NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) x. 1441/2007
xx xxx 5. prosince 2007,
xxxxxx xx mění xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx potraviny
(Text x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 odst. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických kritériích xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx hygienických opatření xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků musejí xxxxxxxx, aby xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
|
(2) |
Xxxxxxxx 1 a 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční kojeneckou xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 uvedené přílohy xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterie xxxx Salmonella. |
|
(3) |
Dne 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. |
|
(4) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (ES) x. 2073/2005, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterie xxxx Xxxxxxxxxx, je-li v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx xxx xxxx xxxxx xxxxxx. Část 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(5) |
X souladu xx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx BIOHAZ při Xxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin (EFSA) xxx 9. xxxx 2004 by měla xxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu. |
|
(6) |
Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxxx x zavedení systému xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx spor xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx spp., xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx potenciálně choulostivými xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx spor Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a sušených xxxxxxxx potravinách xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx možná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx přípravou x xxxxxxxxx xx xxxx xxx stanoveno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu. |
|
(7) |
Kapitola 1 přílohy I xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx sýrech, sušeném xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx přezkoumána xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Měl xx se proto xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(8) |
Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, prasat, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx upřesněn xxx xxxxx xxxx, x nichž xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Za xxxxxx zlepšení xxxxxxxxx xxxxxx pravidel v xxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxx x xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx k xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kontaminovány, x xx xx xxxx být rozšířena xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna. |
|
(9) |
V zájmu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx byla xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x tomuto xxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.
V Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.
Xx Xxxxxx
Xxxxxx XXXXXXXXX
xxxx Xxxxxx
(1) Úř. věst. X 139, 30.4.2004, x. 1.
(2) Úř. xxxx. L 338, 22.12.2005, x. 1.
XXXXXXX
„XXXXXXX X
Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx potraviny
|
Kapitola 1. |
Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx 2. |
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
|
2.1 |
Xxxx x výrobky x xxx |
|
2.2 |
Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx |
|
2.3 |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
2.4 |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
2.5 |
Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx |
|
Xxxxxxxx 3. |
Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx |
|
3.1 |
Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx zkušebních xxxxxx |
|
3.2 |
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření |
Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx vzorků (1) |
Limity (2) |
Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3) |
Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje |
||||
|
n |
c |
m |
M |
||||||
|
Xxxxxxxx monocytogenes |
10 |
0 |
nepřítomnost ve 25 x |
XX/XXX 11290-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Listeria xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5) |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7) |
XX/XXX 11290-1 |
před xxx, xxx potravina xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxxxxxxx x 10 x xx 1. ledna 2010 xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx v 10 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
od 1. xxxxx 2006 xxxxxxxxxxxx v 10 x xx 1. xxxxx 2010 xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 g |
EN/ISO 6579 |
produkty xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxx ml |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxx xx 25 x |
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx laboratoře Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13) |
xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx v 10 x |
XXX/XX 22964 |
produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
X. xxxx &xxxx;(15) |
1&xxxx;(16) |
0 |
xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x svaloviny a xxxxxxxx mezi lasturami |
ISO XX 16649-3 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Histamin |
9 (18) |
2 |
100 mg/kg |
200 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
9 |
2 |
200 xx/xx |
400 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xx X. xxxx, kdy xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované partie (20).
L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx účely:
|
— |
vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx X. monocytogenes, xxxx tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx této bakterie, |
|
— |
nevyhovující, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. xxxx x xxxxxx xxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx. |
Xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. |
Stafylokokové xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, pokud nejsou xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou enterotoxiny xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. |
Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx určených pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx bakterie, |
|
— |
nevyhovující, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx jednotce vzorku. |
Histamin x produktech xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
|
|
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X xxxx xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X. |
Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu
2.1 Xxxx a xxxxxxx x něj
|
Kategorie xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(21) |
Xxxxxx&xxxx;(22) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23) |
Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
|
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
XXX 4833 |
xxxxxxx upravená těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
1,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota |
ISO 21528-2 |
jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx |
|||||
|
xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
4,0 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
5,0 log KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
XXX 4833 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
XXX 21528-2 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
2&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném místě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením |
zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
5&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx jatečně upraveného xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením |
zlepšení xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx procesních kontrol, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx původu |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
7&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x směsného xxxxxx kůže z xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27) |
5 |
2 |
5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g |
5 × 106 XXX/x |
XXX 4833 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx |
||
|
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x |
5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x |
XXX 4833 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin |
||
|
E. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 KTJ/g |
500 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu surovin |
|||
|
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
500 XXX/x nebo cm2 |
5 000 XXX/x nebo xx2 |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, koňovitých x prasat:
|
— |
vyhovující, pokud xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X. |
Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech:
|
— |
vyhovující, xxxxx xx přítomnost bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v x/x xxxxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než x/x xxxxxx. |
Xx xxxxxx vzorkování xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x získání počtu xxxxxx x.
X. xxxx x počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX):
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x M x xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ m, |
|
— |
nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X. |
2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30) |
Xxxxxx&xxxx;(31) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32) |
Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx |
||||
|
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
&xx;&xxxx;1/xx |
5/xx |
XXX 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx |
||
|
E. xxxx &xxxx;(34) |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 nebo 2 |
x takovém xxxxxxxx xxxxx výrobního procesu, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx bakterií X. xxxx (35) |
zlepšení xxxxxxx výroby a xxxxxx surovin |
||
|
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
104 KTJ/g |
105 XXX/x |
XX/XXX 6888-2 |
x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx stafylokoků |
zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |
||
|
Koagulázopozitivní stafylokoky |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 nebo 2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
||
|
X. xxxx &xxxx;(34) |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby x výběru xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
10 XXX/x |
XXX 21528-2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 KTJ/g |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx stafylokokové enterotoxiny |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XXX 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
10 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 g |
ISO 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38). |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx v 10 g |
ISO 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s cílem xxxxxxxxxxxxx kontaminaci |
|||
|
Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx |
5 |
1 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XX/XXX 7932&xxxx;(39) |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx. |
||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.
Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
X. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx kategorie xxxxxxxx) x koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku:
|
— |
vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m, |
|
— |
přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx m x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m, |
|
— |
nevyhovující, pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X. |
2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(41) |
Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje |
Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
|
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x xxxx xx |
100 XXX/x xxxx xx |
XXX 21528-2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.
Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot > X nebo se xxxx xxx c/n xxxxxx nachází mezi x x M. |
2.4 Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(42) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43) |
Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
|
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
1/x |
10/x |
XXX XX 16649-3 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx |
||
|
xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
X. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X. |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v krunýře xxxxxxxxx a vařených xxxxxxxx a xxxxxxxxx xx schránkami:
|
— |
vyhovující, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X x zbývající xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ m, |
|
— |
nevyhovující, pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X. |
2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
|
Xxxxxxxxx potravin |
Mikroorganismy |
Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(45) |
Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx |
||||
|
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
||
|
E. xxxx |
5 |
2 |
100 KTJ/g |
1 000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx hygieny výroby, xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.
X. xxxx x xxxxxxxxxxxx ovoci a xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx):
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M. |
Kapitola 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx
3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Mezinárodní xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) a xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x pravidla xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx odběru xxxxxx xx vyberou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.
Při xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx místo xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx se místa, x nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Celková xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit alespoň 400 xx2.
Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorků xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Z xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x krku x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 g. X xxxxxx xxxx z xxxx ze xxx xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx být xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou praxi xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dne x xxxxx.
X odběru vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.
U odběru xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely může xxx četnost xxxxxxx xx čtrnáctidenní, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx získávány vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x salmonel xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx xxxxxxxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx snížena, xxxxx xx x rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx-xx xx xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný orgán, xxxxx xxx malé xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost odběru xxxxxx vyňaty.“
(1) n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.
(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x xxxxx X.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx určených x xxxxx xxxxxxxx:
|
— |
x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx odstranění X. xxxxxxxxxxxxx, pokud po xxxxx ošetření xxxx xxxxx xxxxxxxx kontaminace (xxxx. výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx), |
|
— |
x xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, |
|
— |
x xxxxxx, sušenek x xxxxxxxxx výrobků, |
|
— |
u xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxxxxx, |
|
— |
x xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x kakaa a xxxxxxxx, |
|
— |
x xxxxxx xxxx. |
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx platí, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx procesu stanovit xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx být dostatečně xxxxx, xxx zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx xx xxxxx doby údržnosti xxxxxxxxx.
(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx naočkuje xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx misky x xxxxxxx 90 xx.
(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx celou xxxx xxxxxxxxx.
(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤ 0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 a xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx výrobků.
(9) Toto xxxxxxxxx se vztahuje xx xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX oddílu V xxxxxxxx III bodu 3 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004.
(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx prokázat, že x důsledku xxxxxxxx xxxx zrání x xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx salmonel.
(11) Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.
(12) Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo odběr xxxxxx, který xx xxxxx provést xx xxxx, xxx lze xxxxxxxxxxxx nejvyšší pravděpodobnost xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx. Evropská screeningová xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. sakazakii. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, zda xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.
(16) Směsný vzorek xxxxxxx xxxxxxx x 10 jednotlivých xxxxxxxxx.
(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx čeledí Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.
(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu je xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. X takovém xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (ES) x. 178/2002, xxxxx xxxxx xx má xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx M., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx G., Xxxxxx X., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx plaice (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.
(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx analýzy xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(21)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = počet jednotek xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x M.
(22) U bodů 2.1.3–2.1.5 xx m xxxxx X.
(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x a X) xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vypočítá xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx vypočítá xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx z 10 xx sobě xxxxxxxx vzorkování xxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxx stanoveny x xxxxx xxxxxxxx.
(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x xxxxx je xxxxxx přítomnost salmonely. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx snižování xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx tímto přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx nižší xxxxxxx x.
(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx vyrobené na xxxxxx maloobchodu, xxxxx xx údržnost výrobku xxxxx xxx 24 xxxxx.
(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.
(29) Tato kritéria xx xxxxxxxx na xxxxxxx oddělené maso (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V kapitoly XXX bodu 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 853/2004.
(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a X.
(31)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x xxxxx X.
(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx určené k xxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx úrovně xxxxxxx.
(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx bakterií X. xxxx obvykle xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx zrání a x xxxx, které xxxxxxxxx růst E. xxxx, xx xx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx xxxxx.
(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x nichž xx xxxxxxx schopen ke xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx těmito mikroorganismy xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu prokázat, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx korelace existuje.
(39) 1 xx xxxxxxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x průměru 140 xx nebo xx xxx Petriho xxxxx x xxxxxxx 90 xx.
(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m a X.
(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(42)&xxxx;&xxxx;x = počet jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x M.
(43) Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.
(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.