Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 28. srpna 2017

x xxxxxxxxxx jednotného xxxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (EU) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nizozemsko xxxxxx žádost x xxxxxxx názvu „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx x xxxxx II hlavou XX kapitolou X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Komise xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s čl. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, x čl. 97 xxxx. 1 x v článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, měl xx xxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) uvedeného xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx provedené během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Mergelland“,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx článek

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) je xxxxxx x příloze xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx právo xxxxx xxxxxxx proti xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx článku do xxxx xxxxxx xx xxxx zveřejnění v Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx.

X Xxxxxxx dne 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

člen Komise


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„MERGELLAND“

XXX-XX-02114

Xxxxx podání xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

Mergelland

2.   Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

4.   Popis xxxx (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Auxerrois

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Časné xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx žlutých xxxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx hustota moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, másla, xxxxxxx, xxxxxxx, středně xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx purpurová

Chuť: třešní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Gewürztraminer (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxx odrůda: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká kyselost, xxxxxx hustota moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx ovoce (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

Moštová xxxxxx: Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: světlá xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: spíše xxxxxx xxxxx granátového xxxxxx xx xxxxxxxx

Chuť: xxxxxxxx, xxxxx, jahod, xxxxxxx x jiných aromat xxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxxxx růžová

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, někdy x náznakem xxxxx x xxxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Víno: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx

Pozdní xxxxx, vysoká xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx popsány pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Moštová odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxx xxxxxx

Chuť: třešní, xxxxxxxx, malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, ovocná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Chardonnay

Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay

Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, vanilky, xxxxxxx plná

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: žlutých xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x nařízeních EU x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxx, ořechů

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

xxxxxxx pozdní xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, jahod, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, světlé xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x náznakem xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Ryzlink

Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, nízká xx průměrná hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: bílého xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: tmavě xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

5.   Enologické xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx tradiční metodou

Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx x dřevěných xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za studena x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx studena x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxxxx x dřevěných sudech

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X zájmu xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nesmí xxx kvašení xxxxxx xxxxx a často xxxxxxx x dokvašování x dřevěných xxxxxx.

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

U jakostního xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x oceli

U jakostního xxxxxxxx vína:

druhotné kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou

x.    Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Auxerrois

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

85 hektolitrů xx xxxxxx

Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Růžové Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 hektolitrů na xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx hektar

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.

Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou jílovitých xxx, xxxx přibližně 250 km2.

Xxxxxxx xxxxxx, xxx splňuje dané xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.

Vymezená xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx orné xxxx.

7.   Hlavní xxxxxxx odrůdy

 

Xxxxxxx B

 

Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx modré) X

 

Xxxxx gris (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxx X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, zeměpisné xxxxxx x xxxxxxx v Xxxxxxxxxx je oblast Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x pěstování xxxx. Xxxxx xxxx xx x této xxxxxxx xxxxxxxx ve velké xxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx důkaz x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx pěstovala x xxxxx malé xxxx ledové (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx obnoveno x xxxx 1970 x region Mergelland xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Tato oblast xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx severní Francie (Xxxxx Xxxx, Xxxx x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx a xxxx), Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) x Xxxxxxxxxx), xxxx xx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx Nizozemska.

Xxxxxxx xxxx

Xxxx xx složena x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (útvary v xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), s místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx útvarů, xxxxxx xxxx xxxxx štěrk x oblasti xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx půdami x x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx lehký typ xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx je xxxxxxxxx 20 xx 30 % a jílu xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx se díky xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, xxx také xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xx bohatá xxxxxxx xx křídu x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx složena x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x často xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxx. X xxxxxxx vyplývá, že x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x kombinaci xxxxxx x křídy xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.

Spraš x xxx ní xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx vodu x xxxx xxxxxx xxxx suchu, xxxxx x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zřídka.

Sklon x xxxxx zajišťují xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx vegetačním xxxxxx 100 mm xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx studie xxxxxxx, že tyto xxxxxxx xxxx pro xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, xx díky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx dostatečně xxxxx, xxx hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx příznivé xxxxxx. Xxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx fyziologické xxxxxxxx, xxxx xx se xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx vyžadovalo xxxxxxxxx xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – narůstající xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx doba xxxxx (xx začátku xxxxx xx sběr) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x extrakty.

Aby hrozny xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx chladné xxxx jsou velmi xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxx. Pokud xxxx noci teplé, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx hrozny xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx vínu xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Mergelland xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx polohy x xxxxxxx, xxx xx x případě Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx specifikaci xxxxxxxx

https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20Mergelland.pdf