XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx brojlerů
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx na Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria pro xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) x. 852/2004. |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 konkrétně stanoví xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem. |
(3) |
„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska úřadu XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), jež xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx kuřat. |
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx kontrolu xx xxxxxx jednotlivých hospodářství x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx snížení počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat kontroly xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
(9) |
Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx xx zajistilo xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx se zdá, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx postup xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx státech, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx x xxxx, xxxxx xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx norma XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla být xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
(13) |
Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zavést nové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
(15) |
Opatření xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxxxxx xx ode xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Jean-Claude XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, s. 1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.
(5) EFSA Journal 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Odběr xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx vzorků a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx závodech. Při xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Enterobacteriaceae a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit alespoň 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka vzorky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám a zabývají xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx do odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik. Jatka xx svých xxxxx xxxxxx vzorků zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, co xx xxxx salmonel, nebo xx statusem, kdy xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže na xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx upravených xxx xx chlazení. Před xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x je xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx potravin stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). PPV xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx suspenze se xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx pro xxxxxxx salmonel. V rámci xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely) x 5 × 10 g konečných xxxxxx (k provedení vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx přidané k jakékoli xxxx xxxxxx k dispozici, xxx byla vytvořena xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství povrchu xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx xxxxxx vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx. X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx na X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 po xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Campylobacter může xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně uznaný xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx úrovně kontaminace xx dobu 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, mohou xxx xxxx jatky a zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“ |