XXXXXXXX KOMISE 2010/69/XX
xx xxx 22. xxxxx 2010,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxx směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/XX o potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx xxx EHP)
EVROPSKÁ KOMISE,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1333/2008 xx dne 16. xxxxxxxx 2008 o potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx (1), a xxxxxxx na xxxxxx 31 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým se xxxxxxx obecné xxxxxx x požadavky potravinového xxxxx, xxxxxxx Evropský xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin (2), x xxxxxxx xx xxxxxx 53 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxx pro potraviny x x Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Směrnice Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 95/2/XX x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách xxxxxx než barviva x xxxxxxxx xxxxxxxx (3) xxxxxxx seznam potravinářských xxxxxxxxxx xxxxx, které xxx x Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
(2) |
X xxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx směrnice 95/2/XX k technickému vývoji. Xxxxxxx xxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxxxx xxxxxx 31 xxxxxxxx (XX) x. 1333/2008 platí, xx xx doby, xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxx podle ustanovení xxxxxx 30 xxxxxxxxx xxxxxxxx, je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 95/2/XX xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx Komisí. |
(4) |
Xxxxxxxxxxxxx xxxx (X 406), xxxxxxxxx (X 407), xxxxxxx (E 410), xxxx xxxx (X 412), xxxxxxx (X 415), pektiny (X 440), xxxxxxxx (E 460), xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (X 466), xxxxxxxxx xxxxxx (E 1404), xxxxxx xxxxxx (X 1410), xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (E 1412), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (E 1413), xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx škrobu (X 1414), xxxxxxxxxxx škrob (X 1420), xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (E 1422), xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (X 1440), xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (E 1442), xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx škrobu (X 1450), acetylovaný xxxxxxxxx xxxxx (X 1451) x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx mastných kyselin (X 471) je x xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx používat xxx xxxxx xxxxx. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx Xxxxxxxx výborem xxx xxxxxxxxx (dále xxx VVP) stanoven xxxxxxxxxx denní xxxxxx (XXX) jako „nespecifikovaný“, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx technologická xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o xxxxxx tuku nižším xxx 20 % pro xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx emulze. Xxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x obdobnými xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx. Je proto xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx povolit. |
(5) |
Xxxxxxx výbor xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x roce 1990 xxxxxxx sodný x xxxxxxxx (X 325 a X 326), octan xxxxxxxx (X 261), octan xxxxx (X 262 x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (X 262 xx) x xxxxxx x xxxxxx, xx všechny tyto xxxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx přirozené xxxxxx x že xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxx důvodu xxxx všechny xxxx xxxxx xxxxxxxx do „xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx“. Xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxxxxx, kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxx 95/2/XX. Xx vypracován xxxxx xx xxxxxxxxx použití xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z čerstvě xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx růstu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. Xxxxxxxx, X. xxxx X157). Xx xxxxxxx xxxxxx technologického xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxxxxx k tomu, xx toto xxxxxxx xxxxxxxxxx žádné obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx, je xxxxxx dodatečné použití xxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx masa xxxxxxx. |
(6) |
Xxxxxxx (E 200, X 202, X 203) a xxxxxxxx (X 210, X 211, X 212, X 213) xx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx používat xxxx potravinářské přídatné xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxxx xx navrženo u xxxxxxx výrobků z xxx na bázi xxxxxxxx xxx (xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx xxx) xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx účelem prevence xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx. X xxxxxx solí xx xxxxxxxx přijatelný xxxxx xxxxxx 0–25 xx, xxxxxxxxxx 0–5 mg/kg xxxxxxx xxxxxxxxx. Podle nejhoršího xxxxxxx, x xxxxxxx použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx příjem v porovnání x XXX velmi xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v důsledku xxxxxx použití xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx sorbátů x xxxxxxxx ve xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx rybího xxxx xx bázi mořských xxx. |
(7) |
Xxxxxxx xxxxxxx (X 200, X 202, X 203) x xxxxxxxx (X 210, X 211, X 212, E 213) je xxxxxxxxxx x xxx x XXX sudech s přídavkem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx vyšším xxx 0,5 %, xxxxx jsou xxxxxxxx jako xxxxxx xxxxx xx sudu. Xxxx xxxx x XXX xxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx. Vzhledem x xxxx, xx xxxxxxxxx sudu x xxxxxxxxx zařízení xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podmínek, xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx XXX sudu. Xx xx xxxxxxxxx x xxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v točených xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a/nebo xxxxxx xxxxx či koncentráty. X xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx konzumace xxxxxx xxxxxxxx ovocných xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx trhu x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx „xxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx XXX. Xx xxxxx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxx použití xxxxxxx a xxxxxxxx x piv v KEG xxxxxx obsahujících více xxx 0,5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a/nebo xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx. |
(8) |
Xxx prevenci xxxxxxxxx xxxxxx xx citrusových xxxxxxx je povoleno xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx pesticidy, xxxx xxxx. xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx. Pro xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pesticidů xxx ošetření xxxxxxxxxxx xxxxx xxx použít xxxxxxx (E 200, X 202, X 203). Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx povrch xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxx x xxxxx (X 901, E 902, X 903 a X 904). Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx použití xxxxxxxxxx žádné xxxxx xxxxxxx bezpečnosti. Xx xxxxx vhodné xxxxxxx xxxx dodatečné xxxxxxx. |
(9) |
Xxxxxxxxxxxx xx mohou rozhodnout xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxx xxxx účely xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx X x xxxxxxxxx xxxxxxxx X x X vymezené xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2002/46/ES (4). X xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx vitamin X x xxxxxxxxx xxxxxxxx X a X xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx vysokou xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx. Xxxx zpracování může xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx těchto mikroorganismů xx xxx být xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (X 200, X 202, X 203) x xxxxxxxx (E 210, X 211, X 212 x X 213) xx xxxxxxxx X x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx X a X, xxxx-xx použity x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx. |
(10) |
Xxxxx xxxxxxxx 95/2/XX jsou oxid xxxxxxxx x siřičitany (X 220, X 221, X 222, X 223, X 224, X 226, X 227, X 228) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx přednostně slouží xxxx xxxxxxxxxxxxxxx látky x xxxxxxxxx chemickému xxxxxxxxxxxx. V dnešní xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx však xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití oxidu xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx borůvky před xxxxxx plísní. Xxxxxxxx x xxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx, xxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x siřičitanů je xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx koncentrace xxxxxxx x xxxxxxx xxxx směrnice. |
(11) |
Xxx xxxxxx skořicových xxxxxxx (xxxxx Xxxxxxxxxx ceylanicum), xxxxxxx také xxxx „xxxxx“, xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vnitřní xxxx skořicovníku. Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x napadení xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx výroby. Vhodným xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxx 1994 Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx XXX 0–0,7 mg/kg xxxxxxx hmotnosti x xxxxxx k závěru, xx xxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx závažných astmatických xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx omezeno, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x siřičitanů. Xxxxx je xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a siřičitanů (X 220, X 221, X 222, X 223, E 224, X 226, X 227, X 228). |
(12) |
Evropský úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx jen „EFSA“) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx o bezpečnosti xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx „tekutá xxxxx“ x x xxxxxxxxxxx nisinu xxxxxxxxxx prostřednictvím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu. Xx xxxx stanovisku vydaném xxx 26. xxxxx 2006 (5) xxxxxxxx xxxxx stanovený xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx (XXX) 0–0,13 mg na xx xxxxxxx hmotnosti xx den x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx cukrů jako xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx na xxxx mléka. V tomto xxxxxxxxxx EFSA xxxx xxxxxxxx, xx by xxxxxxxxx nisinu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxx, xx by xxxxxxxxxxx xxxxxx rezistentní xx xxxxx xxxxxxxxxx křížovou xxxxxxxxxx xxxx antibiotickému xxxxxx. EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx antibiotickými xxxxxx x xxxxxxx v oblasti xxxxxxx antimikrobiálního xxxxxxxx. XXXX xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx 20. xxxxx 2006 (6), xx dodatečné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx tekutých xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx 6,5 mg/l) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxx před růstem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx kmenů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z jídla, xxxx xxxx. xxxx Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Je proto xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx tekutých xxxxxxx. |
(13) |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (X 242) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látka povolená xxxxxxxx 95/2/ES, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx v nealkoholických ochucených xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. O povolení xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoviska xxxxxxxx Vědeckým výborem xxx xxxxxxxxx x xxxx 1990 x xxxxxxxxxxx x xxxx 1996. Xxxxxxxx x xxxx, že xx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na oxid xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx Vědecký výbor xxx potraviny xxxxxxx xxxxxxxx XXX. X xxxx 2001 byl XXX xxxxxxx x xxxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxxx dimethyldiuhličitanu ve xxxx. Tehdy XXX xxxxxx k xxxxxx, xx xxxxx metanolu x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx reakce, xxxx xx xxxx. xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x i xxx vysoké konzumaci xxxx xx neměl xxxxxxxxxxxx žádné xxxxxx xxxxxxxx z obsahu xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx znehodnocení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx v neotevřených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxx), xxxxxxxxxx xxxx (poiré) x xxxxxxxx xxx, vín xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx vína a všech xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxx xx vztahuje xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 1601/91 (7). Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx dimethyldiuhličitanu xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx účinkům oxidu xxxxxxxxxx. Xx proto xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v jablečném xxxx (cidre), hruškovém xxxx (xxxxx) x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx na xxxx xxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 1601/91. |
(14) |
XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx používání xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou používány xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx z rozmarýnu xx xxxxxxxxx x rostliny Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X. x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx kyseliny, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a triterpenoidy). Xxxxxxxx toxikologické údaje x xxxxxxxxx z rozmarýnu xxxxxx xxx XXXX xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx XXX, EFSA xx xxxx stanovisku vydaném xxx 7. xxxxxx 2008 (8) xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx dostatečně vysoké xxx xxxxxxx závěru, xx xxxxxxxx expozice xxxxxxxx z navrhovaného použití x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Výtažky x xxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx jejich xxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxx výtažků x xxxxxxxxx xxxx antioxidantu xx xxxxx mělo xxx povoleno a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx X, xxxxxxxxx X 392. |
(15) |
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx sýrů. Za xxxxxx poskytnutí xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx byly vyvinuty xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx, které jsou xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx ochucených xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx. |
(16) |
Xxxxx vosk (X 901) xx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx látka xxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxx jemných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx s čokoládovou xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx toho, xx xxxxx vosk xxx xxxxxxxxx za alternativu xxxxxxxx v balených xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxxx oplatek x xxxxxxx xxxxxxx vosku mohla xxxxxx migraci xxxx xx oplatek x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, a proto xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxx xx proto xxx xxx povolen xxxx xxxxxxx látka xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx. |
(17) |
XXXX xxxxxxxxx informace x bezpečnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Třebaže xxxxxxxx údaje x xxxxxxxx včelím vosku xxxxxx pro XXXX xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx XXX, xxxxxx XXXX k závěru, xx xxxxxxxx x xxxxxxx toxikologickému xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravinářské xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx ohledně xxxxxxxxxxx. Je xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx použití včelího xxxxx jako xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx aromatech xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
(18) |
Triethyl-citrát (X 1505) je v současné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx v EU xxxx nosiče x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. V roce 1990 xxxxxxxx Xxxxxxx výbor xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx ADI na 0–20 xx/xx. Bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx-xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxx povrchové xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx prostředím a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx příjmu xxxxxxxx-xxxxxxx (0,25 % XXX) x xxxxxxxxx x xxxxx výší XXX xxxxxxxxxxxx. Je xxxxx xxxxxx povolit xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xx xxxxxx XX xxxx xxxxxxx látky x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx. |
(19) |
XXXX xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bezpečnosti xxxxxxxxxxxxxxxxx (XXX) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx použití x xxxxxxxxx xxxxxx a dne 5. xxxxxxxx 2005 (9) xxxxx xxx xxxxxxxxxx. XXXX xxxxxxx, xx xxxxxxx XXX xxx xxxxx povrchové xxxxxx doplňků xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxx nevyvolává xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. XXXX dospěl x závěru, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx humánní xxxxxxxx XXX xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxx xxx XXX xx xxxxxx podání xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx základě XXXX xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, byl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xx xxxx 18 x/xx. Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xx předpokládá, xx xxxx nová potravinářská xxxxxxxx látka xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx roli xxxx xxxxxxxxx aktivní xxxxx x doplňků xxxxxx, zejména x xxxxxxxxx, x nichž xx xxxxxxxxxx xxxxxxx proti xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx vlhkosti. Je xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx úrovni XX povolit. Xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xx mělo xxx xxxxxxxxx xxxxx X, xxxxxxxxx X 1203. |
(20) |
XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx (XXX 400, XXX 3000, XXX 3350, XXX 4000, XXX 6000, PEG 8000) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx účely xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxx 28. listopadu 2006 (10) xxxxx xxx xxxxxxxxxx. XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx variant xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxx nevyvolává žádné xxxxx ohledně bezpečnosti. XXXX xx svém xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těmto PEG xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx, xx xxx xxxxxxxxx použití XXX 6000 xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx použití XXX u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx xxxx vést x dodatečnému xxxxxx, x to xxxxx x xxxxxxx xxxx. Xx xxxxx vhodné xxxx xxxx použití xx xxxxxx XX xxxxxxx. Kromě toho x xxxxxxxx xxxxxxxxx příjmu XXX 6000 jako xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xx obdobný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxx PEG (xxxxx xxxxxxxxx XXX xxxx xxxxxxxxx skupinové XXX – „xxxxxxxxxxxxx xxxxx příjem“) je xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx XXX, které XXXX xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx XXX 6000 jakožto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx těmto xxxxxxxxx XXX xx mělo xxx xxxxxxxxx xxxxx X, xxxxxxxxx E 1521. |
(21) |
EFSA xxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxx nové xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx a dne 26. xxxx 2006 (11) vydal xxx xxxxxxxxxx. EFSA xxxxxxx, xx použití xxxx Cassia indikované xx specifických podmínek xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Přestože XXXX vyhodnotil xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx Xxxxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxx stanovení XXX, xxxxxxxx x xxxxxx, xx by stávající xxxxx vyvolávaly xxxxxxxxxxx. XXXX zdůraznil xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx absorpci xxxx Xxxxxx x xxxxxxxxxx, xx pokud xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx drah. X xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxxxx gum v potravinách xxxxxxxx technologické xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx gumy Xxxxxx x xxxxxxx na xxxx synergické xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx proto xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxx xx xxxxxx XX. Xxxx Xxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx X, konkrétně X 427. |
(22) |
XXXX xxxxxxxxx bezpečnost xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x dne 27. xxxx 2007 (12) xxxxx xxx stanovisko. XXXX xxxxxx x názoru, xx neotam xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v souvislosti se xxxx navrhovaným použitím xxxx xxxxx zvýrazňující xxxx a stanovil XXX ve xxxx 0–2 xx/xx tělesné xxxxxxxxx xx xxx. Xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neotamu xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. |
(23) |
EFSA xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx X-xxxxxxxx (X 920) x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxx děti. XXXX xxxxxx ve xxxx stanovisku xxxxxxx xxx 26. září 2006 (13) x xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx L-cysteinu xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx (zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx) xxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxx kojence x xxxx xxxx musí xxx vhodné složení, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxx. Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx spojenou x xxxxxxx uvíznutí x xxxx x xxxxxxxx, když xx xxxxxxx v ústech xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx X-xxxxxxxx xx působit xxxx zlepšující xxxxxxxxx xx pečiva xxxxxxxxxx xxxxxxxx struktury xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx X-xxxxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxx xxxx xx úrovni XX. |
(24) |
XXXX vyhodnotil bezpečnost xxxxxxxxx přípravku xxxxxx xx bázi trombinu x xxxxxxxxxxxx získaným x xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx 26. xxxxx 2005 vydal xxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx nevyvolává xxxxx xxxxx ohledně xxxxxxxxxxx (14). Xxxxx Evropský xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx dne 19. xxxxxx 2010 x xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 95/2/XX x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx barviva a náhradní xxxxxxxx, dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx přílohy XX xxxxxxxx 95/2/XX není x xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx nařízení (XX) x. 1333/2008, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx 6 xxxxxxxx (XX) č. 1333/2008, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 6 xxxx. 1 xxxx. x). |
(25) |
Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2004/374/XX (15) pozastavilo xxxxxxx na trh x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx želírující xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx a xxxxxxxx xxx (E 400, X 401, X 402, E 403, E 404, X 405, X 406, E 407, X 407x, X 410, X 412, X 413, X 414, E 415, X 417, X 418) z důvodu xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx 95/2/XX xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pozměněna xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2006/52/XX (16). Rozhodnutí Xxxxxx 2004/374/XX xx xxxxx mělo xxx xxxxxxx vzhledem x xxxx, xx xxxx xxxxxxxxxx xxxx zahrnuta do xxxxxxxx 95/2/XX. |
(26) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx jsou x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec x zdraví zvířat x Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx Xxxx xxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, |
XXXXXXX XXXX SMĚRNICI:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx XX xx VI xxxxxxxx 95/2/XX se mění x souladu x xxxxxxxx xxxx směrnice.
Xxxxxx 2
1. Členské xxxxx xxxxxxx x zveřejní xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx článku 1 xxxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxx 2011. Xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxx xxxxxx předpisů.
Xxxxx tyto xxxxxxxx používat xx 1. xxxxx 2011.
Tyto předpisy xxxxxxx členskými státy xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx tuto xxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx jejich xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
2. Xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxx znění hlavních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxxxxxxxx Komise 2004/374/XX xx xxxxxxx.
Xxxxxx 4
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxx 5
Xxxx směrnice xx určena xxxxxxxx xxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 22. xxxxx 2010.
Xx Xxxxxx
Xxxx Xxxxxx XXXXXXX
předseda
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 354, 31.12.2008, x.&xxxx;16.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, x.&xxxx;1.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 61, 18.3.1995, x.&xxxx;1.
(4)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 183, 12.7.2002, x. 51.
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, potravinářská aromata, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxx nisinu (X&xxxx;234) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, vypracované xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Journal (2006) 314, x.&xxxx;1.
(6) Vědecké stanovisko Xxxxxx xxx potravinářské přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x použití xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx tekutých xxxxx x xxxxx jde x bezpečnost nisinu xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, Xxx EFSA Xxxxxxx (2006) 314x, x.&xxxx;1.
(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 149, 14.6.1991, x. 1.
(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud xxx x použití xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx EFSA Xxxxxxx (2008) 721, s. 1.
(9)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Komise xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx polyvinylalkoholu xxxx povrchově xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, vypracované na xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Journal (2005) 294, x.&xxxx;1.
(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx polyethylenglykolu (XXX) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx látky xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxx, The EFSA Xxxxxxx (2006) 414, x.&xxxx;1.
(11) Vědecké stanovisko Komise xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 389, s. 1.
(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Komise xxx potravinářské přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx aromata, xxxxxxx látky a materiály xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidlo x xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2007) 581, x.&xxxx;1.
(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx stanovisko Xxxxxx xxx potravinářské přídatné xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxx X-xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x malé xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Komise, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 390, x.&xxxx;1.
(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxx komise xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx přípravku xxxxxx xx bázi xxxxxxxx/xxxxxxxxxxx získaného x&xxxx;xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, The XXXX Journal (2005) 214, x.&xxxx;1.
(15) Úř. xxxx. L 118, 23.4.2004, x.&xxxx;70.
(16) Úř. věst. X 204, 26.7.2006, x. 10.
XXXXXXX
Xxxxxxx XX xx XX xxxxxxxx 95/2/XX xx xxxx takto:
1) |
Příloha XX se xxxx xxxxx:
|
2) |
Xxxxxxx XXX xx xxxx xxxxx:
|
3) |
Xxxxxxx IV xx xxxx xxxxx:
|
4) |
V xxxxxxx X xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxxxxxxxxx 6000“ xxxxxxxxx tímto:
|
5) |
X xxxxx 3 xxxxxxx XX xx xx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx X 526 xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxx:
|
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x důsledku xxxxxxx fermentace.“