PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 28. xxxxx 2017
x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x odkazu xx zveřejnění specifikace xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 uvedeného nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx žádost x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“ x souladu x xxxxx II hlavou XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx posoudila x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 a 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxx xxxxx x souladu x článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx být x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx zveřejněn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x ochranu xxxxx „Xxxxxxxxxx“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Jednotný xxxxxxxx xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx názvu „Mergelland“ (XXXX) xx uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx proti xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1) Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX DOKUMENT
„XXXXXXXXXX“
XXX-XX-02114
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016
1. Xxxxx, který xx xxx zapsán
Xxxxxxxxxx
2. Typ zeměpisného xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxx x révy vinné
1. |
Xxxx |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx víno |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx, másla, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxxxxxx xxxxxxxx červená xx xxxxxxxxx
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, černého bezu
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx, xxxxxxxx xxxxx
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx plodů, hrušek, xxxxxxx, lípy
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx odrůda: Pinot Xxxx (Rulandské šedé)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až zlatavě xxxxx
Xxxx: xxxxxx, medu, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Červené Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Moštová xxxxxx: Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Xxxx: brusinek, xxxxx, jahod, vanilky x xxxxxx xxxxxx xxxxxx světlé barvy
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxx, xxxxx, někdy zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), jablek, hrušek
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Moštová odrůda: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Chuť: třešní, xxxxxxxx, malin
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx
Časné zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Barva: xxxxxx citronově xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, vanilky, xxxxxxx plná
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Bílé Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxxxxx xxxxx (např. liči), xxxxx, citrusových xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu, průměrný xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxx, ořechů
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
středně pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx |
Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Chuť: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem xxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Růžové Dornfelder
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: tmavě růžová
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx často získaná xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x dřevěných xxxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx metodou
Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx; někdy dozrává x dřevěných xxxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu s xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxx k dokvašování x xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x oceli
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx vína:
druhotné kvašení x xxxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v nádobě x oceli
U jakostního xxxxxxxx xxxx:
druhotné kvašení x zrání v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Růžové Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx na hektar
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx Gewürztraminer (Tramín xxxxxxx)
80 hektolitrů na xxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
85 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
60 hektolitrů xx xxxxxx
Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx Dornfelder
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
6. Vymezená xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.
Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, činí xxxxxxxxx 250 km2.
Osázená xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 ha.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxx půdě.
7. Xxxxxx xxxxxxx odrůdy
|
Ryzlink B |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx) X |
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
Pinot blanc (Xxxxxxxxx bílé) X |
|
Xüxxxx-Xxxxxxx X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Chardonnay X |
|
Auxerrois X |
8. Xxxxx souvislostí
Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, zeměpisné poloze x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx réva se x xxxx oblasti xxxxxxxx ve velké xxxx pěstovala již x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx důkaz x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx tu xxxx xxxxxx pěstovala x během malé xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x region Xxxxxxxxxx xx považován za xxxxxxx moderního xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx oblast xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé a xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Dornfelder), čímž xx liší xx xxxxxxxxx xxxxxxx Nizozemska.
Složení xxxx
Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy sprašové xxxx xxxx, xxx xxxxxx se xxxxxxx xxxx (útvary x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx pleistocenních a xxxxxxxxxxxx útvarů, jakými xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx řeky Xxxx a útvary x oblastech Rupel, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vína xxxx xx značné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x v xxxxx xxxx slínovými xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx xxxxxxxxx 20 xx 30 % x jílu xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, xxx také xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxxxx Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx vymezené xxxxxxx je téměř xxxxxxx složena x xxxxx. Půdy bohaté xx křídu xxxxxxxxxxx xx víně čerstvou xxxxxxxx a často xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx, xx x devíti xxxxxxxxxxxx xxxxx půdy xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x křídy zaznamenána xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.
Xxxxx x xxx ní xx xxxxxxxxxxx slín xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, takže x případné xxxxxx xxxxxx chuti x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným možným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 xx způsobuje xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx optimální.
Podnebí x topologie
Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx příznivé xxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zralosti, xxxx by xx xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx vyžadovalo předčasný xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx nepředstavuje xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx xxxxxxx xxxxx xx sběr) poskytuje xxxxxxxxx čas, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx aromata, xxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, potřebují xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx jsou xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx vína. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, využívají xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx klíčovou roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Vína z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, čerstvé xxxxxxxx a minerality. Xxxx xxxxxxxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxxxx vybraných xxxxx xxxx, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx xx x případě Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx