XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské unie,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
(3) |
„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx průzkumu výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx. |
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), jež xxxx zveřejněno x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx řetězci drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
(7) |
X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxx zabývat kontroly xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, xxxxx xx zásadní význam x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx upravit stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx. |
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria. |
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu EFSA x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství. |
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx zdá, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx tom, jak xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx zvážit postup xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
(11) |
Xxx se snížila xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx se plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx tytéž xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla být xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
(13) |
Je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.
Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Jean-Claude XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
1) |
X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 nahrazuje tímto: „3.2. Odběr xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx vyrábějících mleté xxxx a masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx skladování a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Při odběru xxxxxx pro vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se odeberou xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx vzorky tkáně xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na jedno xxxxx odběru vzorku. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx účely vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx upravených těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx musí zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx rizik. Xxxxx xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx statusem, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx typhimurium. V rámci xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže laboratoři, xxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). PPV xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx xx ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 g) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx použije xxx xxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx každém xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Před vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, aby xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx salmonely) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Campylobacter musí xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx u jiného čerstvého xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, se xxxxxxx pět xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx jsoucí k dispozici, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí každého xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx na E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl pro xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení salmonel x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, pokud se x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci salmonel. U odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx odběru vzorků xxxx snížit, jestliže xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx dobu 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx následně příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |