XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 28. xxxxx 2017
x xxxxxxxxxx jednotného xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie
(Mergelland (XXXX))
(2017/X 296/02)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x těmto důvodům:
(1) |
Nizozemsko xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x souladu s xxxxx XX hlavou XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 nařízení (XX) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x čl. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 xxxx. 1 x v článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 předložit xxxxxxxxxx x námitce, xxx xx být x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x ochranu xxxxx „Mergelland“, |
ROZHODLA XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx dokument xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx uvedeného x prvním xxxxxxxx xxxxxx článku do xxxx xxxxxx od xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Bruselu dne 28. xxxxx 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
člen Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„MERGELLAND“
XXX-XX-02114
Datum podání xxxxxxx: 26. xxxxx 2016
1. Xxxxx, xxxxx má xxx xxxxxx
Mergelland
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu
3. Druhy xxxxxxx x xxxx xxxxx
1. |
Víno |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
4. Xxxxx vína (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx
Časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Pozdní xxxxx, vysoká kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxxxx rubínově červená xx purpurová
Chuť: třešní, xxxxxxxx, černého xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá citronově xxxxx
Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), květů, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
xxxxxxx pozdní xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx plodů, hrušek, xxxxxxx, lípy
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx
Xxxx: hrušky, medu, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Červené Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
xxxxxxx pozdní xxxxx, střední kyselost, xxxxxx hustota xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, vanilky x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxx, světlé barvy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Moštová odrůda: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x malin
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá
Chuť: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), jablek, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, malin
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Moštová odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, citrusových plodů, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx, průměrný xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: žlutých xxxxx, hrušek, melounu, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx |
Minimální hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, někdy x xxxxxxxx xxxxx x malin
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Moštová xxxxxx: Ryzlink
Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Dornfelder
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx získaná xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením a xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx x dřevěných xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma získané xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx získané xxxxxxxx za studena x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx; někdy dozrává x xxxxxxxxx xxxxxx
U xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Zvláštní enologické xxxxxxx
X xxxxx zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x dřevěných xxxxxx.
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx tradiční metodou
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x oceli
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x zrání v xxxxxxx x pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx enologické postupy
Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
x. Maximální xxxxxx
Xxxx Auxerrois
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Chardonnay
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Červené Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
85 hektolitrů xx xxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Ryzlink
80 hektolitrů xx hektar
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx hektar
6. Vymezená xxxxxx
Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten a Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.
Xxxxxxx rozloha xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx přibližně 250 km2.
Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx se na xxxxxxxx xxxx xxxx.
7. Xxxxxx xxxxxxx odrůdy
|
Ryzlink X |
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx modré) X |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) X |
|
Pinot xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) B |
|
Müller-Thurgau X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx N |
|
Chardonnay X |
|
Auxerrois X |
8. Xxxxx souvislostí
Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx v Xxxxxxxxxx xx oblast Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx révy. Xxxxx xxxx xx x této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx pěstovala xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x regionu Xxxxxxxxxx pochází z xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx tu xxxx nadále xxxxxxxxx x během xxxx xxxx ledové (15.–19. xxxxxxx). Během xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat z xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x oblasti xxxxxxxx x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Gris x Blanc (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé a xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x z Xxxxxxx (Ryzlink, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený) x Xxxxxxxxxx), čímž xx liší od xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxx
Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy xxxxxxxx xxxx půdy, pod xxxxxx xx nachází xxxx (útvary x xxxxxxx Maastrichtu x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx xxxx Xxxx x útvary x xxxxxxxxx Rupel, Xxxxxxxx, Holset x Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx půdami x v xxxxx xxxx slínovými xxxxxx x štěrkem. Xxxxx xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx je xxxxxxxxx 20 xx 30 % a xxxx xx xxxx xxx 20 %. Sprašová xxxx xx díky xxxxxxx struktuře rychle xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx jsou x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Tato xxxxxxxxxx pomáhá dotvářet xxxxxxx chuť xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xx křídu x spodní xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx složena z xxxxx. Půdy bohaté xx křídu zachovávají xx xxxx čerstvou xxxxxxxx a xxxxx xx dodávají x xxxxx xxxxx. Z xxxxxxx xxxxxxx, xx x devíti xxxxxxxxxxxx xxxxx půdy xxxx x kombinaci xxxxxx x xxxxx zaznamenána xxxxxxxx xxxxxx „ovocnosti“, xx. ovocné xxxxx.
Spraš x xxx xx xx nacházející xxxx xxxxx xxxxxxxx vodu x jsou xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx dochází xxxxxx.
Sklon x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx mírný xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx jsou pro xxxxxxx vína optimální.
Xxxxxxx x topologie
Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx leží na xxxxxx, xx díky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx má xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx z oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx fyziologické zralosti, xxxx xx xx xxxxxx xxxxxx zvyšoval xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx zrání (xx xxxxxxx xxxxx xx xxxx) poskytuje xxxxxxxxx xxx, aby xx x hroznech xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x extrakty.
Xxx xxxxxx xxxxxx včas, xxxxxxxxx xxxxx xxx dostatečné xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx chladné xxxx xxxx velmi xxxxxxxx pro chuťový xxxxxx vína. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx rychlý. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx jablečnou. Xx-xx x noci chladno, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x během kvašení xxxxx klíčovou roli xxx xxxxxx aromat (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx révy, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, jež je x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx