XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů
(Text x xxxxxxxx xxx EHP)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 nařízení (XX) č. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx jejichž překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží a jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx zveřejněno x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx a konzumace a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx snížení počtu xxxxxxx u lidí. Úřad XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace. |
|
(7) |
V roce 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx kontroly xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, xxxxx xx zásadní význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx kontrolních opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx brojlerů xx xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto kritéria. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx státech, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx se plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě kritéria xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx použity xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx by xxxxx měla xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Je vhodné xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se mění x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx JUNCKER
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2) Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6) EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx na jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx metody odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx vzorků a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx v normě XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků se xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, činit alespoň 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx odběru xxxxxx. Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2. Xxxx-xx vzorky odebírány x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx k dispozici, avšak xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx do odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx drůbeže x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx svých plánů xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování namátkové xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených těl xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 g se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (PPV). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Směs xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx. V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx vyšetření xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx každém xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, xxx xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx salmonely) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx Campylobacter). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x xx xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky o hmotnosti 5 × 10 x xx použijí k ověření, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx u jiného čerstvého xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět vzorků xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty do xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou týdně. Xxx odběru vzorků xx každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, pokud xxxx xx šest po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 po xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx existuje xxxxxx xxxx úředně uznaný xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření požadovaným xxx ověřování dodržování xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, jestliže xx dosaženo xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx na Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx podle sezónních xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx následně příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |