XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx vzhledem x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx xxxxxxx překročení xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – xxxxxxxxxx je xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx cílem xxxx získat srovnatelné xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
|
(5) |
Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % lze přičíst xxxxxxx populaci xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu EFSA xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx bylo xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu možností xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
V roce 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, jimiž xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, který xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích potravinového xxxxxxx (8). Hlavním závěrem xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx zapojení xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx kontroly Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se zdá, xx vertikální přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx tom, xxx xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx úroveň xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx se xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx v případě kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Pro xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx být xxxxxxxxx jako referenční xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření stanovené x xxxxx nařízení. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.
Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx státech.
V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx JUNCKER
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.
(2) Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Journal 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx I nařízení (ES) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
V kapitole 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx skladování a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx v normě ISO 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají namátkové xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se odebírá xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na jedno xxxxx odběru vzorku. Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší pravděpodobnost, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky odebírány x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx se z nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.
Xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx prováděn xx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx pozitivní xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx nejméně z 15 xxxxxxx upravených xxx xx chlazení. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší než 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx minuty. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel. X xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx jatečně upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, které se xxxx rozdělí, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Campylobacter). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí k dispozici, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx xx zařízení, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx jednou týdně. Xxx odběru xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, aby se xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x xxxxx. U odběru vzorků xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. U odběru xxxxxx mletého masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě více xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx existuje xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxxxxx, jestliže xx dosaženo xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, které jatky xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx. Xx-xx to však xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |