XXXXXXXX KOMISE 2010/69/XX
xx xxx 22. xxxxx 2010,
xxxxxx se xxxx xxxxxxx směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 95/2/XX o potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x významem xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Evropské xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 o potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx (1), x xxxxxxx xx článek 31 uvedeného xxxxxxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, zřizuje Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x stanoví xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2), x xxxxxxx xx xxxxxx 53 uvedeného xxxxxxxx,
po xxxxxxxxxx x Vědeckým xxxxxxx xxx potraviny x s Evropským xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/ES o xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx xxxxxx xxx barviva x xxxxxxxx xxxxxxxx (3) xxxxxxx seznam xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, které xxx x Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
(2) |
X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx došlo xx přijetí směrnice 95/2/XX k technickému vývoji. Xxxxxxx směrnice by xxxx být xxxxxxx xxx, aby xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(3) |
Podle xxxxxx 31 nařízení (XX) x. 1333/2008 xxxxx, že xx doby, než xxxxx vytvořeny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxx xxxxx ustanovení xxxxxx 30 xxxxxxxxx xxxxxxxx, je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 95/2/XX xxxxx potřeby xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx Komisí. |
(4) |
Xxxxxxxxxxxxx xxxx (X 406), karagenan (X 407), karubin (E 410), xxxx guar (E 412), xxxxxxx (E 415), pektiny (X 440), xxxxxxxx (X 460), xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (X 466), xxxxxxxxx xxxxxx (E 1404), xxxxxx xxxxxx (X 1410), xxxxxxxxxx xxxxxx škrobu (X 1412), xxxxxx zesíťovaného xxxxxxx xxxxxx (X 1413), xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx fosfát škrobu (X 1414), acetylovaný škrob (X 1420), xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (X 1422), xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (X 1440), xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (E 1442), sodná xxx oktenylsukcinátu škrobu (X 1450), xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (X 1451) a xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (X 471) xx v současné xxxx xxxxx xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx. X xxxxxx přídatných xxxxx xxx Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx (dále xxx XXX) stanoven xxxxxxxxxx denní příjem (XXX) xxxx „nespecifikovaný“, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx žádné xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx rozšířit jejich xxxxxxx v neochucených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx s živou xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxx 20 % xxx xxxxx zajištění xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx by xxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx výběru xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx x xxxxxxxxx vlastnostmi xxxx x běžných xxxxxxx. Je proto xxxxxx toto xxxxxxxxx xxxxxxx povolit. |
(5) |
Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x roce 1990 xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (X 325 x X 326), xxxxx xxxxxxxx (X 261), xxxxx xxxxx (X 262 x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (X 262 xx) a xxxxxx x xxxxxx, xx všechny tyto xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx přirozené xxxxxx a xx xxxxxx xxxxxx je xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx s příjmem x xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxx xxxxxx xxxx všechny xxxx xxxxx xxxxxxxx do „xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příjmem“. Následně xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx potravinách, kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx v čl. 2 xxxx. 3 xxxxxxxx 95/2/XX. Xx xxxxxxxxxx návrh xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (např. Xxxxxxxx, X. xxxx X157). Xx xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxxxxx k tomu, xx toto xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, je xxxxxx dodatečné použití xxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx polotovarech x xxxxxxx mletého masa xxxxxxx. |
(6) |
Xxxxxxx (X 200, X 202, X 203) x benzoáty (X 210, X 211, X 212, X 213) je x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xx xxxx xxxxxxxx xxx (xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx xxx) xxx povrchovou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx. X xxxxxx solí xx stanoven xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 0–25 xx, xxxxxxxxxx 0–5 mg/kg tělesné xxxxxxxxx. Xxxxx nejhoršího xxxxxxx, v případě xxxxxxx xxxxxxxxxxx koncentrací, xx xxxxxxxxxx příjem x xxxxxxxxx x XXX xxxxx xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nevyvolává xxxxx obavy ohledně xxxxxxxxxxx. X xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xx tyto xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx okrajovou xxxxxx xx xxxx, xx xxxxx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx sorbátů x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx bázi mořských xxx. |
(7) |
Xxxxxxx xxxxxxx (E 200, X 202, E 203) x xxxxxxxx (X 210, X 211, X 212, X 213) je xxxxxxxxxx x piv x XXX xxxxxx s přídavkem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a/nebo xxxxxxxx šťáv xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx 0,5 %, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxx xxxxx xx xxxx. Xxxx piva x XXX xxxxxx mohou být xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx. Xxxxxxxx k tomu, xx xxxxxxxxx sudu x xxxxxxxxx zařízení xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, může xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx XXX xxxx. Xx xx problémem x xxx, xxxxx xxxxx obsahují xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Proto xxxx xxxxxxxxx antimikrobiální xxxxxxx v točených xxxxxx x do xxxxxxx xxxx xxxxxxx fermentovatelné xxxxx a/nebo xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx a odhadovaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx „xxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxx xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx XXX. Xx xxxxx vhodné xxxxxxx dodatečné xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxx x XXX xxxxxx obsahujících xxxx xxx 0,5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxx či xxxxxxxxxxx. |
(8) |
Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx je povoleno xxx účely jejich xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx pesticidy, jako xxxx. imazalil x xxxxxxxxxxxx. Pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pesticidů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxx xxxxxxx (E 200, E 202, X 203). Sorbáty lze xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx: včelí xxxx, kandelilový xxxx, xxxxxxxxxx vosk x xxxxx (X 901, E 902, X 903 a X 904). Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx takového xxxxxxx xxxxxxxxxx žádné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Je xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx použití. |
(9) |
Xxxxxxxxxxxx xx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx živin prostřednictvím xxxxxxx stravy. Xxx xxxx účely xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx X a xxxxxxxxx vitaminů A a D xxxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2002/46/XX (4). X xxxxxx bezpečné xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X a xxxxxxxxx xxxxxxxx A a X přidávat do xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vlhkost x xxxxxxx za xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxx účely xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mikroorganismů xx měl být xxxxxxx xxxxxxxx sorbátů (X 200, X 202, E 203) x xxxxxxxx (X 210, X 211, X 212 x X 213) xx xxxxxxxx X a v kombinacích xxxxxxxx A a X, xxxx-xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx. |
(10) |
Xxxxx směrnice 95/2/XX xxxx oxid xxxxxxxx a xxxxxxxxxx (X 220, X 221, E 222, X 223, X 224, X 226, X 227, E 228) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx přednostně xxxxxx xxxx antimikrobiální xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V dnešní době xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx však může xxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití xxxxx xxxxxxxxxx a siřičitanů xxxxxx xxxxxxx borůvky xxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx, mělo xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx oxidu siřičitého x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx celosvětového xxxxxxx x na xxxxxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx xxxxxx oxidu xxxxxxxxxx x siřičitanů je xxxxx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxx použití oxidu xxxxxxxxxx u borůvek xx xxxxxx koncentrace xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx. |
(11) |
Pro xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx Cinnamomum ceylanicum), xxxxxxx také xxxx „xxxxx“, se používají xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxxxxx a napadení xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx proti xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx oxidem xxxxxxxxx. X xxxx 1994 Xxxxxxx xxxxx xxx potraviny xxxxxxxx XXX 0–0,7 mg/kg xxxxxxx hmotnosti x xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx by xx účelem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx mělo být xxxxxxxxxx. Přestože xx xxxx být použití xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx omezeno, xxxx xxxxxxxxxx použití má xxxxxxxxxxxx xxxx s ohledem xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx skořice xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx (X 220, X 221, X 222, X 223, E 224, X 226, X 227, X 228). |
(12) |
Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx potravin (xxxx xxx „EFSA“) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx o bezpečnosti xxxxxxx nisinu v dodatečné xxxxxxxxx potravin „xxxxxx xxxxx“ x x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Ve xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx 26. ledna 2006 (5) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx denní xxxxxx (XXX) 0–0,13 xx na xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x procesu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx XXXX xxxx xxxxxxxx, že by xxxxxxxxx nisinu x xxxxxxxxxxx xxxxxx vést k rozvoji xxxxxxxxxxxx rezistence. Xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x tom, xx by bakteriální xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx křížovou xxxxxxxxxx xxxx antibiotickému xxxxxx. EFSA xxxxxx x xxxxxx, že x xxxx xxxxxxx pravděpodobně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a nisinem x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx působení. XXXX xxxx potvrdil xxx stanovisko xxxxxx xxx 20. xxxxx 2006 (6), xx dodatečné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx použití (xxxxxxxxx xxxxx 6,5 xx/x) xxxxxxxxxx xxxxx obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx a z technologického xxxxxxxx xxxxxx prodloužit dobu xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxx růstem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxx xxxx. xxxx Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx přežít xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx tekutých vejcích. |
(13) |
Dimethyldiuhličitan (X 242) je potravinářská xxxxxxxx xxxxx povolená xxxxxxxx 95/2/XX, která xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx ochucených xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutých čajových xxxxxxxxxxxxx. O xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx pozitivního stanoviska xxxxxxxx Vědeckým xxxxxxx xxx potraviny x xxxx 1990 a xxxxxxxxxxx x xxxx 1996. Xxxxxxxx x xxxx, xx xx dimethyldiuhličitan xxxxxx xxxxxxxx xx oxid xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx XXX. V roce 2001 xxx VVP xxxxxxx o posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxx. Tehdy XXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx např. methylkarbamát, x xxxxxxxx xxxxxxx dimethyldiuhličitanu xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx je xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x i xxx vysoké xxxxxxxxx xxxx xx neměl xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx z obsahu xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx dimethyldiuhličitanu xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jablečného xxxx (cidre), xxxxxxxxxx xxxx (poiré) x xxxxxxxx vín, vín xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 1601/91 (7). Toto dodatečné xxxxxxx by nemělo xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxx účinkům xxxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx (xxxxx), hruškovém xxxx (xxxxx) x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 1601/91. |
(14) |
XXXX xxxxxxxxx informace x bezpečnosti xxxxxxxxx xxxxxxx z rozmarýnu v případech, xxx jsou používány xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx officinalis L. x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx údaje x xxxxxxxxx z rozmarýnu xxxxxx xxx XXXX xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx hodnoty XXX, XXXX xx xxxx stanovisku vydaném xxx 7. xxxxxx 2008 (8) xxxxxx x názoru, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx z navrhovaného xxxxxxx x xxxx používání xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx v případech, kdy xxxxxxxx technologické xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxx použití výtažků x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx proto mělo xxx povoleno x xxxxxxxxx rozmarýnu xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx E, xxxxxxxxx X 392. |
(15) |
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt při xxxxxxxxxx sýrů. Za xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx bohaté na xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx bílkovin v suspenzi xxxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, které xxxx xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx ochucených xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahujících xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mělo xxx povoleno. |
(16) |
Xxxxx vosk (X 901) xx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx lešticí látka xxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxx jemných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxx, že xxxxx xxxx lze xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v balených xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx vosku xxxxx xxxxxx migraci vody xx oplatek x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, a xxxxx xx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxx opodstatněný. Včelí xxxx by xxxxx xxx xxx povolen xxxx lešticí xxxxx xxxxxxxxxxx plně xx xxxxxxxx vrstvu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx. |
(17) |
XXXX zhodnotil xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx používání xxxxxxx vosku s přihlédnutím x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nápoje. Třebaže xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx vosku xxxxxx xxx XXXX xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx XXX, xxxxxx XXXX x xxxxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vosku xxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravinářské xxxxxxx a navrhované xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx ohledně xxxxxxxxxxx. Xx proto xxxxxx povolit toto xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nosiče x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
(18) |
Xxxxxxxx-xxxxxx (X 1505) xx v současné xxxx povoleno xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx v EU xxxx xxxxxx v potravinářských xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxx 1990 xxxxxxxx Xxxxxxx výbor xxx xxxxxxxxx jeho xxxxxxx XXX xx 0–20 xx/xx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx triethyl-citrátu xxxx xxxxxxx látky x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx-xxxxxx xx xxxx zvýšit xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx prostředím a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. V případě nejhoršího xxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx zdroj xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx (0,25 % ADI) x xxxxxxxxx x xxxxx xxxx XXX zanedbatelný. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xx xxxxxx XX xxxx xxxxxxx látky x xxxxxxxxx stravy xx xxxxx xxxxxx. |
(19) |
XXXX xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bezpečnosti xxxxxxxxxxxxxxxxx (PVA) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxx 5. xxxxxxxx 2005 (9) vydal xxx xxxxxxxxxx. EFSA zjistil, xx xxxxxxx PVA xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx formě xxxxxxx x tablet xxxxxxxxxx xxxxx obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx. XXXX dospěl x xxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx humánní xxxxxxxx PVA za xxxxxxxx zamýšleného xxxxxxx xx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxx být XXX xx ústním xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. V případě xxxxxxxxxx scénáře, xx xxxxx xxxxxxx EFSA xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx stanoven xxxxxxxxx limit pro xxxxxxx xx xxxx 18 x/xx. Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx roli xxxx povrchově aktivní xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxxxx ochrana xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s ochranou xxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx vhodné xxxx xxxxxxx xx úrovni XX xxxxxxx. Této xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx X, xxxxxxxxx X 1203. |
(20) |
EFSA xxxxxxxxx informace o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx šesti xxxxxxx polyethylenglykolu (PEG 400, XXX 3000, XXX 3350, PEG 4000, PEG 6000, PEG 8000) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x dne 28. xxxxxxxxx 2006 (10) xxxxx xxx xxxxxxxxxx. XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx variant xxxxxxxxxxxxxxxxxx jako lešticí xxxxx v přípravcích pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádné xxxxx ohledně xxxxxxxxxxx. XXXX xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx XXX xxxxxxxxxxxx z používání xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a dospěl x xxxxxx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx XXX 6000 xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx použití XXX u materiálů xxxxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx může xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxx x xxxxxxx míře. Xx xxxxx xxxxxx xxxx nové použití xx xxxxxx XX xxxxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxxxxx omezeného xxxxxx XXX 6000 jako xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx na obdobný xxxxxxxxxxxxx profil x xxxxxxx variant XXX (xxxxx xxxxxxxxx XXX xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXX – „tolerovatelný xxxxx příjem“) xx xxxxx rovněž xxxxxx xxxxxxx použití xxxxxxx XXX, které XXXX xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx XXX 6000 xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx sladidel. Xxxx xxxxx variantám XXX by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx X, xxxxxxxxx X 1521. |
(21) |
EFSA xxxxxxxxxx informace x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx želírující xxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxx 26. xxxx 2006 (11) xxxxx xxx stanovisko. XXXX xxxxxxx, xx použití xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx bezpečnosti. Přestože XXXX xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx údaje o gumě Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxx x xxxxxx, xx by stávající xxxxx vyvolávaly xxxxxxxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx nízkou absorpci xxxx Xxxxxx a skutečnost, xx xxxxx xxxx xxxx hydrolyzována, mohla xx se xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx obvyklých xxxxxxxxxxxxx xxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxx v potravinách xxxxxxxx technologické opodstatnění xxx použití xxxx Xxxxxx s ohledem xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx Cassia na xxxxxx EU. Xxxx Xxxxxx by mělo xxx přiřazeno xxxxx X, xxxxxxxxx X 427. |
(22) |
XXXX xxxxxxxxx bezpečnost xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a dne 27. xxxx 2007 (12) vydal xxx xxxxxxxxxx. XXXX xxxxxx k xxxxxx, xx neotam nevyvolává xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx navrhovaným xxxxxxxx xxxx xxxxx zvýrazňující xxxx x xxxxxxxx XXX xx výši 0–2 xx/xx tělesné xxxxxxxxx xx den. Xx xxxx xxxxx povolit xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. |
(23) |
EFSA xxxxxxxxxx informace x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx L-cysteinu (X 920) x xxxxxxxx potravinách xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxx xxxx. XXXX xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx 26. xxxx 2006 (13) x xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx L-cysteinu ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxx obilovin x x xxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) pro xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxx žádné obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Sušenky xxx kojence x xxxx xxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx kontrolovaného obsahu xxxxx x xxxx. Xxxxxxx s nízkým xxxxxxx xxxx xxxx vykazují xxxxxxxx křehkost xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx a zadušení, když xx sušenka v ústech xxxxxx xxxxxxxx. Funkcí X-xxxxxxxx je xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx pečiva umožňující xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx proto xxxxxx xxxxxxx použití X-xxxxxxxx v sušenkách xxx xxxxxxx a xxxx xxxx xx xxxxxx XX. |
(24) |
XXXX vyhodnotil xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x/xxxx vepřové xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx pro rekonstituci xxxxxxxx x xxx 26. xxxxx 2005 xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxx x xxxxx stanovisku xxxxxxxxxx xxxxx obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx (14). Avšak Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxx 19. xxxxxx 2010 x návrhu xxxxxxxx Xxxxxx, xxxxxx se xxxx xxxxxxx směrnice Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 95/2/ES x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx barviva x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx enzymu xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx IV xxxxxxxx 95/2/XX není x xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1333/2008, jelikož xxxxxxxxx xxxxxx kritéria stanovená x xxxxxx 6 xxxxxxxx (ES) x. 1333/2008, xxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xx. 6 xxxx. 1 xxxx. c). |
(25) |
Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2004/374/XX (15) xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx tvaru minipohárků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxx (X 400, X 401, X 402, E 403, X 404, X 405, X 406, X 407, X 407x, X 410, E 412, X 413, E 414, X 415, X 417, X 418) z důvodu xxxxxx zadušení xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx 95/2/XX xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2006/52/XX (16). Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2004/374/XX xx xxxxx mělo xxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 95/2/ES. |
(26) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx potravinový řetězec x xxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx Xxxx xxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx II xx XX xxxxxxxx 95/2/XX xx xxxx x souladu x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
1. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx nezbytné xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx článku 1 xxxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxx 2011. Xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxx znění xxxxxx předpisů.
Xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx 1. xxxxx 2011.
Tyto předpisy xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx úředním xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx stanoví členské xxxxx.
2. Xxxxxxx státy sdělí Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxxxxxxxx Komise 2004/374/XX xx xxxxxxx.
Xxxxxx 4
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxx 5
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 22. října 2010.
Xx Xxxxxx
Xxxx Manuel XXXXXXX
xxxxxxxx
(1) Úř. xxxx. X 354, 31.12.2008, s. 16.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 31, 1.2.2002, x.&xxxx;1.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 61, 18.3.1995, x.&xxxx;1.
(4) Úř. věst. X 183, 12.7.2002, x. 51.
(5) Vědecké xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx látky a materiály xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x použití xxxxxx (X&xxxx;234) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx EFSA Journal (2006) 314, s. 1.
(6)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx aromata, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx přicházející xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x použití xxxxxx jako potravinářské xxxxxxxx xxxxx v dodatečné xxxxxxxxx xxxxxxxx vajec x pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobního procesu xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, Xxx EFSA Xxxxxxx (2006) 314b, x.&xxxx;1.
(7)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 149, 14.6.1991, x. 1.
(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx stanovisko Xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, vypracované xx žádost Komise, Xxx XXXX Xxxxxxx (2008) 721, x.&xxxx;1.
(9)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx stanovisko Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx aromata, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxx Komise, The XXXX Journal (2005) 294, s. 1.
(10) Vědecké xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx látky x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx (XXX) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx v doplňcích xxxxxx, xxxxxxxxxxx na žádost Xxxxxx, The XXXX Xxxxxxx (2006) 414, x.&xxxx;1.
(11) Vědecké xxxxxxxxxx Komise xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx látky x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxx gumy Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, vypracované xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Journal (2006) 389, x.&xxxx;1.
(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, potravinářská aromata, xxxxxxx látky x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx látku xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2007) 581, x.&xxxx;1.
(13) Vědecké xxxxxxxxxx Komise xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx aromata, xxxxxxx látky a materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x použití X-xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, The XXXX Journal (2006) 390, s. 1.
(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Vědecké komise xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx na bázi xxxxxxxx/xxxxxxxxxxx získaného x&xxxx;xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxx xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxx rekonstituci xxxxxxxx, vypracované xx xxxxxx Komise, The XXXX Journal (2005) 214, x.&xxxx;1.
(15) Úř. xxxx. X 118, 23.4.2004, x.&xxxx;70.
(16)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 204, 26.7.2006, x. 10.
XXXXXXX
Xxxxxxx XX xx XX xxxxxxxx 95/2/ES xx mění xxxxx:
1) |
Xxxxxxx XX xx xxxx xxxxx:
|
2) |
Xxxxxxx XXX se xxxx takto:
|
3) |
Xxxxxxx XX xx xxxx xxxxx:
|
4) |
V xxxxxxx X se xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxxxxxxxxx 6000“ xxxxxxxxx xxxxx:
|
5) |
X xxxxx 3 přílohy XX se za xxxxxxx týkající xx xxxxxxxx xxxxx X 526 xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx zní:
|
(1) Tato xxxxx xx xxxx xxxxxxxx x některých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx fermentace.“