Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Nařízení (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) uvádí, xx kampylobakteróza xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 zveřejnil xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx EFSA dospěl x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx značné xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kuřat.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx možné xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx těla splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že vzorky xxxx z krku x xxxx x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro veřejné xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, xxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx zajistilo xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx se xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx xx xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx tytéž xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněno.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx vyhlášení v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx se xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Fáze, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

x

x

X

„2.1.9

Jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX ISO 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 se xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x rovná X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx spp. x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

vyhovující, xxxxx je nejvýše x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 nahrazuje tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx vzorků se xxxxxxx s ohledem na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Při odběru xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx salmonely xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, u nichž xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá vzorek, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx jatek, rovněž xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx do odběru xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx základě xxxxx.

Jatka xx svých xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx statusem, xxx xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx na xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx kůže z krku xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx před přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx dobu přibližně xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze se xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx stanovení počtu Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx laboratořích, odeberou xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx bez kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx k dispozici, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx takovým způsobem, xxx zahrnovaly co xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků u jatečně xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx drůbežího xxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené maso xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, aby se xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx.

X xxxxxx vzorků xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na E. xxxx a na počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx zvířata, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter může xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx existuje xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx snížit, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, které jatky xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx následně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx vyňaty.“