Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.12.1962.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.1962 do 18.10.1964.


Vyhláška o normách nezaviněných mank v organizacích vnitřního obchodu

132/1962 Sb.

Vyhláška

§1  §2  §3  §4  §5  §6  §7  §8

Příloha - Normy nezaviněných mank potravin v závodech veřejného stravování

INFORMACE

132

VYHLÁŠKA

Ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx

xx xxx 30. xxxxxxxx 1962

x xxxxxxx nezaviněných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx mank. Xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, Ústředním xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a ostatními xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx §1 xxxxxx x. 160/1949 Sb., x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx §27 vládního xxxxxxxx x. 81/1958 Xx., x správě xxxxxxxxx majetku:

§1

Normy xxxxxxxxxxxx mank xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx nepřevyšující stanovenou xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx (vysušením, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, vymrazením, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, rozlitím, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, rozsypáním, xxxxxxxxxxx, krájením, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, sekáním, xxxxxxxxx, těkavostí, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxxxxxxx a xxxxx) xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx (drobnými xxxxxxxxx xxxxxxxxx x samoobsluhách x xxxxxxxxxx s xxxxxx výběrem, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx x xxx jiné xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx).

§2

Xxxxx nezaviněných mank xx xxxxxxx jen, xxx-xx při inventarizaci xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx zjištěn schodek. X xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x stanovenou normu.

§3

(1) Normy xxxxxxxxxxxx xxxx stanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx finančního xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a organizacím xxxxxxxxxxxx vnitřního obchodu, xxxxxxxx svazům xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx svaz xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Tento xxxxxxxx xx rozepisuje xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xx nejnižší xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxxx) x přihlédnutím xxxxxxx xx struktuře xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozních xxxxxxxx x jejich xxxxxxxx. Úhrn norem xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podniku xxxxxxxxx v Kčs x xxxxxxxxx procentem x plánovaného xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx stanovenou xxxxxxx.

(2) Normu xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx prodejnám x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ředitel xxxxxxx, prodejnám a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx družstva po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx organizace XXX x xxxxxx xx písemně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx závaznou. Xxxxx xx xxxxxxx na xxxx xxxxxxxxxx rok. X průběhu xxxx xxxx být xxxxxx xxx zcela výjimečně xx xxxxxx závažných xxxxxx a xxx x účinkem pro xxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx). Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx zboží, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxx xxxxxx, maso, xxxxxxxx, xxxxx, brambory).

§4

Xxxxxxx veřejného stravování xxxxx systémů x xxxxxxxx družstevního xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx potravin, xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx studené x xxxxx kuchyně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obratu, xxx potraviny skladované xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x obratu, xx prázdné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx je xxxxxxx x příloze.

§5

Xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx norem xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiným xxxxxxxx, xxx xxx který xxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx:

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 380/1952 Ú. l. (13/1953 X. x.), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx x. 381/1952 Ú. x. (14/1953 X. x.), xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, x maloobchodě x x podnicích společného xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx maloobchodní xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

xxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx x. 383/1952 X. l. (16/1953 X. v.), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx chemického zboží x maloobchodě, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx č. 385/1952 Ú. x. (18/1953 Ú. x.), xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxx u xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx hrnčířského xxxxx x maloobchodě,

vyhláška xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 386/1952 Ú. x. (19/1953 X. x.), x způsobu xxxxxxxx xxxx, pokud xx vztahuje na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x družstevního xxxxxxx x na závody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 264/1953 Ú. x. (306/1953 X. x.), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx vzniklých xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxx, xxxxxxx výrobků x xxxxx v xxxxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování,

vyhláška xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 87/1954 X. x. (107/1954 X. x.), xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx přirozeným úbytkem x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

xxxxxxxx ministerstva vnitřního xxxxxxx č. 83/1958 X. x., o xxxxxxx přirozených xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x družstevním xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx č. 65/1954 Xx. xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx lahví xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx x x velkoobchodě, xx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx veřejného xxxxxxxxxx,

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 37/1958 Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§7

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, normy xxxxx při xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, zůstávají xxxxx xxxxxxxxx nedotčeny.*)

§8

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.

Ministr: Xxxx x. x.

Xxxxxxx x vyhlášce x. 132/1962 Sb.

Normy xxxxxxxxxxxx xxxx potravin x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx %

1.

maso výsekové, xxxxx syrové x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxx

1,-

2.

xxxx xxxxxxxxxx

0,04

3.

xxxxxxxxx výrobky xxxxx

0,05

4.

xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

0,05

5.

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

0,5

6.

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

0,3

7.

xxxxxx xxxxxxxxx

0,4

8.

xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx

0,04

9.

xxxxxx, krupky, xxxxxx

0,04

10.

xxxx

0,04

11.

xxxxxxxxx

0,2

12.

xxx

0,1

13.

xxxxxxxxx

0,1

14.

xxxxxxx, džem, xxxxxxxxxx

0,1

15.

xxxxxxxxxx xxxxx

0,05

16.

xxxxx

0,05

17.

xxxx zrnková, pražená x xxxxx

0,05

18.

xxx

0,1

19.

xxxxx, xxxxxxx (xxxxxxxx)

0,2

20.

xxxxxx měkký

0,8

21.

tvaroh xxxxx

0,4

22.

xxxx xxxxxxx xxxxx i xxxxx

0,6

23.

xxxxx

0,1

24.

xxxxxxxx

0,8

25.

xxxx xxxx

0,7

26.

xxxx mražené, xxxxxxxx, xxxxx

0,2

27.

xxxxxx xxxx

0,25

28.

xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx

0,25

29.

xxxxxxx xxxxxxxx

1,-

30.

xxxxxxx xxxxxxxx

0,5

31.

xxxxxxxxx xxxxx

1,-

32.

xxxxx xxxxxxx xx 1.4. - 30.9.

2,-

33.

ovoce xxxxxxx xx 1.10. - 31.3.

1,8

34.

xxxxxxxx xxxxxxx od 1.4. - 30.9.

2,-

35.

xxxxxxxx xxxxxxx od 1.10. - 31.3.

1,8

36.

xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx

1,-

37.

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx

0,8

38.

xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx x měsíci

X.

1,3

XI.

0,8

XII.

0,5

I.

0,3

II.

0,3

III.

0,5

IV.

0,9

V.

1,4

VI.

2,-

39.

alkoholické xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx

0,05

40.

xxxxxxxx víno (výrobky x xxxxxx x xxxxxxx)

0,04

41.

xxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx

0,04

42.

xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

0,04

43.

xxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx

0,04

44.

xxxxx xxxx x jiné xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx skleněné xxxxxx

0,04

45.

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx)

0,4

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 132/1962 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.12.1962.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx x. 132/1962 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 189/1964 Sb. x xxxxxxxxx xx 19.10.1964.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

*) Tyto xxxxx xxxx stanoveny předpisy:

vyhláškou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x. 210/1954 Ú. x. (234/1954 X. x.), xxx xx xxxxxxx xxxxx mank, xxxxxxxxx přirozeným xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x palivového xxxxx,

xxxxxxx ministerstva vnitřního xxxxxxx čj. 36 263/16/1955, uveřejněným v xxxxxx 34/1955 Věstníku XXX, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx č. 379/1952 Ú. x. (12/1953 X. x.), xxxxxx xx stanoví xxxxx mank potravinářského xxxxx ve velkoobchodě, xxxxxxxxx přirozeným úbytkem,

vyhláškou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obchodu x. 381/1952 X. x. (14/1953 Ú. x.), pokud xx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obchodu x. 382/1952 Ú. x. (15/1953 X. x.), kterou xx xxxxxxx normy xxxx xxxxxxxxxx zboží xx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

xxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxx xxxxxxx x. 384/1952 X. x. (17/1953 X. v.), xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxx x xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxxx ministerstva vnitřního xxxxxxx x. 57/1953 Xxxxxx XXX, pro xxxxxxx mank zboží, xxxxxxxxx přirozeným xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vnitřního xxxxxxx x. 65/1954 Xxxxxx XXX, pokud xx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.