Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx dne 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů

(Text s xxxxxxxx pro EHP)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx zoonóz x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx u šarží a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx proveden xx xxxxxx jatek x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx EFSA dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx veřejné xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx organismus, který xx zásadní význam x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, aby se xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX zavést kritérium xxxxxxx výrobního procesu xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx by se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Kontrola Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx postup xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx prostřednictvím by xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx bylo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx xx plán xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Je vhodné xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 by proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)  EFSA Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx xx mění xxxxx:

x)

xxxxxxxx se nový xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Opatření v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

c

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 xx nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx než c/n xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 nahrazuje xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx skotu, prasat, xxxx, koz x xxxxxxxxxx

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx použity, jsou xxxxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx každého vzorkování xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx salmonely xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší pravděpodobnost, xx budou kontaminována. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a zpracování jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx odebrat z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx drůbeže x xxxx a/nebo části xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx kůže a že xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx se xxxx xxxxxxxx, nebo xx statusem, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drůbeže xxxxxxx z téhož hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). PPV xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 g) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx použije xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx použije pro xxxxxxx xxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx ze vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek o hmotnosti 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx (k provedení vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx použijí x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků u jatečně xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělovaného xxxx x xxxxxxxxx drůbežího masa

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na E. xxxx a na počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx mletého masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování stanovené x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx jatečně upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter může xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství původu xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou být xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“