Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 28. srpna 2017

x zveřejnění jednotného xxxxxxxxx xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) x. 1308/2013 a xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx x odvětví xxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Evropské xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx názvu „Xxxxxxxxxx“ x souladu s xxxxx II hlavou XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013.

(2)

Komise xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a dospěla x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 až 96, v čl. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x námitce, xxx xx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx zveřejněn jednotný xxxxxxxx podle čl. 94 odst. 1 xxxx. d) uvedeného xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku týkající xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) je uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx námitku proti xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxx měsíců xx xxxx zveřejnění v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXXXXX“

XXX-XX-02114

Datum xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

2.   Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

5.

Jakostní xxxxxx xxxx

4.   Xxxxx vína (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Chardonnay

Pozdní xxxxx, vysoká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě žlutá

Chuť: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx purpurová

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), květů, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

středně pozdní xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, lípy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, medu, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno

Xxxxxxxxx hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: malin, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 1 Víno: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Auxerrois

Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois

Časné xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, ovocná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Moštová odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, melounu, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx šedé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx vína 5 Jakostní šumivé xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx rajčat, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx růžová

Xxxx: xxxxxx, ostružin, xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

U jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx často získaná xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx v dřevěných xxxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx x xxxxx; někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

X xxxxxxxxxx šumivého vína:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti nesmí xxx kvašení příliš xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sudech.

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx

Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou

b.    Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Chardonnay

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

80 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxxxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Růžové Dornfelder

85 xxxxxxxxxx xx hektar

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Nuth, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx aan de Xxxx.

Xxxxxxx rozloha území, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxxxxxxxx 250 km2.

Xxxxxxx plocha, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, má rozlohu 70 ha.

Vymezená oblast xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxx xxxx.

7.   Hlavní xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxx X

 

Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx) X

 

Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) X

 

Xxxxx blanc (Xxxxxxxxx bílé) X

 

Müller-Thurgau X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Xxxxxxxxxx X

 

Auxerrois X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx révy. Xxxxx xxxx xx x této oblasti xxxxxxxx xx velké xxxx xxxxxxxxx již x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x regionu Xxxxxxxxxx pochází x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Díky xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx tu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx období xxxxxxxxxxx nadvlády za Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x roce 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Xxxx oblast xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Noir, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x z Xxxxxxx (Ryzlink, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) x Xxxxxxxxxx), xxxx xx liší xx xxxxxxxxx oblastí Xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx nachází xxxx (útvary x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxx), s xxxxxxx xxxxxxxx pleistocenních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, jakými xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Holset x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sprašovými xxxxxx x x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x štěrkem. Spraš xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % a xxxx xx xxxx xxx 20 %. Sprašová xxxx se díky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx ochlazuje. V xxxxxxxx xxxx se xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxxxx Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx na křídu x spodní xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx bohaté xx xxxxx zachovávají xx xxxx čerstvou xxxxxxxx x často xx xxxxxxxx i xxxxx třpyt. Z xxxxxxx xxxxxxx, xx x xxxxxx posuzovaných xxxxx půdy xxxx x kombinaci xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.

Spraš x xxx ní xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Sklon x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Toto xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným možným xxxxxxxxx xxxxxxxxx činícím xx vegetačním xxxxxx 100 xx způsobuje xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, že tyto xxxxxxx xxxx pro xxxxxxx xxxx optimální.

Xxxxxxx x topologie

Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, je xxxx xxx xxxxxxxxxxx poloze x xxxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx má xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx fyziologické xxxxxxxx, xxxx by xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx cukru, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Nadměrný xxxxx xxxxxxxx – narůstající xxxxxxx x jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx doba zrání (xx xxxxxxx xxxxx xx sběr) poskytuje xxxxxxxxx čas, xxx xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x sluneční xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx nemají xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx jablečnou. Xx-xx x xxxx chladno, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pomaleji, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx kvašení xxxxx klíčovou roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Mergelland xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx skutečnost xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx révy, půdy, xxxxxxxxx polohy x xxxxxxx, jež xx x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx