Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495

xx dne 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Text x xxxxxxxx pro XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na čl. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx prevenci a kontrolu xxxxxx (XXXX) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden xx xxxxxx jatek v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx XXXX dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx a konzumace a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx možné xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx z krku a kůže x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX rovněž vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx se xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx tom, jak xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx xxxxxx postup xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Pro analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, které xxxx použity pro xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx jako referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zavést nové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Jean-Claude XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).

(3)  EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)  EFSA Journal 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

m

X

„2.1.9

Jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 xx nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x rovná X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx slova, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je nejvýše x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx než c/n xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem na xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx vzorky pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Vzorky musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx drůbeže x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx nejméně z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x je xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx zabrání xxx, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel.

V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak tvoří 5 × 35 x xxxxxx, které se xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 g konečných xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx pět xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx zahrnuty do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx drůbežího xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx zvířata, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci salmonel.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter může xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx dosaženo této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx dobu 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx schválení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx následně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“