Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx zoonóz x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx kampylobakteróza xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx základní průzkum xxx proveden xx xxxxxx jatek x xxxx 2008 x xxxx cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné rozdíly.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat.

(6)

Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx kontrolu xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx x xxxx a kůže x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, a v tomto xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, aby xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx je, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria.

(9)

Cílem xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx by xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále obtížná, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše závisí xx xxx, xxx xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx tytéž vzorky xxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx mezinárodní norma XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Je vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx xx laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(14)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno.

(15)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx se xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda

Fáze, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

c

x

M

„2.1.9

Jatečně upravená xxxx xxxxxxxx

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX ISO 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 xx nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx slova, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxx xxx x/x xxxxxx > x.“

2)

V kapitole 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, které xxxx xxx použity, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit alespoň 100 xx2 (50 xx2 u jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx salmonely xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou kontaminována. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, která xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx drůbeže x xxxx a/nebo části xxxxxxx bez xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx základě xxxxx.

Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx kůže z krku xxxxxxx tří jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx odběru xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). PPV xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx dobu přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní co xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 g) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 g) xx použije xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx získalo 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx xx dodrženo xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx pět xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx přidané k jakékoli xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, masných polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx drůbežího masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx a na xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za čtrnáct xxx, pokud xxxx xx xxxx xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx mletého masa, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování stanovené x xxxxx xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx může xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušným orgánem, xxxxx existuje úřední xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování dodržování xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx snížit, jestliže xx dosaženo této xxxxx xxxxxx kontaminace xx dobu 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx základě analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx následně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“