Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX 2010/67/XX

xx xxx 20. xxxxx 2010,

xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxx 2008/84/XX, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1333/2008 xx xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 30 xxxx. 5 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxx xxx bezpečnost potravin,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Komise 2008/84/XX ze xxx 27. xxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látek xxxxxx než xxxxxxx x xxxxxxxx sladidla (2), xxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx látek xxxxxxxxx xx směrnici Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 95/2/XX ze dne 20. xxxxx 1995 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx (3).

(2)

Podle xx. 30 xxxx. 4 xxxxxxxx (XX) x. 1333/2008 se xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xx vztahují xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx látek xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 95/2/XX, x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1331/2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx enzymy x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (4), v okamžiku xxxxxx xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx látek xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxx ještě xxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx úpravy xxxxxx xxxxxxxx 95/2/XX xx xxxxxxx xxxxxx 31 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx povolených xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podmínkami xxxxxx xxxxxxx by xxxx měla být xxxxxxxx 2008/84/XX xxxxxxx.

(4)

Xxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx (E 290), xx xxx být xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx „obsahu xxxxx“ x xxxxx zohlednit xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx společným xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (XXXXX) x x xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx normalizaci (XXX) (xxxx. XXX 6141).

(5)

Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Rozmarýnové xxxxxxxx xx získávají x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx officinalis X. x xxxxxxxx xxxxxxx sloučenin, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx (hlavně fenolické xxxxxxxx, flavonoidy, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx). Xxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 95/2/XX, x xxxxxxxxx xx jim xxxxx X 392 xxxx xxxxx X. Xx xxxxxxx xxxxxxx typů výrobních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxxx superkritickým oxidem xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx (E 426) xxxx x xxxx 2003 xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx xxx potraviny (5) x x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx XX xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/XX. Xxxx xx xxxxxx xxxx xxxx sójové xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným směrnicí Xxxxxx 2008/84/XX xxx xxxxx X 426, s výjimkou xxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xx jako srážecí xxxxxxx xxx čištění xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx druhu xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx postupu xx, že xxxxxxx xxxxxxx X 426, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xx bílého xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2 %. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady 2009/32/XX (6) xxxx extrakční rozpouštědlo xxx zpracování xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx správnou xxxxxxx praxí.

(7)

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x bezpečnosti xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx x vyjádřil xxx xxxxxxxxxx dne 26. xxxx 2006 (7). Xxxx xxxxxxx, xx uvedené xxxxxxx kasiové xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xx proto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné látky, xxxxx se xxxxxxxxx xxxxx E 427.

(8)

Zápis, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (X 463), xx xxx xxx xxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxx ve specifikaci x xxxxxxx xx obsah. Xxxxxxx „xx xxxx xxx 80,5 % xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“ by zápis xxx xxxx „ne xxxx xxx 80,5 % xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“. Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(9)

Zápis, xxxxx xx xxxx xxxxxx (X 949), by xxx xxx opraven xxx, xxx xxxxxxxxxxx uvedené x xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx slučitelné. Xxxxx xx xx xxxx xxxxxxx koncentrace xxxxxx.

(10)

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nové xxxxxxxxxxxxx přídatné látky, xxxxxxxxxxxxxxxxx (PVA), xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx povlak xxx doplňky stravy x xxxxxxxx své xxxxxxxxxx xxx 5. prosince 2005 (8). Xxxx xxxxxxx, že xxxxxxx PVA xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou ve xxxxx kapslí a xxxxxx, nepředstavuje xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko. Je xxxxx xxxxxx přijmout xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx X 1203 a xxxxx je povolen xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 95/2/XX.

(11)

Xxxx posoudil xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx (XXX 400, PEG 3000, XXX 3350, XXX 4000, XXX 6000, XXX 8000) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro doplňky xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx dne 28. xxxxxxxxx 2006 (9). Xxxx xxxxxxx, xx použití xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx recepturách xxx doplňky stravy xx xxxxx kapslí x xxxxxx za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnostní xxxxx. Xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx E, xxxxxxxxx E 1521. Xx xxxxx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sloučit xx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx specifikace xxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxx 6000 xx xxxxxxxx 2008/84/ES.

(12)

XXXX vyhodnotil xxxxxxxxxx používání xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx s fibrinogenem xxxxxxxx x xxxxxx x/xxxx vepřové xxxx xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx 26. xxxxx 2005 xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vyrobeného xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (10). Xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxx 19. května 2010 o xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/ES x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx barviva x xxxxxxxx xxxxxxxx, dospěl x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx přípravku enzymu xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx XX xxxxxxxx 95/2/XX xxxx x xxxxxxx s cílem xxx xxxxxxx xxxxxxxx (XX) č. 1333/2008, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v článku 6 nařízení (XX) x. 1333/2008, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 6 xxxx. 1 xxxx. x).

(13)

Xx nezbytné zohlednit xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx, jak xxxx xxxxxxx v Codex xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (XXXXX). Xxxxxxx v příslušných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx kritéria xxx čistotu xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx kovy.

(14)

Směrnice 2008/84/XX xx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a xxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx Xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx opatřeními nesouhlas,

PŘIJALA XXXX SMĚRNICI:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxxxx 2008/84/XX xx xxxx v souladu x xxxxxxxx xxxx směrnice.

Xxxxxx 2

1.   Xxxxxxx státy xxxxxx v účinnost xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx směrnicí xx 31. března 2011. Xxxxxxxxxx xxxxx Komisi xxxxxx znění.

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx státy xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx tuto směrnici xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx učiněn xxx xxxxxx úředním xxxxxxxxx. Xxxxxx odkazu xx stanoví xxxxxxx xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx, které xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx členským xxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 20. října 2010.

Xx Xxxxxx

Xxxx Manuel XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)  Úř. věst. X 354, 31.12.2008, x.&xxxx;16.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 253, 20.9.2008, x.&xxxx;1.

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 61, 18.3.1995, x.&xxxx;1.

(4)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 354, 31.12.2008, s. 1.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx k sójové xxxxxxxxxxxx vyjádřené xxx 4.&xxxx;xxxxx 2003 (XXX/XX/XXX/XXX/185 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx).

(6)  Úř. xxxx. L 141, 6.6.2009, x. 3.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx gumy xxxx xxxxxxxx látky, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 389, x.&xxxx;1–16.

(8)  Vědecké stanovisko Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a materiály xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx doplňky xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2005) 294, x.&xxxx;1.

(9)  Vědecké stanovisko Komise xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxx Komise xxxxxxx xxxxxxxxx polyethylenglykolu (PEG) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, The XXXX Xxxxxxx (2006) 414, x.&xxxx;1.

(10)  Stanovisko Xxxxxxx komise xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx přípravku xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x/xxxx vepřové xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, vypracované na xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2005) 214, x.&xxxx;1.


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx 2008/84/XX xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx (X 290) xx xxxxx xxxxx x „xxxxxx xxxxx“ xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 5 xx/xx“

2)

Xx xxxx týkající xx xxxxxxxx látky E 385 xx xxxxxx část xxxxxxxx xx rozmarýnových xxxxxxxx (X 392), xxxxx xxx:

X 392 ROZMARÝNOVÉ EXTRAKTY

XXXXXX XXXXXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxx rozmarýny (xxxxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx složky xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mohou extrakty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konkrétně definované x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

XXXXXX

283-291-9

Xxxxxxxx xxxxx

Rozmarýnový xxxxxxx (Rosmarinus officinalis)

Popis

Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx připravuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx officinalis pomocí xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx použití. Xxxxxxxx poté xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Extrakty mohou xxx xxxxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx antioxidační xxxxxxxxxx: xxxxxxxx diterpeny

Xxxxxxxx xxxxxxxxx (C20H28O4) x xxxxxxxx (C20H26O4) (xxxxx xxxxx xx xxxx xxx 90 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)

Referenční xxxxxx xxxxxx látky

Xxxxxxx, bornylacetát, xxxx, 1,8-xxxxxx, xxxxxxxx

Hustota

> 0,25 x/xx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xx xxxx

Xxxxxxx

Úbytek xxxxxxxxx xxxxxxx

< 5 %

Xxxxx

Xx xxxx xxx 3 xx/xx

Xxxxx

Ne xxxx xxx 2 mg/kg


1.   Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx listů rozmarýny xxxxxxxx acetonem

Popis

Xxxxxxxx rozmarýny xx vyrábějí xx xxxxxxxx listů xxxxxxxxx xxxxxxxx acetonem, filtrací, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx níž následuje xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx prášek xxxx xxxxxxxx

Identifikace

Xxxxx referenčních xxxxxxxxxxxxxx sloučenin

≥ 10 % xxxx., vyjádřeno xxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx / xxxxxxxx xxxxx

(Xxxxxxx % hmot. xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx) ≥ 15

(% xxxx. xxxxxxxxxxxx hlavních xxxxxxxx xxxxx)*

(* xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx v extraktu, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx s hmotnostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, „XX-XXX“)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx: xx více xxx 500 xx/xx


2.   Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx rozmarýny xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx uhličitého s malým xxxxxxxxx ethanolu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.


Identifikace

Obsah xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

≥ 13 % xxxx., vyjádřeno xxxx xxxxxxx xxxxx kyseliny xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx / xxxxxxxx xxxxx

(Xxxxxxx % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx) ≥ 15

(% xxxx. xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)*

(* jako xxxxxxx procento těkavých xxxxx x extraktu, xxxxxxxxx plynovou chromatografií x xxxxxxxxxx spektrometrickou xxxxxxx, „XX-XXX“)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx: xx xxxx xxx 2 %


3.   Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx extraktu xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx připravují x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx mohou xxx xxxx xxxxxxx, například xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxxxxx destilací. Mohou xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxxxx nosiči xxxx sušeny rozprašováním.


Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

≥ 5 % hmot., xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx karnosové a xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx / xxxxxxxx látek

(Celkové % xxxx. kyseliny xxxxxxxxx x xxxxxxxxx) ≥ 15

(% xxxx. xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)*

(* xxxx celkové xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x hmotnostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, „XX-XXX“)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx: xx xxxx xxx 500 mg/kg


4.   Rozmarýnové xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx připravují x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozmarýny, xxxxxxxxx extrakci xxxxxxx. Xxxxxxxx mohou xxx xxxx xxxxxxx, například xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx vhodném xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx sušeny xxxxxxxxxxxxx.


Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

≥ 5 % xxxx., xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx / těkavých xxxxx

(Xxxxxxx % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx a karnosolu) ≥ 15

(% xxxx. xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)*

(* xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx látek x xxxxxxxx, stanoveno xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx detekcí, „XX-XXX“)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Hexan: xx xxxx než 25 xx/xx

Xxxxxxx: xx xxxx xxx 500 xx/xx“

3)

X xxxxx týkající xx xxxxxx hemicelulosy (X 426):

x)

zápisy „Xxxxxxxx“ a „Xxxxx“ xx xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxxx

Sójová xxxxxxxxxxxx xx rafinovaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx z přirozeného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxxx ethanolu se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx organická xxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx

Xxxxxxxx bílý xxxx xxxxxxxxx bílý prášek“

x)

v xxxxxxx „Čistota“ xx xxxxxxxx dílčí zápis, xxxxx xxx:

„Xxxxxxx

Ne xxxx xxx 2 %“

4)

Za xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx X 426 se xxxxxx xxxx týkající xx xxxxxxx xxxx (X 427), xxxxx xxx:

E 427 XXXXXXX XXXX

Synonyma

 

Definice

Xxxxxxx xxxx xx rozemletý xxxxxxx xxxxxxxxx semen rostlin Xxxxxx xxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxx (Leguminosae) xxxxxxxxxx xxxx xxx 0,05 % Xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx s vysokou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx řetězců jednotek 1,4-β-X-xxxxxxxxxxxxx spojených x xxxxxxxxxx 1,6-α-X-xxxxxxxxxxxxxxx. Poměr xxxxxxx xx xxxxxxxxx je xxxxxxxxx 5:1

Xxx xxxxxx xx semena xxxxx xxxxxx a zárodků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx čistí xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xx méně xxx 75 % xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Světle xxxxx xx krémově xxxx prášek xxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxx x xxxxxxx koloidní xxxxxx

Xxxxxx xxxx pomocí xxxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx dostatečné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxx xX xx xxxxxxx vyšší xxx 9 a xxxxxxx xx gel

Xxxxxx gelu xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xx 1,5 x xxxxxx x 1,5 x xanthanu x xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xx xxxxx (za xxxxxxxx xxxxxxx) xx 300 xx xxxx o xxxxxxx 80 °X x xxxxxxx x xxxxxx 400 ml. Xxxx xx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx, x po xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 xxxxx (xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx nad 60 °X). Xxxx xx xxxxxxx přerušeno x xxxx xx nechá xxxxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 2 xxxxxx

Xxxx, xx teplota xxxxxx xxx 40 °X, xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx x 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kasiové xxxx xxxx xanthanu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx způsobem

Viskozita

Xxxx xxx 500 mPa.s (25 °C, 2 hodiny, 1 % xxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx 200 000-300 000 X

Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xx xxxx než 2,0 %

xX

5,5–8 (1% vodný xxxxxx)

Xxxxx xxx

Xx více xxx 1 %

Xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 7 %

Xxxxxxx obsah xxxxxx

Xx xxxx xxx 1,2 %

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 12 % (5 xxxxx, 105 °X)

Xxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxx

Ne xxxx xxx 0,5 mg/kg (xxxxx hodnota xxxxxxx)

Zbytky xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 750 xx/xx xxxxxxxxxxxxxxxxx

Olovo

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

Mikrobiologická xxxxxxxx

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5 000 xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx

Xxxxxxxx a plísně

Ne xxxx xxx 100 xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxxx xxx

Nepřítomna x 25 x

X xxxx

Xxxxxxxxxx x 1 x“

5)

X xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (E463) xx xxxxx xxxxx „Xxxxx“ xxxxxxxxx tímto:

„Xxxxx

Xx xxxx xxx 80,5 % xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx skupin (-XXX2XXXXXX3) xxxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx 4,6 xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xx vysušeném xxxxx“

6)

X xxxxx xxxxxxxx se xxxxxx (E949) v položce „Xxxxxxx“ se xxxxx xxxxx „Xxxxx“ xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx

Xx xxxx než 0,07 % xxx.“

7)

Xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx X 1201 xx xxxxxx xxxx, xxxxx xxx:

X 1203 XXXXXXXXXXXXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxx vinylalkoholu, XXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravená xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxx částečná hydrolýza xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx katalyzátoru. Fyzikální xxxxxxxxxx produktu xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx hydrolýzy

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(X2X3XX)x xxx X = X xxxx XXXX3

Xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxx krémově zbarvený xxxxxx prášek xxx xxxxxxx x bez xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx

Srážecí xxxxxx

Xxxxxx o xxxxxxxxx 0,25 x xx xx xxxxxxxxx rozpustí x 5 xx xxxx x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu. Xx přidání 10 ml xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx bílá xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx sraženina

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxx 0,01 x xx xx xxxxxxxxx rozpustí ve 100 xx vody x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx zabarvení xxxxxxx xxxxxxxx (x 5 xx xxxxxxx) jedné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx kapek xxxxxxx xxxxxxxx borité

Xxxxxx x xxxxxxxxx 0,5 x xx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx v 10 ml vody x roztok xx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Tmavě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x 5 xx xxxxxxx

Viskozita

4,8 až 5,8 xXx.x (4% xxxxxx xxx teplotě 20 °C), xxx odpovídá průměrné xxxxxxxxxx xxxxxxxxx 26 000–30 000 X

Čistota

Látky xxxxxxxxxxx xx xxxx

Xx xxxx xxx 0,1 %

Esterové xxxxx

Xxxx 125 x 153 xx XXX/x

Stupeň hydrolýzy

86,5 xx 89,0 %

Xxxxxxxx

Ne xxxx xxx 3,0

Zbytky xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx než 1,0 % xxxxxxxxx, 1,0 % xxxxxxxxxxxxx

pH

5,0 xx 6,5 (4% xxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 5,0 % (105 °C, 3 xxxxxx)

Nespalitelný zbytek

Xx xxxx než 1,0 %

Xxxxx

Ne xxxx xxx 2,0 mg/kg“

8)

Část xxxxxxxx se „polyethylenglykolu 6000“ se nahrazuje xxxxx:

X 1521 POLYETHYLENGLYKOLY

Xxxxxxxx

XXX, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxx polymery ethylenoxidu x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx číslem přibližně xxxxxxxxxxxxx molekulové xxxxxxxxx

Chemický xxxxx

xxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxxxxxxxx (oxy-1,2-ethandiol)

Chemický xxxxxx

XXXX2 - (XX2 - X - XX2)x - XX2XX

Xxxxxx molekulových xxxxxxxxx

380 až 9 000 X

Xxxxx

XXX 400: Ne xxxx než 95 % x xx xxxx xxx 105 %

XXX 3000: Xx méně xxx 90 % x xx xxxx xxx 110 %

XXX 3350: Ne méně xxx 90 % a xx xxxx xxx 110 %

XXX 4000: Xx xxxx než 90 % x xx xxxx xxx 110 %

PEG 6000: Xx xxxx než 90 % x ne xxxx xxx 110 %

PEG 8000: Xx xxxx xxx 87,5 % x xx xxxx xxx 112,5 %

Xxxxx

XXX 400 je xxxx, xxxxxxxx, bezbarvá xxxx xxxxx bezbarvá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXX 3000, XXX 3350, XXX 4000, XXX ×6000 x XXX 8000 xxxx xxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx xxxxx voskového xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Identifikace

Xxx tání

XXX 400: 4–8 °X

PEG 3000: 50–56 °X

XXX 3350: 53–57 °X

XXX 4000: 53–59 °C

XXX 6000: 55–61 °X

XXX 8000: 55–62 °X

Xxxxxxxxx

PEG 400: 105 až 130 xXx.x xxx 20 °X

XXX 3000: 75 až 100 xXx.x xxx 20 °X

XXX 3350: 83 až 120 xXx.x při 20 °X

XXX 4000: 110 až 170 xXx.x při 20 °X

XXX 6000: 200 xx 270 xXx.x při 20 °X

PEG 8000: 260 až 510 xXx.x při 20 °C

X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx než 400, xx viskozita xxxxxx xx 50xxxxxxxxxx (hmot.) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxxxx

XXX 400 xx mísitelný x xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx olejích

XXX 3000 x XXX 3350: xxxxx dobře rozpustné xx vodě x x xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx těžce rozpustné x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx olejích

XXX 4000, XXX 6000 x XXX 8000: xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx x x xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x v mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Čistota

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 5,0 x se xxxxxxxx x 50 xx xxxx bez oxidu xxxxxxxxxx a xxxxx xx 0,15 xx xxxxxxx bromthymolové modři. Xxxxxx je žlutý xxxx xxxxxx. Xx xxxxx zbarvení indikátoru xx xxxxx není xxxxxxx více xxx 0,1 xx 0,1 X xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

XXX 400: 264–300

PEG 3000: 34–42

PEG 3350: 30–38

XXX 4000: 25–32

XXX 6000: 16–22

PEG 8000: 12–16

Xxxxxxxx xxxxx

Ne xxxx xxx 0,2 %

1,4-xxxxxxx

Xx xxxx xxx 10 xx/xx

Xxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,2 xx/xx

Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx xxx 0,25 % xxxx. xxxxxxxxxx nebo v kombinaci

Xxxxx

Xx xxxx než 1 xx/xx“