Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2019/1901

xx xxx 7. xxxxxxxxx 2019,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 1881/2006, xxxxx xxx x maximální xxxxxx citrininu x xxxxxxxxx xxxxxx na xxxx rýže xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

EVROPSKÁ KOMISE,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 315/93 xx xxx 8. února 1993, kterým se xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx kontaminujících xxxxx x xxxxxxxxxxx (1), x zejména xx xx. 2 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1881/2006 (2) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(2)

X xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx přijala vědecká xxxxxx xxx kontaminující xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (xxxx jen „xxxx“) xxx 2. xxxxxx 2012 xxxxxxxxxx týkající xx rizik xxx xxxxxxx zdraví x xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx (3). Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jde o xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3)

Dostupné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx. Proto xxx x xxxxxxxx (ES) x. 1881/2006 xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x červené xxxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pokud xxx x přítomnost xxxxxxxxx v přípravcích x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a v xxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx nejistotu, xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

X roce 2015 xxxxxxxxx xxxx výzvu x podávání xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx x produkty z xxxx pocházející x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxxx. Zpráva xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx „Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx in xxxx (Xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx)“ (4) byla xxxxxxxxxx x roce 2017. Xxxx získány xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x Xxxxxx, zejména x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx z obilovin x v xxxxxxxxx xxxxxx xx bázi xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(5)

Xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxx maximální úroveň xxxxxxxxx v potravinách xxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx na xxxx rýže xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. X xxxxxxxxx x doplňcích xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x výskytu xxxxxxxxx, xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx snížena. Xxxxxx x dispozici xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx vyžadovaly, xxx xxxx aktualizoval xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxx ochranu xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx na xx xxxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx je xxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx fermentované xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, že x některých xxxxxxxx xxxxxx výrobků lze xxxxxx velmi xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxxxx údajů vyplývá, xx xx uplatnění xxxxxxx xxxxxxx praxe xxx dosáhnout xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx stravy na xxxx rýže xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ohledně xxxxxxxx xxxxxxxxx a x možnosti xxxxxxxx xxxxx xxxxxx citrininu xxxxxxxxxx správné výrobní xxxxx je vhodné xxxxxx xxxxxxxxx limit xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx rýže fermentované xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx lidského zdraví.

(6)

Členským xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx být dáno xxxxxxxxx období, jež xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x tomto xxxxxxxx. Xxxxxxxx (ES) x. 1881/2006 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxx.

(7)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx v souladu xx xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Příloha nařízení (XX) x. 1881/2006 xx xxxx v xxxxxxx x přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx červenými xxxxxxxxxx Xxxxxxxx purpureus, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxx vstupem tohoto xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxx xx xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxxxxx xx xx 1. xxxxx 2020.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 7. listopadu 2019.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Jean-Claude XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 37, 13.2.1993, s. 1.

(2)  Nařízení Komise (XX) x. 1881/2006 xx xxx 19. xxxxxxxx 2006, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 364, 20.12.2006, s. 5).

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx komise XXXX xxx xxxxxxxxxxxxx látky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (XXXXXX); Scientific Xxxxxxx xx xxx risks xxx public xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx in xxxx xxx feed. XXXX Xxxxxxx 2012;10(3):2605 [82 x.]. X xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx: www.efsa.europa.eu/efsajournal.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxx P., de Xxxx M., Xxxxxxx X., Pietri A., Xxxxxxxx X., Xxxxxxx X., Xxxxxxxxxxx X., Xxxxxxxxxx X. x Xxxxxx M., 2017. Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx. XXXX xxxxxxxxxx publication 2017:XX-1177, 47 x.


PŘÍLOHA

Příloha xxxxxxxx (ES) x. 1881/2006 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxx 2 přílohy xxxxxxxx (XX) č. 1881/2006 xx xxxxxxx 2.8.1 xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxx (1)

Xxxxxxxxx xxxxxx (µx/xx)

„2.8

Xxxxxxxx

2.8.1

Xxxxxxx xxxxxx xx bázi xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx

100“

2)

Xxxxxxxx pod xxxxx „(*) Xxxxx xxxxxxxxx limit xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxx 2016 x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x expozici xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxxxxxxxxx informace x xxxxxxxx citrininu, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx.“ xx xxxxxxx.