XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 nařízení (XX) č. 852/2004. |
|
(2) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx s cílem udržet xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem. |
|
(3) |
„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx u šarží a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx značné xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně manipulace x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich dopad xx snížení xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo xxxxx xxxxxx riziko pro xxxxxxx zdraví způsobené xxxxxxxxx masa brojlerů x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku a kůže x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx kontroly xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx procesu pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx se zajistilo xxxx zapojení celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se zdá, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by xx xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých krocích, xxxxx prostřednictvím xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx referenční kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx xx plán xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx tytéž vzorky xxxx x xxxx, které xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Campylobacteru xxxxxxxx zavést nové xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 by proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení je xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(2) Nařízení Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx tímto: „3.2. Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné polotovary, xxxxxxx oddělované maso x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx v normě XXX 17604. Xxxxx každého vzorkování xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x xxxxxxxxxxxx závodech. Při odběru xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, musí plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx těl drobných xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na salmonely xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, u nichž xx nejvyšší pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx těle, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám a zabývají xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx budou zahrnuty xxxx xxxxx drůbeže x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx. Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx hejna pozitivní xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nejméně z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx se ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X a doba mezi xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (PPV). XXX xx před xxxxxxxx xxxxxx předehřeje na xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx. V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx na jatkách xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx se xxxx rozdělí, aby xx získalo 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, se xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritéria Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže xxxx xxxxxxxxx tenký plátek xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx přidané x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx. X xxxxxx vzorků xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx být četnost xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx šest po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující výsledky. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx také tehdy, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel. X xxxxxx xxxxxx jatečně upravených xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, četnost xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx to xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |