Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 15. června 2017

x xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx uvedenou v xxxxxx 105 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 (Almansa (CHOP))

(2017/C 194/06)

XXXXXXXX KOMISE,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx dne 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (ES) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx čl. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxx x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx“.

(2)

Komise xxxx žádost přezkoumala x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 93 až 96, v xx. 97 xxxx. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 nařízení (XX) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx.

(3)

X cílem xxxxxxx xxxxxxxxxx námitek x xxxxxxx s článkem 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxx xxxx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx zveřejněna xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx“ (XXXX) podle xxxxxx 105 nařízení (XX) č. 1308/2013 xx uvedena x xxxxxxx xxxxxx rozhodnutí.

V xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx změně xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxx 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Komise


(1)  Úř. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

„XXXXXXX“

XXX-XX-X0044-XX03

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 31. xxxxx 2015

Žádost x změnu specifikace

1.   Xxxxxxxx xxx xxxxx

Článek 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 – Xxxxx, xxxxx není menšího xxxxxxx

2.   Xxxxx a důvody xx změně

2.1.   Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xx vývoj xx xxxx x xxxxx, na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vína x xxxxxx obsahem xxxxxxxx x xxxx z xxxxxx xxxxx révy, xxxxx xx optimálním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a podnebí.

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, růžových xxxxxx, xxxxxxx červených vínech x xxxxxxxxx vínech xxxx „Xxxxx“ x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx druhů xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx alkoholu 9 %.

X ohledem xx xxxxxxxx x konkurenci xx trhu xxxx x rámci označení xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx šumivých xxx, xxxxx otevírají xxxx xxx x xxxx propagují xxxxxxxx xxxxxxxx původu Xxxxxxx.

Proto xx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx Almansa.

2.2.   Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X případě xxxxxxx xxxxxx vína, xxxxxxx červeného vína, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxx a xx xxxx základě xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx omezení xxxxx xxxxxx macerace, xxxxx při xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x maximální xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx závisí xx xxxxxx zralosti xxxxxx, xxxxxxx moštu xxxxx procesu xxxxxxxx x na xxxxxx xxxxxx. Xxx se xxxxxxxx xxxx, aby xxxxxx vína měla xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxx a obtížně xxxxxxxx.

X jakostních šumivých xxx se xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v xxxx xx xxxxx, xx jakostní šumivá xxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxx C xxxxxxx XX nařízení (ES) x. 606/2009. Xxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx x tato xxxx. Xxxxx xxxx xxxx možné uvádět xxxx kvašení v xxxxxxx x xx. 66 xxxx. 4 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 607/2009.

2.3.   Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tím, xx xx vymezí xxxxx xxxx, xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxx 1975 (xxxxx x. 16414 xx xxx 19. xxxxxx 1975, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxx) xx xxxx 2006 (xxxxx Consejería xx Xxxxxxxxxxx ze xxx 1. února 2006, xxxxxx xx stanoví xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xx upravují xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx původu Xxxxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx podle xxxx. X xxxx 2006 xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx vín xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx katastrálních polygonů.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxxx oblast není xxxxxxx, obsahuje xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ve výrobní xxxxx a neodpovídá xxxxxxxxxx oblasti xxxxxxxx XXXX Xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx podmínky xxxxxx XXXX Xxxxxxx, x xxxxx xx xxxx xxx zahrnuty xx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxx zabrání x xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxx a xxx změnách xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx nemovitostí.

X xxxxxx xxxxxx xx požaduje, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx chráněného xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x části xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x těchto xxxxxx:

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx Rubio

Xxxxxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

Pétrola

xxxxx xxxx Chinchilla xxxxxxxxxxxx xxxxxx Villar xx Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx XX-402 (xxxx Xxxxx–Xxxxx de Xxxxxx), xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxx Xxxxx x xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxxx x Xxxx Xxxxxxx.

Všechny xxxx xxxx tvoří xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a klimatickými xxxxxxxxxx x vyznačují xx xxxxxxxxxxx požadovanými xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx původu Xxxxxxx, xxx xxxx stanoveny x normě xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx rokem 2006.

2.4.   Xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxx hroznů „Xxxxx Xxxx“ (xxxx sekundární xxxxxx), xxxxx x xxxxxxxxx oblasti xx xxxxxxx xx roku 2000 a xxxxxxxx xxxxxxxx vína s xxxxxxxx požadovanou v xxxxx xxxxxxxxxx označení Xxxxxxx.

2.5.   Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x jakostní xxxxxx xxxx.

Xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx, zkušenosti xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx, které mají xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx původu x xxxxxxx se xxx xxxxxx jakostních šumivých xxx.

2.6.   Xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů

Uvádí xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx podání xxxxxxx x změnu a x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx si lze xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx údaje xxxxxxxxxxx xxxxxx CHOP Xxxxxxx.

XXXXXXXX DOKUMENT

1.   Xxxxx

Almansa

2.   Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – chráněné xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

4.   Xxxxx xxxx

Xxxxx xxxx – xxxx x xxxxxx, xxxxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx žlutou xxxxx a jsou xxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx vína xxxx xxxxx od xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Jsou xxxxxxx, xxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx pestrou x ovocnou xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

11,5

Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

180

Xxxxx xxxx – xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx

Pokud xxx x xxxxxx xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx téže xxxxxx.

Xxxxx xxx x chuť, xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

10

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

180

Xxxx víno xxxxxxx x xxxx a xxxx xxxx typu „Xxxxxxx“

Xxxxx xxx x xxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxx x xx slámově xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx se xxxxxxx tóny.

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se vyznačuje xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx aromaty, xxxxx mají xxxxx x xxxx. Xxxxxxx xx vysoká xxxxxxxxx.

Xxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxx dřeva.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Minimální xxxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 g/l, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx)

11,7

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

180

Xxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx „Roble“, xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxx běžnou x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx/xxxxxxxxx červenými x/xxxx purpurovými xxxxxxx. Xxxxxx vynikající xxxxxx xxxxxxxxx umožňuje xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x uchovávání. Xxxx vína mají xxxxx intenzivní xxxxx x barvu x xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.

Jedná se x xxxx x xxxxx, silná, x xxxxx barvou, xxxxxxxx x mírně xxxxxxxxxx. Xxxx zrající v xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx vytrvalost x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x praženými xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

11,7

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

150

Mladé červené xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxx typu „Xxxxx“ – polosuchá, xxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx xxx o xxxxxx xxxxxx x vůni, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx téže xxxxxx.

Xxxxx xxx o chuť, xx vyvážená x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx)

11,7

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

150

Xxxxxxx vína „Xxxxxxx“, „Xxxxxxx“ x „Xxxx Xxxxxxx“

Xxxx třešňově červenou xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Barva xx xxxxxxx xxxx středně xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce a xxxx nebo kořeněných xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxx vysokou xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx víno xx xxxxxxxx obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx. *Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx 15 xxx/x x xxxxxxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx na xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

16,7

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x miligramech xx xxxx)

150

Xxxxxxxx šumivé xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx bublinky, v xxxxxxx xxxxxx vín x lesklými světlými xx xxxxxxxxx odstíny x x případě xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx až cihlovými xxxxxxx. Xxxxx a xxxxxx aroma, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx „Xxxxxxx“. Xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

13,3

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

185

5.   Xxxxxxxxxx postupy

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx alkoholového kvašení xxxx xxxxxxxx až xx úplného xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx; vhodná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx primárních xxxxxx xxxxx překročit 20 °X v případě xxxxxx xxx, 25 °X x xxxxxxxx xxx x 28 °X x červených xxx. Xxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, nebo xx x xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx moštovým xxxxxxxxxxxx, xxxxx pochází x xxxxxxx výroby.

Vína mohou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxx xxx xxxx „Crianza“ xxxx 18 xxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxx „Xxxxxxx“ 24 xxxxxx x x xxxxxxx xxx typu „Xxxx Xxxxxxx“ 36 xxxxxx. Sudy xxxx x xxxxxxxx dřeva x xxxxxx 330 xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx XX nařízení (XX) x. 606/2009.

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx

7 860 kg xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx bílých xxx xxxxxxxxxxx x xxxx střižené xx xxxxx xxxxxx

55 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Odrůdy červených xxx pocházející x xxxx střižené xx xxxxx xxxxxx

6 430 kg xxxxxx na xxxxxx

Odrůdy xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

45 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Odrůdy xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

11 430 xx hroznů xx xxxxxx

Xxxxxx bílých xxx xxxxxxxxxxx z révy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx červených xxx xxxxxxxxxxx z révy xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx

10 000 xx hroznů xx xxxxxx

Xxxxxx červených xxx pocházející x xxxx střižené ve xxxxx xxxxxxx

70 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

6.   Vymezená xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxx, které xx xxxxxxxxx x těchto xxxxxx: Almansa, Alpera, Xxxxxx, Corral Xxxxx, Xxxxxxxxxx, Hoya Xxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx XX-402 (úsek Xxxxx–Xxxxx xx Xxxxxx), xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx x xxxxxx Pétrola x Xxxxxx Xxxxx x xx xxxxx xxxxx x xxxxxx Bonete, Xxxxxxxxxx a Xxxx Xxxxxxx.

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Víno

1.

Podrobné informace x xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x lidské xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxx označení xxxxxx Almansa je xxxxxxx plošina, xx xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx koridoru Almansa. Xxxx xxxxx xx xxxxxx staletí označovalo xxxxxxx území xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx původu Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx španělské Levanty, xx xxxxxx v xxxxxxxxx výšce, která xxxxxx od 400 xxxxx (x xxxxxxxx xxxx Xxxxxx Xx Xxxxxxx) xx 700 xxxxx (v xxxx Xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxx, přičemž obě xxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx 15 km. Podnebí xx xxxxxxxx kontinentální x xxxxx chladnými x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxx x xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx srážky nepřekročí 250 xx xxxxx.

Xxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xx zde xxxxxxxx oblasti s xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx s větší xxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxx písku. Xxxxxx xxx x xxxx xxxxxx půdy x xxxxxx xxxxxxx xx hektar.

Xxxx, které xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Almansa, xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx Albacete. Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx aglomerací xx xxxxx Xxxxxxx s 26 000 xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hlavní xxxxxxxxxxx zdroj tohoto xxxxxxx. Označení původu Xxxxxxx bylo xxxxxxxxx x roce 1966.

2.

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx vína způsobených xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Polosuché xxxxxxxxxxxxx xxxxx oblasti xxxxxxxx xxxx x označením xxxxxx Xxxxxxx spolu x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx autokontrolu xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 4 500 xx xx xxxxxx. Xxxxx nízký xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx taninů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx. Xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx zrání xxxxxxxxx xxxxxxx noční xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxx podporuje xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx vín.

3.

Příčinná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

Xxxxxx xxxxxxxx vína x xxxxxxxxx xxxxxx Almansa xx xxxxxxx x xxxxxxxxx oblasti: xxxxxx xx nacházejí xx xxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx propustnými půdami xxxxxxxx xx vápenec x xxxxxxx xx xxxxxx. Xxxxx xxxx xx xxx nízký xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx 250 xx xx rok. Malý xxxx srážek, propustnost xxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxxx faktory)

Extrémní xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx a suchými xxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx výška, xxxx xxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxx vhodné xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x ideální xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx.

2.

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Malý xxxx xxxxxx x málo xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx hektarový xxxxx xxxxxx, což xxxxxx xxxxxxxxx šumivým xxxxx x označením xxxxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx x umožňuje xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx bublinek.

3.

Příčinná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx dané xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

Extrémní xxxxxxx x xxxx bohaté xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx povolených xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x vyváženost; xxxxxx xxxxx, nízký xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxx obsah alkoholu xxxxxxxx xxxxxxx jakostní xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx:

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx podmínek:

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx

Xxxxx podmínek:

Xxx xxxx xxxxx uvést xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx odrůdu, xx xxxxx, aby xxxxxxx 86 % xxxxxx pocházelo x xxxx xxxxxx a xxx xx bylo xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx.

10.   Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx://xxxxxx.xxxx.xx/xxxxxxx/xxxxxxx/xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx/xxxxxxxx_xxx/xxxxxxx/20131202_XXXXXX_XXX_XXXXXXX.xxx