Animace načítání

Stránka se připravuje...


Cenový věstník MF ČR, částka 6/2005

4

Praha dne 22. dubna 2005

Č.j. 14934/2005-611

Český telekomunikační úřad, jako příslušný orgán státní správy podle §37b odst. 1 písm. c) a d), §78 odst. 2 a 6,

a §95 bodu 7 písm. b) zákona č. 151/2000 Sb., o telekomunikacích a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších

předpisů, a podle §2b odst. 2 zákona č. 265/1991 Sb., o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen,

ve znění pozdějších předpisů, v souladu s §10 zákona č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů,

a podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 2887/2000 o zpřístupnění účastnického vedení,

vydává

cenové rozhodnutí

č. 03/PROP/2005,

kterým se stanoví způsob výpočtu cen za zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku a maximální ceny za zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku.1)

Článek 1

(1) Účastnickým vedením se rozumí fyzický kovový pár vodičů spojující koncový bod sítě s hlavním rozvaděčem nebo obdobným zařízením ve veřejné pevné telefonní síti.

(2) Úsekem účastnického vedení se rozumí část účastnického vedení, která spojuje koncový bod sítě se soustřeďovacím bodem nebo se specifikovaným mezilehlým přístupovým bodem veřejné pevné telefonní sítě.

(3) Plný přístup k účastnickému vedení (PPV) nebo jeho úseku (PPÚ) umožňuje využití celého kmitočtového spektra účastnického vedení nebo jeho úseku.

(4) Sdílený přístup k účastnickému vedení (SPV) nebo jeho úseku (SPÚ) umožňuje využívat nadhovorovou část kmitočtového spektra účastnického vedení nebo jeho úseku, přičemž účastnické vedení bude nadále využíváno vlastníkem účastnického vedení k poskytování veřejné telefonní služby.

(5) Pro účely tohoto cenového rozhodnutí se cenou za zpřístupnění rozumí cena, kterou je povinen zaplatit provozovatel oprávněný k provozování telekomunikační sítě nebo poskytovatel oprávněný k poskytování telekomunikační služby (dále jen „oprávněný provozovatel“) za přístup k účastnickému vedení nebo jeho úseku, určenému držiteli licence, který je vlastníkem účastnického vedení (dále jen „určený držitel licence“).

Článek 2

Způsob výpočtu cen za zpřístupnění

(1) Cena za zpřístupnění zahrnuje pouze ekonomicky oprávněné náklady na síťové prvky nebo zařízení, které jsou nezbytné pro zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku, režijní náklady a přiměřený zisk.

(2) Režijní náklady lze započítat do ceny za zpřístupnění maximálně ve výši 10 % z provozních nákladů, které jsou zahrnuty do ceny za zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku.

(3) Přiměřený zisk před zdaněním za běžný rok se pro účely tohoto cenového rozhodnutí stanoví ve výši 12,87 % z vloženého kapitálu. Vložený kapitál je součet hodnot vlastního jmění, dlouhodobých závazků a dlouhodobých půjček (úvěrů), které byly nezbytné pro zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku.

(4) Pro výpočet maximálních jednorázových cen za zpřístupnění se použijí údaje podle tabulek, které jsou součástí Příloh č. 1, 2 a 5 tohoto cenového rozhodnutí.

a) Do tabulky v Příloze č. 1 vstupují hodnoty podle uvedených poznámek k jednotlivým sloupcům „a“ až „d“ a podle vzorců stanovených pro sloupce „e“ a „f“. Výsledné jednotkové náklady na proces uvedené ve sloupci „f“ se použijí pro další výpočet v tabulce podle Přílohy č. 2.

b) V tabulce v Příloze č. 2 se do jednotlivých sloupců „a“ až „v“, které představují jednorázové služby zpřístupnění, uvedou jednotkové náklady na proces (z tabulky v Příloze č. 1, sloupce „f“), a to u každé služby pouze pro ten proces, který dané službě odpovídá. V řádku s názvem „Celkem provozní náklady včetně zisku (bez nákladů na billing)“ – řádek 8 - se uvede součet všech výše uvedených nákladů pro sloupce „a“ až „v“, resp. pro jednotlivé služby. V řádku s názvem „Celkem provozní náklady včetně zisku (zahrnuty i náklady na billing)“ - řádek 9 - se uvedou „Celkem provozní náklady včetně zisku (bez nákladů na billing)“ pro sloupce „a“ až „v“, resp. pro jednotlivé služby, které jsou navýšené o náklady na vyfakturování jednotlivé služby (z tabulky v Příloze č. 1, z řádku s názvem „Náklady na billing (na jeden řádek na faktuře)“ - z řádku 8).

c) Do tabulky s názvem „Jednorázové ceny služeb zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku“ v Příloze č. 5 se uvedou do sloupce s názvem „Jednotkový náklad“ podle uvedených odkazů jednotkové náklady na danou službu (z tabulky v Příloze č. 2, z řádku s názvem „Celkem provozní náklady včetně zisku (zahrnuty i náklady na billing)“ - řádek 9).

(5) Pro výpočet měsíčních cen za zpřístupnění se použijí údaje podle tabulek, které jsou součástí Příloh č. 3, 4, 5 a 6 tohoto cenového rozhodnutí. Způsob výpočtu je proveden metodikou dlouhodobých průměrných přírůstkových nákladů (LRAIC).

a) Do tabulky v Příloze č. 3 se uvedou hodnoty podle uvedených poznámek.

b) V tabulce v Příloze č. 4 se provede výpočet podle uvedených vzorců. Nejdříve se sečtou veškeré náklady pro jednotlivé síťové prvky - výsledek je uveden v řádku 14. Následně se celkové náklady na příslušné síťové prvky vydělí jejich objemem (řádek 15) a převedou na měsíční bázi - výsledný jednotkový měsíční náklad je uveden v řádku 16. Následně se tyto jednotkové náklady na síťové prvky vynásobí koeficientem příslušným k jednotlivým síťovým komponentům v řádcích 17, 19, 21 a 23. Výsledné náklady pro každou službu a síťový prvek uvádí řádky 18, 20, 22 a 24.

c) V Příloze č. 4 v buňkách c18, c20, c22 a c24 jsou uvedeny měsíční ceny za zpřístupnění PPV, SPV, PPÚ a SPÚ. Tyto náklady se uvedou do tabulky „Měsíční ceny služeb zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku“ v Příloze č. 5, do sloupce s názvem „Jednotkový náklad“.

d) V Příloze č. 6 je uveden způsob výpočtu pro službu MDF Query On-line. Do buňky „A“ vstupuje hodnota přiměřeného zisku před zdaněním. Do řádku 1 vstupuje celkový počet objednávek PROVIDE (PPV, SPV, PPÚ, SPÚ) pro jednotlivé roky. V řádku 2 se uvede podíl dotazů MDF Query On-line vzhledem ke všem objednávkám PROVIDE v jednotlivých letech. Do řádku 4 vstupuje předpokládaný počet alternativních operátorů využívajících služby MDF Query Online. Do buňky „H“ vstupuje podíl nákladů stávajících OSS systémů, do buňky „I“ vstupují náklady na upgrade OSS systémů, do buňky „J“ vstupuje jednotková režie. Podle vzorců uvedených v jednotlivých řádkách a sloupcích se provede výpočet služby MDF Query On-line. Výsledný měsíční paušál na operátora se vypočítá v buňce „L“ „Měsíční cena za využívání služby MDF Query on Line“ podle příslušného vzorce.

Článek 3

Maximální ceny

(1) V souladu se způsobem výpočtu uvedeným v Článku 2, se stanovují následující maximální ceny za zpřístupnění bez DPH:

 
Název služby
 
Měrná jednotka
 
Maximální jednorázová cena v Kč
 
Poskytnutí PPV na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
4616,­
 
Změna třídy služby PPV na základě CHANGE (COS)
 
1 zpráva ACCEPT
 
2572,­
 
Změna třídy služby PPV na základě CHANGE (COS) se změnou pozice na PR
 
1 zpráva ACCEPT
 
3 755,­
 
TRANSFER PPV
 
1 zpráva COMPLETE
 
3 119,­
 
Storno objednávky PPV
 
1 zpráva ABORT
 
4260,­
 
Poskytnutí SPV na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
4705,­
 
Změna služby z SPV na PPV na základě CONVERT
 
1 zpráva COMPLETE
 
3 521,­
 
TRANSFER SPV
 
1 zpráva COMPLETE
 
3415,­
 
Storno objednávky SPV
 
1 zpráva ABORT
 
4406,­
 
Poskytnutí PPÚ na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
5754,­
 
Změna třídy služby PPÚ na základě CHANGE (COS)
 
1 zpráva ACCEPT
 
2572,­
 
Změna třídy služby PPÚ na základě CHANGE (COS) se změnou pozice na PR
 
1 zpráva ACCEPT
 
3 755,­
 
TRANSFER PPÚ
 
1 zpráva COMPLETE
 
4371,­
 
Storno objednávky PPÚ
 
1 zpráva ABORT
 
5 121,­
 
Poskytnutí SPÚ na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
5984,­
 
Změna služby z SPÚ na PPÚ na základě CONVERT
 
1 zpráva COMPLETE
 
3 521,­
 
TRANSFER SPÚ
 
1 zpráva COMPLETE
 
4677,­
 
Storno objednávky SPÚ
 
1 zpráva ABORT
 
5327,­
 
Nesprávné hlášení poruchy
 
1 nesprávné hlášení poruchy na jednom zpřístupněném vedení (1 incident)
 
5990,­
 
MDF QUERY
 
MDF QUERY pro jedno vedení
 
2358,­
 
LQI
 
1 vyplněný formulář LQI zaslaný zpět Poskytovateli
 
3 143,­
 
LQM
 
1 vyplněný formulář LQM zaslaný zpět Poskytovateli
 
6746,­
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu PPV
 
1 PPV
 
403
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu SPV
 
1 SPV
 
158
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu PPÚ
 
1 PPÚ
 
377
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu SPÚ
 
1 SPÚ
 
143
 
 
 

(2) Ceny za službu MDF QUERY je možno účtovat dvěma způsoby, a to za každý jednotlivý dotaz nebo paušálně za kalendářní měsíc.

 
 
Měrná jednotka
 
Maximální měsíční cena v Kč
 
MDF QUERY on Line
 
Měsíční cena za využívání služby MDF Query on Line
 
9 921,00
 
 
 

Článek 4

Určené podmínky

(1) Zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku podle tohoto cenového rozhodnutí je povinen určený držitel licence zajistit za stejných průhledných, spravedlivých a nediskriminačních podmínek, zejména cenových a ve stejné kvalitě, za jakých je poskytuje pro služby vlastní nebo svých organizačních složek.

(2) Určený držitel licence není oprávněn účtovat další ceny související se službami zpřístupnění účastnického vedení mimo ceny, které jsou stanoveny tímto cenovým rozhodnutím, s výjimkou nových služeb.

Článek 5

Účinnost

Toto cenové rozhodnutí nabývá účinnosti dnem 25. dubna 2005.

Ing. David Stádník v.r.

předseda

Českého telekomunikačního úřadu

1) §2 a §37a odst. 1 zákona č. 151/2000 Sb., o telekomunikacích a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Příloha č. 1 k cenovému rozhodnutí č. 03/PROP/2005

Alokace nákladů na procesy (v Kč) – jednorázové náklady
 
Řádek
 
Název procesu
 
NPV počtu procesů za období 2004 - 2008 v jednotkách
 
Počet hodin na proces * hodinový náklad v Kč na jednotku procesu
 
Investice na proces v Kč
 
Celková jednotková režie na proces v Kč na jednotku procesu
 
Celkové náklady na proces včetně režie v Kč
 
Celkové jednotkové náklady na proces včetně režie v Kč na jednotku procesu
 
a
 
b
 
c
 
d
 
e
 
f
 
1
 
PPV, SPV, PPÚ, SPÚ
 
Např. Technické šetření, …
 
 
 
 
 
(b*a)+c+(d*a)
 
e/a
 
2
 
PPV, PPÚ
 
Např. Změna třídy služby COS u PPV a PPÚ, …
 
 
 
 
 
(b*a)+c+(d*a)
 
e/a
 
3
 
SPV, SPÚ
 
Např. Realizace CONVERT u SPV a SPÚ, …
 
 
 
 
 
(b*a)+c+(d*a)
 
e/a
 
4
 
PPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u PPV, …
 
 
 
 
 
(b*a)+c+(d*a)
 
e/a
 
5
 
SPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPV, …
 
 
 
 
 
(b*a)+c+(d*a)
 
e/a
 
6
 
PPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení uPPÚ, …
 
 
 
 
 
(b*a)+c+(d*a)
 
e/a
 
7
 
SPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPÚ, …
 
 
 
 
 
(b*a)+c+(d*a)
 
e/a
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Náklady na billing (na jeden řádek na faktuře)
 
P4(116)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poznámky:
a diskontovaný objem počtu naturálních jednotek za období let 2004 až 2008 odpovídající danému procesu
b součin počtu hodin, které stráví konkrétní nákladové středisko na daném procesu a hodinové sazby tohoto nákladového střediska, následně se u každého procesu provede součet nákladů (počet hodin * hodinová sazba) přes všechna nákladová střediska, která jsou zainteresována na daném procesu
c investice na daný proces
d celková jednotková režie na daný proces

Příloha č. 2 k cenovému rozhodnutí č. 03/PROP/2005

Alokace nákladů u procesů na produkty (v Kč) – jednorázové náklady
 
Řádek
 
Název procesu
 
Poskytnutí PPV na základě PROVIDE
 
Změna třídy služby PPV na základě CHANGE (COS)
 
Změna třídy služby PPV na základě CHANGE (COS) se změnou pozice na RP
 
TRANSFER PPV
 
Storno objednávky PPV
 
Poskytnutí SPV na základě PROVIDE
 
Změna služby z SPV na PPV na základě CONVERT
 
TRANSFER SPV
 
Storno objednávky SPV
 
a
 
b
 
c
 
d
 
e
 
f
 
g
 
h
 
i
 
1
 
PPV, SPV, PPÚ, SPÚ
 
Např. Technické šetření, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
PPV, PPÚ
 
Např. Změna třídy služby COS u PPV a PPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
SPV, SPÚ
 
Např. Realizace CONVERT u SPV a SPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
PPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u PPV, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
SPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPV, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6
 
PPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení uPPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
 
SPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Celkem provozní náklady včetně zisku (bez nákladů na billing)
 
suma a
 
suma b
 
suma c
 
suma d
 
suma e
 
suma f
 
suma g
 
suma h
 
suma i
 
9
 
Celkem provozní náklady včetně zisku (zahrnuty náklady i na billing)
 
Pozn. 1
 
Pozn. 2
 
Pozn. 3
 
Pozn. 4
 
Pozn. 5
 
Pozn. 6
 
Pozn. 7
 
Pozn. 8
 
Pozn. 9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Řádek
 
Název procesu
 
Poskytnutí PPÚ na základě PROVIDE
 
Změna třídy služby PPÚ na základě CHANGE (COS)
 
Změna třídy služby PPÚ na základě CHANGE (COS) se změnou pozice na RP
 
TRANSFER PPÚ
 
Storno objednávky PPÚ
 
Poskytnutí SPÚ na základě PROVIDE
 
Změna služby z SPÚ na PPV na základě CONVERT
 
TRANSFER SPÚ
 
Storno objednávky SPÚ
 
j
 
k
 
l
 
m
 
n
 
o
 
p
 
q
 
r
 
1
 
PPV, SPV, PPÚ, SPÚ
 
Např. Technické šetření, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
PPV, PPÚ
 
Např. Změna třídy služby COS u PPV a PPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
SPV, SPÚ
 
Např. Realizace CONVERT u SPV a SPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
PPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u PPV, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
SPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPV, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6
 
PPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení uPPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
 
SPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPÚ, …
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Celkem provozní náklady včetně zisku (bez nákladů na billing)
 
suma j
 
suma k
 
suma l
 
suma m
 
suma n
 
suma o
 
suma p
 
suma q
 
suma r
 
9
 
Celkem provozní náklady včetně zisku (zahrnuty náklady i na billing)
 
Pozn. 10
 
Pozn. 11
 
Pozn. 12
 
Pozn. 13
 
Pozn. 14
 
Pozn. 15
 
Pozn. 16
 
Pozn. 17
 
Pozn. 18
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Řádek
 
Název procesu
 
Činnosti v důsledku nesprávného hlášení poruchy
 
MDF QUERY
 
LQI
 
LQM
 
s
 
t
 
u
 
v
 
1
 
PPV, SPV, PPÚ, SPÚ
 
Např. Technické šetření, …
 
 
 
 
 
2
 
PPV, PPÚ
 
Např. Změna třídy služby COS u PPV a PPÚ, …
 
 
 
 
 
3
 
SPV, SPÚ
 
Např. Realizace CONVERT u SPV a SPÚ, …
 
 
 
 
 
4
 
PPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u PPV, …
 
 
 
 
 
5
 
SPV
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPV, …
 
 
 
 
 
6
 
PPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení uPPÚ, …
 
 
 
 
 
7
 
SPÚ
 
Např. Realizace u objednávky zřízení u SPÚ, …
 
 
 
 
 
8
 
Celkem provozní náklady včetně zisku (bez nákladů na billing)
 
suma s
 
suma t
 
suma u
 
suma v
 
9
 
Celkem provozní náklady včetně zisku (zahrnuty náklady i na billing)
 
Pozn. 19
 
Pozn. 20
 
Pozn. 21
 
Pozn. 22
 
 
 
 
 
 
 
Poznámky:
Pozn. 1 ř. 9 sl. a = P2(a8) + P1(a8)
Pozn. 2 ř. 9 sl. b = P2(b8) + P1(a8)
Pozn. 3 ř. 9 sl. c = P2(c8) + P1(a8)
.
.
.
Pozn. 22 ř. 9 sl. v = P2(v8) + P1(a8)

Příloha č. 3 k cenovému rozhodnutí č. 03/PROP/2005

Vstupní parametry pro výpočet měsíčních cen za služby zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku
SÍŤOVÉ KOMPONENTY
 
Řádky
 
DP – bod rozvodu
 
PCP – Primární přípojný bod
 
Vydělovaní (Drop) kabely
 
Rozdělovací (Distribution) kabely
 
Napájecí (Feeder) kabely
 
Hlavní rozvaděč
 
Rozbočovač (Splitter)
 
Fixní specifické náklady
 
Variabilní specifické náklady
 
a
 
b
 
c
 
d
 
e
 
f
 
g
 
h
 
I
 
Anualizované náklady (v Kč)
 
 
 
 
 
 
 
1
 
Přístupová síť – místní smyčka (anualizované náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
Přístupová síť – rozvaděče (anualizované náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
Přístupová síť – ostatní (anualizované náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
Ostatní majetek (anualizované náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Provozní náklady (v Kč)
 
 
 
 
 
 
 
5
 
Přístupová síť (provozní náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6
 
Přístupová síť - ostatní (provozní náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
 
Síť – podpora (provozní náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Podpora (provozní náklady)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9
 
Sdílené a sdružené náklady (v Kč)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10
 
Celkové objemy jednotlivých komponentů (v ks)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Směrovací matice pro jednotlivé služby
 
 
 
 
 
 
 
11
 
Plný přístup k účastnickému vedení
 
 
 
 
 
 
 
-
 
 
12
 
Sdílený přístup k účastnickému vedení
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13
 
Plný přístup k úseku účastnického vedení
 
 
 
 
 
-
 
-
 
-
 
 
14
 
Sdílený přístup k úseku účastnického vedení
 
 
 
 
 
-
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poznámky:
ř. 1 Investiční náklady přímo související s místní smyčkou (kabely a výkopy)
ř. 2 Investiční náklady na rozvaděče
ř. 3 Ostatní investiční náklady související s přístupovou sítí
ř. 4 Náklady na IT systémy pro přístupovou síť, náklady velkoobchodu, billing a další související investiční náklady
ř. 5 Provozní náklady na přístupovou síť
ř. 6 Ostatní provozní náklady související s přístupovou sítí
ř. 7 Provozní náklady na podpůrné síťové aktivity
ř. 8 Ostatní podpůrné provozní náklady
ř. 9 Sdílené a sdružené náklady
Celkové objemy
a10, b10, f10 – počet aktivních párů připojených k příslušným rozvaděčům
c10 až e10 – počet aktivních párů v příslušných kabelech
g10 – počet aktivních portů na rozbočovačích
h10 – celkový počet aktivních párů
i10 – počet položek účtovaných v billingovém systému upravený o průměrné odhady počtu zákazníků v jednotlivých letech předložené alternativní operátory
ř. 11 až 14 buňky, které obsahují „-„ vstupují do dalšího výpočtu s koeficientem 0

Příloha č. 4 k cenovému rozhodnutí č. 03/PROP/2005

Výpočet nákladů na síťové komponenty pro službu zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku (v Kč)
SÍŤOVÉ KOMPONENTY
 
Řádky
 
 
Náklady celkem
 
 
DP – Bod rozvodu
 
PCP – Primární přípojný bod
 
vydělovaní (Drop) kabely
 
Rozdělovací (Distribution) kabely
 
Napájecí (Feeder) kabely
 
Hlavní rozvaděč
 
Rozbočovač (Splitter)
 
Fixní specifické náklady
 
Variabilní specifické náklady
 
a
 
b
 
c
 
d
 
e
 
f
 
g
 
h
 
i
 
j
 
k
 
l
 
1
 
Náklady
 
Σd1 až 11
 
 
 
d2+d7
 
e2+e7
 
f2+f7
 
g2+g7
 
h2+h7
 
i2+i7
 
j2+j7
 
k2+k7
 
l2+l7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
Anualizované náklady
 
Σd2 až 12
 
 
 
Σd3 až d6
 
Σe3 až e6
 
Σf3 až f6
 
Σg3 až g6
 
Σh3 až h6
 
Σi3 až i6
 
Σj3 až j6
 
Σk3 až k6
 
Σl3 až l6
 
3
 
Přístupová síť – místní smyčka (anualizované náklady)
 
Σd3 až 13
 
 
 
P3(a1)
 
P3(b1)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i1)
 
4
 
Přístupová síť – rozvaděče (anualizované náklady)
 
Σd4 až 14
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
5
 
Přístupová síť – ostatní (anualizované náklady)
 
Σd5 až 15
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
6
 
Ostatní majetek (anualizované náklady)
 
Σd6 až 16
 
 
 
P3(a4)
 
P3(b4)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i4)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
 
Provozní náklady
 
Σd7 až 17
 
 
 
Σd8 až d11
 
Σe8 až e11
 
Σf8 až f11
 
Σg8 až g11
 
Σh8 až h11
 
Σi8 až i11
 
Σj8 až j11
 
Σk8 až k11
 
Σl8 až l11
 
8
 
Přístupová síť (provozní náklady)
 
Σd8 až 18
 
 
 
P3(a5)
 
P3(b5)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i5)
 
9
 
Přístupová síť - ostatní (provozní náklady)
 
Σd9 až 19
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
10
 
Síť – podpora (provozní náklady)
 
Σd10 až 110
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
11
 
Podpora (provozní náklady)
 
Σd11 až 111
 
 
 
P3(a8)
 
P3(b8)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i8)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12
 
SDÍLENÉ A SDRUŽENÉ NÁKLADY
 
Σd12 až 112
 
 
 
P3(a9)
 
P3(b9)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i9)
 
13
 
Podíl z nákladů celkem
 
 
 
 
d12/d14
 
e12/e14
 
f12/f14
 
g12/g14
 
h12/h14
 
i12/i14
 
j12/j14
 
k12/k14
 
l12/l14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14
 
NÁKLADY CELKEM
 
Σd14 až 114
 
 
 
d1+d12
 
e1+e22
 
f1+f12
 
g1+g12
 
h1+h12
 
i1+i12
 
j1+j12
 
k1+k12
 
l1+l12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15
 
Objemy (v ks)
 
 
 
 
P3(a10)
 
P3(b10)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i10)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16
 
Jednotkové náklady (měsíční ve sloupcích a až k)
 
 
 
 
d14/d15/12
 
e14/e15/12
 
f14/f15/12
 
g14/g15/12
 
h14/h15/12
 
i14/i15i12
 
j14/j15/12
 
k14/k15/12
 
l14/l15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Síťové náklady
 
Ostatní náklady
 
Celkové měsíční náklady
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17
 
 
 
 
 
P3(a1)
 
P3(b11)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i11)
 
18
 
Plný přístup k účastnickému vedení
 
Σd18 až j18
 
k18+l18
 
a18+b18
 
d16*d17
 
e16*e17
 
f16*f17
 
g16*g17
 
h16*h17
 
i16*i17
 
j16*j17
 
k16*k17
 
l16*l17
 
19
 
 
 
 
 
P3(a12)
 
P3(b12)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i12)
 
20
 
Sdílený přístup k účastnickému vedení
 
Σd20 až j20
 
k20+l20
 
a20+b20
 
d16*d19
 
e16*e19
 
f16*f19
 
g16*g19
 
h16*h19
 
i16*i19
 
j16*j19
 
k16*k19
 
l16*l19
 
21
 
 
 
 
 
P3(a13)
 
P3(b13)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i13)
 
22
 
Plný přístup k úseku účastnického vedení
 
Σd22 až j22
 
k22+l22
 
a22+b22
 
d16*d21
 
e16*e21
 
f16*f21
 
g16*g21
 
h16*h21
 
i16*i21
 
j16*j21
 
k16*k21
 
l16*l21
 
23
 
 
 
 
 
P3(a14)
 
P3(b14)
 
 
 
 
 
 
 
P3(i14)
 
24
 
Sdílený přístup k úseku účastnického vedení
 
Σd24 až j24
 
k24+l24
 
a24+b24
 
d16*d23
 
e16*e23
 
f16*f23
 
g16*g23
 
h16*h23
 
i16*i23
 
j16*j23
 
k16*k23
 
l16*l23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příloha č. 5 k cenovému rozhodnutí č. 03/PROP/2005

Jednorázové a měsíční ceny služeb zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku
 
Název služby
 
Měrná jednotka
 
Jednotkový náklad
 
Poskytnutí PPV na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(a9)
 
Změna třídy služby PPV na základě CHANGE (COS)
 
1 zpráva ACCEPT
 
P2(B9)
 
Změna třídy služby PPV na základě CHANGE (COS) se změnou pozice na PR
 
1 zpráva ACCEPT
 
P2(c9)
 
TRANSFER PPV
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(d9)
 
Storno objednávky PPV
 
1 zpráva ABORT
 
P2(e9)
 
Poskytnutí SPV na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(f9)
 
Změna třídy služby z SPV na CONVER
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(g9)
 
TRANSFER SPV
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(h9)
 
Storno objednávky SPV
 
1 zpráva ABORT
 
P2(i9)
 
Poskytnutí PPÚ na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(j9)
 
Změna třídy služby PPÚ na základě CHANGE (COS)
 
1 zpráva ACCEPT
 
P2(k9)
 
Změna třídy služby PPÚ na základě CHANGE (COS) se změnou pozice na PR
 
1 zpráva ACCEPT
 
P2(l9)
 
TRANSFER PPÚ
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(m9)
 
Storno objednávky PPÚ
 
1 zpráva ABORT
 
P2(n9)
 
Poskytnutí SPÚ na základě PROVIDE
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(o9)
 
Změna služby z SPÚ na PPÚ na základě CONVERT
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(p9)
 
TRANSFER SPÚ
 
1 zpráva COMPLETE
 
P2(q9)
 
Storno objednávky SPÚ
 
1 zpráva ABORT
 
P2(r9)
 
Nesprávné hlášení poruchy
 
1 nesprávné hlášení poruchy na jednom zpřístupněném vedení (1 incident)
 
P2(s9)
 
MDF QUERY
 
MDF QUERY pro jedno vedení
 
P2(t9)
 
LQI
 
1 vyplněný formulář LQI zaslaný zpět Poskytovateli
 
P2(u9)
 
LQM
 
1 vyplněný formulář LQM zaslaný zpět Poskytovateli
 
P2(v9)
 
 
 
Měsíční ceny služeb zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku
 
Název služby
 
Měrná jednotka
 
Jednotkový základ
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu PPV
 
1 PPV
 
P4(c18)
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu SPV
 
1 SPV
 
P4(c20)
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu PPÚ
 
1 PPÚ
 
P4(c22)
 
Měsíční pronájem jednoho účastnického vedení pro službu SPÚ
 
1 SPÚ
 
P4(c24)
 
 
 

Příloha č. 6 k cenovému rozhodnutí č. 03/PROP/2005

Nákladový model služby MDF Query On-line
 
Přiměření zisk (WACC)
 
A
 
 
 
 
 
 
 
 
 
b
 
c
 
d
 
e
 
f
 
g
 
 
Řádek
 
 
2004
 
2005
 
2006
 
2007
 
2008
 
NPV
 
Celkem
 
1
 
Počet všech objednávek PROVIDE (PPV, SPV, PPÚ, SPÚ)
 
 
 
 
 
 
-
 
-
 
2
 
Podíl MDF Query On-line vzhledem ke všem objednávkám PROVIDE (%)
 
 
 
 
 
 
-
 
-
 
3
 
Objem MDF Query On-line
 
=b1*b2
 
=c1*c2
 
=d1*d2
 
=e1*e2
 
=f1*f2
 
=čistá.součhodnota (a;b3:e3)
 
=suma(b3:e3)
 
4
 
Předpokládaný počet OLO
 
 
 
 
 
 
=čistá.součhodnota (a;b4:e4)
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podíl stávajících OSS systémů
 
H
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upgrade OSS systémů
 
I
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jednotková režie
 
J
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Průměrná cena na dotaz MDF Query On-line
 
K=(H/g3)+(I/g3)+J
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Měsíční cena za využívání služby MDF Query on Line
 
L=g3/g4/12*K
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obecné poznámky ke všem přílohám:
P1(y,z) - Příloha č. 1 - Alokace nákladů na procesy (v Kč) - jednorázové náklady
P2(y,z) - Příloha č. 2 - Alokace nákladů u procesů na produkty (v Kč) - jednorázové náklady
P3(y,z) - Příloha č. 3 - Vstupní parametry pro výpočet měsíčních cen za služby zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku
P4(y,z) - Příloha č. 4 - Výpočet nákladů na síťové komponenty pro službu zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku (v Kč)
P5(y,z) - Příloha č. 5 - Jednorázové a měsíční ceny služeb zpřístupnění účastnického vedení nebo jeho úseku
P6(y,z) - Příloha č. 6 - Nákladová model služby MDF Query On-line
y - příslušný sloupec v příloze
z - příslušný řádek v příloze