NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) x. 121/2008
xx xxx 11. února 2008,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx používaných k xxxxxx xxxxxx (xxx XX 2309)
KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx o založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 o xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx (1), x zejména na xx. 9 odst. 1 písm. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:
| 
			 (1)  | 
			
			 Xxx zajištění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx k xxxxxx zvířat (XX 2309) xxx xxxxxx xxxxxx do Xxxxxxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxx analýzy nutno xxxxxxxxx jejich vědecký x xxxxxxxxxxxxx xxxxx.  | 
		
| 
			 (2)  | 
			
			 X xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 72/199/XXX xx xxx 27. xxxxx 1972, xxxxxx xx stanoví analytické xxxxxx Společenství pro xxxxxx xxxxxxxx krmiv (2), xx ke stanovení xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx používaných k xxxxxx xxxxxx použije xxxxxxxxxxxxxx metoda (xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx) popsaná x xxxx 1 xxxxxxx X uvedené xxxxxxxx.  | 
		
| 
			 (3)  | 
			
			 Xx xxxxxxx xxxxxx provedených xxxxxxxxx x celních xxxxxxxxxx členských xxxxx xx xxxxx stanovit, xx xxxxx-xx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx přípravcích xxxxxx polarimetrickou metodu xxxxxxxx xx xxxxxxxx 72/199/XXX, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx proto xxxxxx xxxxxxxx, xxx se xx xxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxx.  | 
		
| 
			 (4)  | 
			
			 Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx pro xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx,  | 
		
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxxx xx xxxxxx 1 směrnice 72/199/XXX xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx zvířat kódu XX 2309 xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení v xxxxxxxxx, jsou-li xx xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx krmné xxxxxxxx:
| 
                x)  | 
            
                výrobky x xxxxxxx řepy, xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx melasa, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, cukrovková xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, řepa cukrová;  | 
         
| 
                x)  | 
            
                xxxxxxxxx xxxxx;  | 
         
| 
                x)  | 
            
                xxxxx semeno; xxxxx xxxxxxxx; extrahované xxxxx xxxxxx;  | 
         
| 
                x)  | 
            
                xxxxxxx semeno; xxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; řepkové xxxxxx;  | 
         
| 
                x)  | 
            
                xxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx; slunečnicové xxxxxx xxxxxxxx loupané, extrahované;  | 
         
| 
                x)  | 
            
                xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx;  | 
         
| 
                x)  | 
            
                xxxxxxxxxx xxxxx;  | 
         
| 
                h)  | 
            
                sušené xxxxxxxx;  | 
         
| 
                i)  | 
            
                výrobky xxxxxx na inulín (xxxx. xxxxx x xxxxxx z xxxxxxxxxx);  | 
         
| 
                j)  | 
            
                xxxxxxx.  | 
         
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.
V Xxxxxxx xxx 11. února 2008.
Xx Xxxxxx
László KOVÁCS
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, s. 1. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením Komise (XX) č. 1352/2007 (Xx. xxxx. L 256, 7.9.1987, x. 1).
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 123, 29.5.1972, x. 6. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxx 1999/79/ES (Xx. xxxx. L 123, 29.5.1972, x. 6).
PŘÍLOHA
ENZYMATICKÁ METODA PRO XXXXXXXXX XXXXXX ŠKROBU X XXXXXXXXXXX POUŽÍVANÝCH X XXXXXX XXXXXX XXXXXX VYSOKOTLAKÉ KAPALINOVÉ XXXXXXXXXXXXXX (XXXX)
1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx působnosti
Tato xxxxxx popisuje enzymatické xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx. Xx se xx to, xx xxxxxxx xxxxxxxx glukóza xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx ve xxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx škrobu x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x vysoké xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxxxxx xx 40&xxxx;% xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x % (x/x).
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx vzorek vypere 40&xxxx;% ethanolem.
Do suspenze xx přidá tepelně xxxxx xxxxx alfa-amyláza. Xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx 100 °C xxxxx xxxxx na menší xxxxxxx xxx xxxxxx xx xx, zda xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxx se štěpí xxxxx pomalu. Proto xx xxxxx, xxx xxxxxx byly xxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxx xx formě xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxx xx přidá xxxxx enzym amyloglukosidáza, xxxxx xxx teplotě 60&xxxx;°X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx.
Xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xx xxxxxxxx odstraněny xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx a xxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x XXXX.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx cukrů xx xxxxxxx pomocí XXXX.
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x.x. x demineralizovanou xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;40&xxxx;% vodný roztok xxxxxxxx.
4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, min. 99&xxxx;%.
4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x Xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx xxxxxx &xx; 5&xxxx;000 X/xx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx. 4&xxxx;°X.
Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx alfa-amyláza (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx. 4&xxxx;°X.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx zinečnatého, x.x.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) (K4[Fe(CN)]6.3H2O), xxxxx xxxxx.
4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxxxx, x.x.
4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, 100&xxxx;% (x/x).
4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx sodného (0,2 xxx/x).
Xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 16,4 x xxxxxx sodného (4.7). Xxxxxxxxx xx xxxx x xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000 xx. Xxxxxx po xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xX xx 4,7 (pomocí xX xxxxx (5.11)). Xxxxx roztok xxx xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx 4 °C xxxxxxxx xx xxxx nejvýše 6 xxxxxx.
4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx enzymu > 250 U/ml).
Připravte roztok x 5 xx xxxxxxx amyloglukosidázy (Sigma, 4.3) xxxx 660 xx xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxx objemu 100 xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx (4.9). Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx roztoky xxxxxxx xx xxxx, jak xx xxxxx používají xxx xxxxxxx XXXX.
4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx I).
Ve skleněné xxxxxxx xxxxxxxxx 219,5 x xxxxxx xxxxxxxxxxx (4.5) ve vodě. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000 ml, xxxxxxxx 30 ml xxxxxxxx xxxxxx (4.8). Důkladně xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx. Tento roztok xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 měsíců.
Lze xxxxxx jiná xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx činidlo XX).
Xx xxxxxxxx kádince xxxxxxxxx 106,0 x xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (4.6) xx vodě. Xxxxxx do odměrné xxxxx o xxxxxx 1&xxxx;000 xx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a doplňte xxxxx. Xxxxx roztok xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 měsíců.
Lze xxxxxx jiná xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fáze.
Připraví xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x XXXX xxxxxxx xxxxx. Při xxxxxxx kolony xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xx xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx čistoty HPLC x xxxxxxxxxxxx.
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx pro 1 000 x xxxx více (xxxxxxxxx ve středu xxxxxxxxxxxxx zkumavky).
5.3 Skleněné odstředivkové xxxxxxxx x xxxxxx 100 xx.
5.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, např. 185 xx.
5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx filtry, 0,45 μm, xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro XXXX xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 100 xx.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční xxxxxxxxx, 5 x 10 xx.
5.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.
5.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx 60&xxxx;°X x 100 °C.
5.13 Topné xxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX.
5.14.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx, vhodná xxx nulovou pulzaci.
5.14.2 Automatický xxxxxxxxx.
5.14.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
5.14.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx a 40 °C.
5.14.5 Detektor, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx, např. refraktometr.
5.14.6 Integrační xxxxxx.
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx
6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx.
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x přísadách. Množství xxxxxx (odvážené s xxxxxxxxx na 0,1 xx) lze odhadnout xx vzorce:
množství xxxxxx (x) = xxxxx xxxxxxx xxxxx (100 xx) / xxxxxxxxxx xxxxx škrobu (%)
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxx zkouška se xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx (jak xx xxxxxxx x bodě 6.5) bez xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se použije xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (7.1).
6.5 Analýza.
6.5.1 Příprava vzorků.
Promíchejte xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx zkušební xxxxx (6.3) se xxxxxx xx odstředivkové xxxxxxxx (5.3) x xxxxx xx 50 xx 40&xxxx;% xxxxxxxx (4.1). Míchejte xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 20 minut při xxxxxxx okolí. Ponechte xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx pěti xxxxx. Opatrně xxxxxxx x odstraňte xxxxxxxx xxxx (xxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx). Tento xxxxxxxxx xxxxxx opakujte xxxxxxx x 25 xx xxxxxxxx (4.1). Xxxxxx xxxxxxxx xx odměrné xxxxx x objemu 100 xx (5.9) x xxxxxxxxx 70 xx xxxx.
Xx rozpuštění xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alfa-amylázy (4.4) x xxxxxxxxxx xxx teplotě 100&xxxx;°X xx dobu 1 xxxxxx xxxx. xx xxxxx xxxxx (5.12). Xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx na 60&xxxx;°X x xxxxxxxx 5 xx roztoku amyloglukosidázy (4.10). Xxxxxx baňku xx xxxx 30 xxx do xxxxx xxxxx o xxxxxxx 60&xxxx;°X. Zchlaďte na xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx X (4.12), xxxxxxxxxxx x xxxx přidejte 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx XX (4.13). Xxxxxxxxx xxxxxxx X x XX xxx xxxxxx před ochlazením xxxx posléze. Xx xxxxxx xxxxxxxx vodou, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx skládaný xxxxx (5.6). Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
6.5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx extraktů xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxxx stříkačky (5.10) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx (5.7), xxxxx xxx xxxxxx vypláchnut xxxxxxxxx. Xxxxxxx jímejte xx xxxxxxxx (5.8).
Poznámka: Kotoučový xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxx jej xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyvolané xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx.
XXXX xx xxxxxxx xxxxxxxx obvyklým při xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx ethanolu/vody, xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx stopy maltózy, xxxx xx naznačovat xxxxxxx xxxxxxx škrobu.
7. Výpočet x vyjádření výsledků
7.1 Výpočet xxxxxxxx HPLC.
Z xxxxxxxx XXXX analýzy xx xxxxxxx xxxxx glukózy (%, m/m).
Enzymatický xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (4.3) xx xxxxxxxxxxx glukózou. Tepelně xxxxx xxxx-xxxxxxx (4.4) xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, kterou xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx aktivitou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx je xxxxx naměřenou xxxxxxxxxxx xxxxxxx (%, m/v) xxxxxxx x koncentraci xxxxxxx (%, m/v) xxxxxxxxx xxx slepé xxxxxxx. Obsah xxxxxxx (%, x/x) opravený xxxxx xxxxxxxx slepé xxxxxxx xx poté xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, hmotnosti xxxxxx x xxxxxxxxx x referenčními xxxxxxx (4.11).
7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx obsahu škrobu.
Obsah xxxxxx (%, m/m) xx vypočte z xxxxxx xxxxxxx (%, x/x) xx xxxxxx x výsledek xxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx = 0,9 * přepočtená xxxxxxxxxxx xxxxxxx
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
8.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušky týkající xx přesnosti xxxxxx xxxx shrnuty v xxxx 8.4.
8.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx hodnota xxxxxxx xxxxxxxx dvou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxx pracovníkem pomocí xxxxxxxx xxxxxxxx krátce xx xxxx není x více xxx 5 % případů xxxxx než mez xxxxxxxxxxxxxxx 1,1 % (x/x). Xxx opakovatelnosti xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (viz xxx 8.4).
8.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx rozdílu xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx získaných stejnou xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx laboratořích xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx není x xxxx xxx 5 % xxxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx 3,7 % (m/m). Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx z úhrnných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx xxx 8.4).
8.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx provedena x xxxxxx 2005 x 2006 xx xxxxxx xxxxxxxxxx celních xxxxxxxxxx. Xxxx zkouška byla xxxxxxxxx v xxxxxxx x normou XXX 5725 a xxxxxxxxxx XXXXX (X. Horwitz, Xxxx and Xxxxxxx Xxxxxxxxx, xx. 67, 1995, x. 331–343). Xxxxx o xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| 
			 Xxxxxx  | 
		||||||||||||||||||||
| 
			 1  | 
			
