XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů
(Xxxx s xxxxxxxx pro EHP)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o hygieně potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx jejichž překročení xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden xx xxxxxx xxxxx v roce 2008 x xxxx cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA dospěl x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu možností xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace. |
|
(7) |
V roce 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, a v tomto xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx organismus, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx veřejného zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Na xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
|
(9) |
Cílem xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx se zajistilo xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx kontroly Campylobacteru, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Campylobacteru xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx významným rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx plán xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách a krmivech xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Použije xx ode xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx členských státech.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se mění xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
V kapitole 3 se xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Odběr xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx vyrábějících mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx vzorků a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx ISO 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx odběru xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se odebírá xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na jedno xxxxx odběru vzorku. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx metoda xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx houbičky. Vyberou xx místa, x xxxxx xx nejvyšší pravděpodobnost, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.
Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího pouze x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx části xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx statusem, xxx xx xxxxx, že xxxx xxxxx pozitivní xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. V rámci xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx vzorku). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 g) této xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx použije pro xxxxxxx xxxxxxxx. V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx každém xxxxxxxxxx namátkové vzorky xxxxxxx x 20 jatečně xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx z krku alespoň xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx získalo 5 × 25 g konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx z povrchu svalu. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx k dispozici, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků provozující xxxxx či zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu. U odběru xxxxxx xxxxxxx masa a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl a čerstvého xxxxxxxxx masa xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx účely vyšetření xx Campylobacter xxxx xxx snížena po xxxxxxxxx příslušným orgánem, xxxxx existuje úřední xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování dodržování xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |