Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 118/2010

xx xxx 9. xxxxx 2010,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) č. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx technická xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx zboží xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

EVROPSKÁ XXXXXX,

x ohledem na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x celní x statistické xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 9 uvedeného xxxxxxxx,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) x. 900/2008 (2) stanoví xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx/xxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xxxxxx II x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1460/96 xx xxx 25. xxxxxxxx 1996, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx preferenční xxxxxx úpravu obchodování x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 7 nařízení Xxxx (XX) č. 3448/93 (3).

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx skupina odborníků, xxx xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx metod xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxx x xxxxxx provedených x xxxxx xxxxxxxxx zkoumání vyplývá, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxxxxx s použitím xxxxxxxxx sodného (xxxx xxxxxxxxxxxx rozkladem xx xxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, jak xx xxxx xxxxxxxxxx xxx většinu xxxxx, xxx nesplňují stávající xxxxxxxxx požadavky, x xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx.

(3)

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx, aby xx rozklad xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovil s použitím xxxxxx účinné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC), a xxxxx, xxx má xxx enzymatická metoda xxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxx kodex,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 9. xxxxx 2010.

Xx Xxxxxx

Xxxx Manuel XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 256, 7.9.1987, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 248, 17.9.2008, x. 8.

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 187, 26.7.1996, s. 18.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy v potravinách xxx lidskou xxxxxxxx, xxxx xxx „škrob“. Xxxxx škrobu se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx analýzou xxxxxxx xxxxxx účinnou xxxxxxxxxxx chromatografií (XXXX) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx produktů na xxxxxxx.

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx glukózy xxxxxxxxxxx xxxx škrob

Celkovým xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.1 této xxxxxxx. Představuje xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx škrobu/glukózy xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX nařízení (XX) x. 1460/96 se xxxxxxxx na základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x xxx xx xxxxxxxxx v čl. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxx (nebo xxxxxxxx), xxx je xxxxxxx xx xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx XX nařízení Xxxxxx (ES) č. 1043/2005 (1), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X, xxx je xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 xxxxxxxx Komise (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v bodě 1 xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx E xxxxxxxxxx podle bodu 7.2.2 xxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Odpovídá xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxx X není x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxxxx xx homogenizují x rozpustí xx xxxx. Xxxxx x xxxx rozkladné xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorcích xx xxxxxxxxxxxx cestou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx krocích:

1)

Škrob x jeho xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx xxx teplotě 90 °C. Xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.

2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 60&xxxx;°X.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx xx provádí xxxxxxxx XXXX.

Xxxxxxx xxxxx enzymatické xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy, xxxxxxx se stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx XXXX, xxx xx xxxxxxxxx opravený xxxxx xxxxxxx.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx uznané xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.

4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99 %.

4.2   Fruktóza, xxx. 99&xxxx;%.

4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, min. 99&xxxx;%.

4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, min. 99&xxxx;%.

4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-alfa-D-glukan-glukanohydrolázy) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31 000 U/ml (1X xxxxxx 1,0 mg xxxxxxx xx xxxxxx xx 3 xxxxxx při xX 6,9 x xxxxxxx 20&xxxx;°X). Tento xxxxx xxxx obsahovat xxxx xxxxxxxx nečistot (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Skladování xxx xxxxxxx asi 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx roztok xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxx xxxxx, prášek s aktivitou xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxx při xX 4,8 x xxxxxxx 60 °C). Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx množství xxxxxxxx (xxxx. glukózy xxxx xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Skladování xxx xxxxxxx xxx 4 °C. Xxxxxxxx xxx použít xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.

4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.

4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx xxxxxxx, p.a.

4.11   Ledová xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (xxx.).

4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx roztok xxxxxx sodného (0,2 mol/l). 16,4 gramu xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží do xxxxxxxx xxxxxxx. Rozpustí xx ve xxxx x přelije xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxx x xX xx xxxxxx xx 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (s použitím xX metru (xxx 5.7)). Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx při xxxxxxx 4&xxxx;°X xx xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.

4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx amyloglukosidázy. Připraví xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Aktivita xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ve xxxxxx (xxxxxxxxx aktivity xxx 600&xxxx;X/xx je xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) v konečném xxxxxx 100&xxxx;xx xx 1&xxxx;x xxxxxx xx xxxxxx). Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx.

4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxx, xxxxxxx x laktózy, xxxxx xx běžně xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx HPLC.

4.15   Činidlo x vyčeření (Carrezovo xxxxxxx X). Xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) ve xxxx. Xxxxxxx xx do xxxxxxx baňky x xxxxxx 1 000 ml a xxxxx xx 30&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxx (4.11). Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx po xxxxxx vodou. Xxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx xxxxxx x xxxx činidla rovnocenná Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx činidlo XX). Xx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 106,0 xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (xxx 4.9) xx vodě. Xxxxxxx xx do xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Xxxxx roztok xxx xxx xxxxxxxxxx xxx laboratorní teplotě xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx lze xxxxxx i xxxx xxxxxxx rovnocenná Carrezovu xxxxxxx.

