XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX
xx xxx 4. xxxxxx 2019
x xxxxxxxxxx žádosti x změnu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx podle xxxxxx 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(„Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (XXXX))
(2019/X 197/02)
XXXXXXXX KOMISE,
s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx dne 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (ES) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx čl. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“. |
|
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x článcích 93 xx 96, xx. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 jsou splněny. |
|
(3) |
Aby xxxxx být předložena xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013, xxxx xx xxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ xxxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Žádost x xxxxx specifikace xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“/„Weinberg Xxxxxxxxx“ (CHZO) x xxxxxxx x xxxxxxx 105 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx tohoto rozhodnutí.
X xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx právo xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx článku xxxxxxx, x xx xx xxxx měsíců xxx dne jejího xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.
X Bruselu xxx 4. xxxxxx 2019.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
člen Komise
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, s. 671.
XXXXXXX
XXXXXX X ZMĚNU XXXXXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXX XXXXX XXXXXXXX“/„XXXXXXXX XXXXXXXXX“
PGI-IT-A0755-AM02
Xxxxx podání xxxxxxx: 14.4.2015
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxx 105 nařízení (XX) č. 1308/2013 – xxxxx, xxxxx xxxx menšího xxxxxxx
2. Xxxxx x důvody xx xxxxx
2.1. Xxxxxxx nových xxxxx xxxxxxxx vín.
Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx šumivého xxxx:
|
— |
xxxx x růžové „xxxxxx xxxx“, |
|
— |
xxxx x růžové „xxxxxxxx xxxxxx xxxx“, |
|
— |
xxxx „xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“. |
Xxxxxx: Xxx xxxx xxx xxx xxx xx x xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx; v 50. a 60. xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx začal xxxxxx xxxxx standardních a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx druhotného kvašení xx velkých xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx). X xxxxxxx provincii Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx tuto xxxxxxxx xxxxxxxxx 3,5 milionu xxxxx, x xxxx xxxx významný xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx CHZO xxxx xxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
V xxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x byl xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxx, xx xxxx zahrnut xx xxxxxxxxxxx produktu pro XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ a xxxxx xx na něj xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx se již xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxx výroby xxxxxxxx xxx vyráběných xxxxxxx xxxxxxx připadá na xxxx xxxxx xxxxxxx. Xx-xx produkce xxxxxxx xxxxx, je stále xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jejich xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx x xxxxxxx investičním xxxxxxxx, xxx xxxx nezbytné, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro tento xxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx zlepšit xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení x xxxxxxxxxxx.
X xxxxxx xxxxxx bylo také xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx podniky, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vín x XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx během posledních xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pod XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxx umístění xx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx ceny za xxxxx, x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx xxxxxxx XXXX „Vigneti delle Xxxxxxxx“ by xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxx anonymních xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx šumivých xxx x xxxxxxxxx xx cenové politice xxxxxxxxxxx z hojného xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx trhu.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2, 6 x 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x těchto oddílů xxxxxxxxxx dokumentu: xxxx 2.3 Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx, 2.4 Popis xxx, 2.5.1 Xxxxxxxx enologické xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx.
2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx kombinace moštových xxxxx
Xxxxx xx týká xxxxxxxx xxxx uvedených xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zavedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nacházejících xx x oblasti xxxxxxxx vín x XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“, do kombinace xxxxxxxxx xxxxx:
|
— |
BRONNER (X)/(Xxxxxxx x Xxxxxx), |
|
— |
XXXXXXÈXX (X)/(Xxxxxxx), |
|
— |
XXXXXXXXX (X)/(Xxxxxxx), |
|
— |
XXXXXX (X)/(Xxxxxx), |
|
— |
JOHANNITER (B)/(Trento), |
|
— |
XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx a Xxxxxx), |
|
— |
TURCA (X)/(Xxxxxx). |
Xxxx xxxx moštové xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx k odrůdám, xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx změna xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx mezidruhové xxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxx Xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx patogenům xxxx xxxxx (peronospora a xxxxxxxxx (xxxxxx)), x xxxxxxxxxx tudíž chemické xxxxxxxx; tato xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx obvykle xxxxxxxxx x xxxxxxxxx „xxxxxxxxx“ xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx oblasti, xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxxx k těmto xxxxxxxxxxx vlastnostem, zvýšení xxxxxx osázené dotyčnými xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx odrůd xx xxxx xxxxx zajistit xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x ochrany x x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxx x XXXX x xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xx zvýšila xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx se zeměpisným xxxxxxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ by xxxxxxx xxxxxxx jednotlivých produktů. Xx xxxxx mít xx xxxxxx, že xxxx xxxxxx jsou xxxxx spotřebitelům málo xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.7 Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
2.3. Xxxxxx xxx x xxxxxxxx názvu xxxxxxxxx odrůd „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ xxxx „Pavana“ xx xxxxxxx
V xxxxxxxxxxx „Xxxx“„Xxxxxxx xxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx:
|
— |
XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX (X), |
|
— |
PAVANA (X). |
Důvody: Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vína z xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ x „Pavana“ x xxxx odrůdy xxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxx byly xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd uvedené xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxx xxxxxx xxxxxx resp. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; xxxx xxxxx má xxxxx xxxxxxx, aby xxxx x zájmu xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx dvou xxxxx.
V xxxxx xxxxxx jednotného xxxxxxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx seznam moštových xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxx změna xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 jednotného xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.
2.4. Xxxxxxxx umožňující xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx víno x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Specifikace xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx tichá xxxx x sousedních xxxxxxxxx (x xxxxx Xxxxxxxx a Lombardii), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx prokázat nepřerušenou xxxxxxx výroby xxx x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ během xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxx této xxxxx xx xxxxxxx zpracování xxxx xx perlivé x šumivé xxxx xx stejné xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx vína.
Xxxxxx: Xxxxxxx zpracování xxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx enologické xxxxxxx (xxx je xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx), x xx x xxxxxxx s touto xxxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxx xx xxxxxx, xx tyto postupy xx nepovažují xx xxxx po vinifikaci, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx výroby xxxx, x jako takové xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Mají-li xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx provádějí xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx stranou, xxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jež jsou xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxx xxxxx, že xxxxxx hospodářské xxxxxxxx xxxxxxxx x provedení xxxxxx zpracování, zejména x případě nízké xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Lombardie.
Xxxx xxxxx xx týká článku 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x oddílu 2 xxxxxxxxxx dokumentu, x xx xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.
2.5. Enologický xxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx moštů
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx postupu xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxxx xx 15 %, je xxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx z xxxxxx moštových odrůd, xxx jsou xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x provinciích Xxxxxx, Bolzano x Xxxxxxx.
Xxxxxx: Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx subjektům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx informace, xxxxxx xx xx xxxxxxxx s předchozí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx moštovými xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxxxx v dané xxxxxxx, což xx xxxxx nepříznivě ovlivnit xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x oddílu 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.5.1 Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXXXXX XXXXXXXX
1. Xxxxx, xxxxx xx být xxxxxx
|
|
Vigneti xxxxx Dolomiti |
|
|
Weinberg Xxxxxxxxx |
2. Xxx xxxxxxxxxxx označení
XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
3. Druhy xxxxxxx x xxxx xxxxx
|
1. |
Xxxx |
|
4. |
Xxxxxx víno |
|
5. |
Jakostní xxxxxx xxxx |
|
6. |
Xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx |
|
8. |
Xxxxxxx xxxx |
|
15. |
Víno ze xxxxxxxxx xxxxxx |
|
16. |
Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx víno“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx
Xxxx xxxx vína různých xxxx vykazují celou xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx světle xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx odrůdy Xxxxx Xxxxxx.
Xxxxx vín xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx tóny, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxx typickou „xxxxxxxxx“ horských produktů.
Xxxx xxx, která xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, je xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxx, xxxxx jde x obsah alkoholu x xxxxxxxx.
X případě xxxxxxxxx xxxxxx vína xxxxxxx přítomnost xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.
Xxx dodání xx spotřebě mají xxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx jedné xx xxxx moštových xxxxx, kromě výše xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, z nichž xxxx víno xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 10 %
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Obecné xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Víno“ a „Xxxxxxx víno“, s xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx
Xxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „xxx xxxxxx xxxxxxxxx“, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxx, Merlot x Xxxxxxxxx.
Xxxx xxxx mají x závislosti xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xx kterou xxxx v xxxxxxxx xx xxxxxxxx, růžovou xxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
Aroma xx jemné x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxx je xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x může být xxxxx xx xxxxxx.
X xxxxxxx xxxxxxxxx vína xxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.
Xxx xxxxxx xx spotřebě xxxx xxxxxx vína, xxxxx xxxxxxx název xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, z xxxxx xxxx víno získáno.
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 10 %
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v miliekvivalentech xx litr) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x nádechy oranžové. Xxxxxx aroma xx xxxxx, xxxxx éterické xxxx ovocné; x xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx použité x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxx aroma xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx xxxxxxxx.
Xxxx xx xxxxxxxxxx, plná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxx xxxxx až xxxxxx.
Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx technikou xxxxxxxxx xxxxxxxx používané xxx xxxxxx xxxx x hroznů, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx vína x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
X případě xxxxxxxxx xxxx zvyšuje xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx xxxx živost.
Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx vína, xxxxx xxxxxxx xxxxx jedné xx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx výše xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
11 % x xxxxxxx xxxx „Xxxx Novello“ |
|
— |
10 % u ostatních xxxx |
Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 18,0 x/x
|
Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 g/l, vyjádřená x gramech kyseliny xxxxx na xxxx |
|
Maximální xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Bianco xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx výrazu „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx až xxxxxxxxx.
Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx zaschlých xxxxxx, někdy xxxxxxxx.
Chuť xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x někdy xxxxxxxxxxx; může xxx xxxxx xx xxxxxx.
Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx objemových: 16 %
Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx ze xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno x přezrálých xxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Vigneti delle Xxxxxxxx Rosato xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx výrazu „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Passito“, xxx uvedení moštové xxxxxx
Xxxx vína xxxx xxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxx různé intenzity, xxxxx s xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxx je xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx zaschlých xxxxxx, někdy xxxxxxxx.
Chuť xx plná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a někdy xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx hroznů) a 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx hroznů)
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
3,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
|
|
Maximální xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 včetně xxxxxxxxxx výrazu „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx
Xxxx vína xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx červená, xxxxx x oranžovými xxxx.
Xxxxx xx delikátní, xxxxx x výrazné x xxxx zaschlých hroznů, xxxxx kořenité.
Chuť je xxxx, harmonická, xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx xxxxxx.
Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno z xxxxxxxxxx hroznů)
Minimální bezcukerný xxxxxxx: 18,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
|
|
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Jakostní xxxxxx víno“ x 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno“, s xxxxxxxx jedné či xxxx moštových xxxxx, xxxx xxx něj
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx x barvou, xxxxx xx xxxxxxxx xx slámově xxxxx xx zlatavou s xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. Xx výrazné, xxxxx x delikátní xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Giallo. Xxxx xx jemná, xxxx x xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx x xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ xx „xxxxxx“. Při xxxxxx xx spotřebě xxxx šumivá x xxxxxxxx xxxxxx bílá xxxx v případě, xx xx xxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, x nichž xxxx xxxx získáno. Jakostní xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx či xxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx moštové xxxxxx Xxxxxxx Giallo, x níž musí xxx xxxxx získáno. Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 10,5 % (šumivé xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx) x 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno)
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx (xxxxxx xxxx x jakostní xxxxxx víno); 5,0 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr (jakostní xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx)
Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Minimální xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx a unijních xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Vigneti delle Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“ x 5 „Xxxxxxxx šumivé xxxx“, s uvedením xxxxx xx dvou xxxxxxxxx odrůd, xxxx xxx něj
Šumivé víno xx xxxxxxxxx živou x přetrvávající pěnou x růžovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx zvláštní delikátností x elegancí.
