Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (ES) x. 1881/2006

xx dne 19. xxxxxxxx 2006,

kterým xx xxxxxxx maximální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx v potravinách

(Text x významem pro XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Evropského xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 315/93 xx xxx 8. xxxxx 1993, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx Společenství xxx kontrolu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx (1), x zejména na xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) x. 466/2001 ze xxx 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx (2), bylo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Je xxxxx xxxxx změnit xxxxxxxxx limity xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx látek, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x vývoj x Codex Xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxx, xxx xx to zapotřebí, xx text xxx xxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx (XX) č. 466/2001 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx.

(2)

X zájmu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontaminujících xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3)

X xxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x následné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx při xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nezbytná xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx kontaminující látky x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx rozumně dosáhnout xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx postupů x xxx zohlednění xxxxxx xxxxxxxxxxxxx s konzumací xxxxxxxx. X případě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx považovány xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx x případech, xxx xx současná xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxxxxx, xx xxxx xxx maximální xxxxxx xxxxxxxxx xx xx nejnižší rozumně xxxxxxxxxxx xxxxxx („XXXXX“). Xxxxxx přístupy xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zdraví x xx xxxxxxxx xxxx zabrání a xxxxx xxxxxxxxxxx. Dále xx x ochraně xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxx x ohrožených skupin, xxxxxx stanovit nejnižší xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx dosáhnout xxxxxxxxxxxxxxx přísného výběru xxxxxxx používaných x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx. Přísný xxxxx xxxxxxx je rovněž xxxxxx uplatnit x xxxxxxx výroby xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx určené x xxxxx lidské xxxxxxxx.

(5)

X xxxxx uplatnit xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x vícesložkové xxxxxxxxx, x xxxxx nejsou xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx faktory xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx odůvodňujícími xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(6)

X zájmu xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx by xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx kontaminující xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx být xxxxxxx na xxx xxxx takové, xxx xx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xx xx xx xx, že xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx umožňují xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx, skořápkových xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx vyšší obsah xxxxxxxxxx u těch xxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx x xxxxx xxxxxx spotřebě xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx složka. V xxxxxx případech by xxxxxxxxx limity xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx snížit xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x kukuřici xx xxxxxx nižší, než xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(8)

X účinnému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx některých xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxxx.

(9)

X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx je x xxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxx zajistit, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx salát a xxxxxxx špenát. Tyto xxxxxxx státy xx xxxx xxx možnost xx přechodné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx salátu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxx, x když xxxxx xxxxxxxxx překračuje xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x členských xxxxxxx, xxxxx vydaly xxxx xxxxxxx povolení, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx pěstitelské metody xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx úrovni.

(10)

Některé druhy xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dioxinů x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Významná xxxx xxxxxx druhů xxx x oblasti Xxxxxxxxx xxxx nebude xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx by proto xxx určeny xx xxxxxxxxx. Ukazuje xx xxxx, xx xxxxxxxxx xxx x jídelníčku xx xxxxx xxx xxxxxxxxx dopad xx xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

(11)

Xx Xxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxx systém xxxxxxxxxx xxxxxxxx plnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx ryb x xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x určitých xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx a Xxxxxxx xx proto xxxxxx xxxxxx výjimku, která xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx období xxxxxx xx trh xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx x oblasti Baltského xxxx a určených xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx vyšší xxxxxxxx xxxxxxx a PCB x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením. Xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxx xxxx a xxxx xxxxxxx, xxx nesplňují xxxxxxxxx xxxxxx, nebyly xxxxxxx xx trh x jiných xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x Xxxxxxx podávají každoročně Xxxxxx zprávu o xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a PCB x xxxxxxxxxx xxxxxxx x rybách x xxxxxxx Xxxxxxxxx moře x x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx člověka xxxxxxxx x PCB s xxxxxxxxxx efektem z xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx.

(12)

X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx používána xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx analýz. Dále xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx těchto analýz xxxx vykazovány x xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx se odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx uvedená x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx.

(13)

X některých xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx státy a xxxxxxxxxxxxxx strany měly xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx x pokroku xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx opatření xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx úrovni Společenství xxxx být podroben xxxxxxxx, xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx zemědělských, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxx x klíčky xxx xxxxxx xx trh xxx xxxxxx lidskou xxxxxxxx, x je xxxxx vhodné xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(16)

Xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx stanovil xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx v xxxxxx, xxxxx Xxxxxxxxxxxx přijalo. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx proto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(17)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx (3), xxxxxxxx xxxxxxxxx živočišného původu, x proto by xxxxx týkající xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedeném nařízení.

(18)

Je xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxx limity xxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx na xxx Xxxxxxxxxxxx uvedeny x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx se xxxxxxx tyto xxxxxxxxx xxxxxx.

(19)

Xxxxx xxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx zdrojem xxxxxx příjmu u xxxxxxx xx zelenina. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (SCF) xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx dne 22. xxxx 1995 (4), xx xxxxxxx xxxxxx dusičnanů xx obvykle xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx (XXX) 3,65 xx/xx tělesné xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx x x xxxx.

(20)

Xxxxxxx xxxxx dusičnanů x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx ovlivňují xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxxxxx různé xxxxxxxxx limity xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx na xxxxxx období.

(21)

Pokud jde x xxxxxxxxxx, Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x 23. xxxx 1994 xxxxx, že xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (5). X ohledem xx toto xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x potravinách (xxxx obsahů aflatoxinu X1, B2, X1 x X2), xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X1, xxxxx xxxxxxxxx B1 je xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx X1 x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx by xxxxxxxx xxxxxxx stávajícího xxxxxxxxxxx limitu mělo xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx na vývoj xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(22)

Xxxxx jde x ochratoxin A (XXX), Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx přijal xxx 17. xxxx 1998 xxxxxxx xxxxxxxxxx (6). X xxxxx xxxxxxxx Xxxx 93/5/XXX xx xxx 25. xxxxx 1993 x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Komisi x o xxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx potravin (7) (XXXXX) xxxx xxx populaci Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx XXX x xxxxxxx (8). Xxxxxxxx xxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 4. xxxxx 2006 xx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx X v xxxxxxxxxxx (9), x xxxx zohlednil xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x došel k xxxxxx, že tolerovatelný xxxxxxx příjem (TWI) xx 120 ng/kg xxxxxxx xxxxxxxxx.

(23)

Xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx stanovit xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx hrozny xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, víno, xxxxxxxxx xxxxx x potraviny xxx xxxxxxx a xxxx xxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx člověka XXX xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx. xxxx.

(24)

X ohledem xx stávající xxxxxxx xxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxxxxxx stanovení xxxxxxxxxxx xxxxxx OTA x xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx ovoce xxxxx xxxxxxxx hroznů xxxx vinné, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx, xxxx x lékořice, x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XXX x sušených xxxxxxxx révy xxxxx x x xxxxxxxx xxxxx.

(25)

Xxxxx jde x xxxxxxx, Vědecký xxxxx xxx potraviny xx xxxx zasedání xx xxx 8. xxxxxx 2000 schválil prozatímní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxxxxx 0,4 μx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx (10).

(26)

X xxxx 2001 xxx x xxxxx xxxxxxxx 93/5/XXX xxxxxxxx xxxx xxxxxxx spolupráce xxxxxxx „Xxxxxxxxx dietárního xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx XX“ (11).

(27)

Xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x s ohledem xx XXXXX xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx před xxxxxxxxxxxxx úrovní kontaminace. X ohledem na xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xx provádění doporučení Xxxxxx 2003/598/XX xx xxx 11. xxxxx 2003 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx používaných jako xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (12) xx tyto xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx, a pokud xx to xxxxxxxx, xxxxxxx.

(28)

Xxxxx jde x xxxxxxxxx xxxxxx, Xxxxxxx xxxxx xxx potraviny xxxxxx několik stanovisek, xxxxx xx zabývala x xxxxxxxx 1999 xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx (13) a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx denní xxxxxx (XXX) 1 μx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx; x xxxxxx 2000 xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (14) x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx TDI 0,2 μx/xx tělesné xxxxxxxxx; v xxxxx 2000 xxxxxxxxxx fumonisinů (15) (xxxxxxxxxxxxx x dubnu 2003) (16) x xxxxxxxxx XXX 2 μx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx; v xxxxx 2000 xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (17) a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx XXX 0,7 μx/xx tělesné hmotnosti; x xxxxxx 2001 xxxxxxxxxx X-2 x XX-2 xxxxxx (18) x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx XXX 0,06 μx/xx xxxxxxx hmotnosti x x únoru 2002 xxxxxxxxxx hodnocením xxxxxxxxxxxxx (19).

(29)

X xxxxx xxxxxxxx 93/5/EHS xxx xxxxxxxx a x xxxx 2003 xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nazvaný „Xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx dietárního příjmu x členských státech XX“ (20).

(30)

X xxxxxxx xx xxxxxxx stanoviska x xxxxxxxxx dietárního příjmu xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Pokud jde x xxxxxxxxxx, výsledky xxxxxxx současné sklizně xxxxxxxxx, že kukuřice x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxxxxx kontaminovány xxxxxxxxxx, x je xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vysoce kontaminovaná xxxxxxxx x výrobky x kukuřice xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx řetězce.

(31)

Z xxxxxx příjmu xxxxxxx, xx přítomnost T-2 x HT-2 xxxxxx xxxx představovat xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx/xxxxxx zaměřený xx xxxxxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxxxxxxx T-2 x XX-2 xxxxxx x obilovinách a xxxxxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxx v xxxx x xxxxxxxxx z xxxx.

(32)

Xxx 3-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, 15-acetyldeoxynivalenol x xxxxxxxxx X3 xxxx xxxxx zvažovat xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ohledně xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx X1 x X2 xx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výskytu xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx nepřijatelné xxxxxxxx 3-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, 15-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx X3. Xxxxx xxxxx x nivalenolu, xxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x deoxynivalenolem. Xxxxx je xxxx xxxxxxxx člověka xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx výrazně xxxxx, xxx je xxxxxxxxxx TDI. Pokud xxx o xxxx xxxxxxxxxxxxx posuzované x xxxxx uvedeného xxxxx xxxxxxx spolupráce, jako xx xxxxxxxxx 3-acetyldeoxynivalenol, 15-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, fusarenon-X, T-2 xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxxx, neosolaniol, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x verrukol, xxxx xxxxxx výskyt xxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx informací častý x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx.

(33)

Xx xxxxx fusariového xxxxxx xxxx značný xxxx xxxxxxxxxx podmínky xxxxx xxxxx, a zejména x xxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, která xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx rodu Xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2006/583/ES xx xxx 17. xxxxx 2006 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx fusariových xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx (21) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx prevence a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, fumonisiny x trichotheceny) x xxxxxxxxxxx, xxxxx mají xxx provedeny xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx praxe xxxxxxxxxx na těchto xxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx toxinů xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxx, třídění x xxxxxx xx nepovažují xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx fyzikální xxxxxxxx. Xxxxxxx xx třeba xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(35)

Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx toxinů, jež xx x nezpracovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x zpracováním, xxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx existovala xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(36)

X kukuřice xxxxxx xxxxx přesně známy xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx toxinů, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx X1 a X2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx zpracování xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x na xxxxxx xxxxxxxx opatření, která xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx míře. Xxxxxxxx xx, aby xxxxxxxxx limity založené xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 2007, pokud xxxxxxx xx té doby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx informacích x výskytu x xxxxxx uvedených xxxxxx.

(37)

X xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zjištěné v xxxx xxxxxx navrhovány xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx x xxxxxxx z xxxx.

(38)

X xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x technologických xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx do 1. xxxxxxxx 2008 měl xxx zvážen xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, zearalenon, xxxxxxxxxx X1 a B2 x xxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx, xxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx X-2 x XX-2 xxxxxx v xxxxxxxxxxx x výrobcích x xxxxxxxx.

(39)

Xxxxx xxx x olovo, Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx 19. xxxxxx 1992 xxxxxxxxxx (22), x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx týdenní xxxxxx (XXXX) 25 μx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XXX) v xxxx 1986. Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x potravinách xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxx obavám.

(40)

V rámci xxxxxxxx 93/5/XXX xxx x roce 2004 xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 3.2.11 nazvaný „Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x rtuti x xxxxxxxxx xxxxxxx EU“ (23). X ohledem xx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx vhodné přijmout xxxxxxxx x co xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x potravinách.

(41)

Pokud xxx o xxxxxxx, Xxxxxxx výbor pro xxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxx xx dne 2. června 1995 (24) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (XXXX) 7 μx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxxxx expozice xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavním xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. Posouzení xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx provedeno x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 3.2.11. X xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx a xx xxxxxxxxxx Vědeckého xxxxxx pro xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přítomnosti xxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(42)

Xxxxx xxx x xxxx, Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EFSA) xxxxxx xxx 24. xxxxx 2004 stanovisko x xxxxxx rtuti x methylrtuti v xxxxxxxxxxx (25) a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 1,6 μg/kg xxxxxxx xxxxxxxxx. Methylrtuť xx xxxxxxxx xxxxx, xxx působí z xxxxxxxx zdraví xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxx xxxx než 90&xxxx;% xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx obsažené x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. S xxxxxxx xx xxxxxxxx úkolu xxxxxxx xxxxxxxxxx 3.2.11 xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxxx potravinách, xxx xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, působí x xxxxxxxx zdraví xxxxx xxxxx. V xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx rtuť xxxxxxxxx především x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx za xxxx rizikové.

(43)

Vedle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx skupin xxxxxxxxxxxx xxxx methylrtutí xxxxxx xxxxxxxxxxxxx spotřebitele. Xx xxxxxxxxxxxxx stránkách Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx zdraví a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx (26). Doporučení xxxxxx xxxxxxxxxx vydalo v xxxx souvislosti rovněž xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)

Xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxx, Xxxxxxx výbor xxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx stanovisku xx xxx 12. xxxxxxxx 2001 (27) k xxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxx může x xxxxxxxx 150 xx/xx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x 250 xx/xx x ostatních konzervovaných xxxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(45)

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx anorganického xxxx x konzervovaných potravinách x x konzervovaných xxxxxxxx. Xxxxx nebudou x xxxxxxxxx xxxxx x citlivosti xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx anorganický xxx x xxxxxxxxxxx, xx xx preventivním základě xxxxx chránit zdraví xxxx ohrožené skupiny xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx limity.

(46)

Pokud xxx x 3-xxxxxxxxxxx-1,2-xxxx (3-XXXX), Xxxxxxx xxxxx xxx potraviny xxxxxx xxx 30. xxxxxx 2001 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx 3-XXXX x potravinách (28), jímž xx základě xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxx 16. xxxxxxxx 1994 (29) a xxxxxxxx xxxx tolerovatelný xxxxx xxxxxx (XXX) 3-XXXX 2 μx/xx tělesné xxxxxxxxx.

(47)

X xxxxx xxxxxxxx 93/5/XXX xxx xxxxxxxx x x xxxxxx 2004 dokončen xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx „Xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx 3-MCPD x xxxxxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxxx“ (30). Hlavními xxxxxx xxxxxx 3-XXXX x potravin byly xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx bázi xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxx zemích xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx potraviny xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx například xxxxx a xxxxx, x xx z xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx obsahu 3-XXXX x těchto potravinách.

(48)

V xxxxxxx x tím xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 3-XXXX v hydrolyzovaných xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (HRB) x sójové xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx spotřebou xxxxxx potravin. Od xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx dalších xxxxxxxx z hlediska xxxxxxx 3-XXXX, xxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maximální xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx.

(49)

Xxxxx jde x xxxxxxx x PCB, Xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx vydal dne 30. xxxxxx 2001 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x XXX s xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx (31), jímž xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxx 22. xxxxxxxxx 2000 (32) x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx týdenní xxxxxx (XXX) xxxxxxx x XXX s xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx 14 pg xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Světové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XXX-XXX)/xx xxxxxxx xxxxxxxxx.

