Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů

(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně potravin (1), x xxxxxxx na čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx hygienickým xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx kampylobakteróza lidí xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – každoročně je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx masa brojlerů x xxxx než 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku a kůže x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx zabývat kontroly xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, xxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx těl brojlerů.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx omezením výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx dopady v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx během postupu xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše závisí xx xxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx z brojlerů. Xxxxx xx xx xxx zvážit postup xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné záruky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx plán xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Pro analýzy Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx mezinárodní norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx měla být xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Je xxxxxx xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 by proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 23. srpna 2017.

Xx Komisi

předseda

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)  Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se xxxx xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

c

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 se xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxx c/n xxxxxx > m.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Odběr xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx vzorků a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx ISO 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, činit alespoň 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst odběru xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx a čerstvého drůbežího xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx jatečně upravených xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx jatek, rovněž xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx základě rizik.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx se xxxx xxxxxxxx, nebo xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx se xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže původem x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx bez kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí k dispozici, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx množství povrchu xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx drůbežího xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků provozující xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx pokrytí každého xxx v týdnu.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa a masných xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel prokáže, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx této xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství původu xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx vykazuje během xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po schválení xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx jatky a zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“