XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 118/2010
xx xxx 9. xxxxx 2010,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx režimu xxx xxxxxx xxxxx vzniklé xxxxxxxxxxx zemědělských xxxxxxxx
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 9 uvedeného nařízení,
vzhledem x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 900/2008 (2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1460/96 xx dne 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx úpravu xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx zbožím xxxxxxxx xxxxxxxxxxx zemědělských xxxxxxxx podle xxxxxx 7 nařízení Xxxx (XX) x. 3448/93 (3). |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx posoudila, xxx xx v uvedeném xxxxxxxx xxxxxxxxxxx k vědeckému x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxx a xxxxxx provedených x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx rozpuštěním x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (před xxxxxxxxxxxx rozkladem na xxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy x xxxxxxxx enzymatické xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xx nyní xxxxxxxxxx xxx většinu xxxxx, xxx nesplňují xxxxxxxxx xxxxxxxxx požadavky, a xxxxx je xxxxx xx xxxxxxxxxxxx. |
(3) |
Proto xx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx škrobu/glukózy xxxxxxxx enzymatickou xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx a xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovil x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kapalinové xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), x xxxxx, xxx má xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 by proto xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením jsou x souladu se xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxx xxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve všech xxxxxxxxx státech.
V Xxxxxxx xxx 9. xxxxx 2010.
Xx Xxxxxx
Xxxx Manuel XXXXXXX
xxxxxxxx
(1) Úř. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 248, 17.9.2008, x. 8.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 187, 26.7.1996, s. 18.
XXXXXXX
„XXXXXXX X
Xxxxxxxxxxx stanovení xxxxxx škrobu x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx vysoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC)
1. Předmět
Tato xxxxxx popisuje xxxxxxxxx xxxxxx škrobu x xxxx rozkladných xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx spotřebu, xxxx xxx „xxxxx“. Xxxxx škrobu xx xxxxxxx kvantitativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx účinnou xxxxxxxxxxx chromatografií (XXXX) xx enzymatické xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx produktů na xxxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx celkového obsahu xxxxxxx x celkového xxxxxx xxxxxxx vyjádřeného xxxx xxxxx
Xxxxxxxx obsahem xxxxxxx xx rozumí xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Představuje obsah xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx škrobu/glukózy xxxxx xxxxxxxx v příloze XXX nařízení (XX) x. 1460/96 se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x xxx je xxxxxxxxx v čl. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx (xxxx xxxxxxxx), xxx je xxxxxxx xx xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1043/2005 (1), se xxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Z, xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 bodě 2.1 xxxxxxxx Komise (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v bodě 1 xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.2 xxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx celkovému xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxx X xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx ve xxxx. Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx cestou xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx:
1) |
Xxxxx x jeho rozkladné xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xx rozpustné xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx xxx xxxxxxx 90 °C. Xxx účinnou přeměnu xx xxxxxxxx, aby xxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxx xxxx aby xxxx ve formě xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx pevnými částicemi. |
2) |
Rozpustné xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx amyloglukosidázy při xxxxxxx 60 °C. |
Produkty x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.
Xxxxxxx xxxxx enzymatické xxxxxx může dojít x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rovněž xxxxxxxx HPLC, xxx xx xxxxxxxxx opravený xxxxx xxxxxxx.
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx analytické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, min. 99&xxxx;%.
4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31&xxxx;000&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1,0&xxxx;xx xxxxxxx xx xxxxxx xx 3 xxxxxx xxx xX 6,9 x xxxxxxx 20 °C). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nečistot (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx roztok xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx nebo xxx 70&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1 mikromol xxxxxxx xx škrobu xx xxxxxx xxx xX 4,8 x xxxxxxx 60&xxxx;°X). Xxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxx množství nečistot (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) a jiných xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx asi 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.
4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.
4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx xxxxxxx, p.a.
4.11 Ledová xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (obj.).
4.12 Tlumivý roztok xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 gramu xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží do xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx xx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Dolije xx po xxxxxx xxxxx x pH xx xxxxxx xx 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (x xxxxxxxx xX xxxxx (xxx 5.7)). Xxxxx roztok xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 4 °C xx xxxx maximálně 6 xxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx amyloglukosidázy. Xxxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x musí odpovídat xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx 600 U/ml je xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx s aktivitou 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) v konečném xxxxxx 100&xxxx;xx xx 1&xxxx;x škrobu xx xxxxxx). Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxx roztoky xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxx, xxxxxxx a laktózy, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx HPLC.
4.15 Činidlo x xxxxxxxx (Carrezovo xxxxxxx X). Xx xxxxxxxx kádince xx xxxxxxxx 219,5 gramu xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) xx vodě. Xxxxxxx se do xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1 000 ml x xxxxx xx 30&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxx (4.11). Xxxxxxxx xx xxxxxxx x doplní po xxxxxx vodou. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx při laboratorní xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx i xxxx činidla rovnocenná Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx XX). Xx skleněné xxxxxxx xx rozpustí 106,0 gramu hexakyanoželeznatanu xxxxxxxxxx (II) (xxx 4.9) ve vodě. Xxxxxxx xx do xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Důkladně xx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx xxx skladování xxx laboratorní xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx lze xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx XXXX. Xxxxxxxx xx mobilní xxxx, která se xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX. Xxx použití xxxxxx s xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx fází xxxx xxxx x acetonitrilu (xxx XXXX).
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x xxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx sklo.
5.2 Skládané xxxxxx, např. 185&xxxx;xx.
5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx 0,45&xxxx;μx, xxxxxx xxx vodné xxxxxxx.
5.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx vzorkovač XXXX.
5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx o objemu 100&xxxx;xx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.
5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.
5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx váhy.
5.9 Vodní xxxxx s termostatem x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60&xxxx;°X x 90&xxxx;°X.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx HPLC xxxxxx xxx xxxxxxx cukrů.
6. Postup
6.1 Příprava xxxxxx pro několik xxxxx produktů
Produkt se xxxxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x přísadách x podle xxxxxxxx xxxxxxx XXXX (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx glukózy) x xxxxxxxxxx:
Xxxxxx se xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx stanovení
Slepá xxxxxxx xx xxxxxxx pomocí xxxxx analýzy (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx výpočtu xxxxxx xxxxxx (xxx 7.2).
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx zkušební xxxxx (bod 6.2) xx xxxxxx do xxxxxxx xxxxx (xxx 5.5) a xxxxx xx xxx 70&xxxx;xx xxxxx xxxx.
Xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 50 xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (xxx 4.6) x po xxxx 30 minut se xxxxxxx xx xxxxxxx 90&xxxx;°X ve xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx xxxxx xxxxx xx xx nejrychleji xxxxxxx xx xxxxxxx 60&xxxx;°X a přidá xx 5&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X vzorků, které xx xxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xX x x&xxxx;xxxxxxx potřeby xx xxxxxx na 4,6 xx 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx při teplotě 60&xxxx;°X. Xxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tuku xx xxxxx vyčeřit xxxxxxxx 1 ml Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xx x xxxxx xx 1 ml Xxxxxxxxx xxxxxxx II (xxx 4.16). Xxxxxx se xxxxx xxxxxxxx.
6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx HPLC
Vzorek x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx přes xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.2). Xxxxxxx xxxxxx xx xxxx.
Xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.3) xxxxxx xxxxxxxx stříkačky (xxx 5.6) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx (xxx 5.4).
6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx
XXXX xx xxxxxxx xxxxxxxx obvyklým xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx maltózy, xxxxxxx škrobu nebyl xxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx nízká xxxxxxxxx xxx xxxxxxx.
7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyjádření xxxxxxxx
7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx HPLC
Pro xxxxxxx xxxxxx škrobu jsou xxxxxxxxx výsledky dvou xxxxxx HPLC, xx. xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx před xxxxxxxxxxxx xxxxxxx („volné xxxxx“) x po enzymatické xxxxxx (jak xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxx). Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxx možné xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.
Xxx xxxxxxx HPLC xx xxxxxx píku xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx se vypočítá xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx glukózy (g/100 ml) xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx koncentrace xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx (x xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xx:
1) |
Xxxxxxx XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):
|
2) |
Xxxxxxx XXXX xx xxxxxxxxxxx úpravě xxxxxxxxx obsah cukrů (x/100&xxxx;x):
|
7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx „X“
Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxxx úpravě (Xx) xxxxx xxx obsah xxxxxxxx xxxx enzymatickou xxxxxxx (X), xxxxxxx xx, že sacharóza xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx rozložila xx fruktózu a xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).
X, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx opravě x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = (Ge xxx) – (Xx – F)
7.2.2 Výpočet xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx
X, xxxxx „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = [(Xx xxx) – (Xx – X)] × 0,9
8. Přesnost
V tomto bodě xxxx uvedeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušky týkající xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx metody popsané x&xxxx;xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxx, conduct xxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx koncepci, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx metod), X. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx xxxxxx XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Xxxx., Xxx. 67, No 2, x.&xxxx;331–343, 1995.
Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce.
Vzorky 1čokoládová tyčinka xx xxxxxxxx2xxxxxxx |
X xxxxxx 1 |
Z vzorek 2 |
Xxxxx xxxxxxxxxx |
41 |
42 |
Xxxxx laboratoří xx xxxxxxxxx odlehlých xxxxxx |
38 |
39 |
Xxxxxx (%, x/x) |
29,8 |
55,0 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx opakovatelnosti sr (%, x/x) |
0,5 |
0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, x/x) |
1,5 |
2,3 |
Xxx opakovatelnosti x (%, x/x) |
1,4 |
1,4 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, m/m) |
4,2 |
6,6“ |
(1) Úř. xxxx. X 172, 5.7.2005, x. 24.
(2) Úř. xxxx. L 249, 18.9.2008, x. 9.