XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 118/2010
xx dne 9. xxxxx 2010,
xxxxxx xx mění nařízení (XX) x. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx metody xxxxxxx x xxxx technická xxxxxxxxxx nezbytná k provádění xxxxxxxxx režimu pro xxxxxx zboží vzniklé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXXXXXX XXXXXX,
x ohledem xx Xxxxxxx o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. července 1987 o xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 9 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x těmto důvodům:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 900/2008 (2) stanoví xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx/xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx příloh XX x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1460/96 xx dne 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x některým zbožím xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 7 nařízení Xxxx (XX) x. 3448/93 (3). |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vývoji xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx nařízení. Xx studií a xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx zkoumání xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx rozpuštěním s použitím xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy x xxxxxxxx enzymatické xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, jak xx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xx třeba xx xxxxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx rozklad škrobu/glukózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx amylázy a xxxxxxxxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxx obsah xxxxxxx stanovil x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), x xxxxx, jak xx xxx enzymatická metoda xxxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx pro xxxxx xxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 9. xxxxx 2010.
Xx Komisi
Xxxx Xxxxxx XXXXXXX
xxxxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 256, 7.9.1987, x. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 248, 17.9.2008, s. 8.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 187, 26.7.1996, x. 18.
XXXXXXX
„XXXXXXX X
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu a xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx xxxxxxx v potravinách x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx účinné xxxxxxxxxx chromatografie (XXXX)
1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v potravinách xxx xxxxxxx spotřebu, xxxx jen „škrob“. Xxxxx škrobu xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx účinnou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx Z vypočítaná podle xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Představuje xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx rozkladných xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX nařízení (ES) x. 1460/96 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx X&xxxx;x xxx je xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 tohoto xxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx (nebo xxxxxxxx), xxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1043/2005 (1), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X, xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 xxxxxxxx Komise (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).
Xxxxxxx škrobu xxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1 xxxx přílohy se xxxxxx hodnota X xxxxxxxxxx xxxxx bodu 7.2.2 této přílohy. Xx vyjádřena x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx celkovému xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx škrob. Tato xxxxxxx X xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx se xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx. Xxxxx x xxxx rozkladné produkty xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx enzymatickou xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx:
1) |
Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx částečně xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx s použitím xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx xxx xxxxxxx 90 °C. Xxx xxxxxxx xxxxxxx xx nezbytné, aby xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx pevnými xxxxxxxxx. |
2) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 60 °C. |
Produkty s vysokým xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xx xxxxxx x přefiltrují.
Stanovení xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.
Xxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx stanovení xxxxxxx cukrů xxxxxx xxxxxxxx XXXX, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx glukózy.
4. Činidla x xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxx. 99 %.
4.3 Sacharóza, xxx. 99&xxxx;%.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, min. 99&xxxx;%.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx tepelně xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31 000 U/ml (1X xxxxxx 1,0&xxxx;xx maltózy xx xxxxxx xx 3 xxxxxx při xX 6,9 a xxxxxxx 20&xxxx;°X). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. glukózy xxxx xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx xxxxxx. Skladování xxx xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx zdroje xxxx-xxxxxxx, pokud poskytne xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymu.
4.7 Amyloglukosidáza (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) z xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120 U/mg nebo xxx 70 U/mg (1X xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxx xx xxxxxx při xX 4,8 a xxxxxxx 60 °C). Xxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxx množství xxxxxxxx (xxxx. glukózy xxxx xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx xxxxxx (např. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.
4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.
4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx xxxxxxx, p.a.
4.11 Ledová xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (xxx.).
4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx ve vodě x přelije xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Dolije xx xx xxxxxx xxxxx x xX xx xxxxxx xx 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (x xxxxxxxx xX metru (xxx 5.7)). Tento xxxxxx xxx uchovávat xxx xxxxxxx 4&xxxx;°X po xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx amyloglukosidázy. Xxxxxxxx xx xxxxxx z práškové xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx roztoku xxxxxx sodného (bod 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (například aktivity xxx 600&xxxx;X/xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x práškové xxxxxxxxxxxxxxxx s aktivitou 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) v konečném xxxxxx 100 ml xx 1&xxxx;x xxxxxx xx xxxxxx). Roztok xx xxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx roztoky. Připraví xx xxxxx roztoky xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx x laktózy, xxxxx xx běžně xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxx metodou XXXX.
4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Carrezovo xxxxxxx I). Ve xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx zinečnatého (bod 4.8) xx xxxx. Xxxxxxx xx do xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx a xxxxx se 30&xxxx;xx xxxxxxxx octové (4.11). Xxxxxxxx se zamíchá x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. K vyčeření xxx xxxxxx x xxxx činidla xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx činidlu.
4.16 Činidlo x xxxxxxxx (Carrezovo činidlo XX). Xx skleněné xxxxxxx xx xxxxxxxx 106,0 gramu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (bod 4.9) xx xxxx. Xxxxxxx se do xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xx značku xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx XXXX. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx používá xxx xxxxxxx cukrů metodou XXXX. Při použití xxxxxx s xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx xxxx. obvyklou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx HPLC).
5. Přístroje a xxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, xxxx. 185 mm.
5.3 Injekční xxxxxx 0,45 μm, xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
5.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx vhodné xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX.
5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 100&xxxx;xx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx stříkačky, 10&xxxx;xx.
5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.
5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxx.
5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s nastavitelnou xxxxxxxx 60&xxxx;°X a 90&xxxx;°X.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx HPLC xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx
6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxx několik xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx se xxxxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorku
Množství vzorku xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx HPLC (koncentrace xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) x xxxxxxxxxx:
Xxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx stanovení
Slepá zkouška xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxx 7.2).
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx zkušební xxxxx (xxx 6.2) xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (bod 5.5) x přidá xx xxx 70&xxxx;xx xxxxx xxxx.
Xx xxxxxxxxxx xxxx vytvoření xxxxxxxx xx xxxxx 50 xxxxxxxxxx tepelně stálé xxxx-xxxxxxx (bod 4.6) x xx xxxx 30 xxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx 90&xxxx;°X xx xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx xxxxx xxxxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx 60&xxxx;°X x xxxxx xx 5&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X vzorků, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxxxx roztoku, xx xxxxxxxxxx pH x x&xxxx;xxxxxxx potřeby xx xxxxxx xx 4,6 až 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx dobu 60 xxxxx při xxxxxxx 60&xxxx;°X. Xxxxxx xx xxxxxxx xx laboratorní xxxxxxx.
6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 ml Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xx x přidá xx 1&xxxx;xx Carrezova xxxxxxx XX (xxx 4.16). Vzorek xx xxxxx protřepe.
6.4.3 Zpracování pro xxxxxxx HPLC
Vzorek x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx značku vodou, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.2). Xxxxxxx xxxxxx xx xxxx.
Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx filtr (xxx 5.3) pomocí xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx 5.6) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx se xxxxxx xx lahviček (xxx 5.4).
6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx
XXXX xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx maltózy, xxxxxxx škrobu xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx glukózu.
7. Výpočet x vyjádření xxxxxxxx
7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx XXXX
Xxx xxxxxxx xxxxxx škrobu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx XXXX, xx. xxxxx přítomné xx xxxxxx před enzymatickou xxxxxxx („xxxxx xxxxx“) x po enzymatické xxxxxx (xxx je xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxx). Xx xxxxx xxxxxxx x slepé stanovení, xxx bylo xxxxx xxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.
Xxx xxxxxxx HPLC xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx se vypočítá xx xxxxxxxxx s referenčními xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xx enzymatické úpravě xx odečte xxxxxxxxxxx xxxxxxx (g/100 ml) xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx (x xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx vzorku x xxxxxxxxx je:
1) |
Analýza XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):
|
2) |
Xxxxxxx XXXX xx enzymatické úpravě xxxxxxxxx obsah xxxxx (x/100&xxxx;x):
|
7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx „Z“
Pokud xx xxxxx fruktózy po xxxxxxxxxxx xxxxxx (Xx) xxxxx než xxxxx xxxxxxxx před enzymatickou xxxxxxx (X), znamená xx, že sacharóza xxxxxxxx xx xxxxxx xx částečně rozložila xx xxxxxxxx x xxxxxxx. To xxxxxxx, xx se provede xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).
X, xxxxxxx obsah xxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = (Ge xxx) – (Xx – X)
7.2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx
X, xxxxx „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = [(Xx xxx) – (Xx – X)] × 0,9
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
X&xxxx;xxxxx bodě xxxx uvedeny podrobnosti xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx údajů o xxxxxxxxx metody xxxxxxxxx xx 2 vzorcích. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx příloze.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx provedena x xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx celních xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxx provedeno xxxxx Protocol xxx xxx design, conduct xxx interpretation xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx koncepci, xxxxxxxxx x interpretaci xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx), W. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx zpráva XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Chem., Xxx. 67, No 2, x.&xxxx;331–343, 1995.
Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxx 1xxxxxxxxxx xxxxxxx xx sušenkou2sušenka |
Z vzorek 1 |
X xxxxxx 2 |
Xxxxx laboratoří |
41 |
42 |
Počet xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
38 |
39 |
Xxxxxx (%, x/x) |
29,8 |
55,0 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx opakovatelnosti xx (%, m/m) |
0,5 |
0,5 |
Směrodatná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, x/x) |
1,5 |
2,3 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x) |
1,4 |
1,4 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x) |
4,2 |
6,6“ |
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 172, 5.7.2005, x. 24.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 249, 18.9.2008, x. 9.