Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Text x xxxxxxxx pro EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx zoonóz a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) uvádí, xx kampylobakteróza xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx u šarží a jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho cílem xxxx získat xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů kampylobakterózy x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat.

(6)

Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx řetězci drůbežího xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, že xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX rovněž vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž se xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx stanovisek úřadu XXXX z let 2010 x 2011 zadala Komise xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx v mase xxxxxxxx x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se zajistilo xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx zdá, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by xx xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Aby xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, kde xxx xxxx této xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se plán xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx vzorky xxxx z krku, xxxxx xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(14)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx ode dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)  Úř. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. věst. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

m

X

„2.1.9

Jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx čarou 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m rovná X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxx c/n xxxxxx > x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 nahrazuje xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx skladování a přepravu xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou kontaminována. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky odebírány x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na jatečně xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx a čerstvého drůbežího xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx základě xxxxx.

Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx z hejn s neznámým xxxxxxxx, xx se xxxx salmonel, xxxx xx statusem, xxx xx xxxxx, že xxxx hejna pozitivní xx Salmonella enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx se xx xxxxxx kůže z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x je zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 g xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx dobu přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx vzduchu. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx salmonel.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx xx vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (k provedení vyšetření xx salmonely) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět xxxxxx xx stejné partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, i tenký xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx jsoucí k dispozici, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Četnost xxxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, masných polotovarů, xxxxxxx oddělovaného masa x xxxxxxxxx drůbežího xxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely vyšetření xx Campylobacter xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx snížit, xxxxxxxx xx xxxxxxxx této xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx xx schválení xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx to však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx jatky a zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“