Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (EU) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx pro EHP)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vzhledem x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx zoonóz a ohnisek xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX týkajícího se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých hospodářství x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX odhaduje, že xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, který xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Na xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx v mase brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx zajistilo xxxx zapojení celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx hospodářství.

(10)

Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se plán xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx v případě xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx by xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zavést nové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Opatření stanovená xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.

Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx členských xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)  Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).

(3)  EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

c

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX ISO 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx“ xx doplňují xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx spp. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxx než c/n xxxxxx > m.“

2)

X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na jedno xxxxx odběru vzorku.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude prováděn xx základě xxxxx.

Xxxxx xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx z hejn s neznámým xxxxxxxx, co se xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx před přidáním xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx vzduchu. 10 ml (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel.

V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx laboratořích, odeberou xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx kůže xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx z povrchu svalu. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx takovým způsobem, xxx zahrnovaly co xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx jde o místa xxxxxx vzorků, mohou xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělovaného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx.

X xxxxxx vzorků xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx xxx četnost xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx dosaženo xxxx xxxxx xxxxxx kontaminace xx dobu 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx základě analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“