XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Text x xxxxxxxx xxx EHP)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx jejichž překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx proveden na xxxxxx xxxxx v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), jež xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů kampylobakterózy x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Úřad XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, aby se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
|
(9) |
Cílem xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx kontroly Campylobacteru, xxxx by se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx xxxxxx postup xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím by xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala zachována xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, pokud xxx o použití přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Je vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. listopadu 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3) EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.
(6) EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx tímto: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, výběr míst xxxxxx vzorků a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na salmonely xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx se x xxxx xxxxxxxx směsný vzorek.
Xxx účely vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx budou zahrnuty xxxx xxxxx drůbeže x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě rizik. Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za účelem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx před xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx laboratořích, odeberou xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, které xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx salmonely) a 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky o hmotnosti 5 × 10 g xx xxxxxxx k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže musí xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci salmonel. U odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx existuje xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné odběru xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je v programu xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx snížit, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx úrovně kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx. Xx-xx xx však xx základě analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx následně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |