Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx mikroorganismy a prováděcí xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx snížení xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx možné xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro veřejné xxxxxx, jimiž se xxxx zabývat kontroly xxxxxxxxx masa, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, xxx se xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, jak doporučuje xxxxxxxxxx úřadu EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx zdá, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx bylo xxxx xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx kritérium poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx se xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx tytéž vzorky xxxx x xxxx, které xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx.

(13)

Je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx změněno.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx vyhlášení v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx ode dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx členských xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)  Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)  EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

M

„2.1.9

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod čarou 2 se nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

vyhovující, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

V kapitole 3 xx oddíl 3.2 nahrazuje tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx skladování a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx salmonely xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx drůbeže x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik.

Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx z hejn s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx drůbeže na xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování namátkové xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drůbeže xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx vzorku). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx zabrání xxx, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel.

V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže původem x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, které xx xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (k provedení vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství povrchu xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.

Četnost xxxxxx xxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx ještě více xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx salmonel prokáže, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo této xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx schválení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx následně příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“