Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx mění xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Smlouvu x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně potravin (1), x xxxxxxx na xx. 4 odst. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx potraviny (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx I nařízení (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (sušená počáteční xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx přílohy xxxxxxx, xx xx-xx xxx vyšetření sušené xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx indikátorů Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx rudu Xxxxxxxxxx x že neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, je-li v xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku xxxxxx přítomnost Enterobacteriaceae, xx xxx tedy xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům v xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě vydaným xxxxxx XXXXXX xxx Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 xx měla xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Salmonella x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) vydala xxx 26. x 27. xxxxx 2005 stanovisko x Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx Bacillus xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx k xxxxxx, xx jedním x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx kontrola xxxxxxx x zavedení systému xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx rizika x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxx je častá xxxxxxxxxx xxxx patogenních Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx umožnit růst Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx a sušených xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx potenciálně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx potravinách měly xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx nejnižší x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

(7)

Kapitola 1 přílohy X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxxxxx, z níž xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 na xxxxx xxxxx odběru xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x nichž xx xxxxxxx vzorek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pravidel x xxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx dále x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 upřesnit, xx xx x odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx pravděpodobností kontaminovány, x že by xxxx být rozšířena xxxxxxx plocha, x xxx se odebírá xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx vhodné, xxx xxxx příloha X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným v xxxxxxx x tomuto xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx jsou v xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Příloha X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu

2.1

Maso x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx x xxxxxxx x nich

Kapitola 3.

Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti

5

0

nepřítomnost xx 25 g (7)

EN/ISO 11290-1

xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx než xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx určené ke xxxxxxxx za syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a xxxxx polotovary vyrobené x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.6

Mleté maso x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x jiných xxxxx než x xxxxxxx, xxxxxx ke xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (SOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1. xxxxx 2006

nepřítomnost v 10 g

od 1. xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx tepelnému ošetření xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.12

Sušené xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.14

Vaječné xxxxxxx, xxxxx výrobků, x nichž xxxxxxx xxxxxx nebo složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx syrová xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.17

Živí xxxx a xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené ovoce x zelenina (určené x xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x sušená xxxxxxxxx xxxxx kritérií pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 g

evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx laboratoře Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Salmonella

30

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx použití xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během doby xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx z xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx živých xxxx x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx E. xxxx, xxx se xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx vzorek.

Výsledky vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti:

vyhovující, xxxxx všechny zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. coli x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx > xxxxx.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud nejsou xxxxxxxxxxxx zjištěny v xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x produktech xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx průměrná hodnota xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x zjištěných xxxxxx xx xxxxxxx mezi x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nepřekračují xxxxx M,

nevyhovující, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x X xxxx pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx 2.   Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu

2.1    Xxxx x xxxxxxx x něj

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená těla xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx procesních kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx skotu, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx a původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x hospodářstvích původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxx: xxxxxxxx x krocani x krůty

Salmonella

50 (25)

7 (26)

nepřítomnost xx 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. coli  (28)

5

2

500 XXX/x xxxx cm2

5 000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx limity xxxxxxxx na směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech skotu, xxxx, xxx, koňovitých x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx mezi x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech:

vyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx x c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xx xxxx než x/x xxxxxx.

Xx každém xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx n.

E. coli x počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a strojně xxxxxxxxx xxxx (SOM):

vyhovující, xxxxx jsou všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi m x M.

2.2    Mléko x mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x takovém okamžiku xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxx surovin; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x xxxxxxx xxxx vyrobené x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x pasterizované xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (čerstvé sýry) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.6

Máslo x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x výběru surovin

2.2.7

Sušené xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola účinnosti xxxxxxxxx ošetření x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

nepřítomnost x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Enterobacteriaceae

5

0

nepřítomnost x 10 g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní kategorie xxxxxxxx) x koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází mezi x x X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Bacillus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna nebo xxxx zjištěných hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 KTJ/g xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx vaječných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx rybolovu

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx zbavené výrobky x vařených xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX TS 16649-3

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx zbavených xxxxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x měkkýšů se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x krunýře xxxxxxxxx x vařených xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot nachází xxxx x a X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x výrobky x xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx (určené x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx (určené x přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x přímé spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x M a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx xxxxx vzorků x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Obecná pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx vzorků, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x nedestruktivní xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x pravidla xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxx jatečně upravených xxx. Xxxxx odběru xxxxxx se vyberou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x na xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xx xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř míst xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx metodou xx odeberou xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x níž xx odebírá xxxxxx, xxxx činit alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx vyšetřením xx x nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx se při xxxxxx xxxxxxxxxx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. X každého xxxxxxx upraveného těla xx odebere xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. Z xxxxxx xxxx x xxxx ze tří xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx tak, aby xx získalo 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx vzorků

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx odběru vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, odeberou xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, aby xx zajistilo pokrytí xxxxxxx dne v xxxxx.

X odběru vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx a xx počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx účely xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx sobě xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely vyšetření xx salmonely xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx po 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x salmonel xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x tomto xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru vzorků xxxx být ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, xxxxx být xxxx xxxxx x zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx určených x xxxxx spotřebě:

u takových, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, pokud po xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx opětovná kontaminace (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x xxxxxxxx obalu),

u xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx zeleniny x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x podobných xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx vína, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nebo baleních,

u xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx nepřekročí limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxxxx xxxxx, aby zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 ml inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx misku o xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx misky x xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx výrobky xxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, který xx vyrábí, pokud xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx s xX ≤&xxxx;4,4 nebo xx ≤ 0,92, , xxxxxxx s xX ≤&xxxx;5,0 x aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx s xxxxx údržnosti pod 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx považovány za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx vědecky opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx strojně oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX oddílu X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x důsledku případné xxxx xxxxx x xx výrobku neexistuje xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze zmrzliny xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx provést ve xxxx, kdy lze xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů x xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx prokázat, xxx xxxxxx xxxxxxxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 10 jednotlivých živočichů.

(17)  Zejména xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx neplatí předpoklad xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (ES) x. 178/2002, xxxxx něhož xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Valle M., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx in fish xxxxxxxxxxxxx. J. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx in determination xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(20)  Výsledky xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x prokázání účinnosti xxxxx xxxxxxx rizik x kritických xxxxxxxxxxx xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(21)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) se xxxxxxxx xxxxx xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx se xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx logaritmická xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, x xxxx se vypočítá xxxxxx xxxxxx logaritmických xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx získá z 10 po xxxx xxxxxxxx vzorkování xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků, x nichž xx xxxxxx přítomnost xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. I xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(29)  Tato xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx oddělené maso (XXX) vyrobené technikami xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX bodu 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx m xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(33)  Kritérium xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx určené k xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx E. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. coli obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, je xx xxxxxxx na konci xxxxxx zrání.

(36)  Vyjma xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxx vyšetření na xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx v xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Výrobce xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu prokázat, xxx xxxx Enterobacteriaceae x E. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 mm nebo xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet jednotek xxxxxx, jejichž hodnoty xxxx mezi m x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.