Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 6/2020

Centrum vysoce specializované péče pro izolaci pacientů s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc

Ministerstvo zdravotnictví tímto zveřejňuje podle §112 odst. 5 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) název poskytovatele zdravotních služeb, jemuž byl udělen statut Centra vysoce specializované péče pro izolaci pacientů s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc (dále jen "centrum pro VNN"), podle §112 odst. 1 tohoto zákona na základě výzvy ministerstva uveřejněné ve Věstníku MZ ČR částka 7/2019.

1) Vymezení oboru péče

Onemocnění typu VNN nelze spolehlivě vymezit na základě předem daného seznamu diagnóz.

Za vysoce specializovanou péči související s izolací pacientů s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc odpovídající režimu minimálně stupni 3 biologického rizika se považují níže uvedené výkony prováděné pouze v centru pro VNN:

a) izolace pacienta s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc nebo prokázanou vysoce nakažlivou nemoc v prostorách, které znemožňují únik biologického agens do okolního prostředí,

b) v prostoru centra VNN jsou prováděny všechny diagnostické a léčebné výkony, které směřují ke stanovení diagnózy a umožňují léčebné výkony vedoucí ke zlepšení klinického stavu resp. záchraně života nemocného.

2) Centrum pro VNN

Poskytovatel zdravotních služeb

Statut udělen do:

Nemocnice Na Bulovce, Budínova 67/2, 180 81 Praha 8 - Libeň, IČO: 00064211

31.12.2025