XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
kterým se xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, pokud jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxxxxx
(Text x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
s ohledem xx nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
|
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx se možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich dopad xx snížení xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx než 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX rovněž vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx zásadní význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních opatření xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria. |
|
(9) |
Cílem xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx zapojení celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu EFSA x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx by xx xxxxx xxxx zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx významným rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx xxxxxx postup xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím by xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx o použití přísnějšího xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx zkušební metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx tytéž vzorky xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX ISO 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Nařízení (ES) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, zvířata, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
V kapitole 3 xx xxxxx 3.2 nahrazuje tímto: „3.2. Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx skladování a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx v normě XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech. Při odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx odběru vzorku. Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na salmonely xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx míst odběru xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám a zabývají xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jatek, rovněž xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx do xxxxxx xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx drůbeže x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx základě rizik. Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Pěnění xx zabrání xxx, xx se xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 g) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx ve dvou xxxxxxx laboratořích, odeberou xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek o hmotnosti 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx se xxxx rozdělí, xxx xx získalo 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx kůže xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx takovým způsobem, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx drůbeží xxxx, odebírají vzorky xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx odběru vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx četnost xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Četnost xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx existuje úřední xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter xxxxxxxxx nízká úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx snížit, xxxxxxxx xx xxxxxxxx této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx dobu 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx jatky a zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |