Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2022/1922

xx dne 10.&xxxx;xxxxx 2022,

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (EU) č. 231/2012, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx II x&xxxx;XXX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008, xxxxx jde o specifikace xxx rebaudiosidy M, X&xxxx;x&xxxx;XX xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx extraktů x&xxxx;xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx rebaudiosid X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx (X&xxxx;960x(x))

(Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;1333/2008 xx xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx&xxxx;(1), x&xxxx;xxxxxxx na xxxxxx&xxxx;14 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx nařízení Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1331/2008 xx dne 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx aromata (2), x&xxxx;xxxxxxx xx xx.&xxxx;7 xxxx.&xxxx;5 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012&xxxx;(3) stanoví xxxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;1333/2008.

(2)

Xxxxxxxxxxx xxx potravinářské přídatné xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeným x&xxxx;xx.&xxxx;3 odst. 1 nařízení (XX) x.&xxxx;1331/2008, a to xxx x&xxxx;xxxxxxx Xxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx „enzymaticky produkované xxxxxxx-xxxxxxxxx“ (E 960c) xx xxxxxxxx xx xxxxxxx „xxxxxxx-xxxxxxxxx (X960x-X960x)“ v části X&xxxx;xxxxxxx II xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008.

(4)

Xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012 xxxxxxx, xx „xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx steviol-glykosidů xx xxxxxx“ (X&xxxx;960x(x)) xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx rostliny Xxxxxx xxxxxxxxxx Bertoni xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx a enzymů xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx X. phaffii XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. phaffii XXX-x.

(5)

Xxx 18.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx o změnu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky xxxxxxx-xxxxxxxxx (E 960). Komise xxxxxx zpřístupnila členským xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx&xxxx;4 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1331/2008.

(6)

X&xxxx;xxxxxx 2021 žadatel xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxx xxxx xxxx alternativní xxxxxxxxx xxxxxx pro E 960c xxxxxxx xxxxxxxxxxx konverze xxxxxx purifinovaného xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx z listů xxxxxx xx rebaudiosid XX xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx modifikovaných mikroorganismů xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx X. xxxx X-12.

(7)

Xxxxx xxxx xxxxxxxx produkční proces xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx extraktu z listu xxxxxx (≥ 95 % xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxxx enzymatickým xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx připravenými v první xxxx procesu. V závislosti xx xxxxx xxxx xxxxxx enzymatické reakce xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx extrakt x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxx hlavní směsi x&xxxx;xxxxxxx obsahem rebaudiosidu X, X&xxxx;x&xxxx;XX. Výsledné xxxxx xxxxxxxxxx řadou xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx se produkuje xxxxxxx rebaudiosid M, X&xxxx;xxxx XX (≥&xxxx;95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx).

(8)

Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx „xxxxxxxxx steviol-glykosidů xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx extraktu x&xxxx;xxxxx xxxxxx“ x&xxxx;xxx 22.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2021 přijal xxx xxxxxxxxxx&xxxx;(4). Úřad dospěl x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx použití xxxxxxx-xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx rebaudiosidu X, xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx XX xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx AM (xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxxx vyšší než xxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx (X&xxxx;960x), xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx AM. Xxxx dále xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxx příjem (XXX) xx výši 4&xxxx;xx/xx xxxxxxx hmotnosti za xxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx 60 xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dne 24.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2020&xxxx;(5), xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxxxxx M, D a AM xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konverzí xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxx měly xxx xxxxxxxxx v příloze xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012.

(10)

X&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx látky „xxxxxxxxxxx M produkovaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx“ x&xxxx;xxxxxx X&xxxx;960x(x) xxxxxxx nařízení (EU) x.&xxxx;231/2012 xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a reziduální XXX xxxxxxxx X. xxxxxx UGT-a a K. xxxxxx XXX-x x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(11)

Xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno.

(12)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx,

XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx&xxxx;1

Xxxxxxx xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;231/2012 xx xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx&xxxx;2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Toto nařízení je xxxxxxx v celém rozsahu x&xxxx;xxxxx použitelné xx xxxxx členských xxxxxxx.

X&xxxx;Xxxxxxx xxx 10.&xxxx;xxxxx 2022.

Za Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx XXX XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, x.&xxxx;16.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, x.&xxxx;1.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 ze xxx 9.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2012, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxxxxx XX a III xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008 (Úř. věst. L 83, 22.3.2012, s. 1).

(4)  EFSA Xxxxxxx 2021;19(7):6691, 22 x.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2020;18(4):6106, 32 x.


XXXXXXX

Xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xx mění xxxxx:

1)

x&xxxx;xxxxxx pro X&xxxx;960x(x) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx ze xxxxxx se x&xxxx;xxxxx „Xxxxxxxx“ xxxxxxxx věta xxxxxxxxx xxxxx:

„X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nesmí xxx detekovány životaschopné xxxxx xxxxxxxx K. xxxxfix XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. xxxxfix XXX-x x&xxxx;xxxxxx DNA.“;

2)

za xxxxx xxx X&xxxx;960x(x) xx vkládají xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx:

X&xxxx;960x(xx) XXXXXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXXXXX ENZYMATICKOU XXXXXXXX XXXXXX PURIFINOVANÝCH XXXXXXXX XXXXXXXXXXXX A Z LISTŮ XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx M získávaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxx xxxxxx je xxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z rebaudiosidu X&xxxx;x&xxxx;xxxxxx množstvím xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, jako je xxxxxxxxxxx A a rebaudiosid X.

