XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
kterým se xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx brojlerů
(Xxxx s xxxxxxxx xxx EHP)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s ohledem xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
|
(1) |
Nařízení Komise (XX) č. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 konkrétně stanoví xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx unie o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden xx xxxxxx xxxxx v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a konzumace x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hospodářství x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Úřad XXXX xxxxxxxx, že xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace. |
|
(7) |
X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, jimiž se xxxx xxxxxxx kontroly xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx význam x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx z možností, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx tohoto kritéria. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během postupu xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření na xxxxxx hospodářství. |
|
(10) |
Kontrola Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Pro analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx norma XX ISO 10272-2. Xxxx norma by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
|
(13) |
Je vhodné xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxxxxx xx ode xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení je xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Jean-Claude JUNCKER
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).
(3) EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 nahrazuje xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx a masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx v normě XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx salmonely xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný vzorek.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx k dispozici, avšak xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx a/nebo části xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx bude xxxxxxxx xx základě rizik. Xxxxx xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, kdy xx xxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za účelem xxxxxxxx výchozí suspenze x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo pulsifier xx dobu xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Pěnění xx zabrání xxx, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 g) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx použije xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 g) xx použije pro xxxxxxx xxxxxxxx. V rámci vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna vytvoří xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx použijí x xxxxxxx, xx je dodrženo xxxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx z povrchu svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx přidané k jakékoli xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx do xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené maso xxxx xxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru vzorků xx každý týden xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx v týdnu. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx tento program xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx regionálního xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření požadovaným xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx je v programu xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx období v roce xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx xx schválení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |