Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 4/2004

ZPRÁVY A SDĚLENÍ

1.

 
STANOVISKA KOMISE PRO POSUZOVÁNÍ ROZMÍSTĚNÍ PŘÍSTROJŮ VYBRANÉ ZDRAVOTNICKÉ TECHNIKY (KOMISE VZT) ZE DNE 26.1.2004
 

ZN.: OZP-6810/04

REF.: MUDr. Iva Truellová

Miniserstvo zdravotnictví zveřejňuje rozhodnutí k žádostem zdravotnických zařízení o souhlas s umístěním, provozem a obměnou vybrané zdravotnické techniky

1. Fakultní nemocnice s poliklinikou Ostrava

Souhlas s obměnou angiografického kompletu a MR I. kategorie s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

2. Masarykův onkologický ústav Brno

Souhlas s umístěním a provozem MR 1,5T s tím, že bude doplněno personální zajištění provozu přístroje v souladu s kritérii do doby zprovoznění přístroje, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

3. Fakultní nemocnice Brno

Souhlas s umístěním a provozem III. nové kapacity MR 1,5T s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

4. Fakultní nemocnice Olomouc

Potvrzení stanoviska komise ze dne 30.10.2002 a souhlas s umístěním a provozem II. nové kapacity MR do konce roku 2004 s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

5. Ortika a.s., Hulín

Nesouhlas s umístěním a provozem MR z důvodu nesouladu se stávajícími kritérii.

6. Centromed a.s., Praha 4

Nesouhlas s umístěním a provozem MR do 1,0 T z důvodu nadbytečnosti a nesouladu se stávajícími kritérii.

7. Somascan, s.r.o

Nesouhlas s umístěním a provozem MR z důvodu nesouladu se stávajícími kritérii.

8. Fakultní nemocnice u sv. Anny

Souhlas s umístěním a provozem II. kapacity MR 3T s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení včetně mzdových nákladů. Tento souhlas nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

9. Mediekos Labor – MUDr. Novosad, ambulance Uherské Hradiště

Souhlas s umístěním a provozem celotělového dvoufotonového kostního denzitometru s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami.

10. MUDr. Doubravský, Vsetín – Osteologické pracoviště a denzitometrie

Souhlas s umístěním a provozem celotělového dvoufotonového kostního denzitometru s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami.

MUDr. Milan Špaček, v.r.

náměstek ministryně