XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/2158
xx dne 20. xxxxxxxxx 2017,
kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hodnoty xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
(Xxxx s xxxxxxxx xxx EHP)
XXXXXXXX KOMISE,
s ohledem xx Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), a zejména xx xx. 4 odst. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx k těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx zajistit xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx „xxxxxxx xxxxxxxx“ jako soubor xxxxxxxx a podmínek xxxxxxxxxx xxx omezování nebezpečí x xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k lidské xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxx xxxxx, xx-xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx látkám, xxx xx xx xxxxxxxx kontaminaci xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. |
(2) |
Xxxxxxxxx je kontaminující xxxxx xxxxx definice x xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 315/93 (2) a jako takový xx xxxxxxxxx rizikem x xxxxxxxxxxxx řetězci. |
(3) |
Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxx ve vodě, xxxxx xxxxxx z přirozeně xx xxxxxxxxxxxxx složek, xxxxxxxxxx a cukrů, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxx xxxxxxx xxx 120 °X x xxxxx vlhkosti. Xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx suroviny xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, jako xxxx. obiloviny, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxx akrylamidu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx než množství xx srovnatelných xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx doporučení Xxxxxx 2013/647/XX (3) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx k provedení xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxxxx množství xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx přesahuje xxxxxx hodnoty stanovené x xxxxxxx xxxxxxxxx doporučení. |
(5) |
X xxxx 2015 xxxxxxx vědecká xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx řetězci (xxxx xxx „komise XXXXXX“) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx jen „xxxx“) stanovisko x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (4). Xx základě xxxxxx xx zvířatech xxxxxxxxx úřad xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx kterého xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx xx akrylamid xxxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravin, xxxx xx tato xxxxx xxxxx spotřebitelů, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx tělesné xxxxxxxxx. Možné škodlivé xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx systém, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx vývoj x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx považovány xx xxxxxx. Stávající xxxxxx dietární xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx věkovými xxxxxxxxx poukazují xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxx karcinogenní účinky. |
(6) |
Vzhledem x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx karcinogenní xxxxxx xxxxxxxxxx a při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzistentních x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xx xxxx být uplatňována xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx množství xxxxxxxxxx, je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxx přítomnost xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Množství xxxxxxxxxx xxx snížit xxxxxxxxxxxxxxx zmírňujícího xxxxxxxx, xxxxxxxxx prováděním xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). |
(7) |
X xxxxxxx s článkem 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx postupy nezbytné xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx vlastní xxxxxxxxxx. V tomto ohledu xxxx stanovení xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zároveň xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx určitým rizikům. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx souladu x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx zmírňujících xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. |
(8) |
Xx xxxxx vhodné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxxxxxxxx xxxxx zpracování xxxxxxxx náchylné k tvorbě xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, a stanovit xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx akrylamidu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. |
(9) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx na současných xxxxxxxxxxxxxxxxxx poznatcích x xxxxxxxxx xx, xx v důsledku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxx. Uvedená xxxxxxxxxx xxxxxxxx byla stanovena xx rozsáhlých xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx zmírňující opatření xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxx xx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky a jiné xxxxx použity v souladu x xxxxxx povolením použití. |
(10) |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx účinnosti xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx všech xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx by měly xxx xxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx má xx xx, xx x xxxxxx kategorie potravin xxx obvykle xxxxxxxxxx xxxxxxx praxe xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x 10 % – 15 % výroby x xxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxx na xxxxxx, xx specifikované kategorie xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxx xxxxxxxxx potraviny x xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx zvláštní výrobní, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx porovnávacích xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx všech xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. V těchto xxxxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx schopen předložit xxxxxx x xxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. |
(11) |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxxx xx trvale xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v potravinách. |
(12) |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx aktivity x/xxxx přímo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxx zmírňující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx povahy xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, kteří xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx jsou xxxxxxxxx zásobováni, xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, protože xxxxxxx xxxxxxxx xxxx snižují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx je x xxxxxx podnicích xxxxxxxxxxxxxx. |
(13) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx akrylamidu xx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxx. Je vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx. Pokud xxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a četnost xxxxxx vzorků, aby xxxx xxxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, kteří xxxxxxxx xxxxxxxxx v oblasti xxxxxxxxxx xxxxxx nařízení x xxxxx provozují maloobchodní xxxxxxxx a/nebo přímo xxxxxxxx xxxxx místnímu xxxxxxxxxxx, xxxx od xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxx výroby, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, osvobozeni, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx neúměrně xxxxxxx. |
(14) |
Xxxxx odběru vzorků x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 882/2004 (5), aby xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontroly xx xxxxxx zajištění dodržování xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx státy x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx a analytickými xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 882/2004. |
(15) |
Pro xxxxxxxx xxxxxxxx stanovených xxxxx nařízením xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mělo xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravinách x xxxxxxx x xxxxxxxxx (EHS) č. 315/93. |
(16) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx použijí xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx. |
(17) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
1. Aniž jsou xxxxxxx xxxxxx ustanovení xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx potraviny xxxxxxx x xxxxxxxx 2, x xxxxxxx x xxxxxxx 2 uplatnit xxxxxxxxxx opatření stanovená x xxxxxxxxx I a II xx xxxxxx dosažení xxxxxxxx akrylamidu xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x xxxxxxx XX.
2. Potraviny xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xxxx xxxx:
x) |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx (fritované) xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx brambor; |
b) |
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, krekry x xxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxx; |
x) |
xxxxx; |
x) |
xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxx xxxx); |
x) |
xxxxx pečivo: xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx tyčinky, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, jakož x xxxxxx, xxxxxxx chleby x xxxxxxxx xxxxxx. X xxxx kategorii xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (pečený xxxxxxx xx základem x xxxxxx xxxxx); |
x) |
xxxx:
|
x) |
xxxxxxxx xxxx; |
h) |
xxxxxxxxx pro xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx v nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 609/2013 (6). |
Xxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vyrábějí x xxxxxxx xx trh xxxxxxxxx xxxxxxx x xx. 1 xxxx. 2, uplatní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X.
2. Xxxxxxxx od xxxxxxxx 1, provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx. 1 xxxx. 2 x xxxxx provozují xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx maloobchodu, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxx X xxxxxxx II.
3. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx x xxxxxxxx 2, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx kontrolou x xxxxx provozují činnost xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx propojeného provozu x xxxxx pokynů provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx potraviny xxxxxxx x xx. 1 xxxx. 2, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxx X xxxxxxx XX.
4. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a upraví xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx akrylamidu na xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx porovnávací xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx IV. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxxxxxx
Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx použijí xxxx xxxxxxxx:
1) |
xxxxxxxx xxxxx „xxxxxxxxx“, „provozovatel potravinářského xxxxxxx“, „xxxxxxxxxx“, „xxxxxxx xx trh“ x „xxxxxxx xxxxxxxxxxx“ stanovené v článcích 2 a 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 (7); |
2) |
„xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx kategorií potravin. |
Xxxxxx 4
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxx
1. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx x xx. 2 odst. 1 zavedou xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xx. 1 xxxx. 2.
2. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedení x xx. 2 xxxx. 1 xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx X.
3. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedení x xx. 2 xxxx. 3 vedou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v částech X x X xxxxxxx XX.
4. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xx. 2 odst. 1 x xx. 2 odst. 3 xxxxxxx xxxxx xxxxxx a analýzu xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx stanovenými x xxxxxxx XXX x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a analýzy xxxxxxxxxxx.
5. Xxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxx nejsou xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx akrylamidu xxxxxxxxx x xxxxxxx IV, přezkoumají xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx x xx. 2 odst. 1 x xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx opatření x xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 4.
6. Xxxxxxxx xx xxxxx článek nevztahuje xx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 2. Zmínění xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx zmírňujících xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části X xxxxxxx XX.
Xxxxxx 5
Xxxxxxx množství xxxxxxxxxx
Komise xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XX, každé xxx xxxx x xxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Přezkum xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx zakládá xx xxxxxxx o výskytu xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx příslušnými xxxxxx a provozovateli xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx 6
Xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
Toto xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx se xx 11. dubna 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 20. xxxxxxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Jean-Claude XXXXXXX
(1) Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(2) Nařízení Xxxx (XXX) x.&xxxx;315/93 xx xxx 8.&xxxx;xxxxx&xxxx;1993, kterým se xxxxxxx postupy Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx (Úř. xxxx. L 37, 13.2.1993, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2013/647/EU xx xxx 8.&xxxx;xxxxxxxxx&xxxx;2013 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;301, 12.11.2013, x.&xxxx;15).
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2015;13(6):4104.
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (ES) č. 882/2004 xx dne 29.&xxxx;xxxxx&xxxx;2004 x&xxxx;xxxxxxxx kontrolách xx xxxxxx xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx krmiv x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx podmínkách xxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;165, 30.4.2004, x.&xxxx;1).
(6)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;609/2013 xx xxx 12. června 2013 x&xxxx;xxxxxxxxxxx určených pro xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx hmotnosti x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx Rady 92/52/EHS, xxxxxxx Xxxxxx 96/8/ES, 1999/21/XX, 2006/125/ES x&xxxx;2006/141/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx 2009/39/ES x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;41/2009 x&xxxx;(XX) č. 953/2009 (Úř. xxxx. X&xxxx;181, 29.6.2013, x.&xxxx;35).
(7)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (ES) x.&xxxx;178/2002 xx dne 28. ledna 2002, xxxxxx se stanoví xxxxxx zásady a požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Evropský xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;31, 1.2.2002, x.&xxxx;1).
XXXXXXX I
ZMÍRŇUJÍCÍ XXXXXXXX XXXXXXX V ČL. 2 XXXX. 1
Pokud xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx zahrnují použití xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látek x&xxxx;xxxxxx látek, xxxxxxx xx dané potravinářské xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxx xxxxx v souladu s ustanoveními xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (ES) x.&xxxx;1332/2008&xxxx;(1) a (XX) x.&xxxx;1333/2008&xxxx;(2) x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012&xxxx;(3).
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX XX XXXX XXXXXXXX XXXXXXX
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx x&xxxx;xxxxxxx takové xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx a u nichž xx xxxxx prekurzorů xxxxxxxxxx, jako xxxx xxxxxxxxxx cukry (fruktóza x&xxxx;xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx, pro xxxx xxxxxxxxxx podmínky xxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx takové xxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx odrůdu xxxxxxx x&xxxx;xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx odrůdu. Uskladněné xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx doby x&xxxx;xxxxx skladovacího xxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx brambor x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx akrylamidu xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxx. |
Xxxxxxxx přijatelnosti
1. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx svých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obsah redukujících xxxxx v bramborách a také xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx specifikovaného xxxxxx redukujících xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, mohou provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx brambor při xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxx přijata x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx, xxx xxx akrylamid x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;XX. |
Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx
1. |
X&xxxx;xxxxxxx, xx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozují xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
|
2. |
U šarží xxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx redukující xxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx specifikují xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxxxx tehdy, xxxx xxxx vnější teploty xxxxxxxxx xxxxx než xxxxxxxx xxxxx používaný xxxxx xxxxxxxxxx, aby xxxx zajištěno, že xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx. Tyto xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxx. |
x)&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX LUPÍNKY
Návrh xxxxxxxxx a procesu
1. |
Pro každý xxxxx xxxxxxx specifikují xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oleje xx xxxxxxx na výstupu x&xxxx;xxxxxxx. Uvedené teploty xxxx xxx xxx xxxxx, xxx xx xxxxxx možné xx xxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx s normami xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx k relevantním xxxxxxxx, xxxx je xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxxx brambor, xxxxxxx xxxxx sušiny, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx cukru, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx obsah xxxxxxxx xxx daný xxxxxxx. |
2. |
X&xxxx;xxxxxxx, xx xx teplota xxxxx xx smažení xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxx 168&xxxx;°X x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xx co xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a že je xxxxxxxx porovnávací xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze XX. |
3. |
Xxx xxxxx návrh xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx smažení, který xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx, xxx xxx xx reálně xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobek, x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx odrůda xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx při xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Minimální xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0&xxxx;%. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx (xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx xx-xxxx. |
x)&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXX X&xxxx;XXXX XXXXXXX XXXXXXXXX NEBO V TROUBĚ XXXXXX XXXXXXX X&xxxx;XXXXXXX
Xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx
1. |
Xxxx použitím xxxx xxx brambory xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxx xxxxxxx xxxxxxxx smažením xx xxxxxxx xxxxx xxxx ukazatelů potenciálně xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 20–25 xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx barev xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx barevné xxxxx XXXX Xxxxxxx xxxx kalibrovaných škál xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx dané xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výslednou barvu xx smažení změřit xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. Xxxxxx). |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxx nezralé xxxxx x&xxxx;xxxxxx hmotností xxx xxxxx a vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrů. Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hlíz xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxx systémy, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx. |
3. |
Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zbytky, xxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx neobjevovaly xxxxxxx kousky. |
4. |
Provozovatelé potravinářských xxxxxxx proužky xxxxxxx xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx specifických xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx barvu hotového xxxxxxx. |
6. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X450), xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xX xxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx. |
7. |
Xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx redukujících xxxxx xxxx xxxxxxx xxx dosažení xxxxxxxxx. Xxx xx použít xxxxx x&xxxx;xxxxxxx potřeby, xxx xxxx konzistentně xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxx barvu konečného xxxxxxx xxx, xx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx-xx to xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx specifikace xxx xxxxxxxx barvu dosáhnout xxxxxxx přidáním xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx má xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx upraveném xxxxxxx xxx stejné barvě, xxxxx xx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx pouze x&xxxx;xxxxxxxxx nahromaděnými redukujícími xxxxx. |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
1. |
Xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x/xxxx prostřednictvím xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxx/xxxxxxx/xxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx uvedeny xx xxxxx obalech xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx s nařízením Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 1169/2011 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx&xxxx;(4). Xxxxxxxxxx xxxxxx tepelné úpravy xxxx xxx v souladu xx specifikacemi xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx pro profesionální xxxxxxx xxxxxxxxx a musí xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx barvě, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxxx), x&xxxx;xx množství xxxxxxxxxx xxxx nižší, xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx stanovená v příloze XX. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx by xxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxx nástroje xxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, a také xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx hodnocení xxxxx (xxxx. XXXX/Xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx jasné xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx koncovým xxxxxxxxxx xxxxxxx:
|
XX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX XX XXXXXX XX BÁZI XXXXX X&xxxx;XXXX XXXXXXXXXX VÝROBKY XX XXXX TĚSTA
Suroviny
1. |
Pro xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků specifikují xxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxxx xxxxx v dehydratovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx hodnota xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobcích xxxx být stanovena xxx xxxxx, jak xxx xx reálně xxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxx relevantním xxxxxxxx xxx navrhování x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jako xxxx. množství bramborových xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx možná zmírňující xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx v hotovém xxxxxxx. |
3. |
X&xxxx;xxxxxxx, xx je xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyšší xxx 1,5&xxxx;%, předloží xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx prokazují, xx množství xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xx xx nejnižší xxxxxxx dosažitelné xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx stanovená x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;XX. |
Xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx musí být xxxx xxxxxxxx analyzovány xxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx nepřesahuje xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
2. |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx bramborové xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxxxxx další zmírňující xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xx xxxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx IV. |
3. |
U každého xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx je xxxxx použít xxxxxxxx xxxxxxxxx bramborových xxxxxx xxxxxxxx s nižším potenciálem xxxxxx xxxxxxxxxx. |
4. |
X&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxx mokrého xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx-xx xx xxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxx látky xxxxxx xxx synergické xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xx xxxxxxxxx vztahuje na xxxxxxx asparaginázy a snižování xxxxxxx xX:
|
5. |
Pokud se xxxxxxxxxx xxxxxxx, snacky xx krekry na xxxx těsta xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx oleje xx xxxxxxx pro xxxxx výrobek xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
6. |
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx, jak xx xxxxxx xxxxx xx xxxx lince a u konkrétního xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a s přihlédnutím x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx cukru x&xxxx;xxxxxx obsah xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx. Xxxxx xx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 175&xxxx;°X, předloží xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v hotovém xxxxxxx xx nižší xxx xxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;XX. (Xxxxxxxx: Většina xxxxxxxxxxxx výrobků xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx 175&xxxx;°X xxxxx jejich xxxxx xxxxxx době xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx potřebným k dosažení xxxxxxxxxx expanze a textury xxxxxx xxxxxxx.) |
7. |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx lupínky, xxxxxx xx xxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx teploty pečení xxx xxxxx výrobek xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
8. |
Xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxx xxxx být tak xxxxx, jak xx xxxxxx možné xx xxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a bezpečnosti xxxxxxxx a s přihlédnutím x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxx xxxxxx, obsah xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx. |
9. |
Xxxxx xx na xxxxx xxxxxxx pečení/sušení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 175&xxxx;°X, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxx akrylamidu v hotovém xxxxxxx xx xxxxx xxx porovnávací hodnota xxxxxxxxx v příloze XX. |
10. |
Xxx xxxxx výrobek specifikují xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx vysoko, xxx xxx je xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, v souladu x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a s přihlédnutím x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx v konečném xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0&xxxx;%. |
XXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxxxxx xx vztahují na xxxxx pečivo, xxxx xxxx xxxxx, sušenky, xxxxxxx, xxxxxxxx tyčinky, xxxxxx, kornouty, oplatky, xxxxxxx a perník, xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx krekry, xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxx kategorii xx xxxxx trvanlivá xxxxxxx (xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx z obilné xxxxx), xxxx. xxxx xxxxxxxx, xxxxx křupavé xxxxxx a macesy.
Agronomie
V případě smluvního xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx množstvím xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe xxxxxxxx xx hnojení, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx síry x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx uplatňování výše xxxxxxxxx požadavků.
