Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (EU) 2017/1495

xx dne 23. xxxxx 2017,

kterým xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx brojlerů

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx unie o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx hospodářství x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil úřad XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx pro veřejné xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat kontroly xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, xxx xx xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX zavést kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod kontrolou. Xxx se zajistilo xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx úřadu EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx by xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Campylobacteru xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx o použití přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx plán xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx tytéž xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx norma XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx.

(13)

Xx vhodné xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx nařízení.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Jean-Claude XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx nový xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx odběru xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

c

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX ISO 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny porážky, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat a opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx čarou 2 se nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx m rovná X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxx než x/x xxxxxx > m.“

2)

X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, výběr míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx ISO 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Xxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx a zpracování jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen s malým xxxxxxxxx kůže a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, xxxx xx statusem, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx směsný vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). PPV xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, které xx xxxx rozdělí, xxx xx získalo 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky o hmotnosti 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx je dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného čerstvého xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx kůže xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx tenký plátek xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx jsoucí k dispozici, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, masných polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, odebírají xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí každého xxx x xxxxx.

X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx E. xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx čtrnáct xxx, pokud jsou xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx odběru vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx odběr vzorků x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle sezónních xxxxxx.

Xx-xx xx však xx xxxxxxx analýzy xxxxx opodstatněné a schválí-li xx následně příslušný xxxxx, xxxxx být xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx odběru xxxxxx vyňaty.“