XXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2020/2018
ze xxx 9. xxxxxxxx 2020
o xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx („Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ (XXXX))
XXXXXXXX KOMISE,
s xxxxxxx xx Smlouvu x fungování Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1151/2012 o xxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx&xxxx;(1), x zejména na xx. 52 odst. 3 xxxx. x) xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem k xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxx o xxxxx názvu „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx del Xxxxx“ xxxx chráněného xxxxxxxx původu (CHOP) xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxx xxxxx xx. 50 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 xxxxxxxxxx x Úředním věstníku Xxxxxxxx xxxx&xxxx;(2). |
(2) |
Xxx 19. xxxxxxxx 2019 xxxxxxxx Xxxxxx od Xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx o námitce. Xxx 13. xxxxx 2020 xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxx dokumenty zaslané Xxxxxxxx Itálii. |
(3) |
Komise námitku xxxxxxx Německem xxxxxxxxxxx x shledala xx xxxxxxxxxx. Xxxxx „Xxxxxxxxxx“, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx „Mozzarella xx Xxxxx xxx Xxxxx“, xx totožné x xxxxxx, xxxx xx x Xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx, xxxxx se v Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xx xxx x komerčním měřítku. X xxxxxxx xx xxxxx, xx název „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xxxxxx xxx zapsán xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012, xxxxx xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx název „Xxxxxxxxxx“ xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx. V xxxxxxx xx také xxxxx, xx žádost x xxxxx názvu „Xxxxxxxxxx xx Gioia del Xxxxx“ nesplňuje xxxxxxxx xxxxxxxx v článku 5 x x xx. 7 xxxx. 1 xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012, xxxxx xxx jakost, xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx výlučně xxxx xxxxxxxxxx zeměpisným xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx činiteli. X xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx del Xxxxx“ xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx názvu („Xxxxxxxxxx“) x existenci xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx trhu x souladu x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Xxxxx“. Xxxxx xxxx xx x námitce tvrdí, xx xxxx žádost x zápis je x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx vyhrazení xxxxx (xxxxxxxx (XX) x. 2527/98). |
(4) |
Xxxxxxx ze xxx 12. února 2020 xxxxxxx Komise xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxx náležité konzultace x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
X důvodu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx však xxxxxx dopis Xxxxxx xx xxx 12. xxxxx 2020 xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x zahájení xxxxxxxxxx konzultací x xxxxx xxxxxxxx dohody xxx 14. xxxxx 2020. Itálie ji xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 26. xxxxx 2020. |
(6) |
Ačkoli xxx v xxxxxx 2020 xxxxx ohledně xxxxxx názvu „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ xx xxxxxxxxxx x x zásadní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx dohody xx x xxxxxxxxx 2020. X xxxxxx informovala Xxxxxx xxx 9. xxxxxxxxx 2020 Xxxxxx. |
(7) |
Xxxxxx x Xxxxxxx potvrdily, xx xxxxxxx označení „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ xx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“, xxxxx xxxxx xx celý xxxxxxx xxxxx „Mozzarella xx Xxxxx del Colle“. Xxxxxxx žádosti o xxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ xxxxxxxxxxx Itálie x xx, aby xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ vyhrazeno. |
(8) |
Kromě xxxx xx xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx xx xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ vždy následovat xxxxx „di Xxxxx xxx Xxxxx“ xx xxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx odkazuje xxxxx xx uvedený xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dokument xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(9) |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Itálií x Xxxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012 x xxxxxxxx xxxxxxxx XX. |
(10) |
Xxxxxx x Německo xxxx xxxxxxx, aby xxxx nařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxx pod čarou, xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxxxx. X xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrazu xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
(11) |
Xx výslovném xxxxxxxxx xxxxx výrazu „Mozzarella“ x xxxxxx tohoto xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx na xxxxxxx této xxxxxxx xx zápisem výrazu „Xxxxxxxxxx“ jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx stává xxxxxxxxx. |
(12) |
Xxx 17. ledna 2020 xxxxxxxx Komise xxxxxxxx x xxxxxxx xx Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx („Xxxxxxxxxx xxx Xxxxxx Xxxx Xxxxx“, XXXX) x od Rady XXX xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx („X.X. Xxxxx Xxxxxx Xxxxxxx“, XXXXX). Dne 21. xxxxx 2020 xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx Itálii. Xxx 17. xxxxxx 2020 xxxxxxxx Xxxxxx xx stanovené xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx. |
(13) |
Xxxxxx xxxxxxx podanou Xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxx XXX xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. Xxxxx „Mozzarella“, který xx xxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Colle“, xx xxxxxxx s výrazem, xxxx se xxxxxxx xxx druh xxxx, xxx který existuje xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx Xxxxx Alimentarius (Xxxxx Stan 262-2006). X námitce xx xxxxx, že název „Xxxxxxxxxx di Gioia xxx Xxxxx“ xxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012, neboť xxxxx „Mozzarella“ je xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxx xxxxx nežádá xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxx. CCFN x XXXXX xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ohledně xxxxxxx prováděného xx xxxxxx členského státu x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, přičemž xxxxxxx, xx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx 5 x v xx. 7 xxxx. 1 xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012. |
(14) |
Xxxxxxx ze xxx 8. xxxxx 2020 xxxxxxx Komise zúčastněné xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx vzájemné xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxx vnitřními xxxxxxx. |
(15) |
Xxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx (CCFN) x Xxxx XXX xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (XXXXX) potvrdily, že xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx mělo xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ se xxxx xxx označování xxxx xxxxxxxx úpravě xxxxxxxx xx území Unie x nadále používat, xxxxx-xx xxxxxxxx zásady x xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx. |
(16) |
Xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Rada XXX xxx export xxxxxxxx xxxxxxx (USDEC) však xxxxxxxxx xxxx konečný xxxxxxx x toho xxxxxx, xx xxx Xxxxxx nezpřístupnila dokumenty xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx užívání xxxxx „Xxxxxxxxxx“ v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx del Xxxxx“ xxxx EU. |
(17) |
Obsah xxxxxxxx xxxxxx uzavřené mezi Xxxxxx x Konsorciem xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxx XXX pro xxxxxx xxxxxxxx výrobků (XXXXX) by měl xxx zohledněn, xxxxx xx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 x xxxxxxxx xxxxxxxx XX. |
(18) |
Xxxxx jde x xxxxxxx xxxxxxx, Komise xxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxx státu xx xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, x že xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx jazyce x xxxxxx konkrétního xxxxxxxx v xxxxxxx x xx. 7 xxxx. 1 xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012. |
(19) |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chráněného xxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx del Xxxxx“ xxxx EU xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nařízení (XX) x. 1151/2012. |
(20) |
X ochranu xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx. |
(21) |
Xxxxxxxx xxxxxx „Mozzarella xx Xxxxx del Xxxxx“ (XXXX) by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ by xxxx xxx xxxxx xx xxxxx Xxxx x xxxxxx používat, xxxxx-xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx verze xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx informaci. |
(22) |
Opatření xxxxxxxxx xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, |
XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:
Článek 1
Název „Xxxxxxxxxx xx Gioia del Xxxxx“ (CHOP) se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx označuje xxxxxxx xxxxx 1.3. Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx XX xxxxxxxxxxx nařízení Xxxxxx (XX) x. 668/2014&xxxx;(3). Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx je uveden x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx Xxxx, budou-li xxxxxxxx zásady x xxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxx 3
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.
V Xxxxxxx xxx 9. prosince 2020.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxx XXX XXX XXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 343, 14.12.2012, x. 1.
(2) Úř. věst. X 356, 21.10.2019, x. 10.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx nařízení Xxxxxx (EU) x. 668/2014 xx dne 13. xxxxxx 2014, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1151/2012 o xxxxxxxx xxxxxxx zemědělských xxxxxxxx x potravin (Xx. xxxx. L 179, 19.6.2014, x. 36).
PŘÍLOHA
„MOZZARELLA XX GIOIA XXX COLLE“
EU č.: XXX-XX-02384 – 29.12.2017
XXXX (X) XXXX ()
1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx (xxxxx)
„Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Xxxxx“
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx
Xxxxxx
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxxx produktu xxxx xxxxxxxxx
3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx
Xxxxx 1.3 Xxxx
3.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx 1
„Xxxxxxxxxx xx Xxxxx del Xxxxx“ xx čerstvý tažený xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kravského xxxxx a syrovátkové xxxxxxxxxx kultury. Má xxxx xxxxxxxxxx:
x) |
xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxx xxxxxxx xxx): laktóza ≤ 0,6 %, xxxxxx xxxxxxxx ≥ 0,20 %, xxxxxxx 58–65 %, xxx 15–21 % ve vlhkém xxxxx; |
x) |
xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx fermentace xxxx xxxxxx syrovátky (xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx sýra) a xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xxxxx; |
x) |
xxxxxxxxxxx se x něm konzervační xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx látky. „Mozzarella xx Xxxxx xxx Xxxxx“ má xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxx xx xxxxxx, není xxxxxx xxx xxxxxxx. Xxxxx xx x bílý xxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx ročním xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx odstínem. Xxx xxxxxxx xx sýr xxx mít xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxx xx být xxx xxx. X nakrájeného xxxx by mělo xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx, x xx kulatém, xxxxxxxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxx. X závislosti xx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx porce xxxxxx mezi 50 x x 1&xxxx;000 x. Xxx je xxxxxx xx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx okyselená). |
3.3. Krmivo (xxxxx x produktů xxxxxxxxxxx původu) x xxxxxxxx (pouze x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
X výrobě xxxxxx sýra se xxxxxxx pouze syrové xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx se získává xxxxx dvou oddělených xxxxxx. Mléko xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
Xxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxx, Frisona, Xxxxxxx Xxxxx xxxx Xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, přičemž xxxxxxx 60 % celkové xxxxxx podávané xxxx xxxxxx xxxxxxxx tvoří xxxxx x/xxxx xxxx x luk, které xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx pro xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx bázi xxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx) x xxxxxxxx (xxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxx, xxxxx polní), moučku xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxx xxxxxxxx jako doplňková xxxxxx. Lze použít xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx, jako xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx obecné x xxxx xxxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxxxxxx 40 % xxxxxx. X neposlední xxxx xxx výživu xxxx xxxxxxx také vitaminovými x minerálními xxxxxxxx.
Xxx xx xxxxxxxxx ohrožení xxxxxxxxxx vlastností, xxxxx xxxxxxx „Mozzarella xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xxxxxxx díky xxxxx xx danou xxxxxx, xxxx alespoň 60 % xxxxxxxx používaných xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxx 4. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x/xxxx sena x xxx nacházejících xx xx xxxxxxxx oblasti. Xxxxx xx x xxxx xxxxxx, která xx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „pícniny“ (xxxxx x/xxxx seno, xxxxxxxx xxx.), x xxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx x zeměpisným, xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zeměpisná xxxxxx xxxxx – x xxxxx nebude – xxxxxx xxx pěstování xxxxxxxx, xxxx je xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxx xx sója, x nichž xx xxxxxxxxx bílkovinná xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx tato krmiva xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx oblasti, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx doplňkových koncentrátů x xxxxx z xxxxxx xxxxxxx. Tyto xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx a rozpouštějí x xxxxxxx (velikost xxxx xxxxx xxx 0,8 xx – xx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx), xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx energii (zejména x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx je xxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxx vzhledem x xxxx, xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mikrobiomu, xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx na vlastnosti xxxxx xxxx produktu „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“. Xxxxxxx xxxxxx, které pomáhají xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx povinná xxxxxx x době, xxx xx xx xxxxxxxx xxxxx (150 xxx), x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx. Xxxx jsou xxxx dva xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx surovinu, xxxxxxx produkt x xxxxx.
3.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx kroky xxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx – xxxx x xxxxxx xxxx, sběr x xxxxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx – probíhají x xxxxxxxxx oblasti xxxxxxx v xxxx 4.
3.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx, strouhání, xxxxxx xxx. xxxxxxxx, x xxxxx xx vztahuje xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx x xxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx xxxx, xxxx xx produkt „Xxxxxxxxxx xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xxxxx xx xxxxxxxx prostorách, ve xxxxxxx xx xxxxxx, x xx x xxxxxxxxx xxxxxxx vymezené x xxxx 4.
Xxxxxxx „Xxxxxxxxxx di Gioia xxx Xxxxx“ xxx xxxxxx xx trh x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx xx konzervační xxxxxxxx (voda, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x mírně okyselená).
3.6. Zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, k xxxxx xx vztahuje zapsaný xxxxx
Xxxx (obrázek 1) x xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xx používá x xxxxxxx xxxxxxxx „Mozzarella xx Xxxxx xxx Xxxxx“ xx trh.
Logo xxxxxxxxxx na xxxxxxx 1 musí xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xx jeho xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx obrázku 1 xxxx xxx zobrazeno xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1: logo
4. Stručné vymezení xxxxxxxxx oblasti
V xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxx, Xxxxxxxxxxx, Altamura, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxx Xxxxx, Xxxxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx del Xxxxx, Gravina xx Xxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Monopoli, Xxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xx Xxxx, Xxxxxxxxx xx Xxxxx x Xxxx x xxxxxxxxx Xxxx; Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Martina Xxxxxx, Xxxxxxxx x Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxx; x xxxx xxxx Xxxxxx, xxxxx sousedí x obcemi Xxxxxxxx, Xxxxxxxxx xx Xxxxx x Xxxxxxx, xxxxxxxx xx hlavních xxxxxxxxx XX 99 x XX 7.
5. Souvislost xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx sýra xxxxxxxx části xxxxxxxxx Xxxx a Taranto xx xxxxxxx plošině Xxxxx, xxx se xxxxxxx mnoho xxxxxxxx xxxxx („xxxxxxx xxxxx“ xxxxxx původ x xxxx Bedřicha XX.). X xxxx xxxxxxx, xxx se zemědělské xxxxxxx a mlékárny xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx (xxxxx z xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxxx), xx xxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxx di Xxxxx xxx Xxxxx“ x xxxxxxxxx mléka xxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx. Z roku 1885 pocházejí xxxxxx xx „vynikající xxxxxxxxxx x Xxxxxx“ x xxxxxxxxx x xxxxxx X’ Xxxxxx agricola, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx („Xxxxxxxxxx Itálie. Xxxxx věnovaný morálnímu x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obyvatelstva“) (Xxxxxxxx, Xxxxx). Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, půdních a xxxxxxxxxxxx zvláštností je xxxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx tradici xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xx x generace xx xxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx mají xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx chemicko-fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx spojeny x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx prostředí, x xxxx xxxx xxxxxxx. Xx dobře známo, xx složení xxxxx xx xxxxxx úzce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, v němž xxxxxxx žijí, a xx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx těkavých xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx tvořeny xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x částečně xxxxxxxx xxxxxxxxxx. Těkavé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx pronikat do xxxxx xxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxx). X zeměpisné xxxxxxx xxxxxxxx CHOP „Xxxxxxxxxx xx Gioia xxx Xxxxx“ xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx některých xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůd, xxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx vyskytující xxxxxxxx xx převážně suchomilná x xxxxxxxx aromatické xxxxx, xxxx xx Xxxxxx xxxxxxxx, Ferula xxxxxxxx x Foeniculum xxxxxxx. Xxxx rostliny – x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx – xxxx obzvláště xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx sloučeniny a xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx mít xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxx. Tento xxxx xx přímý, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, a xxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx vůni. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x tomto prostředí xxxxxxxx xxxx, že xx xxxxxxx x xxxxxxxx obdobích roku xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx dostávají xx xxxxx. Xxxxxxx xx xx povinná xxxxxx x strava xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx, xxx zaručují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx je xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx při xxxxxxxxx xxxxxx mikroflóry xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx prostředí x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx faktory xxxxxxxxx xxxx velký xxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Mozzarella di Xxxxx del Xxxxx“.
Xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx postupu, jedná xx o xxxxxxxx xxxxxx, která xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxxx). Xxxxxxxxxx syrovátka, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx vazbu na xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xxxxxxx dobu xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, x xx xx použití xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx její xxxxxxxxx xxxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx. Tyto aspekty xxxxxxxx silnou xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxx je xxxxxxx mikrobiologických xxxxxx xxxxxx původní. V xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxxxxx xxxxxx“ xxxxxxxx. Xxxxxxx mikrobiologický xxxxxx xxxxxxxxxxx startovací xxxxxxx xx zaručen xxxxxxxx vlastnostmi xxxxx, x něhož xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxx kultura xxxxxxx xxxxxxxx. „Xxxx xxxxxxxxx mikroorganismů“ xxxxxxxx xx startovací xxxxxxx xxxxxx všechny fáze xxxxxxxxx xxxxxxx x xx denně xxxxxxxxx xx mléka, a xxxxx do konečného xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxxxxx spojení x xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx vazbu xx xxxx xxxxx vytvářejí xxxxxx, xxxxx výrobce xxxx používá x xxxxxx syrovátky x xxxx, k dozrávání xxxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxx zcela xxxxxxxxxx, a tak xxxxxxx postup xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx „Mozzarella di Xxxxx del Colle“ xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Pokud xxx x xxxx, vytváří xxxx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxx x procesu xxxxxx xxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x mléka, xx. x xxxxxxxxxxxxx procesu („xxxxxxxxxx aroma“), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxxxxxx („xxxxxxxx xxxxx“) x jejími xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x animálními tóny. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx kterých xxxx xxxxx chovány, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx hraje xxxxxx složená z xxxxxxxx pícnin (čerstvé xxxx xxxx), x xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx používaným xxx xxxxx xxxxxx x xxx výrobě xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a kulturní xxxxx. X této xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxx 2000), xxxxxx geologie (xxxxxx xxxxxxx plošiny Xxxxx x Xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a sníženým xxxxxxx xxxx) x xxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx x druhem zemědělské xxxxxxxx v xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx podniky x xxxxxx hospodářských xxxxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x jsou strukturovány xxxxx xxxxxxxx zvyklostí, xxx xxxxxxx tráví xxxxxxx xxxx xx xxxxxx. V xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxx, xx xxxxxxxxxx hrála x xxxxxxxx Xxxxx xxx Xxxxx důležitou xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného Xxxxxxxx Xxxx x Gioia xxx Xxxxx xxx 28. xxxxx 1950. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx 20. století „xxxxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx, xxxxx xxxxx dobytek xxxxxxx Bruna Xxxxxx x xxxxxxx Gioia xxx Xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx zvířat x xxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvého xxxxxxxx xxxxxxx známého xxxx xxxxxxxxxx“ (Xxxxx xxx Colle, xxxx („Xxxxx xxx Colle xxxx“), redakčně xxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxx pro Xxxxxxx Xxxxxxxx, Xxxx 1970). Xxxxxxxx Carano Xxxxxxx xx svém xxxxxx z roku 1922 xxxxx, xx “... „Mozzarella di Xxxxx (xxx Xxxxx)“ xxxx xxxxxx ceněna, xxxxxxxxxxx x dobře xxxxxxx na xxxx x Xxxx x Xxxxxxx, xxxxx x x Bari, Xxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx“ (Xx xxxxxxx xxxxxxx („Xxxxxxxx reforma“), F. X. Xxxxx, X. Xxxx, L. Xxxxxxx — Roux e Xxxxxxxx, Xxxxx). X xxxxxxxxxx řadě xxxxxxxx xxxxxx o tom, xx xx 60. xxx 20. xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx „Mozzarella xx Xxxxx xxx Xxxxx“.
Xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace
(čl. 6 odst. 1 xxxxx pododstavec xxxxxx xxxxxxxx)
Xxxxx znění specifikace xxxxxxxx xx k xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx: xxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/3335
xxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx xx domovskou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx), kliknout na „Xxxxxxxx XXX IGP“ (Xxxxxxxx x CHOP x CHZO – xx xxxxxxxxx nahoře xxxxxx), xxxx xxx xx „Prodotti DOP XXX XXX“ (Xxxxxxxx x CHZO, XXXX, XXX – na xxxx xxxxxx obrazovky) x nakonec xx „Xxxxxxxxxxxx di Xxxxxxxxxx xxx’xxxxx dell’UE“ (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jež jsou xxxxxxxxx zkoumání XX).