Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 28. xxxxx 2017

x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x odkazu xx zveřejnění specifikace xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 uvedeného nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx žádost x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“ x souladu x xxxxx II hlavou XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx posoudila x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 a 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x souladu x článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx být x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx zveřejněn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x ochranu xxxxx „Xxxxxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Jednotný xxxxxxxx xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx názvu „Mergelland“ (XXXX) xx uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx proti xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX DOKUMENT

„XXXXXXXXXX“

XXX-XX-02114

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, který xx xxx zapsán

Xxxxxxxxxx

2.   Typ zeměpisného xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x révy vinné

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx, másla, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxxxxxx xxxxxxxx červená xx xxxxxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, černého bezu

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx plodů, hrušek, xxxxxxx, lípy

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Pinot Xxxx (Rulandské šedé)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až zlatavě xxxxx

Xxxx: xxxxxx, medu, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Červené Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Moštová xxxxxx: Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

Xxxx: brusinek, xxxxx, jahod, vanilky x xxxxxx xxxxxx xxxxxx světlé barvy

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxx, někdy zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), jablek, hrušek

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Moštová odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Chuť: třešní, xxxxxxxx, malin

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx

Časné zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx citronově xxxxx

Chuť: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu

Organoleptické vlastnosti:

Barva: xxxxxx citronově xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, vanilky, xxxxxxx plná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Bílé Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Střední xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxxxxx xxxxx (např. liči), xxxxx, citrusových xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu, průměrný xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Pinot Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, ořechů

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

středně pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Chuť: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Růžové Dornfelder

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: tmavě růžová

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou

Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx často získaná xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x dřevěných xxxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx metodou

Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx; někdy dozrává x dřevěných xxxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x souladu s xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxx k dokvašování x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx vína:

druhotné kvašení x xxxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v nádobě x oceli

U jakostního xxxxxxxx xxxx:

druhotné kvašení x zrání v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

x.    Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx na hektar

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Gewürztraminer (Tramín xxxxxxx)

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

85 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 hektolitrů xx xxxxxx

Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx Dornfelder

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

6.   Vymezená xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.

Xxxxxxx rozloha xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, činí xxxxxxxxx 250 km2.

Osázená xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 ha.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxx půdě.

7.   Xxxxxx xxxxxxx odrůdy

 

Ryzlink B

 

Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx) X

 

Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Pinot blanc (Xxxxxxxxx bílé) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx X

 

Chardonnay X

 

Auxerrois X

8.   Xxxxx souvislostí

Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, zeměpisné poloze x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná především x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx réva se x xxxx oblasti xxxxxxxx ve velké xxxx pěstovala již x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx důkaz x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx tu xxxx xxxxxx pěstovala x během malé xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x region Xxxxxxxxxx xx považován za xxxxxxx moderního xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx oblast xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé a xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Dornfelder), čímž xx liší xx xxxxxxxxx xxxxxxx Nizozemska.

Složení xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy sprašové xxxx xxxx, xxx xxxxxx se xxxxxxx xxxx (útvary x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx pleistocenních a xxxxxxxxxxxx útvarů, jakými xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx řeky Xxxx a útvary x oblastech Rupel, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vína xxxx xx značné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x v xxxxx xxxx slínovými xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx xxxxxxxxx 20 xx 30 % x jílu xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, xxx také xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxxxx Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx vymezené xxxxxxx je téměř xxxxxxx složena x xxxxx. Půdy bohaté xx křídu xxxxxxxxxxx xx víně čerstvou xxxxxxxx a často xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx, xx x devíti xxxxxxxxxxxx xxxxx půdy xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x křídy zaznamenána xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.

Xxxxx x xxx ní xx xxxxxxxxxxx slín xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, takže x případné xxxxxx xxxxxx chuti x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným možným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 xx způsobuje xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx optimální.

Podnebí x topologie

Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx příznivé xxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zralosti, xxxx by xx xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx vyžadovalo předčasný xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx nepředstavuje xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx xxxxxxx xxxxx xx sběr) poskytuje xxxxxxxxx čas, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx aromata, xxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, potřebují xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx jsou xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx vína. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, využívají xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Kyselina xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx klíčovou roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Vína z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, čerstvé xxxxxxxx a minerality. Xxxx xxxxxxxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxxxx vybraných xxxxx xxxx, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx xx x případě Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx