Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx potraviny

(Text s xxxxxxxx pro EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků musejí xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx příslušná mikrobiologická xxxxxxxx podle xxxxxxx X xxxxxxxxx nařízení.

(2)

Kapitoly 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx kojeneckou xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence xx šesti xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx je-li xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku určena xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Enterobacter xxxxxxxxx a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx indikátorů Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Dospěla x závěru, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xx neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Lze xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xx Enterobacter xxxxxxxxx x bakterie rodu Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xx xxx xxxx xxxxx xxxxxx. Část 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx změněna.

(5)

V souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vydaným xxxxxx BIOHAZ xxx Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx bezpečnost potravin (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Bacillus xxxxxx x dalším Xxxxxxxx xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xx kontrola xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx je častá xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx spp., mohou xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx cereus. Některé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxx potenciálně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V souladu xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx spor Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měly xxx během zpracování xx možná nejnižší x kromě osvědčených xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxx stanoveno kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

(7)

Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx sýrech, sušeném xxxxx x sušené xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx proto xxxxxxxx odkaz na xxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx by proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxx pravidel musí xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 xx xxxxx xxxxx odběru vzorku. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx zlepšení provádění xxxxxx pravidel x xxxxx Společenství je xxxxxx dále x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxx měly xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx s xxxxxxxx pravděpodobností kontaminovány, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx vhodné, xxx byla příloha X nařízení (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným v xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 338, 22.12.2005, x. 1.


PŘÍLOHA

„PŘÍLOHA X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x závodech xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x masné polotovary x xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření

Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx a pro xxxxxxxx léčebné xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.4

Mleté xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, určené ke xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Strojně xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx nebo složení xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.10

Želatina x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.11

Sýry, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, vyjma xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u xxxxx výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x xxxx ml

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (určené x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány ve 25 x

xxxxxxxx screeningová xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční kojenecká xxxxxx a sušené xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely určené xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti

1.25

Živí mlži x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x plži

E. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx použití xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (XXX): 230/100 x svaloviny x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 mg/kg

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v láku, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 mg/kg

HPLC (19)

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx živých mlžů x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, xxx se xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx účely:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx X. monocytogenes, xxxx tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx provozovatele potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí limit 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx této bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě x E. coli x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx hodnota > xxxxx.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost této xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx vzorku,

nevyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx do šesti xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx průměrná xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx hodnot xx xxxxxxx xxxx x x M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx 2.   Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x xxxxxxx x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (23)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

1,5 log XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx po úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.3

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x koňovitých

Salmonella

50 (25)

2 (26)

nepřítomnost xx vyšetřovaném místě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxx jatečně upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxx, xxx před chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

jatečně upravená xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. coli  (28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení v xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx surovin

E. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x oblasti xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx limity xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx mezi x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx v x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx než x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx výsledky xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x získání xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mase (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x mléčné výrobky

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x další xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x jakosti xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx výroby a xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry vyrobené xx syrového xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby a xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny hodnoty &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx vyrobené x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx silněji tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající měkké xxxx (čerstvé sýry) xxxxxxxx z pasterizovaného xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka nebo x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka nebo x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx surovin

2.2.7

Sušené xxxxx x sušená xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x cílem xxxxxxxxxxxxx kontaminaci (38).

2.2.10

Sušená pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx výskyt Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx a xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x a X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx cereus x sušené počáteční xxxxxxxxx výživě x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx x x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x nebo xx

100 XXX/x xxxx xx

XXX 21528-2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše x/x xxxxxx nachází mezi x x M x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M.

2.4    Xxxxxxxx rybolovu

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx výrobky x vařených xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobcích x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x krunýře xxxxxxxxx x vařených xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx schránkami:

vyhovující, pokud xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ m,

nevyhovující, pokud xx jedna xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; X nebo xx více než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx proces

zlepšení xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx šťávách (xxxxxxxx x přímé spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků, xxxxxxx xx jako referenční xxxxxx příslušné normy XXX (Mezinárodní xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, prasat, xxxx, xxx x koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x pravidla xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxx xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx používanou x jednotlivých závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx čtyř míst xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní metodou xx xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx se xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorků xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx vyšetřením xx z nich xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx při xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx upraveného těla xx xxxxxxx xxxxxx xxxx z xxxx x přibližné hmotnosti 10 x. X xxxxxx kůže x xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx z xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx pokud xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do pokynů xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dne v xxxxx.

X xxxxxx vzorků xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených těl xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx četnost snížena xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx dní, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X odběru xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx upravených těl xxx účely vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx po 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x tomto xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný orgán, xxxxx být malé xxxxx a zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx, x požadavků xx četnost odběru xxxxxx vyňaty.“


(1)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx vyšetření podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě:

u xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx není xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, sušenek x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, nealkoholických nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nebo baleních,

u xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx platí, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx dobu xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxx procesu stanovit xxxxxxxx limity, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxxxx xxxxx, aby zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx misku x xxxxxxx 140 xx xxxx xx tři Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky s xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x pH ≤&xxxx;5,0 a aw ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx údržnosti xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Je-li xx vědecky opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx kategorie výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně oddělené xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX bodu 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx prokázat, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(12)  Předběžné xxxxxxxxx partie semen xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx lze xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská screeningová xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx a v xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx v xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxx určena přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx povinen xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxx x 10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X takovém xxxxxxx neplatí předpoklad xxxxxxxxx v xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, podle xxxxx xx má xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx M., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Bouquelet S., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx amines xx plaice (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx merlangus). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x xxxxxxxxx účinnosti xxxxx analýzy xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 se x xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx vydání příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (m x X) se xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx, že xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, a xxxx se vypočítá xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx získá x 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x četností xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(26)  Počet vzorků, x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x může xxx přezkoumána xx xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. I xxxx tímto přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nižší xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(29)  Tato xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx technikami xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx určené x xxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx úrovně xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx E. coli, xx počet xxxxxxxx X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a x xxxx, které xxxxxxxxx xxxx E. xxxx, xx xx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx stanovena korelace xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx nebo xx xxx Petriho xxxxx x xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.