XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
kterým se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Text x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,
x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx vzhledem k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx kampylobakteróza xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx průzkumu výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx získat xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX týkajícího se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx řetězci drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx zdraví způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx vykazují výrazně xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx organismus, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx výrobního procesu xxx Campylobacter u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto kritéria. |
|
(9) |
Cílem xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení celého xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální přenos xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx se xxx xxxxxx postup xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx kritérium poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Pro analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx tytéž vzorky xxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
|
(13) |
Xx vhodné xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx analýzy Campylobacteru xxxxxxxx zavést nové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxxxxx xx ode dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Jean-Claude XXXXXXX
(1) Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, s. 1).
(3) EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5) EFSA Journal 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
V kapitole 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr míst xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Místa xxxxxx vzorků se xxxxxxx s ohledem na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Při xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx metoda xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx těle, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx odebrat z celých xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx drůbeže x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx rizik. Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, že xxxx xxxxx pozitivní xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx typhimurium. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx se ze xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze se xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx. V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže původem x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx použijí x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx upravená xxxx drůbeže, xx xxxxxxx pět vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým způsobem, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru vzorků xx každý xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí každého xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa a masných xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx xxx četnost xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx snížit, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |