Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 28. srpna 2017

x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx v xxxxxxx xxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx názvu „Mergelland“ x xxxxxxx x xxxxx XX hlavou XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 a dospěla x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx bylo xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 předložit xxxxxxxxxx x xxxxxxx, měl xx xxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx zveřejněn jednotný xxxxxxxx podle xx. 94 odst. 1 xxxx. d) xxxxxxxxx xxxxxxxx a odkaz xx zveřejnění specifikace xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx posouzení xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Jednotný xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) je uveden x xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.

X souladu x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx zveřejněním xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvu uvedeného x xxxxxx odstavci xxxxxx xxxxxx xx xxxx měsíců xx xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. věst. X 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX DOKUMENT

„MERGELLAND“

XXX-XX-02114

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, který má xxx zapsán

Xxxxxxxxxx

2.   Xxx zeměpisného xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu

3.   Xxxxx výrobků x xxxx xxxxx

1.

Víno

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx žlutých jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie vína 1 Víno: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, vysoká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx ovoce (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx plodů, xxxxxx, xxxxxxx, lípy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské šedé)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: hrušky, medu, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x jiných xxxxxx xxxxxx světlé barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx zralých xxxxxx, světlé xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, někdy x xxxxxxxx xxxxx x malin

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), jablek, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Střední xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: žlutých xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxx, ořechů

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

xxxxxxx pozdní xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, jahod, xxxxx xxxxxxx rajčat, světlé xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Ryzlink

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je schváleno

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli

U jakostního xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx dozrává x dřevěných xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské šedé)

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za studena x xxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx kvašení xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v nádobě x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

druhotné kvašení x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou

x.    Maximální xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

80 hektolitrů xx hektar

Bílé Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Červené Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx na hektar

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)

60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

75 hektolitrů na xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx nizozemských obcí Xxxxxxxxxx, Meerssen, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten x Xxxxxxxxxx aan xx Xxxx.

Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxxxxxxxx 250 km2.

Xxxxxxx plocha, xxx xxxxxxx dané xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 ha.

Vymezená xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx orné xxxx.

7.   Xxxxxx xxxxxxx odrůdy

 

Xxxxxxx X

 

Pinot xxxx (Xxxxxxxxx modré) X

 

Xxxxx gris (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Pinot xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) B

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxxx X

 

Auxerrois X

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, zeměpisné xxxxxx x xxxxxxx v Xxxxxxxxxx je xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx réva xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx pěstovala xxx x xxxxx středověku. Xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx x regionu Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx tu xxxx xxxxxx pěstovala x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Během xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády za Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x oblasti xxxxxxxx x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx považován za xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami pocházejícími xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Noir, Gris x Blanc (Rulandské xxxxx, xxxx x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) x Xxxxxxxxxx), čímž xx liší xx xxxxxxxxx oblastí Xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx sprašové xxxx xxxx, pod xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (xxxxxx v xxxxxxx Maastrichtu a Xxxxxxx), s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx řeky Xxxx x útvary x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x v menší xxxx slínovými xxxxxx x xxxxxxx. Spraš xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % x xxxx xx méně než 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, ale také xxxxxx ochlazuje. V xxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jež xxxx x regionu Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx téměř xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx křídu zachovávají xx xxxx čerstvou xxxxxxxx x často xx xxxxxxxx i xxxxx třpyt. X xxxxxxx xxxxxxx, xx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx půdy xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x křídy zaznamenána xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. ovocné chuti.

Spraš x xxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx vodu x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx chuti x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx vegetačním xxxxxx 100 mm xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx studie xxxxxxx, xx tyto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vína optimální.

Podnebí x topologie

Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xx xxxx xxx geografické xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Poměrně xxxxxxx podnebí xx xxxxx příznivé xxxxxx. Xxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx by xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, což xx vyžadovalo xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx oblastech – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx xxxxxxx zrání xx sběr) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx aromata, xxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x sluneční xxxx, zatímco xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx nemají xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx energie xxxxxxxx jablečnou. Je-li x xxxx chladno, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx klíčovou xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti, čerstvé xxxxxxxx x minerality. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, jež xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx podmínky

Odkaz xx specifikaci xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx