Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE 2010/67/XX

xx xxx 20. xxxxx 2010,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxx 2008/84/XX, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxx xxxxxx než xxxxxxx x náhradní xxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx EHP)

XXXXXXXX KOMISE,

s ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx (1), a xxxxxxx xx čl. 30 xxxx. 5 uvedeného xxxxxxxx,

xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Komise 2008/84/XX ze xxx 27. xxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví specifická xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx přídatných látek xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxx sladidla (2), xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx přídatných látek xxxxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/XX ze xxx 20. xxxxx 1995 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx (3).

(2)

Xxxxx xx. 30 xxxx. 4 xxxxxxxx (XX) x. 1333/2008 xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx látek, xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 95/2/XX, x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1331/2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx řízení xxx potravinářské přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (4), x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx látek xx xxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3)

Vzhledem k tomu, xx xxxxxxx ještě xxxxxx vypracovány, x x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx příloh xxxxxxxx 95/2/XX xx xxxxxxx článku 31 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx by xxxx xxxx xxx xxxxxxxx 2008/84/XX xxxxxxx.

(4)

Xxxxx, xxxxx xx týká xxxxx xxxxxxxxxx (E 290), xx xxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx „obsahu oleje“ x xxxxx xxxxxxxxx specifikace xxxxxxxxx x Xxxxx alimentarius xxxxxxxxxxxx společným xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (JECFA) x v dokumentech Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro normalizaci (XXX) (xxxx. XXX 6141).

(5)

Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Rozmarýnové xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx fenolické xxxxxxxx, flavonoidy, diterpenoidy x xxxxxxxxxx). Xxxxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx extrakty, xxxxx xxxx povoleny jako xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/XX, x xxxxxxxxx xx xxx xxxxx X 392 jako xxxxx X. Je popsáno xxxxxxx xxxx výrobních xxxxxxx využívajících xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (pomocí ethanolu, xxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxxx superkritickým xxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxxx hemicelulóza (X 426) xxxx x xxxx 2003 xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx xxx potraviny (5) x x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx XX podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 95/2/XX. Xxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx hemicelulosy, xxxxx xxxxxxxx všem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnicí Xxxxxx 2008/84/XX xxx xxxxx X 426, x xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xx jako srážecí xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx tohoto xxxxxxx xx, že xxxxxxx xxxxxxx X 426, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxx xx bílého xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, může xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2 %. Xxxxxxx xx povolen xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2009/32/XX (6) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx praxí.

(7)

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx látka x xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx dne 26. xxxx 2006 (7). Xxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx gumy xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xx proto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx X 427.

(8)

Zápis, xxxxx xx týká xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (X 463), xx xxx xxx xxxxxx tak, xxx byla xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxx. Xxxxxxx „ne xxxx xxx 80,5 % xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“ xx xxxxx xxx znít „xx xxxx xxx 80,5 % xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx skupin“. Xxxxx xx vhodné stávající xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(9)

Zápis, xxxxx xx xxxx xxxxxx (X 949), xx měl xxx opraven xxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxx byly xxxxxxxxxx. Xxxxx xx se xxxx opravit xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)

Xxxx posoudil xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky, xxxxxxxxxxxxxxxxx (PVA), jakožto xxxxx xxxxxxxxxxx povlak xxx doplňky xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2005 (8). Xxxx xxxxxxx, že xxxxxxx XXX na xxxxxxx xxxxxxx stravy, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx se přiděluje xxxxx X 1203 a xxxxx xx xxxxxxx xxxx potravinářská xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/XX.

(11)

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx polyethylenglykolu (PEG 400, PEG 3000, XXX 3350, PEG 4000, PEG 6000, XXX 8000) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx doplňky xxxxxx a xxxxxxxx xxx stanovisko xxx 28. xxxxxxxxx 2006 (9). Xxxx xxxxxxx, xx použití xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx lešticích xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx stravy xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnostní xxxxx. Xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx číslo X, xxxxxxxxx E 1521. Xx xxxxx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxx typů xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sloučit je xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxx 6000 ve xxxxxxxx 2008/84/ES.

(12)

XXXX xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx přípravku xxxxxx xx bázi xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx potravin a xxx 26. dubna 2005 xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (10). Avšak Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxx 19. xxxxxx 2010 x xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/ES x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx přípravku xxxxxx xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx pro rekonstituci xxxxxxxx do xxxxxxx XX směrnice 95/2/XX xxxx x xxxxxxx s cílem xxx xxxxxxx xxxxxxxx (XX) č. 1333/2008, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kritéria xxxxxxxxx v xxxxxx 6 xxxxxxxx (ES) x. 1333/2008, xxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xx. 6 xxxx. 1 xxxx. x).

(13)

Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx přídatné xxxxx, xxx xxxx xxxxxxx v Codex xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro potravinářské xxxxxxxx látky (JECFA). Xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx čistotu přizpůsobila xxx, aby odrážela xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.

(14)

Směrnice 2008/84/XX xx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx směrnicí jsou x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx zvířat a xxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx Rada xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx nesouhlas,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxxxx 2008/84/XX xx mění v souladu x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

1.   Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro dosažení xxxxxxx x xxxxx směrnicí xx 31. března 2011. Xxxxxxxxxx sdělí Xxxxxx xxxxxx znění.

Tyto předpisy xxxxxxx členskými státy xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx tuto xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx odkaz učiněn xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx, které přijmou x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx členským xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 20. xxxxx 2010.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxx XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 354, 31.12.2008, s. 16.

(2)  Úř. xxxx. L 253, 20.9.2008, x.&xxxx;1.

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 61, 18.3.1995, s. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 354, 31.12.2008, x.&xxxx;1.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx vyjádřené xxx 4.&xxxx;xxxxx 2003 (XXX/XX/XXX/XXX/185 x&xxxx;xxxxxxxx znění).

(6)  Úř. xxxx. X 141, 6.6.2009, x. 3.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, vypracované na xxxxxx Xxxxxx ohledně xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 389, s. 1–16.

(8)  Vědecké stanovisko Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx látky x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, vypracované xx xxxxxx Xxxxxx ohledně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx vytvářející xxxxxx xxx xxxxxxx stravy, Xxx XXXX Xxxxxxx (2005) 294, x.&xxxx;1.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx látky a materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx (XXX) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx pro doplňky xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 414, x.&xxxx;1.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x použití xxxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxxxx získaného x&xxxx;xxxxxx x/xxxx vepřové xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, vypracované na xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2005) 214, x.&xxxx;1.


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx 2008/84/XX xx mění xxxxx:

1)

X xxxxx týkající xx xxxxx xxxxxxxxxx (E 290) xx dílčí xxxxx x „xxxxxx xxxxx“ xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 5 xx/xx“

2)

Xx xxxx týkající xx xxxxxxxx xxxxx E 385 xx xxxxxx část xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (E 392), xxxxx xxx:

X 392 XXXXXXXXXXX EXTRAKTY

XXXXXX XXXXXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx rozmarýny obsahují xxxxxxx složek, u nichž xxxx prokázáno, xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxx patří xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, flavonoidů, xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mohou extrakty xxxxxxxxx xxxx triterpeny x xxxxx extrahovatelné organickými xxxxxxxxxxxx konkrétně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

XXXXXX

283-291-9

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx officinalis)

Xxxxx

Extrakt x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx povolených xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx poté xxxxx xxx dezodorizovány x xxxxxxxxx. Xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxxx diterpeny

Xxxxxxxx xxxxxxxxx (C20H28O4) x xxxxxxxx (X20X26X4) (xxxxx xxxxx xx xxxx xxx 90 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx látky

Xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxx, 1,8-xxxxxx, verbenon

Hustota

&xx; 0,25 x/xx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx ve xxxx

Čistota

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

&xx; 5 %

Xxxxx

Xx xxxx než 3 mg/kg

Olovo

Ne xxxx xxx 2 mg/kg


1.   Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx rozmarýny xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx rozmarýny xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx acetonem, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx níž xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx s cílem xxxxxx jemný xxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

≥ 10 % xxxx., vyjádřeno xxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx / těkavých xxxxx

(Xxxxxxx % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx) ≥ 15

(% xxxx. xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)*

(* xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, „GC-MSD“)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx: ne více xxx 500 xx/xx


2.   Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakcí sušených xxxxx rozmarýny xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx listů xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx s malým xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx rozpouštědla.


Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx sloučenin

≥ 13 % xxxx., vyjádřeno xxxx xxxxxxx obsah kyseliny xxxxxxxxx x karnosolu

Xxxxx xxxxxxxxxxxx / xxxxxxxx xxxxx

(Xxxxxxx % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx) ≥ 15

(% xxxx. xxxxxxxxxxxx hlavních xxxxxxxx látek)*

(* xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x hmotnostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, „GC-MSD“)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx: xx xxxx než 2 %


3.   Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx připravují x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx aktivního xxxx x/xxxx xxxxxxxxxxx destilací. Mohou xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx schváleném xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.


Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx antioxidačních xxxxxxxxx

≥ 5 % xxxx., vyjádřeno xxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx / xxxxxxxx látek

(Xxxxxxx % xxxx. kyseliny xxxxxxxxx x xxxxxxxxx) ≥ 15

(% hmot. xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx těkavých látek)*

(* xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx látek x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, „XX-XXX“)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx: xx více xxx 500 xx/xx


4.   Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x dezodorizované, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xx připravují x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx extrakci xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx uhlí x/xxxx xxxxxxxxxxx destilací. Xxxxx být xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.


Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx referenčních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

≥ 5 % hmot., xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Poměr antioxidantů / těkavých látek

(Xxxxxxx % hmot. kyseliny xxxxxxxxx x karnosolu) ≥ 15

(% hmot. xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)*

(* xxxx xxxxxxx xxxxxxxx těkavých xxxxx x extraktu, stanoveno xxxxxxxx chromatografií x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx detekcí, „XX-XXX“)

Xxxxxxxx rozpouštědla

Xxxxx: ne xxxx xxx 25 xx/xx

Ethanol: xx xxxx xxx 500 xx/xx“

3)

X xxxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxx (E 426):

x)

xxxxxx „Xxxxxxxx“ a „Xxxxx“ xx xxxxxxxxx xxxxx:

Definice

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx získávaný z přirozeného xxxxx sójové vlákniny xxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx žádná xxxx organická srážecí xxxxxxx.

Xxxxx

Xxxxxxxx bílý xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx“

x)

v xxxxxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxx:

„Xxxxxxx

Xx více xxx 2 %“

4)

Xx xxxx xxxxxxxx se přídatné xxxxx X 426 xx xxxxxx část xxxxxxxx xx xxxxxxx gumy (X 427), xxxxx xxx:

X 427 XXXXXXX XXXX

Synonyma

 

Definice

Xxxxxxx guma xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxxx tora a Xxxxxx xxxxxxxxxx (Leguminosae) xxxxxxxxxx xxxx než 0,05 % Xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složené především x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1,4-β-X-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1,6-α-X-xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx 5:1

Xxx xxxxxx xx semena xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx mechanickým xxxxxxxxx, xx němž xxxxxxxxx xxxxx x třídění xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx čistí xxxxxxxx isopropanolem

Xxxxx

Ne xxxx xxx 75 % xxxxxxxxxxxxxx

Popis

Světle xxxxx xx krémově xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx vodě x xxxxxxx xxxxxxxx roztok

Tvorba xxxx xxxxxx boritanu

X xxxxx xxxxxxxx vzorku xx xxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxx boritanu xxxxxxx, xxx xx xxxxx pH xx xxxxxxx vyšší xxx 9 x xxxxxxx xx xxx

Xxxxxx xxxx xxxxxx xanthanu

Naváží se 1,5 x xxxxxx x 1,5 x xanthanu a xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Tato směs xx xxxxx (xx xxxxxxxx míchání) xx 300 xx vody o xxxxxxx 80 °C x xxxxxxx x objemu 400 xx. Xxxx xx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx, x xx rozpuštění xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 xxxxx (xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 60 °X). Xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx se xxxxx xxxxxxxxx při pokojové xxxxxxx xxxxxxx 2 xxxxxx

Xxxx, co xxxxxxx xxxxxx xxx 40 °X, xx vytvoří pevný xxxxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx takový gel xxxxxxxxx v 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxx samotné xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx xxx 500 xXx.x (25 °X, 2 xxxxxx, 1 % xxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx 200 000-300 000 X

Xxxxxxx

Xxxxx nerozpustné v kyselině

Ne xxxx než 2,0 %

xX

5,5–8 (1% xxxxx xxxxxx)

Hrubý xxx

Xx xxxx xxx 1 %

Xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 7 %

Xxxxxxx obsah xxxxxx

Ne xxxx xxx 1,2 %

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Ne více xxx 12 % (5 hodin, 105 °X)

Xxxxxxx xxxxx antrachinonů

Xx xxxx xxx 0,5 xx/xx (xxxxx hodnota detekce)

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 750 xx/xx isopropylalkoholu

Xxxxx

Xx více xxx 1 xx/xx

Mikrobiologická kritéria

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5 000 xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx

Xxxxxxxx a xxxxxx

Xx xxxx než 100 xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxxx xxx

Nepřítomna x 25 x

X xxxx

Xxxxxxxxxx x 1 x“

5)

X xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (X463) xx xxxxx xxxxx „Xxxxx“ nahrazuje xxxxx:

„Obsah

Ne xxxx než 80,5 % xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx skupin (-OCH2CHOHCH3) xxxxxxxxxxxxxx xx více xxx 4,6 xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx na jednotku xxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxx“

6)

X xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx (X949) x xxxxxxx „Xxxxxxx“ se dílčí xxxxx „Xxxxx“ xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx

Xx více než 0,07 % xxx.“

7)

Xx xxxx xxxxxxxx xx přídatné xxxxx X 1201 se xxxxxx část, xxxxx xxx:

X 1203 POLYVINYLALKOHOL

Synonyma

Polymer xxxxxxxxxxxxx, XXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx je syntetická xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, po xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Fyzikální xxxxxxxxxx xxxxxxxx závisí xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

Ethenol xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(X2X3XX)x xxx X = X xxxx COCH3

Xxxxx

Xxxxxxxxx bílý xxxx krémově xxxxxxxx xxxxxx prášek bez xxxxxxx x xxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx vodě, xxxxx xxxxxxxxx v ethanolu

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx x hmotnosti 0,25 x xx za xxxxxxxxx xxxxxxxx x 5 xx xxxx x roztok xx nechá zchladnout xx pokojovou teplotu. Xx xxxxxxx 10 xx xxxxxxxx k tomuto roztoku xxxxxxx xxxx zakalená xxxx vločkovitá sraženina

Barevná xxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxx 0,01 x xx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx 100 xx xxxx x xxxxxx xx nechá xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Modré zabarvení xxxxxxx přidáním (x 5 xx xxxxxxx) jedné kapky xxxxxxxxxx xxxxxxx jódu x několika xxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxx

Vzorek x hmotnosti 0,5 x xx xx zahřívání xxxxxxxx x 10 xx xxxx x roztok se xxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx. Tmavě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jedné xxxxx xxxxxxxxxx roztoku xxxx x 5 xx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

4,8 xx 5,8 xXx.x (4% roztok xxx teplotě 20 °C), xxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx 26 000–30 000 D

Xxxxxxx

Látky xxxxxxxxxxx xx vodě

Xx xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxx 125 a 153 xx XXX/x

Stupeň xxxxxxxxx

86,5 xx 89,0 %

Kyselost

Xx xxxx xxx 3,0

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 1,0 % xxxxxxxxx, 1,0 % methylacetátu

pH

5,0 xx 6,5 (4% xxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 5,0 % (105 °X, 3 hodiny)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Ne xxxx xxx 1,0 %

Xxxxx

Ne xxxx než 2,0 mg/kg“

8)

Xxxx xxxxxxxx xx „xxxxxxxxxxxxxxxxxx 6000“ se nahrazuje xxxxx:

X 1521 XXXXXXXXXXXXXXXXXX

Synonyma

XXX, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxx polymery xxxxxxxxxxxx x vody xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Chemický xxxxx

xxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxxxxxxxx (oxy-1,2-ethandiol)

Xxxxxxxx xxxxxx

XXXX2 - (CH2 - X - XX2)x - XX2XX

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

380 až 9 000 X

Xxxxx

XXX 400: Xx xxxx xxx 95 % x xx xxxx xxx 105 %

XXX 3000: Xx xxxx než 90 % x ne xxxx xxx 110 %

XXX 3350: Xx xxxx xxx 90 % x xx více xxx 110 %

XXX 4000: Ne xxxx xxx 90 % x xx více xxx 110 %

XXX 6000: Xx xxxx xxx 90 % x ne xxxx xxx 110 %

PEG 8000: Xx xxxx xxx 87,5 % x xx xxxx xxx 112,5 %

Xxxxx

XXX 400 xx xxxx, viskózní, xxxxxxxx xxxx xxxxx bezbarvá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXX 3000, XXX 3350, XXX 4000, XXX ×6000 x PEG 8000 xxxx bílé nebo xxxxx xxxx pevné xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Bod xxxx

XXX 400: 4–8 °X

XXX 3000: 50–56 °X

XXX 3350: 53–57 °X

XXX 4000: 53–59 °X

XXX 6000: 55–61 °X

XXX 8000: 55–62 °C

Xxxxxxxxx

PEG 400: 105 xx 130 xXx.x xxx 20 °X

XXX 3000: 75 až 100 xXx.x xxx 20 °C

XXX 3350: 83 až 120 xXx.x xxx 20 °X

XXX 4000: 110 xx 170 xXx.x při 20 °X

XXX 6000: 200 až 270 xXx.x xxx 20 °X

XXX 8000: 260 xx 510 xXx.x při 20 °X

X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx molekulovou hmotnost xxxxx xxx 400, xx xxxxxxxxx určuje xx 50xxxxxxxxxx (hmot.) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Rozpustnost

XXX 400 xx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxx dobře rozpustný x xxxxxxx, v alkoholu x x xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 3000 x PEG 3350: xxxxx dobře rozpustné xx vodě x x xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx těžce xxxxxxxxx x xxxxxxxx, prakticky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx olejích a xxxxxxxxxxx olejích

XXX 4000, XXX 6000 x XXX 8000: xxxxx xxxxx xxxxxxxxx ve xxxx a x xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx olejích.

Čistota

Xxxxxxxx xxxx zásaditost

Navážka 5,0 x xx xxxxxxxx x 50 xx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx a přidá xx 0,15 ml xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx modři. Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx. Xx xxxxx zbarvení indikátoru xx modra není xxxxxxx více než 0,1 xx 0,1 X xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

XXX 400: 264–300

XXX 3000: 34–42

XXX 3350: 30–38

XXX 4000: 25–32

PEG 6000: 16–22

XXX 8000: 12–16

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,2 %

1,4-xxxxxxx

Xx xxxx xxx 10 xx/xx

Xxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,2 xx/xx

Xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx xxx 0,25 % xxxx. xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx

Xxxxx

Ne xxxx xxx 1 xx/xx“