XXXXXXXX XXXXXX (ES) x. 1441/2007
xx xxx 5. prosince 2007,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx potraviny
(Text x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 ze dne 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických kritériích xxx potraviny (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx xxxx provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxx, aby potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
(2) |
Xxxxxxxx 1 a 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx pro xxxxxxx xx šesti měsíců xxxx (sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 uvedené přílohy xxxxxxx, že xx-xx xxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx v kterékoliv xxxxxxxx vzorku určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterie xxxx Xxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxx 24. xxxxx 2007 vědecká xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx BIOHAZ) xxx Evropském xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx se Enterobacteriaceae xxxx indikátorů Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterií xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x že xxxxxxxxxx xxxxx univerzální xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Lze xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xx Xxxxxxxxxxxx sakazakii x bakterie xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx xxx xxxx xxxxx platit. Část 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
X xxxxxxx xx stanoviskem k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě vydaným xxxxxx BIOHAZ xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Enterobacteriaceae xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. |
(6) |
Xxxxxx XXXXXX Evropského xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx cereus x dalším Xxxxxxxx xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx k xxxxxx, xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x zavedení xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx potraviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx stanoviskem XXXX xx xxxxx spor Xxxxxxxx cereus v xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx zpracování xx možná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx přípravou x xxxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
(7) |
Xxxxxxxx 1 přílohy I xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx přezkoumána referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx by proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna. |
(8) |
Kapitola 3 xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 na xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x xxxxx se xxxxxxx xxxxxx, ani xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx zlepšení xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx dále x xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 upřesnit, že xx k xxxxxx xxxxxx měly být xxxxxxx plochy, které xxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(9) |
X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx byla příloha X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným x xxxxxxx x tomuto xxxxxxxx. |
(10) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx zvířat, |
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx nahrazuje xxxxxx uvedeným x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxx nařízení je xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 5. xxxxxxxx 2007.
Xx Komisi
Xxxxxx KYPRIANOU
člen Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, s. 1.
(2) Úř. věst. X 338, 22.12.2005, x. 1.
PŘÍLOHA
„PŘÍLOHA X
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx 1. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin |
Kapitola 2. |
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu |
2.1 |
Maso x xxxxxxx z xxx |
2.2 |
Xxxxx a mléčné xxxxxxx |
2.3 |
Xxxxxxx xxxxxxx |
2.4 |
Xxxxxxxx rybolovu |
2.5 |
Zelenina, xxxxx x výrobky x xxxx |
Xxxxxxxx 3. |
Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx |
3.1 |
Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků |
3.2 |
Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x masné polotovary x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity |
Plán xxxxxx vzorků (1) |
Limity (2) |
Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3) |
Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
||||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
10 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 11290-1 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5) |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
5 |
0 |
nepřítomnost ve 25 g (7) |
EN/ISO 11290-1 |
xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxx monocytogenes |
5 |
0 |
100 KTJ/g |
EN/ISO 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxxxxxxx v 10 x xx 1. xxxxx 2010 xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxxxxxxx x 10 x xx 1. xxxxx 2010 xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty uvedené xx trh během xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxx xx |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené na xxx během doby xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxx xx 25 x |
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
30 |
0 |
nepřítomnost xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XXX/XX 22964 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
E. xxxx &xxxx;(15) |
1&xxxx;(16) |
0 |
xxx použití xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100 x svaloviny x xxxxxxxx xxxx lasturami |
ISO XX 16649-3 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
9&xxxx;(18) |
2 |
100 mg/kg |
200 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
9 |
2 |
200 xx/xx |
400 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
Interpretace výsledků xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx živých xxxx x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx xx E. xxxx, kdy se xxxxx xxxxxxxx na xxxxxx vzorek.
Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).
X. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely:
— |
vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce vzorku. |
L. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx je xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxx bakterie určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě x E. coli x živých xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ xxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxx > xxxxx. |
Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx jednotce xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx určených pro xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. |
Histamin x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx splněny xxxx xxxxxxxxx:
|
— |
nevyhovující, xxxxx xxxxxxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxxx m xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx m a X xxxx xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X. |
Xxxxxxxx 2. Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu
2.1 Xxxx a xxxxxxx x xxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx vzorků (21) |
Limity (22) |
Analytická xxxxxxxxxx metoda (23) |
Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
5,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota |
ISO 4833 |
xxxxxxx upravená těla xx úpravě, xxx xxxx chlazením |
zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol |
||||
Enterobacteriaceae |
1,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
2,5 log XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
XXX 21528-2 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx |
4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx |
XXX 4833 |
jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
||||
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota |
3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota |
ISO 21528-2 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením |
zlepšení hygieny xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
2&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx a původu xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
5&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
Salmonella |
50 (25) |
7 (26) |
nepřítomnost xx 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx z xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx původu |
|||
|
xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27) |
5 |
2 |
5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x |
5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x |
XXX 4833 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx |
||
X. xxxx (28) |
5 |
2 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g |
5 × 106 XXX/x |
XXX 4833 |
konec výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny výroby x xxxxxxxx v xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 KTJ/g |
500 XXX/x |
XXX 16649-1 nebo 2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
500 XXX/x xxxx xx2 |
5&xxxx;000 XXX/x xxxx xx2 |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x prasat:
— |
vyhovující, xxxxx xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx xxxx x x X, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X. |
Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v x/x xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než x/x xxxxxx. |
Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti vzorkování x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.
X. coli x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (SOM):
— |
vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi m x X. |
2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Mléko x xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30) |
Xxxxxx&xxxx;(31) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (32) |
Fáze, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje |
Opatření x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
&xx;&xxxx;1/xx |
5/xx |
XXX 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x xxxxxxx xxxxxxx |
||
|
X. xxxx &xxxx;(34) |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
x xxxxxxx okamžiku xxxxx výrobního procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet bakterií X. xxxx (35) |
zlepšení xxxxxxx výroby a xxxxxx surovin |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
104 XXX/x |
105 XXX/x |
XX/XXX 6888-2 |
x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx surovin; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 nebo 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
||
|
X. xxxx &xxxx;(34) |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x výběru xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
10 KTJ/g |
ISO 21528-2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace |
|||
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 or 2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 KTJ/g |
100 KTJ/g |
ISO 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Enterobacteriaceae |
10 |
0 |
nepřítomnost x 10 x |
XXX 21528-1 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s cílem xxxxxxxxxxxxx kontaminaci (38). |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx v 10 x |
XXX 21528-1 |
konec xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
|||
|
Předpokládaný výskyt Xxxxxxxx cereus |
5 |
1 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XX/XXX 7932&xxxx;(39) |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud všechny xxxxxxxx hodnoty poukazují xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx kategorie xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M. |
Předpokládaný xxxxxx Bacillus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě a xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx více než x/x xxxxxx nachází xxxx m a X. |
2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx referenční metoda (41) |
Fáze, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje |
Opatření x xxxxxxx nevyhovujících výsledků |
||||
n |
c |
m |
M |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x xxxx xx |
100 KTJ/g xxxx xx |
XXX 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx vaječných xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x zbývající zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx x x X. |
2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43) |
Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
1/x |
10/x |
XXX XX 16649-3 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 KTJ/g |
EN/ISO 6888-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby |
Interpretace xxxxxxxx vyšetření
Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.
E. xxxx x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ m, |
— |
přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x zbývající zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a M. |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m, |
— |
přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx m x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx jedna nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx m x X. |
2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, ovoce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45) |
Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
E. xxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
||
|
E. xxxx |
5 |
2 |
100 KTJ/g |
1 000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.
Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (určených x xxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx spotřebě):
— |
vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m, |
— |
nevyhovující, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx > X xxxx se více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X. |
Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx
3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Alimentarius.
3.2 Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x masné xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx x normě XXX 17604.
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx odběru vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, že xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.
Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x různých xxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx odebere kousek xxxx x krku x přibližné xxxxxxxxx 10 g. X xxxxxx kůže x xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx být xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou praxi xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx nebo strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx mění, xxx xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.
X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx po xxxx xx sobě xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx čtrnáctidenní, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx u xxxxxxxx xxxx xxx snížena xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, která jatky xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx-xx to xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx to xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v malých xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“
(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.
(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x xxxxx X.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx u xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě:
— |
u xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx opětovná xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx x konečném xxxxx), |
— |
x xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, |
— |
x chleba, xxxxxxx x podobných xxxxxxx, |
— |
x xxx, nealkoholických xxxxxx, xxxx, jablečného vína, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, |
— |
x xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, včetně výrobků x kakaa x xxxxxxxx, |
— |
x xxxxxx xxxx. |
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx spokojenosti příslušného xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, aby zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx naočkuje xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx tři Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.
(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx před xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, který xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx celou xxxx xxxxxxxxx.
(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx s xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 x aw ≤&xxxx;0,94, výrobky x xxxxx xxxxxxxxx pod 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx spadající do xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx kategorie xxxxxxx.
(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně oddělené xxxx (SOM) vyrobené xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.
(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, že x xxxxxxxx případné xxxx xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx salmonel.
(11) Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné složky.
(12) Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx semen xxxx zahájením xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx ve xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská screeningová xxxxxx xx zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx těmito mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx povinen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, zda xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.
(15)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 10 jednotlivých xxxxxxxxx.
(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.
(18) Na xxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxxx jednotlivé xxxxxx. X takovém xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, podle něhož xx má za xxxxxxxxxxx považovat xxxx xxxxxx.
(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx M., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx biogenic xxxxxx xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.
(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx x xxxxxxxxx účinnosti xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(21)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, jejichž hodnoty xxxx xxxx x x M.
(22) U xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx X.
(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) se xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx destruktivní xxxxxxx. Xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, že xx xxxxxxx xxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx x 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx vzorků, které xxxx stanoveny v xxxxx xxxxxxxx.
(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků, x xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x xxxx xxx přezkoumána xx xxxxxx zohlednění pokroku xxxxxxxxxx při snižování xxxxxxxxx salmonel. X xxxx tímto přezkumem xxxxx členské xxxxx xxxx regiony s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.
(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx údržnost výrobku xxxxx než 24 xxxxx.
(28)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.
(29) Tato xxxxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (XX) x. 853/2004.
(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx m x X.
(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x xxxxx X.
(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.
(33) Kritérium xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.
(34) E. xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.
(35) U xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. coli xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zrání x x sýrů, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.
(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, x nichž xx xxxxxxx schopen ke xxxxxxxxxxxx příslušných orgánů xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxxxxx riziko stafylokokových xxxxxxxxxxxx.
(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, musí xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx na X. xxxxxxxxx. Výrobce xx xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx xxxxxx korelace existuje.
(39) 1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx na Petriho xxxxx o xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x průměru 90 xx.
(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.
(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.
(42)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx mezi x x X.
(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.
(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x M.
(45) Použije xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.