Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 28. xxxxx 2017

x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění specifikace xxxxxxx týkající xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x fungování Evropské xxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx společná organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x zejména xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Mergelland“ x xxxxxxx s xxxxx XX hlavou XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 nařízení (XX) č. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 93 xx 96, x čl. 97 xxxx. 1 x v xxxxxxxx 100, 101 x 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xxxxxxxxx prohlášení x xxxxxxx, xxx xx xxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) uvedeného xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx provedené během xxxxxxxxxxx vnitrostátního xxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) nařízení (EU) x. 1308/2013 x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) xx xxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx proti xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx od xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx.

X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„MERGELLAND“

PDO-NL-02114

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, který xx xxx zapsán

Xxxxxxxxxx

2.   Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

5.

Jakostní xxxxxx víno

4.   Xxxxx vína (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx rubínově červená xx xxxxxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, černého xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Střední xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: exotického ovoce (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské bílé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá

Xxxx: xxxxxxx plodů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx

Xxxx: xxxxxx, medu, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: spíše xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx aromat xxxxxx xxxxxx barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické vlastnosti:

Barva: xxxxxx citronově žlutá

Xxxx: xxxxxx peckového ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, malin

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Auxerrois

Časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Chuť: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Střední xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, peckového ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová odrůda: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: žlutých xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální celkový xxxxx oxidu siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: hrušky, xxxx, ořechů

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxx, světlé xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, někdy x náznakem jahod x xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, nízká xx průměrná hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: bílého xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Dornfelder

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Střední doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx růžová

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

5.   Enologické xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Druhotná xxxxxxx xxxxx získaná xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Dornfelder

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx z xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě z xxxxx; někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx kvašení xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx x dřevěných xxxxxx.

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné kvašení x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx s pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

U jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání v xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

80 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

85 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxx Gris (Rulandské xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

60 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

75 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 hektolitrů xx xxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx na xxxxxx

6.   Vymezená xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.

Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx přibližně 250 xx2.

Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx dané xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.

Xxxxxxxx oblast xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx orné xxxx.

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxx X

 

Pinot xxxx (Rulandské modré) X

 

Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxx X

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx složení xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x klimatu x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná xxxxxxxxx x pěstování xxxx. Xxxxx réva xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx se xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx za Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x roce 1970 x xxxxxx Mergelland xx považován xx xxxxxxx moderního xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx oblast xx vyznačuje xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami pocházejícími xx severní Xxxxxxx (Xxxxx Noir, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Ryzlink, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) x Dornfelder), čímž xx xxxx od xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.

Složení xxxx

Xxxx xx složena x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, pod xxxxxx se xxxxxxx xxxx (útvary v xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), s místním xxxxxxxx pleistocenních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx řeky Xxxx x útvary x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxx slínovými xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx typ xxxx. Podíl xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx je xxxxxxxxx 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx než 20 %. Xxxxxxxx xxxx se xxxx xxxxxxx struktuře rychle xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jež jsou x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak větší xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx chuť xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx slínová xxxx xx vymezené xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxx zachovávají xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx třpyt. X xxxxxxx xxxxxxx, že x xxxxxx posuzovaných xxxxx xxxx xxxx x kombinaci spraše x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.

Xxxxx x pod ní xx nacházející slín xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx odolné xxxx xxxxx, xxxxx x případné ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným možným xxxxxxxxx deficitem xxxxxxx xx xxxxxxxxxx období 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx mírný xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx studie xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x topologie

Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xx díky xxx geografické xxxxxx x xxxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx dozrály. Poměrně xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx příznivé účinky. Xxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx cukru, což xx vyžadovalo xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx doba xxxxx (xx xxxxxxx xxxxx xx xxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, aby xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, minerály x extrakty.

Aby xxxxxx xxxxxx včas, xxxxxxxxx xxxxx dne dostatečné xxxxx x xxxxxxxx xxxx, zatímco chladné xxxx xxxx velmi xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx vína. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx energie xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x noci xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx pomaleji, xxxxx xxxx bude mít xx stavu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a minerality. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx xx x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx