Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxxxxx

(Text x xxxxxxxx pro EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) x. 852/2004.

(2)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx prevenci a kontrolu xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX dospěl x xxxxxx, že jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx řetězci drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, že xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

V roce 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, xxxxx xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX zavést kritérium xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto kritéria.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx xx zajistilo xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx opatření na xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu časem xxxxxxxx zpřísňovala. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx kritérium poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx použity pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže.

(13)

Je vhodné xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Použije xx xxx dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx členských xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o mikrobiologických xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)  EFSA Journal 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx mění xxxxx:

x)

xxxxxxxx se xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

x

x

M

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny porážky, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod čarou 2 se nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx“ xx doplňují xxxx slova, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 se xxxxx 3.2 xxxxxxxxx tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx xxxxxx pro vyšetření xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx ze čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx odeberou xxxxx vzorky tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 u jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx ta, která xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků zahrnou xxxxxxx upravená těla xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, kdy xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných vyšetření xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 g xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). PPV xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx minuty. Pěnění xx xxxxxxx tím, xx xx ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se použije xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze vzorků xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Vzorky kůže x xxxx tak xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx s kůží musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx kůže xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx k dispozici, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků z jatečně xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx správnou xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, odebírají vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx každý xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx ještě více xxxxxxx, pokud xx x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter může xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx pro Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx snížit, jestliže xx dosaženo xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx však xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“