XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx nařízení (ES) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx kritéria pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx překročení xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem. |
(3) |
„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx kampylobakteróza xxxx xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx získat srovnatelné xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx těla brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat. |
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx řetězci drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu možností xxx kontrolu na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx. |
(7) |
X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž se xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, který xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
(8) |
Xx xxxxxxx stanovisek úřadu XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx kontrolních opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v mase brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx zajistilo xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(10) |
Kontrola Campylobacteru xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx významným rizikovým xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx, jelikož takové xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx x xxxx, které xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
(13) |
Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx nařízení. |
(14) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.
V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:
1) |
X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx tímto: „3.2. Odběr xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, výběr míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx ISO 17604. Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 u jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx metoda xxxxxx vzorků pomocí xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit alespoň 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx jatek, rovněž xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik. Xxxxx xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx z hejn s neznámým xxxxxxxx, xx se xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, kdy xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování namátkové xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx před přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se použije xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx použije pro xxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx jatkách xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx ve dvou xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria bezpečnosti xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pět xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx množství kůže xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané k jakékoli xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým způsobem, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, odebírají vzorky xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu. X xxxxxx vzorků xxxxxxx masa a masných xxxxxxxxxx pro účely xxxxxxxxx na E. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. U odběru xxxxxx mletého masa, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx může být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx snížena po xxxxxxxxx příslušným orgánem, xxxxx existuje xxxxxx xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx úrovně kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx být xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |