Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské unie,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (ES) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx vzhledem k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx článku 4 nařízení (XX) č. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem udržet xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) uvádí, xx kampylobakteróza xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží a jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Podle xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx snížení počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx a kůže x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxx, aby se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx.

(8)

Na xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx v mase xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx zajistilo xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální přenos xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by se xxx zvážit postup xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx podniků, měl xx xx plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx mezinárodní norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jako referenční xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže.

(13)

Je vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. listopadu 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)  EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)  EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx se xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se nový xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

x

m

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se doplňují xxxx xxxxx, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx > x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se z nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx k dispozici, avšak xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik.

Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x je zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Směs xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx zkumavky a 1 ml x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek výchozí xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel.

X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku alespoň xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Vzorky kůže x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, aby xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx jednotka vzorku. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx jde o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, mletého xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělovaného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx xxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí každého xxx v týdnu.

U odběru vzorků xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx být četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx ještě xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx tohoto celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx pro Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx podle sezónních xxxxxx.

Xx-xx xx však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“