Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 28. xxxxx 2017

x xxxxxxxxxx jednotného xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie

(Mergelland (XXXX))

(2017/X 296/02)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto důvodům:

(1)

Nizozemsko xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x souladu s xxxxx XX hlavou XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 nařízení (XX) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x čl. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 xxxx. 1 x v článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 předložit xxxxxxxxxx x námitce, xxx xx být x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x ochranu xxxxx „Mergelland“,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx dokument xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx uvedeného x prvním xxxxxxxx xxxxxx článku do xxxx xxxxxx od xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Bruselu dne 28. xxxxx 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„MERGELLAND“

XXX-XX-02114

Datum podání xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, xxxxx má xxx xxxxxx

Mergelland

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu

3.   Druhy xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Víno

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

4.   Xxxxx vína (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx

Časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Pozdní xxxxx, vysoká kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx rubínově červená xx purpurová

Chuť: třešní, xxxxxxxx, černého xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá citronově xxxxx

Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), květů, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

xxxxxxx pozdní xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx plodů, hrušek, xxxxxxx, lípy

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx

Xxxx: hrušky, medu, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Červené Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

xxxxxxx pozdní xxxxx, střední kyselost, xxxxxx hustota xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, vanilky x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxx, světlé barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Moštová odrůda: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x malin

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá

Chuť: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), jablek, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, malin

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Chuť: xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Moštová odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, citrusových plodů, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx, průměrný xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: žlutých xxxxx, hrušek, melounu, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx

Minimální hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální obsah xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, někdy x xxxxxxxx xxxxx x malin

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Ryzlink

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Dornfelder

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx získaná xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením a xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx x dřevěných xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma získané xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx získané xxxxxxxx za studena x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx; někdy dozrává x xxxxxxxxx xxxxxx

U xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Zvláštní enologické xxxxxxx

X xxxxx zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x dřevěných xxxxxx.

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx tradiční metodou

Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx x zrání v xxxxxxx x pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

x.    Maximální xxxxxx

Xxxx Auxerrois

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Chardonnay

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

85 hektolitrů xx xxxxxx

Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Ryzlink

80 hektolitrů xx hektar

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx hektar

6.   Vymezená xxxxxx

Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten a Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.

Xxxxxxx rozloha xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx přibližně 250 km2.

Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx se na xxxxxxxx xxxx xxxx.

7.   Xxxxxx xxxxxxx odrůdy

 

Ryzlink X

 

Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx modré) X

 

Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) X

 

Pinot xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) B

 

Müller-Thurgau X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Chardonnay X

 

Auxerrois X

8.   Xxxxx souvislostí

Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx v Xxxxxxxxxx xx oblast Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx révy. Xxxxx xxxx xx x této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx pěstovala xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x regionu Xxxxxxxxxx pochází z xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx tu xxxx nadále xxxxxxxxx x během xxxx xxxx ledové (15.–19. xxxxxxx). Během xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat z xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x oblasti xxxxxxxx x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Gris x Blanc (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé a xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x z Xxxxxxx (Ryzlink, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený) x Xxxxxxxxxx), čímž xx liší od xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy xxxxxxxx xxxx půdy, pod xxxxxx xx nachází xxxx (útvary x xxxxxxx Maastrichtu x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx xxxx Xxxx x útvary x xxxxxxxxx Rupel, Xxxxxxxx, Holset x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx půdami x v xxxxx xxxx slínovými xxxxxx x štěrkem. Xxxxx xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx je xxxxxxxxx 20 xx 30 % a xxxx xx xxxx xxx 20 %. Sprašová xxxx xx díky xxxxxxx struktuře rychle xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx jsou x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Tato xxxxxxxxxx pomáhá dotvářet xxxxxxx chuť xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xx křídu x spodní xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx složena z xxxxx. Půdy bohaté xx křídu zachovávají xx xxxx čerstvou xxxxxxxx a xxxxx xx dodávají x xxxxx xxxxx. Z xxxxxxx xxxxxxx, xx x devíti xxxxxxxxxxxx xxxxx půdy xxxx x kombinaci xxxxxx x xxxxx zaznamenána xxxxxxxx xxxxxx „ovocnosti“, xx. ovocné xxxxx.

Spraš x xxx xx xx nacházející xxxx xxxxx xxxxxxxx vodu x jsou xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx dochází xxxxxx.

Sklon x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx mírný xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx jsou pro xxxxxxx vína optimální.

Xxxxxxx x topologie

Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx leží na xxxxxx, xx díky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx má xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx z oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx fyziologické zralosti, xxxx xx xx xxxxxx xxxxxx zvyšoval xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx zrání (xx xxxxxxx xxxxx xx xxxx) poskytuje xxxxxxxxx xxx, aby xx x hroznech xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x extrakty.

Xxx xxxxxx xxxxxx včas, xxxxxxxxx xxxxx xxx dostatečné xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx chladné xxxx xxxx velmi xxxxxxxx pro chuťový xxxxxx vína. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx rychlý. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx jablečnou. Xx-xx x noci chladno, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x během kvašení xxxxx klíčovou roli xxx xxxxxx aromat (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx révy, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, jež je x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx