Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Text x xxxxxxxx xxx XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy a prováděcí xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Souhrnná xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx na xxxxxx jatek x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx.

(6)

Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, že xx xxxx možné xxxxxx riziko xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx z krku a kůže x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx úrovně kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx pro veřejné xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů.

(8)

Na xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx omezením výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx je udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx by xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx xxx, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by se xxx zvážit xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx zkušební metodou xxxx v případě xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze proto xxxxxx tytéž xxxxxx xxxx x xxxx, které xxxx použity xxx xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx ode xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.

(5)  EFSA Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Mikroorganismy

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních kontrol, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 se xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace výsledků xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx slova, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx spp. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených těl xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik.

Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx salmonel, xxxx xx statusem, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx pozitivní xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx typhimurium.

X xxxxx xxxxxxxxx na salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx laboratoři, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x se xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx devítinásobku (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Směs xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx nebo pulsifier xx dobu přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 g) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx se xxxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx laboratořích, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, které se xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely) x 5 × 10 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 g se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující k vytvoření xxxxxxxx xxxxxx, i tenký xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků z jatečně xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx jde x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx zahrnuty do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx či zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, aby se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu.

U odběru vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx na X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx šest xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx zvířata, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx prevalenci salmonel.

U odběru xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx ověřování dodržování xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo této xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle sezónních xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“