XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx nařízení (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (ES) x. 852/2004 ze dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vzhledem k obecným x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem. |
|
(3) |
„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx kampylobakteróza xxxx xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatek v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx a konzumace a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx xxxxxxxx na xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, že xx xxxx možné xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx a kůže x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx kontroly xxxxxxxxx masa, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Na xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx kontrolních opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx se xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné záruky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx zátěž provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, které xxxx použity pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
|
(13) |
Je vhodné xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Opatření xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým dnem xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxxxxx xx ode xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.
Xx Komisi
předseda
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2) Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Journal 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované maso x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx skladování a přepravu xxxxxx, xxxxx mají xxx použity, xxxx xxxxxxxxx v normě ISO 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají namátkové xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx každého jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se odebírá xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru vzorku. Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx metoda xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx budou kontaminována. Xxxxxxx plocha, x xxx xx odebírá vzorek, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat z celých xxxxxxx upravených těl xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx odběru xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě xxxxx. Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, kdy xx xxxxx, xx xxxx hejna pozitivní xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx upravených xxx xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Směs xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní co xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 g) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx. V rámci xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx použijí x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx jatečně upravená xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx bez xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx xxxxxx k dispozici, xxx byla vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství povrchu xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx jde o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu. U odběru xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx šest po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx také xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx existuje úřední xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, které jatky xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx následně příslušný xxxxx, mohou být xxxx jatky a zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |