Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) x. 118/2010

xx xxx 9. xxxxx 2010,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) č. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx k provádění xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 9 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Nařízení Xxxxxx (ES) č. 900/2008 (2) stanoví xxxxxx, xxxxxxx x metody xxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx/xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx příloh II x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1460/96 xx xxx 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx úpravu xxxxxxxxxxx x některým zbožím xxxxxxxx zpracováním zemědělských xxxxxxxx xxxxx článku 7 nařízení Xxxx (XX) č. 3448/93 (3).

(2)

Nařízení (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx skupina odborníků, xxx posoudila, zda xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx k vědeckému x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xx studií x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx zkoumání xxxxxxx, xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx/xxxxxxx rozpuštěním x xxxxxxxx xxxxxxxxx sodného (xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy x xxxxxxxx enzymatické xxxxxx xx spektrofotometrií, xxx xx nyní xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx je xxxxx xx xxxxxxxxxxxx.

(3)

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx rozklad xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx x aby xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovil x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kapalinové xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), a xxxxx, jak xx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x souladu se xxxxxxxxxxx Xxxxxx pro xxxxx xxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 se xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 9. xxxxx 2010.

Xx Xxxxxx

José Manuel XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, s. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 248, 17.9.2008, s. 8.

(3)  Úř. xxxx. X 187, 26.7.1996, x. 18.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx účinné xxxxxxxxxx chromatografie (XXXX)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx lidskou spotřebu, xxxx jen „xxxxx“. Xxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx účinnou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx.

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se rozumí xxxxxxx Z vypočítaná xxxxx xxxx 7.2.1 této xxxxxxx. Představuje xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx rozkladných xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx definice v příloze XXX xxxxxxxx (ES) x. 1460/96 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x xxx je xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx škrobů (xxxx xxxxxxxx), jak xx xxxxxxx xx sloupci 3&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1043/2005 (1), xx vypočítá xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X, xxx xx stanoveno x&xxxx;xx. 2 bodě 2.1 nařízení Komise (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1 xxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.2 xxxx přílohy. Xx vyjádřena x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxx E není x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxxxx xx homogenizují x rozpustí ve xxxx. Škrob a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx:

1)

Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se částečně xxxxxxx xx rozpustné xxxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx xxx xxxxxxx 90 °C. Xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, aby xxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxxx x velmi xxxxxx pevnými xxxxxxxxx.

2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx na xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 60 °C.

Produkty s vysokým xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xx vyčeří x přefiltrují.

Stanovení xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx se stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx XXXX, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx analytické xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx.

4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, min. 99 %.

4.2   Fruktóza, xxx. 99&xxxx;%.

4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, min. 99&xxxx;%.

4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31 000 U/ml (1X xxxxxx 1,0&xxxx;xx maltózy xx xxxxxx xx 3 xxxxxx xxx xX 6,9 a xxxxxxx 20 °C). Xxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxx xxxxxxxx nečistot (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxx enzymů. Skladování xxx teplotě xxx 4&xxxx;°X. Případně lze xxxxxx jiné zdroje xxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) z xxxxxxxxxxx xxxxx, prášek x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70 U/mg (1U xxxxxx 1 mikromol xxxxxxx ze škrobu xx xxxxxx xxx xX 4,8 x xxxxxxx 60&xxxx;°X). Xxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx nebo xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymu.

4.8   Dihydrát xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.

4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), xxxxx xxxxx.

4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx bezvodý, x.x.

4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx octová, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (obj.).

4.12   Tlumivý xxxxxx xxxxxx xxxxxxx (0,2 mol/l). 16,4 gramu xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx xxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx ve xxxx x xxxxxxx do xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxx a xX xx xxxxxx na 4,7 xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (s xxxxxxxx xX metru (xxx 5.7)). Tento xxxxxx xxx xxxxxxxxx při xxxxxxx 4 °C po xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.

4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx roztok x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x musí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (xxxxxxxxx aktivity xxx 600&xxxx;X/xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 120 U/mg (xxx 4.7) v konečném xxxxxx 100&xxxx;xx xx 1&xxxx;x xxxxxx ve xxxxxx). Roztok se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Připraví xx vodné roztoky xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxx, xxxxxxx x laktózy, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx metodou HPLC.

4.15   Činidlo x vyčeření (Carrezovo xxxxxxx X). Xx xxxxxxxx kádince xx xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) xx xxxx. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1 000 ml a xxxxx se 30&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxx (4.11). Xxxxxxxx xx zamíchá x doplní po xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx používat xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx použít i xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx k xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx XX). Ve xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx 106,0 xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (II) (xxx 4.9) xx vodě. Xxxxxxx se xx xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxxxx xx zamíchá a xxxxxx po značku xxxxx. Tento roztok xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx i xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Carrezovu xxxxxxx.

4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx XXXX. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x acetonitrilu (xxx XXXX).

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx a xxxxxxx

5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, např. 185 mm.

5.3   Injekční xxxxxx 0,45&xxxx;μx, xxxxxx xxx vodné roztoky.

5.4   Vzorkovací xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx vzorkovač XXXX.

5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 100&xxxx;xx.

5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.

5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.

5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxx.

5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx s termostatem x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60&xxxx;°X a 90&xxxx;°X.

5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx

6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx.

6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x přísadách x podle podmínek xxxxxxx HPLC (koncentrace xxxxxxxxxxxx roztoku glukózy) x xxxxxxxxxx:

Xxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.

6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx stanovení xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx škrobu (xxx 7.2).

6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (bod 6.2) xx xxxxxx do xxxxxxx baňky (xxx 5.5) a přidá xx xxx 70 ml xxxxx vody.

Po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 50 xxxxxxxxxx tepelně stálé xxxx-xxxxxxx (xxx 4.6) x xx xxxx 30 minut xx xxxxxxx xx xxxxxxx 90&xxxx;°X xx xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx xxxxx xxxxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx 60&xxxx;°X x přidá xx 5&xxxx;xx roztoku xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X vzorků, které xx mohly xxxxxxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx, xx kontroluje xX x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx upraví xx 4,6 xx 4,8. Xxxxx se xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx xxx xxxxxxx 60&xxxx;°X. Vzorky xx xxxxxxx xx laboratorní xxxxxxx.

6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) xx xxxxxxx vzorku. Xxxxxxxx xx a přidá xx 1&xxxx;xx Xxxxxxxxx xxxxxxx XX (bod 4.16). Xxxxxx se xxxxx xxxxxxxx.

6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx pro xxxxxxx HPLC

Vzorek v odměrné xxxxx xx xxxxx xx značku vodou, xxxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxx skládaný xxxxx (bod 5.2). Xxxxxxx xxxxxx se xxxx.

Xxxxxxxx xx přefiltrují xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.3) pomocí xxxxxxxx xxxxxxxxx (bod 5.6) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx do xxxxxxxx (xxx 5.4).

6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx

XXXX xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx

7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx XXXX

Xxx výpočet xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx XXXX, xx. xxxxx přítomné xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx („volné xxxxx“) x xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx metodě). Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v enzymech.

Při xxxxxxx HPLC xx xxxxxx píku stanoví xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx s referenčními xxxxxxx (bod 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xx enzymatické xxxxxx xx odečte xxxxxxxxxxx xxxxxxx (g/100 ml) zjištěná xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxx (x xxxxx/100&xxxx;x vzorku) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx je:

1)

Analýza XXXX xxxx enzymatickou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx X

xxxxxxxx X

xxxxxxxxx X

2)

Xxxxxxx XXXX xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (Ge cor)

fruktóza Xx

xxxxxxxxx Xx

7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx „Z“

Pokud je xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (Xx) xxxxx než obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X), xxxxxxx xx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx xx částečně xxxxxxxxx xx fruktózu x xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx se xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).

X, konečný xxxxx xxxxxxx po opravě x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = (Xx xxx) – (Xx – F)

7.2.2   Výpočet celkového xxxxxx glukózy xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx

X, xxxxx „xxxxxx“ v g/100 g:

E = [(Xx xxx) – (Xx – X)] × 0,9

8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

X&xxxx;xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx metody xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (orientační)

Mezilaboratorní xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, provádění x interpretaci xxxxxx xxxxxxxxx metod), X. Xxxxxxx, (technická xxxxxx XXXXX), Pure & Xxxx. Xxxx., Xxx. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.

Xxxxx o xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxxx

1xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx2xxxxxxx

X

xxxxxx 1

X

xxxxxx 2

Xxxxx laboratoří

41

42

Počet xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx odlehlých xxxxxx

38

39

Xxxxxx (%, x/x)

29,8

55,0

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx (%, x/x)

0,5

0,5

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, x/x)

1,5

2,3

Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x)

1,4

1,4

Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x)

4,2

6,6“


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 172, 5.7.2005, s. 24.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 249, 18.9.2008, x. 9.