XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
|
(1) |
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
|
(2) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
|
(3) |
„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx unie o vývojových xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx v roce 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx kampylobakteróza xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – každoročně je xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx. |
|
(4) |
X xxxx 2010 zveřejnil xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx základní xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx xxxxx v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx EFSA dospěl x xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx. |
|
(5) |
Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx lidí x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx. |
|
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx se možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx řetězci xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, že xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx xxx 50 %, kdyby jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx úrovně kontaminace. |
|
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx úřad XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, který xx zásadní význam x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
|
(8) |
Na xxxxxxx stanovisek úřadu XXXX z let 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v důsledku xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
|
(9) |
Cílem xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod xxxxxxxxx. Xxx se zajistilo xxxx zapojení celého xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx by xx xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
|
(10) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx významným xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx státech, xxx xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 odst. 5 xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005. |
|
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zátěž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, měl xx xx xxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx x xxxx, které xxxx použity pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(12) |
Xxxxxxxxxxxx metodou xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
(13) |
Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx dostatek xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx xx laboratořím xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
|
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno. |
|
(15) |
Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xx ode xxx 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení je xxxxxxx v celém rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2) Nařízení Komise (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. věst. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7) EFSA Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:
|
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2) |
X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx metody odběru xxxxxx, výběr xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, jsou xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx odebírají namátkové xxxxxx z pěti jatečně xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Enterobacteriaceae a na xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drobných xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx metoda xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx směsný xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jiná xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx budou zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, kdy xx xxxxx, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx směsný vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). PPV xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Pěnění xx zabrání xxx, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx salmonel. V rámci xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ve dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Xxxx vyšetřením xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek o hmotnosti 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx salmonely) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx použijí k ověření, xx xx dodrženo xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx bez xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx plátky z povrchu xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, xxxxx xxx zahrnuty do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené maso xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, odebírají vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx za čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků může xxx ještě více xxxxxxx, pokud se x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel. U odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter může xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx orgánem, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx xxx po schválení xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, z požadavků xx četnost odběru xxxxxx xxxxxx.“ |