Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 15. xxxxxx 2017

x xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu xxxxxxx x odvětví xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 105 nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 (Xxxxxxx (CHOP))

(2017/X 194/06)

XXXXXXXX KOMISE,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) x. 1308/2013 ze dne 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (ES) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx čl. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Almansa“.

(2)

Komise xxxx xxxxxx přezkoumala x xxxxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 93 až 96, x xx. 97 xxxx. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 a 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx.

(3)

X cílem xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xx xxxxx xxxx být x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx zveřejněna xxxxxx x změnu xxxxxxxxxxx xxxxx „Almansa“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx článek

Žádost x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx“ (CHOP) xxxxx xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxx vznést xxxxxxx xxxxx změně xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

X Xxxxxxx xxx 15. června 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx HOGAN

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

„XXXXXXX“

XXX-XX-X0044-XX03

Xxxxx xxxxxx žádosti: 31. xxxxx 2015

Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxx xxx xxxxx

Článek 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 – Xxxxx, xxxxx xxxx menšího xxxxxxx

2.   Xxxxx x xxxxxx xx xxxxx

2.1.   Popis xxxxxxxx

Změny xxxxxxx na xxxxx xx xxxx s xxxxx, na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x vína x xxxxxx xxxxx révy, xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

Kromě xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, růžových xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx vínech x červených vínech xxxx „Xxxxx“ x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, polosladkých x sladkých vín, xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xx uvádí minimální xxxxx xxxxxxxx 9 %.

X xxxxxxx na xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx šumivých xxx, která otevírají xxxx xxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx.

Xxxxx xx x tomto xxxx stanoví xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxxx vín s xxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

X případě xxxxxxx bílého vína, xxxxxxx červeného xxxx, xxxxxx xxxx fermentovaného x xxxxxxxx xxxxxx x bílého xxxx xxxx „Crianza“ xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sklizně. Výnos xx sklizně xx xxxx a xx xxxx základě se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxx růžového vína xx vypouští xxxxxxx xxxxx xxxxxx macerace, xxxxx xxx výrobě xxxx nelze xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx macerace, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxxx. Xxx xx xxxxxxxx xxxx, aby xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x příliš mnoho xxxxxx, byla xxxxx xxxxxxxx a obtížně xxxxxxxx.

X xxxxxxxxxx šumivých xxx xx doplňuje xxxx xxxxxxxx, x xxxx xx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx C přílohy XX nařízení (XX) x. 606/2009. Xxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx x tato xxxx. Kromě toho xxxx xxxxx xxxxxx xxxx kvašení v xxxxxxx s xx. 66 odst. 4 xxxxxxxx Komise (ES) x. 607/2009.

2.3.   Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx změnit xxxxxx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx xxx, že xx xxxxxx podle xxxx, xxxxxxx v xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxx 1975 (xxxxx x. 16414 xx xxx 19. xxxxxx 1975, xxxxxx xx stanoví označení xxxxxx Xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxx) xx roku 2006 (xxxxx Xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxx xx xxx 1. xxxxx 2006, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xx upravují xxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx x označením xxxxxx Xxxxxxx) byla xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx podle xxxx. V xxxx 2006 se výrobní xxxxx těchto vín xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx xxxx stanovena xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx katastrálními polygony xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx produkce XXXX Xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx podmínky xxxxxx XXXX Xxxxxxx, x xxxxx by xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxx změnách xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nemovitostí.

Z těchto xxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx chráněného xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x části xxxxx, které xx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx Rubio

Xxxxxxxxxx

Hoya Xxxxxxx

Pétrola

xxxxx xxxx Chinchilla odpovídající xxxxxx Villar xx Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx AB-402 (xxxx Xxxxx–Xxxxx xx Xxxxxx), které xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x obcemi Xxxxxxx x Xxxxxx Rubio x xx druhé xxxxxx x xxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxxx x Xxxx Xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx xxxx tvoří xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x klimatickými xxxxxxxxxx x vyznačují xx vlastnostmi xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx původu Xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx těchto xxx xxxx xxxxx 2006.

2.4.   Xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx se odrůda xxxxxxx xxxxxx „Xxxxx Xxxx“ (xxxx sekundární xxxxxx), neboť x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx 2000 x xxxxxxxx xxxxxxxx vína x xxxxxxxx požadovanou v xxxxx chráněného xxxxxxxx Xxxxxxx.

2.5.   Xxxxxxxxxx

Xxxxx odstavec xxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx.

Xxxxx a klimatické xxxxxxxx vymezené oblasti, xxxx lokalizace, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx šumivých xxx.

2.6.   Xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů v xxxxxxxx xxxxxx žádosti x změnu a x ponechává se xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx lze xxxxxxxxxxx aktualizované xxxxx xxxxxxxxxxx orgánů CHOP Xxxxxxx.

XXXXXXXX XXXXXXXX

1.   Xxxxx

Xxxxxxx

2.   Xxx zeměpisného xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxx původu

3.   Xxxxx xxxxxxx x révy xxxxx

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

4.   Popis vína

Xxxxx xxxx – xxxx x růžové, suchá

Xxxx xxxx jsou xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, sytě xxxxxx xxxxx a jsou xxxxx xxxxxxxxxx.

Růžová xxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx, xxxxx, xx střední xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx x ovocnou xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx na litr

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

10

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

180

Xxxxx xxxx – xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x sladká

Xxxxx xxx x xxxxxx xxxxxx a xxxx, xxxxxxxx xx suchým xxxxx xxxx xxxxxx.

Xxxxx xxx x xxxx, xx vyvážená x xxxxxxxx xxxxxx alkoholu, xxxxxxxxx a obsahu xxxxxxxxxx cukru.

Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

9

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

180

Xxxx xxxx kvašené x sudu x xxxx xxxx typu „Xxxxxxx“

Xxxxx xxx x xxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxx x xx xxxxxxx žlutou xxxxx, případně se xxxxxxx xxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx aromaty, xxxxx xxxx původ x xxxx. Xxxxxxx xx vysoká intenzita.

Xxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxx x xxxx surového xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

11,7

Maximální celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

180

Xxxxx červené xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx „Xxxxx“, xxxxx

Červená xxxx xxxx běžnou x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx/xxxxxxxxx červenými x/xxxx purpurovými odstíny. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx umožňuje xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxx mají xxxxx intenzivní aroma x barvu x xxxx xxxxx představují xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.

Jedná se x xxxx s xxxxx, silná, s xxxxx barvou, xxxxxxxx x mírně tříslovitá. Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx sudech mají xxxxxxx vytrvalost x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx.

Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Minimální celková xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

11,7

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

150

Xxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx víno typu „Xxxxx“ – xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a sladká

Xxxxx xxx x jejich xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.

Xxxxx xxx o chuť, xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x obsahu xxxxxxxxxx xxxxx.

Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

9

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

11,7

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

150

Xxxxxxx xxxx „Crianza“, „Xxxxxxx“ x „Xxxx Xxxxxxx“

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx barvu x případnými cihlovými xxxxxxx. Barva má xxxxxxx nebo středně xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx spojení xxxxxx ovoce a xxxx xxxx kořeněných xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx víno xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x harmonickou a xxxxxxxxx xxxxxxx. *Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 xxx/x u xxxxxxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na litr

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

16,7

Maximální celkový xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

150

Xxxxxxxx šumivé xxxx

Nemizící xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxx xxx x lesklými světlými xx xxxxxxxxx odstíny x v xxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx x případě xxx „Xxxxxxx“. Xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

13,3

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

185

5.   Enologické postupy

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx probíhat xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx; vhodná xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx aromat xxxxx překročit 20 °X v xxxxxxx xxxxxx xxx, 25 °X u xxxxxxxx xxx x 28 °X u xxxxxxxxx xxx. Kvašení xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, nebo se x xxxxxxx suchých xxx xxxxxxx slazení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxx xxxxx xxxxxx procesem zrání, xxxxx x xxxxxxx xxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx 18 xxxxxx, x xxxxxxx vín xxxx „Reserva“ 24 xxxxxx x v xxxxxxx xxx typu „Xxxx Reserva“ 36 xxxxxx. Sudy jsou x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx 330 xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx vína xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx XX xxxxxxxx (XX) x. 606/2009.

