Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx se xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 konkrétně stanoví xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) a Evropským střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – každoročně je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx jatek x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx těla brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX odhaduje, že xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa brojlerů x xxxx než 50 %, kdyby jatečně xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx a kůže x xxxxx vykazují výrazně xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

V roce 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX rovněž vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx organismus, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, xxx se xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX zavést kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy nákladů x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria.

(9)

Cílem xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx v případě kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx použity pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Je xxxxxx xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(14)

Nařízení (ES) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým dnem xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Jean-Claude XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. věst. L 338, 22.12.2005, s. 1).

(3)  EFSA Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.

(5)  EFSA Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx se xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx nový xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

x

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx brojlerů

Xxxxxxxxxxxxx spp.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny porážky, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod čarou 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx doplňují xxxx slova, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělované maso x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx v normě ISO 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků se xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx čtyř xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx se odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou kontaminována. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx a čerstvého drůbežího xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka vzorky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx musí zajistit, xx xx odběru xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx drůbeže x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik.

Xxxxx xx svých plánů xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx salmonel, xxxx xx xxxxxxxx, kdy xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za účelem xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx před přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx dobu přibližně xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx použije xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx se xxxx rozdělí, xxx xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx salmonely) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Campylobacter). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx pět xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx dostačující k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx byla vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělovaného masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru vzorků xx xxxxx týden xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu.

X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx tohoto celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně uznaný xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx dobu 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“