Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny

(Text s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x těmto důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx dne 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxx pravidla, která xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx nařízení.

(2)

Kapitoly 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx kojeneckou xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx (sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 uvedené xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) vydala stanovisko xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx indikátorů Enterobacter xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, který xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživy x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterie rodu Xxxxxxxxxx, je-li v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx xxx xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a pokračující xxxxxxxxx výživě xxxxxxx xxxxxx BIOHAZ xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EFSA) xxx 9. září 2004 xx xxxx xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) vydala xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Bacillus xxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx xxx. x potravinách. Xxxxxxx k xxxxxx, xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx potenciálně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X souladu xx xxxxxxxxxxx EFSA xx počty xxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx zpracování xx xxxxx xxxxxxxx x kromě xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 stanoví analytickou xxxxxxxxxx metodu pro xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny v xxxxxxxx sýrech, xxxxxxx xxxxx x sušené xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, prasat, xxxx, xxx x koňovitých xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 na xxxxx xxxxx odběru xxxxxx. Xxxx xxxxxxx upřesněn xxx počet xxxx, x xxxxx se xxxxxxx vzorek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx dále x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx s xxxxxxxx pravděpodobností xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx rozšířena xxxxxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx byla xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 338, 22.12.2005, x. 1.


PŘÍLOHA

„PŘÍLOHA X

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx potraviny

Kapitola 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x výrobky x xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x výrobky x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx na xxxxxxx x x závodech xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx polotovary x bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx pro kojence x xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx než xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

5

0

nepřítomnost ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx potravina xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx vyrobil

1.3

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. monocytogenes, xxxx než xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.4

Mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxx z xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx v 10 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx výrobky xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx výrobky xxxxxxxx z drůbežího xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

nepřítomnost v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

nepřítomnost ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.11

Sýry, xxxxx x smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx a sušená xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.15

Potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výrobků, u xxxxx xxxxxxx proces xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x xxxxxxx xx schránkami

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.17

Živí xxxx x živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx ovoce x zelenina (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (určené x xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky v xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx screeningová xxxxxx xxxxxxxxxx laboratoře Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Salmonella

30

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx měsíců věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.25

Živí mlži x živí ostnokožci, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx lasturami

ISO XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 mg/kg

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx x láku, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, xxx se xxxxx vztahuje na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx jednotce vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx opustí bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx je přítomnost xxxx bakterie xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. xxxx x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx dietních potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxx x produktech rybolovu x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx splněny xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x zjištěných xxxxxx xx nachází xxxx x a X;

3.

xxxxx xxxxxxxx hodnoty nepřekračují xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X xxxx xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx 2.   Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x xxxxxxx x něj

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (21)

Limity (22)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně upravená xxxx skotu, xxxx, xxx a xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

2,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená těla xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, ovcí, xxx x koňovitých

Salmonella

50 (25)

2 (26)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx biologické bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxx: xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx chlazení

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.6

Mleté xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.8

Masné xxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx x zlepšení x oblasti výběru x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech skotu, xxxx, koz, koňovitých x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx mezi x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota > X.

Xxxxxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než x/x xxxxxx.

Xx každém vzorkování xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. coli x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx mezi x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x M.

2.2    Xxxxx x mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x xxxxxxx surovin

2.2.2

Sýry xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x takovém okamžiku xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet xxxxxxxx X. xxxx  (35)

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx výrobního procesu, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry vyrobené x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající měkké xxxx (čerstvé sýry) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby; pokud xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a xxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx  (34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-2

konec xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud jsou xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx surovin.

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, pokud xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x M.

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot nachází xxxx x x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (41)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x xxxx xx

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ m,

přijatelný, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx rybolovu

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře x xxxxxxx zbavené xxxxxxx x vařených xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1/g

10/g

ISO XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx zbavených výrobcích x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x krunýře xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

X. coli v xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx referenční xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Mezinárodní xxxxxxxxxx xxx normalizaci) x xxxxxx Codexu Alimentarius.

3.2    Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxx upravených xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x jednotlivých xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní metodou xx odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Celková xxxxxx, x xxx xx odebírá vzorek, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorků xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. X každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx z xxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx odběru xxxxxx, xxxxx být xxxxxxxx xx pokynů xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx odděleného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx se každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x xxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx upravených těl xxx účely xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx vyšetření jednou xx čtrnáct xxx, xxxxx jsou po xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

U xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx vyšetření xx salmonely může xxx xxxxxxx snížena xx čtrnáctidenní, pokud xxxx po 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx snížena xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx být xxxxx xxxx snížena, pokud xx v xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx rizik opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.

(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx x xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx určených x xxxxx spotřebě:

u takových, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx není xxxxx opětovná kontaminace (xxxx. xxxxxxx, které xxxx tepelně ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zeleniny a xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x podobných xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, jablečného xxxx, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx nebo baleních,

u xxxxx, medu x xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x xxxxx a xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx může pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx limit 100 XXX/x nebude xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx xxxxxxxx na Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx na tři Xxxxxxx misky x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx před xxx, než opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, pokud xxxx schopen ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x pH ≤&xxxx;5,0 a aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx kategorie výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004.

(10)  Vyjma xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx ve xxxx, xxx lze xxxxxxxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx screeningová xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů x xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, pokud xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxx určena přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx spokojenosti příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a E. xxxxxxxxx xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(16)  Směsný xxxxxx xxxxxxx nejméně z 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx čeledí Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx za xxxxxxxxxxx považovat xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Assay xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. J. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Malle X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx determination xx xxxxxxxx amines xx plaice (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(20)  Výsledky xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x kritických kontrolních xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = počet jednotek xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) xx vztahují xxxxx na vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodou. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivého xxxxxxxx vyšetření, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx získá x 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(26)  Počet xxxxxx, x xxxxx je xxxxxx přítomnost xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx snižování xxxxxxxxx salmonel. I xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx členské xxxxx xxxx regiony x xxxxxx rozšířením salmonel xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx vyrobené xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx údržnost xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(29)  Tato xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) vyrobené technikami xxxxx xxxxxxx III xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx m xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx bakterií X. coli xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zrání x x xxxx, které xxxxxxxxx růst X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx konci xxxxxx zrání.

(36)  Vyjma sýrů, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stafylokokových xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx složky.

(38)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx na X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xxx mezi Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula se xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Petriho xxxxx o průměru 90 mm.

(40)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x a X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(42)  n = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících vzorek; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx leží xxxx x x M.

(45)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.