PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ XXXXXX
xx xxx 21. xxxxx 2017
x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (EU) x. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx v xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie
(Maasvallei Xxxxxxx (XXXX))
(2017/X 278/06)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx xxxx,
x ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxx x Nizozemsko xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“ x souladu x xxxxxx XX xxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013. |
|
(2) |
Xxxxxx žádost xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 x xxxxxxx x závěru, xx podmínky xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 xxxx. 1 x v xxxxxxxx 100, 101 x 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
|
(3) |
Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx být x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 odst. 1 písm. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku provedené xxxxx předběžného vnitrostátního xxxxxx týkajícího xx xxxxxxxxx žádosti x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 a xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx „Maasvallei Xxxxxxx“ (CHOP) xx xxxxxx x příloze xxxxxx rozhodnutí.
V souladu x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx podat námitku xxxxx xxxxxxx názvu xxxxxxxxx v prvním xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xx xxxx zveřejnění x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
X Xxxxxxx dne 21. xxxxx 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
člen Komise
(1) Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX DOKUMENT
„MAASVALLEI XXXXXXX“
XXX-XX-02172
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 12. xxxxxx 2016
1. Xxxxx, který xx xxx xxxxxx
Maasvallei Xxxxxxx
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx
|
1. |
Xxxx |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxx
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:
Xxxxx: xxxxx xxxxxxx.
Xxxx: xxxxx červeného x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, ostružin, xxxxxxx a švestek.
Xxxx: xxxx, xxxxxx xxxx. Xxxxx třísloviny xxxxxxxxx xxxxxx zrání xxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx kyselost, xxxxxxx xxxxxxxxx vyvážený soulad xxxx tříslovinami, xxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: převažuje xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na litr |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech na xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Auxerrois
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: světlá (xxxxxxxxx xxxxx) x xxxxx.
Xxxx: xxxxx xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx: xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx kyselostí. Xxxx jsou ovocná, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx.
Chuťový dozvuk: Xxxxxxx dozvuk xxxx Xxxxxxxxx je x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx, částečně x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx Maasvallei Limburg xxxxxxx ovlivnilo xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální skutečný xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx
Xxx xxxx xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, které xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxx).
Xxxx: xxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx batonáže).
Chuť: xxxxx. Xxxxx x ústech xx xxxxx – xx trpkého až xx olejnatý xxxx. Xxxx xxxx ovocná x elegantní, xxx xxx xxxxxxxxx x xxxx mohou xxxxx xxxxx, intenzivnější a xxxxxxx chuti. Vínu Xxxxxxxxxx dodává xxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. „Xxxxxxx“ xx xxxxxx umocňují především xxxxxxxxxx kyseliny.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx dlouhotrvající minerální xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
|
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxxxxxxxx
Xxx xxxx kategorii vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: sytá xxxxx xxxxxxx.
Xxxx: Xxxxxxxxxx má xxxxxxxxxx ovocná xxxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx xxx.
Xxxx: xxxxxxxx výrazná xxxxxx chuť. Xxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx třísloviny.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx čichového spektra, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Gewürztraminer
Xxx xxxx kategorii xxxx xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: Xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx vzhled x xxxxxxx zlatými xxxxxxx.
Xxxx: Vůně xxxxxxxx xxxxxx spektrum aromat. Xxxxx xx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxx exotického ovoce, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx i xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx.
Xxxx: Xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxx oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx dozvuk: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx lékořice.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % objemových) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Maximální obsah xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr) |
|
Pinot Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: xxxxxx žlutá xxxxx.
Vůně: xxxxxx s xxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx koření.
Xxxx: xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podloží xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: dlouhé xxxxxx x xxxxxxxx plnou xxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx charakterem, xxxxx xxxx pro oblast Xxxxxxxxxx Limburg xxxxxxx.
Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr) |
|
Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, které xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: xxxxx žlutá x xxxxxxxxx řetízkem xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxx (xxxxx xxxxxx) x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pepře x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Chuť x chuťový xxxxxx: xxxxxxxx vyváženost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx typické, x xxxxxxxx xxxx, xx kterém xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx |
|
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxx tuto xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:
Barva: xxxx, růžová a xxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx xx xx barvu xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx: xxxx xxxx xxxxxxxxxx x ovocná, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, malin, xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxx: xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx Xxxxxxxxxx Limburg. V xxxxx xxxx dozrávat xx 10 xxx.
Chuťový xxxxxx: xxxxx xxxxxxxxxx x dlouhý.
Všeobecné analytické xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx vinné xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx litr) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxx
Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:
Barva: xxxxxxxxx xxxxx a na xxxxxx xxxxx.
Xxxx: xxxxx xxxxx x intenzivní xxxx xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx) x xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxx.
Chuť: štěrk x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx dodává xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx koření. Xx dozrání xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristické xxxxx xxxxxxxxx x xxxx.
Chuťový xxxxxx: intenzivní a xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx celková kyselost |
4,5 g/l, vyjádřená x gramech xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Maximální xxxxx těkavých kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Siegerrebe
Xxx xxxx xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxx.
Xxxx: xxxxx aromatické víno x typickými xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx Angevine a Xxxüxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx více umocněny xxxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příchutě x xxxxxxxxx, x xxxxx xx xx xxxxxxxxxx xx, xx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx oblastech.
Chuť: xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx pocit v xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Další xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
— |
Xxxxx jde x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx hroznový xxxx nebo mladé, xxxxx xxxxxxx víno, xxxx xx výhradně x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx objemový xxxxx alkoholu zvýšit, x xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx koncentrátu. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx může xxxxxx xxxxxxxxx x 2,5 % xxx. |
|
— |
Xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xx 15. xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx xx 1 x/x, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xx. 13,3 xxx/x. |
|
— |
Xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx z xxxxxx xxxxxxxxxx, za xxxxxx minimální x xxxxxxxxx hodnoty se xxxxxxxx hodnoty, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 x xxxxxxxx (XX) x. 606/2009 xxxx případně xx xxxxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx. |
|
— |
Xxxxxxxx xx možná, xxx xxxxx se spíše x výjimku. |
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
a. Základní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxxxx vína x xxxxxxxx teploty xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx v xxxxxxxx xxxxxx.
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Acolon, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Ryzlink B x Siegerrebe Xx.
75 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx, Xxxxxxxxx B, Chardonnay X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx) B, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Xx.
10 750 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxxx X
90 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxxx N
12 850 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx) X
60 xxxxxxxxxx xx hektar
Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré) N
8 600 xxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxx
6. Xxxxxxxx oblast
Xxxxxx xxxxxx xxx výrobu xxxx x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx ve xxxxxxxx zóně A, xxxxxxx xx xx xx xxxxxxxxx střední xxxxxx xx obou xxxxxxx xxxx Xxxx x belgických a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti Xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx a geograficky xxxxxxxx propojeny.
|
— |
Obce x xxxxx x Xxxxxx: Xxxxxxx, Maaseik, Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx a Xxxxxxx. |
|
— |
X Xxxxxxxxxx: Xxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxx, Xxxx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Roermond, Xxxxxxxx a Xxxxxx. |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 155,09 xx2.
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx X |
|
|
Xxxxxx |
|
|
Gewürztraminer X |
|
|
Xxxxxxxxxx X |
|
|
Xxxxxxxxxx B |
|
|
Xxxxxxxxxx Xx |
|
|
Xxxxxxx X |
|
|
Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X |
|
|
Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
|
Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
8. Xxxxx souvislostí
Xxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx se nachází x údolní nivě xxxxxxxx části xxxx Xxxx (části, která xx značné xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxx). Podloží se xxxxxx ze xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx přesunula x xxxxxx Xxxx x Xxxxxx. Vrstva štěrku xx 5 až 15 xxxxx xxxxx. Xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx silná xxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastí xxx xxxxxxxxxxx. Z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxx byla xxxx Xxxx ještě xxxxxxx. Xxx xxx xxxxxxx xxxxx obchodních xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx, Stokkem x Xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx hroznů xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx odrůdy xxxxxx, xxxxxx xx xxxx x xxxxxx xxxxxxx: Xxxxxx, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx B, Xxxxxxxxxx X, Gewürztraminer X, Xxxxx Blanc (Rulandské xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Rs. Regionální xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx souvislosti, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx.
Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx
Hrozny xxxxxx x xxxxxx xxxx xx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxx. X historických xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vína xx xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx spjato x xxxxxxxx (xxxxxx „Xxxxxxx“ [xxxx]), xxx svědčí x xxxxxxxx pěstování xxxx x xxxx xxxxxxx. Xxxx bylo xxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx vznešených xxxxxxxxxxxxxxx jeptišek xx xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx hlavního xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx například „xxxxxxx“, „xxxxxxxxxxxxxx“ xxxx. xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pěstování xxxx. Xx zmínku xxxxx x xxxxxxx x 8. xxxxxxx x „xxxxxx zázraku“ ve xxxxx Aldeneik.
Takové xxxxxx x xxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx Maasvallei.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxxx/xxxx
Xxxxx x řece Xxxx xx skládá xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx písku x xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxx druhů kamene xxx x xxxx, xxxxx xx velmi xxxxxx xx xxxxxxxx, xxx se projevuje xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx-xxxxxxx xxxx, která xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xxxxxx váhu, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx příchutí. X xxxxxx xxxxxxxxxxx xx štěrko-kamenitém xxxxxxxx xx xxxxxxxx některá xxxxxx x silná xxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Kořeny xxxx vždy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxx podzemní xxxx, kde xxx xxxxxx většinu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx typickou xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxx, která xx xxxxxxx níže. Xxxxxxxx xx xxxxx chladnějších xxxxxxxxxx xxxx postupně xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx pomalu dozrávat x dosáhlo xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxx xxxx xxxxxx charakteristické. Xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx oblast Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx srážkami a xxxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx. Xxxx x jezer xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx pomáhá xxx regulaci xxxxxxx x zajišťuje vynikající xxxxxxxxx. Xxxxx xxxx x důsledku xxxx xxxxxxxx schne, xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx
Jak xxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx réva xxxxxxx xxx xxxxxxx staletí. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tuto oblast xxxxxxxxx xxxxxxx člověka, x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx umělých xxxxx Xxxxxxxxxxx. Xxx xx xxxx s XXXX xxxxxxxx xx xxx x CHZO x xxxxxx označeními. Xx xx xxxxxxxxx tepelnou xxxxxxx, kterou xxxxxxxxx xxxxxxxx vodní plocha xxxx Maas x xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx, xxxxx snižuje pravděpodobnost xxxxxxx jarních námraz x xx podzim xxxxxxxxx xxxxx teploty, xxxxx mají zásadní xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zrání xxxxxx. Zajišťuje se xxx xxxxxxxxxx chuti xxxx x umožňuje xxxxxxx xxxx zvláštních xxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxx pH, xxxxxxxx x xxxxx xxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx vlastnosti, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x rámci Xxxxxx xxxxxxxxx, a xxxx xxxxxxxx xxx xxxx vymezení xxxx xxxxxxx.
9. Xxxxx základní podmínky
Xxxxx
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20BOB%20Maasvallei.pdf
xxxx://xx.xxxxxxxxxx.xx/xx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-xxx-xx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx