Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým se xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx brojlerů

(Text x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx jejichž překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) a Evropským střediskem xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží a jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx získat xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx EFSA dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX týkajícího se xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), jež xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx a konzumace a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx kuřat.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx se možností xxxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx snížení počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx než 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx z krku a kůže x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

V roce 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, který xx zásadní význam x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx postupu xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx zvážit postup xx jednotlivých krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx xxxxx vzorky xxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxx.

(13)

Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx svých stávajících xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Campylobacteru xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno.

(15)

Opatření stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxx, zvířata, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 se mění x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, s. 1).

(3)  EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)  EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)  EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx se xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se nový xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

M

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod xxxxx 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace výsledků xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx xxxxx, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

vyhovující, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, výběr míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx vzorků se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se odebírá xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Při xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na salmonely xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx místa, x xxxxx xx nejvyšší pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, z níž xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x xxxx xxxxxxxx směsný vzorek.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx a čerstvého drůbežího xxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, která xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxx upravená těla xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx xxxxxxxx, kdy xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených těl xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx o hmotnosti 26 g xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované peptonové xxxx (XXX). XXX xx před xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx se ze xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx zkumavky a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel.

X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx původem x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx vzorek o hmotnosti 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, které se xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx kratší než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět xxxxxx xx stejné partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx bez kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.

Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx v týdnu.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na vyšetření xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může být xxxxxxx také xxxxx, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Četnost xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx odběr vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx xx však xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“