Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx potravin (1), x zejména xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických kritériích xxx xxxxxxxxx (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx obecných a xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 rovněž xxxxxxx, že xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx přílohy X uvedeného xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 a 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxx kojeneckou xxxxxx a xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx (xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 uvedené xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx vzorku určena xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(3)

Dne 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx pro biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Evropském úřadu xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) vydala xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a bakterií xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxx xxxx Salmonella x xx neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx stanovit korelaci xxxx Enterobacteriaceae x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx týká provádění xxxxxxxxx xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx v xxxxxxxxxx jednotce vzorku xxxxxx přítomnost Enterobacteriaceae, xx již xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům x xxxxxxxxx a pokračující xxxxxxxxx výživě xxxxxxx xxxxxx XXXXXX xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 by xxxx xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx rodu Salmonella x Enterobacteriaceae pro xxxxxxx pokračující xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Bacillus xxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx kontrolních bodů. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxx je častá xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., mohou xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx stanoviskem XXXX xx xxxxx spor Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx během xxxxxxxxxx xx možná nejnižší x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx určených xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx mělo xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 přílohy I xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxx přezkoumána referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx pravidel musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx upřesněn xxx xxxxx míst, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek. Za xxxxxx zlepšení xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 upřesnit, xx xx x odběru xxxxxx měly xxx xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx xxx s xxxxxxxx pravděpodobností xxxxxxxxxxxxx, x xx by xxxx xxx rozšířena xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 nahrazena xxxxxx stanoveným x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx zvířat,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se nahrazuje xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x výrobky x xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla pro xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx x bakteriologickému vyšetření

Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx bezpečnosti potravin

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx a pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodporují xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx určené ke xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx masa xxxxxx ke spotřebě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.6

Mleté maso x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, určené xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx v 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, vyjma xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx výrobky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx určené ke xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.15

Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx riziko salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x xxxx ml

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x měkkýši xx schránkami

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx (určené x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Salmonella

30

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.25

Živí xxxx x xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx použití xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x svaloviny a xxxxxxxx mezi lasturami

ISO XX 16649-3

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx rybolovu x druhů xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxx spojovaných x xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx živých xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, kdy xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx kojence x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, pokud není xxxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x E. xxxx x živých mlžích:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx jednotce xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x produktech xxxxxxxx x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx histidinu:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx mezi x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx m nebo xx více xxx x/x xxxxxx nachází xxxx m x X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; X.

Xxxxxxxx 2.   Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx a výrobky x něj

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (21)

Limity (22)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla po xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx logaritmická hodnota

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x koňovitých

Salmonella

50 (25)

2 (26)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání procesních xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx upravená těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx procesních kontrol, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx biologické bezpečnosti x hospodářstvích původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx těla drůbeže: xxxxxxxx x krocani x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.7

Strojně xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx surovin

E. coli &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.8

Masné xxxxxxxxxx

X. xxxx  (28)

5

2

500 XXX/x xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x nebo xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vyjma vyšetření xxxxxxx upravených těl, xxx xx limity xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, koz, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx > X.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost xxxxxxxx xxxx Salmonella určena xxxxxxx x c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx xxx c/n xxxxxx.

Xx každém xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti vzorkování x získání xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx mase (SOM):

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi m x M x xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi m x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx  (34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx se přepokládá xxxxxxxx xxxxx bakterií X. coli  (35)

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet stafylokoků

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxx surovin; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající xxxxx xxxx (čerstvé xxxx) xxxxxxxx x pasterizovaného xx silněji tepelně xxxxxxxxxx mléka nebo x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x výběru xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x sušená xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-2

konec xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx partie vyšetřena xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x mražené mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

nepřítomnost x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci (38).

2.2.10

Sušená xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Enterobacteriaceae

5

0

nepřítomnost x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci

2.2.11

Sušená počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932 (39)

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx surovin.

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě, xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx věku x xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní kategorie xxxxxxxx) x koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx nachází mezi x a M x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 KTJ/g xxxx xx

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve vaječných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází mezi x x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx než c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx a xxxxxxx zbavené výrobky x xxxxxxxx korýšů x měkkýšů se xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1/g

10/g

ISO TS 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. coli x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n xxxxxx nachází xxxx x x M x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v krunýře xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx než x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (určených x xxxxx spotřebě) x xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných a xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x M x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Obecná pravidla xxx xxxxx xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy XXX (Xxxxxxxxxxx organizace xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Codexu Alimentarius.

3.2    Xxxxx vzorků na xxxxxxx a v xxxxxxxx vyrábějících mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx x bakteriologickému xxxxxxxxx

Pravidla pro xxxxx xxxxxx z xxxxxxx upravených těl xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x nedestruktivní xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx míst odběru xxxxxx x pravidla xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v xxxxx XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx vyšetření na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru vzorků xxxxxx abrazivní houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx je xxxxxxxx pravděpodobnost, že xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx činit alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx z různých xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx vyšetřením xx x nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx

Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxxxxx 15 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx kousek xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. Z xxxxxx xxxx z xxxx xx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx odběr vzorků

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx praxi xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx, mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx odděleného masa

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx dne x xxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. coli x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů a x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xx počet kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů získávány xxxxxxxxxx výsledky.

U xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely xxxx xxx xxxxxxx snížena xx čtrnáctidenní, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Četnost odběru xxxxxx x xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx být ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx na základě xxxxxxx rizik xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x malých xxxxxxxxxx, z xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx m a X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxxxxx x těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx:

x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ošetření není xxxxx xxxxxxxx kontaminace (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx zeleniny a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x chleba, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx,

x xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx platí, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx xxxx údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx limit 100 XXX/x nebude xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx xxxxxxxx na Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, že výrobek xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky s xX ≤ 4,4 nebo xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 a aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx údržnosti pod 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx spadající xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx této xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx prokázat, že x důsledku xxxxxxxx xxxx xxxxx x xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(12)  Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx zahájením xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx provést xx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx ke zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx nejméně x 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx čeledí Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx předpoklad xxxxxxxxx x čl. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, xxxxx něhož xx má za xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx celá xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Assay xx xxxxxxxx amines xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx merlangus). X. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vyšetření xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupu xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 xx m xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x a X) xx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx xx vypočítá xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx z 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(26)  Počet vzorků, x xxxxx je xxxxxx přítomnost xxxxxxxxx. Xxxxxxx c může xxx xxxxxxxxxxx za xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. X xxxx xxxxx přezkumem xxxxx členské xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx výrobku xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritéria xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X kapitoly XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx m x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx slouží jako xxxxxxxxx úrovně hygieny.

(35)  U xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx bakterií X. xxxx obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x x sýrů, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny obsahující xxxxxx složky.

(38)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxx vyšetřených x xxxxxxx závodě xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx na E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.