XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE
ze xxx 28. srpna 2017
x zveřejnění jednotného xxxxxxxxx xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) x. 1308/2013 a xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx x odvětví xxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx názvu „Xxxxxxxxxx“ x souladu s xxxxx II hlavou XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013. |
(2) |
Komise xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a dospěla x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 až 96, v čl. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxx xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x námitce, xxx xx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx zveřejněn jednotný xxxxxxxx podle čl. 94 odst. 1 xxxx. d) uvedeného xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“, |
ROZHODLA XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku týkající xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) je uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx námitku proti xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxx měsíců xx xxxx zveřejnění v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx XXXXX
člen Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXXXXX“
XXX-XX-02114
Datum xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016
1. Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx
2. Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu
3. Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
5. |
Jakostní xxxxxx xxxx |
4. Xxxxx vína (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Chardonnay
Pozdní xxxxx, vysoká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě žlutá
Chuť: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx purpurová
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), květů, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
středně pozdní xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, lípy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, medu, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: malin, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie vína 1 Víno: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Auxerrois
Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois
Časné xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, ovocná
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Moštová odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, melounu, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx šedé)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx vína 5 Jakostní šumivé xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx rajčat, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx růžová
Xxxx: xxxxxx, ostružin, xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx enologické postupy
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
U jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx často získaná xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx v dřevěných xxxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx x xxxxx; někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech
X xxxxxxxxxx šumivého vína:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti nesmí xxx kvašení příliš xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sudech.
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx
Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou
b. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Chardonnay
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Červené Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
80 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
80 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxxxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
60 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Růžové Dornfelder
85 xxxxxxxxxx xx hektar
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Nuth, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx aan de Xxxx.
Xxxxxxx rozloha území, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxxxxxxxx 250 km2.
Xxxxxxx plocha, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, má rozlohu 70 ha.
Vymezená oblast xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxx xxxx.
7. Hlavní xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx X |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx) X |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) X |
|
Xxxxx blanc (Xxxxxxxxx bílé) X |
|
Müller-Thurgau X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx N |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Auxerrois X |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx révy. Xxxxx xxxx xx x této oblasti xxxxxxxx xx velké xxxx xxxxxxxxx již x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x regionu Xxxxxxxxxx pochází x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Díky xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx tu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx období xxxxxxxxxxx nadvlády za Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x roce 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Xxxx oblast xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Noir, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x z Xxxxxxx (Ryzlink, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) x Xxxxxxxxxx), xxxx xx liší xx xxxxxxxxx oblastí Xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxx
Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx nachází xxxx (útvary x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxx), s xxxxxxx xxxxxxxx pleistocenních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, jakými xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Holset x Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sprašovými xxxxxx x x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x štěrkem. Spraš xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % a xxxx xx xxxx xxx 20 %. Sprašová xxxx se díky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx ochlazuje. V xxxxxxxx xxxx se xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxxxx Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx na křídu x spodní xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx bohaté xx xxxxx zachovávají xx xxxx čerstvou xxxxxxxx x často xx xxxxxxxx i xxxxx třpyt. Z xxxxxxx xxxxxxx, xx x xxxxxx posuzovaných xxxxx půdy xxxx x kombinaci xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.
Spraš x xxx ní xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Sklon x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Toto xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným možným xxxxxxxxx xxxxxxxxx činícím xx vegetačním xxxxxx 100 xx způsobuje xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, že tyto xxxxxxx xxxx pro xxxxxxx xxxx optimální.
Xxxxxxx x topologie
Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, je xxxx xxx xxxxxxxxxxx poloze x xxxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx má xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx fyziologické xxxxxxxx, xxxx by xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx cukru, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Nadměrný xxxxx xxxxxxxx – narůstající xxxxxxx x jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx doba zrání (xx xxxxxxx xxxxx xx sběr) poskytuje xxxxxxxxx čas, xxx xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x sluneční xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx nemají xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx jablečnou. Xx-xx x xxxx chladno, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pomaleji, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx kvašení xxxxx klíčovou roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Mergelland xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx skutečnost xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx révy, půdy, xxxxxxxxx polohy x xxxxxxx, jež xx x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx