XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (ES) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
(1) |
Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 nařízení (XX) x. 852/2004. |
(2) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem. |
(3) |
„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx zoonóz a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx prevenci a kontrolu xxxxxx (ECDC) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx XXXX dospěl x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována v průměru x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx státy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly. |
(5) |
Podle xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx populaci xxxxx. |
(6) |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx se možností xxxxxxxx Campylobacteru v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých hospodářství x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx snížení xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa brojlerů x xxxx xxx 50 %, kdyby jatečně xxxxxxxx těla xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že vzorky xxxx z krku a kůže x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx úrovně kontaminace. |
(7) |
X xxxx 2012 zveřejnil xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a v tomto xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx navrhuje xxxx XXXX zavést xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním xxxxxxx xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx je, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria. |
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx během postupu xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx se xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx obtížná, xxxxxxx se xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xx xxx zvážit xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpřísňovala. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 odst. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005. |
(11) |
Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se plán xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx řídit xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx měla být xxxxxxxxx jako referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx použitelnost tohoto xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx zavést xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(15) |
Opatření stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Použije xx ode dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Jean-Claude XXXXXXX
(1) Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2) Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx pro potraviny (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3) EFSA Xxxxxxx 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8) https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf
XXXXXXX
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
2) |
V kapitole 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604. Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se odeberou xxxxxx ze xxxx xxxx každého jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, u nichž xx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2. Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx vzorek.
Xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a zpracováním xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části drůbeže x xxxx a/nebo části xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude prováděn xx základě rizik. Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx z hejn s neznámým xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, xxxx xx statusem, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených xxx xx chlazení. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže z krku xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx kratší xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx peptonové xxxx (XXX). XXX xx před přidáním xxxxxx předehřeje na xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze se xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx salmonel. X xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx laboratořích, odeberou xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx získalo 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter musí xxx xxxxxx než 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx vzorky o hmotnosti 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx dodrženo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx upravená xxxx drůbeže, xx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx vzorku, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx bez xxxx xxxx jen s malým xxxxxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx plátky x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.
Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí každého xxx v týdnu. X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro účely xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může být xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx prevalenci xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže pro xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx může být xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Campylobacter může xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx existuje xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxx v roce xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx však xx xxxxxxx analýzy xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx drůbeží maso x xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |