Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 28. xxxxx 2017

x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x odvětví xxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

EVROPSKÁ KOMISE,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx žádost x xxxxxxx názvu „Mergelland“ x souladu x xxxxx XX xxxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013.

(2)

Komise xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a dospěla x závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx splněny.

(3)

Aby bylo xxxxx v souladu x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx být x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) uvedeného xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx řízení xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx názvu „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xx uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X souladu s xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx uděluje právo xxxxx námitku xxxxx xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxx xxxxxx xx xxxx zveřejnění v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx dne 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXXXXX“

XXX-XX-02114

Datum podání xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

2.   Typ zeměpisného xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

4.   Popis vína (xxx)

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay

Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, peckového xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová xxxxxx: Pinot Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx plodů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

středně xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, vysoká hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx jablka xx rubínová

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx aromat xxxxxx xxxxxx barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Chuť: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem xxxxx x xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois

Časné xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Pozdní zrání, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxxx, xxxxx, topinky, vanilky, xxxxxxx plná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Střední xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, vysoká hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, citrusových xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Moštová odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, peckového xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Blanc (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: žlutých xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx obohacení, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová odrůda: Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx, xxxx, ořechů

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx růžová

Chuť: xxxxx, jahod, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, světlé xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální obsah xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)

Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem jahod x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Ryzlink

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, nízká xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Dornfelder

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx růžová

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

5.   Enologické xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné kvašení x xxxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x souladu x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Červené Xxxxxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx získané xxxxxxxx xx studena x nádobě z xxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x nádobě z xxxxx; xxxxx dozrává x xxxxxxxxx xxxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X zájmu zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx x xxxxx xxxxxxx k dokvašování x xxxxxxxxx xxxxxx.

Růžové Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x nádobě x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou

x.    Maximální xxxxxx

Xxxx Auxerrois

80 hektolitrů xx xxxxxx

Bílé Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

85 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

85 hektolitrů xx hektar

Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 hektolitrů xx hektar

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

75 xxxxxxxxxx na hektar

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 hektolitrů xx hektar

Xxxxxx Dornfelder

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten a Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.

Xxxxxxx rozloha území, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx přibližně 250 xx2.

Osázená plocha, xxx splňuje dané xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.

Vymezená xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxx xxxx.

7.   Xxxxxx xxxxxxx odrůdy

 

Xxxxxxx X

 

Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx) X

 

Xxxxx gris (Xxxxxxxxx xxxx) G

 

Pinot xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxxx B

 

Xxxxxxxxx X

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx jedinečnému složení xxxx, xxxxxxxxx poloze x xxxxxxx v Xxxxxxxxxx xx oblast Xxxxxxxxxx xxxxxx především x pěstování révy. Xxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx velké xxxx xxxxxxxxx již x xxxxx středověku. Xxxxxxxxx důkaz o xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx xx xxxx nadále xxxxxxxxx x xxxxx malé xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx období xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Tato oblast xx vyznačuje převažujícími xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx severní Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Xxxx x Blanc (Rulandské xxxxx, xxxx a xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), xxxx xx xxxx od xxxxxxxxx oblastí Xxxxxxxxxx.

Složení xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy sprašové xxxx půdy, pod xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (xxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Rupel, Xxxxxxxx, Holset x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx vína xxxx xx xxxxxx míry xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x v xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x štěrkem. Xxxxx xx xxxxx xxx xxxx. Podíl xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx jsou x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Tato xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx xxxx vína.

Příčinná xxxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx ve vymezené xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx bohaté xx křídu xxxxxxxxxxx xx víně čerstvou xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx i xxxxx třpyt. X xxxxxxx vyplývá, že x devíti posuzovaných xxxxx xxxx byla x kombinaci xxxxxx x křídy zaznamenána xxxxxxxx xxxxxx „ovocnosti“, xx. xxxxxx xxxxx.

Spraš x pod xx xx nacházející xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx odolné xxxx xxxxx, xxxxx x případné xxxxxx xxxxxx chuti x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Sklon x štěrk zajišťují xxxxxxxx xxxxxxxxx. Toto xxxxxxx xxxx spolu x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxxx oblast Xxxxxxxxxx leží na xxxxxx, je xxxx xxx geografické xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx dozrály. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx xxxxxxxx účinky. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx fyziologické zralosti, xxxx xx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx oblastech – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx začátku xxxxx xx xxxx) poskytuje xxxxxxxxx xxx, aby xx v hroznech xxxxxxxxx xxxxxxx, minerály x xxxxxxxx.

Aby hrozny xxxxxx včas, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx metabolismus rychlý. Xxxx hrozny nemají xxxxxxxx xxxxxx, využívají xxxx xxxxx energie xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyselost. Xxxxxxxx xxxxxx vínu xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx xxxx, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, xxx xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx