XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx s xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden xx xxxxxx jatek x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
|
(5) |
Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX odhaduje, že xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontaminace. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž se xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby se xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v mase xxxxxxxx x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním závěrem xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx je, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí přičítané xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Campylobacteru, xxxx xx xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství. |
|
(10) |
Kontrola Campylobacteru xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx by se xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, xxx xxx bylo této xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx se xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx v případě kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx norma XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx by xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6) EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 nahrazuje xxxxx: „3.2. Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované maso x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx ze čtyř xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx houbičky. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx plocha, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám a zabývají xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx a/nebo části xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik. Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx z hejn s neznámým xxxxxxxx, xx se xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx podle kritérií xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x je xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (XXX). XXX xx před xxxxxxxx xxxxxx předehřeje na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx zabrání xxx, xx xx ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx vzduchu. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx jatkách xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, které xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým způsobem, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků provozující xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx mikrobiologické vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud se x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo této xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost odběru xxxxxx vyňaty.“ |