Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx EHP)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx procesu v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx zoonóz x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní průzkum xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx v roce 2008 x xxxx cílem xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx v Unii. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx těla brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx značné rozdíly.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a konzumace a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx než 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil úřad XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Campylobacter u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Na xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním závěrem xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů je xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto kritéria.

(9)

Cílem xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx zvážit x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se zdá, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx zůstala zachována xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx státech, xxx xxx xxxx této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium poskytuje xxxxxxxxxxxx rovnocenné záruky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx xx plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx z krku, které xxxx použity pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx mezinárodní xxxxx XX ISO 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx nařízení.

(14)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx vyhlášení v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxxxxx xx ode xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)  EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx nový xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Plán xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

n

x

x

X

„2.1.9

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Campylobacter spp.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX ISO 10272-2

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 se xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m rovná X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

vyhovující, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx než c/n xxxxxx > x.“

2)

X xxxxxxxx 3 se xxxxx 3.2 nahrazuje tímto:

„3.2.   Odběr xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxx

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx vzorků a pravidla xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx v normě ISO 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Místa xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx závodech.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Při xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije metoda xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx míst odběru xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx vzorky pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx musí zajistit, xx do xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená těla xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx statusem, xxx xx známo, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x je xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx se ze xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve dvou xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx při každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, které se xxxx xxxxxxx, aby xx získalo 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g konečných xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Campylobacter). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže, se xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, mohou xxx zahrnuty xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělovaného xxxx x xxxxxxxxx drůbežího masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, odebírají xxxxxx xxx mikrobiologické vyšetření xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být četnost xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 30 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx vzorkování stanovené x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, pokud se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx následně příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx jatky a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“