Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (EU) 2017/1495

xx dne 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx brojlerů

(Xxxx s xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vzhledem x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

(2)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) uvádí, xx kampylobakteróza xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx získat xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx.

(5)

Podle xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx brojlerů, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx se možností xxxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx kontrolu xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx a kůže x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(7)

V roce 2012 zveřejnil úřad XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx veřejné xxxxxx, jimiž xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx metody xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby se xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx stanovisek úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 zadala Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, že xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx zajistilo xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak doporučuje xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx zvážit xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx se plán xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, které xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx norma XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, zvířata, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx mění x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)  Úř. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).

(3)  EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx nový xxxxx 2.1.9, který xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx

Fáze, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

m

M

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Campylobacter xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod čarou 2 xx nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx tímto:

„3.2.   Odběr xxxxxx xx jatkách x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz a koňovitých

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, u nichž xx nejvyšší pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx zajistit, xx do xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části drůbeže x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx xxxxxxxx, kdy xx známo, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx nejméně z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x je xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx po odběru xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). PPV xx před xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx zabrání tím, xx xx ze xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 g) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx použije xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, které xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx salmonely) a 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Campylobacter). Vzorky xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx masa, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pět xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží musí xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký plátek xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx přidané k jakékoli xxxx xxxxxx k dispozici, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx takovým způsobem, xxx zahrnovaly co xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx pro odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx oddělovaného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx drůbeží xxxx, odebírají xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu.

X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující výsledky.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx odběr vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx vyňaty.“