Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx se xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

s ohledem xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně potravin (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost potravin (XXXX) a Evropským střediskem xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx proveden xx xxxxxx xxxxx v roce 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx rozdíly.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX týkajícího se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo možné xxxxxx riziko pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, kdyby jatečně xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Hlavním závěrem xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod kontrolou. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx by xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Kontrola Campylobacteru xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx zvážit postup xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx svých stávajících xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zavést nové xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx nařízení.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx xx mění xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx čarou 2 se nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx slova, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxx xxx c/n xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně upravených xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se odeberou xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se odeberou xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky odebírány x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx porcováním a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx drůbeže x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, nebo xx xxxxxxxx, kdy xx xxxxx, že xxxx hejna xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 g xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). PPV xx před přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx dobu přibližně xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 g) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při každém xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritéria Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx použijí k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pět vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství kůže xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx xxxxxx k dispozici, xxx byla vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Četnost xxxxxx xxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx drůbežího xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může být xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel prokáže, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel.

U odběru xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Campylobacter xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx existuje xxxxxx xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné odběru xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx xx však xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“