Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx kritéria pro xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx hygienickým xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx těl brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx cílem xxxx získat srovnatelné xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx v Unii. Xxxx XXXX dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu možností xxx kontrolu na xxxxxx jednotlivých hospodářství x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace.

(7)

V roce 2012 zveřejnil xxxx XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx analýzy nákladů x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v mase xxxxxxxx x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx zajistilo xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx xx xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx se xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx se xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx kritéria hygieny xxxxxxxxx procesu časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se plán xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx tytéž vzorky xxxx x xxxx, xxxxx xxxx použity pro xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže.

(13)

Xx vhodné xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx laboratořím xxxxxxxxxxxx analýzy Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 by proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Použije xx ode dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 23. srpna 2017.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)  EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx xx mění xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx nový xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

n

x

x

M

„2.1.9

Jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx čarou 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxx c/n xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 nahrazuje tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx vyrábějících mleté xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, koz x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Destruktivní xxxxxxx xx odeberou xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, x xxx xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx se x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drůbežího xxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části drůbeže x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx bez kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Jatka xx xxxxx plánů xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx salmonel, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx z téhož hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g. Vzorky xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Směs xx upraví v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx tím, xx se xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx laboratořích, odeberou xx xxx každém xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, které se xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx použijí k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pět vzorků xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží musí xxxxxxxxx kůži a v případě, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx na X. xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx být četnost xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx také tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx této xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx však xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou být xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“