Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (ES) x. 1441/2007

ze xxx 5. xxxxxxxx 2007,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx (1), x zejména xx xx. 4 odst. 4 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxx, aby potraviny xxxxxxxxx příslušná xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 a 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (sušená počáteční xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 uvedené přílohy xxxxxxx, xx je-li xxx vyšetření xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku určena xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx BIOHAZ) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx indikátorů Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterií xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxx xxxx Salmonella x xx xxxxxxxxxx xxxxx univerzální korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jednotlivých xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XX) x. 2073/2005, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx sušené počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx, je-li x xxxxxxxxxx jednotce xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx xxx tedy xxxxx platit. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(5)

V souladu xx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx x pokračující xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXXXXX xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. září 2004 xx xxxx xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x Enterobacteriaceae pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Evropského xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 stanovisko x Xxxxxxxx cereus x xxxxxx Bacillus xxx. x potravinách. Xxxxxxx k závěru, xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxxxx teploty x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx rizika x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx častá xxxxxxxxxx xxxx patogenních Xxxxxxxx xxx., mohou xx rehydrataci xxxxxx xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx potenciálně choulostivými xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx stanoviskem XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxxx xxx xxxxx zpracování xx možná xxxxxxxx x kromě osvědčených xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx by mělo xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

(7)

Kapitola 1 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metodu pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x sušené xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx přezkoumána referenční xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx se proto xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků z xxxxxxx upravených xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx xxx účely vyšetření xx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, z níž xx odebírá xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x níž se xxxxxxx vzorek. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx dále v xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx k xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx rozšířena xxxxxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx by proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(9)

V xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx je vhodné, xxx byla xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx zvířat,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 se nahrazuje xxxxxx uvedeným x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.

V Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Komisi

Xxxxxx KYPRIANOU

člen Xxxxxx


(1)  Úř. věst. X 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. L 338, 22.12.2005, x. 1.


PŘÍLOHA

„PŘÍLOHA I

Mikrobiologická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x výrobky x xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx a xxxxxxx x nich

Kapitola 3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté maso x masné xxxxxxxxxx x bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx kojence x xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě xxx zvláštní léčebné xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx než xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g (7)

EN/ISO 11290-1

před xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx maso x xxxxx polotovary xxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxx z xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Strojně xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx xxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

nepřítomnost x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze syrového xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx syrová vejce, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení výrobku xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x přímé spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx screeningová xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Sušená xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x plži

E. xxxx  (15)

1 (16)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9

2

200 xx/xx

400 mg/kg

HPLC (19)

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx xxxxxx xxxx x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx E. xxxx, kdy xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx vzorek.

Výsledky vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx x E. coli x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx vzorku,

nevyhovující, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě a xxxxxxxx dietních potravinách xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost této xxxxxxxx určena v xxxxxxxxx jednotce vzorku.

Histamin x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx histidinu:

vyhovující, xxxxx xxxx splněny tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xx ≤ m;

2.

nejvýše x/x xxxxxxxxxx hodnot xx nachází mezi x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nepřekračují xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx průměrná hodnota xxxxxxxxxx x xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X xxxx xxxxx xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx 2.   Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu

2.1    Xxxx x xxxxxxx x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (21)

Limity (22)

Analytická xxxxxxxxxx metoda (23)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx x koňovitých (24)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

1,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log KTJ/cm2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx a původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x krocani x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 x směsného xxxxxx kůže x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po chlazení

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hospodářstvích původu

2.1.6

Mleté xxxx

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti výběru x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx cm2

5 000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vyjma vyšetření xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech skotu, xxxx, koz, koňovitých x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx mezi x x M,

nevyhovující, xxxxx xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx > X.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x c/n xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vzorkování x získání xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a strojně xxxxxxxxx mase (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x M a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx se více xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Mléko x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (32)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x takovém xxxxxxxx xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxx surovin; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry vyrobené x mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx vyrobené x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx x pasterizované xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.6

Máslo x xxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx xxxx x mléka, xxxxx xxxx podrobeno nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx hodnoty > 105 XXX/x, musí být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x mražené xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx výživa

Enterobacteriaceae

5

0

nepřítomnost v 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci

2.2.11

Sušená počáteční xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx kategorie xxxxxxxx) a koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a M x zbývající zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Bacillus cereus x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, pokud xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx m a X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x nebo xx

XXX 21528-2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx vaječných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (43)

Fáze, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx a xxxxxxx zbavené výrobky x vařených xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. coli x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x krunýře xxxxxxxxx x vařených xxxxxxxx a měkkýších xx schránkami:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x hodnot nachází xxxx m x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x výrobky x xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (určené x přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxxxxxxx ovoci x xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx jako referenční xxxxxx příslušné normy XXX (Xxxxxxxxxxx organizace xxx xxxxxxxxxxx) a xxxxxx Xxxxxx Alimentarius.

3.2    Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx vzorky x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x na počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx abrazivní houbičky. Xxxxxxx se místa, x xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Celková xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže

Xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl po xxxxxxxx. X každého xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx odebere kousek xxxx z xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx tří xxxxxxx upravených xxx xx pokaždé před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, xxx xx xxxxxxx 5&xxxx;×&xxxx;25 x konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx pokud xxx x místa xxxxxx xxxxxx, mohou být xxxxxxxx xx pokynů xxx správnou xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v xxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx po xxxx xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely xxxx xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Četnost odběru xxxxxx x xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální program xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx snížena, pokud xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li to xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx rizik opodstatněné x schválí-li to xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x a X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx m xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx:

x takových, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx,

x chleba, sušenek x podobných xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, medu x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x kakaa x xxxxxxxx,

x živých xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx platí, pokud xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x po xxxxx dobu údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx být dostatečně xxxxx, aby zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x nebude xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx naočkuje na Xxxxxxx misku x xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx výrobky xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤ 0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 x xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx s xxxxx údržnosti xxx 5 dní jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx vědecky opodstatněné, xxxxx do této xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx strojně xxxxxxxx xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle přílohy XXX xxxxxx V xxxxxxxx III bodu 3 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004.

(10)  Vyjma xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(12)  Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx semen xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, který xx xxxxx xxxxxxx ve xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx a v xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X. sakazakii. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx taková korelace xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako indikátor xxxxxxx kontaminace.

(16)  Směsný xxxxxx xxxxxxx nejméně x 10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 odst. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, podle xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx celá xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx amines xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. J. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx C., Xxxxx X., Bouquelet X., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx biogenic xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vyšetření xxx xxxxxx použít x prokázání xxxxxxxxx xxxxx analýzy rizik x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx nebo správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(21)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x M.

(22)  U xxxx 2.1.3–2.1.5 xx m xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (m a X) xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se vypočítá xxx, že se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx vypočítá xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx xxxxx x 10 xx sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny x xxxxx nařízení.

(26)  Počet xxxxxx, x xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium se xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx maloobchodu, pokud xx údržnost xxxxxxx xxxxx než 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(29)  Tato kritéria xx xxxxxxxx na xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx III xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje na xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na počátku xxxxxx zrání x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx konci xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx závodě xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na E. xxxxxxxxx. Výrobce xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu prokázat, xxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx se xxxxxxxx xx Petriho xxxxx x xxxxxxx 140 mm xxxx xx tři Petriho xxxxx x xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx m x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(42)  n = počet jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a M.

(45)  Použije xx nejnovější vydání xxxxxxxxx xxxxx.