XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 118/2010
ze dne 9. února 2010,
kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a jiná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx zboží xxxxxxx xxxxxxxxxxx zemědělských xxxxxxxx
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 o xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 9 xxxxxxxxx nařízení,
xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 900/2008 (2) xxxxxxx vzorce, xxxxxxx x xxxxxx xxx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx příloh II x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1460/96 xx xxx 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x některým zbožím xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 3448/93 (3). |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx posoudila, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx v rámci xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxxxxx s použitím xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxxxxxx rozkladem na xxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx metody xx spektrofotometrií, xxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zboží, xxx xxxxxxxxx stávající xxxxxxxxx požadavky, x xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx rozklad xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cestou x xxxxxxxx amylázy x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovil x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), x xxxxx, xxx xx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx změněno. |
(5) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxx pro xxxxx xxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I xxxxxxxx (ES) č. 900/2008 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 9. xxxxx 2010.
Xx Xxxxxx
Xxxx Xxxxxx XXXXXXX
xxxxxxxx
(1) Úř. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.
(2) Úř. věst. L 248, 17.9.2008, s. 8.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 187, 26.7.1996, s. 18.
XXXXXXX
„XXXXXXX X
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx chromatografie (HPLC)
1. Předmět
Tato xxxxxx popisuje stanovení xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx jen „xxxxx“. Xxxxx škrobu xx xxxxxxx kvantitativní analýzou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x jeho xxxxxxxxxxx produktů na xxxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx podle xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Představuje xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx škrobu/glukózy xxxxx xxxxxxxx v příloze XXX nařízení (XX) x. 1460/96 se xxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx glukózy X&xxxx;x xxx je xxxxxxxxx v čl. 2 xxxx 1 tohoto xxxxxxxx.
Xxxxx škrobů (xxxx xxxxxxxx), jak je xxxxxxx xx xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1043/2005 (1), se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy X, xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1 xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.2 xxxx xxxxxxx. Xx vyjádřena x&xxxx;% (xx). Odpovídá xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx škrob. Tato xxxxxxx X není x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx xx homogenizují x rozpustí ve xxxx. Škrob a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx cestou xxxxxxx xx xxxxxxx xx dvou krocích:
1) |
Škrob x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx na rozpustné xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx xxx teplotě 90 °C. Xxx účinnou xxxxxxx xx xxxxxxxx, aby xxxx xxxxxx zcela xxxxxxxxxx nebo aby xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx částicemi. |
2) |
Rozpustné xxxxxxx glukózy xx xxxxxxx na glukózu x&xxxx;xxxxxxxx amyloglukosidázy při xxxxxxx 60&xxxx;°X. |
Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xx xxxxxx x přefiltrují.
Stanovení xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx XXXX, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx a xxxxx materiály
Použijí xx xxxxxxx xxxxxx analytické xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, xxx. 99&xxxx;%.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, min. 99&xxxx;%.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) s aktivitou xxx 31 000 U/ml (1X xxxxxx 1,0 mg maltózy xx xxxxxx xx 3 xxxxxx xxx xX 6,9 a xxxxxxx 20 °C). Tento xxxxx může obsahovat xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. glukózy xxxx xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxx teplotě xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx zdroje xxxx-xxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx minutu při xX 4,8 a xxxxxxx 60 °C). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx množství xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx asi 4 °C. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx amyloglukosidázy, xxxxx poskytne xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.
4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.
4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx xxxxxxx, x.x.
4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, minimálně 96&xxxx;% (xxx.).
4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx roztok xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx xx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1 000 ml. Dolije xx po xxxxxx xxxxx x pH xx xxxxxx na 4,7 xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xX xxxxx (xxx 5.7)). Xxxxx roztok xxx uchovávat při xxxxxxx 4&xxxx;°X xx xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Připraví xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ve xxxxxx (například xxxxxxxx xxx 600 U/ml xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx 100 ml xx 1&xxxx;x xxxxxx xx xxxxxx). Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, fruktózy, sacharózy, xxxxxxx a laktózy, xxxxx se běžně xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX.
4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx I). Xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx zinečnatého (bod 4.8) ve xxxx. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx baňky o xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx x xxxxx xx 30 ml xxxxxxxx octové (4.11). Xxxxxxxx xx zamíchá x xxxxxx xx xxxxxx vodou. Xxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx nejvýše 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx činidlo XX). Xx xxxxxxxx xxxxxxx xx rozpustí 106,0 xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (bod 4.9) xx xxxx. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx po značku xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Carrezovu xxxxxxx.
