XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,
s ohledem xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 ze dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) č. 852/2004. |
|
(2) |
Nařízení (ES) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx jejichž překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským úřadem xxx bezpečnost potravin (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatek v roce 2008 x xxxx cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX týkajícího se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx zveřejněno x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hospodářství x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxx veřejné xxxxxx, jimiž xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Na xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v mase xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se zajistilo xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Campylobacteru, xxxx xx se xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, jak xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx se xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo této xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX ISO 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
předseda
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6) EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Odběr xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech. Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, u nichž xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx plocha, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx míst odběru xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x xxxx xxxxxxxx směsný vzorek.
Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx bez kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella typhimurium. V rámci xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x je zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx před xxxxxxxx xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx se ze xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze se xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel. X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx, aby xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g konečných xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx kůže musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx jednou týdně. Xxx odběru xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, pokud xxxx xx šest po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx mletého masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx zvířata, která xxxxx nakupují, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxxxxx, jestliže xx dosaženo této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, četnost xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx odběru xxxxxx vyňaty.“ |