Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx pro EHP)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx vzhledem x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem udržet xxxxxxx procesu v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx zoonóz x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx na xxxxxx jatek x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx značné xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % lze přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx kontrolu na xxxxxx jednotlivých hospodářství x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx zdraví způsobené xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž se xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx organismus, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx metody jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, aby xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx těl brojlerů.

(8)

Na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během postupu xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, jak doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, xxx xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala zachována xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx státech, kde xxx xxxx této xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx referenční kritérium xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, které xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno.

(15)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx členských xxxxxxx.

V Bruselu xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Jean-Claude XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).

(3)  EFSA Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)  EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 se mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

c

m

X

„2.1.9

Jatečně upravená xxxx brojlerů

Campylobacter spp.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 se xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx slova, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxx než x/x xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 nahrazuje xxxxx:

„3.2.   Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx skladování a přepravu xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx míst odběru xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx a čerstvého drůbežího xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka vzorky xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám a zabývají xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží z krku, xxxx-xx k dispozici, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx do xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Jatka xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx upravená těla xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, kdy xx xxxxx, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Salmonella enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx na xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). PPV xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx upraví v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx xx jatkách xxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx ze vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže původem x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži a v případě, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické vyšetření xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx masa xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx odběr vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx úrovně kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“