Xx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx je jemná, xxxx x typická xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx x xxxxx cukru, xxxx xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ až „xxxxxx“.
Xxx xxxxxx ke xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx, xx uvádějí xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx moštové xxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx bylo xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v procentech xxxxxxxxxx: 11 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
10,5 |
|
Xxxxxxxxx celková kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.
5. Enologické xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxx hroznové xxxxx a xxxx (x xxxxxxxx do 15 %) x xxxxx x víny x z jiných xxxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastí, xxxxx byly získány x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx označených xxxx „xxxxxx k xxxxxxxxx“ xxxx „sledované“ x xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxx.
Příslušná xxxxxxx enologických xxxxxxx
Zpracování xx šumivé xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx metody druhotného xxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx).
x. Xxxxxxxxx výnosy
Xxxx Xxxxxxx xxxxx Dolomiti Xxxxxx, Rosato x Xxxxx bez xxxxxxxx xxxxxxx odrůdy
23 000 xx xxxxxx xx xxxxxx
Typ Xxxxxxx delle Dolomiti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxx
12 000 xx hroznů xx xxxxxx
Xxxx Vigneti delle Xxxxxxxx x uvedením xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
19 500 xx xxxxxx xx xxxxxx
6. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx produkce xxxxxx xxxxxxxxxxx x výrobě xxx „Vigneti delle Xxxxxxxx“ xxxxxxxx celé xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x Xxxxxxx x území provincie Xxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XX X X (X).
7. Xxxxxx moštové xxxxxx
|
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Cabernet |
|
|
Cabernet Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxèxx X. – Cabernet |
|
|
Xxxxxxèxx X. – Cabernet Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Chardonnay X. |
|
|
Xxxxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxxxxx B. |
|
|
Xxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxx di Xxxò X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxx B. |
|
|
Lambrusco a Xxxxxx Frastagliata N. – Enantio X. |
|
|
Lambrusco x Xxxxxx Frastagliata X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Manzoni 6.0.13 X. |
|
|
Xxxx X. |
|
|
Xxxxxx N. |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Giallo X. – Xxxxxxx |
|
|
Moscato Giallo X. – Xxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxx Rs. – Xxxxxxx xxxxx Xxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxx Muskateller |
|
|
Müller Xxxxxxx X. – Riesling x Sylvaner |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Paolina X. |
|
|
Xxxxxx N. |
|
|
Xxxxx Xxxxxx X. |
|
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxx Xxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Pinot Bianco X. – Weiß Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx X. – Weißburgunder |
|
|
Pinot Xxxxxx – Grauburgunder |
|
|
Xxxxx Xxxxxx – Grauer Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx – Xxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx – Pinot Xxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxx – Xxxäxxxx |
|
|
Xxxxx Nero X. – Xxxxxx Xxäxxxxxxxxxx |
|
|
Pinot Xxxx X. – Xxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxx X. – Pinot Xxxx |
|
|
Pinot Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Nero X. – Blauburgunder |
|
|
Rebo X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxx Xxxxxxx X. |
|
|
Sauvignon X. – Xxxxxxxxx Xxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Gentile X. – Xxxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxxx N. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Gentile X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Schiava Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Vernatsch |
|
|
Schiava Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx Gr |
|
|
Xxxxxxx Grossa X. – Xxxßxxxxxxxxx |
|
|
Schiava Xxxxxx X. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Grossa X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx N. |
|
|
Sylvaner Xxxxx B. – Xxüxxx Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Sylvaner Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx X. – Xxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxxxx B. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxx X. |
|
|
Johanniter X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxx N. |
|
|
Turca X. – Serbina X. |
|
|
Lagrein X. |
|
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx Xx. – Xxxüxxxxxxxxxx |
|
|
Trebbiano Xxxxxxx X. – Procanico |
|
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxx Xxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx Nera Lunga X. – Xxxxxxxx |
|
|
Malvasia X. – Malvasier |
|
|
Xxxxxxxx X. – Xxxxx Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxxx B. |
|
|
Portoghese X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx X. |
|
|
Tempranillo N. |
|
|
Viogner X. |
|
|
Xxxxxxxx N. |
|
|
Diolinoir X. |
|
|
Xxxxxxx X. |
|
|
Xxxxxxxxxx Trevigiana X. – Bianchetta |
|
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Marzemina Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Bastarda |
|
|
Xxxxxxxxx Bianca X. – Xxxxxxxxx |
|
|
Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
|
|
Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
|
Moscato Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Bianco X. – Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx Bianco X. – Muskateller |
|
|
Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxx X. – Glera |
|
|
Glera Xxxxx X. – Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx Xxxxxxxx X. – Xxx |
|
|
Xxxxxxxxx Nera X. |
8. Xxxxx souvislostí
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)
Xxxxxx zahrnuje Xxxxxxxx, Xxxx Xxxxx a xxxxxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxxxx a xxxxxxx xx v Xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx oblasti xxxxxxx xx seznamu xxxxxxxxx xxxxxxxx UNESCO. Xxxxxx xx převážně xxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx největší xxxxxx pokrývají Xxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx činí 1 000 xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx většina srážek xxxxxx xx xxxx x xx xxxxxx. Xxxxxxxxx deště x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx x táním xxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podnebím mezi xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vín x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ jedinečné xxxxxxxxx x odlišuje xxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx.
Pokud jde x xxxxx podmínky, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x vápencové xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, což xx xx následek dobré xxxxxxxxx x provzdušnění. Xxxx půdy xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx vrcholové xxxxx náplavových xxxxxx. Xxxx x dolní xxxxx svahů mají xxxxx podíl kamene. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyskytují xx zde xxxx xxxx xxxxxxx geologického xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxx xx Xxxxxx (xxxxxx), Xxx x’Xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx (xxxxx).
Xxxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx kulturního xxxxxxxx této xxxxxxx, xxx dokládají xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx bronzové xx xx xxxxxxxxxx. Xx několik staletí xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx součástí rakousko-uherské xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx monarchie jsou xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxx xxx, xxx xxxx pěstování xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx vzájemně xxxxxxx, xx xxxx xxxx vytvořily neoddělitelné xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx nejen x xxxxxx kultuře a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x vinařství, xxxxx xxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx. Rozhodující a xxxxxxxxxxxx dopad xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx vína xxxxxx x této xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx institutu San Xxxxxxx xxx’Xxxxx x xxxx 1874, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Moderní xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nových xxxxxxxxxx x enologických xxxxxxx, jež tento xxxxxxxx xxxxxxxx společně xx xxxxxx x Xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx oblasti, xxxxx zavedli postupy x metody obhospodařování xxxxx spojující xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx: „Xxxx“
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx lze přičíst xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx souvislosti s xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Bílá xxxx xxxxxxx typů xxxxxxxx xxxxx škálu barev xx slámově xxxxx xx xxxxxxxx, někdy x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx měděné xxxx x případě xxxxxx Pinot Xxxxxx. Xxxxx aroma xxx xx vyznačuje delikátností x xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx odrůdu xxxxxxxx xx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x poloaromatických xxxxx, xxxx xx Xüxxxx Xxxxxxx a Xxxxxxxxx. Chuť vín, xxxxx je suchá xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, dobře strukturovaná, xxxxx x robustní.
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx Xxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx x harmonická, xxxxx xx xxxxxx x vyváženou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx aroma je xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx ovocné; x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx použité x xxxxxx výrobě mohou xxx xxxxxx xxxxx xxxxx intenzity, x xxxxxxx starších xxx xxxxx vyvinuté. Chuť xx xxxxxxxxxx x xxxxx strukturovaná x xxxx být xxxxx xx xxxxxx.
Xxxxxxx víno „Xxxxxxx“ má aroma x příchuti, xxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx karbonové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx x xxxxxx, která xxxxxxxx xxxxxx vína x xxxxxxx tóny moštové xxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxxx vhodnost xxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx x nejpříznivějším slunečním xxxxxx. X kopcovitých xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx červené odrůdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vína x xxxxxxx xxxxxxxxx x x dobře xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x nocí, které xxxx pro tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx značné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx mají xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx xxxxx pozemků xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx umožňuje xxxxx xxx jednotlivá xxxx xxxxxxxxxxxx umístění.
Charakteristiky x xxxxxxxxxx vín s xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Topografie také xxxxxxx, xx k xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx než 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je xxxxxxxxxx xx činnosti, xxxxx xxxx optimalizovat růst xxxxxxx x zrání xxxxxx, xxxxxxxxxx přirozenou xxxxxxxx xxxx patogenům x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. X xxxxx ohledu xx xxxxx uvést, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ochrany rostlin. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
Vzájemné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx podmínky x xxxxxxxxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, jejichž vlastnosti x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx delle Dolomiti, xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Jakostní xxxxxx víno“, 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx víno“, 8 „Perlivé xxxx“
Informace x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx lze xxxxxxx zeměpisnému xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x přírodními a xxxxxxxx faktory x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Šumivé xxxx, které xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxx růstu x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx zpracování xx xxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx kvašení xxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx vyniká xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx.
Xxxxxxx šumivých vín xxxxxx dostupnost xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx hrozny x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx typu. Xxxx xxxxxxxxxx spočívají xxxxxxx x tom, xx hrozny zachovávají xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx cukru x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, xxx xx postupně xxxxxxx x xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx výška xxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx závisí xx omezeném xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x výrobě šumivých xxx.
Xx xx týká „xxxxxxxxxx aromatického xxxxxxxx xxxx“, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx dána rovněž xxxxxxx xxxxxxx odrůdy, xx. xxxxxxx odrůdy „Xxxxxxx Xxxxxx“, xxxxx xx v této xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx jemné xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Šumivé xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x přetrvávající xxxxx x xxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx žluté xx zlatavou x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Chuť xx jemná, živá x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx odrůdu.
Xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxxx Xxxx, xx xxxxxxxxx živou x xxxxxxxxxxxxx pěnou x xxxxxxx barvou xxxxx xxxxxxxxx. Má xxxxxxx x xxxxx aroma x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx, xxxx x výrazná.
Pokud xxx x xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx či xxxxxxxx, je xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ xx „sladké“.
Xxxxxxx xxxx, xxxx, růžová xxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx uhličitého.
Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx dosáhly xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx umožňuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx související x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx nádobách (autoklávech), xxx xxxxxx zvýšit xxxxxx xxxxxxx perlivých xxx.
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx skutečnosti umožnila xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx jsou nejvhodnější xxx zpracování xx xxxxxxx víno x xxx druhotné xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx technologií; tyto xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx umožňuje xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxxxx xx šumivé xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx mezi dnem x xxxx, xxxxx xxxx xxx tuto xxxxxx xxxxxxx, způsobují xxxxxxx u xxxxxx xxxxxx značné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx mají xxxx xxxxxxxx organoleptické vlastnosti. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx různých xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx určit xxxxxxxxxxxx umístění xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx x vlastnosti xxx x označením IGT „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 ha. Topografie xxxx znamená, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxx 600). Většina xxxx doby xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vůči xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. X tomto xxxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxx celá xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxxxxxx, a xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Hrozny xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx odrůda, xxxxxxx, xxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výroby vína xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx produkce, tak x xxxxxxxxx odrůdami, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, kategorie 15 „Víno ze xxxxxxxxx xxxxxx“ a xxxxxxxxx 16 „Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx“
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx zeměpisnému xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x přírodními x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx přes xxxxxxxxxx x bílých xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx použité xxxxxx. Xxxxx je delikátní x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx hroznů, xxxxx kořenité x xxxxxxxxxxxxx med a xxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx cukru.
Xxxxxxx se xxxxxx vín „Xxxxxxx“ xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x červených, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdami xxxx aromatické moštové xxxxxx (Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx Rosa, Traminer Xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (Goldtraminer, Nosiola, Xxxxxxxx Renano, Xxxxxxxxx xxx.).
Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (víno x xxxxxxxxxx hroznů) xxxx x xxxxxxxxx (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx). Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx vlastností, jichž xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxx „Passito“ určuje xxxxxxxxx na základě xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxx hrozny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx. x xxxxxxxxx místa xxxx bobulemi, které xxxx vybírány na xxxxxx x době xxxxxxx.
Xxxxxx napomáhají výrazné xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx zejména x xxxxxxx létě x xx podzim, x xxxxxxx větry v xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx Alpy.
Xx xxxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx „Òra xxx Xxxxx“, xxxxx xxxx xxxx velkou část xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podmínek xxx sušení hroznů, xx. x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx vzduchu, xxxxx xxxxxxxxx příliš xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxx „Xxxxxxx“ xx sice xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx objemech, xxxx xxxx vyráběna xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx „vlajkový“ xxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx souvislost xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx produktu xx způsobena hlavně xxxxx faktory:
|
— |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (jak xx xxxxxxx xxxx), které xxxx obzvláště xxxxxx xxx sušení, xxx xx nezbytné xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx místním mírným xxxxxx („Òxx del Xxxxx“), který xxxxxxxx xxxxxxxx hroznů xx xxxx xxxxxx, xx xx x závodě xxxx x xxxxxxxxx, |
|
— |
starobylou xxxxxxx výroby xxx „Xxxxxxx“, xxxxx xx xxxxx uskutečňuje x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxx potenciál xxxxx, které xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x nejpříznivějším xxxxxxxxx xxxxxx. Teplotní xxxxxxx xxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx pro tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx u bílých xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx mají vína xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx pozemků xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx různých podmínek, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxx révy xxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x označením IGT „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx rovněž důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vinařů. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxx přibližně 1,3 xx. Topografie xxxx xxxxxxx, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vysoký xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx fytosanitárních xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxx, x stále xxxx xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně xxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx vína xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, jejichž vlastnosti x xxxxxx jsou xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx, tak x moštovými xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vinifikace x xxxxxxxxxx na xxxxxxx a šumivé xxxx
Xxxxxx xxxxx: právní xxxxxxxx EU
Xxx xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxx týkající xx xxxxxx xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx:
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx EU xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx probíhat xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Benátska x Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ během posledních xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx a perlivé xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx je odůvodněná xxxxxxxxxxx, xx se x xxxxxx regionech xxxxx xxxxxxxxxx obvyklé xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx v xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx postupy xx xxxxxxxxxx xx fáze xx vinifikaci, xxxxx xx xxxxxxxx součást xxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxxxx xxxxx xx vymezené vinařské xxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx výrobci xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx výše xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx sousedí s xxxxxxx produkce.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxx rámec: xxxxxx xxxxxxxx EU
Xxx dalších xxxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx:
Xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“ x XXXX „Xxxxxxx delle Dolomiti“ xxxxx uvádět xxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx XX xxxx je xxxxxxx xxxxx moštové xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx a x obchodní xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx:
|
x) |
x kategorií „Víno xx zaschlých hroznů“ x „Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx“, včetně xxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxx Passito“ xxxx „Xxxxxxx“, |
|
x) |
x xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Perlivé xxxx“ x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: – x xxx x xxxxxxxxx Xxxxxxx: Lagrein, Xxxxxxxx Italico, Riesling Xxxxxx, Traminer Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, – x xxx x xxxxxxxxx Xxxxxx: Xxxxxxx, Marzemino, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Riesling Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Trebbiano Xxxxxxx, Veltliner. |
X kategorií „Xxxxxx xxxx“ a „Xxxxxxxx xxxxxx víno“ xxx na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxxx, x xx x xxxxxxxx xx xxxx odrůdy: Chardonnay, Xxxxx Bianco, Xxxxx Xxxxxx, Pinot Nero x Xüxxxx Xxxxxxx, x x kategorie „Xxxxxxxx aromatické šumivé xxxx“ lze xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx.
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936