XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
|
(1) |
Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, která uvádějí xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem udržet xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně je xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx. |
|
(5) |
Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno v roce 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Úřad XXXX odhaduje, xx xx xxxx možné xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx vykazují výrazně xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx těl brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství. |
|
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx významným rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by se xxx zvážit postup xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx xx xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx zkušební metodou xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx tytéž xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx použity pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx mezinárodní norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx novým požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1) Úř. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. věst. L 338, 22.12.2005, s. 1).
(3) EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Journal 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 se xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx v normě XXX 17604. Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Při xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx salmonely xx xxxxxxx metoda xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx těle, před xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx jatečně upravených xxx drůbeže s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx k dispozici, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx do xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx základě xxxxx. Jatka xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, že xxxx hejna pozitivní xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx. V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx drůbeže xx xxxxxxx podle kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx z téhož hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x je zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo pulsifier xx xxxx přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx odstraní co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx použije pro xxxxxxx salmonel. V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze vzorků xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X a doba mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx použijí k ověření, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět vzorků xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx byla vytvořena xxxxxxxxxxx jednotka vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx xxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx odběru vzorků xx každý xxxxx xxxx, aby se xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků může xxx ještě více xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx nakupují, vykazují xxxxxx prevalenci salmonel. X xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, četnost xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |