Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (EU) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Komise (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx vzhledem x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004.

(2)

Nařízení (ES) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – xxxxxxxxxx je xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX dospěl x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX týkajícího se xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx brojlerů, jeho xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx snížení počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx vykazují výrazně xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

V roce 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx veřejné xxxxxx, xxxxx se xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx.

(8)

Na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx v mase brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx během xxxxxxx xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx xxxx zvážit x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by se xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala zachována xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, které xxxx použity pro xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (ES) x. 2073/2005 xx proto xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx použitelné xx xxxxx členských státech.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx se xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

n

c

x

M

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx brojlerů

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX ISO 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx čarou 2 xx nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx doplňují xxxx slova, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx spp. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxx c/n xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 nahrazuje tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Vyberou xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný vzorek.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx a čerstvého drůbežího xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx do xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx kůže a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxx xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx statusem, xxx xx xxxxx, xx xxxx hejna pozitivní xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nejméně z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). PPV xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx se xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se použije xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx výchozí xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx původem x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx kratší než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx jatečně upravená xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pět xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství kůže xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků z jatečně xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro správnou xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Četnost xxxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx drůbežího masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý týden xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx a na počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

U odběru xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření na xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx dobu 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx na Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx to však xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“