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xx produkuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx purifinovaných xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx rostliny Stevia xxxxxxxxxx Bertoni xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx syntáze xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx modifikovaných xxxxx kvasinek E. xxxx (pPM294, pFAF170 x&xxxx;xXX401), jež xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx na xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx glykosidických xxxxxxx. Xx odstranění xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx kapalin x&xxxx;xxxxxxxx opracováním xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsahující nejméně 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx X. coli (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx M: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx vzorec

Konverzní xxxxxx

Xxxxxxxxxxx X

X56X90X33

0,25

Xxxxxxxxx molekulová xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx X

1220616–44–3

1&xxxx;291,29

Xxxxx

Xx méně xxx 95&xxxx;% rebaudiosidu X, xxxxxxxx na sušinu.

Popis

Bílý xx xxxxxx žlutý xxxxxx, xxxxxxxxx 150xxxx xx 350krát xxxxxx xxx sacharóza (při 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx rozpustné xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (roztok 1:100)

Čistota

Celkový xxxxx xxxxxx

Xx xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx než 6&xxxx;% (105&xxxx;°X, 2 hodiny)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xx více než 5&xxxx;000  mg/kg ethanolu

Arzen

Ne xxxx xxx 0,015 mg/kg

Olovo

Ne xxxx xxx 0,2 mg/kg

Kadmium

Ne xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 0,07 mg/kg

Zbytková xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx xxx 74 μx [xx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 200 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 74 μm]

„E 960x(xxx) XXXXXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX KONVERZÍ XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X&xxxx;X&xxxx;XXXXX STÉVIE

Synonyma

Definice

Rebaudiosid D získávaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx extraktů xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxx stévie xx xxxxxxx-xxxxxxxx složený xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx D s menším množstvím xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxx A a rebaudiosid X.

Xxxxxxxxxxx D se produkuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95&xxxx;% steviol-glykosidů) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx z listů xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx kvasinek X. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), xxx xxxxxxxxxxxx převod xxxxxxx xx sacharózy a UDP-glukózy xx steviol-glykosidy prostřednictvím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx purifikace koncentraci xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rekrystalizací xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx produkt obsahující xxxxxxx 95&xxxx;% rebaudiosidu X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx A. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látce xxxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx X. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx DNA.

Chemický xxxxx

Xxxxxxxxxxx D: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx X: β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx vzorec

Konverzní xxxxxx

Xxxxxxxxxxx X

X50X80X28

0,29

Xxxxxxxxxxx X

X44X70X23

0,33

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a č. CAS

Triviální xxxxx

Xxxxx CAS

Molekulová hmotnost (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx D

63279-13-0

1 291,15

Rebaudiosid X

58543-16-1

967,01

Xxxxx

Xx xxxx xxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx D a A, xxxxxxxx xx xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx xx xxxxxx žlutý xxxxxx, xxxxxxxxx 150xxxx xx 350xxxx xxxxxx než xxxxxxxxx (xxx 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx

Xx xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx hmotnosti xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105&xxxx;°X, 2&xxxx;xxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx xxxxxxxx

Xxxxx

Xx více xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx více xxx 0,2 mg/kg

Kadmium

Ne xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx xxxx xxx 0,07&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx než 74 μm [xx xxxxxxx xxxx o velikosti xx 200 pro xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 74 μx]

„X&xxxx;960x(xx) XXXXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX PURIFINOVANÝCH XXXXXXXXXXXXXX EXTRAKTŮ Z LISTŮ XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx XX xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konverzí vysoce xxxxxxxxxxxxxx steviosidových extraktů x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxx převážně x&xxxx;xxxxxxxxxxxx AM x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxx je xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxx AM xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce purifinovaných xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx extraktů (95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Stevia xxxxxxxxxx Bertoni pomocí XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx modifikovaných xxxxx xxxxxxxx E. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), jež xxxxxxxxxxxx xxxxxx glukózy xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx odstranění xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rebaudiosidu XX xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx steviol-glykosidů, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx XX. X&xxxx;xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx životaschopné xxxxx X. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx XX: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx faktor

Rebaudiosid XX:

X50 X80 X28

0,29

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (g/mol)

Rebaudiosid XX:

2222580-26-7

1&xxxx;291,15

Xxxxx

Xx xxxx než 95&xxxx;% rebaudiosidu XX, xxxxxxxx na sušinu.

Popis

Bílý xx xxxxxx žlutý xxxxxx, xxxxxxxxx 150krát xx 350xxxx xxxxxx xxx sacharóza (při 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx rozpustné xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx popela

Ne xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105 °C, 2 hodiny)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xx více než 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx ethanolu

Arzen

Ne xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx než 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx než 0,015 mg/kg

Rtuť

Ne xxxx xxx 0,07 mg/kg

Zbytková xxxxxxxxx

Xx více xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx částic

Ne xxxxx xxx 74 μm [xx xxxxxxx síta x&xxxx;xxxxxxxxx ok 200 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 74 μm]“.“