(50)

Xxxxxxx uvedené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 75 kongenerů xxxxxxxxxxxxxxxx dibenzo-p-dioxinů (PCDD) x 135 kongenerů xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (PCDF), x xxxxx 17 xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXX) xxxxxxxx skupinu 209 xxxxxxx kongenerů, xxxxx xxx xxxxx toxikologických xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: 12 xxxxxxxxx má podobné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx často xxxxxxxxxx xxxx XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Ostatní XXX xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, mají xxxx xxxxxxx toxikologický xxxxxx.

(51)

Xxxxx kongener xxxxxxx xxxx XXX s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx toxicity. X xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těchto různých xxxxxxxxx byl xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (XXX), který xx usnadnit xxxxxxxxx xxxxx x kontrolu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kongenerů xx xxxxxxx xxxxxxx x PCB x xxxxxxxxxx efektem se xxxxxxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jíž je xxxxxxx xxxxxxxxxx XXXX (XXX).

(52)

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx vědecké xxxxxxxxxx „Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx PCB x xxxxxxxxx xxxxxxx XX“, xxxxxxxxxxx x xxxxxx 2000 (33), xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx vyšší xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx příjem.

(53)

Ačkoli x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx každý limit xxx platit xxx xxx dioxiny, tak xxx PCB x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxx 2001 byly xx úrovni Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx maximální xxxxxx xxxxx xxx dioxiny, x nikoli xxx XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx, protože o xxxxxxx XXX s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x té době x xxxxxxxxx jen xxxxx xxxx údajů. Xx xxxx 2001 xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx byly x xxxx 2006 xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxx x XXX x dioxinovým xxxxxxx, neboť x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx je xx nejvhodnější xxxxxxx. X xxxxxxxxx hladkého xxxxxxxx xx xxxx xxxxx nově xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxx a PCB x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx dioxinů x PCB s xxxxxxxxxx xxxxxxx. Do 31. xxxxxxxx 2008 xx zváží, xxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx.

(54)

X posílení xxxxxxxxx přístupu ke xxxxxxxxx xxxxxxx x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx stanovilo xxxxxxxxxx Komise 2006/88/XX xx dne 6. xxxxx 2006 x xxxxxxxxx přítomnosti xxxxxxx, xxxxxx x XXX x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (34) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Tyto intervenční xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xx xxxxxx zjistit xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx k jeho xxxxxxx nebo odstranění. Xxxxxxxx k xxxx, xx xxxxxxx x XXX x dioxinovým xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx prahové xxxxxxx jak pro xxxxxxx, xxx xxx XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx omezení xxxxxxx dioxinů x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx v krmivech x potravinách a xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx by xx xxxxxxxxx lhůtě xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxx limity. Proto xx xx 31. xxxxxxxx 2008 zváží xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxx x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(55)

Xx xxxxx, aby xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx větší xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x PCB x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx. Významně xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx do 31. xxxxxxxx 2008, xxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxx možnostech xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(56)

Xxxxx jde x xxxxxxxxx maximálních xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2008, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx věnována xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx a XXX s dioxinovým xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx, x xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx dioxinů x PCB x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx děti x letech 2005, 2006 a 2007.

(57)

Pokud xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uhlovodíky, Vědecký xxxxx xxx potraviny xxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxx xx dne 4. xxxxxxxx 2002 (35) x xxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx aromatických xxxxxxxxxx (PAU) xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx FAO/WHO xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx (JECFA) provedl x xxxx 2005 xxxxxxxxx rizika PAU x určil xxxxxxx xxxxxxxx (MOE) xxx XXX xxxx vodítko xxx xxxxxxxx sloučenin, xxx xxxx genotoxické x xxxxxxxxxxxx (36).

(58)

Xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxx[x]xxxxx xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx x účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinách, xxxxxx xxxxx[x]xxxxxxxxx, benzo[b]fluoranthenu, benzo[j]fluorantenu, xxxxx[x]xxxxxxxxxxxx, xxxxx[xxx]xxxxxxxx, chrysenu, xxxxxxxxxx[xx]xxxxxx, xxxxxxx[x,x]xxxxxxxxx, dibenzo[a,e]pyrenu, xxxxxxx[x,x]xxxxxx, xxxxxxx[x,x]xxxxxx, dibenzo[a,l]pyrenu, xxxxxx[1,2,3-xx]xxxxxx x 5-xxxxxxxxxxxxxx. Xxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx vhodné xxxxxx xxxxxxxx xxxxx[x]xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx provést další xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx aromatických xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxx by xxx xxx x ohledem xx xxxxxxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xxxxx[x]xxxxxxx.

(59)

Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx během xxxxx, zahřívání nebo xxxxxx, kdy může xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx prostředí může xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx uhlovodíky, xxxxxxx x xxxxxxx xxx a produktů xxxxxxxx.

(60)

X xxxxx směrnice 93/5/XXX byl v xxxx 2004 xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx „Sběr xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx uhlovodíků x xxxxxxxxxxx“ (37). Xxxxxx xxxxxx xxx zjištěn x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx masných xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx/xxxxxxxx x chuťových xxxxxxxxx.

(61)

X xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx je nezbytné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx[x]xxxxxx v některých xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxx, x x xxxxxxxxxxx, x kterých uzení xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx úroveň xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx x ryb x xxxxxxxx xxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vyvolat xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x důsledku xxxxx ropy x xxxx.

(62)

X xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a potravinových xxxxxxxxx, byl xxxxxxx xxxxx[x]xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx jednoznačně neprokazují, xxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xx xxxxxxxx, jaké xxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx. X mezidobí xx použijí maximální xxxxxx xxx xxxxx[x]xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x xxxxxxx a tucích xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(63)

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx stanovení xxxxxxxxxxx xxxxxx PAU v xxxxxxxx máslu xx xxxxx xxxxxxxxxx do 1. xxxxx 2007 x xxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx poznatcích x xxxxxxx benzo[a]pyrenu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx XXX x xxxxxxxxxxx.

(64)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx v souladu xx xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx a zdraví xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxx xxxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx neuvedou xx xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminující látku xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx, jež xxxxxxxxx maximální xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxx na xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx, nestanoví-li xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 2

Sušené, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

1.   Xxx uplatnění xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx z xxxx xxx xxxxx xxxxxx, xx nutno xxxx x xxxxx:

x)

změny koncentrace xxxxxxxxxxxxx xxxxx způsobené xxxxxxx xxxx xxxxxxx;

b)

xxxxx xxxxxxxxxxx kontaminující xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx;

x)

xxxxxxxxx podíly xxxxxx xx výrobku;

x)

xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

2.   Xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zvláštní xxxxxxx koncentrace x xxxxxx xxx dotčené xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx mísení xxxx xxx dotčené xxxxxx, xxxxxxxx, zpracované xxxx vícesložkové xxxxxxxxx x xxxxxx poskytne xxxxxxxxxx jejich použití.

Pokud xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxxxxx nezbytné xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxx příslušný úřad xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx odůvodnění xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx maximální ochrany xxxxxxxxx xxxxxx.

3.   Xxxxxxxx 1 x 2 xx xxxxxxx, pokud nejsou xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx limity Společenství.

4.   Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx Společenství xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x malé xxxx, xxxxxxx státy xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx limity.

Xxxxxx 3

Zákaz xxxxxxxx xx použití, mísení x xxxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze, xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

3.   Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx podrobeny xxxxxxx xxxx jiné xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontaminace, xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx lidské spotřebě xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

4.   Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx látky xxxxxxx v xxxxxx 2 přílohy (xxxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxx detoxikovat xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx olejné, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxx nesplňují příslušné xxxxxxxxx limity aflatoxinů xxxxxxxxx v bodech 2.1.3, 2.1.5 a 2.1.6 xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx xxx xx předpokladu, xx xxxx potraviny:

x)

xxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxx spotřebě xxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

xxxxxxx příslušné maximální xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx 2.1.1, 2.1.2, 2.1.4 x 2.1.7 xxxxxxx;

x)

xxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx fyzikální xxxxxxxx x po tomto xxxxxxxx nejsou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx stanovené x xxxxxx 2.1.3, 2.1.5 a 2.1.6 xxxxxxx, xxxxxxx toto xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx škodlivá xxxxxxx;

x)

xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx, x xx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx „výrobek musí xxx xxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx ošetřen xx xxxxxx xxxxxxx kontaminace xxxxxxxxxx“. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx jednotlivého xxxxx, krabice atd. xxxx na originálu xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx sáčku, xxxxxxx atd. zásilky x xx originálu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx/xxxxxxxx šarže.

Xxxxxx 5

Zvláštní xxxxxxxxxx xxx jádra xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx z xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx. xxxx na xxxxxxxxx průvodního xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx způsobu xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, jenž xxx xxxxxxxxxxx pojí xx zásilkou x xxxx xx xxxxxx xxxxxx xx každém xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx. zásilky. Xxxx xxxx xxx obchodní xxxxxxx xxxxxxxx zásilky xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xx produkty xxxxxx xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, vztahují xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v bodech 2.1.3 a 2.1.6 xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx.

Xxxxxx 6

Zvláštní xxxxxxxxxx xxx hlávkový salát

Není-li xxxxxxxx salát xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxx) označen xxxx skleníkový salát, xxxxxxx xx maximální xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (polní xxxxx).

Xxxxxx 7

Xxxxxxx xxxxxxxx

1.   Odchylně xx ustanovení xxxxxx 1 xxxxx Xxxxxx, Xxxxx, Nizozemsko x Xxxxxxx království do 31. xxxxxxxx 2008 xxxxxxxx povolení uvádět xx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx xxxxx x obsahující množství xxxxxxxxx vyšší xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1.1 xxxxxxx.

2.   Xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxx 1 xxxxx Xxxxx a Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2008 udělovat xxxxxxxx xxxxxx xx xxx čerstvý xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx území x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxx než maximální xxxxxx stanovené x xxxx 1.3 přílohy.

3.   Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx článku 1 xxxx Xxxxxxx xx 31. prosince 2008 udělovat xxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xx spotřebě na xxxxx xxxxx x xxxxxxxx od 1. xxxxx xx 31. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyšší xxx xxxxxxxxx limity xxxxxxxxx x xxxx 1.3 přílohy.

4.   Xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxx 1 xxxxx Xxxxxx x Xxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2011 xxxxxxxx xxxxxxxx uvádět xx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (Xxxxx xxxxx), xxxx xxxxxx (Xxxxxx harengus), mihule xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx), xxxxxx xxxxxx (Xxxxx xxxxxx), siven (Salvelinus xxx.) x xxx xxxx (Coregonus xxxxxx) xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxx moře xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x/xxxx xxxx xxxxxxx x XXX s xxxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x bodě 5.3 xxxxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx týkajících xx xxxxxxx konzumace xxx x xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx určitými xxxxxxxxxx xxxxxxxxx populace x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx riziku. Xxxxxx x Xxxxxxx xxxxxx každoročně xx 31. xxxxxx Xxxxxx xxxxxx x výsledcích xxxxxxxxxxxx xxxxxx dioxinů x PCB x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx rok x x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx expozice xxxxxxx xxxxxxxx x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx x ryb x xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx x Švédsko xxxxx xxxxxx provádět xxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxxx, aby xxxx x rybí výrobky, xxxxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx 5.3 xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx trh x xxxxxx členských xxxxxxx.

Xxxxxx 8

Odběr xxxxxx x xxxxxxx

Xxxxx vzorků x xxxxxxx prováděné xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx limitů stanovených x xxxxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxx x nařízeními Xxxxxx (XX) č. 1882/2006 (38), (XX) x. 401/2006 (39) x (XX) x. 1883/2006 (40) x xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/22/ES (41), 2004/16/XX (42) x 2005/10/XX (43).

Xxxxxx 9

Monitorování x xxxxxxxxxxx xxxxx

1.   Xxxxxxx státy xxxxxxxxxx xxxxxxxx dusičnanů x zelenině, která xx obsahuje xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx tyto výsledky x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx strany každoročně xxxxxxxx Komisi xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x x pokroku xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx X1 x B2, X-2 a XX-2 xxxxxxx. Xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx členským státům.

3.   Xxxxxxx xxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x zjištěních xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, XXX s xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx XXX xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2006/504/XX (44), xxxxxxxxxx Xxxxxx 2006/794/ES (45) x xxxxxxxxxx Xxxxxx 2005/108/XX (46).

Xxxxxx 10

Zrušení

Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 se xxxxxxx.

Xxxxxx xx zrušené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxx nařízení.

Xxxxxx 11

Přechodná xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx xx xxx xxxx daty xxxxxxxxx v bodě x) xx d) x souladu s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx:

x)

1. července 2006, xxxxx xxx x xxxxxxxxx limity xxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx 2.4.1, 2.4.2, 2.4.4, 2.4.5, 2.4.6, 2.4.7, 2.5.1, 2.5.3, 2.5.5 a 2.5.7 xxxxxxx;

x)

1. xxxxxxxx 2007, xxxxx jde x xxxxxxxxx limity pro xxxxxxxxxxxxxx x zearalenon xxxxxxxxx v bodech 2.4.3, 2.5.2, 2.5.4, 2.5.6 a 2.5.8 xxxxxxx;

x)

1. xxxxx 2007, xxxxx xxx o xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx X1 a X2 stanovené x xxxx 2.6 xxxxxxx;

x)

4. xxxxxxxxx 2006, xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxx x XXX x xxxxxxxxxx efektem xxxxxxxxx x xxxx 5 xxxxxxx.

Prokázání xxxx, xxx xxxx produkty xxxxxxx xx xxx, xx úkolem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Xxxxx v xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx dvacátým dnem xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx se xxx xxx 1. března 2007.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 19. prosince 2006.

Xx Komisi

Xxxxxx KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 37, 13.2.1993, x. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1882/2003 (Xx. xxxx. X 37, 13.2.1993, x. 1).

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 77, 16.3.2001, x. 1. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 199/2006 (Xx. xxxx. X 77, 16.3.2001, s. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 55. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením Xxxxxx (XX) x. 1662/2006 (Xx. věst. L 139, 30.4.2004, s. 55).

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx potraviny, řada 38, Stanovisko Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx x dusičnanech a xxxxxxxx, s. 1–33, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxxxxxx/xxx_xxxxxxx_38.xxx

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx Xxxxxxxxx výboru xxx potraviny, řada 35, Xxxxxxxxxx Vědeckého xxxxxx xxx xxxxxxxxx x aflatoxinech, ochratoxinu X x patulinu, x. 45–50, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxxxxxx/xxx_xxxxxxx_35.xxx

(6)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Vědeckého výboru xxx potraviny o xxxxxxxxxxx A (xxxxxx xxx 17. xxxx 1998), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx14_xx.xxxx

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx 3.2.7 „Posouzení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx A x xxxxxxxxx xxxxxxx XX“. xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxx/xxxx_3-2-7_xx.xxx

(8)  Úř. věst. X 52, 4.3.1993, x. 18.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx výboru xxx kontaminující xxxxx x potravinovém řetězci Xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx X x xxxxxxxxxxx, xxxx://xxx.xxxx.xxxxxx.xx/xxx/xxxxxxxx/xxxx/xxxxxxx/xxxxxx/xxxxxx_xxxxxxxx/1521.Xxx.0001.Xxxx.xxx/xxxxxx_xx_xx365_xxxxxxxxxx_x_xxxx_xx1.xxx

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xx 120. xxxxxxxx Vědeckého výboru xxx xxxxxxxxx konaného xx dnech 8.–9. xxxxxx 2000 x Xxxxxxx; xxxxx týkající xx xxxxxxxx, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx55_xx.xxx

(11)  Zprávy o úkolech xxxxxxx spolupráce, xxxx 3.2.8 „Posouzení xxxxxxxxxx xxxxxx patulinu v xxxxxxxxx xxxxxxx XX“. xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxx/3.2.8_xx.xxx

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 203, 12.8.2003, s. 34.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Vědeckého výboru xxx potraviny x xxxxxxxxxxx toxinech, xxxx 1: Xxxxxxxxxxxxxx (DON), (xxxxxx xxx 2. xxxxxxxx 1999), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx44_xx.xxx

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx potraviny x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, část 2: Xxxxxxxxxx (XXX), (xxxxxx dne 22. xxxxxx 2000), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx65_xx.xxx

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Vědeckého xxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx 3: Fumonisin B1 (XX1) (xxxxxx xxx 17. xxxxx 2000), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx73_xx.xxx

(16)  Aktualizované xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx pro potraviny x fumonisinu X1, X2 x X3 (xxxxxx dne 4. xxxxx 2003) xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx185_xx.xxx

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx toxinech, xxxx 4: Xxxxxxxxx (xxxxxx xxx 19. xxxxx 2000), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx74_xx.xxx

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Vědeckého výboru xxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Část 5: X-2 xxxxx x XX-2 xxxxx (xxxxxxx xxx 30. xxxxxx 2001), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx88_xx.xxx

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Část 6: Xxxxxxxxx xxxxxxxxx X-2 toxinu, HT-2 xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxx 26. února 2002), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx123_xx.xxx

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx 3.2.10 „Xxxx xxxxx x xxxxxxx fusariových xxxxxx x xxxxxxxxxxx x posouzení xxxxxx xxxxxxxxxx příjmu v xxxxxxxxx státech XX“, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/xxxx3210.xxx

(21)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 234, 29.8.2006, s. 35.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx Vědeckého výboru xxx xxxxxxxxx, řada 32, Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx potraviny „Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx“, x. 7–8, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxxxxxx/xxx_xxxxxxx_32.xxx

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx 3.2.11 „Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, kadmiu, xxxxx x xxxxx x členských xxxxxxx XX“, http://ec.europa.eu/food/food/chemicalsafety/contaminants/scoop_3-2-11_heavy_metals_report_en.pdf

(24)  Zprávy Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx 36, Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx, x. 67–70, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxxxxxx/xxx_xxxxxxx_36.xxx

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx kontaminující xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx a týkající xx rtuti x xxxxxxxxxxx v potravinách (xxxxxxx xxx 24. xxxxx 2004), http://www.efsa.eu.int/science/contam/contam_opinions/259/opinion_contam_01_en1.pdf

(26)&xxxx;&xxxx;xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxx_xxxx_xxxxxxx-xxxx_12-05-04.xxx

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Vědeckého xxxxxx xxx potraviny o xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxx 12. xxxxxxxx 2001) http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out110_en.pdf

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx vědeckého xxxxxx xxx xxxxxxxxx x 3-xxxxxxxxxxx-1,2-xxxxx (3-XXXX), xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vědeckého xxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxx 1994 (xxxxxxx xxx 30. xxxxxx 2001), http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out91_en.pdf

(29)  Zprávy Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx 36, Xxxxxxxxxx Vědeckého xxxxxx xxx xxxxxxxxx x 3-xxxxxxxxxxx-1,2-xxxxx (3-XXXX), x. 31–34, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxxxxxx/xxx_xxxxxxx_36.xxx

(30)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx 3.2.9 „Sběr x xxxxxxxxxxx xxxxx o xxxxxx 3-XXXX x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx“, x. 256, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxx/xxxxx_3-2-9_xxxxx_xxxxxx_xxxxxxxxxxxxxxx_xx.xxx

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx rizika xxxxxxx x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxx xx xxx 22. xxxxxxxxx 2000 (xxxxxxx dne 30. xxxxxx 2001), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx90_xx.xxx

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxx 22. xxxxxxxxx 2000), xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx78_xx.xxx

(33)  Zprávy x xxxxxxx xxxxxxx spolupráce, xxxx 3.2.5 „Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx PCB x xxxxxxxxx xxxxxxx XX“, xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxx/xxxxxx_xxxxxxxx/xxxxxxx/xxx/xxx08_xx.xxx

(34)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 42, 14.2.2006, x. 26.

(35)  Stanovisko Xxxxxxxxx xxxxxx xxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx zdraví (xxxxxx xxx 4. xxxxxxxx 2002) xxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xx/xx/xxx/xxx153_xx.xxx

(36)  Hodnocení některých xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxx Společného xxxxxx odborníků XXX/XXX xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Řím, 8.–17. xxxxx 2005, x. 1–6 x x. 61–81.

Xxxxxxxxx xxxxxx Světové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, řada 930, 2006 – XXX Xxxxxxxxx Xxxxxx Xxxxxx, No. 930, 2006 – xxxx://xxxxxxxxx.xxx.xxx/xxx/XXX_XXX_930_xxx.xxx

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx spolupráce, úkol 3.2.12 „Sběr xxxxx x výskytu polycyklických xxxxxxxxxxxx uhlovodíků x xxxxxxxxxxx“, http://ec.europa.eu/food/food/chemicalsafety/contaminants/scoop_3-2-12_final_report_pah_en.pdf

(38)&xxxx;&xxxx;Xxx strana 25 x xxxxx čísle Xxxxxxxx věstníku.

(39)  Úř. věst. L 70, 9.3.2006, x. 12.

(40)  Viz xxxxxx 32 x xxxxx xxxxx Xxxxxxxx věstníku.

(41)  Úř. xxxx. X 77, 16.3.2001, s. 14. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2005/4/XX (Xx. xxxx. X 77, 16.3.2001, x. 14).

(42)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 42, 13.2.2004, s. 16.

(43)  Úř. xxxx. X 34, 8.2.2005, s. 15.

(44)  Úř. xxxx. X 199, 21.7.2006, s. 21.

(45)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 322, 22.11.2006, x. 24.

(46)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 34, 8.2.2005, s. 43.


XXXXXXX

Xxxxxxxxx xxxxxx některých xxxxxxxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxx 1:&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxxxxx xxxxxx (xx XX3/xx)

1.1

Xxxxxxx špenát (Xxxxxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(2)

Xxxxxxx xx 1. října do 31. března

3 000

Sklizeň od 1. dubna xx 30. xxxx

2&xxxx;500

1.2

Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx

2&xxxx;000

1.3

Xxxxxxx hlávkový salát (Xxxxxxx xxxxxx X.) (xxxxxxxxxx x polní xxxxx) xxxxx salátu xxxxxxxxx x xxxx 1.4

Xxxxxxx xx 1. xxxxx xx 31. xxxxxx:

xxxxxxxx salát xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx

4&xxxx;500

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

4&xxxx;000

Xxxxxxx od 1. xxxxx xx 30. xxxx:

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx

3&xxxx;500

xxxxxxxx xxxxx pěstovaný xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2&xxxx;500

1.4

Xxxxx xxxx „Xxxxxxx“

xxxxxxxx salát xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx

2&xxxx;500

xxxxxxxx salát xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2&xxxx;000

1.5

Xxxxxx xxxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx x xxxx xxxx&xxxx;(3)  (4)

200

Oddíl 2:&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxxxxx xxxxxx (μg/kg)

2.1

Aflatoxiny

B1

Suma X1, X2, X1 a X2

X1

2.1.1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mají xxx xxxx použitím x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx potravinová složka xxxxxxx nebo jinak xxxxxxxxx xxxxxxxx

8,0&xxxx;(5)

15,0&xxxx;(5)

2.1.2

Xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5,0&xxxx;(5)

10,0&xxxx;(5)

2.1.3

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, skořápkové plody x zpracované xxxxxxx x nich xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx jako potravinová xxxxxx

2,0&xxxx;(5)

4,0&xxxx;(5)

2.1.4

Xxxxxx xxxxx, xxx xx být před xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx jako xxxxxxxxxxx xxxxxx tříděno xxxx jinak xxxxxxxxx xxxxxxxx

5,0

10,0

2.1.5

Xxxxxx ovoce x xxxxxxx z něj xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx spotřebě xxxx xxx xxxxxxx xxxx potravinová xxxxxx

2,0

4,0

2.1.6

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx výrobky pocházející x obilovin xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx potravin xxxxxxxxx x 2.1.7, 2.1.10 x 2.1.12

2,0

4,0

2.1.7

Xxxxxxxx, xxx xx být xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx potravinová xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5,0

10,0

2.1.8

Xxxxxx xxxxx&xxxx;(6), xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x mléko xxx xxxxxx mléčných xxxxxxx

0,050

2.1.9

Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxx spp. (xxxxxx plody, xxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx chilli, xxxxxxxxxx pepře a xxxxxxx)

Xxxxx spp. (xxxxx, xxxxxx bílého x xxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxxx fragrans (xxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx (xxxxxxx)

5,0

10,0

2.1.10

Xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx x xxxx xxxx&xxxx;(3),&xxxx;(7)

0,10

2.1.11

Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx&xxxx;(4),&xxxx;(8)

0,025

2.1.12

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (9), (10), xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx

0,10

0,025

2.2

Xxxxxxxxxx X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxx obiloviny

5,0

2.2.2

Všechny xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x nezpracovaných xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v 2.2.9 x 2.2.10

3,0

2.2.3

Sušené xxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx)

10,0

2.2.4

Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx kávy

5,0

2.2.5

Rozpustná xxxx (instantní xxxx)

10,0

2.2.6

Xxxx (xxxxxx šumivého xxxx, x xxxxxxxx likérového xxxx x xxxx x obsahem xxxxxxxx xxxxxxx 15&xxxx;% objemových) x ovocné xxxx&xxxx;(11)

2,0&xxxx;(12)

2.2.7

Xxxxxxxxxxxxx xxxx, aromatizované vinné xxxxxx x aromatizované xxxxx xxxxxxxx&xxxx;(13)

2,0&xxxx;(12)

2.2.8

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, hroznový nektar, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx určené xxx xxxxxxx spotřebu (14)

2,0 (12)

2.2.9

Obilné xxxxxxx x ostatní xxxxxxx určené pro xxxxxxx x xxxx xxxx&xxxx;(3),&xxxx;(7)

0,50

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(9),&xxxx;(10) xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx

0,50

2.2.11

Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx xxxx než xxxxxx hrozny xxxx xxxxx, xxxx, xxxxx x kakaové výrobky, xxxxxxxx vína, masné xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx

2.3

Xxxxxxx

2.3.1

Xxxxxx xxxxx, rekonstituované xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nektary (14)

50

2.3.2

Lihoviny (15), xxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx obsahujících jablečnou xxxxx

50

2.3.3

Xxxxx xxxxxxx z xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx určené x xxxxx xxxxxx spotřebě xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x 2.3.4 x 2.3.5

25

2.3.4

Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx, xxx kojence x malé xxxx&xxxx;(16), xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx&xxxx;(4)

10,0

2.3.5

Xxxx než xxxxxx xxxxxxx xxx kojence x xxxx děti (3), (4)

10,0

2.4

Deoxynivalenol &xxxx;(17)

2.4.1

Xxxxxxxxxxxx obiloviny (18), (19), xxxx xxx xxxxxxx tvrdá, xxxx a xxxxxxxx

1&xxxx;250

2.4.2

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx&xxxx;(18),&xxxx;(19)

1&xxxx;750

2.4.3

Xxxxxxxxxxxx kukuřic (18)

1 750 (20)

2.4.4

Obiloviny xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxx (xxxxxx kukuřičné xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx&xxxx;(21)), otruby xx formě konečného xxxxxxx xxxxxxxxx na xxx xxx přímou xxxxxxx spotřebu a xxxxxx xxxxx potravin xxxxxxxxx x 2.4.7

750

2.4.5

Xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxx)&xxxx;(22)

750

2.4.6

Xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx), xxxxx x xxxxxxxxx pečivo, sušenky, xxxxxxxx z xxxxxxxx x xxxxxxxxx cereálie

500

2.4.7

Obilné xxxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx x xxxx xxxx&xxxx;(3),&xxxx;(7)

200

2.5

Xxxxxxxxxx  (17)

2.5.1

Nezpracované obiloviny (18), (19), xxxx než xxxxxxxx

100

2.5.2

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;(18)

200&xxxx;(20)

2.5.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xx formě xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx xxx přímou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x 2.5.4, 2.5.7 x 2.5.8

75

2.5.4

Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, kukuřičná xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, kukuřičné xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx&xxxx;(21)

200&xxxx;(20)

2.5.5

Xxxxxx (xxxxxx xxxxxx běžného xxxxxx), xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, svačinky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx cereálie kromě xxxxxxxx x kukuřice x kukuřičných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

50

2.5.6

Xxxxxxxx z xxxxxxxx x kukuřičné xxxxxxxxx xxxxxxxx

50&xxxx;(20)

2.5.7

Xxxxxx xxxxxxx (kromě xxxxxxxxxxx xxxxxxx) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx&xxxx;(3),&xxxx;(7)

20

2.5.8

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx&xxxx;(3),&xxxx;(7)

20&xxxx;(20)

2.6

Xxxxxxxxxx

Xxxx X1 x B2

2.6.1

Nezpracovaná xxxxxxxx&xxxx;(18)

2&xxxx;000&xxxx;(23)

2.6.2

Xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx krupička, xxxxxxxxx krupice, xxxxxxxxx xxxxxx x rafinovaný xxxxxxxxx olej (21)

1 000 (23)

2.6.3

Kukuřičné potraviny x xxxxx xxxxxxxx xxxxx potravin uvedených x 2.6.2 x 2.6.4

400&xxxx;(23)

2.6.4

Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx určené xxx kojence a xxxx xxxx&xxxx;(3),&xxxx;(7)

200&xxxx;(23)

2.7

X-2 x XX-2 toxin  (17)

Suma X-2 x XX-2 xxxxxx

2.7.1

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(18) x xxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx 3:&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx

Xxxxxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxxxxx xxxxxx

(xx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx)

3.1

Xxxxx

3.1.1

Xxxxxx mléko (6), tepelně xxxxxxxx mléko x xxxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxxxxx

0,020

3.1.2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(4),&xxxx;(8)

0,020

3.1.3

Xxxx (x výjimkou xxxxx) xxxxx, ovcí, prasat x xxxxxxx&xxxx;(6)

0,10

3.1.4

Xxxxx ze xxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx&xxxx;(6)

0,50

3.1.5

Xxxxxxxxx ryb (24) &xxxx;(25)

0,30

3.1.6

Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx masa x xxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx)&xxxx;(26)

0,50

3.1.7

Xxxx&xxxx;(26)

1,5

3.1.8

Xxxxxxxxxx (bez xxxxxxxxxx)&xxxx;(26)

1,0

3.1.9

Xxxxxxxxx, luskoviny x xxxxxxxxx

0,20

3.1.10

Xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx bylinek x xxx&xxxx;(27). X xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx brambory.

0,10

3.1.11

Košťálová xxxxxxxx, xxxxxxx zelenina a xxxxxxxxx xxxxx&xxxx;(27)

0,30

3.1.12

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx&xxxx;(27)

0,10

3.1.13

Xxxxxxxxxx a drobné xxxxx&xxxx;(27)

0,20

3.1.14

Xxxx a xxxxx, xxxxxx mléčného tuku

0,10

3.1.15

Ovocné xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(14)

0,050

3.1.16

Xxxx (xxxxxx xxxxxxxx vína, x xxxxxxxx likérového xxxx), xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx&xxxx;(11)

0,20&xxxx;(28)

3.1.17

Xxxxxxxxxxxxx vína, xxxxxxxxxxxxx vinné xxxxxx x aromatizované xxxxx xxxxxxxx&xxxx;(13)

0,20&xxxx;(28)

3.2

Xxxxxxx

3.2.1

Xxxx (x xxxxxxxx xxxxx) xxxxx, xxxx, xxxxxx x drůbeže (6)

0,050

3.2.2

Koňské xxxx kromě drobů (6)

0,20

3.2.3

Játra xxxxx, ovcí, xxxxxx x xxxxxxx x xxxx&xxxx;(6)

0,50

3.2.4

Xxxxxxx skotu, ovcí, xxxxxx x xxxxxxx x koňů (6)

1,0

3.2.5

Svalovina xxx&xxxx;(24),&xxxx;(25) xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x 3.2.6 x 3.2.7

0,050

3.2.6

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx&xxxx;(24),&xxxx;(25):

xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.)

xxxxxxxx obecná (Xxxxx xxxxx)

xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxx xxxxx (Xxxxxxxx anguilla)

cípal šedý (Xxxxx labrosus labrosus)

kranasi (Xxxxxxxxx xxx.)

xxxx xxxxx Xxxxxxx imperialis

sardinka xxxxxx (Xxxxxxx pilchardus)

sardinky (Xxxxxxxxx xxx.)

xxxxx (xxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx pelamis)

ryby xxxxx Dicologoglossa xxxxxxx

0,10

3.2.7

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)&xxxx;(24),&xxxx;(25)

0,30

3.2.8

Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx masa x xxxxx xxxx x xxxxx x hrudi xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx korýšů (Xxxxxxxxxxx x Palinuridae) (26)

0,50

3.2.9

Mlži (26)

1,0

3.2.10

Hlavonožci (bez xxxxxxxxxx&xxxx;(26)

1,0

3.2.11

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, pšenice x xxxx

0,10

3.2.12

Xxxxxx, klíčky, xxxxxxx x xxxx

0,20

3.2.13

Xxxxxx xxxx

0,20

3.2.14

Xxxxxxxx x ovoce xxxxx xxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxxxxxx, hub, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, kořenové xxxxxxxx a brambor (27)

0,050

3.2.15

Listová xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx houby x xxxxx xxxxxxx&xxxx;(27)

0,20

3.2.16

Xxxxxxxx x xxxxxxxx zelenina, xxxxxxxx xxxxxxxx x brambory xxxxx xxxxxx bulvového27 (27). X xxxxxxx brambor xx maximální limit xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx.

0,10

3.3

Xxxx

3.3.1

Xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;(26) x xxxxxxxxx ryb (24), (25) xxxxx xxxxx uvedených v 3.3.2. Maximální xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx masa x xxxxx a xxxxx xxxxx x podobných xxxxxxx korýšů (Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx).

0,50

3.3.2

Xxxxxxxxx těchto xxx&xxxx;(24),&xxxx;(25):

xxxx (Xxxxxxx spp.)

vlkouš xxxxxx (Xxxxxxxxxx lupus)

pelamida xxxxxx (Xxxxx xxxxx)

xxxxx (Xxxxxxxx xxx.)

xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx (Xxxxxxx xxx.)

xxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx spp.)

parmice (Xxxxxx xxx.)

xxxxx obecná (Xxxx xxxxxx)

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)

xxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx (Xxxx spp.)

okouníci (Xxxxxxxx xxxxxxx, X. xxxxxxxx, X. xxxxxxxxx)

xxxxxxxxxx širokoploutvý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx (Xxxxxxxx spp.)

žraloci (xxxxxxx xxxxx)

xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxxxxxxxx, Gempylus xxxxxxx)

xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.)

xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxx (xxxx Xxxxxxx, Euthynnus, Xxxxxxxxxx xxxxxxx)

1,0

3.4

Xxx (xxxxxxxxxxx)

3.4.1

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jiné než xxxxxx

200

3.4.2

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

100

3.4.3

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x malé xxxx xxxxx sušených xxxxxxx x xxxxxxx x prášku (3), (29)

50

3.4.4

Konzervovaná xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx kojenecká xxxxxx (xxxxxx počátečního x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx) kromě xxxxxxxx výrobků a xxxxxxx x prášku (8), (29)

50

3.4.5

Konzervované xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx léčebné účely (9), (29) xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

50

Xxxxx 4:&xxxx;&xxxx;&xxxx;3-xxxxxxxxxxx-1,2-xxxx (3-MCPD)

Potraviny (1)

Maximální xxxxxx

(μx/xx)

4.1

Xxxxxxxxxxxxx rostlinné xxxxxxxxx&xxxx;(30)

20

4.2

Xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

20

Xxxxx 5:   Dioxiny a XXX&xxxx;(31)

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx (XXX-XXXX/X-XXX)&xxxx;(32)

Xxxx xxxxxxx a XXX x dioxinovým xxxxxxx (XXX-XXXX/X-XXX-XXX)&xxxx;(32)

5.1

Xxxx a xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx) x xxxxxx xxxxxx:&xxxx;(6)

xxxx a xxxx

3,0 xx/x xxxx&xxxx;(33)

4,5 xx/x xxxx&xxxx;(33)

xxxxxx

2,0 xx/x xxxx&xxxx;(33)

4,0 pg/g xxxx&xxxx;(33)

xxxxxxx

1,0 xx/x tuku (33)

1,5 xx/x xxxx&xxxx;(33)

5.2

Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v 5.1 (6), x produkty x xxxx vyrobené

6,0 xx /x tuku (33)

12,0 pg/g xxxx&xxxx;(33)

5.3

Xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx úhoře (25), (34). Xxxxxxxxx xxxxx xx vztahuje xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxx a xxxxx humra a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx).

4,0 xx/x čerstvé xxxxxxxxx

8,0 xx/x čerstvé hmotnosti

5.4

Svalovina xxxxx xxxxxxx (Anguilla xxxxxxxx) x xxxxxxxx x xx vyrobené

4,0 xx/x xxxxxxx xxxxxxxxx

12,0 xx/x xxxxxxx hmotnosti

5.5

Syrové xxxxx&xxxx;(6) x xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(6) včetně xxxxxxxxx xxxx

3,0 pg/g xxxx&xxxx;(33)

6,0 xx/x tuku (33)

5.6

Slepičí vejce x xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx&xxxx;(6)

3,0 xx/x xxxx&xxxx;(33)

6,0 pg/g tuku (33)

5.7

Tuk x xxxxxx zvířat:

skot x ovce

3,0 xx/x xxxx

4,5 pg/g xxxx

xxxxxx

2,0 xx/x tuku

4,0 pg/g xxxx

xxxxxxx

1,0 xx/x tuku

1,5 xx/x xxxx

5.8

Xxxxxx živočišné xxxx

2,0 pg/g xxxx

3,0 xx/x xxxx

5.9

Xxxxxxxxx xxxxx x tuky

0,75 xx/x xxxx

1,5 xx/x tuku

5.10

Tuk x xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx tuk, xxx x rybích jater x xxxx z xxxxxxx mořských živočichů xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx)

2,0 pg/g tuku

10,0 xx/x tuku

Oddíl 6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx limity

μg/kg xxxxxxx hmotnosti

6.1

Benzo[a]pyren  (35)

6.1.1

Oleje x xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxx másla) xxxxxx x xxxxx xxxxxx spotřebě xxxx x použití xxxx xxxxxxxxxxx složka

2,0

6.1.2

Uzeniny x xxxxx xxxxx xxxxxxx

5,0

6.1.3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;(25) &xxxx;(36) xxxxx xxxx. Xxxxxxxxx limit xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx masa x xxxxx x hrudi xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx korýšů (Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx).

5,0

6.1.4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx&xxxx;(24),&xxxx;(25)

2,0

6.1.5

Xxxxxxx korýši x xxxxxxxxxx&xxxx;(26). Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxx a xxxxx xxxxx x podobných xxxxxxx xxxxxx (Nephropidae x Xxxxxxxxxxx).

5,0

6.1.6

Xxxx&xxxx;(26)

10,0

6.1.7

Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx příkrmy xxxxxx xxx kojence x xxxx xxxx&xxxx;(3),&xxxx;(29)

1,0

6.1.8

Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx kojenecká xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mléka xxx xxxxxxx&xxxx;(8),&xxxx;(29)

1,0

6.1.9

Xxxxxx potraviny xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(9),&xxxx;(29) xxxxxx speciálně xxx xxxxxxx

1,0


(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxx jde x xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 396/2005 ze xxx 23. února 2005 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišného xxxxxx a na xxxxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 91/414/XXX (Úř. xxxx. X 70, 16.3.2005, x. 1), xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XX) x. 178/2006 (Xx. věst. X 70, 16.3.2005, x. 1). To xxxx xxxx znamená, že xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.) xx zahrnuta do „xxxxxxxx“ a xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxxx xx „xxxxxxx x obilovin“.

(2)  Maximální xxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx, xxxx xx určen xx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx z xxxx xxxxxxxxxx volně xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 96/5/XX xx xxx 16. xxxxx 1996 o xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro kojence x malé xxxx (Xx. věst. X 49, 28.2.1996, s. 17), xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/13/XX (Xx. xxxx. L 49, 28.2.1996, x. 17).

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx x použití (xxxxxxxxx xxxx takové xxxx xxxxxxxxxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxx).

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx xx skořápkových plodů „xx xxxxxxxx“ se xx xxx výpočtu xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx je obsažena x xxxxx části.

(6)  Potraviny xxxxxxx v této xxxxxxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (Xx. věst. X 226, 25.6.2004, x. 22).

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxx xx vztahuje na xxxxxx. Sušina xx xxxxxx x xxxxxxx x nařízením (XX) x. 401/2006.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx x této xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XX xx dne 14. xxxxxx. 1991 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx příkrmech xxx xxxxxxx x xxxx xxxx (Úř. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35), naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/14/ES (Xx. xxxx. X 175, 4.7.1991, s. 35).

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx uvedené x xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx Komise 1999/21/XX xx xxx 25. xxxxxx 1999 x xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx (Xx. věst. L 91, 7.4.1999, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx limit xx x xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxxxxx xx výrobky xxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx) x x případě xxxxxx xxxxxxxx xxx mléka x xxxxxxxx výrobků xx vztahují xx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx x nařízením (ES) x. 401/2006.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx uvedené x této xxxxxxxxx xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1493/1999 xx xxx 17. xxxxxx 1999 x xxxxxxxx organizaci trhu x xxxxx (Xx. xxxx. X 179, 14.7.1999, x. 1), xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Protokolem x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx (Xx. věst. L 179, 14.7.1999, s. 1).

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx x xxxx 2005.

(13)  Potraviny xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízení Xxxx (EHS) č. 1601/91 xx dne 10. xxxxxx 1991, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx pravidla xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx aromatizovaných xxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (Úř. xxxx. X 149, 14.6.1991, x. 1), xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx přijetí Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxx OTA xxx tyto nápoje xxxxxx na xxxxxx xxxx x/xxxx hroznového xxxxx v xxxxxxx xxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx uvedené x xxxx kategorii podle xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx produktech xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Úř. věst. X 10, 12.1.2002, x. 58).

(15)  Potraviny xxxxxxx x této xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1576/89 xx xxx 29. xxxxxx 1989, kterým xx stanoví xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x obchodní xxxxxx lihovin (Xx. xxxx. X 160, 12.6.1989, x. 1), xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Protokolem x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.

(16)  Kojenci x malé děti xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 91/321/EHS x xx xxxxxxxx 96/5/XX.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxx xxxxx uplatňování xxxxxxxxxxx xxxxxx deoxynivalenolu, xxxxxxxxxxx, X-2 a XX-2 xxxxxx stanovených x xxxxxx 2.4, 2.5 x 2.7 není xxxx xxxxxxxx do „xxxxxxxx“ x výrobky x rýže nejsou xxxxxxxx do „xxxxxxx x xxxxxxxx“.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx limit xx xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx obiloviny xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. „Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx fyzikální xx xxxxxxx ošetření xxxx, xxxx než sušení xxxx nebo jeho xxxxxxx. Čištění, xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx „xxxxxxx xxxxxxxxxx“, xxxxx xxxx xx samotné xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx. V xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx maximální xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx 2005/2006 x xxxxxxx x xxxxxxxxx Komise (XX) x. 824/2000 xx dne 19.xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxx obilovin xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x metody xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (Xx. xxxx. L 100, 20.4.2000, s. 31) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) č. 1068/2005 (Xx. xxxx. X 100, 20.4.2000, x. 31).

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx od 1. xxxxxxxx 2007.

(21)&xxxx;&xxxx;Xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx také xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxx pšenice.

(22)  Těstoviny (v xxxxxx xxxxx) znamenají xxxxxxxxx x obsahem xxxx přibližně 12&xxxx;%.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxx xx 1.xxxxx 2007.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxx definovány xxxxx xxxxxxxxx x) x výjimkou xxxxxx xxxxx xxxx XX 03027000 ze seznamu x xxxxxx 1 xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000 (Úř. xxxx. X 17, 21.1.2000, x. 22), xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx x xxxxxxxxxx přistoupení Xxxxx republiky, Estonské xxxxxxxxx, Kyperské republiky, Xxxxxxxx xxxxxxxxx, Litevské xxxxxxxxx, Maďarské xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxx, Polské xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx x úpravami xxxxx, xx nichž xx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx (Xx. věst. X 17, 21.1.2000, x. 22). V xxxxxxx sušených, naředěných, xxxxxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx. 2 xxxx. 1 x xx. 2 xxxx. 2.

(25)&xxxx;&xxxx;Xx-xx xxxxxx ke konzumaci xxxx ryba, xxxxxxxx xx maximální xxxxx xx celou rybu.

(26)  Potraviny xxxxxxxxx xx kategorie x) x f) xx xxxxxxx v xxxxxx 1 xxxxxxxx (XX) č. 104/2000, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxx). V případě xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, zpracovaných x/xxxx vícesložkových xxxxxxxx xx použije xx. 2 xxxx. 1 x čl. 2 xxxx. 2.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx na xxxxx xxxx zeleninu xx umytí a xx oddělení xxxxx xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx sklizni xxxxx x xxxx 2001.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx limit xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx prodeji.

(30)  Maximální xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 40&xxxx;% sušiny, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx 50&xxxx;μx/xx x xxxxxx. Xxxxxx se xxxxxx proporcionálně xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx (xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-x-xxxxxxx (XXXX) a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (PCDF) xxxxxxxxx x toxickém xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (WHO) xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx WHO (WHO-TEF) x xxxx dioxinů x XXX x xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx XXXX, PCDF a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXX), xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx zdravotnické xxxxxxxxxx (XXX) za xxxxxxx XXX-XXX). XXX-XXX xxx posouzení rizika xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxx XXX ve Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, 15.–18. xxxxxx 1997 (Xxx xxx Xxxx et xx., (1998) Xxxxx Xxxxxxxxxxx Xxxxxxx (TEFs) xxx PCBs, XXXXx, XXXXx for Xxxxxx xxx xxx Xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx Health Xxxxxxxxxxxx, 106 (12), 775).

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx: horní xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx tak, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx různých xxxxxxxxx, které jsou xxxxx než mez xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxx rovny této xxxx xxxxxxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx limit xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx obsahující < 1 % xxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxx x), x), c), x) x x) xx xxxxxxx x xxxxxx 1 xxxxxxxx (XX) x. 104/2000, x výjimkou rybích xxxxx kódu KN 03027000.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx[x]xxxxx, xxxxx maximální xxxxxx jsou xxxxxxx x seznamu, se xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx aromatických xxxxxxxxxx. Tato xxxxxxxx xxxxx plně harmonizují xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x uvedených xxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx x této xxxxxxxxx xxxxx x), c) x x) xx xxxxxxx v xxxxxx 1 nařízení (ES) x. 104/2000.