PROVÁDĚCÍ XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2023/54
xx xxx 4.&xxxx;xxxxx 2023,
kterým xx xxxxxxxx prováděcí xxxxxxxx (XX) 2022/652 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx hořkého xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx určité xxxxx xxxxxx
(Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1831/2003 xx xxx 22.&xxxx;xxxx&xxxx;2003 o doplňkových xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zvířat (1), x&xxxx;xxxxxxx xx xx.&xxxx;9 xxxx.&xxxx;2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx k těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2022/652&xxxx;(2) xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx hořkého xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx druhy zvířat. |
(2) |
Je xxxxx, xx extrakt x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahuje 10 xx 20 % xxxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx „Xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx, analytická xxxxxx“ x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (EU) 2022/652. |
(3) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx CAS 13241–33–3 a neohesperidindihydrochalkonem xxxxxxxxx xxxxxx CAS 20702–77–6, xxxxx xx podobný xxxxx, xxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxx 3 xxxxxxx „Xxxx xxxxxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx nařízení (XX) 2022/652, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx extraktu x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx s neohesperidindihydrochalkonem. |
(4) |
Stanovisko Xxxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin xx xxx 23.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2021 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx hořkého (3) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxx o použití xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx. |
(5) |
Xx xxxxx xxxxxxxx opravit xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) 2022/652 xxxxxxxxxx xxxx 3 xxxxxxx „Xxxx xxxxxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
(6) |
Xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx uvádění xxxxxxxxx xxxxx xx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) 2022/652, xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxx. |
(7) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením jsou x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x&xxxx;xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx&xxxx;1
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx nařízení (XX) 2022/652 se xxxxxxxxx přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Článek 2
Toto xxxxxxxx vstupuje x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém rozsahu x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských státech.
V Bruselu xxx 4.&xxxx;xxxxx 2023.
Za Xxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxx VON DER XXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;268, 18.10.2003, x.&xxxx;29.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2022/652 xx xxx 20.&xxxx;xxxxx&xxxx;2022 x&xxxx;xxxxxxxx extraktu x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx hořkého xxxx xxxxxxxxx látky xxx xxxxxx druhy xxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;119, 21.4.2022, x.&xxxx;74).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2021;19(7):6709.
XXXXXXX
„XXXXXXX
Xxxxxxxxxxxxx číslo xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxx držitele povolení |
Doplňková xxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxx xxxx kategorie xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx |
Xxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxx platnosti povolení |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mg xxxxxx xxxxx/xx kompletního xxxxxx o obsahu vlhkosti 12&xxxx;% |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Xxxxxxxxx: xxxxxxxxxx doplňkové xxxxx. Funkční skupina: xxxxxxxxxxx xxxxx |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2x136-xx |
– |
Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxx pomerančovníku hořkého (Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx L.) Pevná xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxxx hořkého (Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx L.) xxxxx xxxxxxxx Xxxx Xxxxxx&xxxx; (1) Xxxxxxxxxx: 45–55&xxxx;%, z toho
5-xxxxxxxxxxxxxxx (známý xxxx xxxx xxxxxxxxx): ≤&xxxx;0,03&xxxx;% (-)-xxxxxxxx: ≤&xxxx;1&xxxx;% Xxxxx XxX: 136 Xxxxxxxxxx xxxxxx (2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (fytochemického xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx:
|
xxxxx kuřat nosnice výkrm xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx/xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx |
– |
– |
|
11. května 2032 |
(1) Natural sources xx xxxxxxxxxxx – xxxxxx x.&xxxx;2 (2007).
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx o analytických metodách xxx xxxxxx na xxxxxxxxxxx stránce xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: https://ec.europa.eu/jrc/en/eurl/feed-additives/evaluation-reports“