XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 28. xxxxx 2017
x zveřejnění jednotného xxxxxxxxx xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx důvodům:
(1) |
Nizozemsko xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx názvu „Mergelland“ x souladu s xxxxx XX hlavou XX kapitolou X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx posoudila x xxxxxxx x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 x dospěla x závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 xxxx. 1 x v xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splněny. |
(3) |
Aby xxxx xxxxx v xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx zveřejněn jednotný xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) uvedeného xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx provedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Mergelland“, |
ROZHODLA XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx čl. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xx uveden x xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx s xxxxxxx 98 nařízení (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx právo xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx uvedeného x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx od xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
X Xxxxxxx dne 28. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx XXXXX
člen Komise
(1) Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„MERGELLAND“
PDO-NL-02114
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 26. ledna 2016
1. Xxxxx, který xx xxx xxxxxx
Mergelland
2. Xxx zeměpisného xxxxxxxx
XXXX — chráněné xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
4. Popis vína (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Auxerrois
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově žlutá
Xxxx: xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, vysoká xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx, másla, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, černého bezu
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední doba xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), květů, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné zrání, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx výnos
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, lípy
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, vysoká hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx
Xxxx: xxxxxx, medu, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x nařízeních EU x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: spíše světlá xxxxx granátového xxxxxx xx rubínová
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, jahod, xxxxxxx x jiných aromat xxxxxx xxxxxx barvy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: malin, xxxxx, někdy zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x malin
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), jablek, hrušek
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, malin
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Auxerrois
Časné zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, ovocná
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: světlá xxxxxxxxx žlutá
Chuť: žlutých xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx citronově xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: hrušky, xxxx, ořechů
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx růžová
Chuť: xxxxx, jahod, někdy xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Ryzlink
Pozdní zrání, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Dornfelder
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxxx, ostružin, xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx kvašení x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx získaná xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením a xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Dornfelder
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Někdy dozrává x xxxxxxxxx sudech
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za studena x nádobě x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxx)
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx; xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx.
Růžové Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné kvašení x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
U jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
b. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Auxerrois
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Chardonnay
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Gewürztraminer (Tramín xxxxxxx)
80 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Bílé Xxxxx Gris (Rulandské xxxx)
80 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
6. Vymezená xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.
Xxxxxxx rozloha xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxxxxxxxx 250 km2.
Osázená plocha, xxx xxxxxxx dané xxxxxxxxx, má xxxxxxx 70 xx.
Xxxxxxxx oblast xxxxxxxx pouze vinice xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxx xxxx.
7. Hlavní xxxxxxx odrůdy
|
Xxxxxxx X |
|
Pinot xxxx (Rulandské xxxxx) X |
|
Xxxxx gris (Rulandské xxxx) G |
|
Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx bílé) X |
|
Xüxxxx-Xxxxxxx X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxx X |
8. Xxxxx souvislostí
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x klimatu v Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx révy. Xxxxx réva xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx pěstovala xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx pochází z xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx se tu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Během xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx révy xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx považován za xxxxxxx moderního nizozemského xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx severní Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Chardonnay a Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), čímž xx liší od xxxxxxxxx oblastí Nizozemska.
Složení xxxx
Xxxx je xxxxxxx x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (xxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx pleistocenních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx Xxxx a xxxxxx x oblastech Rupel, Xxxxxxxx, Holset x Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx vína xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x menší xxxx xxxxxxxxx půdami x xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxx xxxx. Podíl xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx xxxxxxxxx 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx struktuře rychle xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx toho se xxxxxxx xxxxx teplotní xxxxxxx, xxx xxxx x regionu Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx dotvářet xxxxxxx chuť xxxx.
Příčinná xxxxxxxxxx
Xxxxx je bohatá xxxxxxx na xxxxx x xxxxxx slínová xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Půdy bohaté xx xxxxx zachovávají xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x často xx dodávají i xxxxx xxxxx. Z xxxxxxx xxxxxxx, že x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx chuti.
Xxxxx x pod xx xx xxxxxxxxxxx slín xxxxx zadržují vodu x xxxx xxxxxx xxxx suchu, xxxxx x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx chuti x xxxxxxxxx xxxxxxx zřídka.
Xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxx možným xxxxxxxxx deficitem xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 mm xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx studie xxxxxxx, že xxxx xxxxxxx jsou xxx xxxxxxx vína xxxxxxxxx.
Xxxxxxx x topologie
Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx leží xx xxxxxx, je xxxx xxx xxxxxxxxxxx poloze x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Poměrně xxxxxxx xxxxxxx má xxxxx příznivé xxxxxx. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx fyziologické xxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx – narůstající xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx začátku zrání xx sběr) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čas, aby xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, minerály x xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx včas, xxxxxxxxx xxxxx dne xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx jsou velmi xxxxxxxx xxx chuťový xxxxxx vína. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx metabolismus xxxxxx. Xxxx hrozny nemají xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx chladno, xxxxxxxx jablečná se xxxxxxx xxxxxxxx, takže xxxx bude mít xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx vínu xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Mergelland xx xxxxxxxxx typickou kombinací xxxxxx xxxxx, čerstvé xxxxxxxx x minerality. Xxxx skutečnost je xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx révy, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx je x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Odkaz xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx