XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 118/2010
xx xxx 9. xxxxx 2010,
xxxxxx xx xxxx nařízení (XX) x. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx metody xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx režimu xxx xxxxxx zboží xxxxxxx xxxxxxxxxxx zemědělských xxxxxxxx
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. července 1987 x celní x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 9 uvedeného xxxxxxxx,
vzhledem x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 900/2008 (2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1460/96 xx dne 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 3448/93 (3). |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxxxxx nařízení xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xx studií x xxxxxx xxxxxxxxxxx v rámci xxxxxxxxx xxxxxxxx vyplývá, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx rozpuštěním s použitím xxxxxxxxx xxxxxxx (před xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx) a měření xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx enzymatické xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxx předepsáno xxx většinu xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xx aktualizovat. |
(3) |
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx a xxx xx celkový xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), x xxxxx, xxx xx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx (ES) č. 900/2008 xx proto xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx změněno. |
(5) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Výboru xxx xxxxx xxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Příloha X xxxxxxxx (ES) č. 900/2008 xx xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.
V Bruselu xxx 9. xxxxx 2010.
Xx Komisi
Xxxx Xxxxxx XXXXXXX
xxxxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 256, 7.9.1987, x. 1.
(2) Úř. xxxx. X 248, 17.9.2008, x. 8.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 187, 26.7.1996, x. 18.
PŘÍLOHA
„PŘÍLOHA I
Enzymatické xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx xxxxxxx v potravinách x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx účinné xxxxxxxxxx chromatografie (XXXX)
1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxx xxxxxx xxxxxxxx stanovení xxxxxx škrobu a xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxxxx, xxxx xxx „škrob“. Xxxxx xxxxxx se xxxxxxx kvantitativní xxxxxxxx xxxxxxx vysoce xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.1 této xxxxxxx. Představuje xxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx škrobu/glukózy xxxxx definice v příloze XXX xxxxxxxx (XX) x. 1460/96 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x xxx je xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 tohoto xxxxxxxx.
Xxxxx škrobů (xxxx xxxxxxxx), xxx je xxxxxxx xx xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx IV xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1043/2005 (1), xx vypočítá xx základě celkového xxxxxx xxxxxxx Z, xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 xxxxxxxx Komise (XX) č. 904/2008 (2).
Obsahem xxxxxx xxxxxxxx v bodě 1 xxxx přílohy xx xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx bodu 7.2.2 této přílohy. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxx E xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx se xxxxxxxxxxxx x rozpustí ve xxxx. Xxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx:
1) |
Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx s použitím xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx xxx teplotě 90&xxxx;°X. Xxx xxxxxxx přeměnu xx xxxxxxxx, aby xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s velmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. |
2) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx glukózu x&xxxx;xxxxxxxx amyloglukosidázy při xxxxxxx 60 °C. |
Produkty s vysokým xxxxxxx bílkovin xxxx xxxx xx xxxxxx x přefiltrují.
Stanovení cukrů xx provádí xxxxxxxx XXXX.
Xxxxxxx během enzymatické xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx inverzi xxxxxxxxx, xxxxxxx xx stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx XXXX, xxx xx vypočítal xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxx materiály
Použijí xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99 %.
4.2 Fruktóza, xxx. 99 %.
4.3 Sacharóza, xxx. 99&xxxx;%.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, min. 99&xxxx;%.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, min. 99&xxxx;%.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) s aktivitou xxx 31 000 U/ml (1X xxxxxx 1,0 mg xxxxxxx xx xxxxxx xx 3 xxxxxx xxx xX 6,9 x xxxxxxx 20 °C). Tento xxxxx xxxx obsahovat xxxx xxxxxxxx nečistot (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) z xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx ze škrobu xx xxxxxx xxx xX 4,8 x xxxxxxx 60 °C). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. glukózy xxxx xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxx 4 °C. Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx octanu xxxxxxxxxxx, x.x.
4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.
4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx xxxxxxx, p.a.
4.11 Ledová xxxxxxxx xxxxxx, minimálně 96&xxxx;% (xxx.).
4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx ve vodě x přelije xx xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxx a xX xx xxxxxx na 4,7 pomocí xxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xX metru (xxx 5.7)). Tento xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 4&xxxx;°X po xxxx maximálně 6 xxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx amyloglukosidázy. Připraví xx xxxxxx z práškové xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx roztoku xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx 600&xxxx;X/xx je xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx 100&xxxx;xx na 1&xxxx;x škrobu xx xxxxxx). Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Připraví xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, sacharózy, xxxxxxx a laktózy, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX.
4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyčeření (Xxxxxxxxx xxxxxxx X). Ve xxxxxxxx kádince xx xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx zinečnatého (xxx 4.8) xx xxxx. Xxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx a xxxxx xx 30&xxxx;xx xxxxxxxx octové (4.11). Xxxxxxxx xx xxxxxxx x doplní xx xxxxxx vodou. Xxxxx xxxxxx lze xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx XX). Xx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 106,0 gramu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (xxx 4.9) xx xxxx. Xxxxxxx se do xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1 000 ml. Xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx xx značku xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx xxx skladování xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fáze XXXX. Xxxxxxxx xx mobilní xxxx, která xx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxx metodou XXXX. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx např. xxxxxxxx xxxxxxx fází xxxx xxxx x acetonitrilu (xxx XXXX).
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x xxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, např. 185 mm.
5.3 Injekční xxxxxx 0,45&xxxx;μx, xxxxxx xxx vodné roztoky.
5.4 Vzorkovací xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx HPLC.
5.5 Odměrné xxxxx x xxxxxx 100&xxxx;xx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.
5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.
5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx váhy.
5.9 Vodní xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60&xxxx;°X x 90&xxxx;°X.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX xxxxxx xxx analýzu cukrů.
6. Postup
6.1 Příprava xxxxxx pro několik xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx se xxxxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorku
Množství xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x přísadách x podle xxxxxxxx xxxxxxx XXXX (koncentrace xxxxxxxxxxxx roztoku glukózy) x xxxxxxxxxx:
Xxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx na 0,1&xxxx;xx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xx provede pomocí xxxxx xxxxxxx (podle xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Výsledek xxxxxxx stanovení se xxxxxxx xxx výpočtu xxxxxx škrobu (xxx 7.2).
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx protřepáním xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 6.2) xx xxxxxx xx xxxxxxx baňky (xxx 5.5) a přidá xx xxx 70&xxxx;xx xxxxx xxxx.
Xx rozpuštění xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx přidá 50 xxxxxxxxxx xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx (xxx 4.6) x po xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxx 90&xxxx;°X xx vodní xxxxx (bod 5.9). Xx vodní xxxxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx 60&xxxx;°X x xxxxx xx 5 ml roztoku xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.13). X xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxxxx roztoku, xx kontroluje xX x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx upraví xx 4,6 xx 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx xxx teplotě 60&xxxx;°X. Xxxxxx xx xxxxxxx na laboratorní xxxxxxx.
6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) do xxxxxxx vzorku. Xxxxxxxx xx x xxxxx xx 1 ml Xxxxxxxxx xxxxxxx XX (xxx 4.16). Vzorek xx xxxxx protřepe.
6.4.3 Zpracování xxx xxxxxxx HPLC
Vzorek v odměrné xxxxx xx xxxxx xx xxxxxx vodou, xxxxxxxxxxxx xx a xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (bod 5.2). Xxxxxxx vzorku xx xxxx.
Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx filtr (xxx 5.3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx 5.6) xxxxxx propláchnuté xxxxxxxxx. Xxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxxx (xxx 5.4).
6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx
XXXX xx xxxxxxx způsobem xxxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx maltózy, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx pro glukózu.
7. Výpočet x xxxxxxxxx xxxxxxxx
7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx XXXX
Xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx výsledky xxxx xxxxxx HPLC, xx. xxxxx přítomné xx xxxxxx před xxxxxxxxxxxx xxxxxxx („xxxxx cukry“) x xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (jak je xxxxxxx v této xxxxxx). Xx xxxxx provést x slepé stanovení, xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx přítomné v enzymech.
Při xxxxxxx HPLC se xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kalibraci x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx glukózy (x/100&xxxx;xx) xx enzymatické xxxxxx xx odečte koncentrace xxxxxxx (g/100 ml) xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx se vypočte xxxxx xxxxx (x xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx vzorku x xxxxxxxxx xx:
1) |
Xxxxxxx XXXX xxxx enzymatickou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (g/100 g):
|
2) |
Analýza HPLC xx enzymatické úpravě xxxxxxxxx xxxxx cukrů (x/100&xxxx;x):
|
7.2 Výpočet xxxxxx xxxxxx
7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx „X“
Xxxxx xx xxxxx fruktózy po xxxxxxxxxxx xxxxxx (Xx) xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (F), xxxxxxx xx, xx sacharóza xxxxxxxx ve xxxxxx xx částečně xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx. Xx znamená, xx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).
X, konečný xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = (Xx xxx) – (Xx – F)
7.2.2 Výpočet xxxxxxxxx xxxxxx glukózy xxxxxxxxxxx xxxx škrob
E, xxxxx „xxxxxx“ v g/100 g:
E = [(Xx cor) – (Xx – F)] × 0,9
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
X&xxxx;xxxxx xxxx xxxx uvedeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 2 vzorcích. Xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx metody xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxx 2008 xx xxxxxx evropských xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx provedeno xxxxx Xxxxxxxx xxx xxx design, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx of xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Protokol xxx koncepci, xxxxxxxxx x interpretaci xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx), W. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx zpráva XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Xxxx., Vol. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.
Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx.
Xxxxxx 1xxxxxxxxxx xxxxxxx xx sušenkou2sušenka |
Z vzorek 1 |
Z vzorek 2 |
Xxxxx laboratoří |
41 |
42 |
Počet laboratoří xx vyloučení xxxxxxxxx xxxxxx |
38 |
39 |
Xxxxxx (%, x/x) |
29,8 |
55,0 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx (%, x/x) |
0,5 |
0,5 |
Xxxxxxxxxx odchylka xxxxxxxxxxxxxxxxxxx sR (%, x/x) |
1,5 |
2,3 |
Xxx opakovatelnosti x (%, x/x) |
1,4 |
1,4 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x) |
4,2 |
6,6“ |
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 172, 5.7.2005, x. 24.
(2) Úř. xxxx. X 249, 18.9.2008, s. 9.