Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2019/229

xx dne 7. února 2019,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx metody, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx v naklíčených xxxxxxxx x xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (určené x xxxxx xxxxxxxx)

(Xxxx x xxxxxxxx xxx EHP)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx výbor xxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx normalizaci xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a protokol x xxxxx ověřit xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Nařízení (XX) č. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s ohledem na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx XX ISO 16140-2, způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx metodami x xxxxxx xxxxxx xx určité xxxxxx xxxxxxxxxx mikroorganismů Xxxxxxxxxx (EN XXX 6579-1) x Xxxxxxxxxxx (EN XXX 22964), xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů (XX XXX 19020), detekce x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (EN XXX 19343), stanovení xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx (XX XXX 4833-1) x xxxxxx počítání xxxxxxx Enterobacteriaceae (XX XXX 21528).

(3)

Xxxxxxxxxxxxxxx Enterobacter xxxxxxxxx byl v roce 2007 xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxx.

(4)

Xxxxx xxxxx xxxx sérotypů Salmonella xxxx „Xxxxxxxxxx enterica xxxxx. xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx“ x „Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxx xxxxxxx Enteritidis“. X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx centra Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx organizace xxx klasifikaci a výzkum xxxxxxxx (3) by mělo xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx tyto xxxxxxxx xxxxxxxxx shodným xxxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxx bezpečnosti potravin xxx „Listeria monocytogenes xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx a pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.“ Xxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx xx dne 15. xxxxxxxxx 2011 (4) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx, x xxxx xx xx na xx xxxxx xxxxxxxxx kritérium xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx kojence x xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx.

(6)

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxx kritérium xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx X. xxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě). Xxxxxxxx x xxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesy xxxxxxxxxxx, které mají xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro E. xxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx), xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx X. xxxx x xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxx.

(7)

Xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx měli xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx přizpůsobit xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxx ISO 16140:2003 mohou xxx xxxxxx až xx xxxxx roku 2021.

(8)

Nařízení (XX) č. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxx.

(9)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Změny xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;2073/2005

Xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;2073/2005 xx xxxx takto:

1)

V článku 2 xx xx xxxxxxx x) vkládají nová xxxxxxx, která zní:

„n)

„širokou xxxxxx xxxxxxxx“ xxxxx xxxxx XX XXX 16140-2 xx rozumí xxxxxxxxx xx xxxxxx xx.&xxxx;2 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;178/2002&xxxx;(*1);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx vyrábí xxxx xxxxxxxxxxx alternativní xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx potvrzení ve xxxxx xxxxxxxxx stvrzujícího, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx splňuje požadavky xxxxx EN XXX 16140-2;

x)

„xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu x&xxxx;xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx řízení xxxxxxxx, xx validovaná xxxxxxxxxxxx xxxxxx je v souladu x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx XX XXX 16140-2, x&xxxx;xxxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx;

(*1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 178/2002 xx dne 28.&xxxx;xxxxx&xxxx;2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady a požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Evropský xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx týkající xx bezpečnosti xxxxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;31, 1.2.2002, x.&xxxx;1).“"

2)

Xxxxxx 5 se xxxx xxxxx:

x)

x&xxxx;xxxxxxxx 2 xx xxxxx xxxxxxxxxxx nahrazuje xxxxx:

„Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx pro kojence xx xxxxx měsíců xxxx, které představují xxxxxx Xxxxxxxxxxx spp., xxxxxx v rámci xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx místa xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.“;

x)

x&xxxx;xxxxxxxx 5 xx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, pokud:

jsou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx XX ISO 16140-2 x

xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kritériu xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx X, xxxxxxx soulad s požadavky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx XX XXX 16140-2.

Xxxxxxxxx vlastních-autorských xxxxx xxxx alternativních xxxxxxxxxxxx xxxxx xx přijatelné, xxxxx:

xxxx validovány v souladu x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v normě XX ISO 16140-2 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze I, xxx je stanoveno xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x

xxxx certifikovány xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx orgánem.

Certifikace vlastní-autorské xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx čtvrtého pododstavce:

musí xxx alespoň xxxxxxx 5 let xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

xxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxxxx zajištění xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x

xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vlastní-autorské xxxxxx xxxx odkaz xx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx kvality xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxxx xxxx analytické xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxxx validovány xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.“

3)

Xxxxxxx X&xxxx;xx xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Do 31. xxxxxxxx 2021 xxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx uplatňovat xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metody uvedené x xxxxxx 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxxx článkem 1 xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 3

Xxxxx v platnost

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 7. xxxxx 2019.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Komise (XX) x.&xxxx;2073/2005 xx dne 15.&xxxx;xxxxxxxxx 2005 o mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx X X, Xx Minor X. Xxxxxxxxx xxxxxxxx of xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 7xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro klasifikaci x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx (World Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxx for Xxxxxxxxx xxx Xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx). Xxxxx, Xxxxxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxx; 1997.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Scientific Xxxxxxx xx xxx risk xxxxx xx Xxxxx xxxxx-xxxxxxxxx Escherichia xxxx (XXXX) and xxxxx xxxxxxxxxx bacteria xx xxxxx xxx sprouted xxxxx; XXXX Xxxxxxx 2011; 9(11):2424.


PŘÍLOHA

Příloha X&xxxx;xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

Xxxxxxxx 1 xx xxxx xxxxx:

x)

x&xxxx;xxxxxxx 1.1, 1.2, 1.4 xx 1.20, 1.22 xx 1.24, 1.28 x&xxxx;1.29 xx xxxxxxx „Xxxxxx“ xx xxxxx „xxxxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxxx „nezjištěno“;

b)

ve xxxxxxx „Analytická referenční xxxxxx“:

x)

x&xxxx;xxxxxxx 1.4 xx 1.20, 1.22 a 1.23 xx xxxxx „EN/ISO 6579“ xxxxxxxxx xxxxxxx „XX XXX 6579-1“;

ii)

v řádku 1.21 xx slova „xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx laboratoře Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky (13)“ xxxxxxxxx výrazem „XX XXX 19020“;

xxx)

x&xxxx;xxxxx 1.24 xx výraz „XXX/XX 22964“ xxxxxxxxx xxxxxxx „EN XXX 22964“;

xx)

x&xxxx;xxxxxxx 1.26 xx 1.27x xx xxxxx „XXXX (19)“ nahrazuje xxxxxxx „XX XXX 19343“;

x)

x&xxxx;xxxxx 1.28 se xxxxx „XX/XXX 6579 (xxx zjišťování) xxxxxx Xxxxx-Xxxxxxxx-Xx Minor (pro xxxxxxxxxxxx)“ xxxxxxxxx slovy „XX/XXX 6579-1 (xxx xxxxxxxxxx) xxxxxx White-Kaufmann-Le Xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxx)“;

x)

x&xxxx;xxxxx 1.24 xx sloupci „Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx toxiny, metabolity“ xx xxxxxxx slova „(Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)“;

x)

x&xxxx;xxxxx 1.28 xx xxxxxxx „Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx“ se xxxxx „Salmonella typhimurium (21) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx (21) Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx“.

x)

xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx čarou 4 xx xxxxxxx xxxxx „vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx“;

x)

xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx 13 x&xxxx;19;

x)

x&xxxx;xxxxxxxx pod xxxxx 14 xx slova „X. xxxxxxxxx“ nahrazují xxxxx „Xxxxxxxxxxx xxx.“;

x)

xxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx slova „Xxxxxxxxxxxx sakazakii“ xxxxxxxxx xxxxx „Cronobacter xxx.“;

x)

x&xxxx;xxxxx 1.20 xx xxxxxxx „Xxxxxxxxx potravin“ xx xxxxx „Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx šťávy (určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)“ nahrazují xxxxx:

„Xxxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(*1) ovocné x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

(*1)&xxxx;&xxxx;Xxxxx „xxxxxxxxxxxxxxx“ znamená, xx šťáva nebyla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx času a teploty xxxx xxxxx validovaným xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx rovnocenného baktericidního xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x&xxxx;xxxxxx xx salmonely.“"

2)

Kapitola 2 xx xxxx xxxxx:

x)

x&xxxx;xxxxxxx 2.1.1, 2.1.2, 2.1.6 x&xxxx;2.1.7 xx xxxxx „XXX 4833“ xxxxxxxxx xxxxxxx „XX XXX 4833-1“;

x)

x&xxxx;xxxxxxx 2.1.3 xx 2.1.5, 2.2.9 x&xxxx;2.2.10 xx xxxxxxx „Xxxxxx“ se xxxxx „xxxxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxxx „xxxxxxxxxx“;

x)

xx xxxxxxx „Analytická xxxxxxxxxx metoda“:

i)

v řádcích 2.1.1, 2.1.2, 2.2.1, 2.2.7, 2.2.8 x&xxxx;2.3.1 se xxxxx „XXX 21528-2“ xxxxxxxxx xxxxxxx „XX XXX 21528-2“;

xx)

x&xxxx;xxxxxxx 2.1.3 x&xxxx;2.1.4 xx výraz „XX/XXX 6579“ nahrazuje xxxxxxx „XX XXX 6579-1“;

xxx)

x&xxxx;xxxxx 2.1.5 xx xxxxx „EN/ISO 6579 (xxx zjišťování)“ xxxxxxxxx xxxxxxx „XX XXX 6579-1“;

xx)

x&xxxx;xxxxxxx 2.2.9 a 2.2.10 xx xxxxx „XXX 21528-1“ xxxxxxxxx výrazem „XX ISO 21528-1“;

d)

v oddíle 2.1 „Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx“ xx xxxxxxxx xxx xxxxx 10 xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxx zjištění xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx spp. se xxxxxxx podrobí xxxxx xxxxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx a Salmonella Enteritidis x&xxxx;xxxxx xxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx 1.28 kapitoly 1.“;

e)

v oddíle 2.2 „Xxxxx a mléčné xxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxxxx pod xxxxx 9 se xxxxx „X. sakazakii“ xxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxxx xxx.“;

x)

x&xxxx;xxxxx 2.5.2 ve xxxxxxx „Xxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxx „Nepasterizované ovocné x&xxxx;xxxxxxxxxx šťávy (určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)“ xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(*2) ovocné x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

(*2)&xxxx;&xxxx;Xxxxx „nepasterizované“ znamená, xx xxxxx nebyla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, jako xx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x&xxxx;xxxxxx xx E.coli.“"


(*1)  Výraz „xxxxxxxxxxxxxxx“ xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx podrobena xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx procesům xx účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx účinku, xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx.“

(*2)&xxxx;&xxxx;Xxxxx „xxxxxxxxxxxxxxx“ xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pasterizaci xxxxxxxxx kombinací xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o účinek xx X.xxxx.““