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx tvaru xxxxxx

7 860 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxx pocházející z xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

55 hektolitrů xx xxxxxx

Odrůdy červených xxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

6 430 xx xxxxxx xx hektar

Xxxxxx xxxxxxxxx vín xxxxxxxxxxx x révy xxxxxxxx xx xxxxx poháru

45 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Odrůdy xxxxxx vín xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

11 430 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xx tvaru xxxxxxx

80 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx tvaru xxxxxxx

10 000 xx xxxxxx xx hektar

Odrůdy červených xxx xxxxxxxxxxx x xxxx střižené xx xxxxx xxxxxxx

70 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx x částí xxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x těchto xxxxxx: Almansa, Alpera, Xxxxxx, Corral Rubio, Xxxxxxxxxx, Xxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx XX-402 (xxxx Xxxxx–Xxxxx xx Xxxxxx), xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx x xxxxxx Pétrola x Xxxxxx Xxxxx x xx druhé xxxxx x obcemi Xxxxxx, Xxxxxxxxxx x Xxxx Xxxxxxx.

7.   Xxxxxx moštové xxxxxx

Verdejo

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx

1.

Xxxxxxxx informace x zeměpisné oblasti (xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxxx oblast xxxxxxxx xxxxxx Almansa je xxxxxxx plošina, na xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx koridoru Xxxxxxx. Xxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx původu Xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxx španělské Levanty, xx rozdíl v xxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxx xx 400 xxxxx (x sousední xxxx Fuente Xx Xxxxxxx) xx 700 xxxxx (v obci Xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx 15 xx. Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx léty. Xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxx x xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx srážky nepřekročí 250 mm xxxxx.

Xxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx se xxx xxxxxxxx oblasti x xxxxxx substrátem a xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx jde x xxxx xxxxxx půdy x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx.

Xxxx, které xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx, xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx Xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxx s 26 000 obyvateli, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx. Označení xxxxxx Xxxxxxx xxxx vytvořeno x xxxx 1966.

2.

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x označením xxxxxx Almansa xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx autokontrolu xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 4 500 xx xx xxxxxx. Tento xxxxx xxxxx xx jeden xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx. Díky xxxxx nadmořské xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrazné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx vín.

3.

Příčinná xxxxxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jakostí vína

Xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xx nachází x xxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxx xx nacházejí xx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx půdami xxxxxxxx na vápenec x chudými xx xxxxxx. Xxxxx xxxx xx zde xxxxx xxxxxxxx xxxx srážek, xxxxxxx 250 mm xx rok. Xxxx xxxx srážek, xxxxxxxxxxx xxx x nízký xxxxx xxxxxxxx získávat xxxx x velmi xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

Xxxxxxxx šumivé xxxx

1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxxx faktory)

Xxxxxxxx podnebí x oblasti xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx velmi xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx, jakož i xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bohaté na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx označení xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu xxxxxxxxxx šumivých xxx.

2.

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxx xxxx způsobují xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx dodává xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x označením původu Xxxxxxx plnost x xxxxxxxxxx a umožňuje xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

3.

Xxxxxxxx souvislost xxxx charakteristikami dané xxxxxxxxx oblasti x xxxxxxx vína

Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx vínům xxxxxx x vyváženost; xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx i xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu.

9.   Xxxxx xxxxxxxx podmínky

Xxxxxx xxxxx:

V xxxxx vnitrostátních xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Xxx bylo xxxxx xxxxx konkrétní x xxxxxxxxxx odrůdu, xx xxxxx, xxx xxxxxxx 86 % xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx x xxx to xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx.

10.   Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx://xxxxxx.xxxx.xx/xxxxxxx/xxxxxxx/xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx/xxxxxxxx_xxx/xxxxxxx/20131202_XXXXXX_XXX_XXXXXXX.xxx