XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx nařízení (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
|
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) č. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem udržet xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx vyvolanou původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden xx xxxxxx jatek v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx získat xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx a kůže x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
V roce 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx organismus, který xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
|
(9) |
Cílem xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx zajistilo xxxx zapojení celého xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx by xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx xxxxxx postup xx jednotlivých krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx drůbeže. |
|
(13) |
Xx vhodné xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.
V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
předseda
Xxxx-Xxxxxx JUNCKER
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, s. 1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.
(5) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
V kapitole 3 se oddíl 3.2 nahrazuje xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx na jatkách x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, které mají xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx se odeberou xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí plocha, x xxx se odebírá xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drobných xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx vzorek.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka vzorky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a zpracování jiná xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx části xxxxxxx x xxxx a/nebo části xxxxxxx bez xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě xxxxx. Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx vzorků zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx se xxxx salmonel, xxxx xx statusem, xxx xx známo, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx typhimurium. V rámci xxxxxxxxx na salmonely x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 g se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované peptonové xxxx (PPV). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 g) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx použije xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx použije pro xxxxxxx salmonel. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, které xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritéria Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx byla vytvořena xxxxxxxxxxx jednotka vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu. U odběru vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na E. xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. U odběru xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci salmonel. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx příslušným orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx rovnocenné odběru xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx snížit, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx kontaminace xx dobu 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po schválení xxxxxxxxxx orgánem rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx však xx základě analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |