XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx brojlerů
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx zoonóz a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho cílem xxxx získat srovnatelné xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, že jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx značné xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % lze přičíst xxxxxxx xxxxxxxx kuřat. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hospodářství x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx snížení xxxxx xxxxxxx u lidí. Úřad XXXX xxxxxxxx, že xx bylo xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx a kůže x xxxxx vykazují výrazně xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, xxxxx xx zásadní význam x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, aby xx xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Na xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto kritéria. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx by se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx významným rizikovým xxxxxxxx, x xxx závisí xx tom, xxx xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by xx xxx zvážit postup xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx prostřednictvím xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx referenční kritérium xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx xx xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx zkušební metodou xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx být xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, zvířata, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.
Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné xx xxxxx členských xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx JUNCKER
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.
(5) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6) EFSA Journal 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 nahrazuje tímto: „3.2. Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro vyšetření xx Enterobacteriaceae a na xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze čtyř xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Při xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Vyberou xx místa, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný vzorek.
Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx k jatkám a zabývají xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx do odběru xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx a/nebo části xxxxxxx bez xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže a že xxxxx bude prováděn xx základě xxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, co se xxxx xxxxxxxx, nebo xx statusem, xxx xx známo, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx se xx xxxxxx kůže z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x je xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 g xx xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx výchozí suspenze x xxxxxxxxxx se zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx nebo pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze se xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx xxx každém xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku alespoň xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 g xxxxxx, které xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (k provedení vyšetření xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx xx odběru xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx je dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx upravená xxxx drůbeže, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství kůže xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx také xxxxx, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků může xxx xxxxx více xxxxxxx, pokud se x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx salmonel prokáže, xx zvířata, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“ |