XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 28. srpna 2017
x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x odkazu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x odvětví xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx s xxxxx II xxxxxx XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x čl. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx nařízení xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x námitce, xxx xx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jednotný xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) uvedeného xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx řízení xxxxxxxxxx se posouzení xxxxxxx x ochranu xxxxx „Xxxxxxxxxx“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx dokument xxxxx čl. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) je xxxxxx x příloze tohoto xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx zveřejněním xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx měsíců xx xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Bruselu xxx 28. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx HOGAN
xxxx Xxxxxx
(1) Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„MERGELLAND“
XXX-XX-02114
Datum xxxxxx xxxxxxx: 26. ledna 2016
1. Xxxxx, xxxxx má xxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX — chráněné xxxxxxxx původu
3. Xxxxx xxxxxxx x révy xxxxx
1. |
Víno |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx víno |
4. Popis vína (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx, másla, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná
Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx červená xx purpurová
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, černého xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), květů, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx výnos
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, lípy
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
středně xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx
Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální celkový xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Xxxx: brusinek, xxxxx, jahod, vanilky x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxxxx růžová
Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, někdy x xxxxxxxx xxxxx x malin
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx peckového ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Chuť: třešní, xxxxxxxx, malin
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, průměrný xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: lososově růžová
Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx rajčat, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x náznakem xxxxx x xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
— |
Maximální xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: bílého xxxxxxxxx ovoce (broskví), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Dornfelder
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx hustota xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx enologické postupy
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx často xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Červené Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech
Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx z xxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x nádobě z xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za studena x xxxxxx x xxxxx; xxxxx dozrává x dřevěných xxxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Bílé Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné kvašení x zrání v xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
x. Maximální xxxxxx
Xxxx Auxerrois
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Červené Xxxxxxxxxx
85 hektolitrů na xxxxxx
Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Gris (Rulandské xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
75 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 hektolitrů na xxxxxx
Xxxx Ryzlink
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx Dornfelder
85 xxxxxxxxxx xx hektar
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Meerssen, Nuth, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx aan de Xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, činí přibližně 250 xx2.
Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx orné xxxx.
7. Hlavní xxxxxxx xxxxxx
|
Ryzlink X |
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx modré) X |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) G |
|
Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx bílé) X |
|
Xüxxxx-Xxxxxxx X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx N |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxx X |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxxxxx složení xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx je oblast Xxxxxxxxxx vhodná xxxxxxxxx x xxxxxxxxx révy. Xxxxx xxxx xx x této xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx důkaz o xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Díky příznivým xxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx pěstovala x během malé xxxx ledové (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat z xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx obnoveno x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami xxxxxxxxxxxxx xx severní Francie (Xxxxx Noir, Xxxx x Blanc (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), čímž xx liší od xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.
Složení xxxx
Xxxx xx složena x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx, pod xxxxxx se xxxxxxx xxxx (xxxxxx x xxxxxxx Maastrichtu x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx starý xxxxx x xxxxxxx xxxx Xxxx a xxxxxx x oblastech Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx značné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx půdami x x xxxxx xxxx xxxxxxxxx půdami x štěrkem. Spraš xx xxxxx typ xxxx. Podíl usazenin xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx xx xxxxxxxxx 20 xx 30 % x jílu xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ale také xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, jež jsou x regionu Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Tato xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx chuť xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xx bohatá xxxxxxx xx křídu x xxxxxx xxxxxxx xxxx ve vymezené xxxxxxx je téměř xxxxxxx složena x xxxxx. Půdy xxxxxx xx xxxxx zachovávají xx víně xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx dodávají i xxxxx třpyt. X xxxxxxx xxxxxxx, že x xxxxxx posuzovaných xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úroveň „ovocnosti“, xx. xxxxxx xxxxx.
Xxxxx x pod xx xx xxxxxxxxxxx slín xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx půdy spolu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx vegetačním xxxxxx 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx mírný nedostatek xxxx. Různé xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Podnebí x xxxxxxxxx
Přestože oblast Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, xx díky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, xxx hrozny xxxxxxxx dozrály. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx příznivé účinky. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxxxxxx zralosti, xxxx xx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx doba xxxxx (xx xxxxxxx xxxxx xx xxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, minerály x xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx dne xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx, zatímco chladné xxxx xxxx velmi xxxxxxxx xxx chuťový xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x noci xxxxxxx, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx vínu čerstvost x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx aromat (xxxxxx).
Xxxxxxx: Vína x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x minerality. Xxxx skutečnost xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx je x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx podmínky
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20Mergelland.pdf