Návrh xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx tato xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. |
X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxx množství xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx alternativními xxxxxxxxx xxxxxxx, jako xxxxxxxxx
X&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx uvedených xxxxxxxxxxxxxx kypřicích xxxxx xxxxxx za následek xxxxxxxxxxxxxx změny (chuť, xxxxxx, textura xxxx.) xxxx xxx xx xxxxxxxx celkový obsah xxxxxx, xxx ovlivňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
2. |
X&xxxx;xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx složky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jako xxxx xxxxxx x&xxxx;xxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx, xxxxxxx v recepturách obsahujících xxxxxxxxxxxxxxxxx amonný, xx-xx xx xxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrů xxxx mít za xxxxxxxx změnu xxxxxxxxxx xxxxxxx z důvodu xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx. |
3. |
Xx-xx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zohlední xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxx, nízkou xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xX má xxx xxxxxxx xxxx vůbec xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
4. |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx zrn, xxxx. xxxx, s přihlédnutím x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx vliv xx xxxxxx pečení x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxx zrn xxxxxxxx různá xxxxxxxx xxxxxxxxxx (množství xxxxxxxxxx xx typicky xxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx je xx x&xxxx;xxxx). |
5. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx rizika xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx, které xxxxx xxxxxx množství xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx nemají, xxx xxxxxxxxx fyzikální x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx spíše xxx xxx xxxxxxx teplotách x&xxxx;xxxxxx xxxxx jako xxxxx xxxxxxxx). |
6. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx tepelně ošetřených xxxxxx, které jsou xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a zaváděli příslušná xxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
7. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx týkající se xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
8. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx hladin xX, co xxxxxxx xx to xxxxx x&xxxx;xxxxxxx v kombinaci x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatřeními x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xx xxxx xxx za xxxxxxxx organoleptické změny (xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx). |
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zmírňující xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxx pečiva x&xxxx;xxxxxxx, xxx přijatá xxxxxxxx xxxx kompatibilní s požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xx bezpečnost potravin:
1. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, tj. xxxxxxxxx xxxx a teploty, xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx dosažení xxxxxxxx vlastností výrobku. |
2. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx kvality xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx k dosažení xxxxxx xxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
4. |
Xxx xxxxxx nových xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx posuzování xxxxxx x&xxxx;xxxxx velikost x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx výrobku, x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx malá xxxxxxxx výrobku potenciálně xxxx x&xxxx;xxxxxx množstvím xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
5. |
Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxx xxxxxx používané xxx výrobě jemného xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zpracovány xxxxxxxxxx (xxxx. předem zpracované xxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx.), což xx xx následek xxxxxxx xxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků návrh xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx, xxx xxxx v souladu x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx hodnotami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v příloze XX. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx nepoužijí spálené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
6. |
X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx na xxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx svým xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx, xx množství akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxxx výrobcích xxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx dosažitelné úrovni xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. |
XX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxxxxx
X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx dodávány xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx asparaginu x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx správné zemědělské xxxxx týkající se xxxxxxx, zejména x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyrovnaných xxxxxx síry x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xx ochranu xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx xx xxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mít xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx a organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. fruktózy x&xxxx;xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx cukry (např. xxx) – x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a procesní xxxxxx (xxxxxx hrudek xxxxxxxxxx) –, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxx fázemi xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky, xx-xx pravděpodobné, že x&xxxx;xxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx IV. |
4. |
U tepelně ošetřených xxxxxx, xxxxx obsahují 150 xxxxxxxxxx akrylamidu xx kilogram (μx/xx) xxxx více, přijmou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx opatření:
|
5. |
Xxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx bázi xxxxx a výrobní proces xxxxxxxx dostatečný čas, xxxxxxx a obsah xxxxxxxx xxx xx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, použijí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx účinku xx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxxx
Xxx xxxxxx snídaňových xxxxxxxx uplatní xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a zajistí, xxx přijatá xxxxxxxx xxxx kompatibilní x&xxxx;xxxxxxxxx xx vlastnosti výrobku x&xxxx;xx bezpečnost xxxxxxxx:
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx rizika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx/xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx/xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, že xxxxx xxxxxxx xxxxxx a delší xxxx ohřevu generují xxxxx xxxxxxxx akrylamidu, xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx efektivní xxxxxxxxx xxxxxx a dob ohřevu xxx xxxxxxxxxxxx tvorby xxxxxxxxxx bez zhoršení xxxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx výrobku. |
3. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vysokých xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx teploty xxxxxx, xxxx a množství xxxxxxxxxxx surovin xxx, xxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxx xxxxxxxx a vyjádří xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxx zpracování xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx generovat xxxxx xxxxxxxx akrylamidu xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx krokům xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx zpracování xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx eliminují. |
5. |
Aby xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx xxxx. xxxxxxxx a monitorování xxxxxxx. |
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXX
Xxxxxxxxx
Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kávových xxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxx xxxx Robusta xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx než xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx typu Xxxxxxx.
