XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx nařízení (ES) x. 2073/2005, pokud jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské unie,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx vzhledem x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která uvádějí xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx proveden xx xxxxxx xxxxx v roce 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), jež xxxx zveřejněno x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hospodářství x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx u lidí. Úřad XXXX xxxxxxxx, že xx xxxx možné xxxxxx riziko pro xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx výrobního procesu xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx stanovisek úřadu XXXX z let 2010 x 2011 zadala Komise xxxxxxxxx analýzy nákladů x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx brojlerů je xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx postupu xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx xx xxxxx xxxx zvážit x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx by se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala zachována xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx podniků, měl xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Pro analýzy Xxxxxxxxxxxxxx lze proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx xxxxxxxxxxx norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx drůbeže. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 by proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx xx ode xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Jean-Claude JUNCKER
(1) Úř. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2) Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. listopadu 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx skladování a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého vzorkování xx odebírají namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Při odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, musí plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na jedno xxxxx xxxxxx vzorku. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx metoda xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx k dispozici, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části drůbeže x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx rizik. Jatka xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, kdy xx známo, xx xxxx hejna pozitivní xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže na xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se zkušební xxxxxx o hmotnosti 26 g xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). PPV xx xxxx přidáním xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx použije pro xxxxxxx salmonel. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx salmonely) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx u jiného čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující k vytvoření xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx vzorků z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. U odběru xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl a čerstvého xxxxxxxxx masa xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel. U odběru xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx vyšetření xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství původu xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx. Xx-xx xx však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx následně příslušný xxxxx, xxxxx být xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |