Animace načítání

Stránka se připravuje...


Cenový věstník MF ČR, částka 17/2002

3

Zastupitelstvo města Prostějov

Obecně závazná vyhláška č. 63/2002,

kterou se vydává cenová mapa stavebních pozemků města Prostějova

Zastupitelstvo města Prostějova vydalo na svém zasedání konaném dne 19.9.2002 v souladu s §10 písm. a), §35 odst. 3 a §84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a podle §10 a §33 odst. 2 zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku), ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), tuto obecně závaznou vyhlášku:

Článek 1

K ocenění stavebních pozemků uvedených v §9 odst. 1 písm. a) zákona město Prostějov podle §10 téhož zákona vydává pro své území cenovou mapu stavebních pozemků. Ceny uvedené v cenové mapě se použijí k ocenění stavebních pozemků pro účely uvedené v §1 zákona o oceňování majetku.

Článek 2

Jsou-li ceny stavebních pozemků uvedeny v cenové mapě, nepoužije se při jejich ocenění ustanovení zvláštních předpisů1).

Článek 3

Cenovou mapu stavebních pozemků města Prostějova tvoří grafická část, zpracovaná nad polohopisem Digitální mapy města Prostějova v měřítku 1 : 5 000, která je uvedena v příloze č. 1, a textová část, která je uvedena v příloze č. 2. Přílohy jsou nedílnou součástí této obecně závazné vyhlášky.

Článek 4

Cenová mapa stavebních pozemků města Prostějova je k nahlédnutí v Informačním středisku Městského úřadu v Prostějově, v přízemí budovy, nám. T. G. Masaryka 12-14, Prostějov.

Článek 5

1. Koncem každého kalendářního roku město Prostějov obecně závaznou vyhláškou doplní cenovou mapu o nové ceny stavebních pozemků, zejména pokud se změní sjednané ceny, účel užití nebo stavební vybavenost pozemků.

2. Pro tento účel prodávající při prodeji stavebního pozemku na území města Prostějova zašle městu Prostějovu informaci o sjednané ceně za m2 pozemku, o parcelním čísle o názvu katastrálního území, a to do 30 dnů ode dne uzavření kupní smlouvy.

3. Informační povinnost podle odst. 2 plní prodávající písemně, na nosiči dat umožňujícím uchování informace nebo pomocí telekomunikačního zařízení pro přenos a příjem informací, zejména telefaxem nebo prostřednictvím sítě Internet.

Článek 6

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti patnáctým dnem následujícím po dni jejího vyhlášení.

Miroslav Pišťák, v. r.

Ing. Jan Tesař, v. r.

místostarosta města Prostějova

starosta města Prostějova
1) §23 vyhlášky Ministerstva financí č. 279/1997 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku), ve znění pozdějších předpisů.