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx minimální xxxxxx xxxxxxxxxx v rámci xxxxxxxx xxxxxxxxx profilu. |
2. |
Řízení xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (XXX) jako součást xxxxxxx xxxxxxx praxe. |
3. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zváží xxxxxxx xxxxxxxx asparaginázou, xx-xx xx možné x&xxxx;xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
XX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXX NEŽ 50&xxxx;% OBILOVIN
Agronomie
V případě xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx následující xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx týkající xx xxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx na udržování xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx a zajištění xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx pro prevenci xxxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provádí kontroly xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxx k tomu, xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx z pšenice, xxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx kukuřice a rýže xxx vývoji xxxxxx xxxxxxx tam, xxx xx xx možné, x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx na xxxxxxx proces a organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx řídí xxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxx) – x&xxxx;xxxxxxxxxxxx k dopadu na xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a procesní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx) –, xxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxx fázemi xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxx-xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx tam, xxx xx xx xxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx povedou k nižším xxxxxxxxx akrylamidu po xxxxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx zajistili xxxxxxxxx tvorbu akrylamidu x&xxxx;xxxxx cílového xxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx xxxxxxxx pražení xxxx xxx zahrnuto xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (XXX) xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx. |
XXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXX KÁVY XXXXXXXXXX XXXX XXX 50&xxxx;% XXXXXXX
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx obsahem xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, aby během xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx pozdní x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx-xx náhražky xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx xx-xx xxxxx čekanky xxxxx xxx 100 % x&xxxx;xxxxx xxx 50&xxxx;%, přidají xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx. xxxxxx čekanky, pražené xxxxxxxxx, xxxxxxxx k tomu, xx xx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v rámci xxxxxxxx chuťového profilu. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx podmínek pražení xxxx být zahrnuto xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
XXXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX XXX XXXX DĚTI X&xxxx;XXXXXXXXX XXX KOJENCE (5)
V případě xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, jejichž xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx asparaginu x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx s ohledem na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hladin xxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx houbových infekcí. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provádí xxxxxxxx xx účelem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx použijí xxxxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx nejvíce xx xx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx surovinu x&xxxx;xxxxxx obsahem prekurzorů xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx provedou xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx možnosti xxxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxx xxxxx v konečné xxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx tepelně xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx k tvorbě xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xx dodavatelů, xxxxx xxxx xxxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zavedou xxxxxx xxxxxx změn, xxx xx xxxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které xx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřených surovin x&xxxx;xxxxxx v konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx používání xxxxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX. |
Xxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx akrylamidu než xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, žita, xxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx xxxxxx nových xxxxxxx xxx, xxx xx xx možné, x&xxxx;xxxxxxxxxx k tomu, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx na xxxxxxx proces x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxx xxx posuzování xxxxx, xx výrobky xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a/nebo s vysokým xxxxxxxxx xxxxx z obilovin xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx přidávání xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. fruktózy x&xxxx;xxxxxxx) a složek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (např. xxx) – x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a procesní funkce (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx) –, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx jsou přidány xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx pražené x&xxxx;xxxxxxx ořechy x&xxxx;xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxx akrylamidu a použijí xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použití xxxxxxxxx xxxxxx hotový výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX. |
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků prostřednictvím xxxxxxxxxx rizika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx/xxxxxxxx kroky xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx procesu, xxxxx xxxxxxxx/xxxxx xxxxxxxx akrylamid. |
2. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx a použijí xxxxxxxxx xxxxxxxxx teplot a dob xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx, textury, xxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx teploty xxxxxx, xxxx a množství xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx surovin x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx provozní xxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxx limitů. Tyto xxxxx musí být xxxxxxxx xx xxxxxxx XXXXX. |
5. |
Xxxxxxxxxxxx a řízení obsahu xxxxxxxx xx xxxxxxx xx kritických xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v některých xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx uplatní. |
IX. KONZERVOVANÉ XXXXXXXXX XXX XXXX XXXX (X&xxxx;XXXXXX KYSELOSTÍ A NA XXXX XXXXXXX)&xxxx;(6)
1. |
Xxx výrobě xxxxxxxxxxxxxx potravin xxx xxxx děti xxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx fruktóza a glukóza, x&xxxx;xxxxxxxxxx. |
2. |
X&xxxx;xxxxxxx smluvního xxxxxxxxxxx, xxx xxxx zemědělské xxxxxxxx provozovatelům xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodávány xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx, xxx byly uplatněny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xx předejít xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx ověření xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx uvedených xxxxxxxxx. |
3. |
Xx kupních xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavky, xxxxx xxxxxxx, aby byly xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxxx tepelného ošetření, xxxxxxx cílem xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx akrylamidu. |
4. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zajistí, xxx xxxxxxx ošetřené složky, xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx akrylamidu, xxxx xxxxxxxxx xx dodavatelů, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx v konečném výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze XX, xxxxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xx účelem dosažení xxxxxxxx akrylamidu xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze XX. |
Xxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v dotčených xxxxxxxxxxx zohlední, xx xxxxxxx založené na xxxxxxxxxxx obilovinách x/xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx otrub x&xxxx;xxxxxxxx xxxx vyšší xxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zvolí xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx cukry (xxxx. fruktóza a glukóza) x&xxxx;xxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx přidávání xxxxxxxxxxxx xxxxx (např. xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx) a složek obsahujících xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxx), xxxxx xx xxxxxxxxx z organoleptických důvodů x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx hrudek xxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxx mohou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx ošetření. |
Zpracování
1. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxx/xxxxxxx xxxxx tepelného xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx/xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx xx nejefektivněji zacílit xxxxx úsilí x&xxxx;xxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxxxxxx. Toho xxxx xxx dosaženo buď xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxx, xxxx přímo změřením xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx každým xxxxxx xxxxxxxxx ošetření x&xxxx;xx xxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx akrylamidu xxxxx teploty xxxxxx, xxxx a množství xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx přiváděných xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx měly xxx kontrolovány v rámci xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx do xxxxxxx XXXXX. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx snížení xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx bázi xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx dotčených xxxxxxxx. |
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXX
Xxxxxxxxx
X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxx zemědělské produkty xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx přímo xxxxxx xxxxxxxxxx, provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zajistí, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, jejichž xxxxxx xx xxxxxxxx vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v obilovinách:
— |
dodržování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx hnojení, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx a zajištění xxxxxxx aplikace dusíku, |
— |
dodržování xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx účelem zajištění xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx opatřeních xx xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx houbových xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxx účinného xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx výrobků
1. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx chléb xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxx barvy tak, xxx se snížila xxxxxx akrylamidu, x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx možnostem. |
2. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxx, s přihlédnutím x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxx tepelný xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xx možné. |
4. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k pečení pro xxxxx, xxxxx má xxx dopečen xxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx to kompatibilní x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, použití xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx xxx vyšších xxxxxxxxx. |
6. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zejména x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (E503), xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx je xx xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazení xxxxxx z invertního xxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx fruktózy, xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
7. |
Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx to xxxxx, x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobku x&xxxx;xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. |
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;1332/2008 ze xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx enzymech x&xxxx;x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x.&xxxx;1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Rady 2001/112/XX a nařízení (XX) x.&xxxx;258/97 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, x.&xxxx;7).
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008 xx xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, s. 16).
(3) Nařízení Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xx dne 9. března 2012, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 1333/2008 (Xx. xxxx. L 83, 22.3.2012, x.&xxxx;1).
(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1169/2011 ze xxx 25.&xxxx;xxxxx&xxxx;2011 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Evropského parlamentu x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1924/2006 x&xxxx;(XX) x.&xxxx;1925/2006 x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x&xxxx;2008/5/XX x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;608/2004 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;304, 22.11.2011, x.&xxxx;18).
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (XX) č. 609/2013.
(6) Podle xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;609/2013.
XXXXXXX XX
XXXX X
XXXXXXXXXX XXXXXXXX, XXX XXXX XXX UPLATNĚNA PROVOZOVATELI XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXX X XX. 2 XXXX. 2
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx tato xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx, která poskytují xxxxxx xxxxxxx optimální xxxxxxxxx barvy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxx, xxx vodítko xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx ohledně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a nízkých xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bylo xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx připravují, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. |
2. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, kteří xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxx při procesu xxxxxx xxxx zmírňující xxxxxxxx:
Xxxxxxx xxxx xxx pečeny xx xxxxxxxxx výsledné xxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx tmavě xxxxxxx xxxxx, je-li tmavá xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx povahou xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx. |
3. |
Xxx xxxxxxxx sendvičů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxx byly xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx. Xx vhodné, xxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx (jsou-li x xxxxxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a nízkých xxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx vodítko xxx xxxxx, xxxxx poskytuje xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx barvy a nízkých xxxxxxxx akrylamidu, xxxx xxx pro pracovníky, xxxxx xxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx, v prostorách viditelně xxxxxxxxx. |
XXXX X
XXXXXXXXXX XXXXXXXX, XXX XXXX BÝT XXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXX POTRAVINÁŘSKÝCH XXXXXXX UVEDENÝMI X XX. 2 ODST. 3 XXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX X
1. Xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxx uvedené x xx. 1 odst. 2 pouze xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx opatření xxxxxxxxx x xxxxxxx X.
2. Xxxxxxxx x xxxx krájené (xxxxxxxxx) xxxxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
— |
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx poskytnuté xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx X, |
— |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx provozními xxxxxxx x x xxxxxxxxxxxxx fritézami vybavenými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a naprogramovanými xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx-xxxxxxx), |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx udržování xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. Xxxxxxxx výrobky
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx akrylamidu x xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx účinná xxx udržování xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx porovnávací xxxxxxxx.
4. Xxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx x xxxxxxx XX, xxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxx, xx xx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx směsi x xxxxxxx. X xxxxxx případech xx dodavatelem poskytnuto xxxxxxxxxx.
XXXXXXX XXX
XXXXXXXXX XX XXXXX VZORKŮ A ANALÝZU XXX MONITOROVÁNÍ XXXXXXX X&xxxx;XXXXXX&xxxx;4
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx
1. |
Xxxxxx musí xxx reprezentativní xxx xxxxx, xx které xx xxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a analýzu xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zmírňujících xxxxxxxx, xxx. xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx, že x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx analýzu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. „Xxx xxxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, návrhem xxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxxxx potenciál xxxxxxxx množství xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx porovnávací xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx opatření xxxxxxxxxxxx. |
XX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx a pravděpodobnosti, s jakou xxxx daný xxx xxxxxxx překročit xxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxx jsou x&xxxx;xxxxxxx s „Mezinárodním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx“&xxxx;(1) vypracovaným xxx xxxxxxxx IUPAC/ISO/AOAC) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro detekci x&xxxx;xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x&xxxx;„Xxxxxxxx XXX/XXXX/XXXXX xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v chemických xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx“&xxxx;(2). Xxxxx je xx xxxxx, xx třeba xxxxxxxxx správnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
3. |
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx parametry pracovních xxxxxxxxxxxxxx
|
4. |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx měřením xxxxxxxxxx výrobku (např. xxxxx) nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx předpokladu, xx mezi xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx statistickou xxxxxxxx. |
XXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
1. |
X&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx řízené množství xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx minimálně xxxxxx xxxxx. U výrobků, xxxxx xxxx potenciál xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, provádějí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx s vyšší xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx odběr xxxxxx a analýza xx xxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxx proveditelná. |
2. |
Na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx II xxxx.&xxxx;1 této přílohy xxxxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxxx. Posouzení xxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx je výrobek xxxx proces xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xx xxxx vést xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx výrobku. |
IV. Zmírňování
Pokud xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx (x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx), xxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxx přezkum xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v hotovém xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vyžádání xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx orgánům, xxxxxxxx s popisem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxxxxxxxx pod xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(1)&xxxx;&xxxx;X. Xxxxxxxx xx xx, Pure xxx Xxxxxxx Chemistry, 2006, 78, s. 145–196.
(2) Red. X. Xxxxxxxx a R. Xxxx, Pure xxx Xxxxxxx Xxxxxxxxx, 1995, 67, x.&xxxx;649–666.
XXXXXXX XX
XXXXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXX V ČL. 1 XXXX.&xxxx;1
Xxxxxxxxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v potravinách xxxxx čl. 1 xxxx.&xxxx;1 xxxx tyto:
Potravina |
Porovnávací xxxxxxx [μx/xx] |
||
Xxxxxxxx (x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx) |
500 |
||
Xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxx krekry Jiné xxxxxxxxxx xxxxxxx z bramborového xxxxx |
750 |
||
Xxxxx xxxxx |
|||
|
50 |
||
|
100 |
||
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxx kaše) |
|||
|
300 |
||
|
300 |
||
|
150 |
||
Xxxxxxx a oplatky |
350 |
||
Krekry x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx krekrů |
400 |
||
Křupavý xxxxx |
350 |
||
Xxxxxx |
800 |
||
Xxxxxxx xxxxxxx ostatním xxxxxxxx této kategorie |
300 |
||
Pražená xxxx |
400 |
||
Xxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxx |
850 |
||
Xxxxxxxx xxxx |
|||
|
500 |
||
|
&xxxx;(2) |
||
|
4&xxxx;000 |
||
Xxxxxxxxx xxx xxxx děti, xxxxxx příkrmy xxx xxxxxxx a malé děti, xxxxx sušenek a sucharů (3) |
40 |
||
Sušenky x&xxxx;xxxxxxx pro kojence x&xxxx;xxxx děti (3) |
150 |
(1) Jiné než xxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxx xxx otrubové xxxxxxxx. Obilovina xxxxxxxx x největším xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx hodnota, xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x čekanky, zohledňuje xxxxxxxxx xxxxx těchto xxxxxx x konečném xxxxxxx.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxx definice x xxxxxxxx (EU) x. 609/2013.