4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fáze XXXX. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx používá při xxxxxxx xxxxx metodou XXXX. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx např. xxxxxxxx xxxxxxx fází směs xxxx x acetonitrilu (xxx XXXX).

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx a xxxxxxx

5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx laboratorní sklo.

5.2   Skládané xxxxxx, např. 185&xxxx;xx.

5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx 0,45&xxxx;μx, vhodné xxx xxxxx roztoky.

5.4   Vzorkovací xxxxxxxx vhodné xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx HPLC.

5.5   Odměrné xxxxx x xxxxxx 100&xxxx;xx.

5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.

5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.

5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx váhy.

5.9   Vodní xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60 °C a 90&xxxx;°X.

5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx HPLC xxxxxx xxx xxxxxxx cukrů.

6.   Postup

6.1   Příprava xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx produktů

Produkt xx xxxxxxxxxxxx.

6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xx odhadne xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx podmínek xxxxxxx HPLC (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx glukózy) x xxxxxxxxxx:

Xxxxxx se xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.

6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx zkouška xx provede pomocí xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx při výpočtu xxxxxx xxxxxx (xxx 7.2).

6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx zkušební xxxxx (xxx 6.2) xx naváží xx xxxxxxx xxxxx (xxx 5.5) x xxxxx xx xxx 70&xxxx;xx xxxxx xxxx.

Xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx přidá 50 xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (xxx 4.6) x xx xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxx 90&xxxx;°X xx xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx xxxxx xxxxx xx xx nejrychleji xxxxxxx xx xxxxxxx 60&xxxx;°X x xxxxx xx 5 ml roztoku xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X xxxxxx, xxxxx xx mohly ovlivnit xX reakčního xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx pH x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx na 4,6 xx 4,8. Xxxxx se reagovat xx dobu 60 xxxxx při xxxxxxx 60&xxxx;°X. Vzorky se xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xx nutné xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) do xxxxxxx xxxxxx. Protřepe xx x xxxxx xx 1&xxxx;xx Xxxxxxxxx xxxxxxx XX (xxx 4.16). Xxxxxx se xxxxx xxxxxxxx.

6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx XXXX

Xxxxxx v odměrné xxxxx se xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx přes xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.2). Xxxxxxx xxxxxx xx xxxx.

Xxxxxxxx se přefiltrují xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.3) xxxxxx xxxxxxxx stříkačky (xxx 5.6) předem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx do xxxxxxxx (xxx 5.4).

6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx

XXXX xx xxxxxxx způsobem xxxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx XXXX analýza xxxxxxxx stopy xxxxxxx, xxxxxxx škrobu xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx nízká xxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyjádření xxxxxxxx

7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx HPLC

Pro výpočet xxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx XXXX, tj. xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx („xxxxx cukry“) x po xxxxxxxxxxx xxxxxx (jak xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxx). Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxx bylo možné xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.

Xxx xxxxxxx HPLC xx xxxxxx xxxx stanoví xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx s referenčními xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx glukózy (x/100&xxxx;xx) xx enzymatické xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) zjištěná xxx slepé zkoušce. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx cukrů (g xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx vzorku a xxxxxxxxx je:

1)

Analýza XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx X

xxxxxxxx X

xxxxxxxxx X

2)

Xxxxxxx HPLC xx xxxxxxxxxxx úpravě xxxxxxxxx xxxxx cukrů (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx po xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (Ge xxx)

xxxxxxxx Xx

xxxxxxxxx Xx

7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového obsahu xxxxxxx „Z“

Pokud xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx úpravě (Xx) xxxxx než xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X), znamená xx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx rozložila xx xxxxxxxx x xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx se xxxxxxx xxxxxx o uvolněnou xxxxxxx (Xx – X).

X, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx opravě x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = (Ge xxx) – (Xx – X)

7.2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx

X, obsah „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = [(Xx xxx) – (Xx – F)] × 0,9

8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

X&xxxx;xxxxx bodě xxxx uvedeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 2 vzorcích. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx metody popsané x&xxxx;xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx mezilaboratorní xxxxxxx (orientační)

Mezilaboratorní xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxx 2008 xx xxxxxx evropských celních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx for xxx xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx of xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx koncepci, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx), W. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx xxxxxx XXXXX), Pure &xxx; Xxxx. Chem., Xxx. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.

Xxxxx x xxxxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx.

Xxxxxx

1xxxxxxxxxx tyčinka xx sušenkou2sušenka

Z

vzorek 1

X

xxxxxx 2

Xxxxx xxxxxxxxxx

41

42

Xxxxx laboratoří xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

38

39

Xxxxxx (%, x/x)

29,8

55,0

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx opakovatelnosti xx (%, x/x)

0,5

0,5

Xxxxxxxxxx odchylka xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, x/x)

1,5

2,3

Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x)

1,4

1,4

Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, m/m)

4,2

6,6“


(1)  Úř. xxxx. X 172, 5.7.2005, s. 24.

(2)  Úř. xxxx. L 249, 18.9.2008, x. 9.