XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. |
|
(2) |
Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx hodnoty kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským střediskem xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (XXXX) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx je xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatek x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
|
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska úřadu XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí v souvislosti x xxxxx brojlerů (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2010, způsobuje 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
|
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež bylo xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx u lidí. Úřad XXXX xxxxxxxx, že xx bylo možné xxxxxx riziko pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx. |
|
(7) |
X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx veřejné xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje úřad XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů. |
|
(8) |
Xx xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx omezením výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
|
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx zajistilo xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx přenos xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by xx xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím xx xx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala zachována xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx této xxxxxx ochrany dosaženo, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách a krmivech xx mezinárodní norma XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Je vhodné xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx se laboratořím xxxxxxxxxxxx analýzy Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx nové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
|
(15) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Jean-Claude XXXXXXX
(1) Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(2) Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 se oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, výběr míst xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx skladování a přepravu xxxxxx, které mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Při odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx. Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx vzorky pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx odebrat z celých xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx k dispozici, xxxxx xxxxxxx musí zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx bude xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik. Jatka xx svých xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, nebo xx xxxxxxxx, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx pozitivní xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx drůbeže xx xxxxxxx podle kritérií xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x se xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx upraví v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx se xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx pro xxxxxxx salmonel. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx se xxxx rozdělí, aby xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x se xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx vzorky x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx u jiného xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx vzorku, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx bez kůže xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka vzorku. Xxxxxx masa se xxxxxxxx takovým způsobem, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx správnou xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx pro účely xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být četnost xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 po xxxx jdoucích týdnů xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků může xxx ještě xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx účely vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení Campylobacteru x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo této xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx však xx základě xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“ |