Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2017

x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (EU) x. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx v xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie

(Maasvallei Xxxxxxx (XXXX))

(2017/X 278/06)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx xxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx x Nizozemsko xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“ x souladu x xxxxxx XX xxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx žádost xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 x xxxxxxx x závěru, xx podmínky xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 xxxx. 1 x v xxxxxxxx 100, 101 x 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx být x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 odst. 1 písm. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku provedené xxxxx předběžného vnitrostátního xxxxxx týkajícího xx xxxxxxxxx žádosti x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 a xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx „Maasvallei Xxxxxxx“ (CHOP) xx xxxxxx x příloze xxxxxx rozhodnutí.

V souladu x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx podat námitku xxxxx xxxxxxx názvu xxxxxxxxx v prvním xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xx xxxx zveřejnění x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

X Xxxxxxx dne 21. xxxxx 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

člen Komise


(1)  Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX DOKUMENT

„MAASVALLEI XXXXXXX“

XXX-XX-02172

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 12. xxxxxx 2016

1.   Xxxxx, který xx xxx xxxxxx

Maasvallei Xxxxxxx

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx

1.

Xxxx

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxx

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:

Xxxxx: xxxxx xxxxxxx.

Xxxx: xxxxx červeného x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, ostružin, xxxxxxx a švestek.

Xxxx: xxxx, xxxxxx xxxx. Xxxxx třísloviny xxxxxxxxx xxxxxx zrání xxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx kyselost, xxxxxxx xxxxxxxxx vyvážený soulad xxxx tříslovinami, xxxxxx x xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xxxxxx: převažuje xxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na litr

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Auxerrois

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx popsat xxxxx:

Xxxxx: světlá (xxxxxxxxx xxxxx) x xxxxx.

Xxxx: xxxxx xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxx: xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx kyselostí. Xxxx jsou ovocná, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx.

Chuťový dozvuk: Xxxxxxx dozvuk xxxx Xxxxxxxxx je x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx, částečně x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx Maasvallei Limburg xxxxxxx ovlivnilo xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální skutečný xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx

Xxx xxxx xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, které xxx popsat xxxxx:

Xxxxx: xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxx).

Xxxx: xxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx batonáže).

Chuť: xxxxx. Xxxxx x ústech xx xxxxx – xx trpkého až xx olejnatý xxxx. Xxxx xxxx ovocná x elegantní, xxx xxx xxxxxxxxx x xxxx mohou xxxxx xxxxx, intenzivnější a xxxxxxx chuti. Vínu Xxxxxxxxxx dodává xxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. „Xxxxxxx“ xx xxxxxx umocňují především xxxxxxxxxx kyseliny.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx dlouhotrvající minerální xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

9,5

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx

Xxx xxxx kategorii vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: sytá xxxxx xxxxxxx.

Xxxx: Xxxxxxxxxx má xxxxxxxxxx ovocná xxxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx xxx.

Xxxx: xxxxxxxx výrazná xxxxxx chuť. Xxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx třísloviny.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx čichového spektra, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Gewürztraminer

Xxx xxxx kategorii xxxx xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: Xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx vzhled x xxxxxxx zlatými xxxxxxx.

Xxxx: Vůně xxxxxxxx xxxxxx spektrum aromat. Xxxxx xx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxx exotického ovoce, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx i xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx.

Xxxx: Xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxx oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx dozvuk: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx lékořice.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální obsah xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr)

 

Pinot Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: xxxxxx žlutá xxxxx.

Vůně: xxxxxx s xxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx koření.

Xxxx: xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podloží xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx: dlouhé xxxxxx x xxxxxxxx plnou xxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx charakterem, xxxxx xxxx pro oblast Xxxxxxxxxx Limburg xxxxxxx.

Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr)

 

Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, které xxx popsat xxxxx:

Xxxxx: xxxxx žlutá x xxxxxxxxx řetízkem xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxx (xxxxx xxxxxx) x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pepře x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Chuť x chuťový xxxxxx: xxxxxxxx vyváženost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx typické, x xxxxxxxx xxxx, xx kterém xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxx tuto xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:

Barva: xxxx, růžová a xxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx xx xx barvu xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxx: xxxx xxxx xxxxxxxxxx x ovocná, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, malin, xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx: xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx Xxxxxxxxxx Limburg. V xxxxx xxxx dozrávat xx 10 xxx.

Chuťový xxxxxx: xxxxx xxxxxxxxxx x dlouhý.

Všeobecné analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx litr)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxx

Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:

Barva: xxxxxxxxx xxxxx a na xxxxxx xxxxx.

Xxxx: xxxxx xxxxx x intenzivní xxxx xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx) x xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxx.

Chuť: štěrk x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx dodává xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx koření. Xx dozrání xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristické xxxxx xxxxxxxxx x xxxx.

Chuťový xxxxxx: intenzivní a xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx celková kyselost

4,5 g/l, vyjádřená x gramech xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx těkavých kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Siegerrebe

Xxx xxxx xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxx.

Xxxx: xxxxx aromatické víno x typickými xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx Angevine a Xxxüxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx více umocněny xxxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příchutě x xxxxxxxxx, x xxxxx xx xx xxxxxxxxxx xx, xx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx oblastech.

Chuť: xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx pocit v xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Další xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx jde x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx hroznový xxxx nebo mladé, xxxxx xxxxxxx víno, xxxx xx výhradně x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx objemový xxxxx alkoholu zvýšit, x xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx koncentrátu. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx může xxxxxx xxxxxxxxx x 2,5 % xxx.

Xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

Xx 15. xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx xx 1 x/x, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xx. 13,3 xxx/x.

Xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx z xxxxxx xxxxxxxxxx, za xxxxxx minimální x xxxxxxxxx hodnoty se xxxxxxxx hodnoty, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 x xxxxxxxx (XX) x. 606/2009 xxxx případně xx xxxxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxx xx možná, xxx xxxxx se spíše x výjimku.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

a.   Základní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxxxx vína x xxxxxxxx teploty xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx v xxxxxxxx xxxxxx.

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Acolon, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Ryzlink B x Siegerrebe Xx.

75 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx, Xxxxxxxxx B, Chardonnay X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx) B, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Xx.

10 750 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx X

90 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx N

12 850 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx) X

60 xxxxxxxxxx xx hektar

Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré) N

8 600 xxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxx

6.   Xxxxxxxx oblast

Xxxxxx xxxxxx xxx výrobu xxxx x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx ve xxxxxxxx zóně A, xxxxxxx xx xx xx xxxxxxxxx střední xxxxxx xx obou xxxxxxx xxxx Xxxx x belgických a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti Xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx a geograficky xxxxxxxx propojeny.

Obce x xxxxx x Xxxxxx: Xxxxxxx, Maaseik, Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx a Xxxxxxx.

X Xxxxxxxxxx: Xxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxx, Xxxx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Roermond, Xxxxxxxx a Xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 155,09 xx2.

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X

 

Xxxxxx

 

Gewürztraminer X

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxxx B

 

Xxxxxxxxxx Xx

 

Xxxxxxx X

 

Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X

 

Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx se nachází x údolní nivě xxxxxxxx části xxxx Xxxx (části, která xx značné xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxx). Podloží se xxxxxx ze xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx přesunula x xxxxxx Xxxx x Xxxxxx. Vrstva štěrku xx 5 až 15 xxxxx xxxxx. Xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx silná xxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastí xxx xxxxxxxxxxx. Z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxx byla xxxx Xxxx ještě xxxxxxx. Xxx xxx xxxxxxx xxxxx obchodních xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx, Stokkem x Xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx hroznů xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx odrůdy xxxxxx, xxxxxx xx xxxx x xxxxxx xxxxxxx: Xxxxxx, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx B, Xxxxxxxxxx X, Gewürztraminer X, Xxxxx Blanc (Rulandské xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Rs. Regionální xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx souvislosti, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx.

Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx

Hrozny xxxxxx x xxxxxx xxxx xx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxx. X historických xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vína xx xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx spjato x xxxxxxxx (xxxxxx „Xxxxxxx“ [xxxx]), xxx svědčí x xxxxxxxx pěstování xxxx x xxxx xxxxxxx. Xxxx bylo xxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx vznešených xxxxxxxxxxxxxxx jeptišek xx xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx hlavního xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx například „xxxxxxx“, „xxxxxxxxxxxxxx“ xxxx. xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pěstování xxxx. Xx zmínku xxxxx x xxxxxxx x 8. xxxxxxx x „xxxxxx zázraku“ ve xxxxx Aldeneik.

Takové xxxxxx x xxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx Maasvallei.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxxx/xxxx

Xxxxx x řece Xxxx xx skládá xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx písku x xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxx druhů kamene xxx x xxxx, xxxxx xx velmi xxxxxx xx xxxxxxxx, xxx se projevuje xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxx.

Xxxxxxx-xxxxxxx xxxx, která xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xxxxxx váhu, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx příchutí. X xxxxxx xxxxxxxxxxx xx štěrko-kamenitém xxxxxxxx xx xxxxxxxx některá xxxxxx x silná xxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Kořeny xxxx vždy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxx podzemní xxxx, kde xxx xxxxxx většinu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx typickou xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxx, která xx xxxxxxx níže. Xxxxxxxx xx xxxxx chladnějších xxxxxxxxxx xxxx postupně xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx pomalu dozrávat x dosáhlo xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxx xxxx xxxxxx charakteristické. Xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx oblast Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx srážkami a xxxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx. Xxxx x jezer xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx pomáhá xxx regulaci xxxxxxx x zajišťuje vynikající xxxxxxxxx. Xxxxx xxxx x důsledku xxxx xxxxxxxx schne, xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx

Jak xxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx réva xxxxxxx xxx xxxxxxx staletí. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tuto oblast xxxxxxxxx xxxxxxx člověka, x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx umělých xxxxx Xxxxxxxxxxx. Xxx xx xxxx s XXXX xxxxxxxx xx xxx x CHZO x xxxxxx označeními. Xx xx xxxxxxxxx tepelnou xxxxxxx, kterou xxxxxxxxx xxxxxxxx vodní plocha xxxx Maas x xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx, xxxxx snižuje pravděpodobnost xxxxxxx jarních námraz x xx podzim xxxxxxxxx xxxxx teploty, xxxxx mají zásadní xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zrání xxxxxx. Zajišťuje se xxx xxxxxxxxxx chuti xxxx x umožňuje xxxxxxx xxxx zvláštních xxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxx pH, xxxxxxxx x xxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxxx vlastnosti, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x rámci Xxxxxx xxxxxxxxx, a xxxx xxxxxxxx xxx xxxx vymezení xxxx xxxxxxx.

9.   Xxxxx základní podmínky

Xxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20BOB%20Maasvallei.pdf

xxxx://xx.xxxxxxxxxx.xx/xx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-xxx-xx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx