Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 28. srpna 2017

x zveřejnění jednotného xxxxxxxxx xxxxx čl. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 a odkazu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

XXXXXXXX KOMISE,

s xxxxxxx xx Smlouvu x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x souladu s xxxxx II xxxxxx XX kapitolou X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 a xxxxxxx x závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 předložit xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxxxx jednotný xxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx provedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx řízení xxxxxxxxxx xx posouzení xxxxxxx x ochranu xxxxx „Mergelland“,

ROZHODLA TAKTO:

Xxxxxx xxxxxx

Jednotný xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx názvu „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) je uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx měsíců od xxxx zveřejnění x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Bruselu xxx 28. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. věst. L 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXXXXX“

PDO-NL-02114

Xxxxx podání xxxxxxx: 26. ledna 2016

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx zapsán

Xxxxxxxxxx

2.   Typ zeměpisného xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Druhy výrobků x révy xxxxx

1.

Xxxx

5.

Jakostní xxxxxx víno

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Auxerrois

Moštové xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx hustota moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, středně plná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, černého xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, koření

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

středně pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu, xxxxxxxx výnos

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, lípy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: spíše světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

Chuť: brusinek, xxxxx, xxxxx, vanilky x jiných xxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx modré)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxx, někdy zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x náznakem xxxxx x malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Ryzlink

Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Chuť: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), jablek, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Auxerrois

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: citronu, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, citrusových plodů, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, peckového ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu, průměrný xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, melounu, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxxx)

Moštová xxxxxx: Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx růžová

Xxxx: xxxxx, jahod, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx xxxxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Střední xxxx xxxxx, nízká kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxxx, ostružin, malin

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

5.   Enologické xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X jakostního xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxxxxx xxxxxxx často xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením a xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx; někdy dozrává x dřevěných sudech

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x souladu s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno tradiční xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x dřevěných xxxxxx.

Růžové Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

b.    Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Bílé Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)

60 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské modré)

75 xxxxxxxxxx na hektar

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx na hektar

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Nuth, Xxxxxxxxxx, Voerendaal, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.

Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxxxxxxxx 250 xx2.

Osázená plocha, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx rozlohu 70 xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx se na xxxxxxxx xxxx půdě.

7.   Hlavní xxxxxxx odrůdy

 

Ryzlink X

 

Pinot xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X

 

Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) G

 

Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx bílé) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) Xx

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxxx X

 

Auxerrois X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx poloze x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx révy. Xxxxx réva se x této xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxx pěstovala xxx x raném středověku. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx pochází x xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se tu xxxx nadále pěstovala x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Během xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx révy bylo x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x region Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx moderního xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx severní Francie (Xxxxx Noir, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Ryzlink, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), xxxx xx liší xx xxxxxxxxx xxxxxxx Nizozemska.

Složení xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (útvary x xxxxxxx Maastrichtu x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x oblasti řeky Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Holset a Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx a organoleptické xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sprašovými xxxxxx x x xxxxx xxxx slínovými půdami x štěrkem. Xxxxx xx lehký xxx xxxx. Podíl xxxxxxxx xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx ochlazuje. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jež xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx dotvářet xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x spodní xxxxxxx xxxx xx vymezené xxxxxxx xx téměř xxxxxxx složena x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxx. X xxxxxxx vyplývá, xx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x křídy xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.

Spraš x xxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zadržují xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Sklon x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx spolu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx období 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vína xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, xx díky xxx xxxxxxxxxxx poloze x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, xxx hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx příznivé účinky. Xxxxxx z oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx se xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – narůstající xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx oblastech – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx začátku zrání xx xxxx) poskytuje xxxxxxxxx čas, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxx hrozny xxxxxx xxxx, potřebují xxxxx dne xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx rychlý. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, takže xxxx bude xxx xx stavu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx čerstvost x xxxxx xxxxxxx xxxxx klíčovou xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Vína x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, jež je x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu

https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20Mergelland.pdf