			 2  | 
			
			 3  | 
			
			 4  | 
			
			 5  | 
		||||||||||||||||
| 
			 Xxxxx laboratoří xx xxxxxxxxx xxxxxxxx  | 
			
			 25  | 
			
			 26  | 
			
			 26  | 
			
			 25  | 
			
			 24  | 
		|||||||||||||||
| 
			 Xxxxx uznaných xxxxxxxx  | 
			
			 50  | 
			
			 52  | 
			
			 52  | 
			
			 50  | 
			
			 48  | 
		|||||||||||||||
| 
			 Xxxxxxx obsah škrobu (%, m/m)  | 
			
			 31,2  | 
			
			 14,4  | 
			
			 25,1  | 
			
			 12,9  | 
			
			 27,8  | 
		|||||||||||||||
| 
			 Směrodatná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx (%, m/m)  | 
			
			 0,4  | 
			
			 0,3  | 
			
			 0,6  | 
			
			 0,2  | 
			
			 0,3  | 
		|||||||||||||||
| 
			 Mez xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x)  | 
			
			 1,1  | 
			
			 0,8  | 
			
			 1,7  | 
			
			 0,7  | 
			
			 0,9  | 
		|||||||||||||||
| 
			 Xxxxxxxxxx xxxxxxxx reprodukovatelnosti xX (%, m/m)  | 
			
			 1,7  | 
			
			 0,8  | 
			
			 1,7  | 
			
			 0,9  | 
			
			 1,3  | 
		|||||||||||||||
| 
			 Mez xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x)  | 
			
			 4,8  | 
			
			 2,2  | 
			
			 4,7  | 
			
			 2,5  | 
			
			 3,7  | 
		|||||||||||||||
| 
			 Xxxxxx 
  | 
		||||||||||||||||||||