Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004.

(2)

Nařízení (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx proveden xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx získat srovnatelné xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx lidí v souvislosti x xxxxx brojlerů (5), jež xxxx zveřejněno x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX xxxxxxxx, že xx bylo xxxxx xxxxxx riziko pro xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx xxx 50 %, kdyby jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx kontroly xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním závěrem xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení celého xxxxxxx, jak doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Kontrola Campylobacteru xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx zvážit xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx podniků, měl xx xx xxxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Pro analýzy Xxxxxxxxxxxxxx lze proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx použity pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx xxxxxxxxxxx norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Je xxxxxx xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Opatření stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx členských xxxxxxx.

V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Jean-Claude JUNCKER


(1)  Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.

(5)  EFSA Journal 2010; 8(1):1437.

(6)  EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)  EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx se mění xxxxx:

x)

xxxxxxxx se nový xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Plán xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod xxxxx 2 se nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého vzorkování xx odebírají namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx salmonely xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky odebírány x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx do odběru xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx a/nebo části xxxxxxx bez xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx známo, že xxxx hejna xxxxxxxxx xx Salmonella enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx na salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx předehřeje na xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 g) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx použije xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Před vyšetřením xx ze xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 g se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 a kritéria bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže musí xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.

Xxxxxx pro xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků z jatečně xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, mohou xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků u jatečně xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx drůbežího masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx šest xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx tohoto celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušným orgánem, xxxxx existuje xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx na Campylobacter xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx následně xxxxxxxxx xxxxx, mohou být xxxx jatky a zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx četnost odběru xxxxxx xxxxxx.“