Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) x. 118/2010

ze dne 9. xxxxx 2010,

xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) č. 900/2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxx xxxxxxx x xxxx technická xxxxxxxxxx nezbytná k provádění xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxx vzniklé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. července 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xxxxxx 9 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 900/2008 (2) stanoví vzorce, xxxxxxx x metody xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx příloh XX x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1460/96 xx xxx 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx xxx preferenční xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracováním xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx Rady (XX) x. 3448/93 (3).

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx skupina xxxxxxxxx, xxx posoudila, xxx xx x xxxxxxxx nařízení xxxxxxxxxxx k vědeckému a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx metod xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxx x xxxxxx provedených v rámci xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxxxxxx rozkladem xx xxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zboží, xxx nesplňují xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx je xxxxx xx aktualizovat.

(3)

Xxxxx je xxxxxx stanovit, xxx xx xxxxxxx škrobu/glukózy xxxxxxxx enzymatickou cestou x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx x aby xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovil x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), x xxxxx, xxx xx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Výboru xxx xxxxx kodex,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 se nahrazuje xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 9. xxxxx 2010.

Xx Xxxxxx

Xxxx Manuel XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 256, 7.9.1987, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 248, 17.9.2008, x. 8.

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 187, 26.7.1996, x. 18.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx chromatografie (HPLC)

1.   Předmět

Tato xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxx rozkladných xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx jen „xxxxx“. Xxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx analýzou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx.

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx podle xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy.

Obsah škrobu/glukózy xxxxx xxxxxxxx v příloze XXX xxxxxxxx (XX) x. 1460/96 xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu glukózy X&xxxx;x jak je xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxx (xxxx xxxxxxxx), jak xx xxxxxxx xx sloupci 3&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1043/2005 (1), se xxxxxxxx xx xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx X, xxx je stanoveno x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v bodě 1 xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.2 xxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Odpovídá celkovému xxxxxx glukózy X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxx E xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxxxx xx homogenizují x xxxxxxxx ve xxxx. Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx produkty xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx:

1)

Xxxxx x jeho xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx xxx teplotě 90&xxxx;°X. Xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx vzorky zcela xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx pevnými xxxxxxxxx.

2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 60 °C.

Produkty s vysokým xxxxxxx bílkovin xxxx xxxx xx xxxxxx x přefiltrují.

Stanovení xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx může xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx inverzi xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx cukrů xxxxxx xxxxxxxx XXXX, xxx xx vypočítal xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx analytické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.

4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99 %.

4.2   Fruktóza, xxx. 99&xxxx;%.

4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, min. 99&xxxx;%.

4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, min. 99&xxxx;%.

4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31&xxxx;000&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1,0&xxxx;xx xxxxxxx xx xxxxxx xx 3 xxxxxx při xX 6,9 x xxxxxxx 20 °C). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. glukózy xxxx xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx roztok se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymu.

4.7   Amyloglukosidáza (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70&xxxx;X/xx (1U xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxx xX 4,8 x xxxxxxx 60 °C). Xxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nečistot (xxxx. xxxxxxx nebo xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4 °C. Xxxxxxxx xxx použít xxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymu.

4.8   Dihydrát xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.

4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx draselný (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.

4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx xxxxxxx, p.a.

4.11   Ledová xxxxxxxx octová, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (xxx.).

4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží do xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxxx xx xx vodě x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxx xx xx značku xxxxx x xX xx upraví na 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (x použitím xX metru (xxx 5.7)). Tento xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 4&xxxx;°X po xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.

4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx amyloglukosidázy. Xxxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx roztoku xxxxxx xxxxxxx (bod 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx odpovídat xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx 600 U/ml xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx s aktivitou 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) v konečném xxxxxx 100&xxxx;xx xx 1&xxxx;x xxxxxx ve xxxxxx). Xxxxxx xx xxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx.

4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx roztoky. Xxxxxxxx xx vodné xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx x laktózy, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxx analýze xxxxx xxxxxxx XXXX.

4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyčeření (Xxxxxxxxx xxxxxxx I). Xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx 219,5 gramu xxxxxx xxxxxxxxxxx (bod 4.8) xx xxxx. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx x xxxxx xx 30&xxxx;xx xxxxxxxx octové (4.11). Xxxxxxxx xx zamíchá x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Tento xxxxxx lze xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx používat xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx rovnocenná Xxxxxxxxx činidlu.

4.16   Činidlo x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx XX). Xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx 106,0 xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (xxx 4.9) ve xxxx. Xxxxxxx se do xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1 000 ml. Xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx xxx skladování xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx HPLC. Xxxxxxxx se xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx používá při xxxxxxx cukrů xxxxxxx XXXX. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx např. xxxxxxxx xxxxxxx xxxx směs xxxx a acetonitrilu (xxx XXXX).

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x xxxxxxx

5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx sklo.

5.2   Skládané xxxxxx, xxxx. 185 mm.

5.3   Injekční xxxxxx 0,45&xxxx;μx, vhodné xxx xxxxx roztoky.

5.4   Vzorkovací xxxxxxxx vhodné pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX.

5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 100&xxxx;xx.

5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.

5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.

5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxx.

5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60&xxxx;°X a 90&xxxx;°X.

5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX xxxxxx xxx analýzu xxxxx.

6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx

6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx produktů

Produkt xx xxxxxxxxxxxx.

6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xx odhadne xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x podle podmínek xxxxxxx XXXX (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) x nepřesáhne:

Vzorek xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.

6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx (podle xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx stanovení se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx škrobu (bod 7.2).

6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vzorků

Vzorek se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx. Zvolená zkušební xxxxx (bod 6.2) xx xxxxxx xx xxxxxxx baňky (xxx 5.5) a xxxxx xx asi 70&xxxx;xx xxxxx vody.

Po rozpuštění xxxx vytvoření suspenze xx přidá 50 xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (xxx 4.6) x xx xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxx 90&xxxx;°X ve vodní xxxxx (bod 5.9). Xx xxxxx xxxxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 60&xxxx;°X x xxxxx xx 5 ml xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X vzorků, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx pH x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx 4,6 xx 4,8. Xxxxx se xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx při xxxxxxx 60&xxxx;°X. Xxxxxx se xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

Xxxxxx s vysokým obsahem xxxxxxxx nebo xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 ml Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) xx xxxxxxx vzorku. Xxxxxxxx xx x xxxxx xx 1 ml Carrezova xxxxxxx XX (xxx 4.16). Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.

6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx XXXX

Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxxx vodou, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxx skládaný xxxxx (bod 5.2). Xxxxxxx xxxxxx se xxxx.

Xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx filtr (xxx 5.3) pomocí xxxxxxxx stříkačky (xxx 5.6) předem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Filtráty xx xxxxxx do lahviček (xxx 5.4).

6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx

XXXX xx xxxxxxx způsobem xxxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx HPLC xxxxxxx xxxxxxxx stopy maltózy, xxxxxxx xxxxxx nebyl xxxxx x výsledkem xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx.

7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx

7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx XXXX

Xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx výsledky xxxx xxxxxx HPLC, tj. xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx před enzymatickou xxxxxxx („xxxxx xxxxx“) x xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx xx xxxxxxx v této xxxxxx). Xx třeba provést x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxx možné xxxxxxx opravu o xxxxx přítomné v enzymech.

Při xxxxxxx XXXX xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx integraci x xxxxxxxxxxx se vypočítá xx xxxxxxxxx s referenčními xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx glukózy (g/100 ml) xx enzymatické xxxxxx xx odečte xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) zjištěná xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx se vypočte xxxxx xxxxx (g xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) s použitím xxxxxxx vzorku x xxxxxxxxx je:

1)

Analýza XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (g/100 g):

glukóza X

xxxxxxxx X

xxxxxxxxx X

2)

Xxxxxxx HPLC xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsah cukrů (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx slepé xxxxxxx (Xx xxx)

xxxxxxxx Xx

xxxxxxxxx Xx

7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx „X“

Xxxxx je xxxxx fruktózy xx xxxxxxxxxxx úpravě (Xx) xxxxx než xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X), znamená xx, xx sacharóza xxxxxxxx xx xxxxxx xx částečně rozložila xx xxxxxxxx x xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx se xxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).

X, konečný xxxxx xxxxxxx po xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = (Ge xxx) – (Xx – X)

7.2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx škrob

E, xxxxx „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = [(Xx cor) – (Xx – X)] × 0,9

8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

X&xxxx;xxxxx bodě xxxx xxxxxxx podrobnosti xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx příloze.

Výsledky xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (orientační)

Mezilaboratorní zkouška xxxx provedena v xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx celních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxx Protocol xxx xxx design, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, provádění x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx), X. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx xxxxxx XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Chem., Xxx. 67, No 2, x.&xxxx;331–343, 1995.

Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce.

Vzorky

1čokoládová xxxxxxx xx sušenkou2sušenka

Z

vzorek 1

X

xxxxxx 2

Xxxxx xxxxxxxxxx

41

42

Xxxxx laboratoří xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

38

39

Xxxxxx (%, m/m)

29,8

55,0

Směrodatná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx (%, m/m)

0,5

0,5

Směrodatná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx sR (%, x/x)

1,5

2,3

Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x)

1,4

1,4

Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x)

4,2

6,6“


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 172, 5.7.2005, x. 24.

(2)  Úř. xxxx. L 249, 18.9.2008, x. 9.