histamin x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx splněny tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx hodnot xx xxxxxxx xxxx x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x nebo xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X xxxx xxxxx xx xxxxx nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu

2.1    Xxxx x xxxxxxx x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně upravená xxxx skotu, ovcí, xxx x koňovitých (24)

počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

ISO 4833

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.3

Jatečně xxxxxxxx xxxx skotu, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na vyšetřovaném xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x hospodářstvích původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže: xxxxxxxx x xxxxxxx x krůty

Salmonella

50 (25)

7 (26)

nepřítomnost ve 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx chlazení

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x hospodářstvích původu

2.1.6

Mleté xxxx

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (SOM) (29)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx surovin

E. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx cm2

5 000 XXX/x xxxx cm2

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx limity xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x prasat:

vyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx mezi m x M,

nevyhovující, xxxxx xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxx xxxxxxx x c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx určena xx xxxx xxx x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx bakterií X. coli &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry xxxxxxxx x mléka, xxxxx xxxx podrobeno nižšímu xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx mléka nebo x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. xxxx  (34)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x výběru xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x sušená xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 or 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx cereus

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx surovin.

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké výživě, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx vzorku.

E. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (41)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx vaječných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx nachází mezi x a M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výrobky x vařených xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx zbavených xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, ovoce x výrobky x xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxxxxxxx ovoci a xxxxxxxx (xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x přímé spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Kapitola 3.   Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Obecná xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Mezinárodní xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Alimentarius.

3.2    Xxxxx vzorků na xxxxxxx x v xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x koňovitých

Xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx vzorků jsou xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx vyberou x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx odeberou xxxxxx xx čtyř míst xxxxxxx jatečně upraveného xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx odeberou čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x nichž je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 cm2.

Jsou-li vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx odběru vzorků xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Pravidla xxx odběr vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování odebírají xxxxxxxxx vzorky x xxxxxxx 15 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X každého xxxxxxx upraveného xxxx xx odebere kousek xxxx x krku x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 g. X xxxxxx kůže x xxxx ze xxx xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx vytvoří směsný xxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx vzorků

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx pokud xxx x místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx xxxxxxxx praxi xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx mění, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx po xxxx xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx četnost snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx x salmonel xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx v xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x požadavků xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx u těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx:

x takových, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx za účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx ošetření xxxx xxxxx xxxxxxxx kontaminace (xxxx. xxxxxxx, které xxxx tepelně ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x chleba, xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků,

u xxx, nealkoholických nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx,

x xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx platí, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx procesu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, aby xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx před xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx vyrábí, pokud xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx s xX ≤&xxxx;5,0 a aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx považovány za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx do této xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx kategorie xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně xxxxxxxx xxxx (SOM) vyrobené xxxxxxxxxx podle přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004.

(10)  Vyjma xxxxxxx, u nichž xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx a xx xxxxxxx neexistuje xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(12)  Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx semen xxxx zahájením procesu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx provést ve xxxx, kdy lze xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx čeledí Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx za xxxxxxxxxxx považovat celá xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Valle M., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx biogenic amines xxxxxxxx xx fish xxxxxxxxxxxxx. J. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Bouquelet X., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x xxxxxxxxx účinnosti xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx jednotek xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.1.3–2.1.5 se x xxxxx M.

(23)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (m a X) se vztahují xxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx vypočítá xxxxxx těchto logaritmických xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx z 10 po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(26)  Počet vzorků, x xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony x xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(29)  Tato xxxxxxxx xx vztahují xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x rovná X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(33)  Kritérium xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. coli, xx počet xxxxxxxx X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx zrání a x sýrů, xxxxx xxxxxxxxx růst E. xxxx, je xx xxxxxxx xx konci xxxxxx zrání.

(36)  Vyjma sýrů, x xxxxx xx xxxxxxx schopen ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxxxxx riziko stafylokokových xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxxxxxxx. Výrobce je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx existuje.

(39)  1 xx inokula se xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x průměru 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, jejichž hodnoty xxxx mezi x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.