Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx 2001/35/XX

xx xxx 11. května 2001,

xxxxxx se xxxx xxxxxxx směrnice Xxxx 90/642/XXX o stanovení xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, x xx xxxxxx povrchu

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady 90/642/XXX ze dne 27. listopadu 1990 x xxxxxxxxx maximálních xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, včetně xxxxx a xxxxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnicí Komise 2000/82/XX [2], x xxxxxxx xx xxxxxx 7 xxxxxxx směrnice,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1) Xx xxxxxxxx Xxxxxx 2000/42/XX [3] se xxxxxxx maximální xxxxxx xxxxxxx xxx kombinace xxxxxxxxx x potravin, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx Xxxx 94/29/XX [4], 94/30/ES [5], 95/38/XX [6], 95/39/ES [7], 96/32/XX [8], 96/33/XX [9] x xx xxxxxxxx Xxxxxx 98/82/XX [10] xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx v přílohách xxxxxxx zůstaly "otevřené" xxxx byly xxxxxxxxx xx xxxxxxxx dobu, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx přijetí nebyly x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx mohly xxx do 1. xxxxxxxx 2000 xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx reziduí xx xxxxxx Společenství. Xxxxxx stanovení výše xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx zúčastněným xxxxxxx xxxxxxxx xxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx údajů, xxxxx by xxxxxxxx x odůvodněných xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxx xxxxxxxxxxxxxxx. X období xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx údaje zhodnoceny x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebyly xxxxxxxx xx dostatečné, xxx xxxxxxxxxx stanovení xxxxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxx, xxx je xxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(2) Xx vyhlášení xxxxxxxx 2000/42/XX xxxxxxxx Xxxxxx žádosti, podložené xxxxxxx údaji, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 2000/42/XX. Xxxxxxx a xxxxx byly xxxxxxxxxxx x pro některé xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyšších xxxxxxxxxxx xxxxxx reziduí, než xx xxx xxxxxxxxxxxxxxx. Xxx xxxx kombinace xxxxxxxxx dostupné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xx xxxxxx stanovit xxxxxxxxx xxxxxx reziduí xx xxxxxx xxxx stanovitelnosti. Xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx, xxx xxxxxxxxx, xx stanovení xxxxxxxxxxx limitů reziduí xxxxxxx, než je xxx stanovitelnosti, xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelů. X xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx limity xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahovat x xxxxxxxx jejich xxxxxxx xxxx přípravků xx xxxxxxx rostlin x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, byla odhadnuta x xxxxxxxxxx v xxxxxxx x postupy x praxí xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx společenství, xxxxxxx xxxx zohledněny xxxxxx vydané Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx organizací [11] x xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx nevedou x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx spotřebitelů xxxxx xxxxxxxxxx prostřednictvím xxxxx x potravin, xxxxx xxxxx rezidua těchto xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx x Evropském xxxxxxxxxxxx, přičemž byly xxxxxxxxxx xxxxxx vydané Xxxxxxxx zdravotnickou xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx limity xxxxxxx xxxxxxxxx xxx otevřené xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx toxickým účinkům.

(5) Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx budou xxxxxx xxxxxxxxxx x obchodními xxxxxxxx Společenství xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxx směrnici a xxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx budou xxxxxxxxxx.

(6) Xxxx zohledněno xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx ochrany xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxx pesticidy. Xxxx xxxxxxx metodika popsaná Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx organizací, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x ověřená x xxxxxxxxxx Xxxxxx x xxxxx Stálého xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx x souladu x xxxxxxxxxxxx Vědeckého xxxxxx xxx xxxxxxxx [12].

(7) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedenými x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx pro odpovídající xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XX směrnice 90/642/XXX.

Článek 2

Členské xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2001. Neprodleně o xxxx xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xxxx předpisy xxxxxxxx xx 1. července 2001.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx odkaz xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx úředním xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Článek 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství.

Xxxxxx 5

Xxxx xxxxxxxx xx určena xxxxxxxx xxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 11. xxxxxx 2001.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Byrne

člen Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 350, 14.12.1990, x. 71.

[2] Xx. xxxx. X 3, 6.1.2001, x. 18.

[3] Xx. xxxx. X 158, 30.6.2000, x. 51.

[4] Xx. věst. X 189, 23.7.1994, x. 67.

[5] Xx. xxxx. X 189, 23.7.1994, x. 70.

[6] Xx. xxxx. X 197, 22.8.1995, x. 14.

[7] Xx. věst. X 197, 22.8.1995, x. 29.

[8] Xx. xxxx. X 144, 18.6.1996, x. 12.

[9] Xx. věst. X 144, 18.6.1996, x. 35.

[10] Xx. xxxx. X 290, 29.10.1998, x. 25.

[11] Xxxxxx pro xxxxx dietárního xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxxx), vypracované x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx životního xxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX/Xxxx Xxxxxxxxx) ve xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx přípravu kodexu xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx organizací x roce 1997 (XXX/XXX/XXX/97.7).

[12] XXX/XXXX/021; XXX/XXXX/024.


XXXXXXX

Xxxxxxxx:

Xxx lepší xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 2000/42/XX. Normálním xxxxxx xxxx vytištěny xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxx se xxxxxxxx maximální xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx limity xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx,xxxx xxxx- a xxxx-xxxxxxł x xxxxxxxxxxx-xxxxįxx, vyjįdųenį xxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx,xxxx p,p' x x,x' xxxxxxł

1.Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx, konzervované xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx; xxxxxx

x)XXXXXXXXX XXXXX

0,01

0,05

0,5

2

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx x podobných xxxxxxx)

Xxxxxxxxx

Xxxxx (xxxxxx)

Xxxxxxx

xx)XXXXXX (ve xxxxxxxx xxxx xxxxx)

0,01

0,1

0,1

0,05

Xxxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxx)XXXXXXX XXXXX

1

0,3

0,02

Xxxxxx

Xxxxxx

0,5

Xxxxxx

Xxxxxxx

0,05

xx)XXXXXXX XXXXX

1

0,05

0,02

Xxxxxxx

1

Xxxxxx x višně

Broskve (xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx)

0,5

Xxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx

0,01

0,05

x)XXXXXXXX X XXXXXX OVOCE

0,05

a)Hrozny xxxx vinné stolní x xxxxxxx

0,5

2

Xxxxxx stolní

1

Hrozny xxxxxxx

3

x)Xxxxxx (kromě xxxxxxx)

3

0,05

0,02

x)Xxxxx x xxxx (xxxxx xxxxx rostoucích)

0,05

0,02

Ostružiny

10

Ostružiny xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

10

Xxxxxxx

0,01

x)Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx ovoce (xxxxx xxxxx rostoucího)

0,05

0,02

Borůvky

Klikva

2

Rybíz (xxxxxxx, xxxx a xxxxx)

10

Xxxxxxx

10

Xxxxxxx

0,01

x)Xxxxx xxxxxxxx bobulové ovoce

0,01

0,05

0,02

vi)RŮZNÉ XXXXX

0,05

0,02

Xxxxxxx

Xxxxxx

0,2

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx

Xxxxx

0,1

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxx jablka

Ostatní

0,01

0,05

2.Zelenina, xxxxxxx xxxx tepelně neupravená, xxxxxxxx nebo xxxxxx

x)XXXXXXXX X XXXXXXXX ZELENINA

0,05

0,05

0,02

Řepa xxxxxxxx

Xxxxx

1

Xxxxx xxxxxxx

0,5

Xxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx kořenová

Ředkvička

Černý xxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

Xxx

Xxxxxxx

0,01

xx)XXXXXXXX XXXXXXXX

0,05

0,05

0,02

Xxxxxx

0,5

Xxxxxx kuchyňská

0,5

Šalotka

0,5

Cibule xxxxx

5

Xxxxxxx

0,01

xxx)XXXXXXX ZELENINA

0,05

a)Lilkovité

2

Rajčata

0,5

1

Paprika zeleninová

1

Lilek

Ostatní

0,05

0,02

b)Tykvovité – x xxxxxx xxxxxxx

0,05

0,2

Xxxxxx xxxxxxxx

1

Xxxxxx xxxxxxxxxx

5

Xxxxxx

Xxxxxxx

0,01

x)Xxxxxxxxx – s xxxxxxxx xxxxxxx

1

0,3

0,5

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx vodní

Ostatní

d)Kukuřice xxxxxxx

0,01

0,05

0,02

xx)XXXXXXXXX XXXXXXXX

0,05

0,05

0,02

x)Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

3

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx růžičková

0,5

Kapusta xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx

3

Xxxxxxx

0,01

x)Xxxxxxxxx zelenina xxxxxxx

0,01

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxx

0,01

x)XXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX BYLINKY

0,05

0,05

0,02

a)Salát x xxxxxxx xxxxxxxx

0,01

Xxxxxxx setá

Polníček

Salát xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

x)Xxxxxx a podobná xxxxxxxx

0,01

Xxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx)

Xxxxxxx

x)Xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,01

x)Xxxxxxx xxxxxxxx

0,01

x)Xxxxxxx bylinky

5

Kerblík

Pažitka

Petrželová nať

Celerová xxx

Xxxxxxx

xx)XXXXXXX ZELENINA (xxxxxxx)

0,05

0,05

0,02

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

0,05

Xxxxxxxx xxxxx

2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

0,3

Xxxxxxx

0,01

xxx)XXXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXXX (xxxxxxx)

0,05

0,05

0,02

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

10

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxx

10

Xxxxx

Xxxxxxx

0,01

xxxx)XXXXX

0,05

0,02

x)Xxxxxxxx xxxxxxxxx

2

10

x)Xxxxxxxx xxxxx rostoucí

0,01

0,05

3.Luštěniny

0,01

0,05

0,05

0,02

Fazole

Čočka

Hrách

Ostatní

4.Olejnatá xxxxxx

0,1

Xxxxx semena

Jádra xxxxxxxxxx xxxxxx

0,05

Xxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxx

0,5

Xxxxxxxx semena

Bavlníková xxxxxx

0,3

0,1

Xxxxxxx

0,01

0,1

0,05

5.Xxxxxxxx

Xxxxxxxx brambory xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní

0,01

0,05

0,05

0,02

6.Čaj (xxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo nefermentované, xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxx)

0,1

0,1

30

20

7.Xxxxx (xxxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

50

0,1

0,1

50