NAŘÍZENÍ KOMISE (XX) x. 1441/2007
xx xxx 5. prosince 2007,
kterým xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx
(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,
s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických kritériích xxx potraviny (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx provozovatelé potravinářských xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
(2) |
Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) vydala stanovisko xxxxxxxx se Enterobacteriaceae xxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterií xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxx rudu Xxxxxxxxxx x že neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx stanovit korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx sakazakii na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx xxxx provádění xxxxxxxxx sušené počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacter sakazakii x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již xxxx xxxxx platit. Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna. |
(5) |
V xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x pokračující xxxxxxxxx výživě vydaným xxxxxx XXXXXX při Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. září 2004 xx měla xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x Enterobacteriaceae xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. |
(6) |
Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x dalším Xxxxxxxx xxx. v xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxxx x xxxxxxxx kontrolních opatření xx xxxxxxxx teploty x zavedení xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., mohou xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx xxxxxxx růst Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx potraviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V souladu xx stanoviskem XXXX xx xxxxx spor Xxxxxxxx cereus x xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měly xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx nejnižší x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx určených xx xxxxxxxx xxxxxx prodlevy xxxx přípravou x xxxxxxxxx xx mělo xxx stanoveno kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
(7) |
Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx přezkoumána xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Měl xx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(8) |
Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X nařízení (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx a koňovitých xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 xx jedno xxxxx xxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxx upřesněn xxx xxxxx míst, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x odběru xxxxxx měly xxx xxxxxxx plochy, které xxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kontaminovány, x xx by xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(9) |
X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx, xxx xxxx příloha X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným v xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx. |
(10) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.
V Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.
Xx Komisi
Xxxxxx XXXXXXXXX
člen Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 338, 22.12.2005, s. 1.
XXXXXXX
„XXXXXXX X
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx 1. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx 2. |
Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu |
2.1 |
Maso x xxxxxxx x xxx |
2.2 |
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
2.3 |
Xxxxxxx xxxxxxx |
2.4 |
Xxxxxxxx rybolovu |
2.5 |
Zelenina, xxxxx a xxxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxx 3. |
Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
3.1 |
Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
3.2 |
Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity |
Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1) |
Xxxxxx&xxxx;(2) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3) |
Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx vztahuje |
||||
n |
c |
m |
M |
||||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
10 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 g |
EN/ISO 11290-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5) |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx |
|||
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g (7) |
EN/ISO 11290-1 |
xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. ledna 2006 xxxxxxxxxxxx v 10 x xx 1. ledna 2010 xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost x 10 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
od 1. xxxxx 2006 nepřítomnost v 10 x xx 1. xxxxx 2010 xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost ve 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxx ve 25 g |
evropská screeningová xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Salmonella |
30 |
0 |
nepřítomnost ve 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Enterobacter xxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XXX/XX 22964 |
xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
E. xxxx (15) |
1 (16) |
0 |
při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
XXX XX 16649-3 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Histamin |
9 (18) |
2 |
100 mg/kg |
200 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
9 |
2 |
200 xx/xx |
400 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a plžů x souvislosti x xxxxxxxxxx na X. xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx vyšetřované partie (20).
L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost této xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx jednotce xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele potravinářského xxxxxxx, který xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx dobu údržnosti:
— |
vyhovující, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. xxxx x xxxxxx xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx xxxxxxx > xxxxx. |
Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx jednotce vzorku, |
— |
nevyhovující, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost této xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx splněny xxxx xxxxxxxxx:
|
— |
nevyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x nebo xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M. |
Kapitola 2. Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x výrobky x xxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(21) |
Xxxxxx&xxxx;(22) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23) |
Xxxx, xx xxx se kritérium xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků |
||||
n |
c |
m |
M |
|||||||
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota |
ISO 4833 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením |
zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol |
||||
Enterobacteriaceae |
1,5 log XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
2,5 xxx XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
XXX 21528-2 |
jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx |
4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
XXX 4833 |
xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
||||
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
2,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
XXX 21528-2 |
xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
2&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx chlazením |
zlepšení hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
5&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x hospodářstvích původu |
|||
|
Salmonella |
50 (25) |
7 (26) |
nepřítomnost xx 25 g směsného xxxxxx xxxx x xxxx |
XX/XXX 6579 |
jatečně xxxxxxxx xxxx xx chlazení |
zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx |
|||
|
xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27) |
5 |
2 |
5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g |
5 × 106 KTJ/g |
ISO 4833 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx a/nebo původu xxxxxxx |
||
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny výroby x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin |
|||
|
počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů |
5 |
2 |
5 × 105 XXX/x |
5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x |
XXX 4833 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 KTJ/g |
500 KTJ/g |
ISO 16649-1 nebo 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
500 XXX/x xxxx cm2 |
5 000 XXX/x nebo cm2 |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.
Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.
Enterobacteriaceae a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x prasat:
— |
vyhovující, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X. |
Xxxxxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx tělech:
— |
vyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx v c/n xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx určena xx xxxx xxx x/x xxxxxx. |
Xx xxxxxx vzorkování xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x získání xxxxx xxxxxx x.
X. xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx mase (SOM):
— |
vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x M. |
2.2 Mléko x mléčné výrobky
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30) |
Xxxxxx&xxxx;(31) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (32) |
Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků |
||||
n |
c |
m |
M |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
&xx;&xxxx;1/xx |
5/xx |
XXX 21528-1 |
konec výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x jakosti surovin |
||
|
X. xxxx (34) |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 nebo 2 |
x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. coli (35) |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
104 XXX/x |
105 XXX/x |
XX/XXX 6888-2 |
x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby a xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 KTJ/g |
EN/ISO 6888-1 xxxx 2 |
||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |
||
|
X. xxxx &xxxx;(34) |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
10 XXX/x |
XXX 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 KTJ/g |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 or 2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení hygieny xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx stafylokokové enterotoxiny |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 KTJ/g |
100 XXX/x |
XXX 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Enterobacteriaceae |
10 |
0 |
nepřítomnost v 10 g |
ISO 21528-1 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38). |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XXX 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení hygieny xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
|||
|
Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx |
5 |
1 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XX/XXX 7932&xxxx;(39) |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx hodnoty poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. |
E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní kategorie xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x M. |
Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m, |
— |
přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m, |
— |
nevyhovující, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x a X. |
2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin |
Mikroorganismy |
Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx referenční metoda (41) |
Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x xxxx xx |
100 XXX/x nebo xx |
XXX 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x x M. |
2.4 Xxxxxxxx xxxxxxxx
Kategorie xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(42) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (43) |
Fáze, na xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
1/x |
10/x |
XXX XX 16649-3 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby |
||
koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby |
Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
X. xxxx x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x M. |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m, |
— |
přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X a zbývající xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x hodnot xxxxxxx xxxx x a X. |
2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, ovoce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(45) |
Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x případě nevyhovujících xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx |
||
|
E. xxxx |
5 |
2 |
100 KTJ/g |
1 000 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin |
Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
X. xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx spotřebě) x xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x xxxxx spotřebě):
— |
vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx mezi x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m, |
— |
nevyhovující, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > M xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X. |
Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx odběr vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx x normě XXX 17604.
Xxxxx každého xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx odběru xxxxxx xx vyberou x ohledem xx xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx vzorek, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx přežvýkavců) na xxxxx místo odběru xxxxxx.
Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.
Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X každého xxxxxxx upraveného xxxx xx odebere xxxxxx xxxx x krku x xxxxxxxxx hmotnosti 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx ze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx xxx, aby xx získalo 5&xxxx;×&xxxx;25 x konečných vzorků.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx správnou xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.
X odběru vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. coli x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost snížena xx xxxxxxxxx jednou xx xxxxxxx dní, xxxxx xxxx xx xxxx po sobě xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx po 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx získávány vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která jatky xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx-xx to xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx to xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx x zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost odběru xxxxxx xxxxxx.“
(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.
(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx x xxxxx X.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx u těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě:
— |
u takových, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx opětovná xxxxxxxxxxx (xxxx. výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx obalu), |
— |
u xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zeleniny x xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx, |
— |
x chleba, sušenek x xxxxxxxxx xxxxxxx, |
— |
x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx vína, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků v xxxxxxx nebo baleních, |
— |
u xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx, |
— |
x xxxxxx mlžů. |
(5) Toto xxxxxxxxx xxxxx, pokud xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx procesu stanovit xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx limit 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6)&xxxx;&xxxx;1 ml xxxxxxx xx naočkuje na Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx na tři Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 mm.
(7) Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx celou xxxx údržnosti.
(8) Výrobky x xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx s pH ≤&xxxx;5,0 x aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx pod 5 dní jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx této xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx výrobků.
(9) Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004.
(10) Vyjma xxxxxxx, x xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x důsledku xxxxxxxx xxxx zrání a xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.
(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie semen xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, který je xxxxx xxxxxxx xx xxxx, kdy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx ke zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx x v xxxxxxxx výrobcích.
(14) Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li v xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.
(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx kontaminace.
(16) Směsný xxxxxx xxxxxxx nejméně x 10 xxxxxxxxxxxx živočichů.
(17) Zejména xxxxx xxx čeledí Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.
(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. V takovém xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx fish xxxxxxxxxxxxx. X. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos G., Xxxxxx C., Malle X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx biogenic xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.
(20) Výsledky xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupu procesu.
(21) n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x M.
(22) U xxxx 2.1.3–2.1.5 se x xxxxx X.
(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) se vztahují xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx z 10 xx xxxx xxxxxxxx vzorkování xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x nichž je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx c xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. I xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.
(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.
(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritéria xx vztahují na xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady (ES) x. 853/2004.
(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.
(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x rovná X.
(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.
(35) U xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx E. xxxx, xx počet bakterií X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx E. xxxx, je to xxxxxxx na xxxxx xxxxxx xxxxx.
(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stafylokokových xxxxxxxxxxxx.
(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.
(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li v xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx vyšetřených v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxxxxxxx. Výrobce je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx xxxx Enterobacteriaceae x E. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxx xxxxx x průměru 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x průměru 90 xx.
(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.
(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x M.
(43) Použije se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.
(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.