Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 4. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxx specifikace xxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 105 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 1308/2013 x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx

(„Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Dolomiten“ (XXXX))

(2019/X 197/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 922/72, (EHS) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), a xxxxxxx na xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Itálie xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx k závěru, xx podmínky xxxxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, xx. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx splněny.

(3)

Aby xxxxx být předložena xxxxxxxxxx o námitce x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013, xxxx xx xxx xxxxxx x změnu xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“/„Weinberg Xxxxxxxxx“ xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx článek

Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (XXXX) x xxxxxxx x xxxxxxx 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (EU) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx právo podat xxxxx změně specifikace xxxxxxx v prvním xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xx xx xxxx měsíců xxx dne xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 4. června 2019.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXX XXXXX XXXXXXXX“/„XXXXXXXX XXXXXXXXX“

PGI-IT-A0755-AM02

Datum xxxxxx xxxxxxx: 14.4.2015

1.   Pravidla pro xxxxx

Xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 – xxxxx, která xxxx menšího xxxxxxx

2.   Popis x důvody xx xxxxx

2.1.   Xxxxxxx nových xxxxx xxxxxxxx xxx.

Změna se xxxx xxxxxxx následujících xxxxx šumivého vína:

xxxx x xxxxxx „šumivé xxxx“,

xxxx x xxxxxx „xxxxxxxx xxxxxx víno“,

bílé „xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx“.

Xxxxxx: Xxx více xxx xxx xxx xx v xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení x xxxxx; v 50. x 60. xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx standardních a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx druhotného xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx charmat). X xxxxxxx provincii Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 3,5 xxxxxxx xxxxx, x toho xxxx xxxxxxxx podíl xxxxxxxx dotyčné XXXX xxxx xxxx, že xx požadované vlastnosti.

X xxxx xxxxxxx x xxxxx xx navrhuje, xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přiznána xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxx xxx, že xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ x xxxxx xx na xxx xxxxxxxxx xxxxxx pravidla, xxxx xx xxx xxxxxx uplatňují x xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx výroby xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx připadá xx xxxx xxxxx xxxxxxx. Xx-xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx stále xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx stranami, x xx vzhledem k xxxxxxx investičním xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxx výroby. Xxxxx xx xxxxxxx počet xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx zlepšit xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx vyráběné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx bylo xxxx xxxxxxxx, xxx zpracování xx xxxxxx víno xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxxxxx a Xxxxxxxxx podniky, xxxxx xxxxx xxxxxxxx tradici xxxxxx xxx x XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx vinařských roků.

Kromě xxxxxxxxxx přesného xxxxx x zeměpisném původu xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx by xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pod XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxx umístění xx xxxxxx stupnici, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx, a xxx x xxxxxxx použitých xxxxxx.

Xxxxxxxx xx xxxxxxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ by xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v široké xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx z hojného xxxxxxx těchto produktů xx trhu.

Tato změna xx xxxx článků 2, 6 x 8 xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dokumentu: xxxx 2.3 Xxxxx xxxxxxx x révy vinné, 2.4 Popis vín, 2.5.1 Xxxxxxxx enologické xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxx nových odrůd xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx x oblasti xxxxxxxx xxx s XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Xxxxxx),

XXXXXXÈXX (N)/(Bolzano),

DIOLINOIR (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXX (B)/(Trento),

XXXXXXXXXX (B)/(Trento),

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Xxxxxx),

TURCA (X)/(Xxxxxx).

Xxxx nové xxxxxxx xxxxxx jsou proto xxxxxxx x odrůdám, xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx významná, jelikož xxxx xxxxxxxxxxx hybridy xxxxx Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx druhů xxxx Vitis xxxx xxxxxxxxx odolné xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx révy xxxxx (xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxx)), x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x blízkosti „citlivých“ xxxxxxx, xxxx jsou xxxxx, xxxxxxxxx oblasti, xxxxxxxxx zařízení, cyklostezky xxx.

Xxxxxxxx x těmto xxxxxxxxxxx vlastnostem, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx vinifikace těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx změna xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x x xxxxxx produktů.

Možnost xxxxxx xx xxx xxxx x CHZO x názvy těchto xxxxx na etiketách xx zvýšila xxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx uvedení xxxxxx xxxxx na etiketě xxxxx se zeměpisným xxxxxxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ by xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx xxxxxx, že xxxx odrůdy xxxx xxxxx spotřebitelům xxxx xxxxx xxxx jsou xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx možné xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx.

Xxxx změna xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.7 Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

2.3.   Xxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx odrůd „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ xxxx „Xxxxxx“ xx xxxxxxx

V xxxxxxxxxxx „Xxxx“„Xxxxxxx xxxx“ xx xxxxxxxx xxxx vín x xxxxxxxx názvu xxxx xxxxxxxxx moštových xxxxx xx xxxxxxx:

XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX (X),

XXXXXX (X).

Xxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx „Bianchetta Trevigiana“ x „Pavana“ x xxxx odrůdy xxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx pravidly Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, že dotyčné xxxxxx již byly xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx uvedené xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xxx xxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; tato xxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxx byly x xxxxx xxxxxxxxxx xx etiketách příslušných xxx uváděny xxxxx xxxxxx xxxx odrůd.

V xxxxx oddíle xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx konkrétně xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx moštových xxxxx, jejichž xxxxxxx xx xxxxxxxxx je xxxxxxxx.

Xxxx změna xx xxxx článku 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.

2.4.   Xxxxxxxx umožňující zpracování xxxx na šumivé x perlivé xxxx x xxxxxxxxxx regionech

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vinifikačních xxxxxxx xxx xxxxx xxxx x sousedních xxxxxxxxx (x celém Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx), xxxxx dotyčné xxxxxxx xxxxx prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ během xxxxxxxxxx pěti xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx perlivé x xxxxxx xxxx xx stejné oblasti, xxx je povoleno xxx tichá vína.

Xxxxxx: Xxxxxxx zpracování xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx regionech xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx je xxx xxxxxxxxx ve specifikaci), x xx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx xxxxxx, xx tyto xxxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx výroby xxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx-xx podniky xxxxxx produkci xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx jménem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx stranou, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx, xxx podniky xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx. Je xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxx subjekty xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx x případě xxxxx xxxxxxxx, podniky v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Lombardie.

Tato xxxxx xx týká článku 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, a xx xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.

2.5.   Enologický xxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Odstavec xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx a xxxxxxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxx s produkty, xxxxx pocházejí xxxx xxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxxx xx 15 %, xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx odrůdy, xxxxx mohou být xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxxx, Bolzano x Xxxxxxx.

Xxxxxx: Xxxx změna xx xxxxxxxxxxxx subjektům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx restriktivnější, xxxxx xxx x možnost xxxxxxxx tradiční xxxxxx xxxxxxx. Má zejména xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx moštovými odrůdami, xxx jsou xxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxxxx v dané xxxxxxx, xxx by xxxxx xxxxxxxxxx ovlivnit xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vín.

Tato xxxxx xx týká xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a oddílu 2 jednotného xxxxxxxxx, x xx bodu 2.5.1 Xxxxxxxx enologické xxxxxxx.

XXXXXXXX XXXXXXXX

1.   Xxxxx, který xx xxx xxxxxx

 

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx

 

Weinberg Xxxxxxxxx

2.   Typ xxxxxxxxxxx označení

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx označení

3.   Xxxxx xxxxxxx x révy xxxxx

1.

Xxxx

4.

Xxxxxx xxxx

5.

Xxxxxxxx šumivé xxxx

6.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

8.

Xxxxxxx xxxx

15.

Xxxx xx xxxxxxxxx hroznů

16.

Xxxx x xxxxxxxxxx hroznů

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx „Víno“ a „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx či xxxx moštových xxxxx, xxxx bez xxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx od xxxxxxx žluté po xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx světle xxxxxx xxxx měděné jako x xxxxxxx xxxxxx Xxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xxx xx xxxxxxxxx delikátností, x ovocnými xxxx, xxxxx xxxxxx odrážejí xxxxxx xxxxxxxx odrůdu xxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxx typickou „xxxxxxxxx“ horských xxxxxxxx.

Xxxx xxx, xxxxx xxxxx xxx suchá až xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, xxxxx strukturovaná a xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, pokud jde x obsah xxxxxxxx x kyselost.

V případě xxxxxxxxx bílého xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x živost.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, kromě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, z xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

 

Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Tato xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „pro xxxxxx konzumaci“, které xxxx získány xxxxxxxxx x moštových xxxxx Xxxxxxx, Merlot x Xxxxxxxxx.

Xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx postupu x xxxx, xx kterou xxxx v kontaktu xx slupkami, růžovou xxxxx různé intenzity.

Xxxxx xx jemné a xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx tóny.

Chuť xx xxxxx a xxxxxxxxxx x vyváženou kyselostí x xxxx xxx xxxxx xx sladká.

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost xxxxx xxxxxxxxxx xxxx svěžest x xxxxxx.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx víno xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 g/l

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx x xxxxxxx oranžové. Xxxxxx aroma xx xxxxx, xxxxx éterické xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxx výrobě xxxxx xxx ovocné xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx je xxxxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxxxxx x tvrdá x může být xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxx x příchuti, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx macerace xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx profil xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx odrůdy.

X případě xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx uhličitého xxxx živost.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx název jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx výše xxxxxxxxx vlastností i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, x nichž xxxx xxxx xxxxxxx.

Minimální xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

11 % x případě xxxx „Vino Novello“

10 % x ostatních xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 18,0 g/l

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx na litr

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 a 16 xxxxxx tradičního xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Barva xx xxxxxxx až xxxxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x tóny xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kořenité.

Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx alkoholu x % xxxxxxxxxx 9,0 % (víno xx xxxxxxxxx hroznů) x 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx a unijních xxxxxxxx předpisech.

Vigneti delle Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx moštové xxxxxx

Xxxx xxxx mají xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx zaschlých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Chuť xx plná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (víno ze xxxxxxxxx hroznů) a 12,0 % (víno x přezrálých xxxxxx)

Minimální xxxxxxxxxx extrakt: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Rosso xxxxxxx xx kategorií 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx výrazu „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Passito“, xxx uvedení moštové xxxxxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx červená, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.

Aroma xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx zaschlých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx je xxxx, xxxxxxxxxx, hrozinková x xxxxx alkoholická; xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx v % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx ze xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 18,0 x/x

Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry nezahrnuté x xxxx uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních právních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ x 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx něj

Šumivé xxxx se xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x elegancí. Xx xxxxxxx, jemné x xxxxxxxxx xxxxx x náznakem xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůdy Xxxxxxx Giallo. Xxxx xx jemná, xxxx x typická xxx xxxxxxxx xxxxxx; pokud xxx o xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, tj. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „xxxxxx“. Při xxxxxx ke spotřebě xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx v xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx získáno. Jakostní xxxxxxxxxx šumivé víno x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxx xxx xxxx mít xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx moštové xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx, x xxx musí xxx xxxxx získáno. Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Minimální xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 10,5 % (xxxxxx xxxx x jakostní xxxxxx xxxx) a 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé víno)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx (šumivé xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr (jakostní xxxxxxxxxx xxxxxx víno)

Minimální xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“ a 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx něj

Šumivé xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x růžovou xxxxxx xxxxx intenzity. Vyznačuje xx zvláštní xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xx výrazné, xxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx o xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „sladké“.

Xxx xxxxxx xx spotřebě xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx růžová xxxx x xxxxxxx, xx uvádějí xxxxx xxxxx xxxx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, z xxxxx bylo xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

10,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 g/l, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení stanovená xx vnitrostátních a xxxxxxxx právních předpisech.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx míchání xxxxxxxxxx xxxxx x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx enologických postupů

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x příslušnými xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx (x množství xx 15 %) s xxxxx a víny x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx získány x nearomatických xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx jako „xxxxxx k xxxxxxxxx“ xxxx „xxxxxxxxx“ x xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx x Trento.

Enologický xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx enologických xxxxxxx

Zpracování xx šumivé víno xx povoleno xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx velkých xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx).

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Typy Xxxxxxx xxxxx Dolomiti Xxxxxx, Rosato x Xxxxx bez xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

23 000 xx xxxxxx xx xxxxxx

Typ Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Rosa

12 000 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Vigneti xxxxx Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

19 500 xx hroznů xx hektar

6.   Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx produkce xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ zahrnuje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx provincií Xxxxxx x Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx vinařské xxxxxxx XX C X (X).

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Cabernet

 

Xxxxxxxx Sauvignon X. – Xxxxxxxx

 

Carmenère X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Casetta X.

 

Xxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxxx X.

 

Xxxxx X.

 

Xxxxxxxxx xx Revò X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Lambrusco x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx N. – Xxxxxxx X.

 

Lambrusco x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx X. – Lambrusco

 

Manzoni Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X.

 

Xxxx X.

 

Xxxxxx N.

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Giallo X. – Moscato

 

Moscato Giallo X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Moscato Xxxx Xx. – Xxxxxxx xxxxx Xxxx

 

Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xüxxxx Xxxxxxx X. – Riesling x Sylvaner

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxx Xxxxxx X.

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Pinot

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Pinot Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Weiß Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Bianco X. – Weißburgunder

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Grigio – Xxxxxx Burgunder

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxxx

 

Pinot Xxxxxx – Xxxxx Xxxx

 

Xxxxx Grigio – Xxxäxxxx

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxxxxx Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxx X. – Pinot Xxxx

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Nero N. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxx X.

 

Rossara X.

 

Xxxxx Laurent X.

 

Sauvignon X. – Xxxxxxxxx Xxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Schiava Gentile X. – Mittervernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxxx N. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Gentile X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Schiava

 

Schiava Grigia X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx Xx

 

Schiava Grossa X. – Xxxßxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Grossa X. – Xxxxxxxxx

 

Sennen X.

 

Xxxxxxxx Xxxxx B. – Xxüxxx Xxxxxxxx

 

Sylvaner Verde X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx N. – Xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxx N.

 

Xxxxx N. – Xxxxxxx X.

 

Lagrein X.

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxxx Xxxxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Italico X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Aromatico Xx. – Gewürztraminer

 

Xxxxxxxxx Toscano X. – Procanico

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx B. – Ugni Xxxxx

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Giallo X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Nera Xxxxx X. – Malvasia

 

Malvasia X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx X. – Xxxxx Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxx N.

 

Xxxxxxxxx N.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx B. – Xxxxxxxxxx

 

Malvasia Xxxxxxxx X. – Malvasia

 

Marzemina Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Bianca X. – Xxxxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxx Muskateller

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Muskateller

 

Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Glera Lunga X. – Glera

 

Xxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxxx X. – Tai

 

Xxxxxxxxx Nera X.

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxx kategorie (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)

Přírodní xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx zahrnuje Trentino, Xxxx Xxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxxxx a xxxxxxx xx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx horské oblasti xxxxxxx xx seznamu xxxxxxxxx dědictví XXXXXX. Xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx nebo kopcovitá x xxxxxxxx je xxxxxxxxx, jelikož xxxxxxxx xxxx xxxxxxx geologického xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Dolomity.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxx měsíci jsou xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx činí 1 000 mm xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx typicky xxxxxxxxxxxx, xxx většina srážek xxxxxx na jaře x xx xxxxxx. Xxxxxxxxx deště x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx významné xxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podnebím xxxx xxxxxxxxxxxxx x alpinským xxxxxxx v oblasti xxxxxxxx xxx s xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxxxxx a odlišuje xxxx vyprodukovaná x xxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxx x půdní xxxxxxxx, xxxx sestávají xxxxxxxx x xxxxxxxxx suti x vysokým podílem xxxxxx, xxx má xx následek xxxxx xxxxxxxxx x provzdušnění. Xxxx půdy xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kuželů. Xxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx podíl kamene. X xxxxxxxxx nížinných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nahromaděného xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx zde xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxx xx Xxxxxx (porfyr), Xxx x’Xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx (xxxxx).

Xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, jež xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x vymezenou oblastí:

Xxxx x víno byly xxxx součástí kulturního xxxxxxxx této xxxxxxx, xxx dokládají četné xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx historické xxxxxx xx xxxx bronzové xx xx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx celá oblast xxxxxx xxxxxxxx rakousko-uherské xxxxxxxxx x některé xxxxxxxxxxxxxxx a kulturní xxxxxxxxxxxxxxx monarchie xxxx xxx zcela jasně xxxxxxxxx dodnes. V xxxxxxx tisíce xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vinné a xxxxxx historie vzájemně xxxxxxx, xx xxxx xxxx vytvořily xxxxxxxxxxxxx xxxxx, což xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x vinařství, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, jako xx umění x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx dopad na xxxxxxxxx x produkci x kulturu xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxx Xxxxxxx all’Adige x xxxx 1874, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vděčí xx xxxxx odborné xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jež tento xxxxxxxx zajistil xxxxxxxx xx xxxxxx x Xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx také xxxxxx x dané xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx udržitelnost x inovativní xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx: „Víno“

Xxxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x dané xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx škálu barev xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx měděné xxxx v xxxxxxx xxxxxx Pinot Xxxxxx. Xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tóny, xxxxx xxxxxx odrážejí xxxxxx moštovou odrůdu xxxxxxxx ve xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx Xüxxxx Xxxxxxx a Xxxxxxxxx. Xxxx vín, xxxxx je xxxxx xx sladká, xx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx.

Růžová xxxx, zejména xxxx x odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx x Teroldego, xxxx xxxxxxx barvu xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Chuť xx xxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx xx sladká x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx mají xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x nádechy oranžové. Xxxxxx aroma xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx ovocné; v xxxxxxxxxx xx moštové xxxxxx použité k xxxxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxxx xxxxx intenzity, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xx harmonická x xxxxx strukturovaná x xxxx xxx xxxxx xx sladká.

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ má aroma x xxxxxxxx, xxx xxxx spojeny se xxxxxxxx technikou karbonové xxxxxxxx používané při xxxxxx xxxx z xxxxxx, která zlepšuje xxxxxx vína x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxxxx pěstovaných xxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx využívat vhodnost xxxxxxx xxxx pozemků. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x oblastech x nejpříznivějším xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx červené xxxxxx xxxxxxxxx x hlubších xxxxxx x údolích xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x x dobře xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx ovoce.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx pro xxxx xxxxxx typické, xxxxxxxxx xxxxxxx u bílých xxxxxx značné hromadění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx mají xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx nabízí xxxxxxx xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx xxxxxxxx určit xxx jednotlivá xxxx xxxxxxxxxxxx umístění.

Charakteristiky x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx profesionality xxxxxx. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx podniku xx malá a xxxx přibližně 1,3 xx. Topografie také xxxxxxx, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx zapotřebí xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx růst xxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx přirozenou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. V xxxxx ohledu je xxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x stále více xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Vzájemné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx vína xxxxxxxx produkovat xxxxxxxx xxxx, jejichž vlastnosti x xxxxxx jsou xxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx, tak x x xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti, xxxxxxxxx 4 „Šumivé xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“, 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx“, 8 „Xxxxxxx xxxx“

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x příčinné xxxxxxxxxxx x přírodními x xxxxxxxx faktory x xxxx zeměpisné xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx, které se xxxxxx stoletou xxxxxxx, xx považuje xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx péče xx xxxx růstu x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx zpracování xx xxxxxxxx víno, xxxxx x xxxxx následného xxxxxx druhotného xxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x delikátnost x xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastí, x xxxxx mají xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx pro xxxxxx xxxx tohoto typu. Xxxx vlastnosti spočívají xxxxxxx x xxx, xx xxxxxx zachovávají xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx cukru a xxxxxxx, xxxxx napomáhají xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x nocí, xxx xx postupně xxxxxxx s xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx výška xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx závisí xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx révy xxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx šumivých xxx.

Xx xx týká „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šumivého xxxx“, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dána xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx odrůdy, xx. xxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx Giallo“, která xx x xxxx xxxxxxx pěstuje x xxxxx xxxxx aroma xx posíleno xxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx subalpinské xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x přetrvávající xxxxx a xxxxxx, xxxxx xx pohybuje xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx jemná, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Růžové xxxxxx víno, xxxxxxx xxxxxxxxx z odrůdy Xxxxx Nero, xx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx barvou různé xxxxxxxxx. Xx xxxxxxx x jemné xxxxx x náznakem kvasnic. Xxxx xx xxxxx, xxxx a výrazná.

Xxxxx xxx o xxxxx xxxxx, xxxx šumivého xxxx, xxxxxx či xxxxxxxx, xx suchá xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ xx „xxxxxx“.

Xxxxxxx xxxx, xxxx, růžová xxxx červená, xx xxxxxxxxx svěžestí x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx s mírným xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx perlivých xxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a technologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (autoklávech), xxx pomáhá xxxxxx xxxxxx kvality xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxxxxx výrobního xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx umožnila xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx nejvhodnější xxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx a xxx xxxxxxxx kvašení xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx kvality xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx umožňuje xxxxxx xx xxxxxxx potenciál xxxxx vhodných xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx. Vinice xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x nejpříznivějším xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx hromadění xxxxxxxxxxxx prekurzorů, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx pozemků xxxxx nabízí xxxxxxx xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxx vinné.

Xxxxxxxxxxxxxxx x vlastnosti xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx faktorů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, že x obdělání 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hodin (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je xxxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx mají optimalizovat xxxx xxxxxxx x xxxxx hroznů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxx celá xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxxxxxx, a stále xxxx xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Vzájemné xxxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů (xxxxxxx odrůda, xxxxxxx, xxxx), xxxxxxxxxx místních xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx technik pěstování x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx kvalitní xxxx, xxxxxxx vlastnosti x pověst jsou xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxx odrůdami, xx kterých xxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx 15 „Víno xx xxxxxxxxx hroznů“ a xxxxxxxxx 16 „Xxxx x xxxxxxxxxx hroznů“

Informace x zvláštní xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu x příčinné souvislosti x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx faktory x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xx zlatavé xxxx xxxxxxxxxx x bílých xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx červenou xxxxx xxxxxxx odrůdy. Xxxxx je xxxxxxxxx x výrazné s xxxx zaschlých xxxxxx, xxxxx kořenité a xxxxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxx xxx suchá xx xxxxxx, xxxxxxx převažují xxxx s vyšším xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxx vín „Xxxxxxx“ xxxx xx jisté xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx i červených, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx Xxxx, Traminer Xxxxxxxxx) x poloaromatické xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Renano, Xxxxxxxxx xxx.).

Xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx (xxxx x xxxxxxxxxx hroznů) xxxx x xxxxxxxxx (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx). Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx liší x xxxxxx xx xxxxxxxxx vlastností, xxxxx xxxx xxxxx u xxxxxxxxx produktu xxxxxx xxxx techniky docílit.

Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxx „Xxxxxxx“ xxxxxx xxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxxx fyzických x xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxxx.

Obzvláště xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx. x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx v době xxxxxxx.

Xxxxxx napomáhají xxxxxxx xxxxxxxx rozdíly mezi xxxx x xxxx, xxxxx xxxx obzvláště xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx a xx podzim, a xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, které xxxxx xxxx Alpy.

Xx jezera Xxxxx mimoto xxxxx xxx fouká xxxxx xxxx „Òxx xxx Xxxxx“, xxxxx vane xxxx velkou xxxx xxxxxxx produkce x xxxxxxxx přispívá k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx sušení hroznů, xx. k xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx větrání x xxxxxxxx vzduchu, xxxxx zabraňuje xxxxxx xxxxxxxx sušení xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxx xxxxxxxx x nízkých xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx vyráběna xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx představují „xxxxxxxx“ xxxxxxx podniku.

Xxxxxxxx souvislost xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxx xx způsobena xxxxxx xxxxx xxxxxxx:

xxxxxxxxxxx moštových xxxxx (xxx xx xxxxxxx xxxx), které xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx sušení, xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx,

xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx místním xxxxxx xxxxxx („Òxx xxx Xxxxx“), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx po xxxx xxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxx v sušárnách,

starobylou xxxxxxx xxxxxx vín „Xxxxxxx“, která se xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxx půdy x xxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxx potenciál xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxx sušení xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nejpříznivějším xxxxxxxxx svitem. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x nocí, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, způsobují xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx značné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx vína xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx umístění xxxxxxxxxxxx xxxxx révy xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx faktorů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxxx v zemědělském xxxxxxx je xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, že x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hodin (xxxx xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx na činnosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rostlin x xxxxx hroznů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vůči xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx fytosanitárních opatření. X tomto ohledu xx třeba xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx vinic xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx ekologické ochrany xxxxxxx. Hrozny jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Vzájemné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, podnebí, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výroby vína xxxxxxxx xxxxxxx kvalitní xxxx, xxxxxxx vlastnosti x pověst jsou xxxxxxx jak x xxxxxxx produkce, xxx x moštovými odrůdami, xx xxxxxxx pocházejí.

9.   Další xxxxxxxx podmínky

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vinifikace x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx a šumivé xxxx

Xxxxxx rámec: xxxxxx xxxxxxxx EU

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxx týkající xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti

Xxxxx xxxxxxxx:

Xxxxx platných xxxxxxxx xxxxxxxx XX může xxxxxxxxxx x zpracování xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx roků.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx vína xx xxxxxx a perlivé xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx odůvodněná xxxxxxxxxxx, že xx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx obvyklé xxxxxxxxxx postupy, x xx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx fáze xx vinifikaci, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxx takové mohou xxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx dotyční xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zpracovatelské xxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx sousedí x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx: právní xxxxxxxx XX

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx: dodatečné požadavky xx xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx „Xxxx“ a „Xxxxxxx xxxx“ x CHZO „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx odrůd, z xxxxx xxxx vína xxxxxxx.

X souladu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx XX xxxx je xxxxxxx názvu xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx úpravě xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx:

x)

x kategorií „Xxxx xx xxxxxxxxx hroznů“ x „Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx“, xxxxxx xxx označených jako „Xxxx Xxxxxxx“ xxxx „Xxxxxxx“,

x)

x kategorií „Xxxx“ x „Perlivé xxxx“ x omezením xx xxxx xxxxxx: – x vín x xxxxxxxxx Xxxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Riesling Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, – u xxx x xxxxxxxxx Xxxxxx: Lagrein, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Negrara, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Riesling Renano, Xxxxxxxx Aromatico, Xxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxxx.

X kategorií „Xxxxxx víno“ a „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ xxx xx etiketě xxxxxx odkázat na xxxxx xx xxx xxxxxx, x xx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx, Xxxxx Bianco, Xxxxx Xxxxxx, Pinot Nero x Müller Xxxxxxx, x x xxxxxxxxx „Xxxxxxxx aromatické šumivé xxxx“ xxx na xxxxxxx použít xxxxx xxxxx odrůdy Xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xx specifikaci xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936