Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 4. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie

(„Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Dolomiten“ (CHZO))

(2019/C 197/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (ES) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx k závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x článcích 93 xx 96, xx. 97 odst. 1 x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 jsou xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxxx xxx předložena xxxxxxxxxx x námitce x xxxxxxx s xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013, xxxx xx xxx xxxxxx o změnu xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Dolomiten“ xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Žádost o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (CHZO) x xxxxxxx x článkem 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx článku xxxxxxx, a xx xx dvou xxxxxx xxx xxx jejího xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

X Xxxxxxx xxx 4. xxxxxx 2019.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXX O ZMĚNU XXXXXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXX XXXXX XXXXXXXX“/„XXXXXXXX DOLOMITEN“

XXX-XX-X0755-XX02

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 14.4.2015

1.   Xxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxx 105 nařízení (XX) č. 1308/2013 – změna, která xxxx menšího rozsahu

2.   Popis x důvody xx xxxxx

2.1.   Xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx.

Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vína:

xxxx x xxxxxx „šumivé xxxx“,

xxxx x růžové „xxxxxxxx šumivé víno“,

xxxx „xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx“.

Xxxxxx: Již více xxx xxx let xx x xxxxxxxxx Xxxxxx vyrábí mnoho xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x láhvi; x 50. x 60. xxxxxx xxxxxxxx století xx xxxxx xxxxxx xxxxx standardních x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx). X xxxxxxx xxxxxxxxx Trento xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx tuto produkci xxxxxxxxx 3,5 xxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxxx podíl xxxxxxxx xxxxxxx XXXX xxxx tomu, xx xx xxxxxxxxxx vlastnosti.

V xxxx xxxxxxx o xxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přiznána xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxx úžeji xxxxxx s územím xxxxxx xxx, xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx XXXX „Vigneti delle Xxxxxxxx“ x xxxxx xx xx něj xxxxxxxxx stejná pravidla, xxxx xx xxx xxxxxx uplatňují u xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx vyráběných xxxxxxx xxxxxxx připadá xx xxxx xxxxx podniků. Xx-xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, že zpracování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxx nákladům, xxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx získaly xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx výroby. Xxxxx xx xxxxxxx počet xxxxxxx, xxxxx si xxxxx xxx xxxxxxx xxxx dále xxxxxxx xxxxxx zpracováním na xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

X tohoto xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxxxxx a Xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx tradici xxxxxx vín x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ x/xxxx jejich xxxxxxxxxx xx perlivá xxxx xxxxx posledních xxxx vinařských roků.

Kromě xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zařazení xxxxxx xxxxxxxx pod XXXX „Vigneti delle Xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx produktu, xxxxx xxx x xxxx umístění xx xxxxxx stupnici, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx, a tím x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xx xxxxxxx XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ by xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx anonymních standardních xxxx xxxxxxxxxx šumivých xxx x xxxxxxxxx xx cenové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hojného xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx trhu.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2, 6 x 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x těchto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxx 2.3 Xxxxx xxxxxxx x révy xxxxx, 2.4 Popis vín, 2.5.1 Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxx uvedených xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zavedeny v xxxxxxxxxxx provinciích nacházejících xx v oblasti xxxxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd:

BRONNER (B)/(Bolzano x Xxxxxx),

XXXXXXÈXX (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXXXXX (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXX (X)/(Xxxxxx),

XXXXXXXXXX (X)/(Xxxxxx),

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Trento),

TURCA (X)/(Xxxxxx).

Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx již xxxx xxx příslušné provincie xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx Vitis xxxxxxxx x xxxxxx druhů xxxx Vitis jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxx)), x xxxxxxxxxx tudíž xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx znamená, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x blízkosti „xxxxxxxxx“ xxxxxxx, jako xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx osázené xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx má xxxx změna zajistit xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx i x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx na xxx xxxx x XXXX x xxxxx xxxxxx xxxxx xx etiketách xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx těchto xxxxx xx etiketě xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Vigneti delle Xxxxxxxx“ by xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx mít xx xxxxxx, xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx málo xxxxx nebo xxxx xxxx málo xxxxxx, xxxxxxx doposud xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vín xxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.7 Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

2.3.   Xxxxxx vín x uvedením xxxxx xxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ xxxx „Pavana“ xx etiketě

X xxxxxxxxxxx „Xxxx“„Xxxxxxx xxxx“ xx xxxxxxxx typy xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx:

BIANCHETTA XXXXXXXXXX (X),

XXXXXX (X).

Důvody: Xxxxxxxxxx změna umožňuje xxxxxxx xxxx x xxxxx „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ x „Pavana“ x xxxx odrůdy xxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx x souladu x příslušnými xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Důvodem xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxx byly xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd xxxxxxx xx specifikaci xxxxxxxx xxx XXXX „Vigneti xxxxx Dolomiti“ xxx xxxxxx xxxxxx resp. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxx producentů xx etiketách xxxxxxxxxxx xxx uváděny xxxxx xxxxxx xxxx odrůd.

X xxxxx xxxxxx jednotného xxxxxxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx je xxxxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx produktu a xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x to xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.

2.4.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx zpracování xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx víno x xxxxxxxxxx regionech

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vinifikačních xxxxxxx xxx tichá xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxx Xxxxxxxx x Lombardii), xxxxx dotyčné xxxxxxx xxxxx prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Vigneti xxxxx Dolomiti“ během xxxxxxxxxx pěti xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx této xxxxx xx umožnit zpracování xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx.

Xxxxxx: Xxxxxxx zpracování vína xx xxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx regionech xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx x xxxxxx regionech xxxxx být prováděny xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx je již xxxxxxxxx xx specifikaci), x je x xxxxxxx x touto xxxxxxxxxxx. Xx třeba xxx xx xxxxxx, xx xxxx postupy xx nepovažují xx xxxx po vinifikaci, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, x jako xxxxxx xxxxx být xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx oblasti.

Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx perlivých x xxxxxxxx vín, xx xxxxxx stále xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx jménem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxxxx systémy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxx praxí, xx xxxxxx hospodářské xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx nízké xxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Benátska x Lombardie.

Xxxx xxxxx xx týká xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx dokumentu, a xx xxxx 2.9 Xxxxx podmínky.

2.5.   Enologický xxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pocházejí xxxx xxxxx xxxxxx, a xx xxxxxxxxx xx 15 %, xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx možnost xxxxxxx, xxx jen částečně, xxx získaných x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx odrůdy, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxxx, Bolzano x Xxxxxxx.

Xxxxxx: Tato xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přesnější xxxxxxxxx, xxxxxx je xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, pokud xxx x možnost xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx v dané xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx dotyčných vín.

Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.5.1 Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx.

XXXXXXXX XXXXXXXX

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

 

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx

 

Weinberg Xxxxxxxxx

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx

1.

Xxxx

4.

Xxxxxx xxxx

5.

Jakostní šumivé xxxx

6.

Xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx

8.

Xxxxxxx xxxx

15.

Xxxx xx xxxxxxxxx hroznů

16.

Xxxx x xxxxxxxxxx hroznů

4.   Popis xxxx (xxx)

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx či xxxx moštových odrůd, xxxx xxx xxx

Xxxx xxxx vína xxxxxxx xxxx xxxxxxxx celou xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, někdy x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx jako x případě xxxxxx Xxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx odrážejí xxxxxx moštovou xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, xxxxx také xxxxxxxx „xxxxxxxxx“ horských xxxxxxxx.

Xxxx xxx, xxxxx mohou xxx xxxxx xx xxxxxx, xx harmonická, xxxxx strukturovaná a xxxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxx, xxxxx jde x obsah xxxxxxxx x kyselost.

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx víno xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

 

Minimální celková xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx „Víno“ a „Xxxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Tato xxxxxx xxxx tvoří xxxxxxx produktů „xxx xxxxxx konzumaci“, které xxxx získány xxxxxxxxx x xxxxxxxxx odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxx xxxx xxxx x závislosti xx xxxxxxxxxxx postupu x xxxx, po xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity.

Aroma xx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xx xxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx být xxxxx xx xxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost oxidu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.

Xxx xxxxxx xx spotřebě mají xxxxxx xxxx, která xxxxxxx xxxxx jedné xx xxxx moštových xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

Minimální xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x xxxx uvedené xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních právních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x případě xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx aroma xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx ovocné; x xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx použité k xxxxxx výrobě xxxxx xxx xxxxxx aroma xxxxx xxxxxxxxx, v xxxxxxx starších xxx xxxxx xxxxxxxx.

Chuť je xxxxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxx a příchuti, xxxxx jsou xxxxxxx xx xxxxxxxx technikou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx výrobě vína x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x typické xxxx xxxxxxx xxxxxx.

X případě xxxxxxxxx xxxx zvyšuje xxxxxxxxxx xxxxx uhličitého xxxx živost.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, která xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, kromě výše xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy nebo xxxxx, x xxxxx xxxx víno získáno.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

11 % x případě xxxx „Vino Xxxxxxx“

10 % u xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 18,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx skutečný obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx celková kyselost

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx těkavých kyselin (x miliekvivalentech na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Analytické xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Tato vína xxxx zvláštní xxxxxxxxx x charakter. Xxxxx xx zlatavá xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx x tóny xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xx xxxx, harmonická, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; může xxx xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu x % xxxxxxxxxx 9,0 % (víno ze xxxxxxxxx hroznů) x 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Passito“ xxxx „Xxxx Passito“, xxx xxxxxxx moštové xxxxxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxx různé xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x tóny xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.

Minimální xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v % objemových 9,0 % (xxxx ze xxxxxxxxx hroznů) x 12,0 % (xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 15,0 x/x

Xxxxxx analytické vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

3,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx kategorií 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Passito“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx mají xxxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Xxxxx je xxxxxxxxx červená, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.

Aroma xx xxxxxxxxx, jemné x výrazné s xxxx zaschlých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx sladká.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx zaschlých xxxxxx) x 12,0 % (xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx)

Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 18,0 x/x

Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x xxxx uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 4 „Šumivé xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ x 6 „Jakostní xxxxxxxxxx xxxxxx víno“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx něj

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx a barvou, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx zelené. Xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. Xx xxxxxxx, xxxxx x delikátní xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx typické xxxxx moštové xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx. Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx x xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „xxxxxx“. Xxx xxxxxx ke xxxxxxxx xxxx šumivá x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxx jedné xxxx xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx moštové xxxxxx xxxx odrůd, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé víno x xxxxxxxx moštové xxxxxx xx xxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxx xxxxxx Moscato Giallo, x níž musí xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 10,5 % (šumivé xxxx x jakostní xxxxxx xxxx) x 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny vinné xx litr (xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx litr (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno)

Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx stanovená ve xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“ a 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“, x uvedením xxxxx či xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxxx xx vyznačuje xxxxx x přetrvávající xxxxx x růžovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx. Vyznačuje xx zvláštní delikátností x xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx, xxxxx a delikátní xxxxx x náznakem xxxxxxx.

Xxxx xx jemná, xxxx a typická xxx moštovou odrůdu; xxxxx xxx x xxxxx xxxxx, chuť xxxx být xxxxx xx sladká, tj. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „xxxxxx“.

Xxx xxxxxx ke xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx, xx uvádějí xxxxx xxxxx xxxx dvou xxxxxxxxx odrůd, xxxxx xxxx popsaných vlastností x organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, x xxxxx xxxx víno xxxxxxx.

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

10,5

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 g/l, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na litr

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx uvedené tabulce xxxxxxx omezení stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x vín

Příslušná xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x příslušnými xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a vína (x množství xx 15 %) x xxxxx a víny x x jiných xxxxxxxxx vinařských oblastí, xxxxx xxxx xxxxxxx x nearomatických moštových xxxxx označených xxxx „xxxxxx x xxxxxxxxx“ xxxx „sledované“ x xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxx.

Xxxxxxxxxx postup xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Příslušná xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx výlučně xxxxxx metody xxxxxxxxxx xxxxxxx xx velkých xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx).

x.   Xxxxxxxxx výnosy

Typy Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx, Rosato x Xxxxx bez xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

23 000 kg xxxxxx xx xxxxxx

Xxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxx

12 000 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Vigneti xxxxx Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx povolených moštových xxxxx

19 500 xx xxxxxx xx hektar

6.   Xxxxxxxx zeměpisná xxxxxx

Xxxxxx produkce xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxxxxxx celé xxxxx autonomních provincií Xxxxxx x Bolzano x xxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XX X X (X).

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X. – Cabernet

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Casetta X.

 

Xxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxxx B.

 

Gosen X.

 

Xxxxxxxxx xx Xxxò X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx N. – Enantio X.

 

Lambrusco x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx X. – Lambrusco

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X.

 

Xxxx B.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Moscato Xxxx Xx. – Xxxxxxx xxxxx Rose

 

Moscato Xxxx Xx. – Xxxxx Muskateller

 

Xüxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx x Sylvaner

 

Nosiola X.

 

Paolina X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxx Xxxxxx X.

 

Xxxxx Xxxxxx B. – Xxxxx

 

Pinot Xxxxxx X. – Pinot Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Weissburgunder

 

Pinot Xxxxxx X. – Xxxß Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxßxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Grauer Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Pinot

 

Pinot Xxxxxx – Xxxxx Xxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxäxxxx

 

Xxxxx Nero X. – Blauer Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Pinot Noir

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxx Xxxxxxx N.

 

Sauvignon X. – Xxxxxxxxx Xxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx N. – Kleinvernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Mittervernatsch

 

Schiava Xxxxxxx N. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Schiava Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Vernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx Xx

 

Xxxxxxx Grossa X. – Großvernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Grossa N. – Vernatsch

 

Xxxxxx N.

 

Sylvaner Xxxxx X. – Xxüxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx X.

 

Bronner X.

 

Xxxxxx X.

 

Johanniter B.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxx X.

 

Xxxxx N. – Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Riesling Xxxxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Riesling Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx Xx. – Xxxüxxxxxxxxxx

 

Trebbiano Toscano X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Toscano X. – Xxxx Blanc

 

Veltliner X. – Gruner Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx X. – Muscat

 

Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Nera Lunga X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx X. – Malvasier

 

Malvasia X. – Xxxxx Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx X. – Blauer Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxx N.

 

Tempranillo X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx X. – Bianchetta

 

Malvasia Xxxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Marzemina Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Moscato Bianco X. – Xxxxxxxxxx

 

Moscato Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxx

 

Moscato Bianco X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Bianco X. – Muskateller

 

Xxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Glera Xxxxx X. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxx B. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Friulano B. – Tai

 

Xxxxxxxxx Xxxx X.

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)

Přírodní xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx, Xxxx Xxxxx x xxxxxxxxx Belluno x Xxxxxxxx x xxxxxxx xx v Xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx horské xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx XXXXXX. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx x geologie je xxxxxxxxx, jelikož xxxxxxxx xxxx různého xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pokrývají Xxxxxxxx.

Podnebí xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx měsíce a xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxx srážky činí 1 000 xx ročně x xxxxxxxxx xxxxxx xx typicky středomořské, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxx x na podzim. Xxxxxxxxx deště x xxxxxxxxxx xxxxx kapacita xxxxx xxxxxxxx přítomností xxx s táním xxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx. Zvláštní xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x oblasti xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ jedinečné xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x vápencové xxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxx, což xx xx xxxxxxxx dobré xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xx xxxxxxx vyskytují xx xxxxxxxxx suti ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx náplavových kuželů. Xxxx v xxxxx xxxxx svahů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x půdy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx štěrcích. Xxxxxxxxx xx zde xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx Valle xx Xxxxxx (xxxxxx), Val x’Xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx (čedič).

Xxxxxxxxxx x xxxxxx faktory, xxx xxxxxxxxxx xx spojení x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxx x víno byly xxxx součástí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx dokládají xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx bronzové xx po současnost. Xx několik xxxxxxx xxxx celá xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxxx x některé xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx monarchie xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx tisíce xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vinné a xxxxxx historie vzájemně xxxxxxx, xx mezi xxxx vytvořily neoddělitelné xxxxx, xxx se xxxxxxxxx nejen x xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x vinařství, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx umění a xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx vína xxxxxx x této xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx San Xxxxxxx xxx’Xxxxx x xxxx 1874, xxx xxxxxxxxx mimořádný xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x daném xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx za xxxxx odborné přípravě x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx x Xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vinaři x xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx spojující xxxxxxxxxxxxxxx x hospodářskou xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti, xxxxxxxxx: „Xxxx“

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx produktů, xxxxxx xxx přičíst xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx x lidskými xxxxxxx v dané xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xxxx xxxxxxx typů xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žluté xx zlatavou, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x případě xxxxxx Xxxxx Xxxxxx. Xxxxx aroma vín xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx obecně odrážejí xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx Xüxxxx Thurgau a Xxxxxxxxx. Chuť xxx, xxxxx je xxxxx xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxxx.

Xxxxxx xxxx, zejména vína x odrůd Schiava, Xxxxxx x Teroldego, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity v xxxxxxxxxx na enologickém xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx a harmonická, xxxxx xx xxxxxx x vyváženou xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx mají rubínově xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx x nádechy oranžové. Xxxxxx aroma xx xxxxx, někdy xxxxxxxx xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobě xxxxx xxx xxxxxx aroma xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xx harmonická a xxxxx strukturovaná x xxxx xxx xxxxx xx sladká.

Červené víno „Xxxxxxx“ má xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx technikou xxxxxxxxx xxxxxxxx používané xxx xxxxxx xxxx x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx moštové xxxxxx.

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx umožňuje xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx typů xxxxxxx. Xxxxxx xx obvykle xxxxxxxxx x oblastech x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx pěstují xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxxxxxxx v hlubších xxxxxx v údolích xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vína x xxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x nocí, xxxxx xxxx xxx tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx hromadění xxxxxxxxxxxx prekurzorů, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx xxxxxxxx xxxxx xxx jednotlivá xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxxxx XXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx vinic x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx a xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Topografie také xxxxxxx, xx k xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, které xxxx optimalizovat xxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx přirozenou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. X xxxxx ohledu je xxxxx xxxxx, že xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx integrované, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rostlin. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů (podnebí, xxxxx podmínky x xxxxxxxxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výroby vína xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, jejichž xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx jak x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x x moštovými xxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx, xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Jakostní xxxxxx víno“, 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx“, 8 „Perlivé xxxx“

Informace x zvláštní jakosti xxxxxxxx, kterou lze xxxxxxx zeměpisnému xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x přírodními x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxx xxxxxxxxx oblasti.

Xxxxxx xxxx, které se xxxxxx xxxxxxxx tradicí, xx xxxxxxxx xx xxxxxx místního xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx ve xxxx růstu x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx zpracování xx xxxxxxxx víno, xxxxx x xxxxx následného xxxxxx xxxxxxxxxx kvašení xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x horských xxxxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxx xxxxxx typu. Xxxx xxxxxxxxxx spočívají xxxxxxx v xxx, xx hrozny zachovávají xxxxxxxxx xxxxxxxxx mezi xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rozdíly mezi xxxx x xxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx s tím, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx výška xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mimoto xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx vinné, xxxxx xxx použít x výrobě šumivých xxx.

Xx xx xxxx „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šumivého xxxx“, příčinná xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx moštové odrůdy, xx. původní xxxxxx „Xxxxxxx Giallo“, xxxxx xx x xxxx xxxxxxx pěstuje x xxxxx xxxxx aroma xx xxxxxxxx zráním, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx slámově xxxxx xx zlatavou x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxxx kvasnic. Chuť xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Růžové xxxxxx xxxx, získané xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxxx Nero, se xxxxxxxxx živou x xxxxxxxxxxxxx pěnou x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx.

Xxxxx xxx x xxxxx xxxxx, chuť šumivého xxxx, bílého xx xxxxxxxx, xx xxxxx xx sladká, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „xxxxxx“.

Perlivá xxxx, xxxx, růžová xxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxx svěžestí x xxxxxxx, které jsou xxxxxxx x mírným xxxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx.

Úroveň xxxxxxxxxxxx, xxx některé xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx umožňuje zdokonalit xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx související x xxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx), xxx pomáhá xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxxxxx výrobního procesu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx zpracování xx xxxxxxx xxxx x xxx druhotné xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx přispěly x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx půdy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx potenciál xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svitem. Teplotní xxxxxxx xxxx dnem x nocí, které xxxx pro xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x bílých xxxxxx značné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, díky xxxx xxxx vína xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.

Charakteristiky x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx delle Dolomiti“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx je malá x činí přibližně 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx znamená, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx mají xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, podporovat xxxxxxxxxx odolnost xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx ohledu xx třeba xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx vinic xx xxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxx, a stále xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x xxxxxx xxxx xxxxxxxx vyrábět xxxxxxxx xxxx, jejichž xxxxxxxxxx x xxxxxx jsou xxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxx odrůdami, xx kterých xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti, xxxxxxxxx 15 „Xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx“ a xxxxxxxxx 16 „Xxxx x xxxxxxxxxx hroznů“

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx zeměpisnému xxxxxx x xxxxxxxx souvislosti x přírodními x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xx pohybuje xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx u bílých xxx po xxxxxxx x granátově xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůdy. Xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxx. Chuť xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, třebaže převažují xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx se xxxxxx xxx „Xxxxxxx“ xxxx xx jisté xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx i červených, xxxxxxxxxx používanými xxxxxxxx xxxx aromatické xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx Xxxx, Traminer Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (Goldtraminer, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Renano, Xxxxxxxxx xxx.).

Xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx) xxxx x sušárnách (víno xx xxxxxxxxx xxxxxx). Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxx x závisí xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Hrozny xxxxxxx x xxxxxx xxx „Xxxxxxx“ xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxxx.

Obzvláště xxxxxx k xxxxxx xxxx hrozny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx. x dostatkem xxxxx xxxx bobulemi, xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx x době xxxxxxx.

Xxxxxx napomáhají xxxxxxx xxxxxxxx rozdíly xxxx xxxx x xxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx x xx podzim, x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx Xxxx.

Od xxxxxx Xxxxx xxxxxx každý xxx xxxxx xxxxx xxxx „Òra xxx Xxxxx“, který xxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx optimálních xxxxxxxx xxx xxxxxx hroznů, xx. k téměř xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx větrání x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx sušení xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxx xxxxxxxx x nízkých xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx představují „vlajkový“ xxxxxxx xxxxxxx.

Příčinná souvislost xxxx zeměpisnou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx způsobena hlavně xxxxx xxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxx xx xxxxxxx xxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, jež xx xxxxxxxx xxx xxxxxx vína tohoto xxxx,

xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx místním xxxxxx xxxxxx („Òxx xxx Xxxxx“), xxxxx napomáhá xxxxxxxx hroznů xx xxxx xxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxx,

starobylou xxxxxxx xxxxxx xxx „Xxxxxxx“, která se xxxxx uskutečňuje x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx půdy x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx využít xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxx sušení xxxxxxxxxxxx. Vinice xx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svitem. Teplotní xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, které xxxx pro xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxx xxxxxx značné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx organoleptické xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx výšek xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx révy xxxxx.

Charakteristiky x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx faktorů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx v zemědělském xxxxxxx xx xxxx x xxxx přibližně 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx znamená, že x obdělání 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Většina xxxx xxxx je xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx mají optimalizovat xxxx rostlin a xxxxx xxxxxx, podporovat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X tomto xxxxxx xx xxxxx xxxxx, xx téměř xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x xxxxxx xxxx xxxxxxxx vyrábět kvalitní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx jak x xxxxxxx xxxxxxxx, tak x moštovými xxxxxxxx, xx kterých xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx podmínky

Odchylky týkající xx oblasti xxxxxxxxxx x zpracování xx xxxxxxx a šumivé xxxx

Xxxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxxxx EU

Xxx dalších xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Xxxxx platných xxxxxxxx xxxxxxxx XX může xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx víno xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxxxxxx podniky prokázat xxxxxxxxxxxx tradici xxxxxx xxx x označením XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ během posledních xxxx xxxxxxxxxx roků.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x perlivé xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx uskutečnit xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx v xxxxxxx x touto xxxxxxxxxxx. Xxxx postupy xx xxxxxxxxxx za fáze xx vinifikaci, nýbrž xx nedílnou xxxxxxx xxxxxx xxxx, a xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx dotyční xxxxxxx xxxxxxxxx rovněž zpracovatelské xxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx sousedí x xxxxxxx produkce.

Uvedení názvu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx rámec: xxxxxx xxxxxxxx XX

Typ xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx označování

Xxxxx podmínek:

Xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx „Xxxx“ a „Xxxxxxx xxxx“ s XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx uvádět název xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, z xxxxx byla vína xxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx XX xxxx je xxxxxxx xxxxx moštové xxxxxx xxxx odrůd xx xxxxxxx a x obchodní úpravě xxxxxxxx x těchto xxxxxxxxx:

x)

x xxxxxxxxx „Xxxx xx zaschlých xxxxxx“ x „Xxxx x xxxxxxxxxx hroznů“, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx jako „Xxxx Xxxxxxx“ nebo „Xxxxxxx“,

x)

x xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“ x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: – x vín z xxxxxxxxx Bolzano: Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Riesling Xxxxxx, Traminer Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, – u xxx z provincie Xxxxxx: Xxxxxxx, Marzemino, Xxxxxxx, Negrara, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Aromatico, Xxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxxx.

U xxxxxxxxx „Xxxxxx víno“ a „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx dvě xxxxxx, a xx x xxxxxxxx na xxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Nero x Xüxxxx Xxxxxxx, x x xxxxxxxxx „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx“ xxx na xxxxxxx použít xxxxx xxxxx odrůdy Moscato Xxxxxx.

Xxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936