Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ KOMISE

ze xxx 28. xxxxx 2017

x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx v xxxxxxx xxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

XXXXXXXX KOMISE,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 odst. 3 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx x xxxxx XX hlavou XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx posoudila v xxxxxxx x čl. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxxx x závěru, xx xxxxxxxx uvedené v xxxxxxxx 93 xx 96, x čl. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splněny.

(3)

Aby xxxx xxxxx x souladu x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 předložit xxxxxxxxxx x xxxxxxx, měl xx xxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 odst. 1 xxxx. x) uvedeného xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx vnitrostátního xxxxxx xxxxxxxxxx xx posouzení xxxxxxx x ochranu xxxxx „Xxxxxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx názvu „Mergelland“ (XXXX) je xxxxxx x příloze tohoto xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx uděluje právo xxxxx námitku proti xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx článku xx xxxx xxxxxx xx xxxx zveřejnění x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx.

X Bruselu xxx 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXXXXX“

XXX-XX-02114

Datum podání xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

2.   Typ zeměpisného xxxxxxxx

XXXX — chráněné xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

4.   Popis xxxx (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá citronově xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, středně xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx rubínově xxxxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, černého xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká kyselost, xxxxxx hustota moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx, peckového xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální obsah xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

středně xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx plodů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x nařízeních XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

středně pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx granátového xxxxxx xx rubínová

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx aromat xxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx barvy

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: hrušek, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Víno: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, vysoká xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Dornfelder

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Bílé Auxerrois

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx zrání, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx žlutých jablek, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Chardonnay

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: citronu, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx zrání, nízká xxxxxxxx, vysoká hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, ořechů

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

středně xxxxxx xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx rajčat, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (broskví), xxxxxx, hrušek

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: tmavě xxxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého

Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením x xxxxxx x dřevěných xxxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Červené Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx; někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx zachování xxxxxx chuti nesmí xxx kvašení xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sudech.

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v nádobě x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

x.    Maximální xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Bílé Chardonnay

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Bílé Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx Dornfelder

85 xxxxxxxxxx xx hektar

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, Meerssen, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Voerendaal, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.

Xxxxxxx rozloha xxxxx, x xxxxxxxx jílovitých xxx, xxxx xxxxxxxxx 250 km2.

Xxxxxxx plocha, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx orné xxxx.

7.   Hlavní xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxx X

 

Xxxxx xxxx (Rulandské modré) X

 

Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Pinot xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) B

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Xxxxxxxxxx B

 

Auxerrois X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx poloze x klimatu x Xxxxxxxxxx je xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx již x raném xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx se xx xxxx nadále xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx období xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx réva xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx bylo x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x region Mergelland xx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx severní Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Xxxx x Blanc (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), čímž xx xxxx od xxxxxxxxx xxxxxxx Nizozemska.

Složení xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx, pod xxxxxx se xxxxxxx xxxx (xxxxxx x xxxxxxx Maastrichtu a Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx pleistocenních a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx řeky Xxxx x xxxxxx x oblastech Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x v xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x štěrkem. Xxxxx xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % a xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxx teplotní xxxxxxx, jež xxxx x regionu Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x spodní xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx téměř xxxxxxx složena x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxx zachovávají xx víně čerstvou xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx, xx x xxxxxx posuzovaných xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx spraše x křídy xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx chuti.

Xxxxx x xxx xx xx xxxxxxxxxxx slín xxxxx zadržují xxxx x jsou odolné xxxx xxxxx, takže x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Sklon x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx činícím xx xxxxxxxxxx období 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx studie xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

Podnebí x xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx leží na xxxxxx, xx xxxx xxx geografické xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx účinky. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx cukru, což xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Nadměrný xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v jižních xxxxxxxxxx oblastech – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx doba xxxxx (xx xxxxxxx zrání xx sběr) poskytuje xxxxxxxxx čas, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx aromata, xxxxxxxx x extrakty.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, potřebují xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx a sluneční xxxx, zatímco xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx nemají xxxxxxxx xxxxxx, využívají xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx bude xxx xx stavu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx révy, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx xx x případě Nizozemska xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx specifikaci xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx