PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 28. xxxxx 2017
x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění specifikace xxxxxxx týkající xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x fungování Evropské xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx společná organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x zejména xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Mergelland“ x xxxxxxx s xxxxx XX hlavou XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 nařízení (XX) č. 1308/2013. |
|
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 93 xx 96, x čl. 97 xxxx. 1 x v xxxxxxxx 100, 101 x 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
|
(3) |
Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xxxxxxxxx prohlášení x xxxxxxx, xxx xx xxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) uvedeného xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx provedené během xxxxxxxxxxx vnitrostátního xxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) nařízení (EU) x. 1308/2013 x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) xx xxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx proti xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx od xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx.
X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„MERGELLAND“
PDO-NL-02114
Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016
1. Xxxxx, který xx xxx zapsán
Xxxxxxxxxx
2. Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
|
1. |
Xxxx |
|
5. |
Jakostní xxxxxx víno |
4. Xxxxx vína (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois
Xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx
Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxxxx rubínově červená xx xxxxxxxxx
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, černého xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Tramín xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: exotického ovoce (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské bílé)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá
Xxxx: xxxxxxx plodů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx
Xxxx: xxxxxx, medu, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: spíše xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx aromat xxxxxx xxxxxx barvy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Barva: xxxxxx citronově žlutá
Xxxx: xxxxxx peckového ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, malin
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových) |
|
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Auxerrois
Časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
|
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových) |
|
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, peckového ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: žlutých xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu |
|
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Maximální celkový xxxxx oxidu siřičitého |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: hrušky, xxxx, ořechů
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu |
|
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxx, světlé xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, někdy x náznakem jahod x xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
|
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, nízká xx průměrná hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: bílého xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Dornfelder
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Střední doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx růžová
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, malin
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
|
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
5. Enologické xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické postupy
Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Druhotná xxxxxxx xxxxx získaná xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Dornfelder
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech
Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx z xxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě z xxxxx; někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx kvašení xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx x dřevěných xxxxxx.
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné kvašení x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx s pravidly xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
U jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání v xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
80 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
85 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Gris (Rulandské xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
60 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
75 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 hektolitrů xx xxxxxx
Růžové Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx na xxxxxx
6. Vymezená xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.
Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx přibližně 250 xx2.
Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx dané xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.
Xxxxxxxx oblast xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx orné xxxx.
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx X |
|
|
Pinot xxxx (Rulandské modré) X |
|
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
|
Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
|
Xüxxxx-Xxxxxxx X |
|
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) Xx |
|
|
Xxxxxxxxxx N |
|
|
Xxxxxxxxxx X |
|
|
Xxxxxxxxx X |
8. Xxxxx souvislostí
Xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxxxxx složení xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x klimatu x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná xxxxxxxxx x pěstování xxxx. Xxxxx réva xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 našeho xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx se xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx za Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x roce 1970 x xxxxxx Mergelland xx považován xx xxxxxxx moderního xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx oblast xx vyznačuje xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami pocházejícími xx severní Xxxxxxx (Xxxxx Noir, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Ryzlink, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) x Dornfelder), čímž xx xxxx od xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.
Složení xxxx
Xxxx xx složena x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, pod xxxxxx se xxxxxxx xxxx (útvary v xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), s místním xxxxxxxx pleistocenních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx řeky Xxxx x útvary x xxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxx slínovými xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx typ xxxx. Podíl xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx je xxxxxxxxx 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx než 20 %. Xxxxxxxx xxxx se xxxx xxxxxxx struktuře rychle xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jež jsou x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak větší xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx chuť xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx slínová xxxx xx vymezené xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxx zachovávají xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx třpyt. X xxxxxxx xxxxxxx, že x xxxxxx posuzovaných xxxxx xxxx xxxx x kombinaci spraše x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.
Xxxxx x pod ní xx nacházející slín xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx odolné xxxx xxxxx, xxxxx x případné ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným možným xxxxxxxxx deficitem xxxxxxx xx xxxxxxxxxx období 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx mírný xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx studie xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx x topologie
Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xx díky xxx geografické xxxxxx x xxxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx dozrály. Poměrně xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx příznivé účinky. Xxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx cukru, což xx vyžadovalo xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx doba xxxxx (xx xxxxxxx xxxxx xx xxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, aby xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, minerály x extrakty.
Aby xxxxxx xxxxxx včas, xxxxxxxxx xxxxx dne dostatečné xxxxx x xxxxxxxx xxxx, zatímco chladné xxxx xxxx velmi xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx vína. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx energie xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x noci xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx pomaleji, xxxxx xxxx bude mít xx stavu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a minerality. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx xx x xxxxxxx Nizozemska xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx