XXXXXXXX KOMISE (EU) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Text s xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 konkrétně stanoví xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx jejichž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx unie o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx zoonóz x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) uvádí, xx kampylobakteróza xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl brojlerů (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX týkajícího se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx a konzumace a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx snížení xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, že xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx z krku a kůže x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxx veřejné xxxxxx, xxxxx se xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx je, že xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx se zdá, xx vertikální přenos xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o použití přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter řídit xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze proto xxxxxx tytéž vzorky xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx by xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže. |
|
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1) Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2) Nařízení Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6) EFSA Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
V kapitole 3 se xxxxx 3.2 xxxxxxxxx tímto: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx odebírají namátkové xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx závodech. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se odebírá xxxxxx, činit alespoň 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru vzorku. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší pravděpodobnost, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx odebírá vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx těle, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx ta, která xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx k dispozici, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx budou zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik. Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx se xxxx salmonel, nebo xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx podle kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování namátkové xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx dobu xxxxxxxxx xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx se xxxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 g) xx xxxxxxx pro xxxxxxx salmonel. V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx ve dvou xxxxxxx laboratořích, odeberou xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx xx vzorků xxxx z krku xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx tvoří 5 × 35 g xxxxxx, které xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x konečných xxxxxx (k provedení vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx s kůží xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx množství kůže xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx každý týden xxxx, aby se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na E. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě více xxxxxxx, pokud se x xxxxx tohoto celostátního xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci salmonel. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx pro xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx a vyšetření požadovaným xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx je v programu xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx snížit, jestliže xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx xx schválení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |