XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495
xx dne 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx xxx EHP)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (ES) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vzhledem k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádějí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx překročení xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem. |
(3) |
„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx zoonóz a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně je xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx jatek x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, že jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), jež xxxx zveřejněno x xxxx 2010, způsobuje 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kuřat. |
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx jednotlivých hospodářství x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx možné xxxxxx riziko xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, kdyby jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx úrovně kontaminace. |
(7) |
X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX rovněž vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx kontroly xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx organismus, který xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody jatečně xxxxxxxxxx těl drůbeže xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx úřad XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx. |
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxx lidí přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
(9) |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx xx udržení xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod kontrolou. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx i nadále obtížná, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální přenos xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx jsou opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx státech, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx dosaženo, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, pokud xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005. |
(11) |
Xxx se snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx norma xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže. |
(13) |
Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx svých xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx. |
(14) |
Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
(15) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Použije xx xxx dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 23. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
předseda
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, s. 1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:
1) |
X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
2) |
V kapitole 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx ISO 17604. Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech. Xxx odběru xxxxxx pro vyšetření xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na salmonely xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2. Xxxx-xx vzorky odebírány x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.
Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, která xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx jatek, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Vzorky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx odběru xxxxxx budou zahrnuty xxxx xxxxx drůbeže x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx statusem, xxx xx známo, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže na xxxxxxx podle kritérií xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže laboratoři, xxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se ze xxxxxx kůže z krku xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x je zapotřebí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx a přepraví do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx účelem xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx o hmotnosti 26 g xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx předehřeje xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxx přibližně xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx xx xx xxxxx xxx homogenizátor xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx zkumavky x 1 xx x 10 xx xx použije xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek výchozí xxxxxxxx (250 ml ~ 25 g) xx použije xxx xxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx xxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X a doba mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx jatečně upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx x xxxxxxx svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx bez xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx tenký xxxxxx xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka xxxxxx. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx způsobem, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, xxxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx vyšetření xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro účely xxxxxxxxx xx X. xxxx a na počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx četnost xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx za xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx, jatečně xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků může xxx xxxxx více xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx zvířata, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel. X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 52 po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx tlumení Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx rovnocenné odběru xxxxxx x xxxxxxxxx požadovaným xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx snížit, jestliže xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx kontaminace xx dobu 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud program xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxxxxx období v roce xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx to xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, mohou být xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“ |