Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (ES) x. 1609/2006

xx xxx 27. xxxxx 2006,

kterým xx na období xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x bílkovin xxxxxxxxx xxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx směrnici Rady 89/398/XXX xx xxx 3. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx států xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx (1), x zejména xx čl. 4 xxxx. 1x xxxxxxx xxxxxxxx,

xx konzultaci s Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx potravin,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx 89/398/XXX xx vztahuje xx xxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxx. Xxxxxxxx ustanovení xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX ze xxx 14. xxxxxx 1991 x počáteční x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě (2) xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx směrnice 89/398/XXX. Xxxxxxxx 91/321/EHS xxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx.

(3)

Xxxxxx xxxxxxxx žádost x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx získaných z xxxxxxxx kravského xxxxx x obsahem xxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,56&xxxx;x xxxxxxxx/100&xxxx;xX (2,25 g xxxxxxxx/100&xxxx;xxxx), xxx xx uvedeno x bodě 2.2 xxxxxxx I xxxxxxxx 91/321/XXX.

(4)

Xxx 5. xxxxx 2005 vydal Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx své stanovisko (3). Xxxx xxxxxxxxxx uvedlo, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx 0,47 g/100 kJ (1,9 g/100 kcal) xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx zdroj xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xx xx xx xxxxxxx změn xxxxxxxx 91/321/XXX xxxx xxxxxxx xxxxxxx této xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xx xxxxxx xxxx let.

(6)

Opatření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxxxxx řetězec a xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Odchylně xx xxxxxx 2 x xx. 4 odst. 1 xxxxxxxx 91/321/XXX xx xx dobu xxxx xxx xx xxxx přijetí xxxxxx xxxxxxxx povoluje xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx hydrolyzátů x xxxxxxxxx xxxxx, xxx xx stanoveno x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Toto nařízení xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x celém xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 27. xxxxx 2006.

Xx Komisi

Markos KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. L 186, 30.6.1989, x. 27. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1882/2003 (Xx. věst. X 186, 30.6.1989, x. 27).

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 175, 4.7.1991, s. 35. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/14/ES (Xx. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal (2005) 280, x. 1–16.


XXXXXXX

Xxxxxxxxxxx zdroje bílkovin, xxxxxx zpracování x xxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx bázi xxxxxxxxxxx syrovátkových xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx mléka

1.   Xxxxx bílkovin

Xxxxx xxxxxxxx = obsah xxxxxx × 6,25

Xxxxxxxxx

Maximální

0,44 x/100 xX

0,7 x/100 xX

(1,86 x/100 xxxx)

(3 x/100 kcal)

2.   Xxxxx bílkovin

Bílkoviny x demineralizované sladké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kaseinů xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x těchto xxxxx:

x)

63 % izolát syrovátkové xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx 95 % a xxxx xxx 70 % xxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 % a

b)

37 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 87 % x xxxx než 70 % xxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3,5 %.

3.   Xxxxxxxxxx bílkovin

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx mezi xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x tepelnému xxxxxxxx (3–10 xxxxx xxx xxxxxxx 80 xx 100 °X).

4.   Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx X xxxxxxxx 91/321/EHS.