Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx na čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským střediskem xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX dospěl x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx značné rozdíly.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, že xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx z krku a kůže x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Na xxxxxxx stanovisek úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx v mase brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx by xx xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Kontrola Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše závisí xx xxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx se xxx xxxxxx postup xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, jelikož takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx xx xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx měla být xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněno.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení vstupuje x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)  Úř. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. věst. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx mění xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Plán xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

n

x

x

M

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX ISO 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx čarou 2 se xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx slova, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx spp. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů:

vyhovující, xxxxx je xxxxxxx x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx než x/x xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 nahrazuje tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx vzorků a pravidla xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx použity, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx plocha, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx směsný vzorek.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka vzorky xxxxxx jatečně upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx musí zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx se xxxx salmonel, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 g se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx zabrání xxx, xx se xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx použije xxx xxxxxxx salmonel.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx na jatkách xxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx získalo 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely) a 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx použijí k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2.

Pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx kůže xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí k dispozici, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků u jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, masných polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx xxxxxx vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx za čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx mletého masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx tohoto celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx snížit, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx to však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx vyňaty.“