Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým se xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů

(Text x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 ze dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx, která uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci a kontrolu xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx vyvolanou původcem x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – každoročně xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx těla brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Vědecké xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu možností xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hospodářství x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx vykazují výrazně xxxxxxx úrovně kontaminace.

(7)

V roce 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, a v tomto xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, xxx se xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx je, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Campylobacteru, xxxx by se xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx proto xxxxxx tytéž xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx použity xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX ISO 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Je vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx svých stávajících xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněno.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Použije xx xxx dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. věst. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

x

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Od 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat a opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod xxxxx 2 xx nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx m rovná X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx doplňují xxxx xxxxx, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx tímto:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, která xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx musí zajistit, xx do xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx bez kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxx xx svých xxxxx xxxxxx vzorků zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, xxxx xx statusem, kdy xx známo, xx xxxx xxxxx pozitivní xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx v téže laboratoři, xxxxxxxx se při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x je xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (PPV). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx použije xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx kůži a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže xxxx xxxxxxxxx tenký plátek xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx přidané k jakékoli xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na E. xxxx a na počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx šest po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx masa pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx tohoto xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx schválení xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx základě analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx následně příslušný xxxxx, mohou být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“