XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX
xx xxx 28. srpna 2017
x zveřejnění jednotného xxxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) x. 1308/2013 x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx v odvětví xxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
XXXXXXXX KOMISE,
s xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
x ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x zejména na xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx žádost x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx x xxxxx II xxxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 nařízení (XX) x. 1308/2013. |
|
(2) |
Xxxxxx xxxxxx posoudila x xxxxxxx x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxxx x závěru, že xxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 93 až 96, x xx. 97 xxxx. 1 x v xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splněny. |
|
(3) |
Aby xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 předložit prohlášení x námitce, měl xx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx o ochranu xxxxx „Xxxxxxxxxx“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx článek
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X souladu x xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx uvedeného x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx článku xx xxxx měsíců xx xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx dne 28. srpna 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
člen Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX DOKUMENT
„XXXXXXXXXX“
XXX-XX-02114
Xxxxx podání xxxxxxx: 26. ledna 2016
1. Xxxxx, který xx xxx zapsán
Xxxxxxxxxx
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX — chráněné xxxxxxxx xxxxxx
3. Druhy výrobků x xxxx xxxxx
|
1. |
Xxxx |
|
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx víno |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Auxerrois
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx žlutých jablek, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových) |
|
— |
Maximální xxxxx těkavých kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Chardonnay
Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx purpurová
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), květů, xxxxxxxxxxx xxxxx, koření
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Maximální obsah xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)
středně pozdní xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, lípy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Červené Pinot Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx růžová
Xxxx: xxxxx, xxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x malin
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Maximální xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Kategorie vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Ryzlink
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx růžová
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, malin
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Kategorie vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx zrání, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx žlutých jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, ovocná
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Chardonnay
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, vanilky, xxxxxxx xxxx
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, citrusových plodů, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx bílé)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, průměrný xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Pinot Gris (Xxxxxxxxx šedé)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Chuť: hrušky, xxxx, ořechů
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: lososově xxxxxx
Chuť: xxxxx, jahod, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, někdy x náznakem xxxxx x xxxxx
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Moštová xxxxxx: Ryzlink
Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba xxxxx, nízká kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, malin
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
5. Enologické xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x oceli
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické postupy
Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením x xxxxxx v dřevěných xxxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Někdy dozrává x xxxxxxxxx sudech
Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma získané xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Pinot Xxxxx (Rulandské bílé)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za studena x xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx; někdy dozrává x xxxxxxxxx xxxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X zájmu xxxxxxxxx xxxxxx chuti xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx x dřevěných xxxxxx.
Xxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x oceli
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
druhotné kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx enologické postupy
Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x zrání v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
U jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Bílé Chardonnay
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
85 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)
60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten x Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jílovitých xxx, činí přibližně 250 xx2.
Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx orné půdě.
7. Hlavní xxxxxxx odrůdy
|
|
Xxxxxxx X |
|
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X |
|
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
|
Pinot blanc (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
|
Xüxxxx-Xxxxxxx X |
|
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx |
|
|
Xxxxxxxxxx N |
|
|
Chardonnay X |
|
|
Auxerrois X |
8. Xxxxx souvislostí
Vymezení zeměpisné xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxxxxx složení xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx je xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx réva xx x této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx pěstovala xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx se xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx období xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx xx réva xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x oblasti xxxxxxxx x roce 1970 x region Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx xxxxxxx Francie (Xxxxx Xxxx, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) a z Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) x Dornfelder), čímž xx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxx
Xxxx xx složena x vrstvy sprašové xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (útvary v xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx útvarů, jakými xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx řeky Xxxx x xxxxxx x oblastech Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx značné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x menší xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxx xxxx. Podíl xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 až 30 % x jílu xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx díky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx toho xx xxxxxxx xxxxx teplotní xxxxxxx, jež jsou x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx dotvářet xxxxxxx chuť xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xx křídu x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx téměř xxxxxxx složena z xxxxx. Půdy bohaté xx xxxxx zachovávají xx xxxx čerstvou xxxxxxxx x xxxxx xx dodávají x xxxxx xxxxx. X xxxxxxx vyplývá, že x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx půdy xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. ovocné xxxxx.
Xxxxx x pod xx xx xxxxxxxxxxx slín xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx suchu, xxxxx x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx spolu x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx deficitem xxxxxxx xx vegetačním období 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx mírný xxxxxxxxxx xxxx. Různé xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx x topologie
Přestože oblast Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, xx xxxx xxx geografické poloze x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, aby hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx má xxxxx xxxxxxxx účinky. Xxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx by xx xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx cukru, xxx xx vyžadovalo xxxxxxxxx xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – narůstající xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx nepředstavuje xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx začátku xxxxx xx sběr) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, aby xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx aromata, xxxxxxxx x xxxxxxxx.
Aby xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, zatímco xxxxxxx xxxx jsou velmi xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx hrozny xxxxxx xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, čerstvé xxxxxxxx x minerality. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx spolupůsobením vybraných xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, xxx xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx specifikaci xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx