PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX KOMISE
ze xxx 28. xxxxx 2017
x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x odvětví xxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
EVROPSKÁ KOMISE,
s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx žádost x xxxxxxx názvu „Mergelland“ x souladu x xxxxx XX xxxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013. |
(2) |
Komise xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a dospěla x závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx splněny. |
(3) |
Aby bylo xxxxx v souladu x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx být x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) uvedeného xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx řízení xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“, |
ROZHODLA XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx názvu „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xx uveden x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X souladu s xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx uděluje právo xxxxx námitku xxxxx xxxxxxx názvu xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxx xxxxxx xx xxxx zveřejnění v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx dne 28. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXXXXX“
XXX-XX-02114
Datum podání xxxxxxx: 26. xxxxx 2016
1. Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx
2. Typ zeměpisného xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu
3. Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
4. Popis vína (xxx)
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois
Xxxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay
Pozdní xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, peckového xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Moštová xxxxxx: Pinot Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx plodů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
středně xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, vysoká hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx jablka xx rubínová
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx aromat xxxxxx xxxxxx barvy
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Chuť: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem xxxxx x xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois
Časné xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Pozdní zrání, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxxx, xxxxx, topinky, vanilky, xxxxxxx plná
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, vysoká hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, citrusových xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Moštová odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxx, peckového xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Blanc (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: žlutých xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx obohacení, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Moštová odrůda: Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxx, xxxx, ořechů
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx růžová
Chuť: xxxxx, jahod, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, světlé xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem jahod x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Ryzlink
Moštová xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, nízká xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Dornfelder
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx růžová
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
5. Enologické xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné kvašení x xxxxx v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x souladu x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Červené Xxxxxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx postupy
Někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx získané xxxxxxxx xx studena x nádobě z xxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Pinot Xxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x nádobě z xxxxx; xxxxx dozrává x xxxxxxxxx xxxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X zájmu zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx x xxxxx xxxxxxx k dokvašování x xxxxxxxxx xxxxxx.
Růžové Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x nádobě x xxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Růžové Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou
x. Maximální xxxxxx
Xxxx Auxerrois
80 hektolitrů xx xxxxxx
Bílé Xxxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
85 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
80 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
85 hektolitrů xx hektar
Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 hektolitrů na xxxxxx
Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
60 hektolitrů xx hektar
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
75 xxxxxxxxxx na hektar
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 hektolitrů xx hektar
Xxxxxx Dornfelder
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten a Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.
Xxxxxxx rozloha území, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx přibližně 250 xx2.
Osázená plocha, xxx splňuje dané xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.
Vymezená xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxx xxxx.
7. Xxxxxx xxxxxxx odrůdy
|
Xxxxxxx X |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx) X |
|
Xxxxx gris (Xxxxxxxxx xxxx) G |
|
Pinot xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
Xüxxxx-Xxxxxxx X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx B |
|
Xxxxxxxxx X |
8. Xxxxx souvislostí
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx jedinečnému složení xxxx, xxxxxxxxx poloze x xxxxxxx v Xxxxxxxxxx xx oblast Xxxxxxxxxx xxxxxx především x pěstování révy. Xxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx velké xxxx xxxxxxxxx již x xxxxx středověku. Xxxxxxxxx důkaz o xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx xx xxxx nadále xxxxxxxxx x xxxxx malé xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx období xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx nizozemského xxxxxxxxx. Tato oblast xx vyznačuje převažujícími xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx severní Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Xxxx x Blanc (Rulandské xxxxx, xxxx a xxxx), Chardonnay x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), xxxx xx xxxx od xxxxxxxxx oblastí Xxxxxxxxxx.
Složení xxxx
Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy sprašové xxxx půdy, pod xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (xxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Rupel, Xxxxxxxx, Holset x Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx vína xxxx xx xxxxxx míry xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x v xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x štěrkem. Xxxxx xx xxxxx xxx xxxx. Podíl xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx jsou x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Tato xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx xxxx vína.
Příčinná xxxxxxxxxx
Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx ve vymezené xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx bohaté xx křídu xxxxxxxxxxx xx víně čerstvou xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx i xxxxx třpyt. X xxxxxxx vyplývá, že x devíti posuzovaných xxxxx xxxx byla x kombinaci xxxxxx x křídy zaznamenána xxxxxxxx xxxxxx „ovocnosti“, xx. xxxxxx xxxxx.
Spraš x pod xx xx nacházející xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx odolné xxxx xxxxx, xxxxx x případné xxxxxx xxxxxx chuti x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Sklon x štěrk zajišťují xxxxxxxx xxxxxxxxx. Toto xxxxxxx xxxx spolu x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxx oblast Xxxxxxxxxx leží na xxxxxx, je xxxx xxx geografické xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx dozrály. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx xxxxxxxx účinky. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx fyziologické zralosti, xxxx xx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx oblastech – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx začátku xxxxx xx xxxx) poskytuje xxxxxxxxx xxx, aby xx v hroznech xxxxxxxxx xxxxxxx, minerály x xxxxxxxx.
Aby hrozny xxxxxx včas, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx metabolismus rychlý. Xxxx hrozny nemají xxxxxxxx xxxxxx, využívají xxxx xxxxx energie xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyselost. Xxxxxxxx xxxxxx vínu xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx roli xxx tvorbě xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx xxxx, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, xxx xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx