Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (ES) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

kterým xx xxxx nařízení (XX) č. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x hygieně potravin (1), x xxxxxxx na xx. 4 odst. 4 uvedeného nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria pro xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx hygienických opatření xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. Nařízení (XX) x. 2073/2005 rovněž xxxxxxx, xx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx podle xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx xxx kojence xx xxxxx měsíců xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, že xx-xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx v kterékoliv xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(3)

Dne 24. xxxxx 2007 vědecká xxxxxx pro biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Evropském xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. Dospěla x xxxxxx, xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx rudu Xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx sakazakii xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx počáteční xxxxxxxxx výživy x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, je-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již xxxx xxxxx xxxxxx. Část 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě xxxxxxx xxxxxx XXXXXX při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx pokračující xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) vydala dne 26. x 27. xxxxx 2005 stanovisko x Xxxxxxxx xxxxxx x dalším Bacillus xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xx kontrola xxxxxxx x zavedení xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx spp., mohou xx rehydrataci xxxxxx xxxxx umožnit růst Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potraviny včetně xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx stanoviskem EFSA xx xxxxx spor Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx možná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx určených xx xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx přípravou a xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x xxxxxxxx sýrech, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx se xxxxx xxxxxxxx odkaz xx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx pravidel xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x xxxxx se xxxxxxx xxxxxx, ani xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pravidel v xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, že xx x xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx xxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněna.

(9)

V xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx X nařízení (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným x xxxxxxx k tomuto xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx zvířat,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Komisi

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 338, 22.12.2005, s. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX I

Mikrobiologická kritéria xxx potraviny

Kapitola 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin

Kapitola 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx x mléčné xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx x výrobky x nich

Kapitola 3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx na jatkách x x závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x masné polotovary x bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx potravina xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx než xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x masné polotovary xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx v 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx výrobků, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx výrobky xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 g

od 1. xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.12

Sušené xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx proces nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx určené x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.17

Živí xxxx a xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x přímé spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx šťávy (určené x xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené mléko x sušená syrovátka xxxxx kritérií xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 g

evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely určené xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x plži

E. xxxx  (15)

1 (16)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x svaloviny x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx rybolovu x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x láku, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx živých xxxx x živých ostnokožců, xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, kdy xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx je xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. xxxx x živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud nejsou xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou enterotoxiny xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x produktech xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx splněny tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx průměrná hodnota xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx x x M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x nebo xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx 2.   Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x xxxxxxx x něj

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (21)

Limity (22)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx skotu, xxxx, xxx x koňovitých

Salmonella

50 (25)

2 (26)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x hospodářstvích xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx: xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 g xxxxxxxx xxxxxx xxxx z xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx biologické bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli  (28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení v xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x nebo cm2

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x oblasti výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx skotu, xxxx, koz, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxx x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx vzorkování xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti vzorkování x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x počet kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx mase (SOM):

vyhovující, xxxxx jsou všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Mléko x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx  (34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx počet xxxxxxxx X. xxxx  (35)

zlepšení xxxxxxx výroby a xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx syrového xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx výrobního procesu, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx stafylokoků

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x zrající xxxx vyrobené x xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx z pasterizované xx silněji tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (čerstvé xxxx) xxxxxxxx x pasterizovaného xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny hodnoty &xx;&xxxx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx vyrobené ze xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud jsou xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx partie vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (37) x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx výskyt Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

E. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Předpokládaný xxxxxx Bacillus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, pokud xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx se nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (41)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x nebo xx

100 KTJ/g nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx rybolovu

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx výrobky x vařených korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX TS 16649-3

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, ovoce x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická referenční xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

výrobní proces

zlepšení xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (určených x xxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x x M a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx odběr vzorků x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků, použijí xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Alimentarius.

3.2    Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x koňovitých

Xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x níž xx xxxxxxx vzorek, činit xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx odběru vzorků xxxxxx abrazivní houbičky. Xxxxxxx se xxxxx, x nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Celková xxxxxx, z xxx xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 cm2.

Jsou-li vzorky xxxxxxxxx z různých xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx vyšetřením xx z xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x přibližné xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vytvoří směsný xxxxxx xxx, xxx xx získalo 5 × 25 x konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx vzorků

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx x místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého masa, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx odděleného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx získávány xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx vyšetření xx salmonely může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx x salmonel xxxx xxx xxxxxxx xxxx tehdy, pokud xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování popsané x xxxxx odstavci. Xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x schválí-li to xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v malých xxxxxxxxxx, x požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx x rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě:

u xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, pokud po xxxxx ošetření xxxx xxxxx opětovná xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, nekrájené a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, sušenek x xxxxxxxxx výrobků,

u xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobků v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx dobu údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx procesu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx limit 100 XXX/x xxxxxx xx xxxxx xxxx údržnosti xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 ml inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx kontrolu provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, který xx vyrábí, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky x xX ≤&xxxx;4,4 nebo xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx s xX ≤&xxxx;5,0 x xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx strojně xxxxxxxx xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX oddílu V xxxxxxxx XXX xxxx 3 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx případné xxxx xxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx lze xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxx určena přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie vyšetřena xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx jako indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxx z 10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx maloobchodu xx xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. X takovém xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (ES) x. 178/2002, xxxxx xxxxx xx má za xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx M., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Bouquelet X., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx xx determination xx xxxxxxxx amines xx plaice (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(21)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; c = počet jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x M.

(22)  U bodů 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vypočítá xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx xxxxx x 10 po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x četností xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx c xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx při snižování xxxxxxxxx xxxxxxxx. I xxxx xxxxx přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxxxx na mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx III xxxxxx X xxxxxxxx XXX bodu 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx m xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx slouží jako xxxxxxxxx úrovně hygieny.

(35)  U xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na počátku xxxxxx zrání x x xxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zrání.

(36)  Vyjma xxxx, x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(38)  Provede se xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx závodě xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Výrobce je xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx mezi Enterobacteriaceae x E. sakazakii xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx tři Petriho xxxxx o xxxxxxx 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.