Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ KOMISE (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. prosince 2007,

kterým xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických kritériích xxx potraviny (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx provozovatelé potravinářských xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) vydala stanovisko xxxxxxxx se Enterobacteriaceae xxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterií xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxx rudu Xxxxxxxxxx x že neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx stanovit korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx sakazakii na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx xxxx provádění xxxxxxxxx sušené počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacter sakazakii x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již xxxx xxxxx platit. Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(5)

V xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x pokračující xxxxxxxxx výživě vydaným xxxxxx XXXXXX při Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. září 2004 xx měla xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x Enterobacteriaceae xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x dalším Xxxxxxxx xxx. v xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxxx x xxxxxxxx kontrolních opatření xx xxxxxxxx teploty x zavedení xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., mohou xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx xxxxxxx růst Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx potraviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V souladu xx stanoviskem XXXX xx xxxxx spor Xxxxxxxx cereus x xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měly xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx nejnižší x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx určených xx xxxxxxxx xxxxxx prodlevy xxxx přípravou x xxxxxxxxx xx mělo xxx stanoveno kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx přezkoumána xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Měl xx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X nařízení (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx a koňovitých xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 xx jedno xxxxx xxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxx upřesněn xxx xxxxx míst, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x odběru xxxxxx měly xxx xxxxxxx plochy, které xxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kontaminovány, x xx by xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx, xxx xxxx příloha X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným v xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Komisi

Xxxxxx XXXXXXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 338, 22.12.2005, s. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu

2.1

Maso x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx jatkách x x závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx než xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g (7)

EN/ISO 11290-1

xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx určené ke xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené x drůbežího xxxx xxxxxx xx spotřebě x tepelně upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx z jiných xxxxx než x xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Strojně xxxxxxxx maso (SOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, vyjma xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z drůbežího xxxx určené xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1. xxxxx 2006

nepřítomnost v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.14

Vaječné xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x zelenina (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx (určené x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené mléko x xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx ve 25 g

evropská screeningová xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Salmonella

30

0

nepřítomnost ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.25

Živí xxxx x živí ostnokožci, xxxxxxxxx a plži

E. xxxx  (15)

1 (16)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 mg/kg

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx rybolovu, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx z xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a plžů x souvislosti x xxxxxxxxxx na X. xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx vyšetřované partie (20).

L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost této xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele potravinářského xxxxxxx, který xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx dobu údržnosti:

vyhovující, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. xxxx x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx xxxxxxx > xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx jednotce vzorku,

nevyhovující, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost této xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx splněny xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ m;

2.

nejvýše x/x xxxxxxxxxx hodnot xx nachází mezi x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx M,

nevyhovující, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x nebo xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M.

Kapitola 2.   Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x výrobky x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx se kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx xxxx skotu, ovcí, xxx a xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

1,5 log XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx skotu, xxxx, xxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x hospodářstvích původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x krocani x krůty

Salmonella

50 (25)

7 (26)

nepřítomnost xx 25 g směsného xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx chlazení

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx a/nebo původu xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.7

Strojně xxxxxxxx xxxx (SOM) (29)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

5

2

5 × 105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 KTJ/g

500 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx cm2

5 000 XXX/x nebo cm2

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x prasat:

vyhovující, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx tělech:

vyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx v c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx určena xx xxxx xxx x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx vzorkování xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x získání xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx mase (SOM):

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x M.

2.2    Mléko x mléčné výrobky

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (32)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x jakosti surovin

2.2.2

Sýry xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx  (34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. coli  (35)

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby a xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry vyrobené x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a zrající xxxx vyrobené z xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx silněji tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (čerstvé sýry) xxxxxxxx z pasterizovaného xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.6

Máslo x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 or 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx stafylokokové enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

nepřítomnost v 10 g

ISO 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx hodnoty poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní kategorie xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x M.

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x a X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (41)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x x M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (43)

Fáze, na xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x vařených xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X a zbývající xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x hodnot xxxxxxx xxxx x a X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, ovoce x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (určené x přímé spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx spotřebě) x xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx mezi x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > M xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X.

Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx odběr vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx x normě XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx odběru xxxxxx xx vyberou x ohledem xx xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx vzorek, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx přežvýkavců) na xxxxx místo odběru xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X každého xxxxxxx upraveného xxxx xx odebere xxxxxx xxxx x krku x xxxxxxxxx hmotnosti 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx ze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx xxx, aby xx získalo 5&xxxx;×&xxxx;25 x konečných vzorků.

Pokyny xxx xxxxx vzorků

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx správnou xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X odběru vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. coli x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost snížena xx xxxxxxxxx jednou xx xxxxxxx dní, xxxxx xxxx xx xxxx po sobě xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx po 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx získávány vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která jatky xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx to xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx to xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx x zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx četnost odběru xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx x xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx u těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě:

u takových, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx opětovná xxxxxxxxxxx (xxxx. výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx obalu),

u xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zeleniny x xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx,

x chleba, sušenek x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx vína, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků v xxxxxxx nebo baleních,

u xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx,

x xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx xxxxx, pokud xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx procesu stanovit xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx limit 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 ml xxxxxxx xx naočkuje na Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx na tři Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx celou xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky x xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx s pH ≤&xxxx;5,0 x aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx pod 5 dní jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx této xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004.

(10)  Vyjma xxxxxxx, x xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x důsledku xxxxxxxx xxxx zrání a xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie semen xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, který je xxxxx xxxxxxx xx xxxx, kdy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx ke zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx x v xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li v xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx kontaminace.

(16)  Směsný xxxxxx xxxxxxx nejméně x 10 xxxxxxxxxxxx živočichů.

(17)  Zejména xxxxx xxx čeledí Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. V takovém xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx fish xxxxxxxxxxxxx. X. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos G., Xxxxxx C., Malle X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx biogenic xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(20)  Výsledky xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupu procesu.

(21)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x M.

(22)  U xxxx 2.1.3–2.1.5 se x xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) se vztahují xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx z 10 xx xxxx xxxxxxxx vzorkování xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x nichž je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx c xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. I xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritéria xx vztahují na xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x rovná X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(35)  U xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx E. xxxx, xx počet bakterií X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx E. xxxx, je to xxxxxxx na xxxxx xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stafylokokových xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li v xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx vyšetřených v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxxxxxxx. Výrobce je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx xxxx Enterobacteriaceae x E. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxx xxxxx x průměru 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x průměru 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x M.

(43)  Použije se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.