4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx HPLC. Xxxxxxxx xx mobilní xxxx, která se xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx metodou XXXX. Xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx např. xxxxxxxx xxxxxxx xxxx směs xxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx XXXX).
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x xxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx sklo.
5.2 Skládané xxxxxx, např. 185 mm.
5.3 Injekční xxxxxx 0,45&xxxx;μx, xxxxxx xxx vodné roztoky.
5.4 Vzorkovací xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX.
5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 100&xxxx;xx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.
5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX metr.
5.8 Analytické xxxx.
5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx s termostatem s nastavitelnou xxxxxxxx 60&xxxx;°X x 90&xxxx;°X.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx HPLC xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx
6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx produktů
Produkt xx xxxxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx xx odhadne xxxxx xxxxx x přísadách x xxxxx podmínek xxxxxxx HPLC (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx roztoku xxxxxxx) x nepřesáhne:
Vzorek xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx zkouška xx xxxxxxx pomocí xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxx 7.2).
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vzorků
Vzorek xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Zvolená zkušební xxxxx (xxx 6.2) xx naváží xx xxxxxxx xxxxx (bod 5.5) a xxxxx xx xxx 70&xxxx;xx xxxxx xxxx.
Xx rozpuštění xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx přidá 50 xxxxxxxxxx tepelně xxxxx xxxx-xxxxxxx (bod 4.6) x po xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxx 90&xxxx;°X xx xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx vodní xxxxx xx co xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 60&xxxx;°X x xxxxx xx 5&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X xxxxxx, které xx mohly xxxxxxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xX x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx na 4,6 xx 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx xxx teplotě 60&xxxx;°X. Xxxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tuku xx nutné vyčeřit xxxxxxxx 1 ml Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) xx xxxxxxx xxxxxx. Protřepe xx a xxxxx xx 1&xxxx;xx Xxxxxxxxx xxxxxxx XX (xxx 4.16). Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx pro xxxxxxx XXXX
Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.2). Xxxxxxx xxxxxx xx xxxx.
Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.3) pomocí xxxxxxxx stříkačky (xxx 5.6) předem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Filtráty xx xxxxxx xx xxxxxxxx (xxx 5.4).
6.5 Chromatografie
HPLC xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx analýzu cukrů. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx stopy maltózy, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x výsledkem xx xxxxxx nízká xxxxxxxxx xxx glukózu.
7. Výpočet x xxxxxxxxx výsledků
7.1 Výpočet xxxxxxxx XXXX
Xxx výpočet xxxxxx škrobu jsou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx HPLC, xx. xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx před enzymatickou xxxxxxx („xxxxx cukry“) x xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx je xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxx). Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx stanovení, xxx bylo xxxxx xxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxx v enzymech.
Při xxxxxxx HPLC se xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx s referenčními xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xx enzymatické úpravě xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx vypočte xxxxx xxxxx (x xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx je:
1) |
Analýza HPLC xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):
|
2) |
Analýza HPLC xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):
|
7.2 Výpočet xxxxxx xxxxxx
7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx „X“
Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (Xx) xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx před enzymatickou xxxxxxx (F), znamená xx, že xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx fruktózu a xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).
X, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = (Xx xxx) – (Xx – X)
7.2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx
X, obsah „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = [(Xx xxx) – (Xx – X)] × 0,9
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
X&xxxx;xxxxx bodě xxxx uvedeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx provedené xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx metody xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx.
Mezilaboratorní zkouška xxxx xxxxxxxxx x xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx Protocol xxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx koncepci, provádění x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx), W. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx zpráva XXXXX), Pure &xxx; Xxxx. Chem., Xxx. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.
Xxxxx o xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce.
Vzorky 1čokoládová xxxxxxx xx xxxxxxxx2xxxxxxx |
X xxxxxx 1 |
X xxxxxx 2 |
Xxxxx xxxxxxxxxx |
41 |
42 |
Xxxxx laboratoří xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
38 |
39 |
Xxxxxx (%, x/x) |
29,8 |
55,0 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx opakovatelnosti xx (%, x/x) |
0,5 |
0,5 |
Xxxxxxxxxx odchylka xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, x/x) |
1,5 |
2,3 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x) |
1,4 |
1,4 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x) |
4,2 |
6,6“ |
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 172, 5.7.2005, x. 24.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 249, 18.9.2008, s. 9.