Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (ES) x. 1441/2007

ze xxx 5. xxxxxxxx 2007,

kterým xx mění xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx pro EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze dne 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, že provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby potraviny xxxxxxxxx příslušná mikrobiologická xxxxxxxx podle xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx xxx kojence xx šesti xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní potraviny). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 uvedené xxxxxxx xxxxxxx, že xx-xx xxx vyšetření xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx na Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx BIOHAZ) xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a xxxxxxxxxx xxxx Salmonella x xx neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx stanovit korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx sakazakii xx xxxxxx jednotlivých závodů.

(4)

Požadavek xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx počáteční xxxxxxxxx výživy a xxxxxxxx dietních xxxxxxxx xx Enterobacter sakazakii x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, je-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněna.

(5)

V souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a pokračující xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXXXXX při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (EFSA) xxx 9. xxxx 2004 xx měla xxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Evropského xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. a 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx Bacillus xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x závěru, xx jedním x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxxxx teploty x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx rizika a xxxxxxxxxx kontrolních xxxx. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxx je častá xxxxxxxxxx spor patogenních Xxxxxxxx xxx., mohou xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx během xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x kromě xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx mělo xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

(7)

Kapitola 1 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx sýrech, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Tato metoda xxxx přezkoumána xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x koňovitých xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxxxxx, z xxx xx odebírá vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxx xxxxxx vzorku. Xxxx nicméně upřesněn xxx xxxxx xxxx, x xxxxx se xxxxxxx vzorek, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx dále x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 upřesnit, že xx k odběru xxxxxx měly xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Kapitola 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(9)

V xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx právních předpisů Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx zvířat,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 5. prosince 2007.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin

Kapitola 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu

2.1

Maso x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx x bakteriologickému vyšetření

Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx potravinářského podniku, xxxxx ji xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx než pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené x drůbežího xxxx xxxxxx xx spotřebě x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.6

Mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, určené xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx v 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx výrobky xxxxxxxx x drůbežího xxxx určené xx xxxxxxxx v tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x smetana xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx nebo mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, x nichž xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxx výrobků, x xxxxx výrobní proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.18

Naklíčená xxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx (určené x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx referenční laboratoře Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušené xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx měsíců věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx xxxx x živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100 x svaloviny a xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx rybolovu, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx živých mlžů x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx na X. xxxx, xxx xx xxxxx vztahuje na xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely:

vyhovující, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který je xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx přítomnost xxxx bakterie xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx potravinách určených x xxxxx spotřebě x E. xxxx x živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx jednotce vzorku.

Histamin x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx průměrná hodnota xx ≤ m;

2.

nejvýše x/x zjištěných hodnot xx xxxxxxx xxxx x a X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X xxxx pokud xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M.

Kapitola 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx a xxxxxxx x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (23)

Fáze, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx xxxx skotu, ovcí, xxx a koňovitých (24)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

2,5 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny porážky x přezkoumání procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.3

Jatečně upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Salmonella

50 (25)

2 (26)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání procesních xxxxxxx a původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.6

Mleté xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x xxxx cm2

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx se limity xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud je xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx mezi m x M,

nevyhovující, pokud xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx.

Xx každém xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x strojně xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx se více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx referenční metoda (32)

Fáze, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté mléčné xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x xxxxxxx surovin

2.2.2

Sýry xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x xxxxxxx xxxx vyrobené z xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (čerstvé xxxx) xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx x mléka, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli  (34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx a sušená xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx v 10 g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci (38).

2.2.10

Sušená xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx výskyt Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx, xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx kategorie xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x hodnot nachází xxxx x a X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g nebo xx

100 XXX/x xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x vařených xxxxxx x měkkýšů se xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1/g

10/g

ISO TS 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx zbavených výrobcích x vařených korýšů x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází mezi x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx m a X x zbývající xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; X xxxx xx více než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, xxxxx x xxxxxxx z xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx proces

zlepšení xxxxxxx výroby, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx spotřebě) x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy XXX (Mezinárodní xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Codexu Alimentarius.

3.2    Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x pravidla xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx vzorky x xxxx xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se vyberou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x na počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou vzorky xx čtyř míst xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní metodou xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 u xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx místo xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx vyšetřením xx x nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. X každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx pokaždé xxxx xxxxxxxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx xxx, aby xx získalo 5&xxxx;×&xxxx;25 x konečných vzorků.

Pokyny xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx pokud xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, která vyrábějí xxxxx maso, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dne v xxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x odběru vzorků xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx čtrnáctidenní, xxxxx xxxx xx 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx u salmonel xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx snížena, xxxxx xx x rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx prokáže, že xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx x malých xxxxxxxxxx, z požadavků xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx x těchto xxxxxxxx určených x xxxxx spotřebě:

u xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx xxxxxxxx kontaminace (xxxx. výrobky, xxxxx xxxx tepelně ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx zeleniny x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x podobných xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, jablečného xxxx, xxxx, lihovin a xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x kakaa x xxxxxxxx,

x xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx dobu xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx limit 100 XXX/x nebude xx xxxxx xxxx údržnosti xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 mm xxxx xx tři Xxxxxxx misky x xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx s xX ≤&xxxx;5,0 x aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx kategorie xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se vztahuje xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX xxxx 3 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, že x xxxxxxxx případné xxxx xxxxx x xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(12)  Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx semen xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxx xxxx odběr xxxxxx, který xx xxxxx provést xx xxxx, kdy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede se xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. sakazakii, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li v xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx povinen xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxx x 10 xxxxxxxxxxxx živočichů.

(17)  Zejména xxxxx ryb čeledí Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx in xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos G., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx plaice (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupu xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x x M.

(22)  U bodů 2.1.3–2.1.5 se x xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x a X) xx vztahují xxxxx na vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxx xx vypočítá xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny v xxxxx nařízení.

(26)  Počet xxxxxx, x nichž xx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx c xxxx xxx xxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nižší xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx V kapitoly XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x rovná X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(33)  Kritérium xx nevztahuje xx xxxxxxx určené x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. coli xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a x sýrů, xxxxx xxxxxxxxx růst X. xxxx, je xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxxxx vyšetřených x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx mezi Enterobacteriaceae x E. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx existuje.

(39)  1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Petriho xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x a X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx mezi x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží mezi x a M.

(45)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.