XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx se xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
|
(1) |
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx vzhledem k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) č. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost potravin (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx u šarží a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx proveden na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx lidí v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx jednotlivých hospodářství x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, že xx bylo xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx zdraví způsobené xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontaminace. |
|
(7) |
V roce 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající se xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí přičítané xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Campylobacteru, xxxx by xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by xx xxx xxxxxx postup xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx se snížila xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx xx plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx použity xxx xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx mezinárodní norma XX ISO 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým dnem xx vyhlášení v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Použije xx ode xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 23. srpna 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1) Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6) EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 nahrazuje xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx vyrábějících mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx ze xxxx xxxx každého jatečně xxxxxxxxxx těla. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se odebírá xxxxxx, činit alespoň 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx odběru xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx salmonely xx použije xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Vzorky musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx k dispozici, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx do xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě xxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, kdy xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritéria Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx před xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 g) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx. V rámci vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx ze vzorků xxxx z krku alespoň xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, i tenký xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx jednou týdně. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, pokud se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx zvířata, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci xxxxxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx rovnocenné odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem rovněž xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx. Xx-xx xx však xx xxxxxxx analýzy xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx množstvích, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |