XXXXXXXX KOMISE (EU) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx brojlerů
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria pro xxxxxxx mikroorganismy a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem. |
|
(3) |
„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx unie o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatek x xxxx 2008 x xxxx cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, že xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace. |
|
(7) |
X xxxx 2012 zveřejnil úřad XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat kontroly xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, který xx zásadní význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, aby xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Hlavním závěrem xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, jak doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx se zdá, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx v případě kritéria xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx vzorky xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx xxxxxxxxxxx norma XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx by xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Jean-Claude JUNCKER
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx a masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx v normě XXX 17604. Xxxxx každého vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx ze čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx odběru xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije metoda xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx na jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených těl xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx do odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik. Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, kdy xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). PPV xx před přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx dobu přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 g) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx použije pro xxxxxxx salmonel. V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, aby xx získalo 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx salmonely) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného v řádku 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, se xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx kůže xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků provozující xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx v týdnu. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx více xxxxxxx, pokud se x xxxxx tohoto celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci xxxxxxxx. U odběru xxxxxx jatečně upravených xxx drůbeže xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně uznaný xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx na Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |