XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX
xx xxx 28. srpna 2017
x zveřejnění jednotného xxxxxxxxx xxxxx čl. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 a odkazu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
XXXXXXXX KOMISE,
s xxxxxxx xx Smlouvu x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x souladu s xxxxx II xxxxxx XX kapitolou X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 a xxxxxxx x závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 předložit xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxxxx jednotný xxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx provedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx řízení xxxxxxxxxx xx posouzení xxxxxxx x ochranu xxxxx „Mergelland“, |
ROZHODLA TAKTO:
Xxxxxx xxxxxx
Jednotný xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx názvu „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) je uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx měsíců od xxxx zveřejnění x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Bruselu xxx 28. srpna 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1) Úř. věst. L 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXXXXX“
PDO-NL-02114
Xxxxx podání xxxxxxx: 26. ledna 2016
1. Xxxxx, xxxxx xx xxx zapsán
Xxxxxxxxxx
2. Typ zeměpisného xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Druhy výrobků x révy xxxxx
1. |
Xxxx |
5. |
Jakostní xxxxxx víno |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Auxerrois
Moštové xxxxxx: Auxerrois
Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx hustota moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, středně plná
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, černého xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, koření
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
středně pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu, xxxxxxxx výnos
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, lípy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: spíše světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Chuť: brusinek, xxxxx, xxxxx, vanilky x jiných xxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx modré)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxx, xxxxx, někdy zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x náznakem xxxxx x malin
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Ryzlink
Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), jablek, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Auxerrois
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: citronu, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, citrusových plodů, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, peckového ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu, průměrný xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, melounu, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxxx)
Moštová xxxxxx: Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx růžová
Xxxx: xxxxx, jahod, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x malin
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx xxxxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Střední xxxx xxxxx, nízká kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxxx, ostružin, malin
Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
5. Enologické xxxxxxx
x. Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X jakostního xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické postupy
Xxxxxxxx xxxxxxx často xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením a xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Červené Xxxxxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx získané xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx; někdy dozrává x dřevěných sudech
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x souladu s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno tradiční xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxx zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x dřevěných xxxxxx.
Růžové Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Růžové Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
b. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
80 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Bílé Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
80 hektolitrů na xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)
60 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské modré)
75 xxxxxxxxxx na hektar
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx na hektar
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Nuth, Xxxxxxxxxx, Voerendaal, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.
Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxxxxxxxx 250 xx2.
Osázená plocha, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx rozlohu 70 xx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx se na xxxxxxxx xxxx půdě.
7. Hlavní xxxxxxx odrůdy
|
Ryzlink X |
|
Pinot xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X |
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) G |
|
Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx bílé) X |
|
Xüxxxx-Xxxxxxx X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) Xx |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Auxerrois X |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx poloze x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx révy. Xxxxx réva se x této xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxx pěstovala xxx x raném středověku. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx pochází x xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se tu xxxx nadále pěstovala x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Během xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx révy bylo x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x region Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx moderního xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx severní Francie (Xxxxx Noir, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Ryzlink, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), xxxx xx liší xx xxxxxxxxx xxxxxxx Nizozemska.
Složení xxxx
Xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (útvary x xxxxxxx Maastrichtu x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x oblasti řeky Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Holset a Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx a organoleptické xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sprašovými xxxxxx x x xxxxx xxxx slínovými půdami x štěrkem. Xxxxx xx lehký xxx xxxx. Podíl xxxxxxxx xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx ochlazuje. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jež xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx dotvářet xxxxxxx xxxx xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x spodní xxxxxxx xxxx xx vymezené xxxxxxx xx téměř xxxxxxx složena x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxx. X xxxxxxx vyplývá, xx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x křídy xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.
Spraš x xxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zadržují xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Sklon x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx spolu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx období 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vína xxxxxxxxx.
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, xx díky xxx xxxxxxxxxxx poloze x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, xxx hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx příznivé účinky. Xxxxxx z oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx se xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – narůstající xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx oblastech – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx začátku zrání xx xxxx) poskytuje xxxxxxxxx čas, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxx hrozny xxxxxx xxxx, potřebují xxxxx dne xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx rychlý. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, takže xxxx bude xxx xx stavu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx čerstvost x xxxxx xxxxxxx xxxxx klíčovou xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Vína x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, jež je x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu
https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20Mergelland.pdf