Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 28. srpna 2017

x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x odkazu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x odvětví xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx s xxxxx II xxxxxx XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x čl. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 xxxx. 1 x x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxxx nařízení xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x námitce, xxx xx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jednotný xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) uvedeného xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx řízení xxxxxxxxxx se posouzení xxxxxxx x ochranu xxxxx „Xxxxxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx dokument xxxxx čl. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) je xxxxxx x příloze tohoto xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx zveřejněním xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx měsíců xx xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Bruselu xxx 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„MERGELLAND“

XXX-XX-02114

Datum xxxxxx xxxxxxx: 26. ledna 2016

1.   Xxxxx, xxxxx má xxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — chráněné xxxxxxxx původu

3.   Xxxxx xxxxxxx x révy xxxxx

1.

Víno

5.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

4.   Popis vína (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx, másla, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx červená xx purpurová

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, černého xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Střední doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), květů, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx moštu

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx výnos

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, lípy

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

středně xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx zlatavě xxxxx

Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx

Xxxx: brusinek, xxxxx, jahod, vanilky x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxxxx růžová

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx zralých xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, někdy x xxxxxxxx xxxxx x malin

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx peckového ovoce (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Chuť: třešní, xxxxxxxx, malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx moštu

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx zrání, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)

Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, průměrný xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx pozdní xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: lososově růžová

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx rajčat, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x náznakem xxxxx x xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Maximální xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: bílého xxxxxxxxx ovoce (broskví), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Dornfelder

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx hustota xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx často xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Červené Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Někdy xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxxx z xxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x nádobě z xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za studena x xxxxxx x xxxxx; xxxxx dozrává x dřevěných xxxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Bílé Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné kvašení x zrání v xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

x.    Maximální xxxxxx

Xxxx Auxerrois

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

85 hektolitrů na xxxxxx

Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Gris (Rulandské xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

75 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 hektolitrů na xxxxxx

Xxxx Ryzlink

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx Dornfelder

85 xxxxxxxxxx xx hektar

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Meerssen, Nuth, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx aan de Xxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, činí přibližně 250 xx2.

Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx orné xxxx.

7.   Hlavní xxxxxxx xxxxxx

 

Ryzlink X

 

Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx modré) X

 

Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) G

 

Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx bílé) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxx X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx složení xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx je oblast Xxxxxxxxxx vhodná xxxxxxxxx x xxxxxxxxx révy. Xxxxx xxxx xx x této xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx důkaz o xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Díky příznivým xxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx pěstovala x během malé xxxx ledové (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat z xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx obnoveno x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami xxxxxxxxxxxxx xx severní Francie (Xxxxx Noir, Xxxx x Blanc (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), čímž xx liší od xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.

Složení xxxx

Xxxx xx složena x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx, pod xxxxxx se xxxxxxx xxxx (xxxxxx x xxxxxxx Maastrichtu x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx starý xxxxx x xxxxxxx xxxx Xxxx a xxxxxx x oblastech Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx značné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx půdami x x xxxxx xxxx xxxxxxxxx půdami x štěrkem. Spraš xx xxxxx typ xxxx. Podíl usazenin xx obvykle 50 xx 60 %, xxxxx xx xxxxxxxxx 20 xx 30 % x jílu xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ale také xxxxxx xxxxxxxxx. V xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, jež jsou x regionu Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Tato xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx chuť xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xx bohatá xxxxxxx xx křídu x xxxxxx xxxxxxx xxxx ve vymezené xxxxxxx je téměř xxxxxxx složena x xxxxx. Půdy xxxxxx xx xxxxx zachovávají xx víně xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx dodávají i xxxxx třpyt. X xxxxxxx xxxxxxx, že x xxxxxx posuzovaných xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úroveň „ovocnosti“, xx. xxxxxx xxxxx.

Xxxxx x pod xx xx xxxxxxxxxxx slín xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x štěrk xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx půdy spolu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx vegetačním xxxxxx 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx mírný nedostatek xxxx. Různé xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

Podnebí x xxxxxxxxx

Přestože oblast Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, xx díky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, xxx hrozny xxxxxxxx dozrály. Xxxxxxx xxxxxxx podnebí xx xxxxx příznivé účinky. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxxxxxx zralosti, xxxx xx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx doba xxxxx (xx xxxxxxx xxxxx xx xxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, minerály x xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx dne xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx, zatímco chladné xxxx xxxx velmi xxxxxxxx xxx chuťový xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx světlo, xxxxxxxxx xxxx zdroj xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x noci xxxxxxx, xxxxxxxx jablečná xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx vínu čerstvost x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx aromat (xxxxxx).

Xxxxxxx: Vína x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx typickou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x minerality. Xxxx skutečnost xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxx je x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx podmínky

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20Mergelland.pdf